Győzelemre fel!

A válogatott meccsek miatti szünet utáni első erőpróba rögtön a Manchester United – Liverpool rangadó lesz Carrickék számára. Nem állíthatjuk, hogy eseménytelenül telt ez a két hét. A rosszemlékű walesi vendégjáték különösen jól sikerült ice bucket challenge-ként hatott ránk, ahogy az átigazolási időszak utolsó két napjának egzódusza, és a meglepetés csatár igazolása is.

mulfc

Csak kapkodtuk a fejünket, augusztus végén. Előbb Martial 80 millió euros megvétele borzolta a kedélyeket, Janu, Chicha és a többiek utolsó pillanatban történt távozása már erős zavart okozott a fejekben,  majd mikor Woody/Perez/a Microsoft jóvoltából Dávid csak pár óráig érezhette magát reálisan blankónak, már kínunkban röhögtünk. Ez a kellemetlenül arcunkra fagyott vigyor aztán diadalmas kacajjá változott, mikor hispán portásunk tegnap aláírta új szerződését Manchesterben.

degea

Rooney egyedüli gólrekorder lett a válogatottban, miközben a bajnokságban csak szenved, ambivalens teljesítménye aggodalomra ad okot. Ideje lenne valamit a PL-ben is villantania. Ez a legfrissebb hírek szerint valószínűleg nem ma történik meg, hiszen megsérült, így Jonesy nem marad magányos a carringtoni ispotályban. Mindeközben sajtóhírek szerint a bajnoki meccsek hiánya okozta pangásban új nyereményjátékot szerveznek az Anfielden, miszerint aki még életben volt a csapat utolsó bajnoki címénél, ingyen bérletet kap az egész szezonra.

Tavaly 6 pontot szereztünk ősi riválisunk ellen, így mondhatnánk, mi voltunk a ‘pool szvenzije. Az őszi meccsen még Dávid védte úgy a kaput, mint Havas Jon a Falat, nem engedve át labdát, vadakat, mást, tavasszal pedig remek játékunk és Mata gyönyörű ollója mellett StevieG utolsó derbijén nyújtott felejthetetlen teljesítménye tette emlékezetessé a mérkőzést. A hőtérképe örök emlék, és bár sokszor, sok helyen láthattuk, nem lehet megunni.

gERRARD HEAT MAP Bár hidegzuhanyként hatott ránk a Gomis gólörömével súlyosbított walesi vereség, az Anfield lakói még rosszabbul jártak utolsó augusztusi meccsükön. Hazai pályán taglózta le őket a West Ham három pörölycsapással, a tizenkettedik ember hathatós segítségével, akiben mi is bízunk az előttünk álló összecsapáson (nem, ezúttal nem a drukkerekről van szó).

 lovren

Ráadásul Coutinho (a csapat esze, ahogy a Reggeli Startban elhangzott a DigiSporton) a Kalapácsosok ellen is bizonyította csodálatos ütemérzékét mikor kiállíttatta magát, így nem léphet pályára ellenünk. Henderson, Lallana és Joe Allen is sérülésből térhet vissza, de játékuk kérdéses.  Sturridge viszont lehetséges, hogy pályára léphet hosszú kihagyás után, de sokkal valószínűbb, hogy nyári sztárigazolásuk, Danny Ings kezd majd.  coutinhoredcard

Nálunk két poszt megoldása okozhat izgalmakat. Egyrészt kérdés (számunkra nem, de Lajos kiismerhetetlen), vajon a kapuban az idén még nullkilométeres Dávid, vagy argentin botanikusunk kezd-e majd. A másik dilemmát a csatárposzt okozza, aminek a lényege, hogy az utolsó pillanatban megsérült Wayne helyett valószínűleg a kezdőbe kerülő belga torony kettő vagy három góllal zárja-e a mérkőzést.

fella

Szeretném hinni, hogy jó esélyünk van a győzelemre. ehhez viszont végre gólokat kellene lőni. Közhelyesen szólva egy Liverpool elleni rangadó sosem egyszerű, mindig háromesélyes mérkőzés. Viszont hatalmas lökést adhat egy sikerrel megvívott derbi, ezért nyerni kell! Igaz, ezt írtam a Swansea ellen is, és lám, mi lett belőle…