Most vagy soha, Mr. José?

Egy nagyon fontos hazai rangadó következik a Premier League aktuális körében, ami sok szempontból fordulópont lehet a csapat idei szezonjában, de még akár Mourinho Unitednál eltöltött pályafutásában is kellően nagy jelentőséget kaphat a szombati Spurs elleni ütközet.

Mourinho mindössze két mérkőzést tudott megnyerni a tavalyi esztendőben a Tottenham Hotspur, Chelsea, Arsenal, Liverpool és Manchester City ellen megvívott találkozók közül, ami több mint gyászos mérlegnek mondható. Különösen akkor, ha megvizsgáljuk, hogy ezeken a mérkőzéseken jellemzően 0 és 1 gól (kilenc alkalommal) között találtunk az ellenfelek kapujába. Az idei szezon ebből a szempontból már jóval gördülékenyebb a bajnokságban, ugyanakkor a rangadókon megszerzett három pontok, a jó foci és néhány gól bizonyíthatná az igazi előrelépést. Nyilván az eredményeket nem kell megmagyarázni, de a hosszabb távú siker érdekében bizony egy jóval kombinatívabb játék kialakítására kellene törekednie szeretett csapatunknak.

„Ezeknek baszni kell vagy kettőt, tesó!”

Ugyanakkor a sérültek szobájában héderező Fellaini, Carrick, Pogba hármas hiányában valószínűleg Mourinho nem lesz rest bevetni a Herrera-Matics középpályát, akiknek ezúttal az Alli-Eriksen kettős semlegesítésében kell komoly szerepet vállalni. A támadósorban leginkább egy Rashford, Mkhitaryan, Mata – Lukaku felállást jósolunk, a hátvédek között viszont már több a kérdés. Ugyanakkor Bailly visszatérésére látszik némi remény, és szerencsére Jones is a többiekkel készül, így megúszhatjuk mindenki kedvencét (igen, Lindelöf) a kezdőben. Mindenesetre, ha nincs Bailly, Captain Smalling újra berobban a kezdőbe. Jobbon alighanem Valencia, a balon Young, esetleg Blind kapja meg a lehetőséget.

„Csak engem kövessetek…”

A Tottenham a kezdeti hazai PL szerencsétlenkedések után bizony nagyon magára talált és pontban már befogott minket a PL-ben, ráadásul a londoniak a Bajnokok Ligája küzdelmeiben is hasítanak. Kane játéka azonban bizonytalan (köszönjük az égieknek!), az általunk szemlézett Rose viszont már játszott a Ligakupában, így könnyen a kezdőben kaphat szerepet, ahogy Dembele is őrölhet a középpályán, ez pedig sokat segíthet a Spurs számára, akiknek egyáltalán nem lenne rossz az egy pont.

Egy nehezebbnek ígérkező szakasz előtt különösen jól jönne egy önbizalom-növelő győzelem, főleg akkor, ha esetleg beesne még néhány további meglepetés is a Premier League jelenlegi kanyarjában.