Ez történt 2017-ben

Év vége lévén mindenki visszaemlékezik az elmúlt esztendőre, nálunk ez idén a meccsdömping miatt (ismét) kimaradt, az új év közeledtével pedig egyre inkább elvarázsolja gondolatainkat a petárdával, pezsgővel és saskabaréval kaszatibivel fűszerezett szilveszteri hangulat. Nincsen újévi parti nevetés nélkül, így az amúgy sem komolyságáról és modorosságáról nevezetes Stretford End blog a tavalyi és tavalyelőtti sikereken felbuzdulva idén is megpróbálkozik a már félrészeg olvasók rekeszizmainak megmozgatásával. A továbbiakban egy fiktív évösszegzést olvashattok a tavalyi megemlékezésre nagy ívben szaró üveggömbünk homályos jóslataira alapozva, ugyanis 2017 történéseit mutatjuk be. A 2013-as esztendővel való bármiféle hasonlóság csakis a véletlen műve lehet. BÚÉK!Manchester United v Aston Villa - Premier League

 

Január

Akárcsak 4 éve, január elsején a Manchester United vezeti a Premier League tabelláját.

Nagy meglepetésre Sergio Ramost választják az év sportemberének. A spanyol bajnokság örökös kiállítási rekordere nyilatkozában elismeri, talán lennének nála érdemesebbek is a címre, de már megszokta hogy mindenféle ok nélkül kap díjakat különböző választásokon.

Az UEFA új szabálya szerint ezentúl sárga lappal büntethető az a játékos, amelyik a pályán meccs közben okostelefont használ. A szigorú intézkedésre az egyre jobban terjedő footy selfie fotók miatt van szükség, amely hullámot Cristiano Ronaldo indította el, amikor a Barcelona elleni el clasicó-n lefotózta magát gólszerzés közben. A me scoring a goal facebook bejegyzést a hármas sípszóig közel 1 millióan lájkolták, és a profi focisták körében gyorsan terjed az új őrület. Itthon a mém egy különös alfaja a legnépszerűbb, az úgynevezett devecsering lényege, hogy öngólszerzés közben készüljön a kép.

Február

A Manchester City vezetősége bejelenti, hogy sikerült megegyezniük a gazdasági válság által sújtott Portugália kormányával, és hivatalosan is megveszik Madeira szigetét. A klub katari tulajdonosai egy hipermodern edzőközpontot, egy vadonatúj 300 ezres stadiont, valamint golf- és síugrópályákat terveznek a szigetre. Az EU rosszallását fejezi ki az ügylet kapcsán, de Sir Yaya Touré klubigazgató szerint nincs ok aggodalomra, a 250 ezer helyi lakost City-drukkerekké nevelik majd át, hogy ebben a mutatóban se maradjanak el városi riválisuktól, ráadásul cáfolta hogy mindennek bármi köze lenne a financial fair play kijátszásához, vagy a Cristiano Ronaldo második eljöveteléről szóló muszlim próféciához.

Mivel a Fellaini-parókák a játékos eligazolásával kimentek a divatból, a szintén távozott Kagava miatt pedig nem járnak japán turisták az Old Traffordra, a Manchester United a Hasbro céggel közösen piacra dobott Twister – MU Edition társasjátékkal kívánja pótolni a hiányzó merchandising bevételeket. A Danny Welbeck, Javier Hernandez és Ashley Young nevével fémjelzett, furcsa mozgáskoordinációt igénylő termék hamar nagy népszerűségre tesz szert a manchesteri gyerekek és az angol bírói kar köreiben.

Stretford End twister

 

A több napig tartó tiltakozás ellenére is megkezdik a Puskás-stadion bontását, amelynek helyére a nyár végéig Nemzeti Italboltot húznak majd fel. Orbán Viktor ellentengernagy a köztévében jó hangulatú stadionbúcsúztatóról beszél, majd ismerteti a Nemzeti Aréna Alapterv legújabb projektjeit, mely szerint még idén új stadionok épülnek majd Hódmezővásárhelyen, a pesti Vörösmarty téren, valamint Videotonban.mancity stadion

Március

Mario Balotellivel azonnal szerződést bont klubja, miután a sérült olasz csatárt a televízió kamerái lencsevégre kapják, amint egy üveg Gazza ginnel brazil kört bemutatva szórakoztatja a Stamford Bridge VIP páholyának hölgyvendégeit a bronzérem szempontjából létfontosságú Chelsea – Arsenal meccs szünetében.

