#2 Valencia – az alulértékelt szuperhős

Bár nyilván sokan azt vártátok, hogy reagálunk az elmúlt napok történéseire, és szép búcsúposztot írunk Rooney 13 éves kölcsönszerződésének lejártára, vagy Ed Woodwardot méltatjuk azért, mert nem döntötte meg a saját maga által felállított világrekordot csatárkeresés közben, de vannak még adósságaink, mielőtt ezeket a valóban fontos témákat boncolgatnánk. Például az előző szezon legjobbjainak kivesézése, amelyben immár a második helynél tartunk. Aligha okozunk azzal meglepetést, hogy közös szezonértékelőnk tízes listáján előkelő helyen végzett Valencia, hiszen maguk a csapat tagjai is őt választották a szezon legjobbjának, és hát kik vagyunk mi, hogy ellentmondjunk kedvenceink akaratának? Jöjjön hát Tonio méltatása, mert amit a szélsőből immár végképp jobbhátvéddé transzformált 25-ösünk mutatott idén, az még a sokszor savanyú képű Mourinho tetszését is elnyerte.

Ha egy jelenettel kéne jellemeznem Valencia szezonját, az valószínűleg a ‘Boro elleni gólja lenne. Na nem azért, mert annyira jellemző lenne rá a gólszerzés, hanem mert abban a pár másodpercben minden benne található, amiért szeretjük őt. Egy szöglet után kifejelt labdára startol rá a saját tizenhatosunkon belülről indulva, lefut egy embert labda nélkül, egy másikat már a labdával, majd végigrobogna a vonal mellett, de a kilépő védő kezére pattan a labda, aki így megszerzi. Passzolná is hátra a kapusnak, de Valencia a reklamálást félbeszakítva észleli a helyzetet, és megtámadja az így bepánikoló Valdest, aki annak rendje és módja szerint elcsúszik, Tonio pedig az újabb sprintjének köszönhetően bepasszolja a kapuba a labdát, természetesen a jobb lábával. Mindezt már a hosszabbításban, a fáradtság legkisebb jelét sem mutatva (egy olyan meccsen, amit majdnem elbasztunk 2-0-ról, de ez más téma).

Na de azért születnek ezek a posztok, hogy szezonunk legjobbjait, avagy legjobbjaink szezonját ne csak egy momentummal jellemezzük, hanem jobban a dolgok mögé nézzünk. Tudtuk, hogy Mourinho régi rajongója Valenciának, ittléte óta egyébként is furcsa vonzódást mutat a nagydarab fekete férfiak iránt, de hogy ekkora lesz a José-Tonio szerelem, azt nem láttuk előre. Bizony, a szezon közben a férfiszerelem odáig fajult, hogy menedzserünk egyenesen a világ legjobb jobbhátvédjének nevezte őt, ami azért kissé túlzás, hiszen a poszton kicsit jobban szétnézve találhatunk esélyesebb jelentkezőket, de itt a motivációs kísérlet mellett azt is bele kell látni a dologba, hogy Valencia nem “csak” egy jobbhátvéd, hanem annál sokkal több.

A fent látható ábra csupán illusztráció, kissé leegyszerűsítése az idei taktikánknak, azt hívatott jelezni, hogy Valencia posztja idén egyértelműen a jobbhátvéd lett, de tulajdonképpen egymaga vitte az egész jobb oldalt. Még csak ez sem lenne egyedi, három(öt-)védős taktikáknál gyakran előfordul, hogy csak egy ember szaladgál a vonal mellett, de négy védőnél ez manapság igencsak ritka. Hogy Tonio remekül megoldotta a feladatot, arra nem csak a menedzser méltatása, a média elismerő szavai, vagy a szurkolók megbecsülése a bizonyíték, hanem a Stretford End tízes listája számok is.

Valencia 28 meccsen kezdett a bajnokságban, ami nem kiemelkedő, viszont ha figyelembe vesszük, hogy még októberben eltört a keze a manchesteri derbin (a libakupában…), amit gyorsan meg is operáltak, és két kihagyott meccs után, a sérülés nyomait egész szezonban magán viselve visszatért; valamint hogy a prioritások megváltozása miatt az utolsó négy bajnokit pihentetés okán kihagyta, kijelenthetjük, hogy az egész szezont végignyomta. Az egy szerzett gól és a három gólpassz sem kiemelkedő, a meccsenkénti több mint 1 kulcspassz viszont arról árulkodik, hogy a 3 assist akár több is lehetett volna, csak az idei szezonban annyit szapult helyzetkihasználásunk okolható, hogy ez a szám nem magasabb. Ráadásul a statisztikusok nem számolják a gólpassz előtti passzokat, amely műfajban ugyancsak nagyot virított idén Valencia, illetve hogy hány gólt érő támadásunk indult az ő labdaszerzéseiből. Számolják viszont a védelmi akciókat: szerelésből (2,4) csupán Bailly és Herrera mutattak be többet meccsenként, ami viszont igazán meglepő, hogy Valencia hibájából éppen 0 gólt kaptunk a bajnokságban, ami nem rossz egy szélsőből hátrarendelt jobbhátvéd esetén.

Amit azonban számokkal nem lehet kifejezni (vagyis ki lehet, egy másik sportban), az Tonio sebessége és gyorsulása, amely cseppet sem csökkent, pedig idei ezüstérmesünk immár 31 éves. Mellette eléggé kipattintotta magát, így a vele való találkozás előtt és után az ellenfelek balszélsőinek minden bizonnyal leizzadós rémálmai lehettek arról, hogy egy villámgyors és kigyúrt állat követi minden lépésüket. Ha mindez nem lenne elég, a plusz x kiló izom nem ment a technikai képzettség rovására sem, és a trademark körbeautózós cselek mellett most már pöpec egyérintős passzokat és sarkazásokat is láthatunk tőle, néha már ballal is labdába ér (sőt, bead!), így fontos szerephez jutva a labdakihozatalokban is. És mindezt 90 percen keresztül, egész szezonban, a fáradtság legkisebb jelét sem mutatva, ami talán magyarázat lehet arra is, miért válaszolnak a vele kapcsolatban feltett kérdésekre a csapattársak úgy, hogy Valencia egy gép.

Egy gép, aki a gépek régi rossz szokásához híven az emberek elől veszi el a munkát, ő konkrétan két ember elől is, talán ezért nem is gondolkozik a management sem első számú jobbhátvéd, sem jobblábas szélső megszerzésén, hanem inkább ajánlottak egy szerződéshosszabbítást Valenciának, aki így 2019-ig (plusz egy év opció) biztosan az oldalvonalat fogja koptatni, és azon sem lepődnénk meg, ha még ennél is jobb szezonokat tolna. A bizalom iránta töretlen, a szezon legfontosabb meccsén még a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, amit angol(nem)tudása miatt nem biztos hogy meg fog őrizni, helyét a csapatban viszont minden bizonnyal, mert szuperhősökre mindig szükségünk lesz. Márpedig a villámgyors szélső, akit 8 éve leigazoltunk, majd egy csúnya lábtörést és a hetes mez átkát maga mögött tudva, bevert arccal vagy törött kézzel, egy új poszton immár másodszor lett a szezon játékosa, igazi superhero. Még ha kicsit alulértékelt is.

 • stanley
 • Schweinsteigerlin

  Manchester United have agreed a fee of about £9.8m with Real Sociedad for Belgium winger Adnan Januzaj. [bbc]

  • clacka

   Akár még jól is járhat vele, a Sociedad épített fel nagyon szépen Grízembert is… És ha erre gondolok, nem lenne hülyeség egy biztonsági visszavásárlási opció is a szerződésébe, bár sajnos úgy sem lesz:(

   • fella

    elvileg lesz

 • Pepoka

  ez valós?

  Romelu Lukaku at the age of 13 playing in an U14 match (sztem a baloldali lehet a mi kis Lukakunk)

  https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19894753_1596206260398292_9093442853252900283_n.jpg?oh=e52fb5ffccde000df8f33ca49fccbdd2&oe=5A01BF3B

  • Dzsuk1

   Igen. És Balog Zoltán miniszter vezette a mérkőzést

   • godlikezaza

    a karja mellett a távolban az a láda meg wenger ülőhelye, onnan scoutolt. de itt most épp elment hugyozni

  • Pásztor-e

   És elköltünk 600 milliót de még mindig Perisic meg Fellaini fog 30 meccseket játszani, ez benne a legszebb 😀

   • többet költöttünk az öreg visszavonulása óta, mint ő összesen, de egy szaros dobogó még nem jött össze. ez benne a legszebb

    • rphltylr

     na, igen ez engem is nagyon felbasz.

    • clacka

     Nagyon keményen és egyre szélesebb körökben értékelődik fel az Öreg eddig sem gyengének tartott tudása és teljesítménye, nem csak minket döbbent ám meg ez a nem várt szintű visszaesés – sokakkal beszélgetve mondom ezt!

  • Golf

   Ebbe még mindig nem látok sok logikát… 🙁

   • Csinibob

    28 éves középszerű vándormadár, aki egy középszar Interben sem mutatott semmi extrát. A játékidőt Martialtól és Rashfordtól veszi majd el. Ebben nincs is.

    A fella által emlegetett Sanchez mellett legalabb érvelni lehetett.

    • Golf

     Nekem is bőven elég lenne a Martial (Lingard) – Lukaku (Rashford) – Mkhitaryan (Mata) támadósor, ha 433 a terv.
     Vagy ha már veszünk valakit, akkor vegyünk valami komoly szélsőt.

     • fella

      mondj egyetlen komoly, elérhető szélsőt. én is jobban örülnék isconak, persze

     • Golf

      Nem tudok, de én úgy gondoltam, hogy vagy csatárt hozunk vagy szélsőt, szerintem nem kell mindkettő egyszerre, főleg ha a Griezmann dolog jövőre már le van beszélve. Lehet, hogy kevés a Mata, Mkhitaryan, Rashford, Martial, Lingard ötös, a két posztra, de én lehet azért nekifutnék így a szezonnak.

     • Frank O’Farrell

      douglas costa elérhető volt? el. ott van carrasco, lemar, arda, forsberg, julian brandtért is lehetett volna menni, de amúgy a fő kérdés még mindig az, hogy lingard, mata, mkhitaryan, rashford és martial mellett mi a fészkes fenéért kell nekünk bankot robbantani középszerű szélsőkért?

     • fella

      arda, aki két éve nem mutatott semmit, nemár.

     • Frank O’Farrell

      valaha viszont a BL-elitben is megállta a helyét – ellenben perisic-csel -, ráadásul még olcsóbb is lenne. de ügyesen kiragadtad az egyetlen támadható nevet egy hosszú felsorolásból, így megint nem kellett érveket használnod. ügyes.

     • fella

      ok: carrasco ticos, tehát idén nyáron nem hozható, lemar 80 millióért vicc, forsberg, brandt pedig nem többek (értsd: nem érdemben különbözőek), mint marci meg rashford balról. douglas costa nem mourinho-játékos, és én még a united profiljába illőnek sem gondolnám.

      klasszikus, valamennyire proven szélső gyakorlatilag nincs a piacon, ezért kell ennyit adni perisicért.

     • Csinibob

      😀 😀 de ő sem proven, lassan eljutsz a problémáig.

     • Frank O’Farrell

      ja. perisicről már pontosan lehet tudni, mi a szintje, és ezért a szintért 50 millió masszív vicc. ellenben lemar, forsberg, brandt még formálható, potenciálban dúskáló fiatalok, akik inkább érnék meg a befektetést, mint egy ember, akiről már tudjuk, mit nem tud. pl- magasabb polcra helyezni egy csapatot.

     • Frank O’Farrell

      és az vajon véletlen, hogy elfogytak a klasszikus szélsők a piacról?

     • fella

      nyilván nem, de ettől még szerintem azért nem akkor skandallum, hogy josé akar egy konvencionálisabb szélsőt a keretbe a 33 éves young helyére mondjuk.

      ha egy 22 éves carrascot, lemart akarna hozni, aki marci, rasi pepitában, én is ki lennék bukva, de egy 28 éves workhorse szélre a pöcsösök meg a művészlelkek mellé szerintem okos döntés. nyilván nem 45 milláért, mert az kurvasok, de ne ezt nézzük. lukaku is max 40 milliós csatár lett volna három éve…

     • Frank O’Farrell

      én meg úgy látom a dolgot, hogy van két poszt, aminek nincs jövője a modern fociban: az egyik a tankszerű csatár, a másik a klasszikus szélső. mi két ilyen játékosra elbaszunk 130 milliót egy nyáron. bocs, ha nem ugrálok örömömben

     • fella

      neked nem csapta ki a szemed, hogy a 16/17-es szezon a tankcsatárok reneszánszát hozta (ami lehet persze, hogy nem tart majd sokáig)? lukaku, ibra, carroll, giroud, llorrente, benteke is nagyon komoly tényezők voltak tavaly. szvsz ez egy újraéledő trend lehet az angol futballban, és talán a nemzetközi szinten is okozhatnak meglepetést az erőcsatárral felálló csapatok, annyira nem dívik már az ilyesmi a többi ligában.

      senki nem kérte, hogy ugrálj örömödben, ezeket nemtom minek kell. beszélgetünk vagy mi

     • Frank O’Farrell

      mondom akkor azoknak a csapatoknak a helyezéseit, ahol ezek a tankszerű csatárok újjáéledtek szerinted: 7., 6., 11., 5. (de itt ugye giroud egyértelműen a padra szorult, fura egy reneszánsz, sz se róla), 15., 14. ha hozzácsapod még deeney-t, akkor egy 17. hellyel bővül a lista.

      ehhez képest van az, hogy utoljára Drogba lett klasszikus centerként gólkirály a ligában, azóta Agüero, RvP, Berbatov, Suarez, de még Kane is azoknak a támadóknak a kontingensét erősíti, akik úgy lettek pöpec befejezők, hogy egyébként nem tradicionális ékként kezdték a pályafutásukat. ezt ki lehet egészíteni a nemzetközi trendekkel, ahol azt látjuk, hogy Griezmann, Suarez, Benzema, Morata, Lewandowski, Cavani, Alexis, Dybala-szerű, komplex, sokoldalú támadójátékosok viszik a prímet a sztárcsapatokban. szerintem abszolút ár ellen úszunk – már persze, ha nem a középmezőny a cél, hanem az európai elit.

     • fella

      én megvárnám ezzel, hogy lukaku mit megy egy uniteddel a háta mögött, mennyire tudja hasznosítani az evertonos években magára pakolt know-how-t.

      costa, kane sem labdazsonglőrök, de kétségtelenül magasabb a work-ratejük a tankoknál, mondjuk úgy, hogy határterületen vannak, és elég nagyot mentek tavaly. jövőre ezt is érdekes lesz figyelni a pl-ben.

     • Frank O’Farrell

      lukaku játéka is sokat alakult amúgy, mozgékonyabb lett, de a komplex támadótól azért még mindig messze van. kane ugye szélsőnek indult, és most is rengeteget megy ki balra. costa valóban hasonlítható lukakuhoz, de ez trendnek azért vékonyka, nálam

     • fella

      szerintem ha hozzácsapod a fentieket, akkor már elmegy trendnek, inkább az a kérdés – és erre jól rá is világítottál -, hogy az elit vajon nyúl-e ehhez az eszközhöz megint. josé nyúlt, a cselszi ezzel bajnok lett, a spursnek megvan a csatára. a city más utat választ, az arsenal kazettával megintcsak a határterületre tévedt az erőcsatár és a képzett középső támadó között, kíváncsi vagyok, hogy sül el.

      edit: most nézem, ha a titziket nem vesszük, lukaku és kane is 24 góllal zárt tavaly

     • fella

      ja igen, a liverpool lemaradt, firmino 9, háttttööö

   • Pásztor-e

    Én értem a logikát, csak nem tetszik. Kell valaki aki belő meccsenként 5-6 labdát Lukakunak, csak ezzel a kerettel valahogy többet várnék, még Josétól is. Kétlábas, ha jól tudom a jobb a természetes lába, szóval ilyen alapon mindkét szélen bevethető, talán nem csak Martial kárára játszik majd 40 meccset, de így kicsit sokan leszünk már elől.

   • Valencia bal oldali párjaként is bevethető, de támadó középpályást vagy 10-est is simán megoldja (még gólkirály is volt a belgáknál). Jók a pontrúgásai, levegőben nem könnyű megverni. De hogy egy 28 éves játékosért miért fizetünk 45 milliót, azt csak a balfasz vezetőség tudná elmesélni, 30 millió euróért nagyon jó kis vétel lett volna.

    • Csinibob

     Az Euróban 50 felett lesz, csak mondom.

     • fella

      ez épp 50

     • Csinibob

      50,34 mio, ha mindenáron leállunk ezen vitázni.

     • fella

      igazad van

    • fella

     nem volt eladó annyiért. kaptunk egy fülest, hogy az ffp határidő szoros az internél, tettünk ajánlatot, de ők inkább összeszedték más játékosokból, minthogy eladják perisciet olcsóér

  • rphltylr

   könyörgöm ne

   • Egy sörbe, hogy meg fogod kedvelni, ő lesz a nagy meccsek embere.

    • rphltylr

     legyen, állom!

  • Schweinsteigerlin

   De a kurva anyjáért nem 30-ba hoztuk el, mikor volt rá lehetőség? Valaki kb szétoffolt minket.

   • fella

    Nem adtak

    • Schweinsteigerlin

     Mivan akkor a 30 millás FFP hiány témával?

     • fella

      az internek kellett csinálnia 30 milliót június 30-ig. mi ezt tudtuk, be is ajánlottunk annyit a horvátért, de ők inkább összeszedték a zsét mások eladásából. sosem volt 30-ért eladó

  • fella

   legalább még eggyel beljebb leszünk. szvsz jó lesz, bár az ára tényleg horror

   • Csinibob

    “legalább még eggyel beljebb leszünk” –> ahogy egy hónapja mondtam. ennyi erővel vigyék el EZS-t.

    • fella

     perisic kurva jó játékos, száz poszton bevethető, más típusú, mint a többi támadónk.

     mondjuk értem, hogy marcit félted tőle, én is félteném blindet rose-tól, pedig nem tartom rózsikát semmi extrának

     • Csinibob

      Egy normális edző mellett fel sem merülne, hogy Perisic > Martial.

     • fella

      de a két játékos kurvára nem ugyanazt tudja, teljesen más elemeiben jók a játéknak. martial direktebb, perisic fegyelmezettebb, martial befelé játszik, persic a vonalon. nem kell folyamatosan kirakni azt a kacsacsőrt, van egy szezonban cc 55 meccs, amin bőven elég lehetőség jut majd mindenkinek. perisic egy tök jó opció lesz, mert teljesen más típusú játékos, mint a jelenleg rendelkezésre állók

     • Csinibob

      Ha azt hiszed, hogy egy ilyen tehetséges játékosnak megfelel a fakupa meg a mikiegér, akkor nem láttad a téli transzferidőszakot. José meg nem fog ugrálni a taktikák között, pláne, ha megy a szekér a bajnokságban. Ezen a ponton az egész elméleted elhasal

     • Perisic azért egyáltalán nem vonalszélső, sőt eléggé szeret robbenezni, de ami miatt stimmelni fog ebbe a csapatba, az a védekezése.

     • Frank O’Farrell

      védekezni Lingard is tud.

     • Szereti is őt José.

     • Frank O’Farrell

      és én is. de egyébként defensive wingernek ott van young is. arra akarok kilyukadni: perisic nem hoz annyi pluszt a keretbe, ami indokolja a vételárát

     • Semmi nem indokolja a vételárát, az a baj. De én őt jó kis játékosnak tartom, semmiképp sem középszerűnek mint itt sokan, és az az érzésem hogy nagyon bírni fogjuk amint belelendül. Ha jobbak lesznek a szögleteink, érkezik néha beadás balról is, meg lesz egy-két veszélyesebb kontránk miatta, már azért megéri… izé, persze hogy nem éri meg, de lassan kezdek letenni arról, hogy racionalitást keressek az átigazolási összegeinkben.

     • Frank O’Farrell

      Perisic? Száz poszton? Konkrétan egyedül balszélsőként üti meg a nemzetközi szintet. Btw, eddigi csapatainak bajnoki helyezései:

      Brugge (3., 4.)
      Dortmund (1. – de ugye innen kiebrudalták, és nem is játszott sokat)
      Wolfsburg (11., 5., 2.)
      Inter (4., 7.)

      elég jól látszik, hogy nagyjából mire elég a csóka, de persze fizessünk érte 45 milliót. agyfasz.

     • Csinibob

      😀 😀 és még ideológiát is gyártunk hozzá, hogy tud védekezni 50 mio-ért. bazze, és még Bernardo Silván nevettem.

     • Ez azért kissé demagóg, a Bruges-ben gólkirály lett, a Dortmunddal bajnok, a Wolfsburgnak alapembere volt, az Inter meg már hosszú évek óta szar. Ez olyan, mintha Herrera ellen érvelnél azzal, hogy még csak dobogós sem volt soha, meg spanyol válogatott is csak kétszer.

     • Frank O’Farrell

      a belga gólkirályi éve előtti szezonban meg az ex-debreceni Dorge Kouemaha lett a második _a szintén volt lokista Sidibe meg a harmadik – a góllövőlistán, egy bizonyos Lukaku mögött… :)) arra akartam csak rávilágítani, hogy azok a csapatok, amelyekben ő kulcsember volt, sosem vitték sokra (még a Bruges sem), ami meg sokra vitte (Dortmund), ott ő csak kiegészítő láncszem tudott lenni. btw, 28 évesen van összvissz 11 BL-meccse, ez is sokatmondó.

 • Golf

  Azt pletykálják, h Dier szívesen jönne hozzánk.

  • United82

   Az ára 50-60m font lesz, ha jól emlékszem Carrick 18 milla volt, ennyit változtak az árak 11 év alatt 😀

   • Golf

    Dier van olyan jó, mint Carrick volt?

    • Pite

     Meg nincs

 • Schweinsteigerlin

  https://www.instagram.com/p/BWbvHUWlN55/ + ott hesszelt megint Julia Roberts

 • infinite_red

  R. Sanches egy évre kölcsönbe nem is lenne hülyeség.

  • én inkább örülnék, hogy elsőre is sikerült elkerülni

   • infinite_red

    fabit hoznám, de ha nem jönne össze. egy év kölcsönnel nem sokat vesztünk.

 • Pásztor László

  Nemár, akartam egyet vótmázni, erre leveszed a képet @Schweinsteigerlin:disqus
  Ez így nem pc

  • bedeabl

   Igen, velem is ez történt! #justiceforvótmá

  • Schweinsteigerlin

   Semmit nem vettem le 😀

 • Ruud

  Ha Carrick az új csk, az csak jelent valamit.

  Szerintem Jose egy Ander-Carrick-Pogba középpályával készül.

  • Limb for a Limb

   Nem valószínű, idén se használta őket így

   • infinite_red

    dehogynem

    • Limb for a Limb

     Hány meccsen? 2-3?

  • CaptainCarras

   jelent bizony. névváltást :O

   • Pite

    herrerat meg ne próbáld, mert rádúszítom csinibobot!

    • EZS

     pedig a Captainder jól hangzik 🙂

     • Csinibob

      Most csak azért úszod meg, mert délután +1-ben voltam.

    • CaptainCarras

     vice-captain még nem ér nevet 😀

 • Pite
  • The Shaw Show

   a másodikkal és a harmadikkal is találkoztam a blahán 😀

 • Pite
 • Golf

  Gary szerint Maticra lenne szükségünk.

