A kartell fekete báránya

Aki alaposabb elemzést, osztályzást, értékelést szeretne olvasni a keddi PSV – Manchester United meccsről, azt el kell szomorítanunk. Szívesen elemeznénk, hogy Young vagy Herrera mit nyújtottak új posztjukon, mennyire lesz jó Martial az első teljes meccse alapján, vagy hogy mi a fasz volt Matával, de sajnos egy súlyos sérülés beárnyékolta a meccset. Kikaptunk 2-1-re, ezúttal nem megérdemelten, domináltuk az ellenfelet, helyzeteket alakítottunk ki (és rontottunk el), míg a hollandok két helyzetükből lőttek két gólt, hátul pedig belevetődtek mindenbe. Legyen az beadás, lövés, vagy Shaw támaszkodó lába. Anyázós poszt, durva képsorokkal, erős idegzetűeknek.moreno tackle

Hogy ne ismétlődjön meg a hétvégihez hasonló eset, mármint hogy osztályzás nélkül maradjatok, a kezdő sípszó előtt papírt, ceruzát ragadtam, hogy a megszokott módon jegyzeteljek meccs közben. Így is tettem, egészen a tizenvalahányadik percig, amikor is azt írtam fel Shaw neve mellé hogy megindulás, tizi?, injury. Utána abbahagytam, nem tudtam a meccsre koncentrálni, csak szörnyülködtem a lassítás valamint az aggódó tekintetű csapattársak láttán. Nem tudtam a meccsre koncentrálni, de az már akkor eldőlt bennem, hogy a bejegyzés a pályán elszenvedett súlyos sérülésekről fog szólni. Mert ez sajnos az volt. Mazochistáknak itt egy videó az esetről, amit inkább nem linkelnék be, épp elég látványos a kettős lábtörés képen is.

shaw fekszik

Horror picture Shaw.

Az esetben az a legfelháborítóbb (azon kívül, hogy jó időre elveszítettünk egy remek srácot, aki ráadásul az egyik legígéretesebb balhátvéd), hogy Rizzoli sporttárs simán továbbot ítélt, szabályosnak minősítve a szerelést. A mexikói hentes valóban a labdát érte el először, hogy aztán a másik lábával szilánkosra törje szegény Luke lábát. Mindezt gólhelyzetben lévő játékossal szemben, túlzott erőbevetéssel, méterekről bevetődve. Mégis mi a fasz piros (plusz tizi), ha ez nem? Később még kitérünk arra, milyen büntetést érdemelne Moreno, de ne hagyjuk ki a szórásból a nyomorult sporit sem, aki még a horrorfilmeket idéző képsorok láttán sem gondolta úgy, hogy ki kéne állítani a mészárost. Mielőtt nagyon naivan abban reménykednénk, hogy utólag eltiltják a rohadékot, nem árt megjegyezni hogy az UEFA Morenot választotta a meccs emberének, így még az is előfordulhat hogy Rizzoli a remek döntésének köszönhetően előbb-utóbb BL-döntőn fújhatja a sípot. Azt csak halkan kérdeznénk meg, vajon mennyiben lenne más a történet, ha mondjuk Messi támaszkodó lábát kapja így el oldalról a mexikói vonat.hectormoreno

A Hector remek névválasztás egy hentesnek.

Valamit pedig kezdeni kéne az ilyen következményekkel járó belépők ellen. És az nagyon rossz jel, ha az UEFA szerint ez benne van a játékban, szerencsétlen véletlen, neadjisten szabályos szerelés. Nem, kurvára nem az. A modern foci (és a modern focista) egyre gyorsabb, egyre fizikálisabb, ebből kifolyólag egyre több ilyen durva sérülés történik. Hogy a komolyabb büntetéseknek, eltiltásoknak mekkora elrettentő ereje lenne, az még a bűncselekmények, szabálysértések esetében is nagy vitát kavar, de az mégsem pálya, hogy Shaw-t hordágyon kell levinni, oxigénmaszkkal, a tettes meg később gólt szerez a meccsen, és hétvégén (vagy mondjuk a visszavágón az Old Traffordon) simán újra pályára lép. Valami nem frankó, hahó UEFA, itt eltört egy srác szárkapocs- és sípcsontja, az ilyet nyolc napon túl gyógyuló sérülésnek hívják, okozása pedig bűncselekmény, ha éppen nem a pályán történik. Arról nem is szólva, hogy ezért a srácért a klubja súlyos fontmilliókat fizetett ki, és most lőttek a szezonjának. Szeptemberben.van gaal shaw hordágy

See you next year!

A szerencsétlen véletlen teóriát hangoztatók figyelmébe ajánlom a tavalyi vb nyolcaddöntőjét, és jól be is linkelem a videót az első félidő végén történt esetről. Mexikó – Hollandia, tizenegyest érő becsúszás, lábtörés. Hogy ezúttal Moreno a szerszám rosszabbik végén állt, és az ő lába tört el a támadóé (Robben) helyett, azt nevezhetjük szerencsétlen véletlennek, de ha jobban megnézzük a mozdulatsort, akkor a tegnapihoz kísértetiesen hasonló dolgok történtek. Jobb helyzetben lévő támadó, méterekről becsúszó Moreno, a labdát itt ugyan nem érte el (büntető és piros), de a másik lábbal a támaszkodó lábra rátartás ugyanúgy megvan. Hogy itt a saját lábát törte el, nem az ellenfélét, az tulajdonképpen lényegtelen, az ilyen testi épségét sem kímélő játékosokra semmi szükség, ha nem kímélik az ellenfelek testi épségét sem. Köpésért, pofonért, káromkodásért lehet utólag eltiltásokat kiosztani, akkor egy kibaszott kettős lábtörésért miért nem?

Az eseten rágódva/elmélkedve/dühöngve korábbi United-meccsek jutottak eszembe, amikor szerencsétlen véletlennek köszönhetően súlyosan megsérült egy játékosunk. A sérülés súlyosságát tekintve egyből egy 2010-es BL-csoportmeccs ugrott be, ahol a Rangers egyik védője (talán Weir) nagyon szerencsétlenül esett rá Valencia bal bokájára, de szerencsére Tonio a kihagyás után erősebben tért vissza, mint valaha. Ellenpélda Vidic, meg egy újabb átkozott meccs egy langyi BL-csoportban, és egy újabb súlyos sérülés. A különbség az, hogy itt Vidic csúszott be ellenfelének, aki az ütközést elkerülendő felugrott, majd pont szerb csapatkapitányunk kinyújtott lábán ért földet. Az eredmény keresztszalag-szakadás, 9 hónap kihagyás, és hát ugye utólag már tudjuk, hogy Nemanja sosem volt az igazi visszatérése után.

Igazi BL-csoportkör hangulat.

Sokkolhatnék még Irwin elintézésével (jujj, Puhl Sanyi), vagy a másik oldalról nézve Keane vagy Jonny Evans aljas mozdulataival (mondjuk őket el is tiltották…), de ami a legjobban kifejezi azt, amit ebben a bejegyzésben amolyan csapongósan és összeszedetlenül szeretnék vázolni, az egy manchesteri derbin történt. Egy akár szabályosnak is minősíthető szerelés, amit a bíró túlzott erőbevetés miatt piros lappal büntetett. Akkoriban nagy vitát váltott ki ez a kiállítás, de Chris Foy remek döntést hozott, hiszen éppen az ehhez hasonló belépők elterjedése miatt váltak egyre gyakoribbá a súlyos sérülések. Lehet persze, hogy csak egy reklamáló Rooney kellett volna tegnap is a piroshoz.

Hogy Kompany tanult-e az esetből? Nos, úgy tűnik hogy nem.

Ha ebből a lábtörésből nem lesz eltiltás, majd talán a következőből, vagy talán az azutániból, addig meg nézhetjük ahogyan játékosok pályafutását teszi tönkre egy-egy szabályos szerelés. Mert hát nagyon reméljük, hogy Shaw a következő szezonban egy hasonló rajtot produkál majd, és egy ilyen borzasztó sérülés nem feltétlenül jelenti egy karrier végét (Henrik Larsson vagy Ramsey játékán sem változtatott), de az valószínű hogy ebben a szezonban már nemigen számolhatunk vele. Ráadásul így minden bizonnyal lemarad az Eb-ről is, meg úgy általában, nem ártott volna Luke-nak egy 40-50 meccses szezon klub- és válogatott szinten is a legjobbak között. Ehelyett az első BL-meccse jó ideig az utolsót jelentette Shaw számára. Mihamarabbi felépülést kívánunk neki, szükségünk lesz rá a következő bő 10 évben.

Utólag is bocs a sok fakkért, a tegnapi idegállapot utóhatásai, amikor még azon gondolkodtam, hogy milyen válogatott aljas módszerekkel kínoznám meg Moreno barátunkat meg a gyökér sporit, ráadásul még meg is kérdeztem szerzőtársaimat, ők vajon mivel büntetnék a tettest, meg úgy általában mit gondolnak a lábtörőről. Én végül is a mexikói módszert választanám.mexikói teknős

stanleykubrick

A játékvezető hibája, hogy semmivel nem torolta meg az esetet. Én ennyit mondanék a dologra. Ez a játékos egy mexikói bunkó fasz, tipikusan a már a pofájától is undorodsz pöcsfej, aki tudod, hogy gólt fog rúgni ha beáll vagy ha a kedvenc csapatod ellen tolja, akkor biztos. Szerintem menjen haza a mexikói drogkartellel üzletelni, nekem csak ennyi a kívánságom.

harmansmith 

A sajtó valószínűleg egy közhelyes “balszerencsés esetként” fog megemlékezni arról, ami szegény Luke-kal történt, mi azonban, akik érzelmileg is érintettek vagyunk az esetben, ismételten kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy a futball olykor mennyire igazságtalan is tud lenni. Az egy dolog, hogy úgy kaptunk ki 2-1-re, hogy domináltuk a mérkőzést, az ellenfél pedig másfél helyzetből, és egy kis szerencsével kétszer is betalált. Ez sokkal inkább Lajosból és az impotens támadójátékunkból fakad, és kár kifogásokat keresni – nem is ez a szomorú. Sokkal inkább az, hogy eközben fél évre parkolópályára tették csapatunk talán legnagyobb tehetségét, aki egy rendkívül nehéz és hasonlóan balszerencsés szezon után végre úgy tűnt, beváltja a hozzá fűzött reményeket, dicsérő szavak helyett azonban most azért kell aggódnunk, vajon újra a régi lesz-e, ha visszatérhet. Shaw nem tehet erről. A United nem tehet erről. A PSV és Moreno annál inkább – mégis ők nyertek, és ők azok, akiknek semmibe nem került ez az eset. Én pedig nem tudok nem szomorú lenni, amikor erre gondolok. Mielőbbi felépülést kívánok Luke-nak, és szívből remélem, hogy egyszer még visszakapja az élettől azt, amit most elvettek tőle.

kovacstomi

A kemény játék a futballban jó dolog, férfiassá teszi, a durvaság azonban nem jó. A mehikói köcsög nem véletlenül törte ketté Shaw lábát, hanem szándékosan lépett oda úgy, ahogy. Lehet mantrázni, hogy labdát talált vagy sem, mert az ismétléseket nézve talán eltalálta a labdát, mégis kettétört Shaw lába. Oda lehet lépni így, benne van a játékban, ugyanakkor a játékvezető elmehet a büdös picsába, az ilyen belépőket ha labdát talál, ha nem, büntetni kell. És tényleg lényegtelen labda volt-e vagy sem, a lényeg az, hogy eltörte egy 20 éves játékos lábát ezzel nagy veszteséget okozva a játékosnak, és a klubjának. És leszarom mennyire sajnálja, leszarom az edzője milyen futballistának ismeri, sőt azt is leszarom, h az ő lába is eltört. Ezt nem hagyjuk büntetlenül, kedves bíró spori. Nem piros lap, 11-es-re gondolok, de minimum egy sárga villanjon már a picsába.

somebody08

Éjszaka nekem alvás közben az ággyal szemben lévő televízió képernyőjén megjelent Bede Ferenc szelleme és azt mondta: “Úgy gondolom, hogy a szerelés szabályos volt, de a sérülés súlyosságát látva a játékvezető kolléga felmutathatta volna a sárga lapot, talán kevésbé lett volna rossz döntés, mint az, hogy nem szankcionálta az esetet.” Erre én Monoki Lehel hangján megkérdeztem tőle, hogy “Feri, szerinted nem volt ez túlzott erőbevetés?” Mire Feri azt válaszolta, hogy: “Nagyon szerencsétlen volt az eset, de szerintem pirosat nem ért.” Bánki Dodó erre megkérdezte, hogy: “Feri, ha Shaw leszakadt alsó végtagja eltalált volna egy első sorban ülő PSV szurkolót, akkor Shawnak milyen lapot kellett volna felmutatni?” Erre nem érkezett válasz, viszont a sztárvendég, Csányi Sándor elmondta, hogy “ebben az esetben 2 millió forinttal és zártkapus csoportkörrel büntettük volna a Manchester United csapatát a súlyosan sportszerűtlen magatartás miatt, úgyhogy Shaw adjon hálát a sorsnak, hogy a sportszár és a lábszárvédő megtartotta a lábát.”

ezs10 

Morenot zárják bányába,
Ott is a legmélyebb tárnába,
Királykobrát az ágyába,
Valujev legyen a mátkája,
Shawcross szálljon a lábába,
Könnytől ázzon a párnája,
Ránézve ronccsá tört lábára,
Shaw sorsa legyen a vágyálma,
A kartell fekete báránya
Menjen a kurva anyjába!

