Who are ya? – Liverpool FC

gerrard slipVasárnap kora délután ismét legfőbb riválisunkhoz látogatunk, és a liverpooli túrának ezúttal a szokásos ki-a-faszább-gyerek kérdéskörnél nagyobb tétje van, hiszen amelyik csapat kikap, az komoly hátrányba kerül a BL-helyekért vívott harcban. A Chelsea szinte már bajnok, a Manchester City nem tud annyira rossz formát mutatni hogy lecsússzon a dobogóról, Wenger Arsenalja úgyis 4. lesz, így a maradék BL-induló vagy mi leszünk, vagy a Liverpool. Tavaly David Moyesnak köszönhetően a Pool mögött végeztünk, de a PL indulása óta olyan még nem fordult elő, hogy ez két egymást követő szezonban is előforduljon. Van Gaal nyilván nem szeretne megdönteni egy újabb negatív rekordot, ezért valószínűleg a vereség elkerülése lesz a fő célja, pedig igazából nyerni kéne, és legalább fele olyan jól játszani mint múlt héten a Tottenham ellen. Ellenfelünkről az évek során már annyi csúfságot írtunk, hogy ezúttal egy objektív forrást, a semmilyen csapatnak sem szurkoló Vikit kértük meg arra, ismertesse meg velünk közelebbről Anglia második legsikeresebb csapatát.

Liverpool FC
(A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából)

A Liverpool Football Club 1892-ben alapított angol labdarúgócsapat, amely az első osztályban szerepel. A Liverpool FC – becenevükön „A Vörösök” – az angol bajnoki címeket tekintve a második legsikeresebb klub: 18-szoros angol bajnok. Emellett a csapat 7-szeres FA-kupa-győztes, 8-szoros Ligakupa-győztes, valamint 15-szörös Szuperkupa-győztes. Az európai kupákban is sikeresen szerepeltek: a Bajnokok Ligája trófeáját ötször is megnyerték (ezzel a Liverpool a harmadik legsikeresebb csapat a „királykupában”), és az UEFA-kupát, valamint az európai szuperkupát háromszor is elhódították; ezzel a teljesítménnyel a legsikeresebb angol klub nemzetközi szinten. A Liverpool FC alapító tagja volt a G-14 nevű konglomerátumnak, mely az európai elit labdarúgócsapatokat tömörítette és képviselte; jelenleg az Európai Klubszövetség tagja.

Bár Liverpool városa 1990 óta nem ünnepelhetett angol bajnoki címet (az Everton részéről sem), valamilyen trófea szinte minden évben vándorolt a városba. A Liverpool FC révén legutóbb a 2011–12-es Ligakupa, a 2005–06-os FA-kupa, azelőtt pedig a 2004–05-ös Bajnokok ligája-serleg, illetve az UEFA-szuperkupa. Az elmúlt évtizedek legsikeresebb időszaka a 21. század eleje volt a csapat számára, ugyanis a 2001-es évben az alábbi címeket hódtották el: FA-kupa, Ligakupa, angol szuperkupa, UEFA-kupa és UEFA-szuperkupa.

Székhelyük a liverpooli Anfield Stadion, mely 45 276 fő befogadására képes. A korábban tervezett új Stanley Park Stadion helyett a jövőben valószínűleg kibővítik a legendás pálya nézőterét.

A Liverpool FC himnusza a You’ll Never Walk Alone (Sosem leszel egyedül); a szurkolók híresek kitartásukról, az Anfielden teremtett hangulatot a semlegesek, de még az ellenfelek is elismerik.

Játékosok:

1 Brad Jones
2 Glen Johnson
3 José Enrique
4 Kolo Touré
6 Dejan Lovren
8 Steven Gerrard (csapatkapitány)
9 Rickie Lambert
10 Philippe Coutinho
14 Jordan Henderson
15 Daniel Sturridge
17 Mamadou Sakho
18 Alberto Moreno
19 Javier Manquillo (kölcsönben az Atlético Madridtól)
20 Adam Lallana
21 Lucas Leiva
22 Simon Mignolet
23 Emre Can
24 Joe Allen
29 Fabio Borini
31 Raheem Sterling
33 Jordon Ibe
37 Martin Škrtel
38 Jon Flanagan
45 Mario Balotelli
50 Lazar Marković

Köszönjük Vikinek, segítségével minden fontos információt megtudtunk a Liverpoolról. Aki mégis whoareya-ra vágyna, vagy csak szimplán szeret prosztó káromkodásokon nevetni, annak nem kell mást tennie, mint elolvasnia ugyanezt a bejegyzést kicsit koszosabban, ha minden igaz akkor ez a link még működik is. Ja, és persze megbasszuk őket!