A Newcastle elleni idegenbeli bajnokin súlyos sérülést szenved a Liverpool ásza, Luis Suarez. Az urugayi támadó egy szöglet utáni kavarodás közben megpróbálja megharapni Joey Bartont, de mozdulata célt téveszt, és fogai Gabriel Obertan koponyáján landolnak. A csatárnak a szezon további meccseit ki kell hagynia, így hiába szerzett 30 gólt, a Liverpool továbbra sem lesz bajnok.

Hosszú eljárás végén Guzmics Ricsi végre megkapja a román állampolgárságot. A négy évig húzódó pereskedés után végül sikerült megegyeznie a feleknek, és az UEFA külön engedélyével Rikard Guzmicsu így akár pályára is léphet a román-magyar barátságos mérkőzésen júniusban.

Április

A Barcelona rekord méretű vereséggel, 0-7-es összesítéssel búcsúzik a Bajnokok Ligája elődöntőjéből. Vagy ez 2013-as hír?

Vanczák Vilmos góllal ünnepli századik válogatott fellépését, válogatottunk azonban még így is kikap 4-1-re Izlandon.

Sergio Ramost beválasztják az Európa Parlamentbe.

A The Sun exluzív riportban számol be Fernando Torres és Enrique Iglesias titokban szervezett esküvőjéről, amelyet egy las vegas-i kaszinóban tartottak. A homoszexualitását ezután elsőként felvállaló sztárfocista nem tart attól, hogy emiatt kiszorulna a Chelsea cserepadjáról.

Stretford End torres

 

Május

Hosszú és sikeres uralkodást követően, a trónon töltött 26 felejthetetlen év után visszavonul Sir Alex Ferguson skót király.

Stretford End SAF skot kiraly

 

Arséne Wenger újra trófeát nyer! A Bayern München vezetőedzője az AS Roma elleni katari BL-döntőben a szünetben becseréli Mesut Özilt, aki két góljával eldönti a meccset. Az Európa Ligát ismét a Chelsea hódítja el, ők a felcsúti döntőben a brazil kupagyőztes Sahtart verik Paul Pogba és Aaron Ramsey góljaival.

24. angol bajnoki címét szerzi a Manchester United; újra spanyol bajnok a Barcelona; a Bundesligát 34-0-0 mérleggel a Bayern nyeri; Olaszországban pedig a miniszterelnök Berlusconi Milanja nyeri a scudettot. Ígéretei ellenére Lotthar Matthäus nem tud bajnokcsapatot faragni a Fradiból és a bajnokság után távozik, mivel Horváth Ferenc Videotonja és az Egervári Sándor által edzett Puskás Akadémia is megelőzik csapatát a hat pontos levonás miatt, amit még tavaly decemberben egy NAV-vizsgálat után osztottak ki a Ferencvárosnak.

Június

Az orosz nyárban megrendezett Konföderációs kupa gólkirálya Fernando Torres, aki ugyan csak egy meccsen lépett pályára, de Antarktisz sarkvidéki kutatókból és császárpingvinekből összeállított válogatottjának kilencszer is beköszönt a 13-1-re végződött mérkőzésen, ráadásul teljesítménye után Andrij Sevcsenko félmeztelen Femen-aktivistával együtt csókokat dobtak a díszpáholyban helyet foglaló Putyin cár felé. A tornát végül az Eb-győztesként indulási jogot szerző belgák nyerik, miután az oroszok elleni döntőben Eden Hazard egy labdaszedő gyerektől kapott gólpasszal eldönti a mérkőzést.

Óriási felháborodás övezi a Cardiff City tulajdonosának, Vincent Tannak új döntését. A maláj üzletember teljhatalommal bír a klub irányításában, így egyedül dönt arról, hogy a csapat a következő szezontól North-Wales Sheepshaggers néven, lila-sárga csíkos mezben induljon az angol harmadosztályban.