 

 • van új posztolás

 • mddnszksz
  • Angus

   :DDD

 • Schweinsteigerlin

  Vért kell sz*rni ma és (legalább) Luke Shaw miatt behúzni a mai meccset, ha nem sikerül, akkor újfent alkalmatlanok vagyunk a bajnoki címért.Bár nem is tudom ki írta , hogy számára a Swansea elleni meccs volt ilyen téren a mérvadó. Abszolút egyetértettem vele akkor is.

  • godlikezaza

   sose értem miért jó szeptember közepén ilyeneket írogatni. alkalmatlan-nem alkalmatlan, szezon során sok minden változhat. ki alkalmas jelenleg akkor a pl címre?
   ha marad a pontállás a forduló után 5 pontra leszünk az első helytől. szeptember közepén. mi pár éve valamikor egy márciusban még 8 pontos előnyt adtunk le a citynek és buktuk a bajnokságot, de akkor utolsó fordulóban a qpr-t szidtuk, hogy lefeküdt a city-nek. de persze a 8 pont bukás másfél hónap alatt nem jelent alkalmatlanságot?
   nyugodtság

 • Gezu77

  http://index.hu/sport/futball/2015/09/20/tevez_szereles_serules/

  Kedvenc ex-játékosunk se akart lemaradni…

  • ketomika22

   undorító bazdmeg. fúj.. és utána elfut onnan

 • stanleykubrick

  Délelőtt már jön a is a beharang, én ahogy olvasgattam a meccs után, kicsit elbizonytalanodtam, de nagyon jó lenne nyerni.

 • stanleykubrick

  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11041124_1019329251457013_4194778742336917734_n.jpg?oh=6b337050b7c27987d415d018f309385a&oe=56A47DEE

  OFF. Remélem figyelitek a kemény karokat. 😀 Hát én beszarok ezen a tetkómánián, mindegy, cimborám bátran keresi Pesten a szép kis summákat amíg az ilyen tolják mint az állat.

  • United82

   off: Ez a zöld fehér garnitúra továbbra is ocsmány. Mindig is az volt 😀 😀 😀 😀 (ezektől a pink cipőktől meg kivagyok 😀 )

  • EZS

   kemény tetkó rózsaszín/pink/világoseper/tökömtudjamilyen csukával több, mint komikus! 😀

  • Newton_heath

   Phejjj, miért kellett ezt az ocsmány képet idetenni?

   • stanleykubrick

    Én Fradi szurkoló vagyok, de nekem ezek olyan mókás dolgok, pont úgy mint az egész OTP Liga. :DD

    • United82

     Csak egy kérdés. Milyen érzés úgy nézni a meccseket hogy az első forduló óta tudod hogy bajnok idén a Fradi? 😀 Csak tényleg kiváncsi vagyok , hogy igy van-e értelme az egésznek. Nem akarok politizálni de szépen le van osztva évről évre éppen ki nyer a haveri körből és idén a fradira kerül a sor, ez már tavaly tudható volt. Igy ugyanolyan édes lesz a bajnoki cim vagy azért lesz benned némi keserüség a hogyan miatt? Tényleg érdekel mit gondolsz erről, nem trollkodni akarok.

     • stanleykubrick

      Nem tudom már komolyan venni én sem, ráadásul nyíregyházi vagyok, így hát éppen harmadosztályú meccsekre járok Csányi miatt, szóval…Abban viszont bízom, hogy talán a Fradi bejuthat a BL-be, talán 2-3 igazolás életben tarthatja ezeket a reményeket majd jövőre és egy szerencsés sorsolás, aztán meglátjuk.

     • Limb for a Limb

      Hogy jutnak be? Az EL selejtezőn is kiestek, mint szar a vonatból.

     • stanleykubrick

      Szezon eleje volt, nem jött össze, szarok voltak, tény, de jövőre még sok minden változhat. Én úgy gondolom a Fradinál jobb esélye az elmúlt években senkinek nem volt és nem is lesz újra a BL-be jutni.

     • EZS

      ez tény, a 0.1% valóban több, mint a 0.0%

     • EZS

      egyébként miért lenne jó, ha bejutna a Ferencváros a BL-be? 6 meccsen kapnának ki 5-6 góllal, kapnának egy csomó pénzt, amit lenyúlnak a vezetők, és újabb 50 évig lehetne hallgatni, hogy mindenki féreg, csak a fradi a király. Bár ez utóbbi állandó.

     • EZS

      bár a ‘Ferencváros’ helyett a ‘bármelyik magyar csapat’ behelyettesíthető.

     • Rio

      Egyik magyar csapat sem erdekelt benne, hogy barmit is villantsanak nemzetkozi porondon. A jatekosok eszmeletlen osszegekert jatszanak, a “top” kluboknak meg nem kell aggodniuk a belejuk pumpalt adoforintjaink miatt. Hanyadek az egesz Nb1-nek csufolt pocegodor.

     • United82

      kicsi trollkodás amellett hogy 100%-ig egyetértek veled:
      “Egyik PL csapat sem erdekelt benne, hogy barmit is villantsanak nemzetkozi porondon. A jatekosok eszmeletlen osszegekert jatszanak, a “top” kluboknak meg nem kell aggodniuk a belejuk pumpalt tv-s és marketing pénzek miatt.” 😀 😀 😀 😀

     • Rio

      Felig egyetertunk. Azert az angolok nem engedhetik meg maguknak h evrol evre leegjenek, miutan nem az allam bacsi onti belejuk a penzt.

    • EZS

     inkább szomorú 🙂

 • reelbeba

  1-0-ra agyonverjük ma a szenteket, érzem

  • wolandrule

   Én 2-0-t vizionálok.

   • RedDev

    én 4-0ig jutottam de aztán belelógott bilibe a kezem 😀

 • wolandrule

  Mourinho: “„Ha Diego Costáról akartok velem beszélni, csak annyit tudok mondani. hogy úgy játszott, ahogy játszania kell. Emiatt telnek meg a stadionok és nézik a meccseket milliók tévén keresztül is. Szeretik, ahogy futballozik.” Ez az ember egy született Chelsea szurkoló.

  • EZS

   “emiatt telnek meg a stadionok” – bizony, igaza van, minden Tyson, Myweather, Pacquiao meccs teltházas volt…

  • Achi

   Nem meglepő, hogy bevédi. Attól függetlenül , aki nem vak, az látta lassításokon, hogy micsoda egy primitív fasz az az ember. Mondanám, hogy vadállat, de az az állatokra nézve sértő lenne. A vicc az, hogy hagyják is garázdálkodni.

 • United82

  A mai meccset 2 fő dolog kapcsán kozelitem meg.
  1- tavaly esélyünk se volt a bajnoki címre végig csak a 3-4ik hely volt a szem előtt , idénre ha valóban előrelépést szeretnénk látni akkor versenyben kell lenni érte. Most egy olyan helyzet adódott hogy egy gyozelemmel tisztán második helyen lehetnénk 2 pontra az elsotol. Azaz 6 forduló utan valóban lehetne mondani hogy a bajnoki címért futunk versenyt.
  2- Tavaly Koeman taktikailag kétszer is tönkreverte Lajos az csak valami ordas nagy mák volt hogy az egyik meccset megtudtuk nyerni. Monk 3/3at teljesített Lajos ellen taktikai csatában győzelemre (ő 3 x nyert is) Koeman eddig 2/2re áll. Nagyon kíváncsi leszek hogy ma harmadszorra is megveri e Lajost ilyen módon. (Persze ettől még hozhatjuk a három pontot de talán Lajosnak se mindegy hogy megint megverik-e taktikailag)
  Szóval ezen két szempont alapján állok neki a meccsnek majd…

 • Roland
  • fabiancancellara

   azért Costához hasonlóan vezeti a megúszott lapok/büntik listáját. Konkrétan a Robben,a Shaw, a Young és ezen esetért egy sárgát kapott összesen. Ritka nagy tapló, kosztai értelemben és magasságban. Sőt, hozzá képest a majomember egy szelíd, alázatos akadémikusnak tűnhet… Amúgy mire túllépné(n)k rajta valaki berak valamit Morenoról:D

  • Achi

   Ha ezek után is meri mondani valaki, hogy az csak egy véletlen baleset volt… Ez az arc így játszik, tök egyértelmű.

 • Tika

  Az, hogy a foci egyébként is veszélyes sport, szvsz egyáltalán nem az ilyen belépők szigorú büntetése elleni érv, hanem nagyon is mellette. Ezek nélkül is bőven van benne sérülésveszély, nem kell azt tovább növelni.
  Shaw-nak erőt, kitartást, mielőbb felépülést, teljes gyógyulást!

 • crpa7

  Egyszerűen rémálmaim vannak mióta Só lesérült.Azt hiszem ezt egy holnapi soton verés és wazza tripla ideig-óráig orvosolná.

 • mddnszksz

  … heartbroken

 • mrmojo

  Láttam pár whu meccset ebben a szezonban és Payet eszméletlen játékos . Tavaly is néztem a statjait , de játszani nem láttam , gondoltam sok szar játékosnak volt már egy kiemelkedő szezonja , ehhez képest minden labdaérintéséből látszik hogy ő a whu-nál lényegesen magasabb szintű játékos . 11 millió fontért.

 • RedDev

  áhh fasz ki van…..

 • KiB

  a Heracles a 85ig percben 2-1 vezet a PSV ellen…hmmmmm

  edit: meg is nyerték

  • Achi

   Moreno hogy van?

 • Porter Ramsey

  légyszi holnap csak egy apró győzelmet shawnak dedikálva, legalább a title challenge látszatát tartsuk fenn.

  • ezraharrari

   hátha a soton a saját kölykének felajánlva a meccset nem nehezíti meg a dolgot?

   • Porter Ramsey

    bízva bízok mindenben, főleg Carrickben.

    • Moyes Story

     a soton ellen megint jön a labdatoszás, gólnélkül, szóval iksz, vagy ha sikerül a védelemnek összeszerencsételenkednie egy gólt, akkor vereség

     azon múlik, hogy young lesz-e a balbekk

     • stanleykubrick

      A látottak alapján nagyon X gyanús.

     • csakaMU

      szerintem meg nyerünk, mert schweini meg carrick szétbossolják a középpályát, rooney góllal fog visszatérni dávid meg kivédi a szemüket

     • CaptainRoy

      csak én nem értem hogy snidlingnek miért nem jár komolyabb szerep amikor a pl egyik legjobb középpályása évek óta?

     • miért ne járna? neki van a legtöbb játékperce svejn, carrick, herrera előtt

     • CaptainRoy

      nem tudom én úgy érzem hogy nem az a stabil alappillér mint ahogy én számítottam, de aztán még bármi lehet

     • szerintem őt inkább a pl-re tartogatjuk, meglepődnék, ha holnap nem kezdene

     • Porter Ramsey

      Depay megszerzi első PL-gólját, majd egy két emberen megpattanó lövés után egyenlít a Soton. de a végére marad a slusszpoén, Martial a félpályáról ollóz egy gólt. 2-1itt

     • Achi

      Az én verzióm 😀
      “Depay megszerzi első PL-gólját, majd egy két emberen megpattanó lövés
      után egyenlít a Soton. de a végére marad a slusszpoén, “… amikor a soton a 90. percben egy komoly védelmi hiba után megszerzi a vezetést és végül megnyeri a meccset.

     • Porter Ramsey

      nem értelek titeket, én mindig az örök optimista szurkoló vagyok. (najó, moysie alatt kicsit meginogtam)

     • Moyes Story

      lajosban halványan reménykedem, mert pl a psv ellen is feladta a 3 vkp-t és herrera mata swine volt, így nem csak hátrápasszolásért volt középpálya, de szerintem a soton ellen megint jön a 3 vkp

     • Porter Ramsey

      az öregek meccs menedzselése miatt Carrick-Schneiderlin-Herrera középpálya lesz gondolom, védelemre leszek kíváncsi. ha Rojo kezd, gyanítom, hogy Lajos 500-szor leiratta vele, hogy ‘sosem baszakodok többet az útlevelemmel’, esetleg a seggére pillanatragasztózta az okmányt. másfelől meghagynám a szmelling-blindet középen és jungot kezdetném balszél védőbe.

     • Moyes Story

      én 4-2-3-1ben raknám fel, Rooney-val 10-esben, Herrera-Snájdik vkp-ban, Martial 9-es

     • Porter Ramsey

      Carrick nélkül ne, de a Rooney-Martial párost adom. egyszer Mata-poszton is kipróbálnám amúgy Herrerát, lehet még faszányosabb lenne egy szabadabb szerepkörbe.

     • ez lesz szerintem is, annyi különbséggel, hogy herrera helyett jön carrick vagy svejn

     • Porter Ramsey

      svájni szerintem egyértelmű nem fog kezdeni, nem elég fit, hogy ennyi meccset nyomjon

     • Moyes Story

      szerintem is, ezért nem fogunk nyerni, kis balszerencsével meg kikapunk, ilyen középpályával nem tudunk gólt lőni, semmi mozgás nincs, fel sem lépnek a támadásokhoz, lassúak vagyunk, kiszámíthatóak, semmi értelme csak hogy ne kapjuk gólt, legalább az elején fociznánk egy kicsit, ha jön gól, hanem, aztán jöhet carrick-swine, és a labdatoszás

     • Achi

      Tuti.

