Ip-Switch! – League cup

Ma este elindul az első hazai kupasorozat, a Ligakupa. Habár nem nagy kedvencünk a Mickey egér kupa, azért az elmúlt években elég pofás eredményeket sikerült olykor elérni. Győzelmeket, döntőt, elődöntőt. Meglátjuk idén meddig visz a sorunk. Az ellenfél pedig a valaha szebb napokat is megélt Ipswich Town lesz az első kanyarban, akiket 1995-ben kibeleztünk, végül utolsó helyen búcsúztak is az akkori szezonban.

hqdefault

Az Ipswich Town a kemény kezdés után kezd visszaesni a Championshipben és hiába álmodták már a szurkolóik újra, hogy Internazionale verést láthatnak (2001: Ipswich-Internazionale 1-0), egyelőre ezzel még várniuk kell.

A holland mesterünk viszont valószínűleg nem meri félvállról venni a Ligakupa küzdelmeit. A tavalyi MK Dons elleni 4-0 óta úgy tudjuk, hogy van Gaal többször is verejtékesen ébredt és az órára nézve csak annyit látott, hogy 4:00 és ezt követően már képtelen volt visszaaludni, ennek eredményeként, az akkori kezdő játékosok jelentős része nem járt túl sok szerencsével, csak így tudta elűzni Mesterünk visszatérő rémálmait.

2014-08-26 LС MK Dons v Man Utd HD.mkv_snapshot_00.17_[2014.08.28_12.36.16]

Viszont ebben a kezdőben nagyon úgy tűnik nem kap helyett a hétfő este focizó Wilson vagy Lingard sem. Ahogy a sérült Rojo vagy McNair is távol marad és kérdéses Jones esete is. Ellenben Fellaini már nagyon várja az esti pankrációt  összecsapást.

ryan-giggs-louis-van-gaal-mk-dons-manchester-united-capital-one-cup-2014-15_1uj2f4flzwr6u1hvhp2q25q43o

Mindenképpen fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a tavalyi 4-0-t követően, információnk szerint Giggs is átgondolta, hogy legalább a kisebb hazai kupasorozatokban visszatérne, egészen addig amíg el nem éri ezredik mérkőzését a United mezében. A keret ugyanis nagyon szűk. Hiába kívánnánk, hogy de Gea, Smalling, Schweinsteiger, Depay és Mata is csak a lelátóról nézze a mérkőzését, ez a luxus minden bizonnyal csak Valdesnek jut majd ki, igaz ő lehet inkább úgy dönt, hogy medvék, oroszlánok vagy fókák társaságában tekintené meg a ma esti meccset.

victor-valdes-toma-con-calma-1442940432200

A mérkőzés végkimenetele tehát olyan kiszámíthatatlan, mint ez a poszt itt most. Az előző folyam alatt például valószínűleg több fajta és színű kezdőt sikerült összehozni, mint amennyi fajta tulipánt találunk a holland mezőkön.

A Ligakupa attól szép, hogy bármikor történhetnek benne csodák, varázslatos meccsek, amelyek örökké emlékezetesek maradnak. Mint például a Chelsea elleni őrületes, hosszabbításos 4-5, anno a Blackburn Rovers elleni 5-3, Tevez mesternégyessel , 4-0-ás siker egy döntőben, Bellion góllal vert Arsenal és még egy ex-hajléktalan is gólt szerezhet. Nem is akár milyet!

Szóval újra kalandra hív minket a Ligakupa, a kezdők tippelését kérjük ne hagyjátok abba, annál izgalmasabb lesz kivárni a kezdést!
A címet EZS kollégától lopva pedig induljon be az Ip-Switch! Kapcsoljuk be a gólmasinát és arassunk ma egy emlékezetes sikert, talán Rooney önbizalmára férne ez rá a legjobban, aki szinte biztos, hogy a kezdőben kap helyet, ahogy Young és Schneiderlin is egészen jó eséllyel kezdeni fog.

És a végére pedig egy kis fun fact, ma 23 éve mutatkozott be David Beckham a United csapatában. Kösz mindent David, talán ma még te is simán beférnél a kezdőbe!

hi-res-1641602-apr-1999-david-beckham-of-manchester-united-celebrates_crop_exact