Itt a mese vége, avagy minden jó, ha

A válás mindig jó hír. Tudom, ez furcsán hangzik, de igaz, mert még soha egyetlen jó házasság sem végződött válással.” (Louis C.K.)

Nincs annál veszélyesebb, mint nem vállalni kockázatot.” (Guardiola)

moyes outA United tulajdonosai jó döntést hoztak, amikor majdnem egy évvel ezelőtt David Moyes-t bízták meg a csapat irányításával, és jó döntést hoztak tegnap is, amikor átnyújtották neki a selyemzsinórt. A két állítás egyszerre elvileg nem lehetne igaz, mégis ez a helyzet. Elmagyarázom.

Kezdjük az elején, vagyis SAF visszavonulásával. Amikor kiderült, hogy a Manchester United történetének legsikeresebb menedzsere nyugdíjba megy, mindannyian tudtuk, hogy már semmi sem lesz olyan, mint korábban. Ezt írtam akkor a SAF-korszakról és a jövőről:

Míg máshol jöttek és mentek az edzők, sikerek és kudarcok váltakoztak, addig nálunk az állandóság uralkodott; mintha kiszakadva az időből nem is ugyanabban a közegben léteztünk volna. Sir Alex egy burkot vont a klub köré, és ez a burok most nincs többé. A mai naptól kezdve hivatalosan is megtörténhet velünk bármi. (…) Ezentúl nincs aki garantálja, hogy a siker a következő szezonban is folytatódik. (…) Manchester United szurkolónak lenni nagyon más élmény lesz ezentúl. Nem jobb, de nem is biztos, hogy rosszabb – más.

Csakhogy: elméletben tudni valamit, és elfogadni azt a gyakorlatban két különböző dolog. A United vezetősége és maga Fergie sem volt képes beletörődni, hogy nem lehet az elmúlt 27 évet ugyanúgy, ugyanolyan szellemben folytatni. Ezért döntött úgy a vezetőség – SAF javaslatára –, hogy nem új menedzsert, hanem új Fergusont keresnek.

saymoyes

„A United tele van kiváló játékosokkal. Nagyszerű a klub és nagyszerűek a szurkolói. Nem fog eltűnni a süllyesztőben, ugyanolyan sikeres marad, mint Sir Matt és az én időmben. Számba vettem azokat az erényeket, amelyekre a legnagyobb szükség van a klubnál – integritás, szorgalom, a játék ismerete, életkor, tapasztalat –, és David Moyes ezeknek mind megfelelt. Ő volt a megfelelő ember. Mindannyian egyetértettünk. (…) David 10 évet töltött az Evertonnál. A maguk módján ők is egy nagy csapat. Nehéz egy menedzsernek egy olyan klubnál maradnia sokáig, amelyet elkerülnek a sikerek. Ennek a pénzhiány volt az oka.” (SAF)

„David Moyes személyében olyan menedzserre találtunk, aki érti, miért különleges ez a klub. Olyan emberrel szerződtünk, aki hosszú távon elkötelezte magát a klubhoz, nemcsak a jelennek, hanem a jövőnek is építkezik. A stabilitás sikert hoz.” (Sir Bobby Charlton)

„Nagyon rövid ideig kerestünk edzőt. Alex ajánlása egyértelmű volt, és nagyon örülünk, hogy David elfogadta az ajánlatunkat. Remek ajánlólevéllel és eredményekkel érkezik.” (Avie Glazer)

SAF egy olyan mutatvánnyal próbálkozott meg, ami még a nála jóval kisebb egóval rendelkezőknek is nehezen megy: ki akarta elemezni saját magát, hogy megfejtse a siker titkát, a kapott eredmény alapján pedig kiválasztotta azt az embert, akivel szerinte reprodukálhatóak ezek a sikerek. Moyes-ra tehát nem a taktikai elképzelései vagy a be[nem]gyűjtött trófeái miatt esett a választás, hanem elsősorban a – feltételezett – emberi kvalitásai miatt, amelyek azt sugallták, hogy ugyanolyan fából faragták, mint a távozó legendát.

chosen oneEzt a romantikus gondolatot aztán a szurkolók is gyorsan a magukévá tették. Az agyunk azt mondta, hogy egy középcsapat soha semmit nem nyerő menedzsere számára a világ legnagyobb klubjának irányítása mission impossible lesz, de közben szerettünk volna hinni benne, hogy tévedünk, és a történelem igenis megismételhető. Nem azt láttuk Moyes-ban, aki és ami volt, hanem azt, amivé válhatna, ha minden az Öreg tervei szerint alakul, márpedig miért ne alakulna úgy, hiszen Fergie knows.

Közben meg az sem igazán derült ki, hogy akarta-e egyáltalán Moyes a United padját. Amikor SAF odarendelte a házához, először azt hitte, hogy egy játékosát szeretné megvenni. Fel se merült benne, hogy övé lehet Ferguson állása. Jól érezte magát az Evertonban, talán tudat alatt tisztában is volt vele, hogy az az ő szintje, de ha hív a United, akkor épeszű ember nem mond nemet. Tervei nem voltak, senki nem kérdezte meg tőle, mihez akar kezdeni a United menedzsereként – SAF egyszerűen közölte vele, hogy ő az utód. (Vessük ezt össze azzal, hogy Brendan Rodgers egy 180 oldalas tervezettel, és a klub átalakításának szándékával érkezett a Liverpoolos állásinterjújára.)

moyesfellaSAF és a vezetőség úgy képzelte, hogy Moyes mindent ott folytat, ahol Ferguson abbahagyta. Ugyanaz a játékrendszer, ugyanaz a filozófia, ugyanaz a stáb. Az első körben nem is kell mást tenni, csak átvenni a kormányt. Ez a terv akkor is iszonyatosan naiv lett volna, ha Moyes nem dönt úgy, hogy meneszti az edzői stábot, és helyükre az Evertonos kollégáit szerződteti, így viszont teljesen magára maradt. Felkészületlenül állt munkába, és rögtön az első pár nyilatkozatával bebizonyította, hogy nem érzi az Everton és a United közti különbséget, nem érti, miről szól ez a klub. SAF azzal rúgta be az Old Trafford ajtaját, hogy le akarja taszítani a Liverpoolt a kibaszott trónjáról. Moyes azzal, hogy örül, hogy itt lehet és „reméli”, ugyanúgy játszik majd a csapat, mint Sir Alex alatt. Aztán panaszkodott a sorsolás miatt; az első vereség után 5-6 hiányzó világklasszisról beszélt; bevallotta, hogy a sérült van Persie-t a közönség várható reakciója miatt nem cserélte le; esélyesnek nevezte a Liverpoolt a derbi előtt; kijelölte a Manchester City szintjét, mint elérendő célt, és persze nyilatkozott egy klasszikusat a Stoke elleni 2:1-es vereség után:

Nem tudom, mit kellene csinálnunk ahhoz, hogy nyerjünk. Jól játszottunk.

Attól persze, hogy valaki magabiztosan és meggyőzően nyilatkozik, még nem lesz jó menedzser, de ha egy klub első számú irányítójának minden szavából és gesztusából a kishitűség és a tanácstalanság árad, az a játékosokat is demoralizálja és elidegeníti. Moyes ettől még bizonyíthatta volna nekik az edzéseken, a taktikai eligazításokon és a meccsek alatt, hogy méltó a feladatra, de az Evertonnál bevett módszerek – hogy-hogynem – a támadó futball filozófiájára épülő Unitednél nem váltak be. Eddig a pillanatig azonban még semmi meglepő nem történt. Senki nem várta el Moyes-tól, hogy azonnal vegye fel a klub tempóját – tudtuk, hogy fájdalmas lesz az átállás. Arra viszont se SAF, se vezetőség nem számíthatott, hogy a Chosen One képtelen tanulni a saját hibáiból és tíz hónap alatt gyakorlatilag semmit sem fejlődik. Moyes hiába hasonlít sok mindenben az elődjére (nemzetiség, családi háttér, munkafegyelem), ha pont a legfontosabb fergusoni erény hiányzik belőle: az adaptációs képesség. (Meg a győztes karakter.)

moyesgiggsEgyvalamiben mutatott csak igazán előrelépést: a felelősség áthárításában. Tény: a rossz nyitányért, az elbarmolt átigazolási szezonért a szintén újonc Ed Woodward is felelős, de Moyes volt az, aki mozdíthatatlan célpontokat nézett ki magának. A játékosok sem könnyítették meg a dolgát, nehezen tudtak alkalmazkodni az általuk megszokottnál jóval egydimenziósabb taktikához és edzésmódszerekhez, és nyíltan panaszkodni kezdtek. Moyes erre úgy reagált, hogy kijelentette: ezzel a kerettel még SAF is nehezen boldogulna a mostani szezonban. Költői a kérdés, de ha egy bajnokcsapat tagjai azt hallják a menedzserüktől, hogy nem elég jók, az edzéseken pedig azt tapasztalják, hogy a nyeretlen edzőik kőkorszaki módszereket, és a klub identitásával ellentétes filozófiát akarnak beléjük verni, akkor tényleg annyira meglepő, hogy nem tudják kihozni magukból a száz százalékot?

Ezen a ponton lehetne bővebben kitárgyalni, hogy pontosan miért is volt kudarcra ítélve a Moyes által választott játékstílus, de az eredmények magukért beszélnek. (Aki mégis kínozná magát, az ebben a kiváló blogban megtalálja a miérteket.) A szomorú helyzet az, hogy taktikailag a United már Ferguson utolsó éveiben is elmaradt az elittől. SAF zsenialitásának hála így is viszonylag könnyedén húztuk be a PL-t, de az európai élvonallal szemben nem tudta azt a játékot nyújtani a csapat, amit a Tevez-CR-Rooney-féle gárda idején. A Mester távozásával meglett volna a lehetőség arra, hogy a vezetősége nyisson a modern futball irányába, és egy olyan menedzsert válasszon, aki képes updatelni a United hagyományait. Ha Fergusont nem lehet klónozni – és a jelek szerint nem lehet –, akkor talán bölcsebb lett volna eleve egy olyan embert keresni, aki egyáltalán nem hasonlít rá, és akinek a Fergie-way szolgai másolása helyett új utak keresése a feladata.

Nem így történt és ezért tulajdonképpen senkit nem lehet hibáztatni. Ferguson 27 évet adott az életéből a klubnak, és ez alatt eggyé vált a Manchester Uniteddel. Minden joga megvolt arra, hogy személyesen válassza ki az utódját, a Glazer család pedig bölcsen tette, hogy meghajolt az akarata előtt. Nyilván tisztában voltak vele, hogy egy modern klub nem dinasztikus alapon működik, de tudták, érezték, hogy a világtörténelem valaha volt legnagyobb menedzserének ennyi jár. Mondhatjuk akár úgy is: elmúlt 10 hónap volt a United csodálatos, elképesztő, fantasztikus elmúlt két évtizedének elkerülhetetlen mellékhatása.

Mostanra azonban végérvényesen kiderült, hogy nem lehet tovább álmodozni, a romantikus kísérlet befuccsolt, az előre megírt mesébe (a bölcs király átadja trónját a legszegényebb, legszerényebb választottnak, aki csodák csodájára felnő a feladathoz) csúnyán belerondított a valóság, és kiderült, hogy a királyfi meztelen, ráadásul egy halott lovon lovagol. Sokan azonban még mindig hisznek a mesékben, ők azok, akik szerették volna még legalább egy évig a kispadon látni a kijelölt trónörököst. Mert igaz, hogy eddig semmi jelét nem adta annak, hogy fel tud nőni a feladathoz, de hátha jövőre. Dobjunk hozzá pár száz milliót, és akkor talán a következő szezonban szerencséje lesz. Az nem lehet, hogy Sir Alex tévedett.

moyesaxeA Glazerék ennél szerencsére pragmatikusabbak. Egy szezon erejéig, egy legenda kedvéért, hajlandóak hinni a csodában – vagy legalábbis úgy tenni, mintha –, de tudják, hogy hosszútávon nem lehet a középszerűség húgymeleg medencéjében pancsolni. Moyes kirúgása azt jelzi, hogy Glazerék számára a kilencvenes évek Liverpoolja nem követendő példa. Nálunk nem fér bele az, hogy hosszú éveken át a top 4 peremén vagy azon kívül tengődjünk. Moyes idővel talán képes lett volna egy olyan csapatot kreálni, amely – hasonlóan Wenger Arsenaljához – stabil BL-szereplővé vált volna. A Unitednak azonban a legszűkebb elitben, a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München mellett van a helye. Hogyan gondolhatja bárki is komolyan, hogy az első szezonjában taktikailag semmit nem fejlődő Moyes, túlszárnyalva Fergusont, képes lett volna méltó ellenfelévé válni egy Guardiolának vagy egy Ancelottinak?

Glazerék meghozták tehát az egyetlen logikus döntést, amivel mindenki jól járt. Az „emberileg amúgy szimpatikus” Moyes-nak nem kell tovább szenvednie az erejét meghaladó feladattal, ráadásul gazdagabb lett egy jelentős tapasztalattal és 5 millió fonttal. Fergusonnak nem kell felelősnek éreznie magát a klub további szerepléséért. A vezetőség lehetőséget kap rá, hogy korrigálja a hibáját, és az új menedzser kinevezése előtt ezúttal komolyan átgondolja, hogy milyen úton akarja elindítani a Unitedet. Mi pedig nyugodtan örülhetünk annak, hogy egy olyan klubnak szurkolunk, amelynek a középszerűség nem fér bele a jövőképébe.