     • Achi

      Optimista voltam a szezon elején. Aztán olyan teljesítményt láttam, ami elkeserített, de nyertünk legalább. Végül a Swansea elleni meccs előtt írtam be ide, hogy most dől el, hogy hogyan állok hozzá a szezonhoz. Hát tudjuk, mi lett. Én nem tudok bízni LvG-ben. Ez nem az a csapat, aki ha kell, a 90. percen nyeri meg a meccseket.

     • lasi

      Folyton a negatív hullámok. Gondolj pozitívan a kibaszott meccsre! 😀

     • Achi

      “Látod mit tettél a negatív hullámaiddal Moriarty?” 😀

  • Achi

   Ha holnap nyerni tudunk, akkor elhiszem, hogy nem csak egy 4. helyért megyünk idén.

 • Achi

  Nem hiszem el, hogy kibírták 😀 Köcsög City is kiszopott végre.

 • csakaMU

  mikor is jön a west ham? 😀

  • RedDev

   hány perces a hosszabbítás? amíg xre nem hozza a sziti?

  • Roland

   12.05 😀

   • csakaMU

    már félek

    • Roland

     mondjuk ez nem is szar, fullba tolták a smallingot (kép)

   • ezraharrari

    az jó, addigra minden éven leeresztenek, sakho meg megsérül majd november vége felé, aztán majd tavasszal térnek csak észhez

    • Moyes Story

     a WHU nyeri a PL-t

     • United82

      Ahhoz nincs elég elit csapat 😀

     • ezraharrari

      nekem ők mindig a tikos crush voltak, de azért jobb gólaránnyal mi nyerünk

 • lasi

  OFF: volt már róla szó, hogy ezt a buzi avatart meddig kell viselni. Kezdek tőle rosszul lenni, pedig max, ha ötször post-oltam vele.

  • EZS

   nincs kényszer! 😀 (de ha cseréled, puha vagy! :D)

   • lasi

    Kemény vagyok, mint a Tarzan sarka! 😀

  • Csordás Adrián

   én majd akkor ha abbamaradnak a Sós kommentek

   • box-to-box defender

    6-9 hónapig? :O 😀

    • Csordás Adrián

     nem tudom, de kurva unalmas már ez a sok sajnálkozó-rinyáló komment

 • Achi

  Hát ez ennyi volt. 🙁

 • west ham csakis a nagyokat, csakis idegenben

  • Porter Ramsey

   a liverpool nagy?

   • krisz_ggmu

    egy norwich-hoz képest biztos

  • stanleykubrick

   Murcy már régen megmondta. A PL Robin Hoodjai, a kicsiknek odaadják a pontokat, a nagyoktól meg elveszik.

 • box-to-box defender

  Hatalmas nyertesei lennénk a fordulónak, csak mi ilyenkor szoktunk betlizni. Ez olyan tipikus Chelsea fordulónak néz ki…

  • lasi

   Várjuk ki a végét!

 • lasi

  Szopóra áll a shitty,

  • Achi

   Nincs olyan szerencsénk , hogy kiszopjanak. (ma már egy jóslatot benéztem, szóval megpróbálom 😀 )

   • lasi

    Igazából leszarom. Nyerjünk holnap, a többi nem érdekel.

   • ketomika22

    amikor szépítettek én sem gondoltam volna.. mit kivédekezett a West Ham..

  • Csordás Adrián

   hohohohóóó, kettő

 • stanleykubrick

  Ennek a bohóc McClarennek még hányszor kell megbuknia, hogy csak a League Oneban kapjon munkát legfeljebb?

  • ezraharrari

   egy olyan országban, ahol Roy szövetségi kapitány lehet, és a bírók dobókockával döntik el a szabálytalanságok megítélését, Stevie Mac már csak a cseresznye a tejszínhabon

  • Porter Ramsey

   stay strong. elég durva lehet 6 hónap – mentálisan rendesen ki lehet készülni, ha fél évig csak a centit vágja az ember

   • fizikálisan is, könnyen felmehet pár kiló. plusz az a jobb láb rettenetes állapotban lesz a másikhoz képest, fel kell majd hozni rendesen

    • Porter Ramsey

     és akkor még kérdés, hogy mennyire mer belemenni félelem nélkül a visszatérése után a párharcokba. 20 éves révén hál’ isten hiszem, hogy ezt mind maga mögött hagyhatja

    • box-to-box defender

     ezért is nem fog ő már idén játszani, sajnos.

    • Moyes Story

     lehetett volna a bal lába is

     • lényeg szempontjából teljesen mindegy. a sérült láb nagyon vissza fog fejlődni

    • csakaMU

     azért ezt biztos tudják menkeszterben is dr mcnallyék. valencia rehabján valami űrprogramokban is használt hiperszuper ketyerét is bevettek ha jól emlékszem, minden adott lesz a gyors gyógyuláshoz

     • RedDev

      én is egyből Tonio esetére gondoltam

 • mddnszksz

  Mirallas nyomott egy Gerrardingot, respect.

 • Achi

  Az arsenal kikapott, a leicester is úgy néz ki szopóágon, most már csak rajtunk múlik. Épp ilyenkor szoktunk mostanság csúnyán kikapni.

  • Newton_heath

   Leszter visszajött a meccsbe.

   • Achi

    Elkiabáltam. Bár így is előzhető 🙂

 • Moyes Story
 • RedMark

  Ugye costa lett a meccs embere?
  Csak h tartsuk a legnagyobb paraszt-meccs embere vonalat.

 • Porter Ramsey

  rejtély, hogy nem döngöltük földbe ezt a newcastlet

  • mddnszksz

   tényleg az

  • stanleykubrick

   van Gaalt és a gyáva taktikáját kérdezzétek.

 • safbérenc

  Mekkora egy fasszopó ez a costa (láttam már hogy kiveséztétek, csak most értem haza és így csatlakozok hozzátok a témában 🙂 )

  • godlikezaza

   ismételten le kell írnom, hogy bár világ életemben tehetséges sportoló voltam, nagyon nem illenék a ‘profik’ közé, mert nem nagyon bírnám ki ilyen helyzetben, hogy egy costát meg dean-félét egy-egy pörgőrúgással ott helyben ne terítsek le

   • safbérenc

    Chuck Norris, te vagy az?

    Amugy ismerős a szitu, bár a focitól elég messze állok, ámbár mindig szerettem játszani, ha volt rá lehetőségem 🙂

 • Pásztor László

  Valaki tudja amúgy, h mobilról miért nem müködik a Brittania kommentszekciója?

  • asztali nézet?

   • Pásztor László

    köszi.

  • ezraharrari

   válts asztali nézetre!

   • Pásztor László

    köszi

 • wolandrule

  Costanal csak a közönség volt szánalmasabb, minden labdaérintésénél zengett a diego, diego. Fura lelkület kell a Chelseahez az biztos…

  • box-to-box defender

   britannián írtam már, hogy ez az a bizonyos ,,small club mentality”

 • Angus

  Kosztára ráengednék egy vaddisznót, vagy valamit. Vele keménykedhet, hogy a bőr hűljön rá.

  • csakaMU

   majd kihal. rá kéne már jönni valakinek, hogy trükkös hecceléssel simán ki lehet állíttatni

 • Achi

  “Miután a ligánál az illetékesek kielemezték a Chelsea-Arsenal meccsen történteket, a bizonyítékok alapján határozott döntés született. A meccs emberének, a teljesítménye és a pályán tanúsított sportszerűsége alapján Diego Cosa-t választották. José Mourinho azonban elégtelen, és 6 meccses eltiltást követel az ütéseket szimuláló Koscielny-nek.”

  • ezraharrari

   hát JM tényleg egy kurvanagy elégtelen

  • ketomika22

   na jó. valaki lője fejbe mindet

 • RedDev

  pfejj

 • stanleykubrick

  Azért ez a Chelsea a foci szégyene.
  Gólt szereznek egy pontrúgásból emberelőnyben, majd lényegében nem csinálnak semmit és 9 ellen se fognak. Semmi komoly helyzet vagy labdabirtoklási fölény. 😀

  • Pásztor László

   Minek? Megnyerték a meccset, 3 pont. Nekik csak ez számít, ezért nem fognak Zsozéval BL-t nyerni soha, mert ott ezt nem lehet.

  • csakaMU

   jóska eltakarodik és mennek szépen vissza az ötödik helyre

   • Pásztor László

    Az a baj, hogyha odakerül valaki, aki még használni is tudja a Fabregas, Hazard-féle embereket, akkor veszélyesek lesznek.

    • ezraharrari

     azért nem lepne meg, ha Hazard nem a Chelsea-ből vonulna vissza

     • Pásztor László

      Sztem nyáron lép ha nem lesz semmi cím

     • ezraharrari

      ezért is nem kell tartani tőle hosszútávon, mert nem hiszem, hogy a chelsea után egy másik PL-csapathoz menne

     • Pásztor László

      Van az a pénz a Citynél

  • Porter Ramsey

   belőlünk pont ez hiányzik, a Chelsea minden erőlködés nélkül lehozza a meccseket ahol vezet, mi meg 2 hét alatt 2-szer kaptunk ki úgy hogy vezettünk. ezt el kell ismerni a dinamonak, Lajos is ezt hiányolja sokszor

   • csakaMU

    inkább kapjunk ki és alakuljon ki hosszabb idő alatt valami focira emlékeztető nézhető fogyasztható végtermék

    • Porter Ramsey

     a nézhető foci és a lajos által ‘killing the game’-nek nevezett játékelem nem zárja ki egymást. Öregnél is állandóan ezt csináltuk

     • Tom’On14

      jah ha hoznank a meccseket s kupakat nyernenk leszarnam h szepen nyertunk v sem 😛

 • Roland

  Mondjuk ezzel se lehet vitatkozni, teljesen jogos Cazorla leküldése, más kérdés, ha Dean kiállítja Costát, teljesen más képe lenne a meccsnek.

 • Achi

  Szerintem legyen Costa a meccs embere. Még akkor is ha később kiállítják.

 • Pásztor László

  Smalling majd jól rendbe rakja Costat, mint tavaly Balo-t. Szegény olaszt azóta se látta senki a 16-os közelében 😀

 • glory

  “a szándékot kell büntetni”-by sallói. ezután kifejti, hogy gabriel kiállítása teljesen jogos 😀

  • Pásztor László

   Ez olyan, mint Matic esete. A szabálytalanság is piros volt, viszont Matic, Most Paulista reakciója is piros.

  • Newton_heath

   Sallói Chelsea szurker

  • csakaMU

   sallóira nem adunk. gólt lőtt az old traffordon egyszer, azóta is abból él. olyan mint mákédá

   • Moyes Story

    kicsoda? sallói?

    • stanleykubrick

     “A Honvédban súlyos izomsérüléssel bajlódott, de így is az Ő nevéhez fűződik a máig utolsó magyar gól az Old Traffordon, mivel a BEK-ben a Honvéd szépítő gólját éppen ő lőtte a Vörös Ördögök ellen ( MU-Honvéd 2-1).”

     • Moyes Story

      fúbazzeg, ez cikibb mint bélaé

     • Newton_heath

      Sallói egyébként nem volt rossz futballista..

     • Moyes Story

      zombori jobb volt

     • Newton_heath

      Őt nem láttam, csak a fiát…Mindenesetre mind a ketten hasonlóan jó “szakértők”.

     • csakaMU

      mákédá se

     • Newton_heath

      Biony…Az odavágón kint voltam.

     • EZS

      Jó neked, én nem tudtam kimenni.

   • izrael legeredményesebb légiósa nemzetközi mérkőzéseken!

    • csakaMU

     az az apró betű a cvben

 • Aoutum

  Közben a stúdióban Rio beltotta Costát a gecibe 😀

  • Achi

   Mit mondott?

   • Aoutum

    Fél füllel hallottam (mert a kommenteket olvasom britannián) de vmi olyasmit mondott,hogy Costa úgy viselkedik mint egy óvodás akinek elvették a játékát, hisztizik fel alá, ahelyett hogy focizna…

    • Achi

     Rio a király.

 • box-to-box defender

  Komolyan mondom jobb lenne, ha nem is lenne bíró és akkor nem lenne ennyi gond. Az első ilyen után a taknyán csúszna ki a pályáról az illető és utána nem lenne vele több gond.

 • glory

  egészen röhejes, hogy ennek a féregnek tényleg mindent szabad. city-chelsea-n pelle ráküldte a verőnégert, egy könyökös meg két rúgás után kevesebbet ugatott a parasztja, persze sírt rögtön a komplett digi-staff, hogy mégilyen taplót mint ez a fernandinho. a suarez nem volt ekkora patkány, komolyan mondom…mi a faszt kell ennek az embernek csinálni hogy kiállítsák? a sportszerűség megcsúfolása, hogy ez az ember egyáltalán játszhat még. és ez a második szezon, amikor látom.

  • stanleykubrick

   Minőségi pótlást sikerült Drogba helyett szerezni.

   • glory

    drogba gyenge kis kezdő volt ehhez a faszhoz képest.

    • stanleykubrick

     Az idő megszépíti a dolgokat…

     • EZS

      Tény, hogy erős mezőny, de costa szerintem is veri didiét taplóságban.

 • mddnszksz

  istenem Costa, szánalmas

 • box-to-box defender

  Costa megint megússza! Eszem megáll… 2-szer arcon csapja Koscielnyt, aztán még fel is löki.—>sárga és Gabriel piros 😀

  • Roland

   hányinger, két kézzel Koscielny arcában, majd még mellkassal nekimegy

  • Achi

   Mit kell tennie ennek az embernek, hogy kiállítsák? Micsoda egy büdös féreg.