  • infinite_red

   tévedni emberi dolog

 • AlgériaiIbra

  Szerintem a középpályás igazolásunk leginkább nem is Pogbára, hanem Herrerára lesz nagyobb hatással. A spanyol szerepköre ugyanis függ az érkező KK-tól. Ha egy klasszikus VKP jön (Pl.: Matic, Dier), akkor Hernyó megy feljebb. Viszont az is előfordulhat szerintem, hogy jön egy box-to-box (Nainggolan) és Herrera lesz a VKP, az új ember meg rohangál Pogesszal. Kövezzetek meg, de én ennek a második forgatókönyvnek jobban örülnék. Szerintem(!!!) Ander nagyobb plusz mélységi védekező középpályásként, mint egy sorral feljebb szervezőként. Ti mit gondoltok?

  • RedMark

   Mi van ha, de tenyleg csak mi van ha Linde erkezesevel Blind feljebb lep egy sorral?

   Az osszes ellenervet tudom, de almodni szabad.

   • Golf

    A túrán ez most ki fog derülni, sok minden kitisztul, reméljük.

   • Chestcontrol

    en nagyon adnam.

  • stanley

   Azt, hogy az idei 11 asszisztja azt mutatja, sokkal, de sokkal jobb is lehetne, ha fentebb tudna menni.

 • Angus

  Fellainit azért csak el kéne adni. Nem akarom elhinni, hogy még egy évet itt marad…

  • stanley

   Az a büdös nagy helyzet, hogy jelenleg négy középpályásunk van, lehet itt Pereirázni, meg Mensahzni, de akkor már inkább Fellaini.

   • Angus

    Hát öregem, én ezzel nem értek egyet. Ha José lett volna 2016 tavaszán az edző, akkor Smalling lett volna a center, nem pedig Rashford. Persze, gondolom berobbant volna ígyis úgyis, de aztán kit tudja…

   • HarciasToni

    Pereira > Fella

    • stanley

     A Pereira és Fella ok.

  • fella

   fellaini bőves bőven rászolgált, hogy maradjon még egy évet. amúgy idén vagy télen lehet csak pénzzé tenni, hacsak nem hosszabbítunk vele megint. szvsz ha keveset fog játszani, akkor télen lelép kínába/törökországba

   • Angus

    pontosan 3 évvel futballozott itt többet a kelleténél, Laller első idényében tényleg király volt, de azon kívül… katarszófa

    • stanley

     Az a baj ennek megint Sch… lesz a vége. 😀

    • Rio

     Nem akarlak elkeseriteni de az utolso fel evben tobb mint vallalhato teljesitmenyt hozott. Persze, en is szivesebben neznek mast, de nem logott ki annyira a csapatbol (foleg nem a hozzaallasaval!), hogy a pokolba kivanjuk. Persze, jo penzert mehet. Na de kiert kaptunk utoljara jo penzt?

     • Pite

      Memphisért és Depayért 12-12 milliót sikerült lecsatolnunk, ami nem szar 😀

     • rphltylr

      cr

 • Harrari Ezra

  Carrick az új kapitány. vótmá?

  • bedeabl

   Romerónak kellett volna kapnia 🙁

  • Roleee_#JoseOUT
  • mejgyo

   Nemvolt, de hát ez egy érdekes választás…

   • bedeabl

    alap volt, más nem is nagyon lehet, Valencia nem tud angolul,Smallingra meg pikkel José valamiért

    • mejgyo

     De nemkezdő a kapitányunk ha minden igaz, ezért lenne jobb választás Herrera… Valenciát meg felejtsük el ilyen téren…

    • Rio

     Lehet o se tud angolul? 😀

  • Roleee_#JoseOUT

   amúgy ezzel mourinho megkapta tőlem a 3. piros pontját.

  • Freeezer89

   fú de vótmá :(((

  • HarciasToni

   nyilvánvaló volt. inkább a 2. és a 3. számúra lennék kíváncsi, mert Carras nem gyakran fog kezdeni.

  • fella

   szétadom, tökéletes döntés. gondolom a hiányában valencia, herrera, smalling (ha marad), de gea, mata és pogba lehet (és bár fella-féle fanboying, tavaly a szezon első meccsén 10 percre már blind is megkapta a karszalagot!)

  • Csumpitáz Béla

   teljesen rendben van és teljesen érthető

  • stanley

   Nekem ez nagyon érdekes döntés. Kapitány nem az szokott lenni, aki évi 40 meccset játszik?

   • fella

    őszintén, jó szívvel adtad volna bárki másnak?

    herrera tavaly volt először igazán jó, smalling jövője bizonytalan, kapusnak nem szereti josé adni, valencia nem tud angolul, pogbára még nagy lenne.

    • stanley

     Vitázni lehet rajta, de szerintem ennyi erővel de Gea is lehetett volna, de amúgy Valenciára ráfért volna ez a karszalag, mondjuk nem tudom mennyire beszél a társai között angolul vagy a sporival, az, hogy nem angolul nyilatkozik, még nem jelent semmit.

     • bedeabl

      tavaly volt egy cikk, hogy van gaal megparancsolta neki, hogy járjon angolórákra

     • stanley

      Reméljük azóta kurvára járt. 😀

     • infinite_red

      a ceremónián tolmács kellett neki, szval nem hiszem

    • fella

     pogba és herrera kapott egy szezont, hogy kiérdemeljék, jó ez így

     • stanley

      Amúgy nyilván, Carrick jövőre megy és akkor utána az Ander-Pogba választás lesz majd, de a spanyolon jobban állna a karszalag.

    • Pite
     • EZS

      igazad van… akkor se 😀

     • Pite

      Bezzeg Rooney annyira jó szezont futott, hogy felfigyelt rá egy nagycsapat és jópénzért kivásárolta a szerdőzéséből :DD

     • EZS

      ugyehogyugye! 😀

     • Pite

      Igazad volt végig, várom a holnapi/holnaputáni #1 cikket Rooneyről. utána hivatalosan is szögreakasztom a billentyűzetet és az instagramot 🙁

     • Pásztor László

      Azért napi 1 Palvin Barbi képet még dobj fel ide kérlek 🙂

     • Alberti Róbert

      De csak akkor ér ha Dzsudzsi Bali is rajta van 😀

     • Pásztor László

      Kitudja, lehet jól járnánk, szegény Balázsnak befigyel egy jóféle Kardashian karrier, majd csinál pornóvideót a Barbival, kicenzúrázzuk Dzsudzsit belőle (a lányok meg a Barbit, kinek a pap…. :D), aztán kész is 😀

     • fella

      szvsz az első két idényében egy spanyol tucatközéppályás volt szimpatikus nyilatkozatokkal

     • Kuba

      És Barbi nemis olyan szép!!!!

    • The Shaw Show

     mondjuk szerintem ha bíro vagy és Valencia közeledik feléd gorilla testtartással, nem sok high class englishre van szüksége, hogy megértsd, gáz van

    • infinite_red

     ander az első szezonjában is jó volt, simán nekiadtam volna

  • mddnszksz

   rang alapján Michael, játék alapján Ander, nincs ezzel semmi gond. Nagy valószínűséggel utóbbin lesz többet ígyis-úgyis.

   • stanley

    Szerintem itt Antonio lesz a vice.

    • HarciasToni

     szerintem is

    • Roleee_#JoseOUT

     akkor elsírom magam, meg a volt kapitányaink is.

    • second vice esetleg

    • Rio

     Azert birom Valenciat meg minden de rossz nezni rajta a karszalagot

 • Chestcontrol

  mi lesz a 10es mezzel??

  • EZS

   visszavonultatjuk 🙂

 • Ki fogja elvégezni a pontrúgásainkat? A balos szabiknál adja magát Mata (ha épp játszani fog), a jobbosokat talán Rashford, a szögleteket meg Blind, ha épp játszik, de rajtuk kívül aztán senki. A tizenegyesrúgóink is távoztak.

  • lukakunak pont egy szuperkupán kihagyott tizi tett be végleg, szerintem nem ő lesz

  • Mosolyur

   pogba

  • Chestcontrol

   11est akar lohetne herrera is szabit mata rashford pogba. szogleteket blind/mata vale

  • Ruud

   Balost szerintem Lukaku, jobbost pedig Pogba; mármint szabadot

   • Pogba idén sem lőtt szabigólt.

    • fella

     de rúgott vagy 4 kapufát szabiból szegény pára

     • A Spurs elleni ugrik be, volt másik is?

     • bedeabl

      Én még a Hull ellen emlékszem egyre

    • Ruud

     Igen, én is erre gondoltam amit Fella írt. Ha minden igaz, ezek (jövőre) idén bemennek 🙂

     • Ruud

      Meg végig az volt az érzésem, hogy azért Pogba sem tudja kizárni a ‘legdrágább igazolás ever’ dolgot. Jó, hogy jött Lukaku, szerintem idén Pogba komoly lesz nagyon.

  • bedeabl

   Lindelöf tud jól szabadot rúgni

   • bedeabl

    • Csumpitáz Béla

     az szép!

  • stanley

   https://www.youtube.com/watch?v=djkLpT8qjLM A szabikra megvan az ember. 😀

   • fella

    sztem életében ezt az egy szabigólt rúgta 😀

    • FabianCancellara

     Goals From Freekick 1 (pl.com statok alapján)

  • infinite_red

   Blind, Mata, Pogba, Linde, Rash, Lukaku, Herrera, de ott van Marci is.

 • Mosolyur

  Romelu megvételével végre helyreáll a támadójáték úgy érzem.
  Meglesz a PL ,ha teljesül az a feltétel,hogy a kulcsemberek nem sérülnek le.

  • már ide is okádod a faszságaid?

   • Mosolyur

    ebbe mi az?

    • nstn elég lesz belőled bőven

     • Schweinsteigerlin

      Ez amugy a dadus6? 😀

  • AlgériaiIbra

   Feltörték az accod? 😀 Már NST-n se értettem

   • Mosolyur

    pedig amit írtam elég egyszerű

    • AlgériaiIbra

     Nem a “mit”-tel, inkább a “miért”-tel akadtak nehézségeim 🙂

 • RedMark
  • MrFer

   *vennéd

   • RedMark

    Bocsanat 🙁

    • MrFer

     😀

  • Chestcontrol

   nekem a szurke galleris jobban bejon…

 • Golf

  Manchester United have no interest in hijacking Chelsea’s bid to sign Monaco midfielder Tiemoue Bakayoko, according to Sky Sports .

  Na Bakajoki lehet mégse célpont? Szerintem meglepi lesz ez a középpályás dolog is 🙂

 • fella

  Pereira edzett tegnap 15-ösben

 • box-to-box defender

  Az vót má itt, hogy mi lesz itt jövőre, ha egy Martial – Lukaku – Rashford csatárhármassal nyomulunk? 😀

  • Csinibob

   Martialt viszi a Bayern 3 év kölcsön opcióval.

  • ez hogy jön ki a 6-3-1-es felállásban?

   • Harrari Ezra

    előttük játszik Fellaini, ők a középső hármas

   • box-to-box defender

    Kurvára leszarom milyen felállásban, lehetne 0-0-10 is

    • Roleee_#JoseOUT

     Mourinhoval inkább 10-0-0

  • Az lesz, hogy Lukaku egyedül harcol, Marci és Rashford meg védekeznek a tizenhatosunknál.

 • Chestcontrol

  Bakayokot mikor jeletjuk be @fella???

 • RedMark

  A mai nap: A Stretford End, fekete-feheren.
  https://youtu.be/0RuAlyNclck

 • Roleee_#JoseOUT

  elmegy az ember pár órára, és jött több mint 100 komment, már azt hittem igazoltunk 1 középpályást 🙁

  • EZS

   igazoltunk volna, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy fehér. 😀

 • Angus

  szerintetek közvetíti valami a túrás meccseket? lajos első évében mintha rémlene, hogy hajnalban meccseket néztem nyáron

  • Beyonder

   MUTV

  • eartist

   digi is. péntek éjjel fél 2-kor lesz az első meccs.

   • Yossuf_84

    Az szerintem a digi részéről elírás, mert itthoni idő szerint szombat hajnal 4.00-kor veszi kezdetét az összecsapás. Nekem sem tiszta a kép teljesen.

    • eartist

     jogos, köszi! viszont másnap este már ismétlik, szóval lemaradni nem fogunk 🙂

  • infinite_red

   Digi adta, a galaxy elleni meccs miatt képes voltam hajnalban kelni 😀

 • infinite_red

  hát bazdmeg 😀

 • fella

  rátok férne már egy rendes fella-elmélet a mindenféle fajelmélet helyett

  • Beyonder

   Szóval a négerezés helyett kezdjünk el arabozni? 😀

  • nyomjad, mer ez má borzalmas

  • Angus

   jöhet bármi

  • Csinibob

   Minden fanyalgónak jelezném, hogy lehet használni a kis mínusz jelet a kommentek mellett. Ugyanezt teszem az F1, darts, hobbikertészet vonallal.

   • Pite

    Minden alkalommal amikor leszolod az f1-et Muller valahol megol egy kisnyuszit

  • mrmojo

   nincs nagy bajom veled, de ne haragudj már, ki az aki rendszeresen szétspammeli a fórumot, nehogy már te legyél az aki eltartott kisujjal fanyalog, beszarok

   • fella

    nagy vonalakban igazad van, de egy unitedes fórumot nemtom hogy lehet unitedes hírekkel szetspammelni

    • mrmojo

     pontosan úgy ahogy csinálod, kérlek

     • rphltylr

      igen, erre próbáltam finoman célozni az off gombbal, sokszor a kevesebb több, trust me!

  • reelbeba

   Tessék, a through ballok listája, amiböl szerintem lukaku a legtöbb gólt veri:
   https://www.premierleague.com/stats/top/players/total_through_ball
   Nálunk pogba 28(!), herrera 14, lingard, miki 11, náluk a legjobb barkley 10.
   40 gólt kéne lönie jövöre lukakunak, ha bírja az 50 meccset

   • reelbeba

    (érzem hogy nem túl jó, nem elég fellás, de most ennyit sikerült hirtelen)

    • nem rossz, még valahogy josét bele kellett volna szőni és legalább 4-5 mondatban megfogalmazni

   • RedMark

    En adom 😀

   • Achi

    Jó lesz 20 is ebből a fajtából.

 • fella

  funfact: furcsálltam, hogy rooneyn kívül miért éppen miki van ott a mez-promóciós képeken, hiszen ha már nike-s arc, akkor rashford adta volna magát… most olvasom, hogy ő is gagyidasra váltott, meg ugye lukaku is abban edzett tegnap

  • Schweinsteigerlin

   Faszod a gagyidas!

 • MrFer

  Jó vélemény a Facebookon, hogy ha idén is szarok leszünk legalább nem tudjuk Rooney-ra kenni

  • mrmojo

   mondjuk tavaly sem rooney miatt voltunk szarok

   • mrmojo

    és rooney sem a csapat miatt volt szar

 • Pásztor László

  Volt múltkor hogy miképp áll most a keret gollövés terén a csapatban. Hát így:
  1️⃣ Mata (36)
  2️⃣ Martial (25)
  3️⃣ Carrick (24)
  4️⃣ Valencia (22)
  5️⃣ Rashford (19)

  • GENERATI

   ha elég erős évet teszünk le, Lukaku dobogón lehet bárhol egy év után 😀

 • angrybeard

  SkySports

  ‘I’D GO THROUGH WALL FOR JOSE’

  New Manchester United signing Romelu Lukaku has declared himself ready to “go through a brick wall” for Jose Mourinho.

  When asked by NBC’s Beyond The Pitch if Mourinho was a big factor in his decision to join United, he said: “Yeah, he was. To be fair, when I was starting to learn stuff about the game I knew that he was the manager I wanted to play for if I ever had the chance.

  “We have a brilliant relationship. He knows that I will go through a brick wall for him.

  “I am really excited to work under him and to improve. I want to challenge for trophies and be in the dressing room with great players but also great characters. It is something that I wanted and it is going to help me to get better.”

  • angrybeard

   Ez alapján mondjuk kaptunk egy faltörőkost

  • fella

   ez az a mentalitás, amibe hoszé szerelmes, szóval nem meglepő a dolog

 • Schweinsteigerlin

  Azert szepen kialakul itt is a tengely – Terry-Lampard-Drogba ; Bailly – Pogba- Lukaku – remelem hasonlo eredmenyeseggel.

 • infinite_red

  most komolyan a niggerezés volt a téma? annyira fel lett fújva, hogy az hihetetlen.

  • így hát indítsuk el még egyszer

   • infinite_red

    indítja a bánat, csak az utóbbi 2 nap kommentjeit most tudtam elolvasni, sry

  • Dzsuk1

   Hát mert nagyon ciki, azért

  • Csinibob

   Azért a fajelmélet elég erősen kezdett megjelenni a posztban. Én értem, hogy az SE népe részben rasszista, vagy nem akar pc-skedni, de ez elég erős volt.

   • A posztban? Mi a fasz?

    • fella

     sztem a komment a poszt

     • Abban igen, azért is töröltem.

     • fella

      bob szvsz poszt alatt a törölt kommentre gondolt, nem blogposztra

     • Csinibob

      sohasem gondoltam, hogy fella lesz a bob-strigo szótár, picit meg is könnyeztem

    • Csinibob

     A srác által írt nyitógondolatban, kommentben, kisesszében

     • Ja, sorry, félreérthető volt a megfogalmazás, én meg félre is értettem.

    • Pite

     “Tudtuk, hogy Mourinho régi rajongója Valenciának, ittléte óta egyébként is furcsa vonzódást mutat a nagydarab fekete férfiak iránt, (…)”

     Egyszerre rassista es homofob! :DDDD (JK)

     • Beyonder

      Ez lehet, hogy nem homofóbia, csak irigység 😀

     • Pite

      Te is szivesen lennel Mourinho platoi szerelme? 😀

  • Chestcontrol

   egyebkent miert nem lehet (nem csak neked szol) feketenek irni? engem annyira irrital ha vki negert v niggert ir

   • Pite

    De a negerrel semmi baj sincsen, az nem degradalo/lenezo/pejorativ kifejezes, a fekete inkabb az, ha csak pl. sotet/barna a jatekos bore, mint pl. lingard vagy Young, nem pedig teljesen fekete.

    • Chestcontrol

     mochaccino

     • Harrari Ezra

      szerecsen

    • Csinibob

     A baj ott kezdődik, amikor valaki megszokja itthon a négert, aztán külföldön rögtön nyugtázzák, hogy na, megjöttek a rasszista paraszt magyarok.

     • Harrari Ezra

      aki szerint a “néger” egy nemzetközileg minden nyelvben használatos szó, az ne menjen külföldre.

     • Beyonder

      Magyarul szerintem nem pejoratív a néger (nincs meg az a történelmi kontextus, ami miatt Amerikában már a negro is szalonképtelen), az meg, hogy nemzetközileg az, kábé lényegtelen egy magyar nyelvű fórumon.

     • Csinibob

      Amikor az Értelmező Kéziszótár is azt írja, hogy pejoratív, akkor ne legyen már mindegy.

     • Beyonder

      Ennyire szubjektív kérdésekben nem szentírás az értelmező szótár. Aláírom, hogy furcsa lenne, ha mondjuk egy híradóban kezdene el négerezni a műsorvezető a felkonf alatt, de a sima közbeszédben elmegy. A színes bőrű pl. mennyivel pécébb? Szerintem semmivel, sőt még talán neccesebb is, mert azt sugallja, hogy csak annak színes a bőre, aki nem “fehér”, miközben alapból mindenki színes bőrű.

     • Csinibob

      Ha mondasz autentikusabb forrást, elfogadom ám.

     • Beyonder

      De pont azt mondom, hogy ilyen szubjektív kérdésben nincs végső igazság, csak vélemények. Pl. ez: “Az angolban általánossá vált afroamerikai, pláne afrikai amerikai a magyarban idegenül, mesterkélten hangzik: nálunk sem a feketének, sem a négernek nincs negatív jelentéstartalma; a Négercsók nevének megváltoztatásából is közröhej lett.”
      https://mno.hu/szo_szerint/a-niggert-jogosan-szamuztek-a-feketet-nem-1382124

     • Csinibob

      Dehogy a nyelvészet nem szubjektív műfaj. Anyáink idejében teljesen rendben volt a néger, de ahogyan a nyugati hatások megjelentek a nyelvünkben, kultúránkban, úgy a szó mögöttes jelentése is megváltozott. Próbálj csak rá fiatalabb / egyetemi körökben egy négerezésre. Elhiszem, hogy sokan nem bántóan használják. de egyértelműen pejoratív jelentése lett, amit már a Kéziszótár is tartalmaz, szóval nem tegnap történt.

     • Chestcontrol

      azzal egyetertek h anyaink idejeben elfogadott volt de abban az idoven keves olyan ember volt aki talalkozott szinesboru/fejete emberrel. (legalabbis az en szuleim idejeben) aztan ugymond kinyiltak az ajtok lehullott a vasfuggony es utaztunk vilagot lattunk es ma mar aki jart/elt tartosan kulfoldon vagy utazott sokat az nem hiszem h nègerezik. tudom h nem szabad altalanositani es a tobbseg nem is sertesnek hasznalja es meg csak nem is gondol ra pl mondjuk a szuleim generacioja kozul sokan akik csak egyszeruen nem talalkoztak ezzel . nekem sok szinesboru baratom van es tudom h erzekenyek ra

     • Beyonder

      A nyelvhasználatra nincsenek egzakt szabályok, nincs olyan, hogy helyes vagy helytelen, minden “élőben”, a gyakorlatban dől el. Ha érdekel a téma, hallgasd Kálmán László műsorát a Klubrádión.
      https://444.hu/2017/07/09/vegre-egy-jo-radiomusor-es-fogadjunk-hogy-nem-is-hallottal-rola

      A helyesírás az, ami nem (annyira) szubjektív műfaj. Pl. az, hogy a színes bőrűt külön kell írni, nem vélemény kérdése 🙂

     • Csinibob

      Félreertetted a cikket :(( a nyelvhasználat nem egyenlő a jelentestannal. Az, hogy a néger pejoratív-e vagy sem, az nem nyelvhasználati/nyelvhelyességi kérdés, ezert nem szubjektív 😀

      De legalabb latom, hol ment ez félre nalad.

     • Beyonder

      A cikkel kapcsolatban semmit nem állítottam (csak azért szúrtam be, hogy lásd, konkrétan melyik műsorról beszélek), úgyhogy félreérteni se tudtam 😀

      Sok értelme nincs ezt folytatni, ha az alapfogalmakkal se vagy tisztában. 🙁

     • Csinibob

      En nem vagyok tisztában, de szerinted a néger nyelvhelyességi kérdés 😀 ok, szerintem is hagyjuk, negerezz csak.

     • Beyonder

      Oké, hogy az alapfogalmakat nem érted, de még szöveget se tudsz értelmezni. 🙁 Hol írtam azt, hogy a néger nyelvhelyességi kérdés? Végig a (köznapi) nyelvhasználatról beszéltem. Ha a kettő közti különbség nem világos, akkor kábé semmit nem értettél meg.

     • Csinibob

      😀 😀 De a nyelvhasználat =/= a néger szó pejoratív voltával, hiába jössz ezzel, hogy szubjektív kérdés 😀 😀 Basszus még mindig nem esett le.

      Mondom, négerezz egyet egyetemi/értelmesebb közegben, aztán leesik neked, hogy ostobaságot próbálsz védeni.