 • Pingback: skype download()

 • Pingback: java download()

 • Pingback: firefox download()

 • Pingback: google chrome free download()

 • Pingback: Vanessa Smith()

 • Pingback: Gary()

 • Pingback: oscar()

 • Pingback: clyde()

 • Pingback: Alexander()

 • Pingback: Lloyd()

 • Pingback: Stephen()

 • Pingback: otis()

 • Pingback: Peter()

 • Pingback: leo()

 • Pingback: kelly()

 • Pingback: Alberto()

 • Pingback: Alex()

 • Pingback: Ted()

 • Pingback: Gregory()

 • Pingback: alejandro()

 • Pingback: Tommy()

 • Pingback: ricky()

 • Pingback: Lawrence()

 • Pingback: frank()

 • Pingback: Pedro()

 • Pingback: Rene()

 • Pingback: Wayne()

 • Pingback: ernest()

 • Pingback: Arturo()

 • Pingback: charlie()

 • Pingback: Kenny()

 • Pingback: Stephen()

 • Pingback: Nathan()

 • Pingback: tyler()

 • Pingback: Vernon()

 • Pingback: Billy()

 • Pingback: jerry()

 • Pingback: eduardo()

 • Pingback: alfredo()

 • Pingback: William()

 • Pingback: bryan()

 • Pingback: ronnie()

 • Pingback: fri frakt skor()

 • Pingback: rGmdFgmk()

 • Pingback: www.knowmoresaymore.org/?p=505()

 • Pingback: gucci pochette()

 • Pingback: clarks sandals()

 • Pingback: Ray Ban Daddy-O RB2016 lunette Sale RB36()

 • Pingback: chloe boots()

 • Pingback: sac lancel()

 • Pingback: patagonia outlet()

 • Pingback: Mulberry UK()

 • Pingback: nike air max 95()

 • Pingback: mbt()

 • Pingback: replica designer handbags prada()

 • Pingback: gemelli hermes()

 • Pingback: Occhiali Da Sole Ray Ban 4125 Lenti Grigie Nero Rosso Telaio()

 • Pingback: woolrich outlet store()

 • Pingback: mcm backpack()

 • Pingback: gucci bags()

 • Pingback: Replica Louis vuitton men belt For Sale()

 • Pingback: canada goose outlet online()

 • Pingback: uggs outlet online()

 • Pingback: nike free run 5.0()

 • Pingback: discount uggs boots()

 • Pingback: cheap uggs for sale online()

 • Pingback: cheap beats by dre()

 • Pingback: isabel marant sneakers()

 • Pingback: patagonia outlet sale()

 • Pingback: cheap north face jackets()

 • Pingback: ray ban glasses()

 • Pingback: jimmy choo shoes()

 • Pingback: cheap oakley sunglasses()

 • Pingback: uTHMPmEm()

 • Pingback: north face outlet()

 • Pingback: kd shoes()

 • Pingback: oakleys sunglasses()

 • Pingback: tods shoes()

 • Pingback: marc jacobs outlet()

 • Pingback: the north face outlet()

 • Pingback: ugg boots sale cheap()

 • Pingback: ugg boots outlet store()

 • Pingback: ugg outlet online()

 • Pingback: p90x workout()

 • Pingback: cheap uggs 2014()

 • Pingback: air yeezy 2()

 • Pingback: michael kors outlet online()

 • Pingback: nike shox nz()

 • Pingback: isabel marant()

 • Pingback: canada goose jacket()

 • Pingback: manolo blahnik sale()

 • Pingback: parajumper outlet()

 • Pingback: ugg black friday sale()

 • Pingback: michael kors purses()

 • Pingback: miu miu handbags()

 • Pingback: woolrich jackets outlet()

 • Pingback: ugg outlet store()

 • Pingback: fitflops sale()

 • Pingback: uggs for sale()

 • Pingback: discount ugg boots()

 • Pingback: ugg boots sale 2014()

 • Pingback: coach black friday sale()

 • Pingback: giuseppe zanotti shoes()

 • Pingback: burberry black friday()

 • Pingback: ugg outlet()

 • Pingback: cheap uggs()

 • Pingback: patagonia outlet store()

 • Pingback: cheap ugg boots for sale()

 • Pingback: uggs black friday()

 • Pingback: michael kors black friday()

 • Pingback: salvatore ferragamo shoes()

 • Pingback: lebron james shoes()

 • Pingback: reebok factory outlet store()

 • Pingback: longchamp handbags()

 • Pingback: cheap christian louboutin()

 • Pingback: chi flat iron sale()

 • Pingback: new balance sneakers()

 • Pingback: kevin durant shoes()

 • Pingback: nike high heels()

 • Pingback: ugg sale clearance()

 • Pingback: new balance shoes()

 • Pingback: buy cheap ugg boots()

 • Pingback: gucci handbags()

 • Pingback: oakley sunglasses()

 • Pingback: uggs outlet()

 • Pingback: kd 6()

 • Pingback: louis vuitton outlet store()

 • Pingback: mbt shoes()

 • Pingback: kobe bryant shoes()

 • Pingback: coach purses()

 • Pingback: dansko sandals()

 • Pingback: kate spade outlet store online()

 • Pingback: uggs clearance()

 • Pingback: pandora bracelets()

 • Pingback: kd vi()

 • Pingback: mcm bags()

 • Pingback: cheap jordans()

 • Pingback: ugg boots clearance sale()

 • Pingback: guess store()

 • Pingback: red wing shoes()

 • Pingback: ugg boots sale clearance()

 • Pingback: true religion outlet online()

 • Pingback: polo outlet online()

 • Pingback: mac cosmetics coupons()

 • Pingback: furla bags()

 • Pingback: nike air max pas cher()

 • Pingback: Yves Saint Laurent Shoes()

 • Pingback: cheap toms()

 • Pingback: hollister outlet()

 • Pingback: ralph lauren outlet store()

 • Pingback: canada goose jackets on sale()

 • Pingback: belstaff outlet()

 • Pingback: canada goose()

 • Pingback: cheap ugg boots outlet()

 • Pingback: beats by dre black friday 2014()

 • Pingback: north face sale outlet()

 • Pingback: ugg boots outlet online()

 • Pingback: north face sale()

 • Pingback: prada bags()

 • Pingback: juicy couture outlet()

 • Pingback: the north face sale()

 • Pingback: north face jackets()

 • Pingback: black friday louis vuitton()

 • Pingback: louis vuitton outlet()

 • Pingback: ray ban outlet()

 • Pingback: michael kors bags()

 • Pingback: beats by dre cheap()

 • Pingback: christian louboutin sale()

 • Pingback: louis vuitton handbags()

 • Pingback: tory burch black friday()

 • Pingback: balenciaga handbags()

 • Pingback: basketball shoes()

 • Pingback: dolce gabbana()

 • Pingback: ugg boots clearance()

 • Pingback: nike roshe run men()

 • Pingback: coach outlet()

 • Pingback: discount uggs cheap uggs()

 • Pingback: mcm handbags()

 • Pingback: uggs on sale cheap()

 • Pingback: north face jacket()

 • Pingback: rolex watches sale()

 • Pingback: click here()

 • Pingback: uggs for cheap()

 • Pingback: pandora black friday charm 2014()

 • Pingback: moncler jacket()

 • Pingback: buy celine handbags()

 • Pingback: nike black friday()

 • Pingback: christian louboutin discount()

 • Pingback: burberry outlet()

 • Pingback: nike sb()

 • Pingback: mulberry outlet()

 • Pingback: cheap lebron james shoes()

 • Pingback: cheap nfl jerseys()

 • Pingback: ugg boots sale()

 • Pingback: canada goose jacket sale()

 • Pingback: prada outlet online()

 • Pingback: burberry handbags()

 • Pingback: canada goose outlet()

 • Pingback: parajumper jacket()

 • Pingback: michael kors outlet handbags()

 • Pingback: url()

 • Pingback: louis vuitton()

 • Pingback: look at()

 • Pingback: cheap uggs for sale()

 • Pingback: zumba dvd()

 • Pingback: uggs on sale()

 • Pingback: canada goose jackets()

 • Pingback: black friday 2014 online sales()

 • Pingback: vera bradley black friday sale 2014()

 • Pingback: cheap nike shox()

 • Pingback: moncler jackets on sale()

 • Pingback: ugg sale()

 • Pingback: nike air max cheap()

 • Pingback: belstaff jackets outlet()

 • Pingback: canada goose black friday sales()

 • Pingback: kate spade outlet()

 • Pingback: north face outlet store()

 • Pingback: gucci outlet()

 • Pingback: uggs outlet online store()

 • Pingback: michael kors outlet()

 • Pingback: more about()

 • Pingback: uggs sale()

 • Pingback: chloe bags()

 • Pingback: website()

 • Pingback: good share()

 • Pingback: coach factory outlet()

 • Pingback: michael kors handbags()

 • Pingback: discount uggs()

 • Pingback: here()

 • Pingback: see more()

 • Pingback: right()

 • Pingback: ugg boots outlet()

 • Pingback: nike heels()

 • Pingback: cheapfendibags.net()

 • Pingback: kate spade wallet()

 • Pingback: adidas schuhe kinder()

 • Pingback: lunette de soleil ray ban()

 • Jok3r

  Cagliari defender Davide Astori, 27, will cost Manchester United or Tottenham £8m if they want to prise him away from the Italian club.(Daily Express)

  Mit gondoltok? Szerintem 8 milláért simán jöhetne.

 • RobinGood

  A klub ugye kijelentette, hogy nem igaz az a holland lapértesülés, hogy megegyeztek van Gaal-lal.
  Fergie pedig ismét kinyilatkoztatott:
  http://www.theguardian.com/football/2014/apr/26/alex-ferguson-ryan-giggs-manchester-united-manager
  Ez a nagy hátránya annak, hogy már kivágták Moyes-t (miközben én a döntéssel egyetértek, de azt reméltem már megvan a következő lépés.)

  • Jok3r

   Imádom az Öreget, de utódválasztáshoz úgy látszik nagyon nem ért…

   Van Gaal…1-2 évre szerintem jó lesz, amíg nem találunk más edzőt. Moyesnál csak jobb lehet, de én még mindig Blanc-Martínez-Löw(?) vonalban reménykedem.

   • Moyes Story

    Ha Löw idejön a focit is megútálom.

    • Jok3r

     Miért? A német válogatott nézhető focit játszik…legalábbis számomra élvezhetőbb mint Moyes “basszuk be középre és valaki befejeli” és Guardiola tiki-takája. Ráadásul Löw hozhatná Gündogant vagy Reust 😀

     • Moyes Story

      Vagy Özilt? Amúgy egy ilyen all-star csapattal nem nagy kunszt szép focit játszatni. Az öltözőben is forró lenne a hangulat.

     • Jok3r

      Meleg vicc? 😀

     • RobinGood

      A homofóbiánál sokkal jobb érv lenne Löw ellen, hogy olyan régen ült klubnál a padon, hogy nem biztos, hogy most ő lenne a megoldás. Mert szakmailag azért nem nulla amit a németekkel mutat.

   • RobinGood

    Martinez nálam Moyes kategória, akkor inkább látatlanban Giggs. Szerintem a jó megoldás az lehet, hogy van Gaal melett még tapasztalatot szerez Giggs aztán hadd szóljon. Most még korainak érzem, leginkább azért, mert ha bukik, akkor az duplán fájdalmas lenne.

  • vendég22

   kicsit furcsa nekem Ferguson! erősebben kifejezve olyan mintha valami álom világban élne, hogy mindenki képes lehet sikeresen vezetni a klubot akár (nagyon) hosszútávon, csak ha leül a menedzseri székre…

 • crpa7

  De a telegrapph szerint már csak 100 millát költhet el.Remélem ez sem igaz,mert a mai őrült piacon az nem feltétlenül elég egy csapat újjáépítésére.

  • psychocska

   “If we can strengthen our squad, we’ll buy. But I’m not the kind of coach who just goes out and buys for the sake of it. I’m a coach who wants to – and can – improve players.”

   akadémistáknak itt az esély

   • RobinGood

    Szerintem egy csapat építése nem is csak abból áll, hogy összevásárolunk kész játékosokat.
    Ezért is mondtam már korábban (le is lettem torkolva), hogy nyugodtan fel lehet ébredni, 2-3 név jön maximum.

    • Jok3r

     Ez igaz, DE ha egy posztra nincs elfogadható játékosunk, mert pl. kiöregedett (Rio) és nem hozza a formáját (Evra) vagy alapból balfasz (Young), akkor mindenképp le kell cserélni őket. Az ifisták beépítésével egyetértek.

     • RobinGood

      Ezért mondom, hogy én 2-3 nevet azaz már ismert, kész játékost (Show-t egyáltalán nem sorolom ide) tudok elképzelni. Az eleve 100 milla fölé viszi a dolgot. A többit a meglévőkből illetve fiatalokból kell megoldani.

 • janek_

  “Gratulálok az Ajax vezetőségének, sikerült szerződtetniük a világ legjobb edzőjét”

  Lajos 1991-ben, miután megkapta élete első(!!!) vezetőedzői munkáját az Ajaxnál.

  • csakaMU

   Special One whoooooo?

 • RobinGood


  Érdekes lehet vele dolgozni, amúgy 🙂

  • psychocska

   ez egy poénvideó ám, de gyanítom az eredetiben se mond szépeket 😀

   • RobinGood

    Én is tudom, hogy poénvideó 🙂 De kössz, hogy nem nézted ki belőlem 🙂

    • psychocska

     sose lehet tudni 😀

     • RobinGood


      ha igaz ez az eredeti 🙂

     • Kristiante

      Na igy mindjart mas.

     • vendég22

      laza a pali 😀

  • Kristiante

   Ugy erzem elkezdhetek aggodni, ha a hirek igaz. Nem feltetlenul egy ilyen karaktert kepzeltem el edzonek.

