Az ismeretlen ismerős otthonában

A rekordbajnokok csatája mindig a legnagyobb küzdelmek egyike Angliában, akkor is, ha messzemenően nem a bajnoki cím a küzdelem célja. A Liverpoolnál jobban aligha ismerünk ellenfelet, közben meg mégsem, különösen, ha alaposan megnézzük az idei szezonját a Mersey-partiaknak.

Ahogy azt már idén sokszor megszokhattátok, ha már a mérkőzések nem is teljes egészben, de legalább a mérkőzés előtti posztok mindenképpen mosolyt igyekeznek csalni lelkes olvasóink arcára, mind szavakban, mind videókkal. Annyi, de annyi sikeres idegenbeli mérkőzést sikerült megvívnunk az elmúlt csak egy évtizedben a vörösök ellenfeleként idegenben, hogy nem győztünk miből válogatni mára. Lássuk, lássuk.

_65820707_03-04liverpool

Nem lehet kihagyni a 2002-03-as szezont, gyakorlatilag nem igazán akadt olyan mérkőzés abból az évből, amelyet el lehetne mulasztani az ilyen bejegyzésekben. Diego Forlan egyáltalán nem szórta a gólokat a Manchester Unitednél töltött időszak alatt, viszont mindennél emlékezetesebb marad a Liverpoolnak szerzett két gólja az Anfield Roadon. Ez a mérkőzés is egy eleme volt annak a csodás felzárkózásnak, amit abban az évben produkáltunk. Továbbá mindenkinek felhívnám a figyelmét az évezred védésére, amit ezen a mérkőzésen mutatott be francia portásunk.

A videó minőségéért lehet megköveztek majd, de annyira imádom ezt a két Ryan Giggs gólt és hangulatát ennek az újabb Anfielden elért sikernek, hogy nem hagyhattam ki a felsorolásból ezt sem. Ráadásul, ha alaposan figyelünk, könnyedén megalakíthatjuk a „Nevessük ki hangosan Emiley Heskeyt” fanclubot. Továbbá, ha valaki elfelejtette volna, megszemlélheti egy korábbi fehér mezünket, amely viszonylagos eredetiséget viselt magában. Maradjunk annyiban, hogy a jelenlegi tervezett idegenbeli trikókat még ez is bőven veri.

11084411_795633440527621_1632589746_n

Nem, nem és nem lehet kihagyni ezt az évet, ezt a videót. A United a mérkőzés utolsó 6-8 percét, Scholes ehhez hasonlót korábban soha nem látott kiállítása miatt emberhátrányban játszotta. Így bőven beértük volna azzal, hogy kihúzzuk a békés 0-0-t. Ám akkor valami olyasmi történt, amit kevesen tudtunk volna elképzelni. Gyermeki örömöm nem csak nekem szökött égbe ezen a mérkőzésen. Ezzel a mérkőzéssel léptünk egy jelentőset a bajnoki cím irányába, hiszen 9 ponttal röppentünk el a Chelseatől, akik bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, a bajnoki cím viszont 4 év után (2006-07) hazatért. Egy újabb fehér idegenbeli mez is megcsodálható összefoglalónkban.

Hogy miért a foci a legcsodálatosabb játék a világon, azt hiszem elég, ha előkaparunk egy ilyen videót. Szurkolói kameraállásból nézhetjük meg a 2012-13-as szezon Pool veresének talán legfontosabb momentumát, Robin van Persie büntetőjét, majd az ünneplést. Ez egy kiemelkedően csodás szezonja volt Robinnak.

Mit adnánk ma a fentebbiekben látható esetleges győzelem esetén?

Továbbá soha ne feledjük. Which ship has never docked in Liverpool? The Premiership.

Liverpool