     • Beyonder

      Na, akkor segítek még egy kicsit utoljára. Nyelvhasználat és szubjektivitás témakörében a cigány – roma szavak használatának változását figyeld meg az elmúlt 20 évben. Egy időben a “cigány” teljesen szalonképtelennek lett nyilvánítva a sajtóban, mindenki romázott, és az élőbeszédben is sokan áttértek a romára (saját, szubjektív tapasztalat.) Aztán egyre több cigány ember jelezte, hogy neki igazából a cigány szó nem sértő, és a sajtóban is megjelent a roma-backlash. Akkor most pejoratív a cigány szó? Nyilatkozz erről, szigorúan OBJEKTÍVEN. Idézz valami 50 éve írt szótárt is, ha lehet. 😀

     • Csinibob

      ostoba példa ez, hiszen a jelenben elunk, ahol leírtak tobb helyen, hogy a néger sértő, pejoratív. Köze nincs a cigány hoz.

     • Harrari Ezra

      Pepe a béka meg gyűlölet jelkép lett, pedig csak egy vicces mém szegényke.

     • Csinibob

      Nem ez az egyetlen jelkép, motívum, rajz, aminek jelentéstartalma módosult az idők alatt.

     • Harrari Ezra

      akkor mondom a megoldást: miután rasszista módon feltételezem, hogy nem sok fekete olvasónk van, aki van, az KÉREM ITT JELEZZE, hogy zavarja-e a néger szó egy fociblogon. Ha igen, én berekesztem a használatát. (bár eddig se használtam, de ez a píszíhuszárkodó öncenzúra sokkal jobban zavar). Ha nincs fekete olvasónk, akkor pedig okafogyottá válik félteni a blogot egy ezen a helyen senkit sem sértő szótól

     • Csinibob

      Tegnap szándékosan nem szálltam bele ebbe a vitába, de ahogy látom, – szándékosan vagy sem – nem értetted meg a többiek problémáját. Ez nem öncenzúra, meg píszíhuszárkodás – e kifejezések különösen a mandiner hobbináciajinak kedvencei -, hanem értelmes emberek kommunikációs formája, amivel kapcsolatban tegnap legalább 2-3 fő kifejezte, hogy kifejezetten zavarja. Nekem kurvára mindegy, hogy ki mit csinál, csak ne legyen eladva, hogy öncenzúrára vannak kényszerítve az emberek, mert nem erről van szó.

      Ha engem zavar az illető úgy is letiltom a gecibe.

     • Harrari Ezra

      hmm…tehát a lenácizás az oké, mert engem meg az zavar, ugyanis sem az nsdap-nek, sem semmilyen szélsőjobbos pártnak, de egyébként bármilyen pártnak vagy mozgalomnak nem vagyok tagja. te viszont ugyanúgy sztereotipizálsz, mint aki megjegyezte, hogy a feketék lusták. nem akartam rápörögni ennyire erre a témára, de ez a szándékos félrebeszélés elképesztően zavar

     • Csinibob

      Te beszéltél már félre tegnap is, és azóta sem reagáltál érdemben a felvetéseikre.
      De, érdemben nekem sem válaszoltál, ahogy le sem náciztalak. Persze pöröghetsz ezen, de ezek az érvek, kifejezések ott szoktak előjönni.

      Kicsit unalmas már, hogy lassan a négerezők érzik elnyomva magukat 😀 😀

     • Harrari Ezra

      annyi pörgés volt a témában, hogy nehéz követni, mi az amire egyértelműen tőlem várt választ a nagyérdemű, de ha összeszeded én aztán megválaszolom, ha ez helyreállítja az egyensúlyt a hobbinácik meg az antinégerezők között. az előző felvetésedre reagálva, én is elmondta tegnap, mi az, ami kifejezetten zavar, de sohasem kérnék meg itt senkit, hogy ezt vagy azt ne mondja, mert bántja a lelkem. valahogy felül tudok emelkedni azon, mert tudom, hogy a nagyközönségnek más a meggyőződése

     • mrmojo

      nem náciztak le amúgy, de ha úgy érzed akkor ez is egy példa arra hogy miért nem érzi jól magát egy ember más által ártalmatlannak tartott kifejezésektől

     • Chestcontrol

      bocs de ha itt most holnap vki elkezd zsidozni akkor olvassuk attol fuggetlenul h van e zsido a blogon v nem??? ( de nem dobom fel a labdat tema lezarva reszemrol)

     • Harrari Ezra

      igen, pl itt vagyok én! 😀

     • Beyonder

      Ha valaki zsidózik (= antiszemita kommenteket tesz), akkor az nyilván bant ér, de a “zsidó” szó leírása, ha nem rosszindulatból történik, akkor pont annyira nem gáz, mint a néger szó leírása.

     • Pite

      De mar van epep, the toad, a balos gonosz ellenfele 😀 sirok neha az “amerikai” “politikai” “mem” “kulturan” 😀

     • Harrari Ezra

      erre gondolt a kolto az en kommentemben is. mint ahogy tegnap ebben meg is egyezett a blog nepe

     • Achi

      Így van. Értem én, hogy az amerikai filmek gyakorlatilag beleverik a világ fejébe a bűntudatot a rabszolgatartás miatt, de magyarként ne kelljen már még ezzel is azonosulni. Hát nincs elég történelmi traumánk, még a birodalmi bűntudatot is vinni kell? Legyen már elég az, hogy nem gyűlöljük a feketéket és kész.

     • mrmojo

      nem magyarként, emberként- és nem azonosulni, még csak nem is politikailag korrektnek lenni, csak simán korrektnek lenni. szintén hatásosabb lenne a fenti ha magyarként sikerülne szembenézni a történelmi traumáinkkal, nem relativizálni azokat/kéjelegni bennük

     • Achi

      Én emberként nem tudok azonosulni semmilyen zsarnokkal. Áldozatokkal meg nem akarok, mert aljas dolog kisajátítani mások szenvedését. De én is elnyomottnak érzem magam, amikor szavakról tiltanak le, amikor azzal semmi rossz szándékom sincs.

     • Csinibob

      😀 😀 “De én is elnyomottnak érzem magam, amikor szavakról tiltanak le, amikor azzal semmi rossz szándékom sincs.” Ez valami egészen csodálatos mondat.

     • mrmojo

      elbeszélünk egymás mellett

     • Angus

      de nem, mer ezt kell hajtani két napja, fűrészelitek a fingot ezerrel gec

     • Beyonder

      Mi ez a többes szám? Csak a magam nevében nyilatkozom. A tegnapi sztoriról amúgy én lemaradtam.

     • Angus

      nem te, hanem az összes mindenki erről a faszságról tárgyal. engem nem zavar(t), csak már mást sem olvasni… aztán mi van abba ha valaki niggerezik, vagy négerezik. szerintem itt mindenki van olyan értelmes, intelligens ember, hogy nem így hív egy feketét, ahogy nem náciz le egy németet, vagy nem mondja egy izraelinek hogy te hülye zsidó, ha esetleg személyesen találkozik ezen embertípusokkal

      de igazából ezt sem akartam leírni, de már nem törlöm ki

     • Csinibob

      😀 😀

      😀 😀 😀

      ok

     • reelbeba

      suarez se értette

     • Chestcontrol

      epp akartam irni! vszinuleg itt a kommentelok tobbsegenek nincsenek szinesboru baratai

    • mrmojo

     ezek szerint degradáló fehérnek nevezni egy dél-olaszt, egyéb mediterráneumi barnább tónusú egyént, mert kevésbé fehérek mint egy skandináv?

   • Beyonder

    A néger azt jelenti, hogy fekete 😀

    • mrmojo

     mert a “nigger” nem?

     • Beyonder

      Azt jelentette eredetileg, de “ethnic slur” lett belőle, szóval ha ma valaki niggerezik, akkor 99%, hogy a rasszista kártyát játssza ki éppen.

     • mrmojo

      ezt nem nekem kell magyarázni, pont arra akarok kilyukadni, mind3 ugyanúgy a bőrsznre vonatkozik, mégsem ugyanaz a jelentéstartalma, tehát ezzel nem lehet érvelni

     • Beyonder

      De lehet érvelni, mert _szerintem_ a “néger” eredeti jelentéstartalma _Magyarországon_ nem módosult, míg a “nigger” szóé igen.

     • mrmojo

      chestrcontrol kommentjére a fenti válaszod szemantikailag irreleváns, ennyit akartam mondani, mindkettő feketét jelent, a jelentéstartalom pedig rárakódik egyik-másik szóra, de nem szűnik meg az eredeti, konkrét jelentése. a néger meg a nigger nem ugyanolyan jelentéstartalommal rendelkezik, ez igaz

    • Chestcontrol

     megis van olyan szinesboru aki szajbabaszna erte! suarez is negrozta anno evrat es mekkora ugy lett belole. de ha vannak felete barataid akkor kerdezd meg toluk

     • Beyonder

      Nincs fekete barátom 🙁 De majd kölcsönkérem @Mainpieeater:disqus feka haverját 😀

     • Pite

      Egyszer lehet lejon velem mozaikba, akkor majd osszeveretem vele mindannyiotokat, ti rasszista allatok! :DD

   • Achi

    Az emberek, amikor egy sztorit mesélnek, meghatározzák, hogy kik és milyenek a szereplők. Ennél természetesebb nincs is. Ha fekete volt, akkor fekete, ha ázsiai akkor meg az. Sőt, hogy nő volt az illető vagy férfi. Ha már ez is tilos lesz, akkor nagy baj van. Amúgy meg nincs számomra nevetségesebb, mikor a fehérek kérik ki például a feketék nevében, hogy nekik mi sértő és mi nem. Ők is meg tudnak sértődni, higgyétek el, mert olyan emberek, mint ti. Hagyjuk meg nekik a jogot hozzá!

  • Pite
 • na, Hámeszről is lemaradtunk, a fenébe is már…

 • Csinibob
  • Balti

   Ha ez igaz, menni is fog.

 • fella

  elvileg ox nem fog hosszabbítani, ő egy 30-asért perisic helyett tetszene valakinek rajtam kívül?

  • Pásztor László

   Nem szeretem a nagy csapatok lepattanóit, főleg hogy semmit nem láttam soha ebben a fiúban, kb egy technikásabb Walcott.

  • Csinibob

   Egyik sem kell a Unitedbe az a nagy helyzet.

   • fella

    akkor egy harmadik szélső

  • Pásztor-e

   Ha Perisic a másik opció akkor igen, amúgy meg van Mata, Miki,Martial, Lingard, Rashford és Pereira is 2 vagy 3 posztra.

  • Golf

   Nekem nem nagyon, nem sok mindent mutatott eddig. Olyan mint Walcott, olyan semmilyen.

  • Ruud

   Szuper lenne, csak kell egy fix agy neki a klinikara

   https://www.transfermarkt.com/alex-oxlade-chamberlain/verletzungen/spieler/143424

  • bedeabl

   Hát ha már muszáj a kettő közül választani akkor inkább ő mint perisic

  • Nekem Perisic is tetszene 30-ért, valószínűleg már meg is vettük volna ha annyiba kerülne.

 • fella

  úgy írják be néhányan, hogy “kéne középpályás is”, mintha nem lenne tök egyértelmű, hogy eléggé dolgoznak a klubnál azon, hogy (a legerősebben pletykált) dier-matic-ragya hármas egyike itt kezdje a következő szezont

  • h492019

   ragyát definiáljátok már pls, mert kimaradtam egy körből!

   • fella

    nainggolan

    • h492019

     jöhet, áldásom rá.

   • ZoliH85

    Radja Nainggolan a teljes neve amúgy gondolom innen a paraszt magyar fordítás “a ragyát”

  • Kicsirio

   nem az a lényeg hogy kell, hanem hogy ez kb a number 1 igazolásnak kellett volna hogy legyen de a csapat már a túrán új középpályás meg sehol

   • fella

    hát ez nagyon durva, tényleg. tavaly augusztus közepén jött pogba. szvsz egy épkézláb csatár jobban kellett így, hogy az ibrátor meg rúnya is kiesett, adabszurdum a herrera, pogba, fellaini, carrick, pereira, fome, mektominé is meg tudná oldani a szezont low-quality ha nagyon nem lenne value a marketben, de ez csak az én véleményem

    • h492019

     ja és Tuanzebét ki ne hagyd! az Isten is VKP-nak teremtette, nem hiába ekkora a testmérete.

     • fella

      a középpályára felpakolható védőket direkt hagytam ki, de blind, lindelöf, bailly, jones is elmenne beugrós dm-nek ha arról van szó

     • fella

      egy unitednél nyilván ne ez legyen a szint, vegyünk szépen valakit, de azért nem kell pánikolni

     • 2-3 héttel ezelőtt itt rimánkodtál, hogy mivan má 😀 örülök, hogy azóta ragadt rád némi nyugalom

     • fella

      lukaku megnyugtatott tökre

     • rphltylr

      kéne rád egy off gomb

     • fella

      ezt mé csinálod, hogy pár hetente előugrassz kellemetlenkedni?

     • rphltylr

      sűrűn olvasok, csak nem mindig szólok hozzá, tudod van read only mód is..

     • fella

      majd kicsit szégyellem magam, hogy egy fórumot fórumozásra használok, megígérem

     • rphltylr

      lehetsz te is vendég_fella.

     • fella

      tényleg nemtom minek kell ezt, a többiekkel sikerült tök normális viszonyba kerülnöm, te viszont időnként belém állsz, mintha ugyanolyan gyökér lennék, mint ősszel voltam. ez jó valakinek?

     • rphltylr

      mert sztem nem változtál semmit.

     • fella

      akkor bannolj ki, ha úgy gondolod

     • rphltylr

      nem szeretnélek, mert nem gondollak egy menthetetlen faszkalapnak.. és sztem fogsz te még alakulni az idők során!

     • mrmojo

      nekem speciel csak a tűrésküszöböm alkalmazkodott hozzád a hónapok során

     • Kicsirio

      nagy szerencse hogy CBket bármikor fel lehet pakolni… akkor nem is kell senki

    • Pásztor László

     Nem is volt túl jó, hogy Pogba rendes felkészülés nélkül ugrott be, asszem ősszel ezzel te is egyetértettél.

     Az jogos, hogy mélység van, de az őszi legalább 2 frontos terhelésre nem elég a minőség.

     • fella

      nem volt ideális, de jobb volt, mintha nem lett volna. legalább a centerünk nem az első bajnokin fog először talizni a csapattársaival

     • Pásztor László

      Ezért örülnék, ha a középpályás is kiugrana még Amerikába a héten.

    • Pásztor-e

     Pogba azért jött olyan későn mert az EB után nyaralni ment, ahogy vége lett a nyaralásnak már be is volt jelentve, az alku meg kb másfél héttel előtte kb. nyilvánvaló volt. Ha a spurssel alkudozunk Dieren az eltart a végtelenségig, Lukaku miatt meg Matic is simán kútba eshet, Radja a Juvet már párszor visszalökte, mondván neki tökéletes Rómában, szerintem ő nem vágyik ide. Engem ez foglalkoztat a legjobban, hogy ki lesz az a bizonyos…

     Fabinho annyira adná magát, jönne is, Valencia backupja is meglenne.

     • fella

      ebből is lehet meglepetés, bár én azt gondolom, hogy a fenti hármasból lesz valaki valamikor augusztusban, esetleg renato sanches ha egyik se jön össze.

      itt is lehetne amúgy nézni olyanokat, mint amilyen llorrente vagy mandzukic lett volna előre: kipróbált, nem feltétlenül agyonhypeolt, éppen nem nagyon mainstream játékosokat. biztos van a pl-ben is olyan maticon kívül, aki meg tudná oldani, és nem eric dier.

      mondjuk ndidi a leszterből legalább olyan jó, mint bakayoko.

    • rphltylr

     csak ne low qoualityzzünk már könyörgöm, legyünk már végre ismét az a Man Utd akitől fosnak az ellenfelek.

     • Chestcontrol

      fella szereti a low quality fodballt 😂😂😂

     • fosnak majd, mer mindenki 2 méter

  • stanley

   Szerintem is akkor lesz baj, ha a szezon elején nem lesz egy jó vkp a csapatban, de aggódni azért lehet.

   • Golf

    Látszik hogy mozgunk ezen a piacon is, szerintem oda biztos érkezik valaki, én inkább azon aggódom, hogy az ki lesz.

 • RedMark

  Mar megint milyen jo kis bulit hagytam ki lentebb…:(

  • RedMark

   Hat es meg fent milyenbol :D:D

 • United82

  Hamesz Bayern- 2év loan 😀 Megúsztuk 😀

  • rphltylr

   én sajnálom, sztem jó focista nagyon. inkább ő, mint perisic.

   • fella

    ha az a narratíva, hogy a real padjáról nem igazolunk, akkor egy két éve ott punnyadó james-ért nem kár

    • Yossuf_84

     Főleg, hogy egy hónapja széthypeoltad Jamest.

     • fella

      azt írtam, hogy meg lehetne találni a helyét, és nem biztos, hogy akkora gyökérség megvenni, mint amekkorának sokan beállították

     • Freeezer89

      mert meg attól is sokkal nagyobb

     • rphltylr

      🙂 szép volt

  • Csinibob

   Most kell rámenni Müllerre!

  • Yossuf_84

   Azért durva hogy kölcsönbe, és ráadásul két évre.

   • danNN

    Ráadásul a Bayern.

  • Asimov

   Az igen! Nekünk kb 80 millába fájna, a bayern meg elvitte 2 évre ingyen!

   • fella

    4.4 millió euró / év és 31-ért megvehetik

    • Asimov

     Ed 4.4 milláért le se hajol, tehát ingyen van!

    • HarciasToni

     ez így sajnos jó üzlet. ilyen ed-nek sosem jutna eszébe 😀 meg amúgy is, 31 milláért csak a lúzerek igazolnak

  • stanley

   Gyerekek, mekkora ötlet ez egyébként. Az agyatlan focivilágban, amikor röpködnek a 70-80 misik, akkor a Bayern meglép egy ilyet. Szerintem teljes respekt.

   • Csinibob

    Évi 6 milliót keres + 5 mio éves díj, az két évre 22 mio! Azon a Bayern kp-n, ami eddig is brutálisan erős volt.

    • Roleee_#JoseOUT

     még mindig jobb mint a 40-50 milla mondjuk és mellé az évi 4-5-6 millás fizetés 😀

   • Yossuf_84

    abba bele sem gondolok, hogy akit -ha igazak voltak a pletykák- meg akartunk venni csilliárdokért, végül oda adják a bayernnek 2 évre kölcsönbe… Ez az ember mennyire nem kellett már a madridnak.

    • másnak se, másképp nem mentek volna bele ebbe a kukás koncepcióba

 • Pásztor László

  Az elvetélt gondolat, hogy azért nem halad gyorsabban a kp igazolás, mert Mourinho látni akarja, Pereira mit fejlődött a Granadaban tavaly?

  • Kicsirio

   jól hangzik, de nekünk DM kellene sürgősen szerintem.. mármint Pereirában nagyon bízom én is de szerintem ő inkább Pogba cseréje lehetne szabadabb támadóbb kp nem egy DM vagy box-to-box

   • Pásztor László

    DM mindenképpen kell ez tény, de alapból kéne egy Pogba csere ember is, én oda gondoltam, hogy Pereira-ra vár José. 1 kp igazolás csak így lenne elég.

    • Kicsirio

     Igazából nem is értem miért nem az volt az 1 poszt ahova Ed igazolt.. A CB szerintem nem volt égető probléma, a támadó posztra ki tudja a Griezmann ügy mennyire kavart be és borította az elképzeléseket (ennek ellenére Lukakut már be is húztuk), de DM (vagy legalább egy védekezni tudó CM) mindenképp kell mindentől függetlenül.. Ezzel kellett volna kezdeni és Júniusban behúzni egyet

     • Pásztor László

      Igazából kellett plusz egy védő, a tavaszi káosz miatt muszáj volt minőségi játékos, ugye Rojo is max októberben lesz bevethető. A CM-DM poszton merem remélni, hogy talán Blind lehetőséget kap az első 1-2 felkészülési meccsen, és ha beválik, oda is csere embert igazolunk (Matic), mintsem kezdőt. De teljesen egyetértek, az a prioritás, most már meg aztán végképp.

     • rphltylr

      matic sztem alap kezdő lenne.

     • Pásztor László

      Én jobban viselném, ha egy jófajta rotálás lenne ott, de azt a véleményt is megértem, amit Fella mond, hogy alapvetően vannak olyan meccsek, ahova bőven elég a Pogba-Herrera kettős, mert nem kell védekezniük. És akkor Matic és Carrick is pihenhet.

     • RedMark

      Azert ha tenyleg diert meg szeretnenk venni, akkor levyvel mar lehet hogy megy junius ota a peniszmeregetes.

    • Harrari Ezra

     Ramires Kínából?

     • Pásztor László

      Viccnek is rossz.

   • reelbeba

    Ja valami (emberevö néger áthúzva) veröember biztos kelleni fog a géniusznak, pereirától függetlenül, aki biztos kap majd egy-két félidöt a ligakupában

  • sdave07

   ki tudja mit akar Jose…azon se lepődnék meg, ha nem jönne senki, viszont valamelyik védőt kipróbálná a pre seasonban DM-ben…Jones tolta ott régebben és elvileg Lindelöf is tud ott játszani, meglátjuk..úgyis van egy rakás CB 😀

 • Golf

  Ezzel kiegyeznénk?

  Possible United matchday squad vs West Ham
  Starters
  De Gea
  Valencia
  Linedlof
  Bailly
  Shaw
  Dier
  Herrera
  Pogba
  Mkhitaryan
  Perisic
  Lukaku

  Subs
  Romero
  Blind
  Lingard
  Fellaini
  Mata
  Martial
  Rashford

  • rphltylr

   – perisic

  • Pite

   Perisic helyett Martial/Rashford

   • Golf

    Én is így vagyok vele…

  • Roleee_#JoseOUT

   fellát add el, és helyette egy más valakit, egy ilyen szezon után egész jó áron eladhatnánk. 😀

   • rphltylr

    – fella, perisic
    + matic, dier.

    • Golf

     Dier a kezdőben van. 🙂

     • rphltylr

      i see, akkor legyen kroos! 😀

     • Golf

      Jóóó, sőt legyen Messi mindjárt. 😀

     • rphltylr

      nem

   • Golf

    Ő innen fog visszavonulni. Legend. 🙂

  • reelbeba

   Továbbra sem látom hogy ez hol upgrade a tavalyi szezon kezdöjéhez képest

   • reelbeba

    Zlatan>Lukaku
    Scneiderlin>Dier
    Depay~Perisic

    • Pásztor László

     A Depay-Peresic nem egyértelmű, főleg azért, mert nálam nem tuti az, hogy Perisic egyből a kezdőbe jönne. Lukaku ha azt nézem mit tehet a játékhoz, lehet lesz olyan hasznos a pályán, mint Zlatan, a Morgan-Dier párhuzam felesleges, mást játszik a két játékos.

   • Golf

    Szerintem azt kb Griezmann jelentette volna, aki nem jön.
    Ami upgrade lehet az a +1 év összeszokottság, a keret egyben tartása, a 3 kupa okozta élmény és a reméljük még jobb csapatszellem.
    Én ebben látom az upgrade-t, szerintem nem mindig az egyénekbe kell keresni.