Már júniusban búcsúznak a magyar klubcsapatok az európai kupákból, mivel a magyar csapatneveket tartalmazó golyók nem kerülnek be a sorsolásra váró gömbökbe. Az MLSZ kommunikációs igazgatója, Détári Lajos az eseményt követően zavartan nyilatkozik az őt kérdező újságíróknak, olyasmiket motyogva hogy „koefficiens”, „előselejtező” és „kurvaanyád”.vincent tan

Július

„A magyar foci nemzeti ügy” címmel nyilvános sajtónapot tart a Magyar Labdarúgó Szövetség és a kormány, amelyen bejelentik, hogy a válogatott fejlesztése érdekében átcsoportosított pénzekből rendelkezésre álló 150 millió euróért és a Pilis egy részéért sikerült megszerezni Gareth Bale-t a Real Madridtól, aki nagy erősítés lehet a vb-kijutásra matematikailag még esélyes Nemzeti Válogatottnak.

David Moyes 4 sikeres év és 10 megnyert trófea után elhagyja a Manchester United csapatát, és az Arsenal megüresedő kispadjára ül le. Utódja Ryan Giggs lesz, akit személyesen Sir Alex Ferguson választott ki a feladatra.

Az UEFA szankcionáló bizottsága a financial fair play szabály bevezetése óta legsúlyosabb büntetést szabja ki az AS Monaco csapatára az átigazolási piacon felfedett szabálytalanságaik és határtalan költekezésük miatt. A személyesen Platini elnök számlájára átutalandó 100 millió euró büntetés és az írásbeli megrovás mellett kötelesek magyar szakembert alkalmazni a klubigazgatói poszton. A frissen kinevezett B. György első monte carlo-i interjújában kijelenti, hogy „a költségvetést nem kell megtervezni, a szerencsejáték pedig adja magát”.

Augusztus

A Manchester United mozgalmas átigazolási szezon után végül csupán egyik saját nevelésű ifistáját, Tom Sneijdert igazolja a nagycsapathoz. Az augusztus végi monstre showműsorban, a Sky Sports Deadline Transfer Show élő adásában aztán Ryan Giggs vezetőedző bejelenti, hogy reaktiválja magát játékosként, hogy betömje a középpálya közepén tátongó lyukat. Ugyanitt Abramovics bejelenti Pep Guardiola, Thomas Müller, Neymar és Jörg Mutterficker leigazolását, a Manchester City az Áll az alku játék keretein belül 88 millió fontot ad Jorge Mendes műsorvezetőnek Ross Barkley-ért, a Real Madrid vezetősége pedig itt mutatja be először a Bale pótlására kiszemelt, rekord összegért megszerzett új igazolást, Fernando Alonsot.

Ashley Young aranyérmet nyer a Brit Nemzetközösségi Játékokon tornában, tökéletes talajgyakorlatának köszönhetően.

André Villas-Boast a nagyon gyenge szezonkezdet után meneszti a West Ham vezetősége, így a portugál szakember az első, akit minden jelentős londoni klubtól kirúgtak már.alonso realba igazol

Szeptember

Sepp Blatter terveiben háromszor harminc perces mérkőzések, világító kapufák, vészkapus, két labda és félmeztelen női focisták szerepelnek – tájékoztatja a sajtót Michel Platini, miután meglátogatta a FIFA volt elnökét egy lisszaboni elmegyógyintézetben.

A spanyol válogatott, többek között három öngólnak köszönhetően, 10-0-ra nyer a szombathelyi vb-selejtezőn, ezzel eldől hogy 2018-ban sem leszünk ott a világeseményen. Pintér Attila szövetségi kapitány a mérkőzés 30. percében lemond, az UEFA pedig két zárt kapus mérkőzésre bünteti a válogatottat Fernando Torres buzizása miatt. A már tét nélküli, Gibraltár ellen 1-0-ra megnyert találkozón a győztes gólt szerző Gareth Bale nézők híján a VIP-páholyig szalad gólörömében.

