Bajnok a csapat!

Az előző részek tartalmából:
2010 decemberében a Stretford End blog kommentszekciójában és FB-oldalán hirtelen felindulásból úgy döntött néhány drukkerkolléga (köztük jelen sorok szerzője), hogy kell egy csapat, méghozzá olyan, amelyik kispályás futballt játszik vörösördögös címerben. Első megmérettetésünket a 2011. februári III. NST-kupa selejtezője jelentette. Több alkalommal is edzettünk a jeles alkalomra, mégis kiselejteződtünk. A kudarc ellenére úgy döntöttünk, hogy folytatjuk. Újabb toborzót és próbajátékot tartottunk, a megerősített kerettel pedig már nem vallottunk szégyent. Sőt, mitöbb. A csapat fennállása óta eltelt 3 évben sikerült begyűjtenünk két db. NST-kupát (egy 3. és 2. helyezettnek járót), egy 3. helyet a HBF által szervezett Szurkolói Kupán, illetve megnyertük az angol csapatok szurkolói számára kiírt Angol Tornát. 2012. szeptember elsején nagypályán is kipróbáltuk magunkat: meghívást kaptunk a Focifesztivál szervezőitől, hogy Telkiben, a magyar válogatott edzőtáborában játsszunk egy meccset a Bayern München szurkolói csapatával a ’99-es BL-döntő emlékére. 6:0-ra vertük a pannonbajorokat.

nst-bajItt érkeztünk el a közelmúltba, 2013. szeptemberébe, amikor is a festői Fáy utcában, a Vasas pályáján elindult az 1. NST-bajnokság. Nem volt kérdés, hogy ott a helyünk, ámdeviszont a keret erőteljes frissítésre szorult. Hála istennek Mark Zuckerbergnek, a blog Facebook oldalán megint sikerült új játékosokat toboroznunk, akiket annak rendje és módja szerint próbajátékon válogattunk ki. Így állt össze a merőben eklektikus 10 fős keret, amelyben vannak obszcénul fiatal játékosok és Carrick-korú veteránok, egyetemi bajnokságokon edződött kispályázók és nagypályás (ex-)igazoltak egyaránt.

nst-bajkupa1A bajnokság szeptemberi beharangozójában ezt írtam: „A célkitűzésünk, mint a Manchester United címerét viselő csapatnak, természetesen nem lehet más csak a „dobogó legfelsőbb foka”, plusz a torna legjobb játékosa, kapusa címe, és a gólkirályság, de nyilván vinnénk a Fair Play díjat is. Természetesen nem szeretnénk, ha nyomasztó dominanciánk miatt unalomba fulladna az I. NST Bajnokság, ezért az a tervünk, hogy kizárólag a Fergie Time Moysie Minutes-ben szerzünk majd gólokat.”

Sajnálattal jelentjük, hogy célkitűzéseink közül a legjobb játékos és a kapus címe, illetve a Fair Play díj megszerzése nem sikerült – utóbbit mondjuk nem is osztották ki –, cserébe viszont megnyertük a bajnokságot, és a gólkirályt is mi adtuk, Földesi Gergely személyében. Volt néhány utolsó perces gólunk is, de inkább a United 2012/13-as szezonját másoltuk: sokszor kaptuk mi az első (pár) gólt, de (szinte) mindig sikerült hátrányból felállnunk. A bajnokság első meccsén viszont egyből vereséggel nyitottunk, majd úgy alakult, hogy zsinórban 3 meccsünk is elhalasztódott, úgyhogy a vezetést a tabellán csak az utolsó előtti fordulóban vettük át. Az esélyesség terhe tehát nem nyomott agyon bennünket, az underdog pozíció jó hatással volt a teljesítményünkre (= nem volt okunk rá, hogy elbízzuk magunkat), de David Moyes-nak és csapatának is legalább ennyit köszönhetünk. Minden meccs előtt részletesen kielemeztük a United legutóbbi mérkőzését, hogy biztosak legyünk benne: még véletlenül sem játszunk úgy, mint a skót mágus legénysége. Nélkülük, az általuk nyújtott inspiráció nélkül nem érhettük volna el ezt a történelmi sikert! Köszönjük!

nst-baj2014És jár a köszönet a keret minden tagjának. Ez a gárda az FC Stretford End fennállásának talán legerősebb formációja, de ami legalább ilyen fontos: csupa jó arcból áll a csapat. Név szerint:

De Gea szerepében………………….. Michaletzky Máté
Ferdinand……………………………….. Sipos Ákos (1 gól)
Evans + Mata…………………………… Józsa Attila (7 gól)
Jones……………………………………… Nagy Dávid (5 gól)
Carrick……………………………………. Somodi Gergely (5 gól)
Cleverley………………………………… Vargha Marci (1 gól)
Rooney…………………………………… Monostori Tamás (7 gól)
RvP………………………………………… Földesi Gergely (19 gól)
Nani…………………………………………Parragh Ádám (3 gól)
Bebe Welbeck………………………….. Beyonder (6 gól)

Köszönjük továbbá a beugróknak is, Fekete Dániel, Sára Tamás és Szalóky Dániel segítsége is kellett a végső diadalhoz. Az FC Stretford End csapata egy másik felállásban jelenleg is harcban áll a BME Villanyfényes bajnokságában; tavasszal indulunk majd egy Szurkolói Kupán és Angol Tornán is, ősztől pedig megvédjük a címünket a II. NST-bajnokságban, úgyhogy lesz még alkalom bőven a trófeakollekciónk bővítésére. (Aki szeretne jelentkezni tartalékosnak, a manutdbloghu@gmail.com címen teheti meg szakmai önéletrajz és nettó bérigény megjelölésével.)