    • reelbeba

     Ezt adom tkp

     • reelbeba

      csak a thread amit indítottál a játékos _állományról_ szól, szal én ebben nem látok upgradet eddig

   • Limb for a Limb

    Az, hogy Fella a padon van, már alapból upgrade 🙂

    • reelbeba

     hiszi a piszi

     • reelbeba

      20+ meccsen lesz kezdö, figyuzd ki

     • Limb for a Limb

      sajnos én is félek ettől

     • rphltylr

      ha nem veszünk kp-t akkor tuti sajnos.

     • reelbeba

      tuti veszünk. attól függetlenül hozé számít fellára

  • dawos11

   Perisic -> Martial

  • Pásztor László

   Esetleg Marci Perisic helycsere, illetve Fella helyett Pereira a padon.

 • stanley

  Na, akkor már csak vagy 32 nap van a PL rajtig. Mikor kezdődik már? 😀

  • bedeabl

   32 nap múlva

  • rphltylr

   ráérünk még.korán sem vagyunk kész.

  • Golf

   Minél közelebb kerülünk hozzá, annál idegesebbek leszünk, hogy még nincs középpályánk. 🙂

   • rphltylr

    +1

    • Golf

     +2 kellene 😀

     • rphltylr

      matic + valaki

     • Golf

      Én most már Dier-re hangolódtam rá. 🙂
      Bakayokoért viszont annyira nem lelkesednék…

     • rphltylr

      matic+ dier, kúl megvettél, woody intézkedj!

 • rphltylr

  csak én érzem úgy, h jó lenne, ha vennénk egy középpályást?

  • Roleee_#JoseOUT

   eltaláltad, csak te 🙂

  • Pite

   McTominay az edzesvideokon meglepoen ugyesnek tunt, jobban orulnek, ha felfedeznenk ot, mikt oriasi tehetseget, de ha veszunk valakit sem leszek szomoru

   • Csinibob

    Az év végi gálameccsen nekem ő tűnt ki lefelé, de persze beszédes, hogy mégis ott van az utazó keretben.

    • Pite

     Melyik galameccsre gondolsz?

     • Csinibob

     • Pite

      Jaaa uccso bajnoki, hat szerintem teljesen korrekten hozta le a meccset, foleg azutan, hogy most tanul bele a VKP szerepkorbe, mert eddig TKP es (kenyszerbol) csatar volt 😀

     • godlikezaza

      az el döntőn nem játszott, szal a másik lesz az

   • rphltylr

    a holland bajnokságban depay is ügyesnek tűnt.

    • Pite

     Neki nem is a tehetsegevel volt a baj sosem

  • GENERATI

   esetleg reaktiváljuk Scholest, csak pihent már eleget, bírnia kell egy teljes szezont! 😀

   • h492019

    22-es mez pont nem szabad.. de 18-as lehet felszabadul 😀

   • stanley

    Neki is nehéz megbocsátani, hogy 2004 után lelépett az angol válogatottból és hogy kihagyott nálunk másfél idényt egy rossz döntés miatt, amiért visszavonult. 🙁

    • Veled mi van mostanában?

     • bedeabl

      hogy érted hogy mostanában?

    • hamarabb le kellett volna lépni, ilyen kvalitásokkal ki akart volna gerrard és lampard zongoracipelője lenni?

    • clacka

     Mit nehéz azon megbocsátani, hogy valaki komoly mércét támaszt magával szemben, és ez alapján hoz döntés(eke)t? Örüljünk, hogy meggondolta magát és visszatért, az felejthetetlen élmény volt számomra:)

    • Angus

     Hát ezeken nincs is mit megbocsájtani. Az angolokat igaziból totál letojom, az meg, amilyen formában visszatért… a csúcson lévő ömmagát idézve… hálás vagyok a teremtőnek

 • stanley
  • fella

   mátyüjdi még akár le is eshet, bár róla úgy tartották, hogy pogba alternatívája volt tavaly

   az a rabiot gyerek mégse lesz olyan hűde focista?

   • Csinibob

    • A visszavágón meg kb. miatta estek ki.

     • Csinibob

      Rúgott 4 öngólt?!

     • Abból csak egyet, de szerintem többet passzolt ellenfélnek mint csapattárshoz.

     • Csinibob

      Verratti, Matuidi, Cavani ugyanúgy terített betli volt, ahogyan a védők is, szóval kár pont őt elővenni.

     • Pite

      Di Marian es Cavanin ment el a meccs szeritnem is amugy

     • Pite

      Tudogyulladassal jatszott

   • HarciasToni

    de, rabiot kurva jo jatekos lesz. mar most is hozza matuidi szintjet. de o nem hiszem, hogy elado lenne

   • Pite

    Nem VKP, sokkal inkabb herrera-esque jatekos

 • mucus

  Nem tudom, hogy lehet ezzel a témával kapcsolatban úgy fogalmazni, hogy ne legyél egy rasszista féreg, de kicsit aggasztó a sok fekete bőrű a csapatban. Ez az etnikum lustább, illetve kevésbé penge a pályán. Hogy is mondjam, a futball történelem legnagyobb 10-esei, vagy éppen playmakerei sem fekete bőrűek voltak. (nyilván akad kurva kevés kivétel, pl: Seedorf) Meg ha az ember megnéz egy Afrika-kupa meccset, ott is szembetűnő a játék minőségi különbsége akár egy szlovák vagy szerb csapat javára. Tényleg semmi bajom a fekákkal, csak kicsit fura, hogy teljesen elfeketedtünk.
  Pl az alábbi kezdővel (-kapus) lehetne egy csoki csapatot felküldeni a pályára úgy, hogy igazából nincs is ilyen B szintű játékos a csapatban: https://uploads.disquscdn.com/images/d97b3c0e9d75dce8da5c299b7073fe9732c11ef83e49ed5f482d485f1927a3f2.jpg

  • United82
  • Newton_heath

   Nekem az a bajom ezzel, hogy nem a játékintelligencia, a technikai képzettség, a finomság irányába megyünk, hanem túlságosan a játék fizikai oldalára…

   • Csinibob

    Martial, Rashford, Pogba, de még Lingard is elég ügyes. Nem látom a problémát.

    • mucus

     nem az ügyességről beszéltem, főleg csatár poszton volt és van kurva sok néger klasszis, csak ez ami Martialra meg Pogbára is jellemző négerkedős beleszarok meccs közben mindenre féle mentalitás nem kóser. És Lukaku meg Rashford is sajnos hajlandó ilyenre.

     • United82

      eddig azt hittem trollkodtál , de ezt komolyan gondolod….azt a qva 😀

     • mucus

      sajnálom ha az etnográfiai kutatások eddig nem jutottak el hozzád, érdemes belevetni magad. Meg mondjuk meccs nézés sem árt, aztán akkor egy Eboué, Kolo Touré, Gervinho hármassal beszélgess el a játékintelligenciáról.

     • Asimov

      Huh és még engem rasszistáztak le tegnap 😅

     • Ruud

      Eleg szomoru, hogy ez lett itt valahogy a szinvonal.

      Egy blogon, ami a focirol, azon belul a Utd-rol szol. Vagyis kellene, hogy szoljon.

     • Asimov

      Figy. Én nem fogok többet itt négerezni mert van akit ez zavar, és nem szeretnék senkinek a lelkébe gázolni (komolyan). De csak egy kérdés. Téged akkor az is zavar, ha kitesznek bikinis lányokat ugye? Mert az szexista dolog. Vagy gondolom az is zavar, ha Istennek, vagy Jézusnak a nemi szervét leírják? Mert az a kereszténység meggyalázása. Vagy gondolom az is zavar ha káromkodnak, mert az az érzékeny lelkűek megbántása. Mert ha PC vagy akkor legyél PC mindenkivel!

     • Ruud

      Nem teljesen értem az érvelésedet, ne haragudj.

      Amúgy szerintem furcsa, hogy nekem kell szabadkoznom, vagy magyarázkodnom, pusztán azért mert nem tetszik, hogy megy a “rohamnéger, tucatnigger, belgacsoki, afrika báró”, vagy a többi, paraszt, primitív jelző, amivel a fekete játékosokat illetitek. Az, hogy titeket ez szórakoztat, szerintem Titeket minősít.

      De hát nem csoda, Magyarországon ez ugyanúgy poén, alap hétköznapi szleng, mint egy jó kis zsidózás, cigányozás, vagy bármi, ahol lehet fitogtatni a fehér felsőbbrendűséget – a másikat akár állat szintjére lealacsonyítva.

      De ki kell ábrándítsalak, ez nincs mindenhol így. Van akiket ez zavar – én közéjük tartozom. Mindig is zavart, de úgy meg főleg, hogy a barátnőm fekete. Szerencsére máshol élünk, így nincsen ezzel semmi probléma.

      Azt pedig, hogy akkor ( a teljesen demagóg levezetés szerint) nekem a PC jegyében állatvédőnek, prűdnek, igazság bajnokának kellene lennem – ezt nem is értem.

      Nem fogom többet beírni, hogy zavar; nem akarom elrontani a ‘bulit’!

     • Asimov

      En is gyulolom a rasszizmust de szerintem ami itt megy az nem rasszizmus. Jo dolog a pc is csak nem kene tultolni mert az allszent dolog. Reszemrol in is lezartam

     • Harrari Ezra

      játékintelligencia=/=általános intelligencia.

     • mucus
     • Harrari Ezra

      szerintem pont az ellenkezőjét írtam, de ok

     • Az eredeti hozzászólást töröltem, azt hittem ez egy jelzés lesz hogy nem kéne belemerülnöd a témába.

     • mucus

      én csak azt nem értem, h ha ez tabu téma, akkor mikor a latin játékosok esnek-kelnek színészkednek, arról miért lehet nyíltan beszélni, főleg ha ezt a Barcelonások vagy pl Csáncsi teszi?

     • Menj a kurucinfóra, ott nem tabutéma.

     • mucus

      ezzel nem válaszotlad meg a kérdésemet, hogy latinozni (rossz értelemben) miért lehet

     • mucus

      főleg, hogy LvG idején attól volt hangos a fórum, hogy mennyire jó a csapatnak, ha idehozunk ennyi latin játékost

     • bedeabl

      Amikor ma reggel felkeltem nem gondoltam volna, hogy fajelméletet fogok olvasni a Stretford Enden, de legalább rájöttem, hogy még mindig meg tudok lepődni.

     • reelbeba

      aszitted uncsi a blog, mi? Hát vannak itt még kiaknázatlan lehetöségek, látod

     • Chestcontrol

      es fella meg hozza sem szolt 😂😂😂

     • mucus meg már nem is fog

     • Chestcontrol

      bannoltad?

     • Aha.

     • fella

      én csak a unitedes (bulvár) kontentet pörgetem, ilyenekbe nem ártom bele magam. mégiscsak egy fociblog ez

     • Csinibob

      Majd mutasd már meg melyik meccsre gondolsz.

     • bedeabl

      Én erre már nem is tudok mit mondani.

     • godlikezaza

      hátdehát ezt mégis két fehéristencsászár maxolta ki (berba-ibra)

    • godlikezaza

     lingard meg az ügyesség, hát nemtom

     • Csinibob

      Nála a döntéshozatal borzasztó szerintem.

      BTW arra akarok utalni, hogy nem igaz a sztereotípia.

     • Pite

      Meg o nem is neger csak felig, a tesoi majdnem feljesen feherek

   • Harrari Ezra

    Ezek közül csak Fosu, Bailly, Pogba és Lukaku rendelkezik közvetlen afrikai felmenőkkel, akiket talán lehetne sztereotipizálni, de a fekete angolok szerintem ez alól erős kivételt képeznek #notonégerezés

    • Csinibob

     De, hát nettó faszság amúgy is az elmélete. A felsorolt srácok megdöglenek a pályán.

     • Harrari Ezra

      abszolút faszság volt a felvetés, csak a feka-feka közti különbségre akartam rávilágítani. Valencia ráadásul egyik kategória sem. tegnap én már berasszistázódtam ugyan, de a fenti komment nekem is sok volt.

    • Pite

     Mi volt a felteves? Lemaradtam rola 🙁

     • Harrari Ezra

      hogy túl sok a fekete játékos, ami baj, mert lusták, és volt mellé egy csupacsoki line-up mellékelve. de nem érdemel több szót.

     • Pite

      Minden rasszizmust felreteve rohadt szivesen megneznek egy ilyen meccset

      De Gea – Jones Lindelof Blind – Darmian Carrick Herrera Shaw – Mata McTominay Mikhtaryan

      Vs

      Romero – Valencia Smalling Bailly Mitchell – Lingard Pogba Fosu – Martial Lukaku Rashford

     • reelbeba

      Ja, tegnap a négervita közben én is agyaltam rajta, támadó posztokon elég gyengék a nemnégerek, így hogy zlatan és rúni is lépett

     • reelbeba

      (Mondjuk így is simán nyernének, hiszen a fekák szépen leheverednének a gyepre, etnográfiailag)

     • stanley

      Minden rasszizmust félretéve, fekete/latinok a fehérek ellen. LOL.

   • Golf

    Nem erre, hanem az indító hozzászólásra reagálva, azért ebbe tényleg nem kellene már belemenni. 🙁

   • Chestcontrol

    mondjuk angliaban jellemzoen nem a tiki takat hanem inkabb fizikalis futballt jatszanak. nincs sztem ezzel semmi gond

 • bedeabl

 • Roland

  egy ideje nagyon faszák a videós contentek
  https://twitter.com/ManUtd/status/884593383829782528

 • Rushmore

  Bakayoko, Fabinho, Matic, Matuidi stb… kívül is vannak jó vkp-k. Tavaly és télen is szó volt pl a portugálokról (Danilo Pereira, William Carvalho) illenének az “igazoljunk nagydarab fekete férfiakat” rendszerbe, mégse hallani semmit ilyen irányokról.

  • Pite

   Soroljak jo kozeppalyasokat? 😀

   • Golf

    Na pont akartam feljebb javasolni. Dobj már fel pár nevet a 40 oldalas doksiból. 🙂

    • Rushmore

     fair enough… csak azért merült fel bennem, mert tavaly őket is boronálta a sajtó, most aktuálisabb is lenne, de mégis csend van….

 • Chestcontrol
 • RedMark

  Nem tudom vót e már de linde mezszama a 2es.

  • Csinibob

   🙂

   • RedMark

    🙁

    • Fish08

     =)

 • Beyonder

  Vajon eladjuk azt az emberünket, aki simán zsebre tette Lukakut?

  • fella

   ez a lajos-éra egyik legjobb teljesítménye volt csapatszinten kb 😀

   btw aki többször is igazán kurva jó volt lukaku ellen, az daley nemközépsővédő blind amúgy

   • Pite

    McNair is siman zsebrerakra amugy

    • Fish08

     Akkor elhittem, hogy Pady lehet valaki nálunk

  • reelbeba

   szerencsére kevés ilyen jó védö van a péelben

  • ellenünk amúgy is ritka balfasz állandóan

  • Newton_heath

   Őt Blind is zsebrerakta csúnyán…Pedig ha valakivel szemben érvényesíthette volna a fizikumát, akkor az a holland.

   /edit

   Látom fella már írta.

 • Newton_heath
  • Roleee_#JoseOUT

   ne kényeztesd fellát ilyen hírekkel, mert utána több éven keresztül azt fogjuk hallani hogy ő megmondta

   • fella

    most hirtelen nem tudtam, hogy ezt mikor mondtam meg, de máe eszembe jutott 😀

    amúgy ezeket a híreket óvatosan kell kezelni, benne van, hogy a cselszi így próbálja feledtetni a lukaku-blamát: úgy csinálnak, mintha mi is nagyon akarnánk bakayokot, hogy a leigazolása majd az ő “győzelmük” lehessen

  • má mondtam, hogy morcos lennék, ha schneiderlin eladását ezzel tetéznénk. csak nem

   • reelbeba

    nemtom, akkor maticsra várunk? Mer gondolom ha fabi eladó lenne akkor már lenne vmi konkrét

    • fella

     lehet, hogy matic eladásához az kell, hogy bakayoko-t kvázi átengedjük nekik

    • nemtom mire várunk, de fasznak kell matic 40 milláért

     • reelbeba

      akkor egy kilöve

     • mejgyo

      AS mint forrás? 😀

     • fella

      ezt má mondják egy ideje. nekem fura lett volna ő itt

     • fella

      meg fogsz lepődni, ebből, ragya lesz

     • Pite

      Mar nem is Dier?

     • Newton_heath

      Lassan csinálhatnánk egy NFL csapatot…

     • fura, mer nem egy buta verőember. az tényleg fura lenne

     • fella

      egy real-reject jobbhátvédből tavaly középpályássá képzett brazil arc sehogy sem illik szerintem erre a középpályára (meg ebbe a csapatba) annak ellenére sem, hogy tényleg jó kis játékos

     • aki európa egyik legjobb középpályás teljesítményét hozta tavaly, ez mind lényegtelen. bezzeg duplán chelsea-reject maticra előrántanád a kis pisztolyt. fő a következetesség

     • stanley

      Kell egy vkp bassza meg.

     • Csinibob

      Túl egyértelű lett volna, meg passzolni is tud, nem kell ide.

     • stanley

      Nem lenne jó ötlet Anderből végleg vkpt faragni.

     • Csinibob

      Nekem azóta is az zavaros, hogy mit akartunk a Tielemans sráccal.

  • Pásztor-e

   Sky sources understand Chelsea are close to signing Monaco midfielder Tiemoue Bakayoko.

   Bakayoko will have a medical in the next few days and if all goes well he may travel with the rest of Chelsea squad to China and Singapore next Monday.

   Bakayoko’s scheduled medical has been delayed until this week because he had minor knee surgery at the end of last season. Negotiations are continuing about the value of the deal and the transfer fee is likely to be between £35m and £40m.

   Bakayoko, 22, helped Monaco win the French title last season for the first time in 17 years. His arrival is likely to pave the way for Nemanja Matic to leave. Manchester United want Matic but Chelsea are expected to be reluctant to sell him to United after what happened with Romelu Lukaku

  • AlgériaiIbra

   http://www.skysports.com/football/news/11668/10944120/chelsea-close-on-tiemoue-bakayoko-transfer

   Mondjuk sky szerint sima Chelsea… szóval ez sztem csak búlvár

   • Chestcontrol

    sky szerint lukaku is a cselzihez ment mi meg moratat akartuk

  • Chestcontrol

   pont most olvastam en is na kivancsi vok

 • fella
 • fella
 • reelbeba

  lukakut nistelrooyhoz hasonlítani fasság?

  • CaptainWazza

   lukaku néger

   • reelbeba

    jogos

   • Pite

    Voltam kint ma setalni a csaladi labtorlovel (kis teljesen fekete havanese kutya) es ket kopp ugyanolyan, de feher bolognese-el veletlenul osszefutottunk az egyik keresztezodesben (3-an 3 felol jottunk), mindegyik kutya szuka, hasonlo koruak is (6-8-5), de a ket kis elitista feher kurva kikozositette a kis negromat, csak a szore szine miatt, pedig okosabb es szebb is naluk. Meg az allatok is rasszistak ma basszus, milyen vilagban elunk. 😀

    • Csinibob

     Mondjuk a pulim csak a többi pulit utálja, a többki kutyával spanoskodik.

  • reelbeba

   (tudom, first touch)

  • Chestcontrol

   a fekete ruud 🙂

 • Harrari Ezra
 • fella

  uccsó gondolat és egy kis josé-felszopás: azt leírta már valaki, hogy josé egy év alatt úgy rakta ki a lajcsi alatt még középpályásként állandóan játszó keptönsellpléj rúnit, hogy egy másodpercig nem volt vele tisztelelen, illetlen vagy csak simán geci? még a rekordhoz is hozzásegítette. gg wp

  • reelbeba

   Igen, ezt jól csinálta szerintem is

  • MrFer

   ezért amúgy szerintem is jár a keksz Józsinak

  • fella

   (már nem úgy uccsó, van még ott, ahonnan ez jött, nem kell aggódni, csak rúnival kapcsiban)

   • mddnszksz

    többen felsóhajtottak 😀

   • izé, buksz egy fogadást, ne feledjük

    • fella

     arról volt szó, hogy indokolatlanul nem dicsérhetem!

     meg még amúgy is van hátra másfél hónap a vindóból, haha

     • az indokokat te gyártod nyilván, de azér elvárom, hogy tartsd magad a szavadhoz :—)

     • fella

      a szezon kezdetével visszaveszek az opportunista josé-fanbyoingból, megígérem

     • Fish08

      Ne ígérj olyat, amit nem tartasz be 😀

 • Schweinsteigerlin
 • Beyonder

  Hivatalos: a 9-est választotta Luki.

  • infinite_red

   marcinak ez nem tetszik

   • Chestcontrol

    nem tudom mi baja van giggs szamaval

 • Harrari Ezra
 • reelbeba

  Szerintetek lukaku több gólt fog verni (per perc) mint zlatan? Mármint sebességben nyilván odaver, meg nálunk elvileg jóval több lasztit fog kapni a társaktól

  • hát ha nem, az minden tekintetben nagy bukó

   • stanley

    Rúg vagy 25 gólt, azért remélem nem ássuk el majd szegény csávót.

    • 20 bajnoki gólt legalább elvárok + 10et még összevissza a többi sorozatban. az összes kurva meccsen játszani fog, ez a minimum

     • stanley

      Kiderül mennyit fog játszani, nagyon remélem, hogy nem lesz sérült. 20 PL gól kell, hátha nem fog játszani Ligakupában.

     • fella

      mondjuk szerintem lukakut gondolkodás nélkül lebassza a padra az idegenbeli rangadókon

     • lónak a faszát 😀

     • fella

      meglátjuk, szerintem kevesebbet fog játszani, mint zlatyi

     • josé amúgy olyan, hogy a kezdő centerét nem játszatja állandóan

     • fella

      sose volt még olyan jól működő taktikai ‘b’ fegyvere, mint a cselszi elleni rasi-lingard. geci sok lesz a meccs, lesz bl, lesznek kupák, pihengetni fog lukaku azokon a meccseken, amin a csatár biodíszlet. őt szerintem elsősorban azért hoztuk, hogy az ot-n kitömjük a kicsiket, a hideg, esős kedd estéken nem mindig ő fog szaladgálni

     • tehát 75-100 milláért (ízlés kérdése) veszünk egy csatárt, akivel közüljük majd, hogy a rangadókon bocs, de ülj a padra. logikusnak tűnik

     • Asimov

      Figy ez így biztos hogy nem. Lukaku szarrá lesz játszatva ez tuti

     • Tam

      miért tenné ezt meg?

     • Pite

      :DDD nehanem tudom, hogy te naiv vagy-e, vagy tulsagosan szerelemes jozsiba ahhoz, hogy lasd a valosagot a romantikus felho mogott.

   • reelbeba

    Csak azon gondolkodom, hogy ma a talksporton két müsorvezetö is bajnokesélyesnek mondta a unitedet, és nem tudom mire alapozzák. Mert papíron egyelöre a tavalyi szezon kezdetekor jobban álltunk. Most pótoltuk zlatant, meg jött egy ügyesnek mondott védö oda, ahol eddig sem nagyon voltak problémáink. Szal gondolom itt most arra gondolt a költö, hogy lukaku 30+ gólt termel majd a bajnokságban, máshogy mitöl lennénk bajnokesélyesek?

    • mindig azok vagyunk a szezon előtt 😀

    • stanley

     Megint mocskos jó szezon lesz. A PL címet szerintem az dönti majd el, hogy ki meddig megy a nemzetközi kupákban, egyébként pedig most kiélezett versenyt várok, akár három szereplővel is, amiben mi is benne lehetünk.