   • psychocska

    “When players come up to me and say how great it is to work with me, that’s more important to me than any paycheck.”

    ez a lényeg, a többi a műsor része.

    • csakaMU

     egy nárcisztikus önelégült barom, aki szereti ha simogatják az egóját. de ha a csapat jól fog játszani alatta, netán még kupákat is nyerünk, egy szavam nem lesz

     • psychocska

      zsozéval micsoda csörtéket vívnának 😀

     • Kristiante

      igen pont irni akartam. Mekkora csatak leszenk koztuk.

     • Kövi

      Egy perce ugyanezt írtam. 😀

     • RobinGood

      Szerintem Wengerrel is meg lesz. Meg pár játékossal. Azt valahogy nem hiszem, hogy egy Liverpool elleni hazai meccset megelőzően arról fog beszélni, hogy a Liverpool az esélyes.

     • csakaMU

      wengert a monaco hívja évi 22 millió fontos fizuval. ha bukják a kupadöntőt, akkor szerintem el is megy

     • RobinGood

      Az nem lehet, akkor mi lesz az Arsenallal? Még a végén újra eredményesek lesznek 🙂

     • csakaMU

      egyszer már lealázta zsozé, lajost biztos fűti a visszavágás vágya 😀

     • RobinGood

      Mondjuk zsozé az ő tanítványa.

     • EZS

      Ahogy psychocska írta egy-két poszttal ez előtt (nem emlékszem szó szerint): Van Gaal egy pöcs, de ha idejön a mi pöcsünk lesz. Vagy valami ilyesmi. 🙂

     • RobinGood

      Igen, az volt a legjobb érv van Gaal mellett 🙂

    • Kristiante

     Nem tudom… Tenyleg fura alak. Ha az apam lenne szerintem akkor is csokolomot koszonnek neki. Elegge arrogans, vagy “not arrogant just better”?

  • Csordás Adrián

   Az a fej….. Kész! 😀 😀

 • psychocska

  telegráf szerint az egyezség megköttetett, lvg az új edzőnk. állítólag kluivert lesz a segítője. a klub még tagad

  • csakaMU

   klájvert? pulyafejjel imádtam a játékát, de én meulensteen-nek jobban örülnék, mint jobbkéz.

   • psychocska

    elvileg giggs is a csapat része lesz és az egyik legjobbtól tanulhatja a szakmát

   • janek_

    Lajosnak szokása, hogy megtart maga mellett egy embert a régi stábból, itt is lehet ilyesmire számítani. Valszeg Giggs lesz az, de semmiféleképpen nem PNev, legalábbis remélem 🙂

    • csakaMU

     Giggs se lenne egy rossz opció, de Phil Neville-t légyszi ne. Annyira süt róla, hogy fogalma sincs, mi a f*szt keres ott.

  • Strigo

   Ne már, hogy azokat a csapatokat, amelyeknek szurkolok, olyan faszkalapok irányítják, akiket gyűlölök. Először Pinyő, most meg van Gaal. Asszem rámfér egy kis pihenő, nem kéne focit néznem a nyártól.

   • moyeslepke

    Én is utálom van Gaal-t, de Moyeshoz képest sokkal jobb választás. Sőt, a csapat is sokkal jobb és tökösebb lesz.

   • janek_

    aki van Gaalt utálja, rossz ember nem lehet.

   • Kövi

    Én sem bírom van Gaalt, de szerintem a klubnak most egy keménytökű, jó menedzserre van szüksége, aki levezényli a keretújítást úgy, hogy közben nem csinál a gatyájába, ha ki kell baszni valakit, márpedig szerintem az öreg határtalan egója garantálja a tiszta alsóneműt, az eddigi karrierje alapján meg még reménykedhetünk is, hogy eredményeink is lesznek közben. És milyen jó kis kardcsörtetős üzengetések várhatóak egy ManU-Chelsea előtt… 🙂

    • Strigo

     Kérdezd meg a Barca- vagy a Bayern-drukkereket, mennyire szeretik. Az Ajaxnál tényleg nagyot villantott, de az 20 éve volt, azóta mindehol megbukott (kivéve az AZ-t).

     • csakaMU

      Megbukott, de azért fel is tudott mutatni valamit. Szóval mondjuk bukás meg bukás között is van különbség.

     • Kövi

      Hát azért a Bayernt pl. elég jól rendbe rakta egy év alatt, ha megismételné az ott végzett munkáját nálunk (néhány jó igazolás, fiatalok beépítése, játékstílus szabása, közben mellesleg bajnok is lett), én már elégedett lennék. Nem biztos, hogy ilyen menedszert szeretnénk, de szerintem most ilyenre van szükségünk.
      Már nem emlékszem, hogy ki volt az, de egyszer régebben írták róla (talán a Fertig-esek), hogy nagyon hasznos ott, ahol ég a ház, de hosszú távon nem tud eredményesen dolgozni.

     • RobinGood

      Nem hiszem, hogy Fergie, tekintve, hogy 2002-ben utódjelölt volt. De egyébként egyetértek.

     • Kövi

      Nem Fergie-re gondoltam, hanem az “Ich habe fertig”-bloggerekre (vagyis a magyar bőrgatyásokra). 🙂

     • RobinGood

      Amennyiben a bajnokicím, a kupagyőzelem, meg a BL döntő bukás.

  • Kristiante

   Egy kis izelitot kaphatunk majd a VB-n mutatott jatek alapjan. Kivancsi vagyok. Majd igyekszem nezni a Holland meccseket. Mondjuk egy kicsit tartok van Gaal-tol. Remelem jo kezekben lesz a csapat.

  • RobinGood

   A gyilkos Kluivert??? Hát ez szép páros lesz. Remélem ez így nem igaz.

   • EZS

    olyan pletykát is olvastam, hogy a jó öreg Roy Keane-t szeretné segítőnek! 🙂

    • RobinGood

     Az is szép lenne 🙂 két elborult elme 🙂 De Kluivertet tényleg nagyon nem szeretném. Elég lenne megemészteni van Gaal-t (aki szerintem jó megoldás lenne egyébként). Kluivertet játékosként is utáltam, aztán mikor részegen elütött egy embert aki meghalt, akkor már valahogy emberileg sem tudtam értékelni.

    • Csordás Adrián

     + Di Canio 😀

     • csakaMU

      Joey Barton is jöhetne, és akkor szépen lassan összeállna a legunszimpatikusabb backroom staff ever.

 • Csordás Adrián

  Csak cserélje be magát holnap Giggs… mit meg nem adnék érte 😀 (ugye emlékeztek a Norwich elleni góljára Fergie timeban?)

  • psychocska

   alap! 900. meccse volt ha jól emlékszem

  • EZS

   a kezdő nem opció? 🙂

   • Csordás Adrián

    az nem néz ki olyan jól, sokkal jobb amikor bejön valaki helyett és még a pályára lépés pillanatában megveregeti a saját vállát

 • crpa7

  Ez mekkora chelszi fan ez a Sallói!

  • Limb for a Limb

   Söpredék

   • crpa7

    A PL magazinba ezt mondta: A bl elődöntőn nem a cselszi nem futballozott,hanem az atletico.A chelsea átadta nekik a helyet,hogy játszanak ők meg nem tették ezt meg.
    Igazából Sallói Mourinho fan,ezt tavaly nyíltan ki is jelentette.Elmondása szerint az a nagy edző,aki minden meccsre más taktikát talál ki és szerinte az egy nagy taktikai húzás volt ,amit a chelsea művelt madridban.Hát durva nagy stratéga Mourinho,hogy egyedül be tudta parkolni a buszt a kapujuk elé.

    • janek_

     mondjuk egy jó edző pont attól jó edző, hogy tudja, ezt a reaktív Atlétit úgy lehet megverni, hogy odaadod neki a labdát. Azzal ugyanis nem sokat tudnak kezdeni.

     Lásd tavaly Fergie-t a Madrid ellen.

     • RafaRoo

      Én amúgy tényleg nem értem, hogy miért akadnak ki ezért akármelyik edzőre. Oké az a meccs egy elpazarlása volt életem másfél órájának. De a Chelsea azt tette, amiről úgy gondolta Mourinho, hogy az érdekeinek megfelel. Mindenki a saját boldogulását és sikerességét kovácsolja magának szerintem. Ő úgy gondolta, hogy ez felel meg az érdekeinek. Az más kérdés szerintem, hogy idegenben lőtt gól nélkül nekifutni a hazai meccsnek nem jelent túl sok jót, de ő úgy gondolta, hogy így lesz jó.

     • Strigo

      Ugyan már, a spanyolok legalább 5-6 alkalommal fejelhettek/lőhettek a tizenhatoson belülről, a Chelsea-nek meg egy fél gólhelyzete nem volt, sőt általában a kapu felé sem néztek. Már a (Zlatan nélküli) PSG ellen is rezgett a léc, a bedobásból szerzett meg a flipperezős-sípcsontos gól pedig nyilván tudatos elem volt Mourinhotól. Rohadtul nagy mákja van ennek az embernek, igaz, úgy képes megölni a focit mint senki más. Más kérdés, hogy miért kell nekünk ezt nézni BL-elődöntőn?

     • janek_

      igen, nyilván tíz éve folyamatosan mákja van. remélem azért észreveszed, hogy ez hajszálpontosan azoknak a Liverpool/Arsenal/Chelsea-fanoknak a szintje, akik Fergie sikerességét a bírók megfélemlítésével és a Fergie time-mal magyarázták anno. tudod, szálka, gerenda.

      egyébként senki nem kötelezett arra, hogy nézd, és az sem rémlik, hogy lenne olyasmi az UEFA szabályzatában, miszerint az elődöntőktől felfelé csak és kizárólag szép focit lehet elővezetni, mert különben irgumburgum. Vicces ez az oltári nagy kiakadás, pláne tőled, akiről tudom, hogy egyébként képes lenne reálisan gondolkodni.

     • Strigo

      Mondjuk 10 éve éppen rohadt nagy mákja volt, amikor Costinha a semmiből szerzett gólt az Old Traffordon egy kipattanóból, a 92. percben, utána meg a Depor elleni antifocival bejutott a döntőbe, ahol a félelmetes Monaco volt az ellenfél. És kezdetét vette a Mourinho-kultusz.
      Nem, nem csak szép focit lehet játszani, sőt sokszor nem is az a célravezető, de könyörgöm, az Atléti két éve a kiesés ellen küzdött, a Chelsea meg BL-t nyert, és nem az utóbbi csapatra költöttek azóta több mint 100 millió fontot. Erre mit látunk? Mourinho csapata úgy játszik mintha a tökutolsó Sunderland látogatna a bajnokesélyes otthonába. Ja nem, ők nyertek, bár tudom, ott a bíró volt a hibás, José is megmondta. XIX. századi futball rulez.

     • janek_

      ok, én elfogadom, hogy ez a véleményed, csak akkor lásd be, hogy ez pontosan a Howard Webbező ‘Pool-fanok szintje, és lépjünk tovább.

     • Strigo

      Soha sem mondtam, hogy Mourinho ne lenne top edző, de azt is utálom, amikor szakértők egy ilyen keddihez hasonló fostalicska teljesítmény után istenítik a taktikát, pedig jól láthatóan a Chelsea-nek köze nem volt a játékhoz, és örülhetnek hogy Diego, Diego Costa vagy Raúl Garcia nagyon gyenge napot fogtak ki. Ha ez a meccs 1-0 vagy 2-0 (ami simán benne volt, ebben remélem egyetértünk), akkor most ugyanezek a szakértők az impotens Mourinhoról írnának.

     • janek_

      ha ezt írtad volna elsőre, akkor egy szót sem szóltam volna. Szerintem egy 1-0 benne volt, a 2-0 már a másik oldalról lett volna istentelen nagy mázli, azért komoly lehetősége a baromi impotens, és a labdával kezdeni semmit sem tudó ATM-nek sem sok volt.

 • csakaMU

  RIP Vilanova. Kegyetlen az élet 🙁

  • vendég22

   milyen sajnálatos ezt hallani! 🙁

  • crpa7

   Ez elképesztő.Adjunk hálát minden percért amit ezen a földön élünk.

   • moyeslepke

    🙁

  • KiB

   borzalom…én nem is jutok szóhoz….

  • Angus

   jézus mária…ez most eléggé megütött

  • KecsopBeno

   Nyilvan egy f*sz vagyok, de nem tud ez a hir letargiaba donteni. Emberek meghalnak, ez igy van rendjen. Ha Giggset elutotte volna egy auto ma, akkor ledobbenek, de Vilanova halala az varhato volt.

   • crpa7

    Hát te tényleg egy fasz vagy!

    • KecsopBeno

     De most komolyan? Te szomoru vagy attol, hogyha a szomszedom meghal? Nem, mert nem is tudod, hogy ki volt, nem is erdekel.

     Akkor vagyok szomoru, ha valaki olyan hal meg, akihez kozom volt. De Vilanovahoz semmi kozom nincs. Mig a szomszedomhoz van.

     Miert kellene szomorunak lennem?

     • crpa7

      Én egy betűvel nem írtam azt,hogy szomorú vagyok,csak újra meglepődtem azon,hogy mekkora ajándék egy ember számára,ha egészséges és teljes,hosszú életet élhet.És mekkora veszteség,ha egy sportoló valószínűleg önhibáján kívül 46 évesen meghal.

     • KecsopBeno

      Miert lepodsz meg, hogy meghalnak emberek? Evente 10 millio 5 even aluli kisgyerek hal meg. Magasbol teszunk rajuk.

     • Rio

      Empátiából megbuktál, ülj le, egyes.

