Osztályzás – Southampton-Manchester United 2:3

Nagyon fontos 3 ponttal gazdagodtunk a tegnapi napon. A látottakkal alapvetően elégedettek lehetünk, de sok dolgot néhol mi sem értünk. Osztályzás.

gettyimages-489318088

de Gea 8 – Nem lehet nem szeretni. A mérkőzés végén azon kaptuk magunkat, hogy legközelebb amikor az állatkertben járunk, egészen biztos megcsókolgatjuk az összes lámát. A spanyol fantasztikus teljesítményt nyújtott ismételten, igazi bravúrkapus, hatalmas reflexekkel megáldva.

david-de-gea-anthony-martial-southampton-manchester-united_q36hmfz6cqek16ts5d2u4f723

Darmian 6 – Nem akarunk az olasz orrára koppintani, baromi sokat játszott mostanában és ügyesen is akasztotta meg a támadásokat az első félidőben a szélen. Egyértelműen vissza kellett zárnia a mérkőzésen, a tegnapi napon igazi chance creatorrá alakuló Tadic mellett. Jó döntés volt lekapni szünetben.

Smalling 6 – Tegnap bizony nem egyszer elverték Smallingot a tizenhatoson belül légi párbajokban. Tudtuk, hogy kegyetlen erős ebben a Soton és talán kevés segítséghez jutott tegnap Chris, a góloknál jobb helyezkedéssel akár tisztázhatott volna is. Bár nem az ő feladata, előre játékban csak rossz labdái voltak.

Blind 6 – Ő sem járt sokkal több sikerrel. Némileg balra tolódva játszott a mérkőzés összképét tekintve, ennek hála a második gól előtt ő asszisztált Mané második gólpasszához. Összességében aláírjuk, hogy a tegnapi napon nem vettek könnyű terhet a nyakukba középhátvédeink.

matchday-live-man-united-home-news148-2700371_478x359

Rojo 6 – Az argentin sem élete meccsét játszotta a csapatban. van Gaal alaposan gondolkodhat, hogy milyen megoldást szeretne kitalálni a baloldali hátvéd kérdésre. Alaposan benne volt ő is az első gólban, ahogy nagyjából az egész komplett védelem. A csere valószínűleg indokolt volt, fáradtság, pihentetés okán. Rojo könnyen a kezdőben találhatja magát az Ipswich ellen.

Carrick 5 – Szellemjárat volt Carrick tegnapi játéka. Nagyon sok volt az oldalfasz oldalpassz és ennek ellenére is csak 86%-al passzolt Michael. Nem igazán vétette magát semmivel észre és van Gaal jó érzékkel vette észre, hogy bizony ma Carrick megérett a cserére. Ez csalódást keltő performansz volt az angoltól.

11312

Schneiderlin 6 – A mérkőzés végére összekapta magát a francia, de ő sem élete meccsét játszotta. Az első gólnál egy ütősebb sprinttel valószínűleg besegíthetett volna védekezésben. Hasznos taktikai faultjai és tisztázásai fontosak voltak a mérkőzés fontosabb szakaszaiban. Előrefelé is próbálkozott és 95%-os passzmutatója is magáért beszél.

Depay 6 – Ismételten nem lehetünk elégedettek a holland produkciójával, sikertelen cselekkel, gyengébb szögletekkel és nem túl korrekt szabadrúgásokkal. A harmadik gólnál viszont sokat köszönhettünk egy újabb egyéni villanásának. Depaynak több szabadság kell és aktívabb középre húzódás.

during the Barclays Premier League match between Southampton and Manchester United at St Mary's Stadium on September 20, 2015 in Southampton, United Kingdom.

Rooney 4 – Az első félidőben 19 passz fűződött a nevéhez, abból is 3 rossz volt. Gyakorlatilag nem volt játékban a csékánk. A második félidőben többet került játékba, de érdemben nem tudott hozzátenni a csapathoz. A passzai oldalirányba mentek, ha pedig előre, akkor azok elhibázottak voltak. Rooney reméljük mihamarabb kikászálódik a gödörből, mert lényegében észrevehetetlen volt.

Mata 7 – Sok esetben megvan az okunk szidni Matat a körülményesebb, lassabb focija miatt, amikor azonban gyakorlatilag 1 gól és 1 gólpassz a mérlege, akkor kevés szó érheti a ház elejét. Feltűnt mind a két oldalon, többször is, bátran lépett el a széltől, helyzeteket termetett és még védekezésben is volt ereje tisztázni.

matabe6a9130-41e9-0133-3b71-34b52f6f1279

Martial 8 – Nincs mit szépíteni, eszméletlen az úriember produkciója. Rengeteg légi összecsapást nyert a kapujától távol, könyörtelenül higgadtan fejezte be az akcióit és bár a passzai botrányosak voltak, (mindössze 16 sikeres passz 28-ból) egyértelműen az ő mutatványának tudhatjuk be a tegnapi sikeres akciózást.

anthony-martial-memphis-depay-manchester-united-southampton-premier-leage-20092015_i6mivsu19qw91mfyr5zurzowh

Cserék:

Valencia 7 – Tisztázott, szerelt, robotolt, szépen lépett előre. Valenciában ég a bizonyítási vágy és azt hiszem mindannyian elmondhatjuk, hogy ennek a csupaszív játékosnak sokat köszönhetünk, aki legjobb tudása szerint igyekszik mindig belépni a csapatba a mérkőzéseken.

Schweinsteiger 6 – Nagy motor volt a német ismételten, a harmadik gól előtti passzát nem feledjük. Mindössze 3 rossz passzt engedett meg magának és friss energiát hozott be Carrick helyén a tegnapi napon.

McNair 0 – Lehet eltekintettünk volna a mai napon Paddytől. Igaz az egyéni akciózását azért megsüvegüljek, de a második gólnál bealudt ő is.

És végül, a 45 passzos harmadik gól:

_85653936_unitedpassinggoal