   • csakaMU

    tavaly volt eltiltása mit akarsz? 😀 ellenünk például egyszer sem játszott 😀 bár egyszer sérülés miatt

    • Achi

     Én most konkrétan erről a meccsről beszélek. Ütött ahogy bírt, lökött, sípszó után sem hagyja abba, provokál stb. A lábtörés az nem ér lapot, de az, ha valaki védekezik egy ilyen büdös paraszt ellen , az piros? Szánalmas ez a bíráskodás manapság.

     • Roland

      Megoldás, úgy kell védekezned, hogy eltörd a lábát, mert azért nem kapsz semmit!

  • Schweinsteigerlin

   Öldössék csak egymást, fasszopó londoniak 🙂 Mit bánom én 🙂

   • box-to-box defender

    most egy Gabriel elvesztése nem hiszem, hogy olyan nagy előny nekünk 🙂

   • Achi

    Az jó, hogy ölik egymást, csak nem bírom nézni az ilyen férgeket, mint Costa. Olyan, mint egy ősember 😀

 • közben az u18 2-0ra megy a wolves ellen, gribbin ismét bebaszott egy szabadot. új szezonban asszem már a harmadik

  • ezraharrari

   na, akkor beírhatjuk a bevételek közé azt a millió körüli fontot, amennyiért továbbadjuk a championshipbe 2-3 év múlva

  • Angus

   Lehet, hogy nem lesz igazam, és lehet mondani, hogy ez nem mindig így van, de ha egy srác 18-19 évesen nem tart ott, ahol anno Wazza, Cé, De Gea stb, vagyis komolyan dörömböl az első csapat ajtaján, abból nagy valószínűséggel húzóember sosem lesz. Gribbin most lesz 17, benne még bízom. 🙂

   • Pásztor László

    Roo 18-19 évesen már szétbaszta a Fener kapuját a BL-ben 😀 Ő nem lehet szint, mert akkor tényleg ott tartunk, hogy Giggs is 17 volt, a többiek is 18-19. Ezekből nincs halomszámra, még a legendás La Masia-n sem. Szal sztem a 22 év kb a határ, addig még lehetséges a betörés a csapatba. Lingard sztem már esélytelen.

    • Angus

     Mégpedig de, szerintem ez a szint. Hagyjuk már, hogy majd 22 évesen. Addigra mi lesz?! Ha valaki klasszis játékos, az nem 22 évesen robban be…
     Gribbinnek igenis 2 éven belül odáig kell jutnia, hogy már pályára lépett, és bizonyítja, hogy van benne valami.

     • Pásztor László

      Akkor kurva kevés klasszis játékos van a világon.Hány játékos volt az elmúlt 15 évben, aki 18 évesen klasszis volt és folyamatosan magas szintet képviselt? Még Ronaldo SE.

     • Angus

      Nem mondtam egy szóval sem, hogy 18 évesen klasszisnak kell lennie, magas szinten játszania KONSTANS. Akkor nem érted mit akarok mondani. 🙂 Csupán az a lényeg, hogy már 18-19 évesen mutassanak valami olyat, hogy te csettintesz rá. És nem küldjük el kőcsönbe.
      Lényeg, hogy megbasszuk a Sotont.

     • Pásztor László

      De a legötbb fiatalunk ezt csinálja, Pereira, Wilson, Lingar,d Januzaj mint ez, azt most kb. sehol nincsenek.

     • Angus

      Pereirától én semmit nem láttam, Wilson nagyon gyors, de itt valamiért nem kap lehetőséget. Lingardot hagyjuk, nem értem. Januzaj az egyetlen, akiben komolyan bíztam, de most hogy elment, nem tudom játszik-e még itt.

     • Pásztor László

      Pereira szarrá szopatja az U21-et, a kis vb-n is a csapata legjobb volt amikor látszott, erre nekünk padra se kerül. Erre értettem, hogy látszik h kurvajó, csak valamiért a felnőtteknél az edzéseken nem nyújtja azt, amit kell.

 • box-to-box defender

  Meglátjuk mennyire hat a City-re a sérüléshullám, bár nem nagyon látszik, hogy gyengülne a kezdőjük… Kompany nélkül mindig szenvednek, csak most van egy Otamendi helyette.

  • csinibob

   én várom, hogy most meglesz az idei első botlásuk egy X-szel.

   • box-to-box defender

    jó lenne, csak ilyenkor szoktunk mi is botlani, ne így legyen most. Young klasszisán fog múlni 😀

 • mddnszksz
  • godlikezaza

   kutyabaja

   • MikeSCHmalling

    azám, hétvégén kezdjen!

    • mddnszksz

     ma már edzett

     • csakaMU

      még csak könnyű futóedzések, talán 2-3 hét múlva már játszhat

 • mddnszksz

  Sikerült hazaérnem BME Egyetemi napokról, erre nem elég, hogy kiszopunk, de szerencsétlen Luke-ot meg ketté töri az a szájbatekert mexikói favágó-hentes gyerek. Luke az egyik kedvencem, kibaszottul sajnálom. Nagyon bizakodó voltam vele idén, hogy ha nem jönnek megint a sérülései akkor egy kurvajó szezonja lehet…erre jön ez.
  Legutóbb amikor a szegedi Összegyetemi gólyatáborból jöttem haza kikaptunk a swanseatől és utána Rooney lesérült, most meg kikapunk a psv-től és Luke-ot ketté törik. Megígérem, megpróbálok többet nem fesztiválozni.

  • ketomika22

   fesztiválozz az uborka szezonban 😀

   • mddnszksz

    akkor a pénzt keresem meg rá 😀

    • ketomika22

     én egyszerre csinálom a kettőt! 😀 😀

   • Mainpieeater

    De ez osszevissza 3 rugo 3 napra, hulyenek is megeri 😀 es laboron sem basztat a prof ha nem keszultel fel elegge 😀

  • ketomika22

   Tóth Csaba Úr egyébként milyen volt? :DD

   • mddnszksz

    az ki? 😀

    • ketomika22

     a legidegesítőbb kommentátor

 • RedMark

  Ilyen nincs..Borzaszto szomoru vagyok Shaw miatt, es nagyon felek hogy nem lez ugyanaz aki volt.. Mihamarabbi gyogyulast kivanok neki!
  Morenot meg egy eletre eltiltanam a focitol, ilyet nem lehet csinalni egyszeruen, de mivel ezt nem tehetem meg ezert a visszavagora csak egy maxon porgo Fellainit kivanok a nyakaba.
  Es rohadtul nem erdekel hogy eltort mar neki is a laba… Ha en levagom az ujjam akkor az feljogosit arra hogy levagjam maset is vagy mi van?

  • box-to-box defender

   Ne hogy már sajnáljam, hogy eltörte a saját lábát egy ugyanilyen szerelés után…

   • fabiancancellara

    Dr. Genyásan: “szerelés”

    • box-to-box defender

     ,,regular tackle”

   • Achi

    Ne is mond. Undorító volt nézni, ahogy a mocskos sajtó egyből lecsapott a témára. “… Moreno tudja, mit érzett Shaw” meg ” őt magát is megrázta az eset” stb. Igen, neki is volt hasonló törése, a SAJÁT állatsága miatt. Ha rajta múlik simán Young lábát is eltöri. De miért ne tette volna, hiszen, mint kiderült, már a Shaw elleni is egy teljesen megszokott, szabályos szerelés volt, amit az UEFA utólag szó szerint díjazott is. Bezzeg, ha mondjuk Shaw (mint fehér srác) elküldte volna a csávót a mexikói kurva anyjába, akkor vagy 6 meccsre eltiltják. Mert az sokkal komolyabb dolog! Ez a rohadt politikai korrektség… a rasszizmus ellen kampányolnak évek óta (fölöslegesen, eredménytelenül), de az ütések, törések, színészkedések azok le vannak szarva. GRATULÁLOK!

 • Angus

  Pár éve igazoltuk a Roverstől. Ha belelendül, nem rossz a skac.

  https://instagram.com/p/7yJFO4IHnu/

  • Newton_heath

   Tényleg, mi van a trombozisával, nagy a csend körülötte, olvasott valaki valamit? Ez friss kép?

   • Angus

    Friss

    • Newton_heath

     Na, fasza, akkor legalább már edzésben van…Szükség lesz rá, ahogy jönnek majd a sérülések.

  • godlikezaza

   mintha lefogyott volna

   • Newton_heath

    Bizony, az arca pöttyet beesett.

 • Moyes Story

  Lajos ma azt mondta, hogy Yung is opció, Rojo, és Blind mellett a balhátvéd posztra. Szerintem ő lenne a legésszerűbb választás. Blindet nem szabad kivenni középről mert szétesik az egész ami eddig jól működött. Rojo meg nem védekezik annyival jobban, mint amennyivel Yung jobb támadásban. a baloldali Yung, Depay páros még upgrade is lenne, mert sokszor van az hogy depay nem tud mint kezdeni ott, és akkor Lajos behozza Jángot, így most akkor nem kellene cserélni hanem Yung is ott lenne mellette, hátha együtt már valamit összehoznának

  • Angus

   Nekem egyértelmű véleményem, hogy olyan ember kell, aki képes támadni. Nos, akkor ugye Young. De kérdem én, miért nem tiltakoztok ellene oly hevesen, mint mikor Valencia kerül szóba jobbhátvédként. Mindkettőben meg kell bízni, igenis jók ők szélsőhátvédnek.

   • csinibob

    nem, ők kényszerből hátvédek maximum. valencia még annyira sem tud helyezkedni, mint young.

   • Moyes Story

    valencia szélsőként, és jobbhátvédként is szar támadásban

    • Roland

     én a Mata+Herrera+Valencia 3 szögeléseket adtam előző szezonban, akkor “mintha” lett volna élet a jobb szélen

     • Moyes Story

      darmian a hüvelykujjával a seggében is lehozza azt amit valenszia jobb napjain

  • wolandrule

   Young nem megoldás, az amúgy is egyszerű taktika, amit ellenünk felvezetnek, még egyszerűbb lenne.

  • Newton_heath

   Young is jó lenne, biza

  • godlikezaza

   az egyetlen ésszerű megoldás, ha gyorsan engedélyt kérünk az fa-től maxwell megvételére. és vele együtt akkor jönne ibra is

  • stanleykubrick

   Én kurvára remélem, hogy pont ez ellen a Soton ellen bekezdetjük a magasságot, felőlem lehetne Valencia, Smalling, Blind, Rojo kezdő is.

 • Mainpieeater

  szerintetek a 2009-es Bl-döntőben meg tudtuk volna verni a Barcát Fletcherrel a fedélzeten? Ha van valaki aki képes lett volna érdemben megfojtani a középpályás tikitakát akkor az ő. Ha nem Parknak és Andersonnak kellett volna Carras mellett kezdenie, hanem Fletónak, akkor mi lennénk a BL történelem első címvédői. Vélemény?

  • Napi vak

   így is mi leszünk 🙂

  • Angus

   Szerintem így is megverhettük volna őket. Csak be kellett volna lőni egy-két helyzetet a meccs elején.

   • György Márk

    A barca végig kontroll alatt tartotta a meccset. Nem éreztem azt hogy esélyünk lett volna a címre. Ronaldo-t is kordában tartották. Hogy Fletcher-rel más lett volna a kp védekezés? Lehet ,hogy igen de mindkétszer amikor a barca ellen toltuk a döntőben esélyünk sem volt. Hozzáteszem egy bl döntő is elképesztő teljesítmèny

    • Angus

     Azt viszont egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyha belövünk két gólt a meccs elején (hihetetlen, hogy 6 év után is dühít) akkor ne tudtuk volna megőrizni az előnyt. Pechünkre, akkor voltunk talán a legjobbak, mikor volt ez a nagyszerű Barca. (a 2010-11-es csapat Fergie leggyengébbje ugye? Aha, majdnem tripláztunk. Szép emlékek :)) De hát ez már lerágott csont.

     • ketomika22

      ahogy beindultunk au elején, volt vagy 3-4 nagy helyzet ha nem több 10 perc alatt, aztán Ők meg az elsőből gólt lőttek, az jól betett az önbizalmunknak..

    • Csordás Adrián

     azért a 2009-es meccs összehasonlíthatatlan a 2011-essel. előbbi szezonban szerintem jobb idényt produkáltunk a Barcánál, utóbbi döntőbe úgy álltunk ki hogy tudtuk, kb esélyünk se lesz

    • Csumpitáz Béla

     Az első 15 percben azt sem tudták, hogy hol van a labda. Aztán az első támadásukból gólt lőttek, ettől meg mi roppantunk össze.

 • Fish08

  A görögök is tudják mi a pálya 😉 (kép)

 • CaptainRoy

  https://www.youtube.com/watch?v=otKlHRdnMXo Biztos volt már, de akkoris… Darmian hatalmas 😀

  • Angus

   beteg az agyuk a készítőknek, ez egyértelmű… 😀

  • wolandrule

   Ez óriási!

 • box-to-box defender

  Lajos ma is oktatott 🙂

  • United82

   Mit mondott? Miről maradtam le?

   • Pásztor László

    Gondolom elmondta, hogy mennyire sajnalja Morenot, hogy átesett egy ilyen durva incidensen, ezért a klub féléves fizetésmegvonásban részisiti Shaw-t, aki felépüléséig maga állja a korházi költségeket.

   • box-to-box defender

    Egy újságírónak mondta, hogy mielőtt feltesz egy kérdést nézze meg, hogy mennyivel több pontot gyűjtöttünk most, mint tavaly ugyanekkor. Azzal kapcsolatban kérdezett, hogy mennyit fejlődött a csapat a szezon első szakaszát nézve, de már előtte kihúzta a gyufát nála egy Koeman-os kérdéssel.