     • crpa7

      Ki mondta,hogy nem sajnálom őket? Az,hogy Villanovát sajnálom nem zárja ki,hogy bárki mást sajnáljak!

   • crpa7

    Ha naponta 20-30 ezer ember hal meg valamiért akkor, egy embert már nem is kell sajnálnunk?Mondjuk,ha holnap kiderülne rólad,hogy rákos vagy és 1 év múlva meghalsz,akkor a szüleid ne szomorkodjanak,mert úgy is meghal még 20-30 ezren aznap rákban a földön?

    • KecsopBeno

     A szuleim szomorkodjanak is. De attol meg nekem nem kell szomorkodnom, hogy valaki meghalt, akihez semmi kozom nem volt.

   • csakaMU

    Engem megérintett, sajnálom a palit, főleg a családját. Téged nem, scroll on.

   • RafaRoo
    • KecsopBeno

     Na, futok meg egy kort, mert szerintem megeri. Kikerem az osszes buntetlenul megeroszakolt es megolt gyerek (http://en.wikipedia.org/wiki/Luis_Garavito ), buntetlenul megeroszakolt, ritualisan megcsonkitott (csiklolevagas, http://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_mutilation ) no es egyeb “massaguk” miatt megalazott ember neveben, hogy valaki azt nevezi kegyetlensegnek vagy borzalmasnak, amikor valaki meltosagteljesen meghal.
     Vegyetek eszre, hogy attol lesztek ignoransok, hogy ilyen RIPeket irogattok olyan tv-bol ismert emberekhez, akikhez semmi kozotok nincsen, es akik meltosaggal haltak meg; nem ugy, mint pl. szegeny II. Edward, akinek izzo vasat dugtak fel a valagaba, es azzal egettek ki a belso szerveit. Mindezt azert, mert szegeny Edward meleg volt.

     • RafaRoo

      Azért írt RIP-et, mert ő valamilyen szinten ismerte, tudta kiről van szó, így tudott vele egy picit is azonosulni. Szerintem az emberek többsége mindenkit sajnál, amikor meghal, de ha tudja kiről van szó akkor még jobban. Itt az emberek többsége tudta kiről van szó, így gondolta megosztja a gyászt, mert tudta, hogy vannak mások is, akiket ez érdekel. Szerintem egyáltalán nem azzal van a baj, hogy nem érzed fontosnak, hogy meghalt, hanem, hogy idejöttél kommentjaniskodni. Ő meggyászolta, ezt tartsd tiszteletben és ha téged nem érdekel, akkor csak menjél tovább.

     • KecsopBeno

      Na, nem kellene ezt folytatnom. Ez lesz az utolso kommentem ide (nem a Stretfordend-re, csak ide, ehhez a reszre; kiveve persze, ha kitiltanak ezert).
      1. A RIP szerintem egy szornyu kifejezes. Rest in Peace? Ez mit jelent? Nem a kozepkorban elunk, hogy a boncolas halalbuntetessel jarjon. Inkabb remenykedjunk, hogy felboncoltak es tanultunk valamit a rakrol; vagy remenykedjunk, hogy a jol mukodo szerveit kioperaltak.
      2. Azok akik egyuttereznek: megis, hogy hiszitek azt, hogy egyutt tudtok erezni az elhunyt csaladjaval? Nemcsak szomorusagot ereznek a csaladtagok, hanem teljesen mas erzeseket is (erezhetnek): csak nehany pelda: remenytelenseg/remeny; buszkeseg/megalazottsag; aggodalom/ero/megkonnyebbules; duh/beletorodottseg… Megis mit ereztek ezekbol? Vagy mit gondoltok, a csaladtagok mit ereznek ezekbol?
      3. Akik ebbol latjak, hogy a vilag kegyetlen, szornyu: No komment. Tessek tajekozodni a vilagrol. A kitorolt kommentemben erre utaltam.

      Semmi bajom sincs azzal, ha valaki megosztja a hirt, vagy szomoru, hogy meghalt. De a fenti bullshitekkel bajom van.

     • Ludwig

      Te beteg fasz.

   • moyeslepke

    Sajnos egy elég szar világban élünk. Szar, mert sokan így gondolkodnak mint te, és nem tudják felfogni, ez mér’ rossz.

 • crpa7

  Na akkor őket elvileg őket kihúzhatjuk,bár sztem. eddig sem voltak esélyesek:
  http://manutdfanatics.hu/ancelotti_es_mourinho_is_kizarhato_10148

 • csakaMU

  kapufa

  • Freeezer89

   close enought

 • Moyes Story

  https://pbs.twimg.com/media/BmD04nCCAAArTK1.jpg

  Amúgy most Scholes, és Butt elő lett léptetve a felnőttcsapatba? Szerintem várhatott volna még, a maradék 4 meccs eredménye igazából lényegtelen, az U21-ben pedig most jön a playoff, ami fontosabb lenne.

  • wolandrule

   Csak jelképes a dolog, gesztus feléjük.

  • csakaMU

   Simán el tudnám képzelni őket így négyen (jó ha teljesen őszinte akarok lenni akkor Phil helyett Gary). De ez most nem a kísérletezgetés ideje.

 • Szabiboy

  Most indulok ki a repterre!!! Irany ?manchester!!! Holnap pedig èloben a United Norwich, izgulok de mar alig varom!!!! Glory Glory Man united!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Porter Ramsey

   a képen látható kissrác is megy? remélem nem kallódik el és lesz aztán valami Liverpool szurkoló.

  • psychocska

   exkluzív kontentet várunk

  • EZS

   “Még soha se kapott ki a Manchester United a Norwichtól úgy, hogy Szabiboy ott ült a lelátón az Old Traffordon!” Tiszta mázli, hogy Moyest már kirúgták! 😀

  • RobinGood

   Fúúú de irigyellek, remélem egy gólzáporos meccsen leszel ott, és a gólzáport mi rendezzük 🙂

 • Moyes Story

  A Sotonnál cáfolták, hogy bármelyik is távozóban lenne.

 • Nazara

  Hehe 😀

 • Moyes Story
 • Nazara

  Ez még nem a sajtótájékoztató, hanem az MUTV-n előtte leadott exkluziv interjúból néhány mondat.

  Giggs: “Sir Alex was the first person to call. I wanted advice about what to expect. Who better to speak to?” #mufc

  Giggs on MUTV: “I’ve had a bit of stick…I had a gaffer sign over my seat in the changing rooms.” #mufc #japes

 • psychocska

  Giggs:becserélem magam ha kapunk egy tizit 😀

  • Rio

   Nee 🙂

  • psychocska

   Azt mondja adott magának egy öt éves szerződést 😀

   • RobinGood

    Elsütötte ezt a poént 🙂 Mondott valami érdekeset? Mert pont ennél a résznél tudtam belenézni, de a többit nem láttam. Nem igaz, hogy az embert nem hagyják békén a munkahelyén 🙂

    • Moyes Story

     “I want players to play with passion, speed, tempo + be brave with imagination, all the things that are expected of a #MUFC player.”
     ‘I’d like to say how proud I am to be managing…the club I supported all my life.’”
     “It’s been the proudest moment of my career. I want to bring the smiles back”
     “I’d like to thank David (Moyes) for giving me my first role in coaching.
     “I asked Butt to come up from the reserves & my first
     phone was to Scholes. I know how much it means to them to work for this
     club.”

     Itt a teljes: http://www.theguardian.com/football/2014/apr/25/ryan-giggs-press-conference-manchester-united-interim-manager-live

     • RobinGood

      Köszi. Mondjuk ez lenne az igazi álom kategória, ha ők vezetnék a Unitedet sikerre a következő években 🙂 Giggs, Scholes, Butt… ez már pornó 🙂

   • lackoo

    Óriási! 😀

    • vendég22

     nem lehetett kihagyni!

 • Freeezer89

  Giggsy és Rodgers ugyanabba az évben születtek…

 • Moyes Story

  “Running is for animals. You need a brain and a ball for football.”- Van Gaal.

  poor Valencia…

  • Freeezer89

   You need a brain – nani, jang? 😀

 • Freeezer89

  szóval nem sokára kezdődik Giggs első sajtótájékoztatója, esetleg, ha vlki figyelemmel követi bedobhatja, h miker is mondott ez a mi kis szoknyapecérünk, köszi.

 • Csordás Adrián
  • EZS

   Négymillió font szép szülinapi ajándék! 🙂

 • Angus

  OFF:
  Aki szokott telóról ide kommentelni, az írja le légyszi, hogy melyik böngészőről. Nekem eddig az Operán klappolt minden, de csak eddig…

  • vendég22

   opera jól szokott működni, de nem a csökkentett verziójú. nekem még Chormeon is jó volt!

  • Pásztor László

   Chrome

  • Freeezer89

   blackberry 😀 😛

  • oregtrafford

   Explorer

   • vendég22

    David Moyes a MU új menedzsere!

  • Gaben

   Safari vagy Dolphin

 • Moyes Story

  Állítólag Moyes lesz a Spurs edzője. Levyt úgy látszik meggyőzte.

  • Angus

   Akárhova is megy, én nagyon szurkolok neki!

   • glory

    én is nagyon szurkolok, nálam jobban csak ő akarhatta, hogy sikerüljön neki a united-nél. de havalami csoda folytán a tottenham szárnyalni kezd és stabil dobogósok lesznek miegymás, én rohadt pipa leszek…

    • Angus

     Azért várjunk még azzal, én azon is igen nagyot néznék, ha tényleg szerződtetnék Moyest.

  • Freeezer89

   amennyiben örülnek egymásnak, akkor én is örülök 😀

  • Angus

   Én tegnap azt álmodtam érdekes módon, hogy jövőre az EL-ben találkozunk Moyesszal. Ő volt a Celtic menedzsere 😀

   • Rio

    Én is a Celtichez álmodtam őt 😀 Ill csak álmodoztam erről a szép emberről.

  • crpa7

   Én Allegriről halottam.

 • Freeezer89
  • Freeezer89

   ill. vlmi Louis Laing (Sunderland) vesz részt nálunk próbajátékon

   • Angus

    Középhátvéd a gyerek

  • Kristiante

   En meg azt hittem hogy mar felkerestek egy ajanlattal es nemet mondott!! Erre kiderul hogy meg nem. Most arra varunk hogy a Barca elvigye elolunk? Kicsit lesujtott ez a hir 🙁
   Nalunk 2000 ok van amiert hozzank johetne. Egy igazi kihivas hiszen itt ujja kell epiteni egy teljes csapatot ugy hogy kozben az elso 4-ben kellene hogy tartson minket.

   • Freeezer89

    nekem még mindig van egy pozit9v örzösem belőle, és remélem nem válik vlmi köcsög szappanoperává ez az egész

 • psychocska

  benfica-juve meccset nézi valaki?
  garay elég nagy tanár

 • psychocska

  u21 stream, győzelem esetén benn vagyunk az elődöntőben
  http://nfl-streaming.tv/stream40.html

  • psychocska

   megdöbbentő módon wilson góllal vezetünk

   • Moyes Story

    Mennyi az állás, most értem haza.

    • Angus

     1-1, 70. perc

   • Angus

    Adná az Isten, ha beraknák a hátralévő négy meccs valamelyikén(akár többször is). Mindig örömmel tölt el, ha egy ifistához nagy remények köthetőek, de gondolom ezzel mindenki igy van. A saját nevelés az saját nevelés. De ne 5 percekre, játszon legalább egy fél órát. Érdekel a srác 😀

    • psychocska

     ebben a korosztályban van egy pár, aki megcsinálhatja

     • Angus

      kik?

     • psychocska

      nekem 3 kedvencem van innen: wilson, pearson, rothwell
      janko meg egy az egyben valencia

     • Angus

      csupa-csupa brit 😀
      Pereirárói is jókat mondanak, az meg mekkora lenne már ha az a Rowley nevű srác bemutatkozhatna a nagycsapatban 😀

     • RafaRoo

      És az az Ekangamene gyerek nem is olyan jó? Én róla hallok minden féléket.

     • Angus

      Tuti nem ügyetlen. Na de először Wilson. Mennyi esélyt láttok arra, hogy játszon a Norwich ellen? Múltkor már padozott.

     • RafaRoo

      Giggs állítólag Cleverley-vel (lol), Rooney-val és Welbeck-el kezd. Legalábbis ezt olvastam egy szennylapon.

     • Angus

      Az az igazság, hogy Moyes mostanában a lehető legerősebb tizenegyet tette fel, most sem kéne nagy változás. Cleverley-t meg játszatni kellene, tavaly,tavalyelőtt jó volt, nem kiemelkedő, de jó.

     • psychocska

      eredménytől függ, meg attól, hogy most sérülés miatt vitték e le

  • wolandrule

   Na neee, milyen 2 gól volt ez 3 perc alatt 😀

   • psychocska

    2. félidőben nagyon feljött a reading, hátha jön itt a végén egy united féle comeback

    • crpa7

     Eszméletlen rohanás van.

   • Kristiante

    Mennyi az allas? Nekem nem jon be a stream.

    • wolandrule

     2-2, 85.perc

     • Kristiante

      Koszi. Remelem sikerul osszehozni meg egyet a vegeig.

     • crpa7

      Na most jön a fergie time.

     • Angus

      ééééééééééééééééééééés a 90+3-ban vezetünk :DD

  • crpa7

   Mekkora szerelés volt

  • Angus

   Ezt amúgy elmagyarázná valaki, hogy miért van a Premier League U21-nek nevezett bajnokságban olyan, akinek az A csapata nem is elsőosztályú? Van néhány másodosztályú, de még a Wolverhampton ifijei is it nyomják.

   • psychocska

    így találták ki. 16 pl csapat, 5championship és egy league one.

