Folytassa kérem!

A csúfos BL kudarc után úgyis mondhatnánk, hogy a szezon még csak most kezdődik, hiszen megkaptuk a Sheffield United csapatát, amivel az új év elején útjára indul az FA Kupa és a bajnokságban is igen sűrűnek ígérkezik mindjárt a december. Ráadásul a tél végétől az Európa Ligában is érdekeltek leszünk, melynek sorsolására hétfőn kerül sor. Nincs tehát más esély, mint folytatni és változtatni az elmúlt időszak sikertelennek mondható szakaszain. Itt van erre a lehetőség, az újoncként egyáltalán nem leszereplő Bournemouth csapata ellen, akiket tüzetesen is megvizsgálunk illetve azt is, hogy mi várható csalódott ördögeinktől.

jesse-lingard-memphis-depay-manchester-united-champions-league-wolfsburg-dejected_3386314

Kezdjük, hogy ott kikkel nem találkozhatunk a szombati csatában. Hiszen ezen játékosokból soha nincs hiány csapatunknál. Mindjárt itt van az indokolatlanul sok meccs eltiltást kiérdemlő Schweinsteiger, aki a West Ham elleni könyökölésért kapott három meccs bannolást. Rojo átesett vállműtétjén, remélhetőleg január közepén térhet vissza a pályára, látva védelmünket, erre nagy szükség is lesz.

Ez azonban még csak a kezdet uraim! Nem elérhető Darmian, Smalling, Herrera, Rooney és Jones sem. Ugye az megvan, hogy így gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a Blind-McNair duó állja majd a rohamokat? Mindezek mellett nem igazán van kit kitolni a szélekre sem, szóval Varela kezdése gyakorlatilag borítékolható. A kő-papír-olló csatában pedig eldől, hogy Young vagy Borthwick-Jackson lesz-e majd a balhátvéd.

VfL-Wolfsburg-v-Manchester-United-FC-UEFA-Champions-League

Egy kicsit fentebb már jobb a helyzet, Schneiderlin csatára kész, így jó eséllyel Carrick társaságában lesznek majd a pályán. A támadószekcióban pedig a Lingard, Mata, Depay, Martial felállásra is igen nagy téteket tennénk, igaz Fellaini itt még belefinghat a lecsóba. A kispadon pedig olyan sztárok, mint Pereira, Goss, Romero, Powell vagy Tuanzebe ül majd. Ezt látva azért még a legoptimistább szurkolók vérnyomása is meredeken megemelkedhet, a mérkőzés pedig elnyújthatja a szombati másnap okozta fáradalmakat.

Továbbá van Gaal elmondta, hogy az Ajax csapatával megnyert UEFA Kupa arra sarkallja, hogy a gárdánk komolyan vegye az Európa Ligát, így könnyen előfordulhat, hogy legnagyobbjainkat is láthatjuk majd tavasszal a pályán az európai Mickey egér kupában.

Ez az, a szezon végére mindannyian a csapatba kerülünk!

Rátérve a riválisra, teljesen köztudott, hogy a meglepetésre feljutó gárdának a bennmaradás kiharcolása is valóságos csodával érne fel. Ennek ellenére nyugodtan mondhatjuk, hogy az újonc őszinte focit játszik és mindössze két egységre vannak a 14. pozíciótól. 52%-os labdabirtoklásuk, meccsenkénti 13 (!) kísérletük igencsak figyelemre méltó. A Chelsea elleni mérkőzésre időt szakítottam és el kell, hogy mondjam, ha a győzelmet nem is érdemelte ki a Bournemouth, de a döntetlen alighanem bőven igazságos lett volna, igaz a győzelmet Londonban aligha kell magyarázni. A sokszor leírt Boruc számos védést mutatott be, így a Chelsea elleni volt a második olyan találkozó, amikor a gárda kapott találat nélkül vészelte át a találkozót.

letöltés

A piros-feketék nagyon egységesek, de talán nem meglepő, ha alapvetően hátvédjeiket lehet kiemelni a csapatból. Itt van mindjárt a jibbekk  jobbhátvéd Simon Francis, aki gólpasszokkal is kivette már a részét a csapat sikereiből, ahogyan a balhátvéd posztot betöltő Charlie Daniels esetében is hasonló a helyzet. Sérülés miatt talán nem játszhat az a Distin sem, aki elképesztő lelkesedéssel igyekszik legjobbját adni a csapat küzdelmeihez középhátvédként, 37 évesként. Nagyon oda kell figyelni Goslin és Matt Ritchie megjelenésére, ugyanis utóbbi már a skót válogatottba is berobbant az idei évben, na mondjuk oda azért manapság nem nehéz. A szélső piaci értéke mindenesetre ennek köszönhetően alaposan fel is csúszott.

_81676202_ritchie

A Bournemouth-ot sem kerülik el a sérülések, amik alaposan hátráltatják az amúgy sem mély merítésből építkező Eddie Howe-t, mindenesetre a három gólos Glenn Murray bevethető, ahogyan a fentebb említett kulcsjátékosok is. A Bournemouth 18 rúgott gólja mindössze kettővel marad el csapatunk góljainak számától, cserébe a 30 benézett találattal (holtversenyben a Szarkákkal) a legrosszabb mutatót tudhatják maguk mögött „A Cseresznyések”. Ez azonban sokkal inkább az őszinte foci és a sérülések eredménye, mint sem a védelemé. A Bournemouth utoljára hazai pályán a Sunderland ellen nyert, azt is még szeptember hónap közepén. Ez volt az első alkalom amikor nem kapott gólt a csapat (2-0) és az egyetlen hazai siker is. Három döntetlen mellett pedig három vereség is díszeleg a mérlegben otthon, mindenesetre csapatunk egyértelműen a (maradva a szerencsés számnál) három pontért kell, hogy utazzon vendégségbe. Remélhetőleg a srácok nem okoznak nekünk újabb csalódást, mert ezt még a legenyhébb szívű, megátalkodott van Gaal rajongók sem biztos, hogy elnéznénk, ha a 38 éves Howe pontot rabolna csapatunktól, még a rossz előjelek ellenére sem.

Eddie_Howe_3140260b

A késő délutáni találkozóra tehát mindenki a tévé elé, addigra talán még az is kiderül, hogy a magyar válogatott kikkel kell, hogy szembenézzen a 2016-os Európa Bajnokságon.