    A legvégén van: https://www.youtube.com/watch?v=prkeVd1Kt4A

 • reelbeba

  Ez a Lajos bodyguard avatarom. Egeszen vasarnap estig. Akkor felulvizsgalom.

  • fabiancancellara

   elől beszél, hátul van mimika:)

 • kvcstms

  arra meg nagyon kíváncsi leszek mennyire leszünk stabilak hátul. mert most a darmi, small, blind, shaw négyes igencsak jónak tűnt. erre most kiesett shaw. a nagy kérdés az, h rojot hova rakja lui. smalling mellett sztem nem életbiztosítás a srác, akkor már inkább tegyünk ki balra. vagy mégjobb, ne is rakjuk sehova, young legyen a balbekk.

  • Achi

   Young nem lenne rossz. Támadásban mindenképpen nagyon hasznos lenne. Védelemben már azért rizikós, de én bepróbálnám idén is. Nem mondom, hogy másnak jobban örültem volna, ha eltörik a lábát, de pont Shaw és a posztja az, ahol talán a legkevésbé hiányzott az ilyesmi… Azóta is kibaszottul ideges vagyok miatta.

  • ketomika22

   gyengébb csapatok ellen, főleg betömörülő csapatok ellen abszolút jogos Young játéka, viszont komolyabb erőt képviselő csapatok ellen védekezésben kevés lehet, a remek hozzáállása ellenére

   • Angus

    Szerintem a legjobb megoldás a Young, Rojo, Blind trió alkalmazása. Ugye milyen okosat mondtam? Senki nem gondolta volna, mi? 😀 Na de komolyan, nem tudok belelátni Lui fejébe, már nem is próbálok, de Young kezdhet bizonyos ellenfelek ellen, Rojo meg szintén más erőt képviselő ellenfelek ellen. Én nem hinném, hogy Blindet szívesen kimozdítaná onnan. De aztán minden lehet, mint tudjuk. 🙂

  • Roland

   Rojo miért is ennyire rossz védő?

 • kvcstms

  kicsit sajnálom, h most nincs a védelemben de még a keretben sem egy keményfaszú tag, aki majd a visszavágón egy szöginél úgy baszná orrba a mehikói gecit, h hat helyen törne szét az orrcsontja. de tényleg, a jó öreg vidic pajtás tuti lerendezné a kis buzit.

  • Angus

   vagy aki leordítaná a bíró fejéről a hajat… egyetértek

  • reelbeba

   amit a stretford endtol kapni fog, azt sem teszi zsebre

   • Angus

    ja, a kurva anyját! (:D)

    • EZS

     “majd jól megdobáljuk kakival!” 😀

     • Angus

      “Ha van nálad kaki, most vedd elő!”

     • EZS

      😀

  • box-to-box defender

   Fellaini?

 • Paul

  Egyszer és mindenkorra kijelentem, hogy nem vagyok hajlandó leírni és kimondani a United volt csapatkapitányának nevét, akiről Sir Alex Ferguson csak annyit mondott, a legveszélyesebb testrésze a nyelve. Igaza volt.

  • Angus

   Egyben biztos vagyok. Sok víznek le kell még folyni a Rábán ahhoz, hogy én megutáljam Keano-t. Csak ennyit tudok róla mondani. Ja, és nehogy azt higgye valaki, hogy nekem tetszik, amiket csinál és amiket mond.

   Amúgy a derék jó Leonyid Brezsnyevet nem tudom hova tenni. 🙂

 • WudigessBoi

  ÍGY nem lehet odalépni senkinek, ez tipikusan a “nem túl enyhe a halálbüntetés?” kategória.

  Az ominózus (bevallottan szándékos) mozdulata miatt nem tudtam az eset után többé Keane-ben a csupa szív, megalkuvást nem tűrő harcost és vezért látni.

  Érdekes még Barnes és Matics tavalyi esete, ahol a tettes még sárgát se kapott, bezzeg az érthetően felhevült áldozatot meg kiállították (jogosan, de akkor is…).

  • wolandrule

   Hatalmas szerencséje volt Maticnak, mondjuk én sem reagáltam volna másképp a helyében. Itt volt “mozgástere” a lábának, nem fogta ollóba a teljesen sportszerű szándékkal szerelni próbáló hentes.

  • Teljesen jogos a felháborodás, nevetséges hogy őt állították ki, nem a durván odalépő játékost.

   • WudigessBoi

    Egyébként – és azt korábban pedzegettem is az LR-en – valahol röhejes, hogy a lapok jó részét már olyan dolgokért osztják, ami nem testi kontaktból ered, lásd túlzott gólöröm vagy reklamálás. Lassan már mindenkinek az érzékenysége fontosabb, mint a futballisták testi épsége. Lábak törnek, szalagok szakadnak, de a legsúlyosabb eltiltások fuckolások és köpködések miatt járnak.

    Ez hétvégén történt, legalább itt a piros villant:

    • wolandrule

     Erről írtam lentebb, rossz irányba mennek a dolgok.

    • csakaMU

     behrami hogy játssza el a nagyhalált mikor agyonrúgja az ellent? zseniális a pali, már a napoliban is utáltam. olyan hiéna feje van

  • ketomika22

   ez is egy nevetséges ítélet volt. és rohadt nagy szerencséje van Maticnak.

   egy valami mindig érdekelt, Te Budakeszin laksz? 😀 😀 @WudigessBoi:disqus

   • WudigessBoi

    Laktam, onnan a név. Szülők maradtak, én bunkó pestivé lettem:)

    • ketomika22

     óóó értem 😀 megkérdeztem hátha ismerhetlek 😀

     • WudigessBoi

      Max látásból szerintem. Fönn laktam a MÁV kórháznál és alapvetően pesti körökben mozogtam mindig is. De tuti ültünk egy éjszakain, csak nem tudtunk egymásról:)

     • ketomika22

      az lehet 😀 😀 nem tudom mennyi idős vagy, de ha korombeli (18), akkor van rá esély 😀

     • WudigessBoi

      29 leszek.

     • ketomika22

      simán 😀 ha utóbbi egy évben is jártál haza éjszakaival 😉

   • EZS

    nahát, ma épp arra jártam! 🙂

    • ketomika22

     király!! 😀 pacsi!

  • kvcstms

   maticnak itt valami elképesztő nagy szerencséje volt.

  • EZS

   emlékszem, hogy behajlott oldalra Matic lábszára, az is szörnyű volt. És undorító ítélet. Még Moyes Story-val is vitatkoztunk az eset kapcsán, mert én teljesen érthetőnek mondtam Matic reakcióját. Pedig csak ritkán merek ellent mondani neki! 🙂

   • kvcstms

    sztem matic eléggé finoman reagált.

    • EZS

     egyetértek

     • kvcstms

      mondjuk ha felugrásból hátulról tarkón rúgja, na, az már kicsit hevesebb lett volna.

 • reelbeba
  • csakaMU

   nincs ezen semmi meglepő, várható volt hogy amint eljut a klub adósságkezelése egy olyan pontra, ami majdnem teljesen kontrollálható (ez a jövőben kinéző brutál bevételekkel megtörtént) egyből elkezdik majd fejni a tehenet a tulajok. ez egy ilyen világ, képzeld el mennyit fognak leakasztani ha eltűnik az adósság. ki van ez találva elég szépen. és még a csapatba is feccölik a pénzt keményen. én nem mondom hogy szimpatikus emberek, de hogy jól végzik a dolgukat az tuti.

   • reelbeba

    Jó üzlet a United, de jól is kell csinálni. Én nagyon nem szerettem a Glazereket, de reformáltam. A klub pénzügyi része rendben is van, most már csak a csilliárdokat kéne eredményességre váltani

  • box-to-box defender

   ja, én eddig azt hittem, hogy ők ezt csak hobbiból csinálják, mert szeretik a fodballt

  • sipi

   szerintem nincs ezzel semmi gond. már a legelején is lehetett sejteni h befektetésként gondolnak a klubra, nem azért vették meg mert hatalmasnak nagy fanok lennének. lehet h most rosszabb helyzetben lenne a klub ha anno a Red Knight csoport veszi meg (nem biztos h ez a nevük). mindenki ezt csinálja aki befektet vmibe. és míg van honnan kivenni ám tegyék. elején nem csíptem őket (még mindig rajta van a laptomonom és számológépemen a LOVE UNITED HATE GLAZER matrica 😛 ) de be kell vallani h jól csinálják a dolgukat. igazi z…. (no offense)

   • mrmojo

    mi az a z…..?

    • Salvatore

     ha jól sejtem olyan valaki, aki származásából kifolyólag ért a pénzhez és a kereskedéshez. Értsd: zs.dó. 🙂

     • mrmojo

      Tudom mire gondolt az uraság , csak ha már valaki ilyen korlátolt , torz gondolkodással van megáldva (értsd: származásából kifolyólag ért valamihez és hasonló dolgok) , legalább annyi gerinc lenne benne hogy nem pontozza ki azt a szót (zsidó) amit egyébként a bazmegelés-kurvaanyázás koordinátarendszerében is teljesen értelmetlen lenne . Az a no offense meg az önreflexió csúcsa , csak hab a tortán , és nem , nem vagyok se zsidó se “libsi” , csak egy olyan magyar ember aki még képes gondolkozni.

     • reelbeba

      Nem erre a fórumra való, úgyhogy szerintem ne feszegessük, de érdekes, nekem az ilyen lightos zsidózás és buzizás még belefér, de valószínüleg pont azért, mert vannak meleg és zsidó barátaim is, akik ugyanúgy buziznak meg zsidóznak. Viszont a cigányozást nem szeretem, és/mert nincsenek cigány ismeröseim.

     • mrmojo

      Nem tudom mi lenne az összefüggés egy erőteljesen sztereotipizált , tehát alapvetően hamis gondolkodás és személyes élmények között – nekem is vannak zsidó/meleg barátaim , és? A stupidság az ami baromira zavar , és a lájtosat csak kólából szeretem.

     • reelbeba

      Miert, a te gondolkodasodat nem a szemelyes elmenyeid hatarozzak meg?

     • Angus

      Még mindig a Stretford Enden vagyunk! 🙂

     • reelbeba

      Bocs. Igazad van

     • Angus

      Elmosolyodtam az avatarodon. 🙂

     • kvcstms

      igen

     • mrmojo

      ezt a fenti uraságoknak kellene mondani és akkor most nem ülnék a gép előtt

     • Salvatore

      Én igazából ezért is nem folytattam.

     • mrmojo

      Úgy értem , azt mondod hogy neked a lightos zsidózás , buzizás még belefér , mert vannak ilyen barátaid , akik zsidóként/buziként csinálják , csak ennek semmi köze ahhoz hogy egyébként a fenti kollegák hozzászólásai mennyire hamisak és buták. Ehhez hasonló mint amikor xy zsidó származású ember beáll nácinak , na bumm , a valóságon mit sem változtat .

     • reelbeba

      Kar volt belemenni, tenyleg nemm ide valo. Egy sor mellett szivesen dumalnek veled errol

     • EZS

      Javaslom a két sört, egy sör két férfi esetében csak felesleges feszültséget szül.

     • Angus

      Dehogyis, majd én megiszom! 🙂

     • reelbeba

      Egy sör nem sör

     • mrmojo

      jó csak én nem tudom az ilyeneket szó nélkül hagyni , pedig sok esetben praktikusabb lenne

     • ketomika22

      nekem van egy cigány osztálytársam, az egyik legrendesebb család az Övé akit ismerek, ettől függetlenül nem szeretem az ilyen kijelentéseket (zsidó, cigány, buzi stb.). de be kell vallani, néha vicces és igaz is lehet.. dehát ezeket mindenféle népre nemzetre rálehet húzni.. :/

     • mrmojo

      egy szellemes zsidóvicc természetesen vicces , mint akármelyik szellemes vicc , de azt egész más kontextusba helyezzük , arról nem beszélve hogy a viccek sokszor a taplóságukkal hatnak.

     • reelbeba

      Kedvenc viccem:
      Skinheadek kocsikáznak. Látják egy kínai lelép a zebrára.
      -Taposs bele, ezen a sárgán még átmegyünk!

     • reelbeba

      Golders Greenben lakom, ez egy zsido negyed Londiban. Tudnek mondani jot is, rosszat is, de minek. Az egesz sztereotipizalas megszunik az egyuttelessel, mert rajossz hogy minden zsidovicc igaz, ahogy az ellenkezoje is. Nem az a kerdes, hogy a zsidok/buzik/ciganyok a furak-e (furak), hanem hogy gyulolkodni akarsz-e inkabb vagy szeretni

     • Newton_heath

      Bizonyos nyelvi rétegekben zsidó illetve cigány szavaknak van egy másodlagos jelentése..A nyelvben meghonosodott a zsidóskodik vagy cigánykodik kifejezések pont ezekre a másodlagos jelentésekre támaszkodnak…Semmi baj nincs azzal, ha valaki így használja. Nem rasszista, nem fajgyűlölő, és nem következik semmi az illető szellemi kapacitásaira és gondolkodására nézve.