  • glory

   mmekoraaaaa

  • crpa7

   GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!

   • psychocska

    idén ezt a unitedet sokkal jobb nézni, mint a nagyokat. 4-ben vagyunk 😉

    • wolandrule

     Igazi őszinte foci!

     • crpa7

      Amúgy teljesen igazad van.Én is írtam alább,hogy mekkora rohanás van: itt tényleg csak a gólra játszottak,nincs tili-toli.

     • psychocska

      szemre is szépen játszanak amúgy, remélem egy páran megcsinálják az első csapatot

  • crpa7

   Nyertünk!Szép volt fiúk! Tiszta fergie style volt ez az utolsó 10 perc: semmi védekezés és utolsó perces gól!Én csak ennyit láttam,de ez nagyon jó volt!

  • crpa7

   Az egyébként meglepő,hogy a chelsea ilyen jó utánpótlás szinten,na meg az is,hogy az arsenal meg csak 17.

   • Pokmalac

    Annyi angol van a gúnároknal :O Csoda hogy szar az utánpótlás 😀

  • Moyes Story

   Én barom meg kikapcsoltam 2-1-nél. Pedig tavaly a döntőben 2-0-ról nyertünk 2-3-ra.

  • Moyes Story

   3.-ok lettünk, ami azt jelenti, hogy a Poolal játszunk az elődöntőben, a döntőben pedig valszeg a Chelsea lesz.

 • crpa7

  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/uefa-senkit-nem-zarnak-ki-a-psg-szabalyt-szeghetett-2331109
  Én csak azt nem értem,hogyha már bevezették az FFP-t,amelynek elvileg az volt a célja,hogy az ilyen cukros bácsik,mint Abramovics vagy Manszur sejk ne tudjanak közép és kis csapatokból európai elitklubokat csinálni,akkor mért nem büntetik meg őket szigorúbban.Így semmi nem fog változni és a foci még inkább abba az irányba fog elmenni,hogy nagy pénz=nagy foci,kis pénz=kis foci.

  • Kristiante

   Az UEFA megvagja oket nehany szazezerrel es minden mehet tovabb meg egy evig. Hogy is hivjak ezt…? Korrupcio? Csak persze szabalyos uton tortenik.

  • vendég22

   szánalmas ez az egész UEFA! FIFA ugyanaz..

  • wolandrule

   A FIFA és az UEFA leszarja, hogy mi a jó a focinak meg a szurkolóknak, csak a pénz számít! Lásd katari VB.

  • Achi

   Nem lehet meglepődni. Ahogy azt előttem is említették, nem véletlenül lesz katari VB. Nem véletlenül nincs a mai napig videóbíró, nem véletlenül védik olyan makacsul a legszarabb bírók legvállalhatatlanabb döntéseit is, nincs és nem is lesz fizetési sapka stb. stb. Majd talán ha egyszer Franciaország a VB döntőben kikap egy benézett 3 méteres lesgóllal.

  • KecsopBeno

   Forditok:
   Platini: PSG-t kizarjuk a FFP miatt. = Platini: Nincsen hazam Nizzaban a tengerparton.
   Platini: A PSG-t nem zarjuk ki FFP miatt. = Platini: Mar van.

 • crpa7
 • psychocska
  • csakaMU

   Egy dolog miatt nem akarom, hogy újra ő legyen a góré. Megint át kéne élni azokat a perceket, mikor elveszítjük. Legrosszabb dolog volt eddig az életemben…

   • psychocska

    https://twitter.com/mikekeeganmen/statuses/459374101640278016
    vannak olyan pletyók, hogy az öreg 3 évre giggst akarja + g.neville is benne lenne a csapatban

    • RafaRoo

     Én megnézném mi lesz ezen a négy meccsen, aztán ha működik, akkor a legnagyobb örömmel fogadnám Giggs edzőségét. De addig még várjunk…

     • psychocska

      ha a noricsot most agyonverjük a szezonban eddig nem látott sziporkázó játékkal, akkor bizony a játékosok is elszégyellhetik magukat, mert mocskos edzőbuktató szaga lesz a dolognak

     • Freeezer89

      azért én ebben nem hiszek, mármint, hogy agyonverjuk oket, de ha mégis, akkor legalább 2 napig rohogni fogok 😀

     • Moyes Story

      Butaság lenne 4 tétnélküli, középcsapatok elleni meccsből leszűrni, hogy valaki alkalmas-e.

    • vendég22

     én nem tudnék egyetérteni azzal, hogy Giggs legyen imádom a fickót!!! de még az ifiket sem irányította! most már tényleg nem játszhatunk “zsákbamacskát”!

    • wolandrule

     Gary Neville-nek nagyon örülnék!

  • Freeezer89

   paraszt vagyok, de ki ez a csávó? 🙁

   • psychocska

    rákattintasz a nevére és meglátod

    • RafaRoo

     Presenter, Sky News Sunrise and ITV This Morning. Love what I do – you would too. Father of 4, married to Ruth but have had a long affair with Man Utd.

 • Kristiante

  Egy kis erdekesseg…
  Tudtatok hogy a Liverpool-nak az iden 12 megitelt buntetojebol 8 a gyozelmuket vagyis 3 pontot eredmenyezett. A Sky Sport szakemberei kielemeztek mind a nyolcat es kiderult, hogy mind a nyolc nem megadhato bunteto volt amit a jatekosok (legfokepp a ket riba.. a ket csatar) vegso ketsegbeESESUKBEN hoztak ossze. Ez azt jelenti hogy most 24 PONTTAL kevesebb pontjuk lenne, vagyis… Kurvara mogottunk lennenek 1 ponttal!!! lol Mi a f@sz!?!

  Meg egy erdekesseg: Moyes menesztesevel a United reszvenyeinek az erteke 15$-rol 18$-ra emelkedtek vissza, kicsit magasabb az erteke a reszvenyeknek mint amikor bejelentette Sir Alex Fergusson a visszavonulasat.

  • Achi

   Én csak azt tudom, hogy rossz volt nézni a csapat meccseit a Moyes korszakban. SAF alatt is voltak elég nehezen élvezhető produkciók, pláne az utolsó 2 évben, de nem ilyenek. Siralmas volt! Amit a pool játszott ezzel ellentétben abban látszott koncepció stb. stb. Mondom ezt úgy, hogy utálom őket. Szóval aligha reális az, hogy utánunk lenne a helyük. De nem is érdekel, az érdekel, hogy ilyet, mint amit ebben az évben láttam a csapattól, soha többet ne kelljen.

   • Kristiante

    Valoban sokkal hatekonyabb es nezhetobb futballt jatszanak mint mi az teny. Es termeszetesen ennek fenyeben jobban megredemlik hogy ott vannak a tabellan ahol nekunk kellene lennunk, de akkor is. Ja bocs most szamoltam utana akkor is elottunk lennenek 7 ponttal.

    • macca8

     suareznek több tizit nem adtak meg idén, mint amennyit megadtak

     • Kristiante

      Nagyon sajnalom szegenyt, de tenyleg. de ez mar teljesen lenyegtelen hiszen mar ugyis bajnokok vagytok. Hetvegen is egy Chelsea “B”-t kaptok ugyhogy ez mar biztos.Ez egy ilyen szezon, de biztos vagyok benne hogy a kovetkezo idenyben nem lesz ekkora szerencsetek. Suarez meg az iden amennyi labtorest szimulalt… ha csak a fele valos lett volna akkor nem lenne semmi gond. Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy torjon el a laba, hanem azt hogy olyan szineszkedeseket rendez sokszor, hogy en az o helyebe nem lenne pofam kimenni a palyara a szurkolok ele a kovetkezo meccsen lasd a Norwich elleni meccsen amit muvelt a mult heten. Egy szanalmas fereg. Persze mindenki maskent erez.

     • macca8

      h nanit ne is említsük, ugye…
      amúgy nem kell sajnálni, csak tényszerűen kell megítélni őt is. btw, azt is láttad, h mekkorát kapott ennél az esetnél fertől?
      nem vagyunk bajnokok, és a dinamó b-vel meg várjuk meg a vasárnapot (bár nekik a b is oscart, maticot, ivanovicot és hasonlókat jelent)

     • Balazs Simon

      macca, te tényleg mazochista vagy. Hagyd őket a francba, azt hisznek amit akarnak, mit zavar az téged.

  • RafaRoo

   Elhiszem az elkeseredésedet én se örülök, hogy a pool lesz a bajnok, de ha jól emlékszem az egyik tizenegyesük (asszem az első) ellenünk még jogos is volt, szóval a mind a 8 kicsit sánta nekem.

   • Pokmalac

    Szerintem azt nem ítélik győzelmet érőnek mert volt egy akció gól is azon a meccsen.

    • Kristiante

     Pontosan. Csak azokat elemeztek amelyek azokon a meccseken szuletett ahol, ha nem kapjak akkor szamukra pontveszteseggel zarul a merkozes.

     • wolandrule

      Vagy nem zárul pontveszteséggel. mert akkor nem ülnek rá az eredményre, hanem mennek tovább. Ez egy ilyen év nekik, a bab is hús, minden klappol. 20 évente belefér.

     • Kristiante

      Igen, igazad van. Husz evente 1 az tenyleg miert ne ferne bele?

  • macca8

   bocsánat, csak a tisztánlátás végett:

   és akkor számoljunk kicsit: ellenetek kaptunk ugye hármat, de egyik sem volt meccsdöntő hiszen, volt akciógól is, ráadásul 1 ki is maradt. studge egyet kihagyott az everton ellen, így marad a 8. a stoke ellen 5-3-ra nyertünk, így az ottani büntetőt nem lehet 3 pontot érőnek nevezni, a palace ellen 3-1 lett, így az ottani büntető nélkül is győztünk volna, a soton ellen meg 3-0-ra győztünk (már itt megkérdőjeleződik az egész szavahihetősége). marad így 5 bünti, amiből 2 (newcastle, villa) csak egy pontot ért, a fulham elleni +2-t, a whu elleni kettő 3-at (és itt is tekintsünk el attól, h mindkettő tök jogos volt, valamint attól, h a whu olyan gólt szerzett, amit teljesen egyértelmű, az asszisztens által jelzett szabálytalanság előzött meg – bigandy letarolta mignolet-t).
   http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2599115/Steven-Gerrard-scored-10-penalties-given-Graham-Poll.html

   de hogy egy pool melletti elfogultsággal nehezen vádolható sajtóterméket is citáljak:
   http://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-fc-manchester-city—7010016
   és még egy gary neville-től:
   http://hereisthecity.com/en-gb/2014/04/11/gary-neville-reveals-why-liverpool-get-so-many-penalties/

   • glory

    a west ham elleni második tizi rohadtul semmi nem volt, a kapus labdát ért először, ki van kockázva. ha óhajtod, küldök képet. több meccset nem láttam szal nem tudok nyilatkozni….
    a patkány suarez meg vicc amit csinál, kb spanyol bajnokság szint amennyi műesése meg hisztije van. nem értem hogy nem küldi le valami tisztességes bíró.

    • macca8

     nézd vissza, az volt, mindenki el is ismeri. mert igaz, h először eléri a labdát, de utána megfogja flanno lábát – és az bizony szabálytalan, erről a belinkelt forrásokban van szép kép 🙂

    • macca8

     méghozzá két kézzel:

   • Kristiante

    Meg meg egy kis izelito a kedves Suarezbol.

    • macca8

     ez kicsit kezd dedós lenni, de én is tudok ilyet mutogatni:

   • Kristiante

    de ez a kedvencem, nagyon vicces! Persze van legalabb meg szaz ilyen csak nem akarom kitenni az osszeset mert letiltanak a blogrol.

    • macca8

     igen, voltak ilyenjei, tény. de ebben a szezonban egy kézen meg lehet számolni hány volt. sőt, nagyjából a nullához közelít idén

    • macca8

     másrészt meg nem tudom, ez hogy jön ide. te jössz egy obskúrus és hibás adatsorral, amit én megcáfolok, majd belinkelsz egy, a tárgyhoz nem tartozó másfél éves videót.

     • Kristiante

      Valoban hibas adatokat olvastam aminek nem volt idom utananezni mielott megirtam a kommentet. Bocs nem akartam megbantani egy liverpoolos joerzeset sem. A videokat pedig csak azert tettem fel hogy lasd mekkora fereg suarez, mert a vegen ha jol emlekszem mar arrol vitaztunk hogy mennyi tizit kapott es hogy mennyit kaphatott volna meg. Na mindegy nem kivanom tovabb folytatni ezt a valoban dedos dolgot.
      Egyebkent mit tippelsz hanyszor fog a kedvenced behullani a 16-oson belul a Chelsea ellen ok nelkul?

     • macca8

      no problem, csak azért írtam, h butaságok ne rögzüljenek már.
      ami suarezt illeti, az utóbbi 9 hónapban nagyon nagyot változott. előtte valóban egy kezelhetetlen utcagyerek volt, aki mindent bevetett a győzelemért: csípett, rúgott, harapott, teátrálisan túljátszott sok mindent, műesett. ebben az évben viszont semmi ilyesmit nem csinált. nyilván neked erről nem kell tudnod, hisz, gondolom, nem nézel sűrűn pool-meccset. de attól ez még tény: 1-2 olyan eset volt, aminél felvetődött a színészkedés esete, viszont számos alkalommal olyanokat kapott az ellenfelektől (paulinho hasba, mirallas térden, ox felrúgta a holdra a fa-kupa meccsen, és még sorolhatnám /nb fer is nagyon durván letalpalta, csak az adrenalin vitte tovább, utána percekig sántikált, vhogy úgy ahogy nani carra ominózus durva belépője után még felugrott és reklamált anno/), amikbe nagyon könnyen lesérülhetett volna.
      nyilván nem fogom sosem féregnek tartani, ahogy ti sem tartjátok annak keane-t vagy cantonát.
      és sztem egyet sem fog műesni (a decemberi meccsen is csak két tizit nem adtak meg nekünk róla, pedig tök egyértelmű volt mind2). peace.