Madridi lakásában holtan találják Cüneyt Cakir török állampolgárságú játékvezetőt, akit különös kegyetlenséggel tettek el láb alól. Még a sokat látott terrorelhárítókat is megdöbbentette a megkínzott és megbecstelenített holttest látványa. A nyomozás szálai egy 4 évvel korábbi BL-meccshez vezetnek, és a rendőrség tanúként hallgatja ki Nanit, Sir Alex Fergusont, Rio Ferdinandot és kovacstomit.blatter idióta

Október

Teljesen EU-kompatibilis módszer keretein belül, pályázat útján kívánja kiválasztani a magyar válogatott következő szövetségi kapitányát az MLSZ. A jelentkezéssel, ajánlással vagy SMS-szavazatokkal történő nevezést követően a szakmai zsűri tíz főre szűkíti az esélyesek körét. A teljes lista: José Mourinho, Paulo Sousa, Andrés Villas-Boas, Bölöni László, Paolo di Canio, Tornyi Barnabás, Lipcsei Péter, Eperjes Károly, Mészöly és fia Kft., VV Alekosz.

Megjelenik az EA Sports focis sorozatának legújabb tagja: a FIFA18+ Calcio Speciale program olyan új, sokak által hiányolt lehetőségeket kínál a Serie A minél élethűbb modellezése érdekében, mint a lábtörő szerelés, a játékosok bundázási hajlamát mutató tulajdonság, vagy a népszerű buy referee opció.

A Stretford End blog hetedik születésnapját sajnálatos módon költözéssel ünnepli, ugyanis jogi bonyodalmak miatt a szerver és a szerzők Panamába teszik át székhelyüket. Feldühödött olvasók ex-népsportos bloggerekkel közösen flashmobot szerveznek: a Mozaik Kávézóból a Ringyié székháza elé vonulnak, ahol Nemzeti Felszopó Sport újságokkal törlik ki a seggüket, „ennyit ér a szakma” és „legalább erre jó” jelszavakat skandálva, valamint Everred szabadon engedését követelve.

November

Folytatódik az őrület, a legnagyobb hollywoodi stúdiók a színészek sztrájkja miatt egyre több focistát alkalmaznak készülő filmjeik főszerepére. Suarez a legújabb Drakula remake-ben szerepelhet, Gareth Bale az Emberek bolygója főszerepét vállalja el, Lionel Messi Peter Jackson legújabb filmjében, Tolkien angol-elf szótárának megfilmesített trilógiájában Csavardi Samu fiát alakítja, Fernando Torrest a Túl a barátságon folytatására kérik fel, új Batmannek pedig Sergio Ramost választják.

Az Anglia – Csehország világbajnoki pótselejtező szünetében az ITV stábja ébreszti fel a kispadon szunyókáló Roy Hodgsont, aki a botrányt követően lemond a szövetségi kapitányi posztról. Posztját átmenetileg a szakkomentátorként dolgozó Gary Neville töltheti be, akire így az oroszországi vb-n kettős szerep hárul majd, és félidőben nem csak az öltözőben, de a tévénézőknek is felvázolhatja a taktikát.

Az új posztján is remeklő Wayne Rooney a Chelsea elleni hazai bajnokin a 90. percben, 2-1-es állásnál kivédi Oscar büntetőjét.

December

Véget ért a szövkapbeszerzési pályázat, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya Tornyi Barnabás lett. Szinte minden kategóriában ő végzett az élen: hibátlanul végigénekelte a himnuszt, könnyedén vette a szerb játékosügynökökkel tartott szituációs gyakorlatot, remek lecsót főzött edzőkollégái számára, és a külföldi jelentkezőkkel ellentétben ki tudta mondani tízszer egymás után hogy szerethető. Ráadásul még pluszpontokat is kapott, mivel rá lehet aggatni a legtöbb reklámfelvarrót is.

A francia fejlesztésű La Tricheire videobíró utólag érvényteleníti Zlatan Ibrahimovic Puskás-díjra is esélyes találatát. A PSG – Lyon mérkőzésen a saját kapujából a másik kapuba ollózott csodagólja előtt a labda már áthaladt a hazaiak gólvonalán, így nem csak érvénytelennek bizonyul a gól, hanem a Lyon nyeri a mérkőzést is. A Puskás-díjat így Neymar nyeri, az Osasuna ellen lőtt tizenegyesével.

A korábban aranylabdaként ismert Messi-díjat Sergio Ramos nyeri el a FIFA thaiföldi gáláján.

Az év utolsó bajnoki meccsén a Manchester United Danny Welbeck góljával nyer 1-0-ra Norwichban. Akárcsak négy éve, ezúttal is a hazaiak érdemeltek volna győzelmet, de ez ma már senkit sem érdekel, csak a bajnoki címre emlékezünk.