     • mrmojo

      Teljesen igazad van , csak az úriemberek nem a zsidóskodik/cigánykodik verziót használták . Megjegyzem ezek is inkább egyes területeken honosodtak meg , ahol valóban nem feltétlen rasszista megjegyzésként kell értékelni , de pl. egy budapesti középosztálybeli ilyet mond az más tészta ( és most semmifelé budapest – nem budapesti város-falu relációkat nem implikálunk , csak példa)

     • Newton_heath

      Okés, ha megnézel egy szlengszótárt, akkor a zsidónál ott lesz a fösvény…És pont ebben a értelemben használta…Ezek csak szavak, nem kell semmit belemagyarázni…

     • mrmojo

      csak szavak , hát akkor ezek szerint bármit mondunk ezen a kibaszott világon , hiába , nincs mögöttük semmi érdemi , csak a gép dobja ki őket ? vagy ezt is csak belemagyaráztam a belemagyarázásodba ? 😀

     • Newton_heath

      Szerintem bárki mondhat bármit, és ez a korlátolt torz gondolkodás, ahogy illetted a kollégát egy szó kapcsán, ez nekem egy pöttyet erős.
      Ha pl valaki valami nagyon durvát írna le, akkor sem kezdeném szarozni , simán beárazná magát az illető….

      De most már tényleg szakadjunk le a témáról.

     • mrmojo

      ehhez nem is kell semmit hozzátennem , szakadjunk

     • Csumpitáz Béla

      Igen, és a szlengszótárra az jellemző, hogy akadémikus nyelvészprofesszorok írják, ezért is lehet rá hivatkozni. Jesszusom…

     • erre spec ráhibáztál, a szlengszótárakat komoly nyelvészek állítják össze

     • Newton_heath

      Már psy is írta, de konkrétan ismerek olyan nyelvészt, akinek ez a szakterülete.

     • EZS

      oppágángnámsztájl!

     • stanleykubrick

      Meg hát nem ezen múlik a sikeressége egy üzleti modellnek, hogy ki milyen vallású…
      Ajánlom mindenkinek Niall Ferguson: A Pénz felemelkedése c. remekművet.

 • Angus

  David Gill :DD

  ,,Végül azt éreztem, hogy hatott a sok munka a Spurs-re, hiszen az átigazolási ablak utolsó napján, éjfélkor kötöttük meg az üzletet, így a Tottenham nem tudott már szerezni helyette mást. Danielnek tehát csatár kellett és Fraizer Campbellről érdeklődött. Alex ekkor felhívta telefonon a játékost és ezt monda: “…mellesleg Fraizer, tégy meg nekem egy szívességet, most a Tottenhamhez fogsz menni.” Így történt mindez.”

  • Moyes Story

   nem volt rossz, második félidőben 9-est játszott, ő rúgja a pontrúgásokat, szögleteket, úgy néz ki tusel bízik benne

   • danNN

    Remélem lesz ő még 11es az MUban.

  • stanleykubrick

   Szerintem jót tesz neki ez a kölcsön most. Nekünk meg jót tenne még egy szélső. 😀

 • Sousaphone

  Europa Ligában is potyognak a piros lapok (3 lap 10 meccsen)!
  A mocskospulnak nem izlik a bordói :-p de a Dortmund sem bír otthon a Krasznodarral (Janu végigjátsza a meccset)
  Edit: Erre a 93-ban rúgnak egyet 🙂

 • Sousaphone

  Következő BL meccsünket nem adja magyar tv, pedig 7 meccset is adnak a 2. fordulóból! 🙁
  A Mönchengladbach-Manchester City biztos sokkal érdekesebb lesz, azért azt adja az AMC.

  • ketomika22

   pont a legerősebb párosításunkat nem adják? 😮 kíváncsi vagyok hányan fogják nézni a City – Gladbachot

   • Sousaphone

    Oh, biztos nagyon sokan! A Unitedet nem nagyon ismerik Anglián kívül!!!

    • KingEric

     nagy falat ez nekik. eddig arra voltak rábüszkülve, hogy a város az övék, de hát “20.000 empty seats” ugye…:)

  • wolandrule

   Nézd a jó oldalát, nem kell tóccsabát hallgatni.

   • Sousaphone

    Persze, igazad van. Csak azért fizetem azt a k… kábeltévét, hogy meccset meg forma 1-t nézzek. Erre pont most mikor 4 adó adja a BL-t, pont nem kerülünk képernyőre és leshetem a 15″-os képernyőt és imádkozhatom, hogy ne akadjon le a stream! ?

    • wolandrule

     Dettó így vagyok én is, a sport miatt fizetek elő. A stream akadni fog természetesen, mint mindig…

     • Sousaphone

      Egy lehetőség maradt csak:
      In Moyes Story we trust!!! 🙂

    • Achi

     Hehe, most írtam fent hasonlót én is. Szóval nem vagyok egyedül… A többi reklám csatornáért biztos nem fizetnék egy fillért sem.

     • Sousaphone

      Az a baj, hogy igy is meg kell venni minden fost, mert pl. a HD csomagot csak a legnagyobb csomaghoz lehet kérni! ?
      Van vagy 100 csatornám, azt se tudom mik, mert az a 6-8 amit nézek ki van szedve kedvencekbe, hogy még átkapcsolni se kelljen rajta! 🙂

     • Achi

      Hát igen. Ki van ez találva, hogy rohadjanak meg. Ráadásul a diginél plusz pénz volt a sport 1-2 is asszem. Sajnos én nem úszom meg a többit sem, mert a barátnőm nézi őket. Én csak azt hallom folyton, hogy valami reklám megy 😀 Régen poén volt, hogy a reklámot néha műsor szakítja meg. Most már valóság.

     • Sousaphone

      Szerencsére az asszony azt nézi amit én (persze sporton kívül) – sorozatokat, filmeket pendrive-ról :-)! Szóval ha nem adják a meccsünket elég lenne egy nagy monitor is! 🙂

  • Achi

   Sajnos magasról szarnak már a Unitedre nálunk. Mármint a média. Amikor a poolt vertük, az sem volt különösebb hír. Bezzeg, ha egy barca-real…. Igaz, hogy nem most van a klub a csúcson, de azért nem tudom elhinni, hogy már 7 meccs közé sem tud bekerülni a miénk. Tényleg annyival több ember érdekel a többi csapat? Ez azért is fura, mert pl. ez a blog a legaktívabb szurkolói blogok egyike. Cityéknél picikét kevesebb a komment. Mondjuk az előző fordulóban is mi voltunk az utolsók, épphogy bekerültünk egy nem is sportcsatornára.

   • Sousaphone

    Azért írtam az AMC-t. A másik kettőn (velünk egyidőben) Juve meccs lesz (ok, tavalyi döntős) illetve a csudálatos játszik (no comment). Na de pont a cici meg a Gladbach?! ?

  • Salvatore

   Szeptember 30., szerda
   A-csoport
   20.45: Sahtar Doneck–Paris Saint-Germain
   20.45: Malmö FF–Real Madrid (Tv: Sport1)
   B-csoport
   20.45: Manchester United–Wolfsburg (Tv: M4)
   20.45: CSZKA Moszkva–PSV
   C-csoport
   18.00: FK Asztana–Galatasaray (Tv: Sport1)
   20.45: Atlético Madrid–Benfica
   D-csoport
   20.45: Mönchengladbach–Manchester City (Tv: AMC)
   20.45: Juventus–Sevilla (Tv: Sport2)

   • Salvatore

    Oké, nso a forrás, de én ezt olvastam.

    • Sousaphone

     Neked legyen igazad! 🙂
     Én fourfourtwo-n olvastam, bár az nekem is feltűnt, hogy M4-t ők nem írták! De ők nem csak kedden adhatnak bl meccset?!

     • Salvatore

      Mi tegnap a kocsmába a néztük a suhanc lányokat, és közben úgy rémlik, az m4-en adták a Roma-Barcát. 🙂

     • ketomika22

      nem. az M4 mindkét nap adhat BL meccset, sőt, Ők választják ki először, hogy melyiket

    • Achi

     Én az M4 műsorán csak annyit látok, hogy BL meccs, de hogy melyik , azt nem írja. Akkor még reménykedek, mert évekig néztem szar, szakadozó streameket és direkt azért fizetek a TV-ért, hogy meccseket tudjak nézni HD-ban.

   • stanleykubrick

    Így lesz ez.

 • box-to-box defender

  A Napoli szűk félóra alatt rúgott egy 3-ast a Brühh-nek

  • box-to-box defender

   Nani-gól a Molde ellen

   • stanleykubrick

    Azért jól kiszoptak.

  • box-to-box defender

   Ha ez igaz,akkor itt már nem biztos, hogy a visszatérés dátuma lesz a kérdés. Vagy egy második műtét teljesen normális ilyenkor?

   • Moyes Story

    a lábáról készült kép alapján, tényleg nem úgy néz ki mintha kész volna

    • box-to-box defender

     lehet, hogy ha 2 helyen törik, akkor 2 különböző műtét. remélem, hogy emiatt.

 • clacka

  Gyerekek, én megpróbáltam a Sport1 új műsorában, de nem, ez nem volt “túlzott erőbevetés”, ez egy teljesen szabályos szerelés volt…

  • Rio

   Igen, ezt én is hallottam. Szánalmas.

 • csakaMU
  • stanleykubrick

   Beszéltük itt. Fosut le is hoztuk a végére, hogy ne legyen alázás a meccsből.

 • Moyes Story

  5 meccs jön a következő 17 napban

  • csakaMU

   kemény. soton ellen remélem már lehet rooney

  • stanleykubrick

   Fontos fordulópont ez. Bajnokság, Ligakupa, BL…Ipswich ellen lehet rotálni, a Sunderlandet meg Young-Valencia széllel is alázni kell otthon.

   • csakaMU

    hazai pálya miatt mondom azt csak, hogy igazad van. meg mer’ hoki a sland

    • stanleykubrick

     Hát persze, idegenben megint szenvedni fogunk idén, kizárólag a prosszesz nevében.

   • Moyes Story

    akkormár inkább wilson-pereira féle vonalat kéne próbálgatni

   • nekünk az lenne a legjobb, ha a bajnokság összes meccsét a nagycsapatok ellen játszanánk. a sunderland-félék tökéletesen alkalmasak arra, hogy jól megszenvedjünk velük

    • stanleykubrick

     Attól tartok, hogy a tavalyihoz hasonló produkció van kilátásban, pedig idegenben több nyert meccs kell. Én itthon bízom abban, hogy legalább azt hozzuk, amit tavaly is. Nem lehet, hogy jövőre előznek az olaszok a nemzetközi tabellán? Mondjuk be kell menni a top 3-ba, nem is kérdés idén.

 • csakaMU

  6-9 hónap mondja az expert, nagyon fontos hogy milyen kezelést kapott egyből a sérülés után meg hogy mennyire tudják megőrizni a kondiját a rehab alatt

  http://www.skysports.com/football/news/11667/9993667/luke-shaw-expected-to-be-out-for-up-to-nine-months-expert-says

  • Schweinsteigerlin

   Az a baj hogy +1 hónap alsó hangon bármikor is kezdi el a teljes értékű edzésmunkát..ugye a philosophy miatt bassza az anyját szerencsétlen a tarcsik között fordulókon át. A legoptimálisabb persze a 6-7 hónap lenne és talán még a tavaszi nagy hajtás (esetleg kupák…) esetében lenne meccs a lábában és vinnék a Vb-re.

   • Pásztor László

    arra vihetik, az csak 2018-ban lesz 😀 amúgy ne vigyék az EB-re, ne legyen egyből agyonterhelve hogy nem lesz nyári szünete. Pihenjen

 • Moyes Story

  Spurs are playing Qarabag in the Europa League tonight. If you’ve not heard of them before, they’re a small club from North London.

 • Freeezer89
 • Mainpieeater

  Meg mindig nem dobta ki a szokeribancot 🙁 /kep

 • Moyes Story
 • stanleykubrick

  “A feleségem készített egy képet, Floridában nyaraltunk, a lábam egy tűzcsapra volt feltéve, a fülemen telefon és Levy volt a túlvégen.” Gill Berbatov ügyéről. 😀

 • Angus

  Most akkor Moreno nem kap eltiltást?

  • csakaMU

   nem olvastam sehol hogy vizsgálná e egyáltalán az uefalona ööö ueafadrid az incidenst, szóval lépjünk túl rajta azt javaslom mindenkinek. vasárnap megyünk le délre és idegenben mostanában elég gyatrán szereplünk. jó lenne már villantani valamit

  • Napi vak

   Nincs olyan szabály, vagy csak Angliában, hogy ha a spori látja az esetet, és nem ad pirosat, akkor utólag sem lehet eltiltani?

   • EZS

    Az a szabály szerintem úgy van, hogy ha lefújja és ad pl sárgát, akkor nem lehet vizsgálni. Ha nem fújja le, akkor lehet.

    • Napi vak

     Well, lehet. Megpróbáltam most gyorsan utánanézni, de béna vagyok, és csak odáig jutottam, hogy egy meccsen egy játékos akár több pirosat is kaphat…

 • csakaMU

  Megéreztük (??) anyagilag (??) is hogy tavaly nem volt BL, jövőre viszont jöhet az aratás.

  http://www.skysports.com/football/news/11095/9994005/manchester-united-confirm-loss-in-revenue-after-champions-league-absence

  • ez lófasz veszteség, a szponzori pénzek szépen kompenzáltak. más klubnál sokkal nagyobb visszaesés lett volna. én 2017re vártam, hogy befogjuk a realt, de gyanús, hogy jövő ilyenkor már mi leszünk az élen

   • Pásztor László

    Attól függ még hány játékos korházi ellátását kell fizetni Moreno után. Vajon itthon 1 vagy két embernek fogja eltörni a lábát?