   • Balazs Simon

    Macca, hagyjad már…még azt az örömöt is elvennéd tőle, hogy a LFC-ről fröcsöghessen valami szaftosat. Gonosz vagy 🙂

    Egyébként meg szerintem úgy sem tudod meggyőzni. Ha ezt akarja hinni hát had higgye.

 • Freeezer89
  • Freeezer89

   gyongyszem…

   • psychocska

    ez csak egy sima fordítás, nem ők találták ki

    • Freeezer89

     nem az a gondom, hanem lassan az lesz a sajtóban,h azért kuldték el, mert átakarta festetni a budikat… érted? nem az,h széthullott alatta a csapat stb stb…. tuti mártír lesz a végén

     • psychocska

      ha tényleg így akarta szétbarmolni az utánpótlást, az magában megér egy menesztést a többi nélkül is

     • Freeezer89

      nekem ezek olyan légbol kapott infóknak tunnek, hatásvadász csomagolásban + én már inkább foglalkoznék a hétvégével, giggs-szel és a jovovel, mint hogy szerencsétlent vesézzuk ki ezredszerre is, úgy,h mostantól kerulom a mojesz témát 😛

     • psychocska

      így már mondjuk érteném miért is hátrált ki mögüle az öreg. az ő általa felépített és jól működő rendszert nem hagyhatta szétverni

   • Angus

    hahahahahaha, ez jó 😀

  • vendég22

   kommentek:

   egyik szerkesztő(!): Az meg megint más kérdés, hogy amit a játékosaink produkáltak olykor az utóbbi 2-3 évben, igenis rájuk fért volna egy kicsit jobb erõnléti állapot, amivel aztán többet is tudtak volna futni meccseken. A több futás pedig igen jól jön, mert komolyabb letámadást lehet vele eszközölni.

   másik szerkesztő válasza erre (igen a kedvencünké): Lehet hogy ez nem tetszett a játékosoknak. Mondjuk fõleg a Bayern elleni hazai meccsen hozták leginkább amit Moyes kért tõlük, mentek a labdára , zavarták az ellenfelet, rendesen megizzadtak. Úgy gondolom az utóbbi évbekben egy kicsit már tényleg elkényelmesedtek, sokat ácsorogtak a pályán, de meg is tehették, mert remek kapusaink és erõs védelmünk volt anno. De mára már nem csak a baj, hogy Vidáék kiöregedtek, hanem a játék is felgyorsult, és aki nem tartja a tempót az úgy jár mint mi.

   nem hiszek a szememnek

   • Pokmalac

    Miért olvassátok azt a szemetet ?

    • vendég22

     nem tudom 🙁

    • Fish08

     Lehet röhögni. Persze napi 15 percnél tovább nem ajánlott. 🙂

 • Freeezer89

  még csak most volt alkalmam elolvasni azt a sport directoros cikket (amihez eredetileg szantam a kommentot, de kinek van ideje visszakeresni), szal félelmetesen jó cikk… én csak annyit szólnék hozzá, hogy ez a poszt lehetne, egy volt játékosunké, mert lássuk be irreális álmodozás, h a class of 92 tagja mind sikeres edzok lesznek, ráadásul egyszerre 😀 szal ez egy igen fontos és hasznos feladat, szívsesen látnám ott phil nev… ja, bocs ot azért nem, akkor… jang? nem inkább nem találgatok 😀

 • glory

  murinnyó állítólag beáldozza a pool elleni bajnokit a bl-ért. nehogymár ne nyerjen a pool. röhej.

  • wolandrule

   Ez úgy tűnik sajnos, hogy ki van írva a Poolnak… Amilyen szopó évünk volt, nekik annyira klappolt minden. Ha nem botlanak el a saját lábukban, akkor megcsinálják. Amúgy ez Mourinho-féle terelés, de valóban nagyon rosszkor van nekik a meccs, ráadásul sérültekkel.

  • RobinGood

   Úgysincs esélyük már megelőzni a Pool-t.
   Ezért a kijelentésért meg duplán az Atletico-nak szurkolok majd a visszavágón.
   Egyébként most nem hallom a kórust, hogy a Pool azért nyer mert szerencsés, meg mert 11-eseket osztogatnak nekik, meg nekik fújnak a bírók.

   • bfgbobo

    meg az ellenfél b csapatot küld fel ellenük

   • crpa7

    Ja,de,ha esetleg kikapna a pool akkor a city-nek még lenne esélye beelőzni őket,ha hozzák a hátralévő meccseiket,viszont,ha nyer a pool,akkor már tényleg bajnokok lesznek.

   • Kristiante

    De en az elobb irtam egy erdekes kommentet errol kicsit feljebb.

 • crpa7

  Na elvileg Shaw tényleg jön,bár nem akarom elkiabálni.

  De azért bírom,hogy a különböző értelmes újságok szerint:Fabregas,Cavani és Messi is jön:http://manutdfanatics.hu/atigazolasi_center_aprilis_24_10135

  Nagyon valószínű…

  • Rio

   Megnéznék egy Young, Messi, Cleverley támadó középpályát.

   • crpa7

    Akkor már inkább: Januzaj,Messi,Mata-Rooney támadó négyes legyen.

    • Ludwig

     Young-Messi-Clev jobb lenne.

  • Achi

   Ez komoly? Szánalmas ez a sajtó. Azért nem kéne ennyire
   Messire menni.

   (elnézést:D)

 • psychocska
  • crpa7

   Ja, nagyon úgy néz ki,hogy ő meglesz.Elvileg a cselszi is élénken érdeklődött,de ott kevesebb lehetőséget kapna,míg nálunk első számú balbekk lehetne.Meg amúgy is 30 millát adunk érte és 100 ezer lesz a heti fizetése. Ezt nehéz überelni.

  • crpa7

   Giggs első igazolása???

 • NKOsijek

  Egy kérdés: Jupp Heynckes neve miért nem merült fel? Végleg visszavonult vagy csak egyszerűen nem?

  • bfgbobo

   végleg visszavonult

   • NKOsijek

    ahha, köszi

  • godlikezaza

   “But I can assure you that I have no intention of coaching again. I had a worthy ending.”

 • crpa7
 • _not_arrogant_just_better_

  Csak most tudtam végigolvasni a cikket. Tananyag!

 • crpa7

  Most látom mit hagyott ki cr7. Te jó ég…

  • vendég22

   kb 1 hónapot hagyott ki? 😀

   • crpa7

    ja tudom,látszott is rajta.Máskor ezt csukott szemel is be varja.

    • vendég22

     nem volt könnyű, de valószínű!

     • crpa7

      Amúgy ja,mert szarul pattant,de hát CR az CR.

 • ezraharrari

  2013: a bajorok megtalálják a tiki-taka ellenszerét és sikerrel alkalmazzák
  2014: a bajorok tudatosan megfertőzik magukat tiki-takával.
  hogy ezek a cudar bajorok milyen meglepit vártak vajon Pep érkezésétől?

  • wolandrule

   ::DD

 • crpa7

  Tényleg sokkal szarabb ez az idei BM mint a tavalyi.Egyszóval kifejezve:tompábbak.Ettől függetlenül sztem. a minimum elvárás tőlük a BL döntő,de én drukkolok a madridnak,hogy ne legyen címvédés.Az első Bl címvédés 3 év múlva lesz amikor is az angol Manchester United a padon Louis van Gaal-lal példátlan eredményt ér el.

 • vendég22

  csak én vagyok azon a véleményen, hogy Di Maria nagyban hasonlít Naniban arra, hogy buta (nagyon buta)?

  • crpa7

   Már én is akartam írni,de ettől függetlenül mindkét játékost szeretem és sztem. abszolút a jó szélső kategóriát képviselik.

   • vendég22

    Szerintem Di Maria egyértelműen jobb, de annyi rossz megoldása van, egyszerűen túl sok!

 • psychocska
  • Pokmalac

   Az ég áldja az eltűntetős funkciót diszkoszon 😀

 • EZS

  Ez a Real-Bayern olyan, mintha a sithek küzdenének az uruk hai hordával. De legalább a bíró a mi fiúnk! 😀

  • Rio

   El se hiszem, hogy a Real Chelsea-t játszik.

  • wolandrule

   Sose gondoltam volna, hogy egy spanyol-német párharcon a németek dobálják magukat…

   • kizzmyass

    Beérett Guardiola kemény munkája…

   • Rio

    Azért Carvajal se volt semmi. Az ilyenért simán sárgát adnék, vagy utólag eltiltást.

  • psychocska

   coentrao eddig nem rossz

   • Pokmalac

    Imponálni akar nekük.

   • wolandrule

    Mostantól +5 millió

   • Moyes Story

    Kroos főleg nem.

  • Rio

   Beszarás, 26% a Real labdabirtoklása, és a Bayern egy szót se szólhatna, ha hárommal mennének a madridiak.

   • _not_arrogant_just_better_

    Jó ez a Real, páran eléggé odavoltak előző kör után, hogy sima BM címvédés lesz idén, de az igazság, hogy ez a BM vészesen lassabb, mint a tavalyi. Real meg kurva gyors.

    • Moyes Story

     Azt a tökig feltolt védelmet nem olyan nagy kihívás lekontrázni.

     • _not_arrogant_just_better_

      Persze hogy nem. Ettől függetlenül tény, hogy gyorsak.

     • Rio

      Konkrétan Alaba a bajorok Evrája. Mindig előlragad, az összes veszélyes akció az ő oldalán fut.

    • EZS

     A Realt sem kedvelem különösebben, de nehogymá’ a Bayern legyen az első csapat, amelyik megvédi a BL címét!!!

     • _not_arrogant_just_better_

      csakazAtletico!

    • oregtrafford

     Az a helyzet, hogy azt a tavaly Heynkes által tökéletesen összerakott, dinamikus, céltudatos, potens Bayernt csak elrontani lehetett.
     Amúgy Guardiola nem tudom, mi csinált abban az 1 évben, amíg pihent. Elvileg ihletet gyűjtött egy új rendszer kiötlésére, erre fel ugyanazt erőlteti rá a Münchenre, mint amit a Barcelonánál csinált.
     A tavalyi BM az ideit legalább 3 góllal verné összesítésben egy oda-vissza mérkőzésen.

     • RobinGood

      Én tavaly még “kedveltem” is a játékukat, de ez iszonyat szar. Pont olyan unalmas mint a Barca. Én nagyon nem örülnék ha valaha a United padjára kerülne Guardiola. Zseniális meg minden, de nem szeretem.

     • bfgbobo

      kinevezik a csávót, nekiáll “csapatot építeni”, aztán február 2. lemond mert nem tudta leigazolni Xavit+Fabregast, a Carrick Fletcher Fellaini középpálya meg nem képes 99%-ban birtokolni a labdát

     • glory

      rafaelt feltolja középső középpályásnak 😀

     • Csordás Adrián

      Cleverleyt meg középső védőnek (Mascherano után szabadon)

     • Pokmalac

      Fabregast csak padoztatná 😀 Vagy hamis 9-es.

    • Dyer

     Pont erről dumáltunk bent kollégámmal: ez a Bayern nem olyan erős, mint tavaly. Akkor erőből mindenkit levertek, mint vak a poharat, mentek mint a barom, emellé szellemesen is játszottak.

 • Rio

  Giggs első tréningnaplója. Ezen most konkrétan besírtam 🙂

 • Moyes Story

  Amúgy honnan veszitek, hogy Shaw gyerekkora óta Chelsea szurkoló?

 • Csordás Adrián
  • Krunyec

   Szerintem ez azért már tiszteletlenség. Egy emberről van szó..

   • RafaRoo

    Szerintem is, de azért el kell ismernem, néhánynál jót mosolyogtam.

   • RobinGood

    Ha meghalt volna az lenne, de hál’ istennek nem ez történt, hanem beérett a munkája.

    • Pokmalac

     A csávó keményen dolgozott és mindent megtett ami tőle telt, a minimum, hogy megköszönjük és a jövőbe tekintünk ahelyett, hogy jobban örülünk neki, mint egy bajnoki címnek.

     • wolandrule

      Sírtunk eleget miatta, most had nevessünk!

     • oregtrafford

      Abszolút adom. Szerintem azért ekkora gyűlöletözönt nem érdemel Moyes. Valóban iszonyú nagy volt a zakó, de azért ő végig tiszteletteljesen beszélt a klubról és a szurkolóról, én személy szerint végtelenül sajnálom, hogy nem jött össze neki.100x jobban tudtam volna örülni, ha vele lett volna sikeres a klub, és nem mondjuk van Gaallal, vagy Ancelottival. (Mindezek mellett természetesen belátom, hogy nem elég jó edző ő ehhez a szinthez.)

     • moyeslepke

      Pedig több kárt okozott nekünk, mint bármelyik ellenfelünk.

     • EZS

      Ezzel egyetértek, de a videó azért vicces szerintem, és nem kell túl nagy feneket keríteni neki. És mondjuk keresett annyi millió fontot a klubnál, hogy ne sértődjön meg rajta! 🙂

     • RobinGood

      Ez álszent dolog. Aki akarja nyugodtan köszönje meg neki a 7. helyet és a negatív rekordok sorozatát. Szerintem nincs mit megköszönni neki. Nekem mint szurkolónak különösen nem. Nem kis lovét kapot azért a szörnyűségért amit itt művelt. Ha valaki szarul végzi a munkáját annak nem hálálkodni szoktak hanem kirúgják, ahogy őt is. Sok sikert kívánok neki máshol, de csak rossz emlékeket hagyott nekem.
      Megjegyzem pl. Young kapcsán valahogy senki nem ilyen érzékeny, pedig ő is “keményen dolgozik” és “mindent megtesz ami tőle telik”. De őt mégis lehet gyökerezni, az nem fáj Ahogy mondjuk Nanit agyatlanozni, pedig több örömet szereztek mint Moyes.

