Top of the table! (Manchester United-Sunderland 3-0)

A Manchester United kezd úgy funkcionálni az Old Traffordon, ahogy azt a klasszikus időkben megszoktuk. A csapat mindössze egy öngólt és egy csodagólt kapott az eddig lejátszott hat hazai találkozóján és a győzelmünknek hála (na meg a City orbitális vereségének), régen nem látott magasságban találtuk magunkat, a tabella élén. Ennek örömére mindenki meg is kapja a maga érdemjegyét.

2CC98B9800000578-0-image-a-51_1443389492656

de Gea 7 – A spanyol a helyén van amikor kell, ettől igazán zseniális. Három alkalommal tisztázott lábbal, nem voltak ezek komoly lehetőségek, de egyértelműen résen kellett lenni és könnyen el tudjuk képzelni, hogy ezek 1-2 kapustól becsoroghattak volna.

Valencia 6 – Jó ötlet volt a Provident dél-amerikai barátunk jobb szélre való pakolása. A mérkőzés elején egy ígéretes akciót sikerült a vonalon túlra vezetnie. Volt egy védőt megpörgetés pontos beadása is. Sikerült párharcokat nyernie és néhányszor tisztáznia a szélen. Igaz a második félidőben véleményem szerint szépen lemaradt egy vendég akcióról, szerencsére portásunk résen volt.

Smalling 7 – Sikerült megint töménytelen mennyiségű tisztázást összehoznia középen. Pontos támadó harmados passzokkal vétette észre magát, egy Riot megszégyenítő labdafelhozatalra is futotta az erejéből. Ámulunk Smalling teljesítményén az idén.

image

Blind 6 – Neki egyáltalán nem kellett megerőltetnie magát a védekezés terén, sőt, kifejezetten észrevétlen maradt. Ellenben zseniális labdájának hála sikerült lényegében az első félidőben megtörni a Sunderland kemény, letámadós taktikáját, ezért kijár a pacsi, de nem volt rossz ötlet lekapni kicsit pihenni.

Darmian 6 – Valenciához hasonlóan ő is szépen fent helyezkedett el az egész mérkőzésen. Aktívan vett részt a támadások kialakításában és megmutatta, hogy a baloldalon is lazán megállja a helyét. Továbbá neki is előny lehet, hogy jobblábas létére könnyen tud befelé húzni az akcióknál.

Schneiderlin 7 – Az első félidőben halovány volt a francia. A második játékrészben azonban belehúzott, többször meg kellett, hogy akasszák a középpályán, továbbá ő is hasznos taktikai faultokat követett el, amikor kellett. Bár előrefelé ma gyengébb volt, úgy gondolom, hogy egy érett produkciót láthattunk tőle.

schneiderlin

Carrick 6 – Talán éppen a biztonsági játék felállásának hála, hogy az első félidőben nem igazán működtünk megfelelően támadásban és ezúttal Carrick sem tudott ehhez sok mindent hozzátenni, igaz Depaynak kiosztott egy pofás labdát, amiből nem sikerült helyzetet kialakítani.

Depay 6 – Gólja ellenére sem lehetünk elégedettek a holland teljesítményével, bár örömteli, hogy végre sikerült megrezgetni egy Premier League csapat hálóját. Reméljük lassacskán kezdi elkapni a fonalat a komolyabb PL mérkőzéseken is. Ha azt a ziccert is belövi…

depay-man-utd-sunderland

Rooney 7 – Nem csak Depay, de Rooney is picit különlegesnek érezhette magát a hétvégén. Gyakorlatilag fél év után talált be ismételten a Premier Leagueben csapatkapitányunk. A támadó harmadban szép labdákat osztogatott, amikből lehetőségek származtak, többet is volt játékban mint mostanában. Bízunk a hasonló folytatásban.

Rooney-Memuji-Gol-Memphis-Depay

Mata 8 – Imádom amit a spanyol mostanában csinál. Egy korrekt löket az első félidőben, majd egy gólpassz. Majd egy még jobb löket a másodikban és végül egy higgadt gól. A spanyol nagyon jól helyezkedik, könnyen mozog el a szélről, így középre tolódva is feltűnik, ezt hiányoljuk azt hiszem Memphistől is. MoTM.

Football - Manchester United v Sunderland - Barclays Premier League - Old Trafford - 26/9/15 Manchester United's Juan Mata scores his sides third goal Action Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Martial 7 – Egészen elképesztő, amit a francia csinál. Kiosztott egy gólpassz Rooneynak. Állóhelyzetből indítja magát. Depaynak is kiosztott egy gyakorlatilag gólpasszt. Már-már lehetetlen helyzetből is majdnem kapura stukkolt egy beadást. Könnyedén tűnik fel a széleken, zseniálisan fedezi a labdát. Mesterünk sem véletlen hangsúlyozza Martial fontosságát a csapatban.

Martial4-700x453

Cserék: 

Schweinsteiger 6 – Hozta a stabilitást a német. Öröm nézni, ha a pályán van, igaz a hétvégén extrát nem nyújtott.

Jones 0 – Bár jó negyedórát töltött a pályán, de sok mindent nem kellett tennie.

Young 6 – Mondhatnánk, hogy szinte alig volt játékban Young, de az elmegyek oldalt és beadok, majd végül ebből lesz egy gól, azért megdobja kicsit a számot.

„El se hiszem…”

Manchester United's English striker Wayne Rooney (2nd R) watches the ball hit the back of the Sunderland net as he scores their second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Sunderland at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 26, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. (Photo credit should read OLI SCARFF/AFP/Getty Images)