    • fella

     olyan szívesen válaszolnék erre a kérdésre, de most inkább nem 😀

     • reelbeba

      jajmár, ne játszd a szégyenlös szüzlányt

     • fella

      josé-féle második szezon, két kupás előző szezon, döcögős, de jó igazolások, egész jónak tűnő keret-stáb chemistry, balanszírozódó keret, a pl legjobb kapusa, a pl legjobb védője, a pl legjobb középpályása és a pl legjobb néger csatára is itt van, szerintem tényleg bajnokesélyesek vagyunk. ha csak a hazai formánkon sikerül egy nagyot javítani, ami azért elég valószínű, akkor nagy baj nem lehet. megverni kurva nehéz minket, a kérdés az, hogy megtanulunk-e nyerni

     • stanley

      Nyilván 1-2 dolgot vitathatnék rajta, de én is egyetértek. Annyi, hogy nagyon kemény a mezőny. Ha Sanchez lelépne az Arsenalból például, az nem lenne rossz, a ManCity talán bajban lesz a védekezésével, ahogyan a Pool is, de a Chelsea-Spurs kettős kemény dió lesz és azért Pepéket sem írnám le.

     • reelbeba

      Ki a pl legjobb védöje? Mielött a többire reagálok

     • fella

      baillyra gondoltam, de jó, ezzel lehet vitatkozni, mert van dijk talán van olyan jó

     • reelbeba

      (oké, elfogultak vagyunk, szerintem semmilyen rankingben nincs top5-ben báji, míg vale a posztján sokak szerint a legjobb volt tavaly)

     • ezt elrakjuk, bekeretezzük a szezon végére. a keretre hátha nem lehet majd fogni idén (dehogynem)

     • fella

      jó ötlet!

     • stanley

      Szerinted amúgy mi fog dönteni vagy dönthet? Nagyon durva ez a PL mezőny.

     • a padról hozzáadott érték természetesen

     • stanley

      Ez ilyen szinten tavaly se jött be.

     • wat? conte miatt nyert a chelsea, ez napnál világosabb

     • stanley

      Jah, hogy az a padról hozzáadott érték. Azt hittem a keretek bősége. Na, akkor reméljük idén se Klopp vagy Wenger lesz a bajnok. 😀

     • fella

      akkor már gravírozzák a hatodik helyért járó oklevélre a united nevét

     • fella

      amúgy: az eddigi hat josé-igazolásból öt bizonyosan a kezdőbe jött, 4231-ben nézve egy komplett gerincet hozott eddig josé ahhot képest, ami van gaal alatt volt. azért az döntő különbség a keretet illetően, szóval azt mondom, hogy ja, idén már nehéz lenne bármi is a keretre fogni

     • fella

      majd megtanulok írni

     • reelbeba

      well, latyak is összerakott egy komplett gerincet, csak az egy nagykalap szar volt. [véletlenül ugyan becsúsztak jó igazolások (marci és herrera, aszt’ fasz tudja, lehet jövöre már ök sem lesznek itt)] Szal ez a gerinc téma két-három év múlva fog látszani igaziból szerintem

     • stanley

      Hála az égnek José jókat húz, de a klub is tanult az elmúlt évekből.

     • reelbeba

      Egyébként pont erre gondoltam, hogy az általam fent említett arcok is inkább ilyen hamuból jóslás szintjén mondták be a predikciójukat. Nyilván ez nehéz müfaj, mert egyrészt elfogult az ember, másrészt télleg szinte megjósolhatatlan. Én a magam részéröl mégiscsak az elözö szezonban látottakból indulok ki, plusz a már realizált 2 igazolásból, most egy necces top4-et mondanék

  • Achi

   Szerintem fog gólt lőni.

  • Csinibob

   Meglesz a 25, a kicsiket kitömi a nagyok ellen meg úgy is 361-ben Lingard és Rashford támadnak.

   A Bayern meg Martial góljával ejt ki minket a legjobb 16 között.

  • dawos11

   simán

 • fella

  4231-ben már egészen fasza kis kezdőt tudnánk kiküldeni amúgy, stanley! 😉

  lindelöfre marha kíváncsi vagyok, talán még inkább, mint lóbaszura, aki egyszerű de nagyszerű lesz minden bizonnyal

  • stanley

   Nincs az az ég, hogy a 4231-et nekem bárhogy megmagyarázod.

   • fella

    két focizni tudó, kőkemény cb-vel a betömörülő csapatok ellen pedig simán megjátszható a dolog. nyilván kell a harmadik középpályás, de totálisan kár lenne dobni a négytámadós rendszert

    • stanley

     433-ban is négy, de inkább öt támadó van. Csak másképpen néz ki a felállás. Pogba és Herrera, ha kapna egy izom vkp-t maguk elé, lenne magic előrefelé. 4231-ben kiveszed ebből a körből a Pogba, Herrera kettőst, akiknek ráadásul a védelemben is meg kellene állnia a helyüket. Arról nem beszélve, hogy semmilyen okunk nincs, hogy ezt a két játékost ne játszassuk egyszerre és lehetőleg minél kevésbé a védekezésre kényszerítve őket.

     • stanley

      Illetve hozzátenném, hogy abban próbálunk meg bízni, hogy majd a Micki-Mata-Rashford-Martial hozza a magicet inkább, mintsem, hogy bevonjuk ebbe a Pogba-Herrera kettőst. Persze nem tudom milyen szélsőt vehetünk még.

     • fella

      egy 20 méteren védekező west brom ellen édesmindegy, hogy pogbát hova rajzolod fel a mágnestáblán. azok ellen a csapatok ellen, amik nem akarnak focizni, szerintem bőven elég két középső középpályás, cserébe elfér még egy támadó

     • stanley

      Ha valami kombinatívat akarunk mutatni és nem az az elképzelés, hogy Martial majd a vonalról egyedül megver mindenkit, mellé pedig Valencia kellene, hogy adja a gólpasszokat…
      Hosszabb távon viszont jobb lenne, ha a Pogba, Herrera kettős lenne bevonva a támadásokba. Abban igazad van, hogy a kicsik ellen mondhatni mindegy, de szerintem éppen ott is a 433 a hasznosabb, mert nagyobb nyomást lehet rájuk gyakorolni. Egyébként ebben azért önmagában véve bízok, hogy működni fog, mert idén sem volt vele probléma, a meccsek befejezéseit kell megoldani.

     • fella

      arra hoztuk lóbaszut, hogy rúgjon sok gólt a kicsiknek. sztem ez menni is fog neki

  • papíron évek óta nagyon fasza kis kezdőket tudunk kiküldeni 🙂

   • fella

    mondjuk papíron ennyire minden szempontból jó csatárunk nem volt 12/13 óta, amúgy ja

    • Fish08

     Morata vagy Lukaku?

     • fella

      nekem nagyon úgy tűnik, hogy lukakut igazoltuk le 😀

     • Fish08

      és jobbnak is tartod Moratánál? Csak az ódáid miatt 😀

     • Pite

      Valaszolok helyette: vegig lukaku volt az elsoszamu opcio, mert o a legjobb csatar a Foldon, nekunk morata es griezmann soha nem is kellettek, csak elterelesek voltak, a Lukakus targyalasok eltakarasara.

     • Fish08

      Kedves Pite, a mindenkori kormánypárt nevében szeretném felkérni Önt sajtó igazgatónak. Természetesen a formaságok kedvéért küldje be az önéletreajzát a nemvagyunkkorruptak@oligarcha.gov e-mail címre.

     • Pite

      De csak ha kapok egy sajat focicsapatot en is!

     • Fish08

      Gyirmót PFC?

     • Pite

      BL-indulas lenne a vege 10 even belul

     • Fish08

      BL győzelem 3 éven belül, megveszünk mindenkit.

     • fella

      köszi

     • Pite

      <3 😉

    • Pite

     Van Persie, Falcao, Zlatan mind rosszabb csatarok papiron, mint Lukaku. Jo eg, kezdodik a hype-vonat.

     • Fish08

      *RvP-t vedd ki a felsorolásból

     • Pite

      Miert tennem? A fenti negyesbol (lukaku, zlatan, rvp, falcao), szerintem egyertelmuen o a legjobb.

     • Fish08

      12/13-ban még ő volt a csatár, tehát fella őt nem szólta le.

     • Pite

      De 13/14-ben es 14/15-ben is o volt

     • reelbeba

      jó, de lukaku néger

     • Fish08

      szóval a bőrszíne miatt más, mint a többi csatár?

     • fella

      kor, pl-gólok száma, fizikai adottságok, stb.

      amúgy azért írtam 12/13-at, mert az abban a szezonban jáccó rvp volt talán a legjobb csatár, akit united-mezben láttam 2004 óta.

     • fella

      zlatyi 35 volt, falcao meg sérülésből jött

  • Csinibob

   Lindelöfben simán benne van, hogy az elején lesz gond, de micsoda VKP lenne, igazi José!

 • LA Galaxy: De Gea/Pereira 45
  Real Salt Lake: Pereira/Romero 45
  City: De Gea/Romero 45

  galaxy ellen még nem játszik lókaki

  • stanley

   Nem lesz kapus mégsem? 😀

  • fella

   még meg kell tanítani focizni mielőtt játszatnánk? olyan a first-touchja mint rooneyé

 • bedeabl

  Alig várom, hogy Lukaku jőjön egy mesterhármast és gólörömként előadja ezt: https://www.youtube.com/watch?v=RqQGUJK7Na4

  • Tam

   ez az egyetlen Stormzy szám amit szeretek de ezt kibaszottul 😀

   • bedeabl

    Én a többivel is elvagyok, de igen erre mondanám, hogy kifejezetten szeretem.

    • h492019

     tényleg Lukaku titkos ikertestvére

 • mddnszksz

  mesélte valaki, hogy hallot már olyanról, aki látott már pornót így kezdődni

  • bedeabl

   Igen a logika az pont olyan: Meleg van ezért kő-papír-ollózzunk!
   Amúgy ha ez nem volt megbeszélve, akkor Pogba egy paraszt.

   • Pite

    Veletlenul ugyanazt mutatjak Lukakuval, a csaj meg pont azt ami gyengebb eggyel es veletlenul pont o all a medence partjan is. Tol valoszinu, hogy nem volt megbeszelve :DD ja

    • Beyonder

     És az óráját is pont levette.

    • sdave07

     es meg veletlenul mezitlab is volt 😀

 • Tam

  Valakinél nem leledzik esetleg egy link ehhez az edzéshez?

  • bedeabl

   itt van egy csak szarul van beágyazva, görgess le, és ha kitaláltad hogy tedd teljes képernyőre, szólj! 😀
   http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/transfer-news/man-utd-training-live-lukaku-13310783

   • reelbeba

    elfordítod a telót

    • reelbeba

     😉

    • bedeabl

     a laptopom nemtudom

   • Tam

    köszi Uram!

   • Tam

    Mondjuk reménykedtem benne, hogy nem ilyen ZS kategóriás akármivel akarják kiszúrni a szemünket. 240p-ben, ezt megcsinálom itt Veszprémben és eladom úgy, hogy ez a United csak pár szép szál afrikai legényt kell hozzá keresnem 😀

  • bedeabl
  • mejgyo
   • Csinibob

    egy faszom állványt lerakhattak volna. köszi érte ettől függetlenül

    • mejgyo

     így van, de legalább azt megtudtuk, hogy tényleg kilences lesz 😀

     • Csinibob

      Irigylem, hogy ezt így kiszúrtad ezen a felvételen! 🙂

     • mejgyo

      Twitteren terjeng, hogy az Istennel beszélt róla 🙂 és ha minden igaz, mondta is egy interjúban 🙂

     • Csinibob

      Vagy úgy. Akkor bizony Martial csuklóztatva van rendesen továbbra is.

 • box-to-box defender

  Jövőre illik szurkolni az Evertonnak 😀 Rooney-Keane-Schneiderlin, remélem robbanni fognak jövőre az aknáink 😀

  • mejgyo

   + Besic és Cleverley (beszarok, mikor igazolt a Wattfordba?)

   • box-to-box defender

    Cleverley-t teljesen elfelejtettem már…

    • Tam

     nem volt nehéz

     • Roleee_#JoseOUT

      more respect az új Scholesnak

     • bedeabl

     • bedeabl

      pedig ő is angol bajnok

     • Tam

      ja meg ugye az új Scholes 😀

   • sdave07

    mekkora parost alkottak talan 11-12-ben Andersonnal..par meccs erejeig elhittuk, hogy mekkora kiralyok aztan megserultek szokasukhoz hiven 😀

  • FabianCancellara

   bocs, LPL-os asszociáció:
   “Én mindig nőgyógyász szerettem volna lenni, fölül vizsgálni…és alul értékelni” (vmi ilyesmi, a pontosért yt és google a barátotok)

   • Rio

    Kisasszony… jol hallom hogy zummog a mehe?

 • mejgyo

  Kicsit off, de Bakayoko úgy néz ki kilőve, eleg komoly knee sérülése van állítólag

  • RedMark

   Orulnek am, mint egy kis gyerek ha diert sikerulne hozzacsapni a meglevokhoz.

  • ott vár ránk a kis fabinho, nemtom mit szarakodunk

   • Beyonder

    Ez azt jelentheti, hogy Matic mégse jön.

   • Fish08

    DM posztra én lehet hoznék inkább egy 26-28 év közötti tapasztalt játékost, aki mellett a fiatalok beérhetnek oda (tudom, José mellett ez irreális.)

    • stanley

     De kit?

     • Fish08

      Na ez egy jó kérdés, de ezért fizeti a klub a scoutokat. 😀

     • Fish08

      Szintén utópia, de Fletcher,ő meg Carrick(+Herrera időnként)+egy fiatal (vszeg Tuanzebe) megoldhatnák.

     • h492019

      Tuanzebe 20 percet ha játszott már azon a poszton. felejtsük már el. majd ha 90milláért igazoljuk vissza Olaszbó’, talán.

     • Fish08

      Remélem irónia.

      Amúgy a PL honlapja szerint 182 centi és 75 kg ami inkább vkp, mint CB alkat.

     • h492019

      “a PL honlapja szerint olyan alkat” 😀 hány alkatilag stimmelő fiatalunkból lett stabil alapember az elmúlt 10 évben?

     • stanley

      Az a baj ehhez scout se kell, tudjuk, hogy a római gyilkos, Matic, Dier, Kimmich, Fabinho az elérhető ezen a poszton. Na, most ezekből jó pár az ára, jó pár meg egészen más okok miatt esik ki. Persze lehetne még ilyen arc, hogy Gueye meg Schn…Szóval nincs sok opció.

     • Fish08

      Jogos. De a Lukaku szituból kiindulva lehet valaki olyan jön, akire nem számítunk. Abban mindenképpen egyetértek fellával, hogy Mou jól igazol.

     • stanley

      Ne mondd, hogy Lukaku nem volt benne a levegőben. 🙂 Lukaku kb. pont ebben a top 3-4 arcban benne volt, akit leigazolhattunk.

     • bedeabl

      Ja, de nála annyira biztos volt a Chelsea, hogy egyikünk se gondolt rá

     • Fish08

      A kollega leírta, ráadásul minden Moratával volt tele, nagyon nem úgy nézett lo, hogy behúzzuk az afro belga srácot.

     • Chestcontrol

      am ha nincs mas sztem be lehetne epiteni fosut meg/vagy tuanzebwt is oda sot az oreg az utolso eveben Jonesot is jatszatta ott alkalom adtan

     • stanley

      Fabinho, mert nem túl drága és jobbhátvéd is tud játszani, vagy akkor Dier, de nem olcsó. Ennyi tűnik reálisnak. Egyébként pedig ott van Blind, de ezek az opciók nem játszanak Josénál, ahogy a fiatalok se nagyon. Talán Carrick visszavonulása után esetleg.

     • Tam

      Szerintem teljesen egyértelmű, hogy mi lesz itt: Lukaku lesz a VKP, amolyan Alan Smith v2.0 és előre megvesszük még Moratat, hogy fella is örüljön.

     • kimmichet egy daruval nem tudnád elmozdítani onnan

     • stanley

      Ezért próbáltam már mindenkit berakni ebbe a kis leírásba, mert nincs sok opciónk.

     • Chestcontrol

      naiggolan??

     • bedeabl

      nem.

     • Chestcontrol

      akkor marad hernyo es fella oda

     • bedeabl

      Hozzuk haza Cleverley-t, ha már úgyis volt róla szó fentebb.

     • Chestcontrol

      ezt ugye nem gondoltad komolyan…

     • bedeabl

      Dehogynem ő az új Scholhes

  • stanley

   De ezt legalább a Chelsea is beszopta valamilyen szinten.

 • Csinibob

  Pogbához hasonlóan Lukaku is 5+1 évre írt alá.

 • Giggser
 • h492019

  mindent elmond valencia szezonjáról, hogy a róla szóló értékelőposzt alatti kommentfolyamban sem esik róla szó.

  • Fish08

   Menj vissza a kommentmező elejére(aljára), ott Strigo és én egy érdekes/kevésbé érdekes eszmecserét folytattunk Csinibobbal róla.

  • stanley

   Meg én is hozzászóltam.

   • Fish08

    Ráadásul pozitívan nyilatkoztál Valenciáról 😀

    • stanley

     Valenciával ugyanaz a bajom, mint Rooneyval. Több van benne, akikben több van, azokat én szidom. Lásd még: de Gea. Ennyi.

     • Fish08

      Értettem főnök 😉

 • Schweinsteigerlin

  RedRom

 • Roleee_#JoseOUT
 • Harrari Ezra
  • mejgyo

   Ezekszerint Marcika marad 11…

   • h492019

    honnan vesszük, hogy 9es?

    • mejgyo

     Balfaszkodtam egy kicsit, mert Twitter neve amit kiírt a szeretett csapatunk 9-essel végződik…

     • Tam

      pedig már írtam az nso-nak 😀

     • mejgyo

      kozben meg kb official a 9-es. Elméletileg Ibrától megkérdezte…

  • fella

   Szetadom ezt a kepet

   • Harrari Ezra

    kicsit mondjuk túlhúzták a szaturációt

 • mejgyo

  Akkor Lukaku kilences 🙂 feent van instán 🙂

  pic.twitter.com/cr7N5zOmZK

  Még akkor is, ha ez Twitter

  • eddig is az volt

   • mejgyo

    10 volt szerintem 🙂

    • instán ez volt a neve az evertonban is

     • mejgyo

      akkor elbalfaszkodtam..

     • Tam

      Instán ez a neve, de az Evertonban 10-es volt. Belgáknál meg 9

     • erről beszélek

     • Tam

      mondjuk jó lenne tudni, hogy mejgyo mire gondolt egészen pontosan azzal, hogy fent van instán

    • Csinibob

     Az instája, twittere eddig is 9 volt.

 • Limb for a Limb
 • The Shaw Show

  Stanley írása Runyiról nekem kicsit olyan, mint mikor egy friss exet próbál eltávolítani magától az ember azzal, hogy felsorolja az (egyébként létező) hiányosságait. Ezzel együtt nekem is hiányérzetem van a búcsújával kapcsolatban.

  • stanley

   Na, az is egy valid érv. Egyébként ez nem tribute akármi akart lenni, ez egy reflektálás akart lenni arra, hogy 31 évesen úgy lépett le a United és az angol válogatott gólrekordere, hogy ez igazából nem változott meg semmit. Rajongók tömegei sajnálták, de a csapat másik fele azt érezte, hogy ennek már régen itt volt az ideje.
   Semmi gyalázás vagy bántás nincs az írásban. Keserűség, az annál több.

 • Rio

  A Rooney-s parbeszedhez csak egy adalek: eszmeletlen, ahogy az utolso, nem tul jol sikerult meccsein is egy emberkent skandalta a nevet a kozonseg, akkor is, ha csak bemelegiteni ment. Ha az United tortenelmeben nem is lesz olyan magasan a neve, mint mondjuk a 92-es korosztaly, a szivekben abszolut egy polcon van veluk. Nem veletlen, a mai MU-drukkerek gyanitom eleg nagy szazalekanak Roo=United, ezt meg fel kell dolgozni. Elore kivancsi vagyok mi lesz az elso vendegjatekan nalunk. Erzelmes lesz, az tuti.

  Egyebkent ami nekem orokke megmarad a kis kopaszbol: city elleni ollo, fuckoff a kameraba, az a csodas traileres reklam a csoves szakallal.

 • fella

  ha valaki elmondja nekem, hogy miután a fél világ már bejelentette már, hogy jön lukaku, akkor a klub miért nem teszi, kap bobtól egy tábla milkát

  • Chestcontrol

   elv mar a klub honlapjan bejelentettek h megegyeztek… lehet meg a szam nincsen meg es szammal mezzel elo zenevel akarjak bejelenteni a guns meg meg europaban turnezik

   • fella

    az oké, de hogy miért nem mutatják be, azt nem vágom. lehet a tőzsdéhez időzítik, de két óra múlva edzés, amit liveban ad a mutv, és amin biztosan ott lesz ő is

    • nem biztos az egyáltalán, ráadásul ott még csak most kezdődik a nap

     • fella

      nagyon meglepődnék, ha nem lenne ott

     • amúgy hogy jelentették volna be? a csapat most ment ki, ő meg ott van kinn. idő se volt rá

     • Chestcontrol

      azert fellanak dobhattak volna egy tweetet ez a minimum😂😂

  • Csekker

   Lehet még valakit leszerződtetünk és egyszerre jelentik be őket..

 • United82

  @stokecity winger Marko Arnautovic hands in transfer request- Perisic helyett másik balszeles jön 😀 — Neeeeem 😀

  • rphltylr

   régebben a pool vett meg ilyen kalibereket, sajnos már ők se teszik.

  • Pásztor László

   NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

   • United82

    Nyugi tuti nem mi vesszük meg 😀 Gondolom elmegy vmi másik szar középcsapatba, esetleg olaszba 😀

    • rphltylr

     mondjuk perisicet se nagyon kéne megvennünk.

  • Schweinsteigerlin

   West Ham

   • Csinibob

    Oda Perisic kellene

 • fella

  na, griezmann és az ügynöke már szakítottak is.

  • fella

   alig 12 év után – biztos nem basztak össze az idei nyár eseményein, á

   • rphltylr

    rajtad van off gomb?

    • fella

     nem, de moderálni ki tudsz, ha szeretnél

     • rphltylr

      ne akard!

     • fella

      nem akarom, csak válaszoltam a kérdésedre

   • Schweinsteigerlin

    Olvastam en is, lehet kihuzott a zsebebo egy lightos par tiz millat

  • Csinibob

   A miértek egészen izgalmasak lehetnek ebben a sztoriban…

   • rphltylr

    raiola felkészül

    • Csinibob

     Na, de miért rúgod az ügynöködet?!

     • rphltylr

      elszámolási vita szvsz, a 90-es évek közepén ezeket egész máshogy rendezték budapesten..

     • MrFer

      Itt az ügynök lépett

     • Csinibob

      ez biztos?

    • Golf

     Mondjuk az nekünk donedeal lenne. 🙂

     • rphltylr

      hát, nem leszek népszerű (sose voltam az) de én nagyon nem szeretném, h leigazoljuk a franciát.

  • Golf

   Érdekes történet lehet, mert ő fedezte fel, elég komoly összeröffenésnek kellett lenni, hogy szakítottak.