     • Pokmalac

      Jó, a költői énem valóban elszabadult 😀 “a minimum, hogy megköszönjük” rész tényleg túlzó, csak valamiért szerencsétlen ember iránt sajnálatot érzek. Valószínűleg azért mert szerettem volna ha sikerül neki és a boci szemei miatt nem tudok annyira haragudni 😀 Meg azért mert olyan kis gyámoltalan aki nem tudja megvédeni magát, legalábbis annak tűnik.

     • RobinGood

      Hát ez nagyon gáz ám annál pontosabb jellemzés róla 🙂
      Egyébként emberileg én is sajnálom, mert ez hatalmas kudarc neki, de aztán mindig eszembe jut, hogy basszus menedzser volt ott ahol én jegyszedő is boldogan lennék. És a kirúgással is hozzávágtak 4 millió fontot.

     • Pokmalac

      http://replygif.net/i/718.gif
      Annyiból egy Bebét nem tud venni. :/

     • Rio

      Hé, én szeretem Youngot!

     • Pokmalac
    • Krunyec

     Értem én csak nem kéne lesüllyedni ilyen 5 éves szintre.

  • Dyer

   Ez kurvajó! 😀 Cseppet sem sajnálom…

  • oregtrafford

   Off:

   Vazz, van egy videó itt, worst footballer haircuts néven, hát a közepénél beszartam, Fabregasnak volt ilyen haja??? Már nem is emlékszem rá, pedig akkor már javában néztem angol bajnokikat.

   http://img.photobucket.com/albums/v243/lai-dee-dai/thmullet.jpg

   • psychocska

    ez még igencsak a csapatba kerülése előtt vagy nagyon a környékén készülhetett

 • Norn_iron

  Hát Steve McLaren!?
  Ő már szart sem ér!?
  😀

 • kulibáli-a-sötét-sanyi

  LVG-egy gond van2 év után mindnekivel konfliktusba kerül és akkor mehet a pba, mondjuk csapatot azt tud építeni és viszonylag megy is neki. De Hiddink jobb lenne ha már hollandus kell.

  • Moyes Story

   Egyébként sem hosszútávra szánjuk, már a kora miatt sem, szerintem arra jó amire most szükségünk van, hogy kikaparjon minket a szarból.

   • kulibáli-a-sötét-sanyi

    Hát az aki nem teljesít edzésen sem, az tényleg repülni fog, abban biztos vagyok. Meg keretfaragás és fiatalítás is lesz.

  • csakaMU

   Ha egy bajnoki címet hoz a konyhára meg netán egy kupát, már megérte.

   • Moyes Story

    Ha jövőre a top4-ben végzünk, és lesz pofája a csapatnak, be lesznek tömve a lyukak, akkor is bőven megérte.

 • Moyes Story

  Holland edzővel talán több esélyünk lenne ígéretes fiatal holland játékosokat leigazolni. Ki ismer ilyeneket, akivel előrébb is lennénk? Én csak ezt a Jordy Clasie-t találtam nem tűnik olyan rossznak.

  • csakaMU

   WESLEY SNEIJDER

   • Moyes Story

    Én csak magyar bajnokságban számít fiatal tehetségnek.

  • wolandrule

   Otigba

   • csakaMU

    magyar

    • wolandrule

     Ja, a keresztnevéből ez kiderült volna, ha leírom! Kenneth 😀

     • csakaMU

      nigériában született. nem érted, hogy magyar?

   • Moyes Story

    Az ki a tőgy?

  • Norn_iron

   Jack Tuijp!

  • Moyes Story

   Sőt nálam már előrébb van, mint a Carvalho. Kicsit olyan Alan Smithes.

   • glory

    carvalhot minden portugál edző agyondicséri (vieira reinkarnációja..), mondjuk ha szidnák, senki nem fizetne érte 35 misit. ha feleennyibe kerülne jó vétel lenne.

    • janek_

     shaw ér 30-at, de az a gyerek 35-öt semmilyen univerzumban.

    • Moyes Story

     Ezt szerintem Viera kikérné magának. Szerintem egy újabb túlfújt sztár, akin sokan keresnek arrafele.

  • Norn_iron

   Alexander Büttner!

   • Moyes Story

    “fiatal” “tehetséges” “védő”

  • kizzmyass

   Jack Tuijp? Julian Jenner? Mark Otten? (:
   Komolyra fordítva egy Vilhena, Maher, Depay vagy Ola John éppen elférne nálunk…

   • vendég22

    ha már kimaradt akkor. Valpoort!

    • bfgbobo

     ott van

    • Januzaha

     + Valpoort!!

  • bfgbobo

   miért lenne jó ha telepakolná a csapatot hollandokkal? védőjük pl. évek óta nincs, Robbenünk van, Van Persie itt van, más nem kell

   • Moyes Story

    Ki beszélt itt telepakolásról?

 • bfgbobo

  Januzaj belga marad

 • psychocska

  közben adnan úrfi bela válogatottá avatta magát

  • Pokmalac

   Örülök mert a szurkolói dal is annak titulálja 😀

   • Fish08

    Csak ezért lett az 😉

  • Moyes Story

   Vajon ki viszik a vb-re?

  • wolandrule

   Sajnálom, bár az angol válogatotton Ő sem segíthetett volna…

   • Moyes Story

    Én angol fan vagyok, de jól tette, hogy nem őket választotta.

 • Fish08

  Mondjuk ez lehet különbség.

  • psychocska

   csodálatos férfi

   • Fish08

    Várom a meccs előtti motivációs beszédét: “Ha nem nyertek, meg******* az anyukátokat! “:D

    • wolandrule

     Nem kihívás Neki! Fiatalabbak, mint Ő! 😀

    • EZS

     Ha nyertek, ti tehetitek ugyanezt Moyes lányával! És már kölcsönbe se kell menni utána! 🙂

 • kizzmyass

  Színvonalas írás, megmondom őszintén, az alapján, ahogy emlékeim szerint a szerző a kezdetektől fogva cinkelte Moyest, nem éppen ilyen jellegűre számítottam, de kellemeset csalódtam. Én személy szerint az utolsó pillanatig bíztam Moyesban, de az eredménytelenség, a kilátástalanság és a maradása esetleges következményei okán sajnos ez volt a logikus és szükséges lépés. Érzelgősködni nem akarok (mondjuk nem is sokan lennének rá vevők), röviden csak annyit: minden jót és sok sikert a jövőben David!
  És akkor a végére egy (tudom-tudom, kissé demagóg:) érdekesség a cikk egyik mondatára reflektálva (“Hogyan gondolhatja bárki is komolyan, hogy az első szezonjában taktikailag semmit nem fejlődő Moyes, túlszárnyalva Fergusont, képes lett volna méltó ellenfelévé válni egy Guardiolának vagy egy Ancelottinak?”). A spanyollal szembeni mérlegét ismerjük, kíváncsiságból viszont kikerestem a Moyes (Everton) vs. Ancelotti (Chelsea) összecsapások eredményeit is, meg fogtok lepődni: 6 meccsen 3 Moyes-győzelem és 3 döntetlen, ergo emberünk még soha nem kapott ki az olasztól.
  A MU és az Everton persze nem éppen azonos súlycsoport, így nagyon bízom benne, olyan menedzser érkezik David helyére, aki ezt a hagyományt tettekkel is bizonyítja, s akivel egy csapásra visszaszerezzük jól megérdemelt helyünket a legeslegjobbak között (:

 • psychocska

  egy páran erősen ezt érezhetik
  Imagine the awkward moment when you realize both your manager and coach are still better footballers than you are.

 • reddevil72

  az,h nem DM volt a megfelelo erre a posztra nem lehet kerdes!!
  az,ahogy kirugtak szegyenletes es undorito!!
  az,h a klub elveszitette a kultuszat,boritekolhato!!
  SOHA TOBBE NEM LESZ EZ A KLUB AZ,AMI VOLT!!!ez szomoru!!
  angelottik?,van gaalok?,gardiolak?mi nem vandorcirkusz vagyunk b…eg!!!!!!
  csak az oreget sajnalom,sosem felejtem a barca elleni bl donton a kezremegeset,kepzelem most mit erezhet…

  • Rio

   ? :D:D:D

  • bfgbobo

   azé ennyire nem kell drámázni
   Sir Matt Busby után is volt élet, Fergie után is lesz

   • reddevil72

    ja,ki is estunk az 1.osztalybol!!

  • psychocska

   a hírek szerint a két öreg sem ellenkezett. bocs a zavarkeltésért

  • RafaRoo

   ja a Müller szerintem is jobb lett volna erre a posztra.

   • RafaRoo

    wuhihehe

   • reddevil72

    ??

    • RafaRoo

     dm, müller? nagyon szar szóvicc?

     • reddevil72

      nem szar,jo h nem schlecker,ugyanis az csodbement..

  • wolandrule

   Angelotti, az valami szappanopera szereplő?

   • reddevil72

    igen,a bunko vagyok kuvaszallarcban cimu cseszlovak-szerbhorvat gyurmahorror rajzfilmbol..

    • wolandrule

     Becsüld meg a dealered! 😀

     • reddevil72

      marmint dilerem?

  • RobinGood

   Na most ez lesz az új mantra. Elvesztünk, elbuktunk, nem az a klub, mindennek vége, nincs United.
   Tehát te is azt vallod, hogy Moyes alkalmatlan volt, de kellett volna még vagy 5 évet várni, mert az olyan United-es 🙂
   Akkor neked biztos tetszett volna az az epeömlés amit ma hallottam a Petőfin. Én úgy meglepődtem, hogy lemervedve ültem a kocsiban. Aztn a végén minden világos lett, mert kiderült, hogy a műsorvezető csávó Arsenal szurkoló.
   Amúgy meg Busby után sem vesztette el a nimbuszát a klub, pedig ott is volt pár gyors váltás.

 • Freeezer89

  öcsém, azért ez az állitóolagos 100,000 fontos fizetés Shawnak??? megáll az eszem

  • Jok3r

   Ha Young megkapja a 120.000-et, akkor Shawnak nyugodt szívvel adok 100.000-et. 😛

   • Freeezer89

    jang egy köcsög… különben is remélem ki lesz baszva, mint a szar

  • RobinGood

   És a 30 milliós vételár?

   • Freeezer89

    hát ezek már rég elszálltak… nagyon rossz irányba halad ez az egész, sajnos

   • psychocska

    van az az eshetőség, amikor bőven jó. gondolj rooneyra vagy riora. persze elsülhet fordítva is, de ez a fiú tényleg nagyon jó

   • bfgbobo

    Rooneyért is ennyit adtunk 10 éve, azt most olyan 50 lenne
    a tehetséges angolok mindig is kurva drágák voltak

    • psychocska

     ja meg ne feledjük, hogy az új tv szerződés miatt a fizetések és az átigazolási összegek automatikusan emelkedni fognak. nemcsak nálunk, hanem az összes pl csapatnál.

 • Dzsuk1

  #nekrológ
  ezt most vettem észre 😀

 • Csordás Adrián
 • glory

  azzal, hogy elküldték moyest, valszeg lekerült az asztalról a nagy keretfrissítés. erről mi a véleményetek? mert szerintem jól jöttek volna a kiszemeltek, meg lenne pár ember akit páros lábbal rúgnék ki a csapatból.

  • KiB

   ha nem lesz frissités, akkor sztem kb mind1, hogy ki fog jönni…mármint menedzser

  • bfgbobo

   sztem meg pont azért küldték el Moyest, mivel a kerek komoly erősítésre szorul és nem lesz BL hoznak egy komoly edzőt aki gyorsan összetudja rakni az új csapatot
   mert ezen kivűl nincs logikus magyarázat arra hogy miért most küldték el

   • glory

    egy nyár kevés arra, hogy átépítse a csapatot, bárki is legyen az. van gaal még vb-re is megy, szóval neki még kevesebb ideje lenne (plusz rvp egész biztosan marad, akkor chicha meg valószínűleg megy, aminek én nem örülök). 3 igazolás talán még reális lenne, remélem shaw egy lesz közülük.

    • Rio

     Kizárt, hogy csak három igazolás legyen.

     • glory

      elismerem, hogy több kéne, de egy új edző kizárt hogy teljes vérfrissítést csináljon, amikor nem ismeri a keretet. tűzoltásra meg hülyeség elcseszni 150-200 milliót.

     • Moyes Story

      Ezt a Moyes féle keretfelméréshez 1 év kell típusú érvet felejtsük el. Egy jó szakember pár meccs után leszűri, hogy ki a megfelelő és ki nem, hova kell új ember. Arra lesz bőven felkészülési meccs.

     • glory

      nyilván nem egy év, de nem is két barátságos. van gaalnak másfél hónapja lenne a bajnoki rajtig, ami mindenképp kevés.