   • csakaMU

    persze, abszolút adom. és még osztalékot is fizettünk, először a tőzsdére lépés óta 😀 kemény 4,5 centet papíronként

 • wolandrule

  A nyilvánvaló okokon kívül súlyos probléma, hogy egy ilyen faszfej büntetlenül tönkreteheti a világ egyik legnagyobb klubjának az egész szezonját. Shaw az egyik legfontosabb láncszem lett volna, és nyilván sose tudjuk meg, de a bajnokságban valszeg jó néhány pont elmegy a hiányán, pláne, hogy újra át kell szervezni a csapatot. A BL-ben könnyen lehet (bár nem hiszem), hogy ezen a meccsen elúszik a csoport elsőség, és a vártnál előbb kiesünk. Az pedig nonszensz, hogy nemhogy utólagos büntetés nincs, ami elrettentené az efféle henteseket, hanem ő a meccs embere a futball döntéshozói szerint. Ez rémes üzenet, hiszen a klubok irtózatos pénzt költenek egy-egy kiemelkedő képességű játékosra, akik semmiféle védelmet nem élveznek, ezzel károsítva a játékost, az egyesületet. A játékvezető pedig természetesen jó döntést hozott az elveik szerint.
  Amúgy is atletikus gépfoci felé terelődik sajnos a labdarúgás, ahol elvesznek az egyéniségek, jól idomított atléták néhány skillel szépen megölik a játékot, vagy ahogy láttuk a játékost, hiszen az eredmény számít. Ez így az általam szeretett futball kiherélése.

  • wolandrule

   Off, de valamennyire idetartozik. Zárt kapus lesz a magyar-feröeri selejtező, mert a FARE (football against racism in europe) három, azaz 3 rasszista bekiabálást is feljegyzett a stadionban… Van olyan stadion, ahol nem hangzik el ez a döbbenetes mennyiségű szitok??? Amíg az uefanak fontosabb, hogy dagassza a politikai korrektség álszent maszlagát, minthogy szankcionáljon egy lábtörést, addig nincs miről beszélni.

   • United82

    Tudom h nem az uefára tartozik ami a stadionon kivül történik, de ami a stadionon kivül volt a meccs kapcsán az megérne 100 pontlevonást is. Amúgy én konkrétan azért hagytam abba a meccsrejárást évekkel ezelőtt mert elegem volt a cigányozásból, zsidózásból és hogy az egész nem arról szólt h drukkoljak a sajátomnak hanem h minél hangosabban gyülöljem a másikat. Ugyanakkor ez az eltiltás nyilván túlzó mert máshol is van ennyi szitkozódás (bár más ország válogatott meccsén nem voltam – csak klubmeccseken)

    • wolandrule

     Ez benne van a pakliban, több tízezer ember van együtt, nyilván lesznek ilyenek, nemcsak itt, mindenütt. Az viszont beteges, hogy kamerával megfigyeled azt a 20-30 embert (akiket a többi szurker le se szar), és egy stadionbezárással jól megbünteted a többit.

     • United82

      De nem ez megy mindenhol? Akármilyen csoportot nemzetet tök mindegy mit veszel azok között vannak barmok akik hangosak és balhéznak és azzal az egész kollektivát elkönyveled olyannak mint amilyenek a balhésok és a többi normális ember meg ártatlanul megszivja. És ez most nemcsak a focira vonatkozik, elég ha szétnézel az országban.
      Amúgy adom h ezzel az indokkal röhejes a bezárás.

     • mrmojo

      nem 20-30 emberről van szó sajnos

   • Achi

    Teljesen egyetértek. A román-magyaron biztos kedves szavakkal beceztek minket, miközben hello kittys zászlókat lengettek és (hát sajnos kicsit hamisan) fügyülték a magyar himnuszt.

    • United82

     Románok is zárt kaput kaptak + pénzbüntit:
     Az UEFA indoklása szerint a román szurkolók a budapesti Magyarország–Románia mérkőzésen tiltott transzparenst helyeztek ki a lelátóra, pirotechnikai eszközöket használtak, nem tisztelték a magyar himnuszt (hátat fordítottak a pályának), illetve verekedtek a szektorukon belül.

     Emellett három nappal később a Görögország elleni bukaresti meccsen szintén tiltott pirotechnikai eszközöket használtak a román drukkerek.

     • Achi

      Akkor nem a Román lobbi volt a bűnös 😀

   • Rio

    Ahogy látom, kettő darab cigányozás és egy büdösrománozás miatt büntettek minket. Szerintem egyik se való a stadionba, de nyilván túlzó a zárt kapu. Annak örüljünk, hogy nem vontak le pontot.

 • A_S1M0N
 • Moyes Story
 • Moyes Story
 • pbalu

  Szerintem ez a kép mindent elmond, pont a kontakt előtt/pillanatában lőtték: a gyökér hentes csukott szemmel és már eltorzult arccal csúszik, mert tudja hogy ez fájni fog (plusz kézzel ágyék magasságban is odatart, biztos ami biztos alapon). Luke koncentrál a bogyóra, még nem érez semmit.
  Ergo a parasztot nem érdekelte sikeres lesz-e a manőver, el akarta takarítani az embert.

 • csakaMU

  “Shocking miss” :DDD

  https://instagram.com/p/7uTHhnTMRt/

  • stanleykubrick

   Paul visszavarázsolta volna, ez akkor lett volna fasza.

 • Asidotus

  szimplán be kellene tiltani a becsúszó szereléseket

  • csinibob

   a ló túloldalára csak nem kellene átesni.

   • Freeezer89

    az egyik haverom részeg azt mondta, h “neessünk át a ló pozitiv oldalára”

    • wolandrule

     Az a pozitív oldala, ahol nincs lába 🙂

 • reelbeba

  Nagyon várom a visszavágót a psv ellen. És remélem Morenót nem hagyják otthon valami nevetséges sérülésre hivatkozva.

  • Angus

   Hú mit fog kapni a szurkolóktól, legalábbis a keménymagtól.

 • csakaMU

  Más vizekre evezek, mert nem bírom már ezt a témát. Fergie és az ő híres konfliktuskezelése 😀

  Gill and Ferguson enjoyed a strong relationship at United but even the chief executive was not immune from the Scot’s fiery temper.

  ‘We had some run-ins,’ Gill said. ‘If we hadn’t I don’t think we would have been effective. At the end of the day, we both wanted Manchester United to be as successful as it could be.

  ‘If the team does well, you get prize money and a lot of extra income in. It’s all high margins so you can reinvest that back in the team, which is the most important part.

  ‘I think I walked out of his office once. The language was atrocious. But he called me a couple of hours later talking about something else as if nothing had happened. I thought, “fair enough”.’

 • box-to-box defender

  Tavaly rengeteg sérültünk volt, idén csak ezzel az eggyel rosszabbul járunk, mint előző szezonban. Végre volt egy állandó védő 4-esünk. Erre…

 • fabiancancellara

  (Shaw lábáról van kép, de nem rakom be, mert enyhén szólva durva:( Mindenki keressen rá, akit érdekel.)

  • szerintem az fake

  • Moyes Story
   • csakaMU

    köszi most keresem a wc kulcsot a reggeli főtt tojás úgy döntött visszatér

    • fabiancancellara

     Inkább szívszorító, de ez nem is tud máshogy kinézni egy ilyen után.

   • safbérenc

    Milyen kis vidám

   • ketomika22

    kösz bazdmeg.. ezt most nem kellett volna. elég lett volna ha linkeled

    • EZS

     legalább egyben van. Nagyjából.

   • RedDev

    ilyen 1 tiszta szerelés következménye a man of the matchtől…. #szarjonsüntabuzimehikói

 • Ábel
  • box-to-box defender

   ő már csak megszokásból rúg bele a volt klubjába és rombolja legenda státuszát

   • Ábel

    ha Shaw törte volna el morénau lábát, akkor azt nyilatkozta volna, hogy Shaw egy fasz.

    Az exkapitányunk egy idióta lett, pedig hogy imádta mindenki…

    • Freeezer89

     hát én sosem imádtam, elismertem az erényeit, de attól meg egy tapló geci (volt)

   • EZS

    Végleg lekerül az “akikre büszkék vagyunk” táblámról Webbel együtt. Olyan, mint Beckenbauer, egyre hülyébb lesz.

    • Angus

     Ilyen veszély nálam soha nem fogja fenyegetni egyik legendánkat sem, de őszintén nem értem azt, hogy még mindig ezt csinálja. Egy ideig felfogtam miért, de mostanra már nem tudom felfogni.

   • Pásztor László

    a cím faszság, a másik lába volt krónikusan sérült, plusz ez nem is szerelés volt, hanem egy teljesen szándékos lábtörés.

  • csakaMU

   azt hittem nyilvánvaló. ha reckless tackle a téma, roy keane véleménye egyáltalán nem mérvadó. a PL egyik legnagyobb henteséről beszélünk, ha nem a Unitedben játszott volna nem lenne több egy csárliedemnél (jó most a győzni akarásába meg egyéb jó tulajdonságaiba nem mennék bele)

   • United82

    Azért Charlie Adamnál 3 szinttel magasabb minüségü játékos volt, nekem konkrétan anno amig játszott az egyik kedvencem volt és imádtam a játékát. De amit azóta müvelt az én szememben mindent annulált, ezzel a nyilatkozatával pedig azt is szeretném elfelejteni hogy valaha United mezben pályára lépett….

    • csakaMU

     jó talán egy-két fokkal komolyabb technikai képzettséggel rendelkezett (bár a jó öreg csárlinak sincs éppen szar bal lába) meg a leadership az erősen befigyelt nála ofkorsz, de stílusra nálam Keane is ugyanaz és csak a United emeli ki a brit sziget csontzenétől hangos középszerűségéből

     • United82

      Csak azért nem fogom Keanot fényezni h annál több volt amit irsz mert nem érdemli meg , sőt 😀

  • ketomika22

   hülye fasz ez az ember. nem tudom tisztelni

 • alexmccormick

  Ilyen eseteknél mindig azon gondolkodom, hogy hogyan lehetne hatékonyan szankcionálni a sérülést okozó játékost, illetve klubját is? Mármint attól függetlenül, hogy a vakvarjú mit fújt, videófelvétel van egy súlyos testi sértésről. Nem holmi 1-2 meccses eltiltásokra gondolok, mert az láthatóan senkit nem hat meg különösebben. Ami felötlött bennem, az a pénzbeli szankció, mostanság a legtöbb futballistát úgyis csak a zsé érdekli. Ha mondjuk a sérülést okozó játékost köteleznék arra, hogy a fizetése felét át kellene utalnia a sérült játékosnak a teljes felépüléséig, lehet, hogy legközelebb kétszer is átgondolná, mielőtt elkezd agyatlanul csúszkálni. A klubja meg fizethetné a felmerülő orvosi költségeket és a sérült játékos bérének maradékát. Az milyen már, hogy klubként nem is számíthatsz a játékosodra hónapokig, évekig, aztán még te is fizetsz minden felmerülő költséget? A minimum az lenne, hogy a másik klub fizesse addig. Akkor talán nekik is érdekükben állna, hogy a játékosaik ne kapcsoljanak hentes üzemmódba. Persze nem vagyok sportjogász, így nem tudom, hogy lehetne ezt kivitelezni, csak ötletelek.

  • sipi

   nem rossz ötlet. én még hozzátenném azt h addig nem játszhat a sérülést okozó játékos míg a sérült vissza nem tér egy tétmeccsen

  • box-to-box defender

   ez az, ami soha nem lesz, sajnos

 • Achi

  Remek összefoglalaló post a történtekről. Attól tartok, ez a meccs sokba került a csapatnak.

 • Paul

  Szerintetek Fergie milyen jelenetet adott volna elő.(Nem beszélve Roy Keane-ről)
  “Csodálom” Lajos nyugalmát…..

  • EZS

   Ha Keane ott lett volna a pályán, Morenot is oxigénpalackban vitték volna le.

   • mrmojo

    és akkor nekünk jobb lett volna?

    • sipi

     határozottan igen!

    • EZS

     hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem üvöltöttem volna véres szájjal, hogy “megérdemelted büdös mexikói köcsög”, miközben tébolyultan kacagok és rituális táncot járva ugrálok körbe a szobában.

  • Achi

   Ez a 2. ok, amiért nem bírom ezt az embert. Nem áll ott a csapata mellett a meccseken. Magukra hagyja őket.

   • stanleykubrick

    Az első mi? Hogy nincs foci még véletlen se? 😀

    • bezzeg moyes idején 🙁

     • Paul

      Moji kezébe temetkezve ült volna. Most mit csináljak. Jobb esetben felcsapta volna Fergie könyvét

     • Achi

      Vagy SAF? Ja nem , ő nem jó példa, mert eredménytelen volt:(

     • stanleykubrick

      Én leszarom Moyest. Gondolom láttad te is a britannián…Ha Lajos ekkor arc, ha elvileg ilyen mérföldes szint…

      “52 meccs után Louis van Gaal eredményei a Manchester United kispadján kísértetiesen hasonlítanak a David Moyes által szállítottakhoz. 54 illetve 53%-os győzelmi mutatókkal állnak eddig. Az egyetlen különbség: az elköltött pénz.

      Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen?”

     • azt hittem ezeket az összehasonlításokat már soha nem fogjuk látni

    • Achi

     Valahogy úgy:) Ha mindent megnyerünk vele, akkor pont leszarom, hogy hogy viselkedik. De ilyenkor ki kéne állni és mentális tåmogatást nyújtani az embereinek.

