Boxing Day – Szarkaverést a fa alá!

Mi tele bejglivel, egyéb alkoholos termékekkel, meg persze szeretettel, de a Premier League ilyenkor sem áll meg. Az ellenfél a Newcastle United csapata lesz. A továbbiak mögött hazai összecsapásokat elevenítünk fel, amelyek szintén nem a sablonosak közül lesznek valóak.

MUFC-v-NUFC

A szarkák ellen 1996-1997-ben vívtak öldöklő csatát ördögeink, melyet sikeresen megnyertek, óriási United comeback módra, jutalomként egy újabb Premier League trófeával gazdagodtunk. A szarkák a második helyen végezték. A Newcastle ellen számtalan eseményt lehetne feljegyezni, de kezdjük egy bő 12 évvel ezelőttivel.
2002-2003-as hatalmas visszajövetelt produkáló év volt, a Newcastle elleni meccs pedig az első volt abban a sorban, amit követően Liverpoolt és Arsenalt verve kapaszkodtunk vissza a bajnoki versenyfutásba. Ezt az 5-3-ra végződő őrületet én a mai napig nehezen tudom feledni.

Egy idénnyel később 2004 januárjában csapott össze a két gárda, a mérkőzés dögunalmas 0-0 lett, arról viszont emlékezetes marad, hogy a United ezt a mérkőzést követően vesztette el igazán a fonalat, amit jó sokáig meg sem talált. Továbbá eztán kezdődött meg Rio Ferdinand 8 hónapos eltiltása, melyet egy elmulasztott doppingellenőrzés miatt kapott. A következő képen Rio Ferdinand egy meg nem adott gól miatt panaszkodik.

MANCHESTER UNITED'S FERDINAND AND VAN NISTELROOY ARGUE WITH THE REFEREE DURING THEIR ENGLISH PREMIER ...
A gárda vesszőfutása 2004-2005-ben érte el csúcspontját, egy bombasztikus gólról azonban itt is emlékezetes maradt a Newcastle elleni ütközet, melyet végül 2-1-es sikerrel abszolváltunk. A még 19 éves, első szezonját futó Wayne Rooney szétbombázta Given kapuját. Dühe, feszültsége, frusztrációja tisztán látható a gólt követően, a videón megjelenik az akkor már visszatérő Rio Ferdinand is. A videóhoz némi narrálás is tartozik, Sir Alex Fergusontól is.

 Evezzünk azonban kellemesebb vizekre, méghozzá a duplázós idényre (2007-2008), ahol az első félidő 0-0-ját követően gálát rendezett a Cristiano Ronaldo vezérelte Manchester United. A végeredmény 6-0 lett, CR megszerezte első tripláját egy mérkőzésen vörös ördögök mezében. A portugálhoz hasonlóan a 2 gólt és 1 gólpasszt is jegyző Teveznek is nagy napja volt. A csapat menetelt, régi idők focija.

Utolsóként pedig egy igazi horror maradt hátra. 2012-2013-ban 4-3, ismétlem 4-3 lett a végeredmény, de nem ám akármilyen körülmények között. A Newcastle korai vezetését Evans egalizálta, aki gyorsan rá egy öngólt is vétett, ami finoman szólva is vitatható körülmények között került megadásra. A szünetben tehát a szarkák voltak előnyben. De a többi spoiler már csak a videó megnézését követően kerül nyilvánosságra, élesszeműek Obertant is megtalálhatják.

Halkan jegyezném meg, a mérkőzést szintén december 26-án rendezték. Ahogy az elmúlt években nagyon sokat. 2003. decemberétől a United az összes boxing day mérkőzését megnyerte. 10 mérkőzés került megrendezésre december 26-án és 1 mérkőzés december 27-én, a gólarány összesen: 34-9.

Mi vár még ránk tehát? A Newcastle mindenképpen. Remélhetőleg nem csak a karácsonyi hangulat miatt lesz idilli ma United szurkolónak lenni, akár otthon a karosszékben, akár az Old Trafford székein, a győzelem mondhatni kötelező.