A döntetlen nem elég!

Győzelmi kényszer? Esetleg egy ilyen idegenbeli mérkőzésen jó az iksz? Nem várhatunk sima meccset ma délután a Szentek otthonában, akiknek teljesen mindegy, hogy ki az edző vagy milyen a keret, a csapat garantáltan kényelmesen bennragad a Premier League küzdelmeiben és kitermel 1-2 Liverpool kompatibilis játékost. Azért a következőkben igyekszünk megindokolni, hogy miért lenne mégis elvárható a siker vendégségben.

Egyrészt azért, mert a Manchester City játssza jelenleg a Premier League-ben a sheriff szerepét. A gyorslövetű nem igazán ad sok kíméletet az egyszerű kellemetlenkedőknek, továbbá a Chelsea is maga mögött tudhat már pár rangadót és ennek ellenére igen korrekt pozíciót foglalnak el a londoniak. A többiekkel szemben pedig jó lenne tartani az eddigi távolságot, ami még akár nőhet is a hétvégén bizonyos (West Ham-Spurs, Leicester-Liverrpol) botlásoknak hála. Ehhez azonban előbb nekünk kellene behúzni a három pontot, ami Pogba távollétében megint egy kihívás lehet. Bár a középpálya szépen forgatható és végre Matics is pihent egy keveset, talán megint a formáció lesz majd a legnagyobb kérdés. Mourinho a Stoke ellen ugyan berakta kedvenc spanyolunkat a kezdőbe, aminek viszont a támadások láttak kárát.

A Soton ellen viszont lehetőség lenne egy kezdeményezőbb csapatra. A Szentek ugyanis idén már két 0-0 mellett egy sima hazai zakót is elkönyvelhetnek a Watford csapatával szemben. A West Ham United együttesének ugyan hármat lőttek a szezon elején, de a 33. perctől emberelőnyben játszva is majdnem sikerült elszórakozni egy győzelmet és a Crystal Palace idegenbeli 1-0-os legyőzése sem jelenti az exodust. Ebben a gárdában továbbra is a Tadics-Redmond kettős jelenti az igazi életveszélyt, na meg Forster, aki aktuálisan bármikor kifoghat egy jó napot. Így remélhetőleg José nem lesz rest fentebb engedni a Fellaini-Herrera kettős valamelyik tagját, elől pedig hagyja szervezni a Martial-Micki-Mata hármast, de még Lingard csapatba kerülése sem feltétlen okozhatna meglepetést. Nagy kérdés még a védelem balszéle, de Shaw-t egyelőre még biztosan nem látjuk a kezdőben, ezt maga a portugál nyilatkozta az elmúlt napokban. José igazán ízletes vegyszert kotyvaszt mostanság a konyhában, jó lenne ehhez egy újabb idegenbeli sikert bezsebelni, hogy nyugodtan készülhessünk a lassan ránk hajló rangadókra és a BL csoportgyőzelem bezsebelését is könnyen kellene eszközölni.

Közérdekű közleményként fontos megjegyezni, hogy a Flip szolgáltató 4000 Ft/hó szolgáltatásért kínál internetet, tv-t, telefont, ráadásul hűség nélkül és mindebben benne található a Spíler Tv is. Új csillag jött fel tehát az égen, így érdemes keresgélni, hogy vajon elérhető-e a szolgáltatás a lelkes United rajongók lakóhelyén.