University of Cambridge

Fura időpontban játszik csapatunk az FA Kupa negyedik körében. Az ellenfél a méltán híres Cambridge United csapata lesz.

Mivel a Cambridge ellen eddig két mérkőzést játszott csapatunk a több, mint 100 év alatt, azt sem komolyan vehető találkozókon, ezért az FA Kupa negyedik köréből fogunk nosztalgiázni kicsit. A régen elfeledett szép emlékek újra felelevenednek és hatalmukba kerítenek minket. Kellemetlen élményekkel ma sem fogtok találkozni.

manchester-united-fa-cup-winners-wallpaper-2004-2005-2

Mindjárt kezdünk is egy mesés West Ham veréssel, visszarepülve, több mint tíz évet az időben. 2003. január, imádatos emlékeim közé tartozik ez a mérkőzés. Első évünk Nike-ban, méltó visszakapaszkodás a bajnokságért folyó harcban. Giggs őszhajszálak nélkül lő gólt, jobbal, Phil Neville csodagólt emel, teljes sci-fi, átszellemülés, 6-0. Mindazonáltal, aki a pálya gyepét szidja mostanság, annak álljon bizonyítékul a videó arra, hogy milyen babapopsi-szerű a gyep az OT-n napjaikban:

Egy híján napra pontosan 1 évvel később egy hasonló kaliberű csapathoz látogattunk, mint a Cambrdige, Northampton Town névre hallgatnak. Ferguson kellően bölcs volt és igyekezett rotálni, ennek okán következő, lentebbi képfeladványunk következik. Ki van a képen? A helyes megfejtők között Steven Gerrard bajnoki aranyérmeit sorsoljuk ki.

mufc

Egyszerűen nem lehet nem megemlékezni arról a januári varázslatról, amit Wayne Rooney művelt 2007 telén a Portsmouth elleni összecsapáson. A hórihorgas David James legalább olyan tehetetlen, hogy az ember azt érzi, ezt akkor sem érte volna el egy kapus, ha 3 méter magas lenne. Csodáljuk:

Most úgyis eléggé ki van a tökünk a Southampton csapatával, ezért azt hiszem mindannyian örömmel nézzük, ahogyan Owen és Hernandez mesteri góljaival csinálunk egy kellemes fordítást a St. Mary Stadionban, 2011. januárjában.

Bezár mára a móka, nem nyugszunk addig, amíg a lentebbi mozdulatot és csókot nem látjuk Wayne Rooneytól vagy netán Michael Carricktől. Köszönjük és ma tehetünk egy újabb lépést ennek irányába. Glory-Glory ManUnited!

1412607497415_wps_41_Roy_Keane_Man_Utd_captain