#3 – Hol marad a Shaw?

Garantáljuk, hogy értékelő posztjainkban előszeretettel fognak felsorakozni a különböző jellegű szóviccek. Viszont sajnos mindennek ellenére is jogos a felmerült kérdés újdonsült balhátvédünk kapcsán. Kezdjük is röviden hármasunk idényének bemutatását.

shaw

Sokan, többek között én is kifejezetten sajnáltam Evra távozását, úgy gondolva, hogy Shaw leigazolása talán várathat még magára egy évet. Egyrészt további tapasztalatszerzés, másrészt némi korosodás okán is.

1995. Már két PL serlegünk volt, Ferguson már közel 10 éve volt a United edzője és 4 évvel később még a BL-t is behúztuk. Ekkor született Luke.

Shaw a tavalyi kemény szezon után úgy döntött, hogy kijár a pihenő. Ennek okán, kis híján októberben láttuk először pályára lépni a Manchester United színében tétmeccsen. Ekkor képbe lépésével stabilizálódni látszott a hátsó alakzat kezdetlegesen elszúrt taktikai formációja. Ám Shaw néhány meccset követően ismételten kiesett és eztán csak december utolsó mérkőzésén láttuk újra játszani.

Az újév is a kezdéshez hasonlóan telt, így a mutatott formán is alaposan meglátszott, hogy Shaw idén nem tudta magát bejátszani a csapatba, annak ellenére, hogy alapvetően ő az egyetlen ember a posztjára. A 352-es felállásban Young, majd Rojo is és végül többször Blind kapta meg a beugró szerepet a sérült angol helyett.

Az egyévnyi tapasztalatból azonban az mindenképpen leszűrhető, hogy Shaw, Evrához hasonlóan szeret befelé mozogni a tizenhatoson belül és ezzel is igyekszik segíteni a társaknak. Sebesség megvan ahhoz, hogy hathatósan támogassa majd a jövő évben Depayt, akivel remélhetőleg remek párost alkotnak majd. Idei talán lemaradandóbb alkotása egy kis híján szerzett szólógól volt az Old Traffordon, illetve a Swansea elleni előretörése, amiből gólt is sikerült szereznie a csapatnak. Shaw lát a pályán, megvan a kellő fizikuma és bátorsága ahhoz, hogy mutasson valamit és hozzátegyen a csapathoz. Nem volt olcsó vásár, de szerintem hosszútávon minőséget nyert vele a csapat.

Lentebb bele is tekinthetünk eme tudásba:

Napokban pedig van Gaal megnyilatkozását hallhattuk, miszerint bízik benne, hogy nem számítanak Shawra az U21-es Európa-bajnokságon. Azt hiszem mindannyian mondhatjuk, hogy mi is. Update: Shaw nincs benne a keretben.

Az aligha kérdéses, hogy többet várunk el Luke Shawtól, viszont továbbra is 19 éves, van hová fejlődnie, mind önbizalom, mind egyéb készségeket figyelembe véve. Mérföldekkel fiatalabb olyan játékosoktól a csapatban, akikből még most sem jött ki klasszis vagy éppen most látszik valami. Szóval ne legyünk elégedetlenek, Shaw showja még csak eztán következik. Mindenesetre idén sikerült felhúzni 834 000 követőre a Twitterjét, reméljük azonban jövőre többet tölt majd Luke a pályán belül, mint kívül és akkor olyan trófeája is lesz, amire már oly régóta vágyik:

shaw500