We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-ley

Eljött a várva várt nap. Végre egy esély arra, hogy a csapat 2 év után ismételten kupát nyerjen. A helyszín az Old Trafford, az ellenfél a sokszorosan gyűlölt közelről ismert Arsenal. A tét nagy, bár azt hiszem, ezt nem kell hangsúlyozni itt senkinek sem. Ennek örömére búslakodós és vigadalmas Old Traffordon lejátszott FA Kupa negyeddöntőket idézünk fel.

fa cup

Utolsó FA Kupa győzelmünk idején, 2004 tavaszán, hazai pályán egy gyönyörű fordítást alkottunk a manapság a harmadosztály irányába kacsingató Fulham csapata ellen. A londoniak egy büntetővel szerezték meg a vezetést, amit kedvencünk hozott össze. Aztán érkezett a gólmasina és a jól ismert széljáték, Giggs és Cristiano Ronaldo közreműködésével. Igazi klasszikusnak számít már ez a videó.

Következik egy teljességgel kihagyhatatlan mérkőzés. Minden másodpercét ajánlom végignézni. Ritkán látható olyan mérkőzés, amikor egy csapat legalább 5-6 majdnem 100%-os ziccert, helyzetet dolgoz ki, de egyet sem értékesít, majd végül kihullik a kupából. A gól előtt Rooney és Anderson érthetetlen helyezkedése is kellett az összehozott büntetőhöz, de ebben a kontrában szinte természetes reakció volt a két játékos részéről a labdásra való rontás. Rio pedig kapusként is bemutatkozhatott. Azért nem tud elkeseríteni ez a videó, mert ritkán látjuk manapság ennyire jól játszani a csapatot, ekkora nyomást gyakorolni az ellenfélre és abban az évben két ennél fontosabb trófeát is sikerült bezsebelni. Ugye emlékezték még 2008-ra?

Következzen egy újrajátszós meccs 2013-ból. Azért is került be ez a sorba, mert azt hiszem talán ez az opció, amit a legjobban szeretnénk elkerülni a mai napon. A mérkőzésen már az első félidőben sikerült a csapatnak 2 gólos előnyt szereznie, ám szünet után beállt egy ember, aki egészen megváltoztatta a dolgok menetét. Eden Hazard névre hallgat, mindezek mellett azonban Oscar és Mata is kiemelkedő alkotást nyújt. David de Gea a földön, Evans forgószélben. A visszavágón pedig vereséget szenvedtünk és ki is estünk az FA Kupából.

Kihagyásra került a Fabio, Rafael, Gibson, O’Shea középpálya, de csak azért, mert már túlzottan sokszor emlegettük itt is. Valami unortodox megoldás ma sem lenne ellenünkre, ha cserébe győzelmet ünnepelhetnénk.

A gárda 2004 óta nem nyert FA Kupát. Elődöntők, döntők és nyert FA Kupa győzelmek tekintetében megegyezően állunk az Arsenal csapatával. Ez a mérleg ma már fordulhat valamerre. Az elődöntők sorsolását is az Old Traffordon tartják a mérkőzést megelőzően. Nem nagyon van hová latolgatni, hogy milyen ellenfélt szeretnénk, mert az Aston Villa és a Bradford/Reading duó legyőzése is kötelező számba menne akár az elődöntőben, akár a döntőben. Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy a Liverpool is valahogy kivarázsolja magát a sorozatból az újrajátszás során. Persze előbb lépjünk tovább, hogy ilyesmivel ne kelljen találkoznunk idén, 10 évvel későbbi kiadásban. Bleeghhh.

FA_Cup_2759382b