#9 – A Tigris halála

Sokan hasonlóan voltak Radamel Falcaoval, mint Di Maríaval, de legalább a kolumbiai csak egy idényre érkezett kölcsönbe. Az elvárások igen magasak voltak, hiszen Falcao csapatainál az elmúlt években emberfeletti teljesítményt produkált. Sajnos a Unitednél idén ezt a szintet nem sikerült megugrani.

1405644-30109582-1600-900

A Tigris az átigazolási piac utolsó utáni pillanatában érkezett, mint az később kiderült kölcsönbe, láthatatlan opciós feltételek mellett. A Manchester Unitednél mintha csak hiányzott volna már, hogy valaki viselje azt a bizonyos 9-es trikót. Falcao igazi hamis kilencesnek bizonyult.

Radamel a szezon elején nagyon biztatóan kezdett a United színében, rögtön első kezdő mérkőzésen pár perc után gólpasszal nyitott. Ám talán éppen ez a mérkőzés volt az átka is a kolumbiainak, ugyanis ekkor látta be van Gaal, hogy a Di María, Rooney, RvP, Falcao, Herrera ötös egyszerre szerepeltetését nem igazán bírja el az igencsak instabil védelem. Innentől folyamatosan 3, maximum 4 szereplős lett ez a fogat, ami annak is köszönhető, hogy kilencesünknek sikerült egy kisebb sérülést is összeszednie.

Falcao innentől kezdve csereként kapott szerepet, majd amikor újra bedobta van Gaal a kezdőbe, 2 tetszetős gólt is sikerült szereznie, plusz 1 gólpassz is bejátszott. Különösen a Villa elleni mérhető a komoly kategóriába, de a Stoke City elleni találta is a korrekt gólok közé sorolható. A képen lentebb látható, hogy Young itt is vérét adta a hazáért Birminghamben, alatta pedig Falcao mértani mozdulata látható, ahogy Rooney elé tálal a szarkák ellen.

242F47F400000578-0-image-a-26_1419092798997

2445291000000578-2887471-image-m-6_1419608654475

Innentől azonban nagyjából be is fejezhetném a poszt megírását, kora tavasztól már látszott, hogy nem lesz maradása a Unitedben. Ha kezdett, van Gaal akkor is levitte, még akkor is, ha gólt szerzett. Majd gyakorlatilag alig játszott, néhány percnyi lehetőségeket kapott és ebből értelemszerűen túl sok esélye sem volt a bizonyításra. Ennek ellenére korrekt módon tűrte a padozást, nem köpködte a csapatot és tisztes távozást kapott.

Falcao az elmúlt 2 szezonban alig 50 mérkőzésen lépett pályára, sok esetben itt is csereként, minden bizonnyal a közeljövőben ismételten láthatjuk még jó formában, ugyanakkor a portói vagy madridi csúcsok már aligha köszönnek vissza tőle. Személyesen sajnálom, hogy ez a kirándulás így alakult, mert ennél jóval több van benne.

Manchester-United-v-Arsenal