   • MrFer
    • szegény, elesett némi lóvétól 🙁

     • fella

      január óta egyeztetett, nyilván nem bódog

     • rphltylr

      ja, bár nem teljesen értem, miért nem dumálták le, h akkor januárban jön aztán akkor lóvéjánál lett volna az ürge.

     • nem reális, ráadásul akkor blben sem játszhatna itt

     • rphltylr

      ok ez valid.

     • United82

      Nem szegény hanem béna ügynök. Egy Raiolával ilyet még Zlatan se mert volna bejátszani 😀 Ezért kellenek köcsög Raiolák akik aztán leszarják az érzelmeket. Ha ő lett volna már most is az ügynöke leszarta volna mit akar AG7 és a szíve mit mondat vele az Atl Mad transfer banja után, ha ilyen biznisz van kilátásban végigvitte volna, ha kell erővel 😀 Szóval nem sajnálom az ügynököt h elesett a pénzétől. Nem neki való szakma ez.

     • én se sajnálom, mer gondolom csak a dollárjelek lebegtek a szeme előtt. nem vette be a gyomra, hogy a játékosa nem egy görény 🙁

     • Asimov

      Csak nehogy raiola elivegy majd a mi kulcsembereinket is mondván hogy itt nem boldogak.

     • United82

      majd elfog vinni 1-2 őt. Az üzletnek pörögnie kell 😀

     • Asimov

      Ettől félek én is. Nagyon örültem volna Griezmannak de respekt a srácnak azért mert nem hagyta szarban a csapatát. Az ilyen köpönyegforgató ügynököktől mint a mendes és a raiola, rosszul vagyok.

    • Golf

     Jó de a mocskos sok pénz az egy év múlva is mocskos sok pénz lesz, ha Grizi azt mondja, hogy egy év múlva lelépek nyugi papa addig bírd ki a kiló kenyérrel, meg a liter tejjel, csirkefarháton.

     • fella

      ezek nem így mennek, giezmann valszleg kurvára nem azt csinálta, amiben megállapodtak

 • Schweinsteigerlin

  Egyébként most Rooneyért kaptunk pénzt? Olvastam én 10-15m font körüli összegről is, a kölcsön ugye kilőve, ingyen meg nem adhattuk el, mert élő szerződése volt. TM egy nagy kérdőjelet írt az árhoz.

  • Ruud

   Kifizettunk neki egy evi bert, en azt olvastam

  • Angus

   Jó kérdés, ha volt szerződés, akkor valóban muszáj. Nem? 😀 Viszont, ahogy látom, ott is megkapta a 10-es mezt. Nagy kérdőjel előttem a hátralévő pályafutása.

   • stanley

    Na és akkor mit mondjunk az eddigi pályafutásáról? 😀

    • Angus

     Én csak annyit tudnék hogy “Thank You”!

  • fella

   bészámították egy tízes körül

  • godlikezaza

   ‘ingyen meg nem adhattuk el, mert élő szerződése volt’

   aztán edvárd barátunkról hallottál é valaha?

  • Angus

   Amire még kíváncsibb lennék, hogy az Everton szurkolói mit gondolnak jelenleg erről.

   • Harrari Ezra

    ilyeneket:
    “My head tells me his legs have probably gone but my heart says welcome home Wayne. Maybe I’m sentimental but we as a club always seem to keep a place set at the table for family, no matter what has gone on before.
    He has two years to sign off a great career by helping this generation of players achieve what wasn’t possible back when he left, and win some silverware.”

    “Welcome home, Wayne. You are looking trimmer than I’ve seen for a long time!
    I think he’s wanted this move for a while now. A nice Number 10 role for me… his legs may have gone but his football brain certainly not.
    I genuinely think he will add so much to the squad on and off the pitch. He’s still got a lot to offer; just wages, so a no-brainer for me.”

    “Maybe a change of style of play. Re buzz he will undoubtedly get from playing for Everton again will reignite his on field performances. The only time he seemed interested or put in decent performances last season was when he was chasing charltons record as an incentive.
    If anything having Rooney on the pitch should open up space for other players such as Sandro.”

    “Great to have him back. 13 years ago, that twat Moyes played a major role in his controversial departure from this club – something I never forgave him for. Ironically, Moyes went on to follow him to Old Trafford, only to crash and burn in fantastic style…
    This is redemption at long last. It was obvious he was always a Blue through and through… only sad to see some fans on here repeatedly denying it. Hopefully Wayne can finally shut them up by giving us some inspirational football on the pitch that has been so lacking for so long.
    Welcome back, Wayne!”

   • dawos11

    Az egyetlen Everton drukker ismerősöm kb úgy fogalmazott, hogy úgy hiányzott nekik, mint kecskének a kés..

    • EZS

     egy Rambo kecskének!! 🙂

     • dawos11

      😀
      ő a ‘hole in the head’ kifejezést használta, szóval az én fordításom miatt lett ilyen kétértelmű

 • fella

  hol van má lobaszu???

 • peety

  Bazzeg horgászgatok a Balatonnál , nem olvasok semmit napok óta, erre megváltozik minden, tehát rooney off ės a nėger emerson on?

  Van mėg valami ėrdekessėg?

  • Schweinsteigerlin

   Hogy a négerezésért most szétfaszolnak 🙂 Jó fogást!

   • Harrari Ezra

    akkor, ha azt írom, hogy Lukaku lehet a szezonban a sötét ló, az vajon maradhat?

    • Schweinsteigerlin

     Ment a block, tesa

    • Ruud

     Fekete humor 😀

     Jol felbasztad magad, tesi

    • Pite

     Emlekszem en a multkori mozaikozasra, akkor borult a bili rendesen.
     – Itt mindenki rasszita?
     – Itt? Mindenki

   • Pite

    “Tudtuk, hogy Mourinho régi rajongója Valenciának, ittléte óta egyébként is furcsa vonzódást mutat a nagydarab fekete férfiak iránt, de…” a cikkbol idezve. Ajanlom hogy legyunk mostnantol Rasford End inkabb, esetleg Blackford End, vagy Nigford End. 😀

  • peety

   Nem akarok egy olyan állapotot generálni, ami armageddonhoz vezet, így inkább a rasszista ės stb mi egymás vonal helyett szomorkodom, hogy nem morata jött:D

   Pletyka szinten a matic, dier, fabinho hármas maradt változatlanul?

   • Angus

    Teljesen mindegy, mert Lukaku fel sem merült, életbe nem gondoltam volna, hogy jön, aztán jött.

    • peety

     Nálam sem merült fel, de így izgalmasabb lesz a szezon , kíváncsi vagyok mit mutat nálunk majd

 • stanley
  • Milyen szépeket írtál róla…ja nem.

   • stanley

    Azt írtam róla, amit gondolok és amit érzek.

    • Na jó, de ennél Gerrardnak is szebb búcsúüzenetet tudnék írni, pedig utálom. Neked tényleg ennyit jelentett Rooney, hogy párszor kiállították, meg nem tudott vezére lenni a fos angol válogatottnak?

     • bfgbobo

      azt jelenti neki amit nekem is
      sokkal több volt az ő karrierjében és 31 évesen oda jutott hogy már semmilyen szinten nem képes a United hasznára lenni

     • De mi az a sokkal több? Gólrekorder a Unitedben meg a válogatottnál is, mindent megnyert klubszinten. Szerintem ti is, akárcsak én, a legtöbbször Rooney-gólnak örültetek szurkolói pályafutásotok során, de ja, emlékezzünk inkább arra hogy kiállították a West Ham ellen.

     • bfgbobo

      arra gondolok hogy 3 éve azt várjuk inkább menyjen el mert rossz nézni a játékát

     • Ezt vártátok, most megkaptátok, akkor ezért örültök. Rooney teljesítményének meg nyilván semmi köze ahhoz, hogy 4 éve a modern támadófoci apostolai irányítják a csapatot.

     • Frank O’Farrell

      ne haragudj, de ehhez tényleg semmi. az utolsó négy szezonja volt a négy legrosszabbja a csapatban, ebből egy már Fergie alatt, jócskán . aki egyébként előre megmondta, mi lesz a sorsa. sajnos az érdemi karrierje 2012-ben véget ért, soha nem lett angol gólkirály, esélye sem volt utolérni Shearert, csak az ötödik helyig jutott az Aranylabda-szavazáson. villámgyorsan elért a top szintre, de a legfelső polc számára elérhetetlen maradt, mert valami hiányzott belőle. ez sajnos tény, és spec engem is frusztrál.

      ettől még persze imádtam, mert számomra ő (is) jelentette ezt a csapatot. a góljai, az ősereje, az agilitása, a szabálytalan tehetsége, a renitens lázadása, a dühe, az egyénisége. sok dolgot megbocsájtottam neki ezek miatt – és ma már úgy látom, talán nem is állt volna jól neki, ha fröccsöntött, egyenszabott klublegenda lesz belőle. nem is lett.

     • Szerintem azért erősen benne van, hogy négy szezon óta szar focit játszunk, Rooney-t pedig legalább 4-5 különböző poszton próbálgatták a mesterek. Az utolsó négy szezonban Fergie már sajnos nincs benne és igen, valóban nem játszott jól Wayne, de hát úgy általában szar volt a focink Mojszi, Lajos és most José alatt is. Egyébként idén amikor beszállt, nem lehetett rá panasz.
      A pályafutásában azért az sem segített, hogy pont a csúcson volt, mikor megsérült. Nagyjából amúgy egyetértek azzal amit írsz (az aranylabdát leszámítva, azt leszarom), de Rooney pont hogy csapatjátékos, nem került a felső polcra, de CR-t vagy RvP-t azért odasegítette.

     • Frank O’Farrell

      ja, bizony, már öt az a négy.

     • Beyonder

      Lábjegyzet: Rooney-t azért kellett 4-5 különböző poszton kipróbálni, mert már sehol nem volt klasszis, de kihagyni még nem lehetett a csapatból. Ha úgy tolja 9-esként vagy 10-esként, mint régen, akkor nincs ez a posztkeresési mizéria.

     • godlikezaza

      ‘nem került a felső polcra, de CR-t vagy RvP-t azért odasegítette’ ez majd a rooney-könyv utolsó mondata is legyen 🙂

     • Angus

      “nem is lett” – áh nem, ja á nem, á dehogy

      jézus fasza

     • Frank O’Farrell

      nálam a jézus fasza inkább az, hogy te legendaként tekintesz egy emberre, aki kétszer is megzsarolta a csapatot, és ha rajta múlik, úgy elhúz a city-be pénzért, mint a vadlibák.

      rooney egy korszakos united játékos, de nem legenda. ne devalváljuk a jelzőt.

     • Pásztor László

      Szerintem meg legenda, és amúgyis, a második tr-ről nem tudunk semmi pontosat.

      Elvileg tavasszal mondta Rooney Fergie-nek, hogy ha nem számol vele, elmenne valahova, ahol számítanak rá. Erre Fergie, mikor már elmondta a beszédét meg mindent, pár nappal később benyögi, hogy Rooney nyomott egy tr-t. Amit Wayne utána sehol nem erősített meg emlékeim szerint, és a pletykalapok is csak találgattak, aztán Lui meg kinevezte kapitánynak 1 évvel később Vidic távozásával.

      Az elsőt adom, de nem hiszem, hogy azt ne tette volna jóvá már abban az évben a tavaszi góljaival, pl a West Ham elleni FUCK mesterhármassal. Amivel végül bajnokságot nyertünk, amihez nyilván neki is köze volt.

     • Frank O’Farrell

      én hiszek fergie-nek, annál is inkább, mivel semmi oka nem volt kamuzni, lévén, hogy távozott. klublegenda ne legyen már az, aki folytatólagosan zsarolja a csapatát. pláne, hogy bőséggel vannak rajta kívül jelöltjeink a címre, hálistennek

     • stanley

      Számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy egy ember 31 évesen úgy tűnik el a Manchester Unitedből, gólrekordenként, sokszor felkent szentként, mintha ott sem volna. A Facebookon miután elköszönt tőle a csapat, húsz perccel később már a túrakeretet promózták.
      Lehetne felmagasztolni őt, de nem tudom. Ugyanis minden megvolt benne, hogy azon a szinten jegyezzék, ahol Messi és CR van, de nem lett így. Megpróbáltam megfejteni én is, hogy miért nem, szerintem sok oka van, ez mind benne van ebben az írásban.
      Rooney ráadásul 27-28 éves korára elérte már azt a pontot, ahonnan nemhogy előrelépés vagy változás nem volt, hanem egyesen hanyatlás fakadt. Az írásban egyébként le van írva az is, hogy amikor a csúcson voltunk, akkor sem ő volt a sztár, amikor pedig nem ment annyira a szekér, hiába húzott ő minket, ez keveseknek tűnt fel, mert nem nyertünk kupákat és átmeneti időszakban voltunk.
      Egyébként Ferguson húzásai mindent elmondanak az egész Wayne jelenségről. Az írásban pedig pontosan le van írva, hogy most Koeman kezei alatt, egy kisebb csapatban megkapja a lehetőséget arra, hogy tisztességgel búcsúzzon a futball világából. 31 évesen vagy fiatalabban ugyanis szerintem Cantona volt kb. az egyetlen játékos, aki gyakorlatilag ilyen szinten elengedte a futballt a picsába.

     • United82

      azt tegyük hozzá h Roo így 31 évesen több mint 750 lejátszott felnőtt meccsnél van (everton,united+válogatott), pl Scholes ezt 36-37 évesen érte el . Ezzel csak azt akarom mondani h ez a 31 év kicsit csalóka ilyen szempontból.

     • stanley

      Uram, le van írva a cikkben, hogy már 150 felnőtt meccsen volt túl 20. születésnapjáig.

     • United82

      Az rendben van én csak azt mondom hogy nem 31 évesként kell kezelni, Ő akkor volt 31 amikor 4-5 éve Fergie kitette volna a csapatból. Azóta a 31-35 év közötti levezetés ment 😀 És most megy az 1-2 éves hattyúdal és 37 évesen a visszavonulás ami Roo-nál 33 évesen jön el.És ez persze csakis Roo hibája h nem dolgozott eleget amikor kellett volna, akkor ma ez a 31 éve ennyi meccsel a háta mögött is lehetne 31 év 😀 De nem az és ezt Fergie pontosan látta és mi is pontosan tudjuk. Nemhiába h Cé 850 meccsnél tart és most 32 évesen jött el az a pillanat h elkezdett többet pihenni.

     • stanley

      Csak CR eljutott egy összehasonlíthatatlanul más levelig, ami Rooneyban is benne volt, mindegy, tényleg hagyjuk.

     • Pite

      Szerintem United82 pont erre akart utalni, hogy ugyanonnan indulva mashova jutottak, hala annak, hogy amig Rooney ivott, kocsmazott es zabalt, addig Ronaldo dolgozott,
      dolgozott ss dolgozott

     • reelbeba

      (Best már 23 évesen elengedte. De azok más idök voltak)

  • United82

   Azért azt tegyük hozzá hogy a 2006-09 közötti periódusban a 06/07-es idényben még nem dolgozott Cé alá, teljesen egyenrangú partnerek voltak, mind a ketten 20 gól felett és kb 10-15 assistal zártak, kb 2007 őszén lett Cé kiválasztva főbikának.

   • stanley

    CR 2006-07-ben is több gólt szerzett a PL-ben, mint Rooney.

    • United82

     Nekem külön PL statom nincs csak teljes idény, mindketten 23-23 gólt értek el , Cé adott 22 (!!), Roo meg 15 gólpasszt,mondhatni teljesen kétfejű volt a csapat.

  • Beyonder

   Én eddig azt hittem, Rooney emberi és csapatjátékosi nagyságát dicséri, hogy durcáskodás helyett aládolgozott CR-nek vagy RvP-nek, de ezek szerint csak simán balfasz volt, amiért nem hisztizett, hogy ő akar a sztár lenni :(((

   • stanley

    Úgy látom megy a kemény demagógia.
    A kérdés inkább az, hogy miért nem benne látták ezt a képességet.

    • bedeabl

     Talán azért mert ha Ronaldót kérik meg, hogy dolgozzon Rooney alá, akkor levágott volna egy hisztit és elhúzott volna a picsába?

     • stanley

      Igen, Ferguson meg azt mondta, hogy bocsi, de szerintem inkább Rooneyt rakom ki a csapatból, mint őt és sajnos ez történt RvP esetében is.
      Mindegy, részemről nyugodtan félre lehet magyarázni ezt az írást, de tegyétek fel a kérdést, hogy miért nem lett se Scholes, se Giggs, se CR belőle.

     • HarciasToni

      vegul csak Rooney lett belole, a csapat golrekordere es legendaja…

     • stanley

      Ha ilyen egyszerű lett volna a pályafutása, én is csak ennyit írtam volna.

     • Nem szeretnéd, hogy elemezzük az írást, hidd el, de ha neked csak ennyit jelentett a United legendája, az a te bajod.

     • stanley

      Szerintem inkább az a gond, hogy te csak ilyen szinten akarod értelmezni ezt az írást.

     • Frank O’Farrell

      való igaz: talán indokolatlanul csak a negatív dolgokra koncentráltál. Rooney ez is volt, persze, de ennél több is. Jóval több. nekünk, unitedeseknek biztosan.

     • Hát de ugyanezen a felületen pár napja (?) egy egész romantikus kis írás született a teljesen fogalmatlan Lucas Lejváról, te nem érzed úgy, hogy Rooney azért egy kicsit több megbecsülést érdemelne?

     • stanley

      Nem tudom miként jön ide a Lucasos cikk. Ha Lucasról romantikus cikk születik, akkor Rooneyról már csak himnuszokat lehet írni?
      Mindegy, tényleg nem akarok ezzel versenyezni, Rooneyban sokkal, sokkal több volt, de ez soha nem jött belőle, nekem ez fáj. Bocsánat, hogy nem írtam bele a cikkbe, hogy érte haragszom, nem ellene, de azért azt látom, hogy nem vagyok egyedül az érzéseimmel és ezért nem is itt az SE felületén akartam ezzel bárkit felzaklatni.

     • fella

      én egy hónapja annak a hendersonos cikknek a tartalma és a teljesen értelmetlen címe között keresem az összefüggést, de még nincs meg

     • Frank O’Farrell

      hasonlít az ember Pán Péterre. nincs mit.

     • fella

      a zongoracipelő, aki bármikor képes megszólaltatni a hangszert című írásról beszélsz, amiben arról van szó, hogy hendot akadályozzák a sérülései? wow. köszi

     • Frank O’Farrell

      az első címe valami pán péteres volt, azt hittem, az maradt. de ez a zongoracipelős meg egyenesen tökéletes, szóval baromira nem vágom, mi a bajod

     • fella

      hát hogy nem erről szól az írás

     • Frank O’Farrell

      miért, miről szólt?

     • fella

      szerinted erről?

     • fella

      izé, mi kellett volna még rúninak, hogy scholes vagy giggs legyen belőle? én aztán nem vagyok rúni-fan, de objektíve, egyénileg sikeresebb játékos-pályfautása volt, mint nekik

     • Pite

      Meg kellett volna kurnia a tesoja feleseget, mert kulonben nem lehet legenda 😀

     • fella

      😀 de tényleg, legalább azt ne vitassuk el rúnitól, amit tényleg elért

     • Frank O’Farrell

      Giggsnél? Scholes-nál? Mennyiben? Hogy neki van EL-címe? :))))

     • fella

      top scorere a válogatottjának meg a unitednek, csapatkapitánya volt mindkettőnek. egyénileg, számokban, stb. sikeresebb, de ha a posztok közötti különbséget ideveszed legalább olyan sikeres rúni pályája, mint a fentieké. kisebb klaiberű játékosa volt ennek a klubnak, ami full paradox, és messze áll attól, hohy ikon legyen, de azé na

     • Frank O’Farrell

      akkor tehát: miben is volt sikeresebb, egészen pontosan? mert most annyit bírtál kiizzadni, hogy több gólt lőtt, ami valljuk be, a posztjából fakad

     • fella

      nem minden csatár, játékos, stb. hozza ezt össze

      nem azzal van a bajom, hogy rúni pályáján élcelődünk, hanem azzal, hogy azt állítjuk, hogy nem lett belőle scholes meg giggs, és ez bármit is megmutat.

     • Frank O’Farrell

      1. nem lett belőle se scholes, se giggs
      2. nem lett náluk sikeresebb játékoskarrierje.

      ezek sajnos tények.

     • fella

      junájtid-játékosként nem, de futballistaként szerintem, pusztán az egyén szintjén rúni többet ért el, mint a fentiek, de ha nem is többet, legalább ugyanannyit – erre szerettem volna rámutatni.

      ne kérjük számon rúnin, hogy nem lett scholes meg giggs, mert ezen nincs mit számonkérni.

     • Frank O’Farrell

      junájtid-játékosként nem, de futballistaként

      azaz? mert United-játékosként kevesebbet nyert, nem united-játékosként meg semmit. egyéni díjakat tekintve sincs éppen kidekorálva (giggshez képest semennyire, pl.), ami marad, azok a góljai. de pl. rooney-t nem különösebben szívelő united-drukkert rengeteget találsz, míg ez giggsről és pláne scholesy-ról egyáltalán nem mondható el

     • fella

      rooney neve fenn fog maradni rúniként is, míg giggs és scholes sosem lesz united és fergie nélkül, önállóbb fejezet lesz a futballtörténelemben rúnié, mint a fentieké, ha több címe van, ha kevesebb – kár rooneyt kizárólag mint united-játékost értékelni, nem egy kategória a nevesítettekkel.

      ne feledd, ő mégiscsak egy merseyside-i parasztgyerek (ja igen, este elolvastam amit írtál róla, fasza lett), nem egy 92-es figura.

     • lol, giggs csak a legtöbb pályára lépéssel rendelkezik. biztos nem lesz neki önálló fejezete a csapat történetében 😀

     • fella

      de ez az, hogy nem mint united-játékost, hanem mint focistát értékeljük már rúnti, mikor fitymáljuk.

      united-játékosként a fenitek nyomában sincs, de egyénileg ne vitassuk már ez az érdemeit.

     • ezt a faszságot már elsőre se értettem

     • bedeabl

      Szerintem azt akarja mondani, hogy egy United szurkolónak lehet, hogy nem minden United szurkolónak számít annyit mint Giggs vagy Scholes, viszont, ha csak futball rajongókat nézünk, akik más csapatnak szurkolnak, de tisztában vannak a világfutballal, akkor nekik Rooney valószínűleg többet mond.

     • erre azér sok pénzt nem tennék. nehogy azt higgyük, hogy a laikusok jobban értékelik őt, mint mi

     • fella

      attól még, hogy united-játékosként egy beváltatlan ígéret rúni pályája, globálisan nézve egy roppant sikeres karrier az övé. döntsük el, hogy wayne rooney, manchester united játékos, vagy wayne rooney, labdarúgó az értékelés tárgya

     • lol. egész pályafutását itt töltötte, miről beszélsz?

     • fella

      meg az evertonban, ma még vissza is megy, meg közben az angol válogatott legjobb góllövője is lett

     • Ruud

      Vagy Wayne Rooney, mint ember! 😀

     • godlikezaza

      aszondja h giggs/scholes nem egyenlő giggs/scholes, hanem egyenlő unitedgiggs/unitedscholes.
      míg rooney nem egyenlő unitedrooney, hanem egyenlő rooney.

      asszem

     • stanley

      Egyszerű a helyzet.

