Új szezon, új remények

Sir Alex Ferguson távozása teljes mértékben zavarta össze minden létezőt, amit United drukker el tud képzelni. 7. hely a bajnokságban, egy csomó új igazolás, rekordigazolásokkal megspékelve, teljes latinizációval. Utoljára 1987-88, 1988-89-ben volt két olyan szezon, amikor egymást követő két évben nem sikerült semmilyen trófeát szerezni.

A szurkolók szemében hétről hétre jönnek fel az új remények, az új víziók. Felállásról, kezdőkről, igazolásokról. Minden, amit vártunk, most elérkezett. Indul a Premier League 2015-16-os szezonja. Ennek örömére pár nyitófordulóra tekintünk vissza.

2AFF977900000578-3181561-Luke_Shaw_pictured_in_Manchester_United_s_new_adidas_kit_in_Spor-a-33_1438383913739

A jó öreg nyári szezonnyitó a triplázás szezonjából. Igazán kevesen gondolták volna akkor, hogy ennek ez lesz a vége. Főleg a meccs képét és végeredményét látva. A Savage, Sinclair, Izzet, Heskey-féle Leicester két gólt is berámolt. Amire szerencsére ébredt a David Beckham vezérelte csapat és előbb Sheringham okos csúsztatása, majd Becksy szabadrúgása hozott legalább 1 pontot a konyhára.

Egy másik egészen szenzációs és legendás szezonnyitó, igaz kevesebb év végi sikerrel. 2001. augusztus, az újonc Fulham tele sztárokkal. Saha, van der Sar, Finnan, Malbranque. Saha duplájával már ekkora is felhívhatta a figyelmet a Manchester United. De szerencsére Beckham vezérlete mellett Ruud van Nistelrooy is bemutatkozott a PL-ben, két brutális góllal. Manapság a Fulham is nagyon távol áll az Európa Liga döntős időszakától.

Egészen különös eseménnyel kezdődött meg a 2003-04-es szezonnyitó. Hasonmásversenyt rendeztek az Old Traffordon, ennek hála Barthez, Fletcher, van Nistelrooy, O’Shea vagy éppen Brown hasonmása lepte el Manchestert a mérkőzés kezdete előtt. Továbbá egy másik legenda bemutatkozására is itt került sor. Az alig 18 esztendős Cristiano Ronaldo csereként lépett pályára és azonnal ki is harcolt egy tizenegyest, amit bár értékesíteni nem sikerült, de végül agyonvertük valaha szebb reményű Boltont.

De hogy ne mindig olyan távolra menjünk, most a 2010-11-es simázós szezonnyitót is bemutatjuk. A szenvedőalany a Newcastle United volt. A végeredmény 3-0. Giggsnek igazán jól mentek a szezonnyitók, többek között itt is betalált. Flecther és Berbatov mellett.

Sok szempontból sokszor nem ilyen kellemesek az élmények azonban augusztusban az Old Traffordon. Sikerült már döntetlent játszani a szarkákkal korábban, de még egy Reading elleni 0-0 is összejött. A várhatóan felforgatott kezdő (de Gea hiányzik, Blind középhátvéd-e?, Young a kezdőben újra?) és a sok új játékos okozhat még meglepetést (Schneiderlin, Darmian és Schweinsteiger kezd?), azonban nem ártana a jó kezdés, különösen a BL selejtező előtt, ahol a belga Brugge csapatával kell majd szembenéznünk.

Man_Utd_FB_1000x1000px_J_Mata