   • Paul

    Egyszerűen nem is értettem, ült jegyzetelt, nézett. Faszom, legalább a 4-ik játékvezetőnek magyarázhatott volna…

   • Angus

    Hát ezzel egyáltalán nem értek egyet. Magukra hagyja őket? Ez hülyeség kérem, attól még hogy nem áll fel soha a székéből, a csapatnak futballozni kéne. Giggs szokott ,,ugrálni,,.

    • Achi

     Nekem nem szimpatikus, ahogy ott ücsörög. Nem SAF nosztalgia, de nekem ebben is az ő mebtalitasa a mérvadó.

     • Freeezer89

      tök felesleges összehasonlitani őket. az meg, h nekünk tetszik-e vagy sem…
      amúgy is volt már róla szó, h teljes mértékben hisz az előzetesen begyakorolt taktikában, szóval én nem is várok tőle mást

     • Achi

      Én nem a taktikáról beszélek, hanem a lelki +-ról , amit adhat a mester kiállása. És nekem akkor sem tetszik, ha valakinek ez nem tetszik:)

     • ketomika22

      már ne haragudj de mit tud adni ha ott áll az edző? mert szerintem kb. semmit, legfeljebb a bíróra tud(na) valami hatást gyakorolni, de a játékosokra nem hinném. csak ha beordít valami taktikai változást, azt meg Giggs meg csinálja helyette

     • Achi

      Növeli a morált. Ennyi:) Nagyon sokat tud jelenteni egy karizmatikus vezető kiállása. Olyan plusz, mint a közönség támogatása. De nem magyarázom túl. Ha nektek ez a szimpatikusabb, az is egy nézőpont.

     • ketomika22

      nem tudom, szerintem nem számít sokat. biztos vagyok benne, hogy Depay lövése nem azért fog kapura menni, vagy Mata passza pontos lenni, mert van Gaal ott áll a pálya mellett. nem is tudnak vele foglalkozni, nem is érzékelik

     • Achi

      Én hiszem, hogy egy csapat nem csak labakból meg fejekből áll. Az, amit SAF véghez vitt, nem ment volna a szenvedélyes lendülete és karizmája nélkül, amihez az is hozzátartozott, hogy folyamatosan kontrolálta az eseményeket. Ez a tudat segít, hogy egy csapat ne essen szét, ha bekap egy nyomorult gólt és segít, hogy a 90. Percben megnyerje a meccset. Mostanaban ez pl. nagyon nem jellemző.

     • ketomika22

      de SAF és van Gaal különböznek. SAF-hoz hozzátartozott, hogy ott állt, az egész habitusa, módszere így lett teljes. van Gaal-nak meg úgy, hogy mindent elmond a srácoknak és csak figyeli Őket. nála az lenne meglepő, ha a módszerei mellett még ugrálna a pálya mellett. különböznek. ez van. valakinek bejön ez, valakinek az

     • ketomika22

      egyébként nekem mind a kettő elfogadható 🙂 😉

 • Daley_MOTM

  Most már muszáj vagyok hozzászólni a Shaw témához két dologgal, amivel valószínűleg nem leszek népszerű:
  1. Ahogy lentebb írják, ténylegy regular tackle volt, csak egyszerűen nagyon szerencsétlenül történt. Ilyen esetek a megye2-től kezdve a BLASZ 4-en át a Premier League-ig vannak, megtörténnek, mert aki focizott már életében tudja, hogy amikor elindítod a mozdulatsort, onnan már nagyon nincs visszaút (lásd Kompany becsúszása). Büntetőt és piros lapot kellett volna adni, ez tény.
  2. Ha a játékosok is ugyanúgy sírnának és ugyanilyen lelkiállapotban lennétek, mint az egész stretfordendHU, akkor valószínűleg Sotonban egy kurva nagy depressziós zakó vár ránk.

  • csinibob

   a tegnapi rafinha eset és a shaw sérülés ugyanabból az ollózó becsúszásból származott. Ha a becsúszó játékos két lába ‘síkban’ lett volna, egyik esetben sem történt volna semmi. erre kellene figyelnie a bíróknak, így nem sérülne a játék szellemisége, és kisebb eséllyel történnének ilyen sérülések.

   • Newton_heath

    Azóta kiderült, hogy keresztszalag ment a picsába.

    • durva, de ő szarabbul járt, mint shaw

    • csinibob

     fair enough.

  • EZS

   ahol ha az “regular tackle”, hogy a vétkes teljes erőből beleszáll oldalról a játékosba, leszarva, hogy eltalálja-e a labdát vagy sem, ott kurva nagy gáz van. Az elindított mozdulatsorban az is benne van, hogy a felül lévő lábával belekaszál az ellenfél lábába, hogy semmiképp se ússza meg? Ugyan már. Nem mondom, hogy feltétlen el akarta törni a lábát, de hogy nem akarta, hogy talpon maradjon, az teljesen biztos. A Soton ellen meg tényleg kinéz egy zakó.

  • Rio

   Ha ez egy regular tackle, szántsák fel az világ összes focipályáját, bontsák le a stadionokat, és hintsék be a helyüket sóval, mert kurvára nincs értelme futballistának lenni, lévén előbb-utóbb eltöröd a lábad.

  • stanleykubrick

   Én alapvetően éppen azt mondtam, hogy amint egyre másra megtorolják a játékvezetők az ilyen eseteket, azokból valószínűleg egyre kevesebb lesz és érthetetlen, hogy a Moreno és a tegnapi Rafinha story sem volt elég nyilvánvaló ahhoz, hogy ezek pirosat érnek. Kevés a tökös játékvezető és képesek ilyesmikkel eldönteni meccseket, befolyásolni dolgokat.

  • box-to-box defender

   Ez egy regular tackle volt… Persze csak Morenonak és a többi féregnek.

   • Daley_MOTM

    Neked is ajánlok egy gyors Scholes féle szerelési gyorstalpalót.

  • Achi

   Éppen az a nagy baj, hogy ez manapság már általanos. Mint a könyöklés. Ez egy játék! (Tudom, manapság már inkább üzlet). Nem kéne hagyni, hogy így elfajuljon. Ha nem reagalnak az ilyenre a bírók (+az uefa, fifa) , akkor tönkreteszik azt, amiért sokan szeretjük ezt a játékot. Aki vért akar, nézzen ketrec harcot vagy hasonlót. Mondjuk ott sem divat a lábtörés.

  • reelbeba

   Ha a regular azt jelenti, hogy normális, átlagos, gyakran elöforduló, akkor lécci linkelj már be hasonlókat mondjuk Szmellingtöl. Akkor elfogadom.

   • EZS

    spanyolul annyit tesz: szabályos…

    • reelbeba

     Dehát azt írja Daley, hogy büntetö, piroslap, ergó szabálytalan, ezért a regular szó más értelmezési lehetöségei felöl próbálkozom

     • Daley_MOTM

      Akkor FIFA-san magyarázom el neked. Amikor megnyomod “becsúszás gombot”, MINDIG ugyanazt a (regular) mozdulatsort csinálja a játékosod. DE: Szabálytalan vagy nem szabálytalan, az már egy másik kérdés.

     • reelbeba

      “bármely játékos, aki a labdáért vívott küzdelemben támadja ellenfelét elölről, oldalról vagy hátulról, egyik vagy mindkét lábát túlzott mértékű erőbevetéssel használja és veszélyezteti ellenfelét, súlyos szabálytalanságban vétkes”
      Nem minden becsúszás ugyanolyan. Páros lábbal kilométerekröl ráugorva a másik játékos lábára semiképpen sem regular, maradjunk annyiban.

     • Daley_MOTM

      Akkor tehát Scholes is egy hentes volt. értem

     • Attylon

      Scholes sosem tudott jól szerelni és rengeteg meccsen úszott meg pirosat, néha még sárgát is. Utolsó éveiben nyilván a lassúsága miatt elsősorban.

   • Daley_MOTM

    Smalling stay on foot, ritkán csúszik be. Nézz meg egy Scholes-ról szóló tackle videót, kb. minden meccsen volt egy hasonló kétlábas megmozdulása.

    és még kb. 129-et tudok ebből ide belinkelni. Hol sárgát, hol pirosat kapott érte. Ettől még egy jó játékos.

 • ixub

  Lehet, hogy át kéne venni a futsalból a becsúszásra vonatkozó szabályokat:

  Közvetlen szabadrúgással büntetendő az
  a játékos, aki a következő szabálytalanságok valamelyikét elköveti:

  – ellenfelét hátulról úgy szereli, hogy közben
  érinti azt;

  • KiB

   akkor “sérülne a foci szellemisége, és ne legyen változás, mert majdnem olyan a foci, mint amikor elkezdték, és hogy ez milyen csodálatos”
   ezért nincs videóbíró sem

   • ixub

    Csak ezek pöcsfejek hozták a futsalba is a szabályokat nem? Ebbe a szokásos bullshitbe nem tudnának talán kapaszkodni.

    • KiB

     ó dehogynem
     folyamatosan ez megy

 • reelbeba

  Igen. Sajnos a talksoprton is elhangzott tegnap olyan, hogy ez egy ‘regular’ tackle volt. Menjenek a büdös picsába

 • RedDev

  biglájk Ezs!! 🙂

 • CaptainWazza

  @disqus_R9l6pNGeGl:disqus 4 president!!

 • Angus

  Még mindig nem tudok belenyugodni abba, hogy mi történt Shaw-val. De igenis hiszek benne, hogy vissza fog térni úgy, ahogy tegnap abbahagyta. Komolyan, az volt az érzésem az idei meccseken látva, mintha kettő lenne belőle minden meccsen. Egy aki védekezik és egy aki támad. Mintha a nyáron igazoltunk volna egy klasszis fullbacket.

 • Freeezer89

  karácsony kornyékén esedékes volt egy kis mehikói kiruccanás, addig nem szereznétek meg Moreno anyjának a címét? szeretnék az ajtaja elé szarni

 • Fish08

  Az az igazság, ha leírnám,hogy mit gondolok morénóról, akkor 2 nap múlva is itt ülnék, szóismétlés nélkül káromkodásokat gépelve. Röviden: hogy folyt volna le az anyja combján, amikor még mivolta egyezett a személyiségével (gheci)

  • Zacskoostej

   “Folytál volna le apád térdén, amikor még folyékony voltál” jó kis Belga

 • h492019

  Rodrigo Possebon never forget

  • Angus

   azt a kurva életbe 😀

 • godlikezaza
 • Rio

  Jelezném, hogy most épp Nainggolan intézte el Rafinhát, sárgával megúszta. Egyből ki kellett volna állítani. Ez így nem normális, jó úton haladok, hogy meggyűlöljem a kedvenc sportágamat.

  • Roland
   • Rio

    Elképesztő… Most nézem, Giroud-t miért állították ki második sárgával 😀 nem hiszek a szememnek

    • KiB

     a többi esethez képest valami vicc az a sárga lap
     lábtörésért kirúgás, “labdát nézem, és beugrik az ember és véletlenül belerúgok” második sárga
     valaki nagyon elment otthonról a bíróknál…
     a tegnap barca gól is érdekes volt, mintha lett volna egy Messi fault előtte
     igaz, utána meg nem kaptak meg egy tizit

   • stanleykubrick

    Egészen sokkoló mekkora mértékben képes volt ez a becsúszás kb. garantáltan sérülést okozni. Rossz nézni. Mintha satuba fognák a lábát és közben feszítenék lefelé. Na ez a klasszikus piros esete.

   • KiB

    ez azonnal piros és hónapok eltiltás…beszarás mit művelnek egymással a játékosok
    a bírók meg hagyják

  • ketomika22

   sajnálom szegény Rafinhát is.. bár itt a piros jobban meglepett volna, de ez is hasonló eset Shaw-éhoz

   • EZS

    hátulról becsúszás alapból piros kéne, hogy legyen. Ezt azt hiszem az amcsi vagy a francia vb-n kiemelten figyelték is, de aztán természetesen elfelejtették.

    • ketomika22

     a hátulról becsúszás azért nem piros, de ha sérülést okoz akkor igen, végülis, ez is bőven lehetett volna piros

     • EZS

      szerintem pedig igen, mert nem látja az akciót elszenvedő játékos, nem tud felkészülni rá, így nagy a sérülésveszély.

     • Rio

      Olyan, mint a hátulról ismerkedés a diszkóban: ugyanazok a veszélyei.

    • KiB

     igen, érdekes, hogy 1-1 “felkapott” szabálytalanságot nagyon büntetik, utána meg semmi
     valamit kéne már kezdeni a sok könyökléssel is, mert az se normális, hogy felugranak fejelni, és az egyik játékosnak felszakad az arca
     a bíró meg pislog, a játék meg mehet tovább

 • A_S1M0N

  Én már csak annyit írok, hogy ezen a szörnyű momentumon (de főleg a bírón) ment el a meccs.

  Ha ezt a vigyorgó idiótát kiállították volna (esetleg még 11-est is kapunk), simán ütöttük volna őket, még kissé megtörve is (nem szándékos szóvicc…).

  De a fociban sincs “ha”, és igazság sem.

  A bíró meg elmehet a jókurvaanyjába!
  Amikor lapért kellett volna nyúlnia, semmit nem csinált, később meg minden szarért vette elő őket…

 • arkel

  Morenot zárják bányába,
  Ott is a legmélyebb tárnába,
  Királykobrát az ágyába,
  Valujev legyen a mátkája,
  Shawcross szálljon a lábába,
  Könnytől ázzon a párnája,
  Ránézve ronccsá tört lábára,
  Shaw sorsa legyen a vágyálma,
  A kartell fekete báránya
  Menjen a kurva anyjába!
  – ezek azt gondolom sporttörténelmi mondatok

 • godlikezaza

  EZS baszki 😀 😀