      Valaki (én) elhitte róla, hogy lehet akkora játékos, mint Messi, CR, vagy Zidane, Scholes, Giggs etc., valaki pedig nem. Aki nem hitte el róla, azok szerint extraordinary ez a teljesítmény, szerintem meg nem.

  • Schweinsteigerlin

   Lássuk a medvét!

  • Angus

   Megértem a te álláspontod is, a britannián én is leírtam, mit gondolok. Ugyanakkor remélem az itteni búcsúposztot nem te írod, mert azzal azonosulni nem igen tudok. 😉

   • Harrari Ezra

    spoiler: nem, de, is

    • stanley

     Ott majd ígérem írok jót is. Mondjuk szerintem itt is írtam, csak úgy látszik belekötni könnyebb.

     • Angus

      Írtál hát, csak töredékét annak, amit tőle kaptunk.

     • stanley

      Én pontosan azt akartam levezetni, hogy miért a történelem legpechesebb játékosa. Rooney még így is kerülhetett volna egy magasabb polcra, sőt, ha a körülmények úgy alakulnak, akkor elérhetett volna egy olyan szintet, ahol szerintem a United legnagyobbjai állnak, de az, hogy ez nem így lett, abban nagyon nagy szerepe volt saját magának, de ezt leírta már más is. Karrierje száz év múlva is viták tárgyát képezi majd.

     • godlikezaza

      ‘a hajbeültetése után egyértelműen szexibb lett’

   • stanley

    Pacsi.

  • Pásztor László

   Amire ez az egész fel van fűzve, az kb. ugyanaz, mint Emitt Smith megítélése az NFL-ben. Hiába futotta a legtöbb yard-ot, soha nem fogják a legjobbnak tartani, mert több év kellett neki ehhez, mint Barry Sandersnek.

   Azt leírni, hogy Rooney ott se volt, több mint baromság. A 2012-es BL csoportkiesést a nyakába varrni szintén az, tekintva, hogy Fergie nyilatkozta le, hogy azt ő rontotta el, mert a fiatalok nem álltak készen. 2010-ben a bokasérülés okozta azt, hogy lemaradt a gólkirályi címről, meg a bajnokságról is a csapat (1 ponton buktunk, nem hiszem, hogy ez Rooney hibája), a BL-ben Rafael kiállítása vette el a továbbjutást, a VB-n meg kb épphogy felépülve kellett volna világot megváltania.

   Ez az írás megegyezik konkrétan azzal a twitter threaddel, amit valaki ide berakott korábban, ahol azt taglalják, hogy mivel Scholes-nak kevesebb egyéni elismerése van, ezért ő a legrosszabb a Lampard-Gerrard-Scholes hármasból.

   Bocsi Stan, kedvelem az írásaidat, de ezt most nagyon lebutított és egyáltalán nem valós érvelésnek tartom.

   • stanley

    Nincs a nyakába varrva a 2012-es kiesés, a sérülések, a Ferguson hibája, az 1 pontos lemaradás és társai pedig tökéletesen le vannak írva: “A jó teljesítmény gyakorlatilag semmissé vált a kupák hiányában.”
    Ezt szerintem egyszerű megérteni. Hiába nyújtotta élete legjobb teljesítményét CR távozását követően, ez nem ért semmit azon a létrán, ahonnan Rooney általános megítélését többek között én sem tudom magasabbra szintre tenni, egyébként éppen azért, mert amikor nem volt ott mellett valaki igazi ász, akkor valahogy a United nem volt olyan sikeres, mint amikor ő ott volt. Hogy ez minek köszönhető, lehet róla vitázni, ettől még tény marad, hogy a 2007-09 és 2012-13-as bajnoki címben sem ő volt a gárda főkolomposa. Arról pedig nem is beszéljünk, hogy milyen csapat, a nagybetűs csapat volt ott azokban az években amikor a BL siker is összejött.

    • Pásztor László

     De most akkor ő azért nem ért fel arra a polcra, ahova mondjuk nálunk mások igen, mert egyedül nem nyert bajnokságot? Mert Scholes, Giggs stb. sem egyedül nyert bajnokságokat. Rooney egyedül vitte a hátán két idényben a csapatot, egyszer 1 ponttal, egyszer gólkülönbséggel maradtunk le. És akkor ha ez a két cím megvan, felkerült volna a polcra? Mert ha nem, akkor az azt jelenti, hogy az egyént sújtjuk a csapat gyengesége miatt. Mert Rooney pl. pont nem tehet arról, hogy 4-2ről elbuktuk az Everton elleni meccset.

     De volt bőven olyan játékosunk korábban, akiket imádunk, szeretünk, legendák meg minden, de negyedannyit nem nyertek és negyedannyit nem tettek hozzá a csapat teljesítményéhez, mint Rooney, és ehhez elég mondjuk Neville-t mondani, aki nem volt klasszis semmiben, mégis legenda a hozzáállása, a természete és a 17-8 éve miatt, míg Rooney nem volt elég jó, amikor a csatár rekordokat megdöntötte mind a csapatban, mind a válogatottban?

     Értem amit mondani akarsz, de nem tudok vele egyetérteni.

     • stanley

      Igen, kimondhatjuk, hogy ha olyan vezérbikává tudott volna változni, mint amilyen szerintem Scholes és Giggs mindig is volt az itteni pályafutása alatt, akkor igen, felért volna arra a polcra. És ami a legfontosabb, szerintem ez benne is volt, de nem jött ki belőle.
      De azon túl, hogy kb. fele annyi időt játszott a csúcson, mint az előbbi két személy, még az általános transzformációra sem volt képes. Hogy miért? Nem tudom, nem akarok pálcát törni felette. Nem volt olyan jó mentora már, mint a Giggs-Scholes duónak, az írásban ez szintén említésre kerül.
      Mások megtették egyébként Rooney fikázását itt is, meg a Britannián is kommentekben, én nem tenném, csak azt mondom, amit láttam és amit pl. ami az elmúlt négy év volt, arról nem írnék részletes fejtegetést, nincs értelme.
      Kiveszett belőle a düh, nem bírta el a média nyomását, nem volt elég éhes a sikerre, hiányzott egy jó mentor, az akaraterő, sok oka volt ennek, amiért idáig jutott.
      A legnagyobbak pedig sokszor képesek voltak megújulni, újra és újra megmutatták, hogy van honnan visszajönni, soha nem adták fel és még sorolhatnám nálam ez kevésbé játszott nála, különösen az elmúlt években és ez borzasztóan csalódáskeltő volt. Ez egészen biztosan egy nem teljes karrier, ennél sokkal több volt benne.
      Rooney pályafutását nagyon sokáig fogják vitatni, mert valóban nem egyértelmű a megítélése.

     • Pásztor László

      Az a bajom, hogy szerintem mint játékos, a Scholes-Giggs páros nem volt olyan szinten. Értem én azt, hogy Scholes a kp vezére volt, de nem egyedül nyerte a meccseket, ahogy Giggs sem, még fénykorukban sem. És megújulni is könnyebb úgy, ha ott van egy konstans ember, aki megmondja mit kell csinálni, hogy 5 év múlva is itt legyél.

      Rooney kétszer lépett elő. Egyszer 09/10-ben, utána volt a hiszti, utána megint a csapat vezére volt 11/12-ben. Aztán a legjobb góllövő szezonja után hozta RvP-t az Öreg, akit tökéletesen kiszolgált Rooney. És őt cserélték le, őt rakták a padra tavasszal. Még jó, hogy nyűgös volt és úgy érezte lépnie kell. Aztán itt maradt, és 4 év alatt gyakorlatilag 4 különböző poszton 4 különböző játékot játszó csapattal kellett volna megújulnia. Ez senkinek nem sikerült volna, ezt garantálom.

     • stanley

      Az első állítással mélységesen nem értek egyet. A többit javarészt megvitattuk, nincs kedvem előről kezdeni. Lentebb is lementek ugyanezek a körök.

     • Pásztor László

      Persze, akartam is írni, hogy igazából leírtuk már. 🙂

      Szerintem Giggs soha nem volt akkora vezére a csapatnak, mint mondjuk Rooney, vagy akár Ronaldo. Zseniális játékos, elképesztő tehetséggel, de körülötte is megvoltak mindig az emberek. Ahogy Fergie soha nem bízta egy emberre a csapatot, talán csak akkor, amikor végül nem is nyertünk semmit, ugye.

  • rule5htfu

   kár volt elolvasnom.

  • Csumpitáz Béla

   ezért kár volt koptatni a billentyűket

  • Pásztor László

   Nemááá……..

  • RedMark

   Vicces egyebkent, hogy 4 napja meg Morata aran vitatkoztunk, most meg a Rooney helyere erkezo Lukaku mezt nezegetjuk 😀

  • fella

   rashi meg lehetne 11

  • Achi

   Nem neki adtam volna. De mióta már az ikonikus 7-esünkből is bohóc lett, majd száműzték, tök mindegy. Csak vágja a gólokat, aztán kész.

  • Asimov

   Ezek szerint Pogba meg marad 6. Amúgy a túrára akkor nem is megy? Mert ugye a hivatalos listán nincs rajta, vagy később csatlakozik? Jó lenne ha a csapattal kezdené a felkészülést.

   • gondolom hivatalosan is bejelentik, bemutatják és utána csatlakozik

  • Lazac

   Nem ugy volt, hogy Mata szeretne nagyon a 10-est? En neki adnam.

  • Schweinsteigerlin
   • Schweinsteigerlin

    Na most melyik 😀

 • Pásztor László

  Rio is kitett egy elég hosszú megemlékezést Wayne-ről, érdemes elolvasni.

 • A_S1M0N

  Én imádom, bár anno, amikor az eredeti posztjáról “kikopott”, azt hittem végleg kiégett (mint kb. Rooney), de szerencsére megtalálták az új posztját, ahol tényleg meglepően jól teljesít, sőt.

  Amúgy is nagyra becsülöm a zongoracipelőket, akik láthatatlanul dolgoznak, szó nélkül teszik a dolgukat, és leginkább akkor vesszük őket észre (vagy a hiányukat), amikor nincsenek a pályán.
  Szerencsére sok ilyen játékosunk volt az elmúlt években, nekik is és a Valenciának is sokat köszönhetünk.

  Ő is egy gépállat, végigrohanja a 90 percet, hihetetlen fickó.

 • fella

  van egy jó és egy rossz hírem

  jó: melóból is tudok kommentelni
  rossz: melóból is tudok kommentelni

  • FabianCancellara

   *Melyikkel kezdjem, az Aladeen vagy az Aladeen hírrel?

  • Azért nehogy a meló rovására menjen.

   • fella

    nem fog, főnök!

  • Chestcontrol

   ezt most upvoteolom 😂😂

 • frukti él még, vagy felkötötte magát?

  • stanley

   Tegnap ellökött egy szomorú smileyt.

  • Golf

   Most írja az első cikkét a toffees.taccs.hu-ra.

  • Belevetette magát a kormánypropagandába, valamelyik nap hallottam hogy 99% arra szavazott.

 • GENERATI

  jó összefoglaló Valenciáról, én sem a túlzott rajongói közé tartozom pedig, de durva, hogy már 8 éve nyomja itt 🙂 (annak a rondaféreg firminonak arcát kitakarhattad volna valamivel, a repülős rácsúszása az tetszett élőben is, eltalálhatta volna jobban is 😀 )

 • Golf

  Mi lesz itt ha megjön a nem fehér Fabinho is? Lehet mégis Diert kéne megvenni. 🙂

  • Csinibob

   Én ettől a Bakayoko pletykától ijedtem meg.

 • Achi

  Zárjuk le a lenti rasszista témát egyszer és mindenkorra. A linkelt videóban lévő tesztet mindenki töltse ki lelkiismeretesen és írja be ide az eredményt, hogy végre fény derüljön rá, hogy ki mennyire rasszista itt. De nem csalni ám!

 • Csinibob

  Ma 2 éve, hogy csatlakozott, never forget!

  • FabianCancellara

   Legend

  • GENERATI

   *forgive

  • Asimov

   Pedig milyen jól kezdett. Az első meccsén, rögtön ahol duplázott még azt hittem, hogy vettünk egy ronaldo szintű világklasszist 😀

   • bedeabl

    én is hogy örültem, meg akkor azt hittem, abból a szezonból lesz is valami 😀

 • danNN

  Off: azt lehet tudni a Spílernél meddig lesz a PL? Lejárt a Digi hűségem amit csak a PL miatt kötöttem….. Átmennék a T-hez.

  • Yossuf_84

   Ha jól tudom 3 évre szerezték meg a jogokat. Szóval még két évig minimum.

   • danNN

    Köszi, akkor be T-pek.

  • Tartsd meg a Digit és járj Mozaikba 🙂

  • Limb for a Limb

   Lesz a digin is spíler majd vmikor

   • Frank O’Farrell

    szinte kizártnak tartom.

    • Limb for a Limb

     Biztos, hogy lesz. De többet nem mondhatok 😀

     • Frank O’Farrell

      ja, hogy itt egy bennfentessel van dolgunk? elnézést :)))
      (várjuk)

     • Limb for a Limb

      Igen 😀 ha lesz bármi publikus konkrétum, azonnal jövök szórni az infót

     • danNN

      Hohó, akkor szeptemberig várok. Addig esetleg lehet majd többet tudni?

     • Limb for a Limb

      Most csak annyit tudok, hogy lesz (valamikor). Remélem minél előbb, én is nézném otthon 😀

     • danNN

      Kösz az infót. Akkor még várok a csodára.

     • bedeabl

      De mivan, ha igazából nem is lesz, csak meg akarod győzni az embereket, hogy tartsák meg az előfizetésüket, hogy a Digi kizsákmányolhassa a dolgozó embereket fals reményükre alapozva, mely zsákmányból te is nyerséget szerzel, amivel tovább tudod növelni a szakadékot a dolgozók és a szolgáltatók között, ezzel biztosítva a dolgozók folytonos másokra szorulását?

     • Limb for a Limb

      Micsoda conteo 😀

     • bedeabl

      unatkozom na

     • peety

      A szkepticizmus ėlteti a világot.

     • Asimov

      az nagyon jó lenne. csak a PL miatt lett digim, de akkor nem váltok.

  • pbalu

   Jól látom, hogy az egyetlen jó alternatíva is megszűnt Digiseknek? MyTv-nél alapcsomagban volt eddig Spíler, 1300 Ft/hó, ez most átkerült másikba, 3800 Ft-ért??? 🙁

   • Yossuf_84

    Direkt megnéztem most. Simán megy nálam az alapcsomagban a Spíler tv.

 • RedMark

  Koszi, Strigo! Nagyon jo volt egy pozitiv Vale poszt, jo lett nagyon, egyetertek mindennel.

  Szivszorito szamomra azert Wayne tavozasa, egy hos volt mindig is a szememben, megha parszor a sajat szobrat rugdosta is. Azt meg kulon erdemes vegiggorgetni, ahogy a jatekosok bucsuznak tole a kozossegi mediaban. Viszlat, Wayne, koszonunk mindent!:(

 • Csumpitáz Béla

  MUTV előfizetés mindenkinek 899 Ft-ra emelkedett 399-ről?

  • Golf

   Nekem igen. Le is mondtam, nem sok időm volt nézni…

 • Beyonder

  Megnéztem Lukaku két interjúját, az egyikben Carraghernek, a másikban Henrynak nyilatkozik (bocs, ha vótmá), és ez alapján engem teljesen megvett a srác. (Fel is nyomtam a videót a Fb-oldalra.) Nem akarok blaszfém lenni, de olyan (na jó: majdnem olyan) okos és tudatos játékosnak tűnik, mint Herrera. Plusz még szerény és jó arc is, látszik, hogy volt gyerekszobája. Asszem jó üzletet csináltunk.

  • Jó, de téged van Gaal és Depay is megvett 🙂

   • Beyonder

    Lajosnak bizalmat szavaztam, mert nem tudtam elképzelni, hogy pont nálunk ne legyen sikeres előbb-utóbb, de szerintem még időben átálltam az #lvgout táborba 🙂 Depay ügyében szerintem rosszul emlékszel, soha nem voltam rajongója, már a vb alatt se értettem, mire fel a nagy hype. Ő amúgy tökéletes ellentéte Lukakunak: nagy az arca, buta és még lusta is.

  • clacka

   17 évesen az Anderlechtben még főleg csak az látszott, hogy baromi erős, öröm volt nézni, ahogy az 5-10-15 évvel idősebb védők lepattantak róla, miközben nem tűnt durva játékosnak. Emellett persze labdával sem volt ügyetlen, és korához képest baromi higgadt volt a kapu előtt is. Ezért voltam oltári szomorú, amikor a Chelsea vette meg, nagyon irigyeltem őt tőlük. Aztán – számomra legalábbis – szép lassan kiderült, hogy agya is van (lásd pl. https://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-lukaku_orult_-78067), és még jobban bántam, hogy nem szereztük meg. Most értelemszerűen nagyon örülök neki, csak közben lett egy Harcimarcink meg egy Rashfordunk, akiket kicsit féltek Lukaku érkezése miatt… Összességében nagyon remélem, hogy mind3 fekete gyöngyünk a mi klubunkban fog kiteljesedni és rengeteg örömet szerezni a szurkolóknak!

   • Golf
    • clacka

     Köszi, javítottam, most már jó?

     • Golf

      Ahha. 🙂

   • Asimov

    Ez durva. Én eddig nem követtem a pályafutását azt gondoltam hogy csak egy tucatnéger. 6 nyelven beszélni az brutális erre tényleg csak nagyon kevesen képesek. Remélem tényleg a legjobbak közé fog emelkedni nálunk. A motivációja és a pajtikája megvan hozzá.

    • Ruud

     Mi lenne ha ezt a negerezest abbahagynatok? Vagy tul jol esik?

     • Harrari Ezra

      most mit írjon helyette, belga csokit? Asimov pont azt írta le, hogy Lukaku lebontotta a sztereotípiáit, ami nem véletlenül alakul ki, ugyanis tényleg létezik a fekete erőcsatár archetípus a fociban. Nem hiszem, hogy ettől most rasszista lenne bárki is. Pogbát is megnézném, ha nem “négerkedhetne”, hanem kulturális attribútumaitól megszabadulva egyenfehérként viselkedne, mint egy általános iskolai osztály a 12. kerületben. Szerintem Lukaku identitásának nagyon is komoly része az afrikai származása.

     • bedeabl

      Erőcsatár archetípus létezik, a bőrszíne totál lényegtelen, valamint az identitás kultúrális dolog, bőrszínhez semmi köze, nyilván a szüleitől kapta az identitásának ezen részét, de teszem azt, ha a szülei adoptáltak volna valakit aki éppenséggel fehér, ugyanolyan kultúrális mintát adtak volna át neki. Pogbánál dettó, nem látom a viselkedésében mi a “fekete” viselkedés, szerintem ilyen dolog nem létezik, és soha nem is létezett.

     • Harrari Ezra

      Nem látod Pogbánál a négerkedést? Nemááár…most vagy én vagyok akkor rasszista, vagy te tolod túl a PC-t, de találhatnánk egy középutat

     • stanley

      Ugye milyen érdekes volt anno az Ajax, amikor a színesbőrűek és a fehérek külön ültek.
      Fehér Csaba is beszél erről a Holland Foci című könyvben.
      Ő azt mondta, hogy szimplán azért ültek ők is mindig külön, mert teljesen más érdeklődési körük volt ezeknek a labdarúgóknak.

     • Eddigi tapasztalataim alapján a feketék ülnök külön, semmi kitaszítottság vagy ilyesmi, általában megvan a kantinokban a saját helyük és nem is szeretik ha más odaül. Kocsmákban más, de munkahelyen így viselkednek, nem tudom hogy ennek mi lehet az oka, de több helyen is tapasztaltam.

     • bedeabl

      Érdekes én, egyáltalán nem tapasztaltam ilyet, mondjuk munkahelyen nem is voltam. Ez itthoni tapasztalat vagy esteleg USA?

     • Anglia, és nem is származás szerint, az afrikai, a karibi és az angol meg a pakisztáni együtt kajálnak, és ha valaki az első napját nyomja, az is alapból odaül hozzájuk ha fekete. Kicsit én éreztem kirekesztve magamat ilyenkor, főleg ha spanjaim is voltak köztük.

     • bedeabl

      Érdekes

     • bedeabl

      Egyébként én ezt azoktól látom, akik kínában nőttek fel (a Hong Kong teljesen más), illetve sajnos ezt a durhami magyar communityvel is tapasztalom, hogy mintha csak magyarokkal barátkoznának, és valahogy furák a nem magyarokkal kapcsolatban (a többség, rajtam kívül még van kb 3 emberke aki nem), és ezt egyáltalán nem értem.

     • stanley

      Több száz évnyi oka van, gondolom én.
      Elég sok könyvet olvastam a hétköznapi kirekesztések formájáról. És nyilván nem az a kirekesztés, amit te írsz, de pl. ebben a könyvben (https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=100320&type=22) nagyon részletesen le van írva, hogy a színes bőrűek még mindig kevesebbet keresnek az Egyesült Államokban ugyanolyan pozícióban, mint a fehérek és az egészségügyben is sokkal rosszabb helyzetben vannak.

     • Semmi ilyet nem tapasztaltam, ezek szerint ebben előrébb járnak az angolok mint az USA. Egy ilyen kimutatás azért is lehet csalóka, mert ugyanazért a melóért más földrajzi területen valóban fizethetnek más bért, és ha egy ilyen elmaradottabb területen több a fekete, az valóban vezethet anomáliákhoz.

     • stanley

      Pl a Show me a hero című sorozat igaz történetet dolgoz fel, nem is olyan régről és hát elég elkeserítő, ami van benne, de elég csak Magyarországra gondolni és szerintem itt hagyjuk abba. 😀

     • bedeabl

      Szerintem igazad van abban, hogy a britek a rasszizmus minimálisra csökkentése terén sokkal jobban állnak, mint az amerikaiak, de ennek történelmi okai vannak szerintem a birodalom miatt

     • Achi

      Teljesen más, ha egy amerikai négerezik vagy ha egy magyar. Nekünk nagyobb tapasztalatunk van az elnyomatásról, mint az elnyomásról. Plusz senki sem ismert személyesen fekete bőrű embert az országban, csak filmen látta őket. Ott meg nagypofájú, vicces, de rendkívül jószívű, bátor és rátermett srácok ezek. A csajok meg hangosak. Ez alapján nem lehet az ember tisztességes rasszista. A cigány kérdés ezzel szemben… na az már releváns a témában. Csak persze nem ez itt a fontos, mert az MUban kevés a magyar roma jelen pillanatban.

     • Fish08

      Ezt innen is alá tudom támasztani. Nemzetiségtől függetlenül ülnek össze, bár itt nincs bajuk azzal, ha valaki közéjük ül.

     • bedeabl

      Szerintem ez nem PC, a PC az lett volna ha a szóhasználtaba kötöttem volna bele, de én magát a kontentet kérdőjeleztem meg

     • stanley

      Ez egy olyan téma, amit amúgy nehéz még mindig a helyén kezelni.
      Sokan beszéltük már korábban, hogy nekünk gyerekkorunkban a néger szó egyáltalán nem volt pejoratív.

     • bedeabl

      szerintem itt elsősorban nem a néger szó miatt volt vita, hanem magáról a tartalmáról, hogy miaz hogy “tucatfekete?” De én nem gondolom, hogy asimov rasszista lenne, csak nem értem a bőrszín fontosságát az argumentben.

     • Asimov

      Nem vagyok rasszista csak antiszemita mert amúgy minden néger zsidó. Viccet félre téve nem fogok többet itt négerezni ha csak 1 valakit már ez zavar.

     • Ruud

      En pedig nem okoskodni akartam, vagy tultolni a PC-t.

      Mostanaban minden nap olvasom itt parszor, persze ‘nem olyan ertelemben’. Szerintem erre semmi szukseg.

     • stanley

      Összességében fura ez a téma. Majdnem olyan forró, mint a meleg topik a fociban, ugyanakkor meg ez minden héten előjön, mert azt látjuk, hogy Lukaku, Pogba, Lingard etc. arcok olyan kézfogásokat és humor bombákat nyomnak a Twitteren, amilyet hát nem igazán látunk mondjuk Herrerától meg Matatól. 😀
      Nem tudom a szakzsargon ezt miként kellene, hogy hívja, hozzáteszem a rohamnéger kell a középpályára stb. dolgokkal túlzottan én sem értek egyet. Ezért is nem igazán emlékszem, hogy valamikor négerkedést meg stb. úgy leírtam volna itt a blogon, én igyekszem ezt kifejezetten kerülni.

     • bedeabl

      Igen de ez a kézfogós dolog szerintem csak szocializáció kérdése. Ha egy fehér srác egy ilyen környéken nőne fel, ahol ilyen a viselkedésminta, amit lát, akkor ő is így viselkedne, ha meg egy fekete ember nőne fel másmilyen környezetben akkor ő se csinálna ilyet.

     • stanley

      Ezt szerintem senki nem vitatja el, legalábbis remélem, de mi ugye azt látjuk, amit.

     • clacka

      Afroamerikai eredetű kommunikációs és ünneplési kultúra…:)
      Amiben egyébként a tánc sokkal erősebb szerepet kap, mint máshol…

     • Ruud

      Blablabla, persze. En is mindent meg tudok magyarazni.

      Bocs, nem vagyok extra erzekeny erre, de nem szeretem ezt a “Wow, okos nigger” szofordulatot. Ez igenis rasszista, meg akkor is ha ‘nem ugy erti’. Ezen kuncogtok, mikozben irjatok a Ti szegenysegi bizonyitvanyotok.

      Amugy tudom, hogy nem ez a celja vele; de ez miert ‘alap’?

     • Harrari Ezra

      nem tudom, én csak egy gonosz, felső-középosztálybeli, heteró, diplomás, fehér férfi vagyok, nem érthetek mindenhez :/

     • bedeabl

      na látod pl ez teljesen felesleges triggerelődés volt

     • Ruud

      Hagyjuk is

     • Harrari Ezra

      pont, mint egy négeren való besértődés, holott akire vonatkozik, szinte biztosan – ha nem, szóljon, kérem – niggerezi saját magát és a haverjait

     • Ruud

      Biztosan. De ebbol a kommentbol latszik, hogy nem vagy kepben.

      Amugy nem ‘besertodes’ volt, csak unom a felesleges, rasszista kommenteket.

     • Harrari Ezra

      valóban nem vagyok képben. ugyanis nem tartom Lukakuval napi szinten a kapcsolatot. Az más kérdés, hogy amikor Angliában éltem rövid ideig, jártam olyan közösségbe, ahol kb fele-fele arányban voltak nemtudommiapcszóanégerre és nálunkegyfokkalmásabbárnyalatú emberek, és az előző csoport még úgy is egymáshoz húzott, hogy nem is egy nemzetiségűek voltak. semmi kitaszítás nem volt benne pedig. de ez vélhetően csak egy elszigetelt dolog volt, és nem a bőrszínhez volt köze, hanem jobban tetszett nekik egymás cipője, vagy mittudomén. de ettől még persze lehetek rasszista,

     • Ruud

      Nem kell sem magadra venni, sem megsertodni. Nem akarom az igazsag bajnokat jatszani es hirdetni a PC-t.

      Mint irtam, csak zavar, hogy minden nap latok valami ilyet a blogon, mikozben: 1, felesleges; 2, nem vicces; 3, alapvetoen rasszista.

      Amugy a valasz:

      A legtöbb nyugati nyelvben a negro és az ezzel rokon (pl. nigger) szavak pejoratív jelentést nyertek, ezeket a 20. század közepén kiszorították az olyan megnevezések, mint pl. a színes bőrű, fekete, vagy az USA-ban a politikai korrektség nevében az afroamerikai.

      A magyar nyelvben a „néger” szó a közelmúltig megőrizte semleges voltát, ám a 2003-as kiadású Magyar értelmező kéziszótár már pejoratív jelentésűként jegyzi.

     • Harrari Ezra

      ja ez nem sértődés részemről, én tényleg rasszista vagyok. csak Asimovot akartam bevédeni, mert vele nem találkoztam még a négerező-klub gyűlésein

     • stanley

      LOL.

     • Achi

      Segítek. Az a baj, hogy a rasszisták (mint én is) nem veszik észre, hogy négert írnak. De szerencsére ott vannak azok , akik nem rasszisták és ők mindig figyelnek az ilyesmire. Mivel szerintük van ez a néger < fehér reláció, nagyon fontos, hogy még a "hú de jó sportoló ez a néger" mondatba se kerüljön az említett szó, mert az azt jelenti nekik : "nem olyan jó azért , mintha fehér lenne". Nekünk meg annyit jelent az említett szó, hogy fekete bőre. De mi rasszisták vagyunk, nem tudhatjuk.

     • Ruud

      Gratulalok, monsieur Candie.

     • Szerintem ez a baj a PC-vel, a néger szó nem pejoratív, arra ott van a magyar nyelvbe is átkúszó angol verzió, amit egyébként innen is ki szoktam gyomlálni.

     • Angus

      Na, végre, valaki.

     • stanley

      Szerintem a színesbőrű nem ivódott bele a magyar nyelvbe.

     • Ruud

      Meg a ‘fekete’ sem nyilvan. Legyen csak tucatnéger.

     • stanley

      A fekete nyilván benne van, de én pl. azt sem szeretem használni.

     • clacka

      Drága jó édesapám nyomott egy hátast a “feka” megnevezéstől, ami egy időben a fiataloknál legalábbis nem volt negatív, mondván: “De hát ez olyan, mintha a fekáliáról beszélnél, kisfiam!”…

     • Achi

      Sok gagyi amerikai film megtanította a magyart is, hogyan kell viselkedni, ha a feketékről van szó. Kb. ahogy a fogyatékosokkal. Hiszen valahol ők is emberek. Próbáld meg tisztelni! 😀 Amúgy Ricky Gervais Extras című sorozat ajánlom mindenkinek az ügyben. Van egy zseniális rész erről Samuel L. Jacksonal.

     • Pite

      Nekem van tobb neger haverom is akik “fehercsokinak” vagy “bronak” vagy siman “nigganak” hivnak es oket egyaltalan nem zavarja, ha en is niggernek vagy nigganak hivom oket.

      Rendkivul tul van lihegve ez a rasszizmus dolog, foleg a fejlett orszagokban. Ha a feherek mondanak rosszat mas szinuekre az rasszizmus, ha forditva, azon lepjunk tul, mert az nem rasszimus…

      Legalabb itt a blogon ne kapaszkodjunk itt ennyire ilyen felesleges dolgokba. Egy negert nem ismerek akit zavar, ha negernek hivjak oket.

     • bedeabl

      Mégegyszer mondom, szerintem itt nem a szóhasználattal volt baj.

     • Pite

      Nem is neked szolt, de amugy szeintem a szohasznalattal sincs baj, a “veroneger” pl. egy tok valid kifejezes.

     • Ruud

      Nekem is van par haverom, de nem hiszem hogy itt errol volt szo.

      Nyugodtan hivhatod a haverjaidat, ahogy akarod; en arra celoztam fent, hogy a niggerezes nekem egyaltalan nem tetszik a blogon, plane teljesen feleslegesen, mintegy ‘kozbeszed’ jelleggel. Ez ugyanaz mint a zsidozas. Felesleges osszekeverni ezt azzal, hogy a haverjaiddal milyen szlenget nyomtok egymasnak.

      Valamint azt is probaltam kifejezni, hogy nem akarom “tullihegni” ezt a dolgot, de akkor azt ezek szerint nem olvastad.

     • Harrari Ezra

      nézd, engem mint keresztényt meg zavar az itt megjelenő blaszfémia időnként, amikor örömlányokkal emlegetik egy mondatban a meggyőződésem középpontját, de pont leszarom, ki mit káromkodik itt össze, mert ez nem egy safe space, és ennyit simán el tudok viselni

     • Ruud

      Nem neked celoztam a megjegyzesemet, oszinten szolva meg is lep, hogy ennyire kiakadtal rajta.

      Rendkivul primitiv dolognak tartom ezt a fajta (szerintetek egyaltalan nem) rasszista beszedet, de ha nektek igy esik jol, am tessek. Nem fogom tullihegni.

     • Harrari Ezra

      azért pörögtem rá ennyire, mert már frusztrál a sok sjw (ne vedd magadra), holott nekem is lenne miért picsognom minden nap, mégsem teszem, mert mindenki pont azt ír, amit akar, felőlem sértő is lehet. az viszont, hogy egy szerintem nem is sértő kifejezésre ugrunk rá, az már inkább zavar. ennyi. részemről lezártnak tekintem az ügyet. lehet, hogy innentől akkor nem olvasod az írásaimat, meg a kommentjeimet, igazából túlélem.

     • bedeabl

      Abban én nem láttam sértődést, ott volt egy érv miszerint ez teljesen felesleges mert Lukaku focista képességeihez totálisan irreleváns a bőrszíne, viszont amit én a te kommentedből kiveszek az, hogy milyen szemét dolog hogy azért bántanak mert nem vagy pc és pont abba a demográfába tartozol ami sose nyerhet áldozat blabla, amiről alapvetően megint lehetne beszélni, csak szerintem ruud kommentjében nem ez a támadó szándék volt

     • Harrari Ezra

      igazából ez a bőrszínre korlátozás sem értelmezhető. Valenciát senki nem négerezi, pedig van olyan színe, mint mondjuk Pogbának.

     • FabianCancellara

      Mondjátok, hogy küszöbmajom, az tök aranyos

 • stanley

  Egyébként én eddig azt hiszem a Giggs, Scholes, Ferguson hármason túl senkit nem sirattam meg legbelül úgy igazán, amikor távozott a Unitedtől. Giggs és Scholes persze visszavonult, így az is más volt, Ferguson távozása viszont tényleg a kín kategória volt, a gyász minden fázisával.

 • fella

  azé remélem lukakunak nem adják oda a 10-est. vágesz, hogy ennél a klubnál általában a góllövők hordják, de azért mégiscsak fura lenne

  • reelbeba

   számít? mintha a klubnak lennének ún elvei

  • Beyonder

   Kinek adnád?

   • fella

    Pogba vagy jövőre Rashford

   • Pásztor László

    Mondjuk senkinek, Nistelrooy után is pihent egy évet a 10-es, nem bánnám, ha most is megdolgozna érte valaki.

   • Chestcontrol

    en herreranak a csk szallaggal egyut

    • Pásztor László

     Herreranak a 18-ast adnám.

  • Chestcontrol

   nezd a twittyerjen @rlukaku9 uh sztem o 9esben fogja nyomni. en a 10est herreranak adnam de ugysem igylesz vezinu majd pogba megkapja

 • FabianCancellara

  …szóval Darmian az első

  • fella

   vagy Blind

 • valencia a jelen keret negyedik legeredményesebb játékosa

  • reelbeba

   akkor tuti fellaini az ötödik

   • reelbeba

    de bzmeg, mi az ötös lista? Rasi, marci, young, tonyó, fella? :O

    • truedevil

     mata az első

     • reelbeba

      Bzmeg, toronymagasan. Bekaki

    • mata, martial, carrick, valencia, rashford

     • Top 5 goalscorers who left 2013 or later 👇

      1️⃣ Rooney (253)
      2️⃣ Giggs (168)
      3️⃣ Scholes (155)
      4️⃣ Hernandez (59)
      5️⃣ van Persie (58)

     • reelbeba

      eslit nagyon benéztem, valahogy sokkal többre emlékszem 🙁

     • reelbeba

      Carrick, aki sosem lö kapura bronzérmes, azér odabasz. Ebbe így most belegondolni, bahh, sokkoló

     • Ibra a majdnem egy szezonjával második lenne, ha maradna 🙂

     • truedevil

      a két gól amit az arsenalnak lőtt örökre megmarad, másra viszont nem is nagyon emlékszem 😀

 • fella

  szerintem jobb volt, mint herrera, nálam a tavalyi szezon legjobbja. és talán a karszalagot is neki adnám inkább (bár az tényleg tré, hogy nem tud angolul)

  • bedeabl

   én azt nem értem, hogy kb 10 éve él ott, hogy az istenbe nem tud angolul?
   De egyébként bírom, és emlékszem, hogy annak idején hogy bizonygattuk mindannyian, hogy milyen hülyeség jobbhátvédként játszatni 🙂

 • stanley

  Azt ugyanakkor mindenképpen el kell mondani, hogy a legveszélyesebb beadásai Valenciának ballal jöttek. Végleg érvényét vesztette a Valencia bal lába vagyok poszt.

 • stanley

  Valencia egy csupaszív játékos, aki rendületlenül végzi a dolgát, nem kérdez, csak cselekszik, ugyanakkor sokat elmond róla, hogy ma a Manchester Unitednél ez sok helyen elég a szezon legjobbjai elismerésekhez. Szerintem Pogba, Bailly és Ibra biztosan jobb volt nála, a többieken persze lehet vitázni.
  Jó egy ilyen focistát a csapat kötelékében tudni, de a játékunkhoz, főleg most, nagyon kellene egy olyan focista, aki a kreatívabb és pontosabb részéhez is hozzátesz elől. Ettől függetlenül nem szabad elvitatni, hogy szüksége van ilyen játékosokra, minden csapatnak. Remélem megkapja majd a maga testimonial meccsét ő is két év múlva.

  • reelbeba

   https://www.premierleague.com/stats/top/players/big_chance_missed
   Lukaku ver +5 gólt a bebaszkodott labdáiból, s jó. Amúgy a lényegi részét a kommentnek adom, de a hozé korszak hátralévö része sem a kreatívkodásról fog szólni úgy érzem, szal a bebikázza+bebassza kombó lesz az aminek örülünk majd jövöre, ami még mindég jobb mint a bebikázza+kibikázza

   • fella

    a bebikázza+bebassza annyira azért nem áll távol attól, amiből a csapatok döntő többsége (és itt nem csak a szarokra gondolok) gólt szerez 😀

    • moyes is ebben hitt

    • reelbeba

     nekem nincs ezzel bajom, tudom mit várhatok hozétól, a müelemzést a következö managernek tartogatom

   • stanley

    Jó, hát de ebből Valencia lehet három-öt beadást tolt. Egyébként pedig továbbra is reálisan kell ezeket kezelni. Mármint nem mehet be minden, másrészt pedig több jó labda, még több helyzet.

    • stanley

     Az egyébként meg szidott Pogba meg lehet 8-szor adott nagy zsugát Ibrának, amit elkúrt.

     • reelbeba

      tru

 • Schweinsteigerlin
 • Golf

  Tényleg egy gép, ez a legjobb szó rá.

 • reelbeba

  Egyébként lukakuval talán lesz értelme a boxba agy nélkül bebikázott labdáinak is, fasz tudja.

  • Fish08

   Szezon elején Ibrához is elért néhány beadása.

   • reelbeba

    Reggel linkelt pszihó egy király posztot a redditröl, amiböl sok más dolog mellett kiderül, hogy lukaku a boxban jobb, mint zlatan (tudom elég hihetetlen, hogy bárki bármiben jobb mint zlatan)

    • Fish08

     Láttam, jó kis statisztika volt. Majd kiderül, azért, akármennyire is imádom Valenciát, inkább ne ő adjon be. (Zlatan csak hagyta, hogy legyen egy kis öröme)

     • reelbeba
     • Fish08

      Ez a beadások száma a szezonban?

     • reelbeba

      Ja

     • reelbeba

      lemaradt: crosses

     • reelbeba

      elég nagy részben a beadásokra épül a ‘támadójátékunk’, annak ellenére hogy nincs klasszik beívelgetös szélsönk, szal szerintem a bebaszkodott labdák viszonylag nagy része tonyótól jön, de erre nem találok statot

     • reelbeba
     • reelbeba

      Szal itt van, ugyan csak 19. a listán tonyó, de a 142 beadásával nálunk ö a fö

     • Fish08

      Remélem jövőre ezek nagyobb százalékkal lesznek pontosak, majd születik belőlük gól.

     • A végére betett videóban azért akad pár beadás, amit a középen érkezők, vagyis inkább álldogálók basztak el, vagy a kapus védett nagyot.

     • reelbeba

      brutáljó videó!

  • Csinibob

   Azok elakadnak az első arra tévedő védőben függetlenül attól, hol áll.

   • Roland

    az attól függ, hogy valencia, vagy perisic adja majd be 😉

    • Csinibob

     Micsoda agysebész 442-t lehetne nyomni 2 ilyen szélsővel. Lenne crossing party 😀

 • MrFer

  Valencia egy tehervonat egy TGV sebességével, nagyon bírom. És király lett a post is, de ezt már megszoktuk 🙂

 • bfgbobo

  Valencia egy szar mert a fifában csak 82-es
  Ki a gecit érdekel hogy ezer éve nem verték meg 1v1-ben, hogy a feladatát tökéletesen ellátja, technikailag kiválóan képzett. Egy szaros gólt tudott lőni egész szezonban, márpedig a hátvédeket a szerzett gólok minősíti ezért lettünk hatodikak a bajnokságban mert csak valami szaros kupában tudott gólt szerezni.
  El kell adni ezt a bohócot a Las Palmasnak vagy a Chievonak, Dani Alves vagy Kyle Walkert a népnek!

 • Csinibob

  meh

  • Fish08

   Irány a fonat. 😉

   • Csinibob

    Pogba nem tud védekezni, de Valencia worldclass 😀 Takarodom.

    • Fish08

     Én egyiket se állítottam 😀

     • Csinibob

      A lényeg, hogy technikás, hiszen idén 3-szor is hozzáért a labdához ballal, ami amúgy valóban komoly javulás az elmúlt 7 évhez képest.

     • Fish08

      A lényeg, hogy megbízható, ritkán hibázik, és végrehajtja azt, amit az edző kér tőle.Nem világsztár, de az a vízhordó, akikből egy jó csapat alapja áll.
      Nálad hányadik lenne amúgy?

     • Csinibob

      Az idei szezonja alapján 3. vagy 4., mert védekezésben hibátlan volt, viszont amennyit ott javult az elmúlt években, pont annyival támad gyengébben, és ez kijött az idei rá felfűzött taktikában. Herrerának és Pogbának magasan előtte kellene lennie, de a Strigo pontjai (Talán Pogba 8. helye WTF) látványosan eldöntötte ezt a kérdést.

     • Fish08

      Ez azért nem olyan nagy különbség, hogy még nagyadag iróniával is, de ennyit basztasd 🙂

     • Csinibob

      Ez annak megjelenése, hogy azért túl van írva az ő karaktere ebben a cikkben. Én szeretem az ilyen játékosokat, hiszen példaértékű a mentalitása és az akarat, csak ne adjuk el, mintha ebben a szerepkörben top 3-ban lenne a világon. Kiváló Mourinho playa, maradjon sokáig, de magvannak a korlátai, amit kimaxol most rendesen.

     • Fish08

      Nekem nem tűnt fel, hogy túl lenne tolva a karaktere, de hát ízlések és.. 🙂

     • Csinibob

      Hát, a “plusz X kiló izom biztosan nem ment a technikai tudásának rovására”, mert a labdát sohasem a tökén pörgette.

     • Fish08

      ” és a trademark körbeautózós cselek mellett most már pöpec egyérintős passzokat és sarkazásokat is láthatunk tőle néha már ballal is labdába ér (sőt, bead!), így fontos szerephez jutva a labdakihozatalokban is.”

      Azért ez a magyarázattal együtt nincs túl hype-olva

     • Csinibob

      Csak, hogy nem igaz. Blindnek több kulcspassza van, ráadásul Valencia elképesztően sokat passzol hátrafelé, még Darmiannal is többet! 1v1-ben valóban jól támad, de a beadásait és a kreativitását láthattuk idén.

     • Blindnek több key pass fűződik a nevéhez, de ebben benne vannak a pontrúgásai is, az meg nem mindegy, hogy valaki az ellenfél tizenhatosánál passzol hátrafelé, vagy a védősorból a kapusnak. Nem minden a statisztika, meccseket is érdemes nézni, nem csak a számokat.

     • Csinibob

      Idén nem láttam elég kurvaszar Valencia beadást és toporgást.

     • Oké, igazad van, úgyis ezért jársz ide.

     • Csinibob

      Nem-nem, az ismeretterjesztésért! Máig nem tudtam, hogy Pogba nem védekezik, ezért hasonlóak a számai Maticéhoz!

     • Szerintem nem kéne olyanról nyilatkoznod, amiről semmit sem tudsz.

     • Csinibob

      Te írtad, hogy a 8. helyen végzett…

     • Előrébb tettem Pogbát, mint valaki más Valenciát, tehát semmi ilyesmi nem döntötte el ezt a kérdést, sokkal inkább az döntött, hogy míg kettőnknél Valencia lett a szezon játékosa, Pogba csak egy valakinél.

     • Csinibob

      Utóbbi mondjuk még érvelhető is lenne. De, ha tényleg így volt, akkor elnézést, igazad van!

     • Amúgy megnéztem, hetedik helyre tettem Pogbát, Romero és Bailly közé.

     • Csinibob

      Te írtad a 8.-at, szóval nem én találtam ki.

 • 106 pontot kapott amúgy (Pogba 103), a vidit meg érdemes megnézni a végén.

 • Angus

  Imádom ezt az embert, amióta csak itt van.

  No meg Strigo írásai. 😀 Ezek a áthúzásos, dőltbetűs dolgok nagyon ütnek mindig. 😀

 • Fish08

  Carrick után szerintem a legalulértékeltebb játékosunk. Én mondjuk imádom. Lehet, hogy nem a faszán pörgeti a labdát, miközben épp 4 védőnek ad kötényt, de láthatólag megcsinálja azt amit a menedzser kér és küzd, hajt, ahogy azt egy United játékosnak kell.

 • Pingback: #2 Valencia – az alulértékelt szuperhős | Zongoracipelő()

 • Golf

  Ki az első? Shaw vagy Young?

  • Beyonder

   Lingard. Nem volt könnyű, de kilobbiztam, hogy ő legyen.

 • reelbeba

  akkor fellaini nyert, wow

  • EZS

   minek spoilerezel??

   • Chestcontrol

    stan mar kb egy hete publikalta h 10pontot adott fellanak.. 😂😂😂😂

    • A tizedik helyre tette, ami 1 pontot ér.

 • Chestcontrol

  annak aki az 1-11ig szamokat preferalja. most neztem a videokat az utazo keretrol, Lindelof taskajan a 2es szam viritott 💪🏻💪🏻

  • Angus

   Hála istennek, nem egy újabb brandépítős buzi… 😀 VL37,85 meg a többi… 😀

  • MikeSCHmalling

   pedig a 15ös szabad 🙁 (najó Januzaj, de na)

  • Rio

   Vicces, hogy a ket klasszik szelsovedos szam lesz iden a ket kozephatvedunk