     • KiB

      jaja, 1-2 limonádé meccs mondjuk thaföldön a nyári szünet közepén tuti nem fog valós képet mutatni
      mondjuk ha az új edző 3 napig csak az idei meccseket megnézi…lehet az is elég:)

     • glory

      akkor visszaadja a megbízást..:D

     • KiB

      akkor úgy kell megkeresni a jelölteket, hogy “tessék, itt vannak a felvételek a meccsekről…ha nem tetszik, amit lát, akkor elnézést a zaklatásért”:D

     • Freeezer89

      dvd, jútyúb, meccselemzés, edzések, felkészülési túra – ilyen kulcsszavakban gondolkodom

  • Moyes Story

   A keretfrissítésről biztosan nem tettünk le, a célpontok valószínűleg változni fognak, de kétlem, hogy ezzel a kerettel vágnánk neki mégegyszer a szezonnak, logikátlan lenne.

  • RobinGood

   A keretfrissítés nem csak felpumpált árú sztárokból állhat. Kölcsönből jönnek vissza játékosok (Bebe :-)) és a fiatalok közül is fel lehet hozni játékost, nem tudom elhinni, hogy nincs senki akinek esélyt lehetne adni. Jó az is igaz, hogy ők mind kiegészítő emberek lehetnek. De ha jön mondjuk 3 komolyabb ember a nyáron akkor így lehet mozogni. Jövőre kevesebb meccsünk lesz. És hát egyszerre nem lehet kicserélni az egész csapatot. Ami felesleges is lenne.

  • stanleykubrick

   Jó hülyék vagyunk, ha nem erősítünk. Mert hiányposztokkal vagyunk tele. Mindenhová kellene kb. ember a csatársort és a csatár mögötti ék pozíciótól eltekintve.

   • psychocska

    nálunk van új poszt is, a csatár mögötti fék. na ő young

 • Rio

  NSO-cikk (mindenkinek megköszönte Moyes a munkát, kivéve a játékosainak) alatti kommentek között már mennek az elméletek arról, hogy a játékosok buktatták meg őt. Nem hiába a sci-fi a kedvenc műfajom.

  • Moyes Story

   Rio-tól olvasni ezt, mosolyogtató. 🙂

   • Rio

    Bocsánat, elhatárolódom magamtól :O 😀

  • Achi

   Akármilyen szimpatikus is Moyes emberileg, a mostani közleményénél is azt érzem, mint a „Nem tudom, mit kellene csinálnunk…” nyilatkozatai után. Azért egy egészen picikét lehetne konkrétabb és talán egy aprócska felelősséget is vállalhatna.

 • Fish08

  Szerintetek Giggs hosszabbít magával? 😀

  • KiB

   attól függ, hogy milyen lesz a teljesítménye:) sztem rúgott gól nélkül lehozott év nem lesz elég neki, hogy meggyőzze saját magát:)

  • Pokmalac

   Imádnám a képet ahogy aláír saját magával és valahogy próbál kezet fogni 😀

  • reddevil72

   5 plusz 1 ev,dupla fizu..

 • KiB

  egy kérdés, ami a várható fejlemények ismeretében inkább csak elmélkedés
  ha nem tudná senki, hogy kik a kiszemeltek, brit edzőben gondolkodnátok, vagy más nemzetiségűben??
  ha jól olvastam, a Unitednek eddig csak brit edzői voltak

  • Jok3r

   Isten ments, britet nem akarok itt látni. Spanyol(vagy latin)/német vonalon haladnék.

  • glory

   valóban csak brit és ír edzők voltak eddig, de szerintem kénytelenek vagyunk ezt a hagyományt megszakítani. 5 év múlva giggs lesz a boss és minden visszatér a rendes kerékvágásba 🙂

  • RobinGood

   No de ki lenne az a brit edző? Ha innen nézzük akkor szerintem inkább ez a kérdés.

   • wolandrule

    A brit kutatóknál csak a brit edzők a rosszabbak…

    • Norn_iron

     Az utolsó brit edző, aki Fergien kívül megnyerte a BEK/BL-t, a liverpooli Joe Fagan volt 1984-ben (2001-ben meghalt). Az utolsó brit edző, aki Fergien kívül egyáltalán nyert nemzetközi szinten bármit, George Graham volt az Arsenallal 1994-ben, egy KEK-et.
     De ami a legdurvább: az utolsó brit edző, aki PL-t nyert Fergien kívül, Kenny Dalglish volt 1995-ben, a Blackburn Roversszel, lassan 20 éve…
     Az utolsó brit menedzser, aki FA-kupát nyert, pedig nem más, mint Harry Redknapp, 2008-ban 🙂 Idén lehet bízni Steve Bruceban és a Hull Cityben 🙂

     • Norn_iron

      Bocsánat, kihagytam Bobby Robson 1997-es Barcelónáját. Igaz, ahhoz tolmács is kellett… 🙂

    • vendég22

     meg a bírok!

   • Beyonder

    Rodgers 🙂

   • bfgbobo

    Redknapp
    Roy Keane is elég jól muzsikált egy jó darabig a Sunderlandel

  • janek_

   volt már, de megunhatatlan, így beírom: tony pulis

 • Jok3r

  Basszus, nekem pont Moyes kirúgása előtt ment el a netem és csak kb. most reggelre jutott el hozzám a hír…gondolhatjátok milyen ideges voltam. DE Moyes elment, sajnálom a fickót mert szimpatikus volt, de maga az edző nem United-szint. Sok sikert Moyes, téma lezárva.

  Mikor megtudtam, hogy Klopp nem jön majdnem sírva fakadtam, nekünk pont ő kéne. Mindegy, én nem akarom van Gaalt és Simeonét sem itt látni. Előbbi taktikailag dilettáns, utóbbi meg még nem bizonyított, ráadásul engem a Atmadrid játéka sem győzött meg a Chelsea ellen tegnap: “baszd előre oszt kész”.

  Blanc még mindig jöhetne felőlem, viszont én Martínezt is elnézegetném itt, mert kb. ő az egyik legígéretesebb edző, PL csapatok ellen pedig bizonyított.

  Van még egy jelöltem: Löw

  Úgy tudom a vb után lelép, ha igaz akkor szerintem nyugodtan jöhetne ide, annak ellenére, hogy nem bírom ezt a buzis beütését.

  • RobinGood

   Van Gaal taktikailag dilettáns? 🙂
   Simeone még nem bizonyított, de Martinez igen? 🙂
   Löw viszont szerintem is jöhetne, csak az a kérdés, hogy vajon ennyi év szövetségi kapitánykodás után mennyire menne neki a menedzseri feladat egy ismeretlen terepen.

   • Jok3r

    1.Simán. 😛 Ráadásul már öreg.
    2. Ja, Martínez a kieső jelölt Wigannel is kupát tudott nyerni. Most pedig a Moyestól átvett Evertonnal a BL helyért harcol. Plusz Roberto nagyon tetszetős focit játszat a csapataival. Simeonetől nem láttam semmi extrát pedig tavaly és azelőtt is láttam jó pár meccsüket. Most is csak Diego Costa kimagasló szárnyalása miatt teljesítenek jól.
    3. Löwről: hát reménykedjünk.

    • RobinGood

     Én Martinezt egyáltalán nem szeretném. Simeone meg teljesen közömbös nekem. Én képtelen vagyok spanyol meccseket nézni, amit meg tegnap láttam a Chelsea ellen az nem tetszett, de egy meccs az semmi. Jó láttam pár meccsüket a BL-ben, de nagyon nem voltam elájulva. Viszont karakteres figura és az nagyon kell.
     Szinte biztos, hogy van Gaal lesz és nem is baj. Már lentebb felmerült ez a 200 milliós álmodozás, de ez is olyan mese mint Moyes alkalmassága. Szerintem 2-3 játékosnál több nem fog érkezni és a távozók sem lesznek sokan. Van Gaal rutinos és jó edző (Martineznél egy picit komolyabb eredményei vannak) és ha jól választ stábot, akkor nem lesz gond vele. Szerintem stílusban közel áll ahhoz amit megszoktunk. És kőkemény figura aki nem fog megijedni, hogy kivágja a hisztiző Rooneyt ha kell (ne kelljen mert szar lenne).
     És hogy adjunk az álmodozásnak is: Giggsyt magamellé veszi és pár áv múlva neki adja át a csapatot amit ő tovább visz és majd 70 évesen 50 különböző trofeát nyerve vonul vissza 🙂

     • Jok3r

      Én RVP miatt nem hoznám ide van Gaalt, eddig is ki volt nyalva a segge…mi lesz ezután?

     • Moyes Story

      Ennél sokkal nagyobb negatívum, hogy neki jelenése van a vb-n.

     • Moyes Story

      Ahogy nézem a csoportjukat, a spanyolok után második helyre van csak esélyük, a másik két csapat Chile, Australia…. hát tudásban kicsit le vannak maradva, de ha odateszik magukat, akkor megverhetik a hollandokat. Ha kizúgnának a csoportból, akkor már július elsején elkezdhetné a munkát, és akkor nyílik a tranfer ablak is, az még vállalható lenne.

     • RobinGood

      Ha attól termel 30 gólt…

     • Rio

      2-3 játékosnál több nem fog érkezni? Kiszámoltad már, hány lyukas posztunk van már most, és mennyi lesz jövőre? Lindegaard nemtom meddig fog padozni, nincs 2. számú jobbhátvéd, Vida megy, Rio hosszabbítani akar (de minek), Evra öreg, Büttner nem MU-szint, Clev detto, Carrick idén minősíthetetlenül játszik, ő zuhant a legtöbbet a tavalyi önmagához képest, Fletch talán soha nem lesz már olyan, mint régen, Naninak továbbra sincs agya, és Olaszországból hívják, Young… gyökér, Kagawának nincs helye, Welbset bármennyire is nem szeretem, több annál, mint hogy a padon ücsörögjön, Chicháról nem beszélve.

     • RobinGood

      Nem azt mondtam, hogy nem kellene több helyen a változtatás, csak azt, hogy érdemes felébredni az álomból, mert nem lesz itt nagy bevásárlás. Nem lesz 150-200 millió játékosokra. SZERINTEM. Az meg hogy te vagy én vagy mi itt kiket küldenénk el és hoznánk az kb tök mindegy.
      egyébként ha összeszednénk a különböző véleményeket itt a blogon, hogy kiknek kellene “eltakarodni” akkor a komplett keretet lehetne lecserélni, mert nincs olyan játékos akit valaki ne akart volna már elküldeni. 🙂

     • Rio

      Jogos 🙂 Mindenesetre nem várom a pletykaidőszakot. Gondolom megint 200+ játékossal összeborolnálnak majd minket.

    • Rio

     Martinez a kiesőjelölt Wigannel ki is esett 🙂

     • Jok3r

      Igen, most meg az Evertonnal az 5. … következtetés? 😀

     • Rio

      Martinez dilettáns, és kizárólag Moyes keze van az 5. helyben 🙂 (not)

  • janek_

   neeee, van Gaal a világ egyik legfelkészültebb edzője. egy arrogáns, bunkó, öntömjénező, kiállhatatlan faszkalap, de a kivételes tudását ne vitassuk már el tőle, légyszi.

 • psychocska

  korrekt:

  “To have been appointed as manager of Manchester United, one of the biggest football clubs in the world, was and remains something of which I will always be incredibly proud.

  Taking charge after such a long period of continuous stability and success at the club was inevitably going to be a significant challenge, but it was one which I relished and never had a second thought about taking on.

  The scale of the manager’s job at United is immense, but I never stepped away from the hard work and the same applies to my coaching staff. I thank them for their dedication and loyalty throughout the last season.

  We were fully focused and committed to the process of the fundamental rebuilding that is required for the senior squad. This had to be achieved whilst delivering positive results in the Barclays Premier League and the Champions League. However, during this period of transition, performances and results have not been what Manchester United and its fans are used to or expect, and I both understand and share their frustration.

  In my short time at the club I have learnt what special places Old Trafford and Carrington are. I would like to thanks the United staff for making me feel so welcome and part of the United family from my first day. And of course thank you to those fans who have supported me throughout the season. I wish you and the club all the best for the future.

  I have always believed that a manager never stops learning during his career and I know I will take invaluable experience form my time as United’s manager. I remain proud to have led the team to the quarter finals of this year’s Champions League and I remain grateful to Sir Alex Ferguson for believing in my ability and giving me the chance to manage Manchester United.”

  • glory

   korrekt nyilatkozat, a körülményekhez képest emelt fővel távozott, maradjon meg így a szurkolókban, a rekordokat meg felejtsük el.

   • wolandrule

    Az nehéz lesz…

   • EZS

    Majd akkor felejtjük el, ha valaki megdönti őket! (és ez remélem nem egyhamar lesz) 🙂

 • glory

  valamiért az az ember érzése, hogy minden egy ördögi terv része volt, giggs a mai edzésen:

  • Fish08

   Fergie intézte így 😀

 • crpa7

  Közben kiötlöttem a megoldást: Klopp lesz az új edző aki a korábbi MU menedzserhez, David Moyeshoz hasonlóan magával,hozza korábbi csapata legjobbjait így nem csak Jürgen,hanem Reus,Gündogan és Hummels is érkezik.

  • KiB

   meg is oldanák a gondjainkat:)

 • Porter Ramsey

  nagyszerű írás.

  Fergie taktikája valóban kissé idejét múlttá vált, de azért 2011 tavaszán a Chelsea ellen (BL) vagy tavaly a Real oktatott rendesen. tavalyi szezonban a területvédő taktikánk mesterien ki volt vitelezve…Nani-Cleverley-Carrick-Giggs középpálya csírájában elfojtja a Ronaldo-Özil-di Maria hármas támadásait?! több, mint 1 év után (most már nem Cakir Cuntra gondolva minden egyes alkalommal) utóbbi évek egyik legnagyobb bravúrja volt szerintem.

  • Beyonder

   Nekem is kellemes meglepetés volt az a játék a Real ellen. A szabályt erősítő kivétel 🙂

 • crpa7
  • glory

   “a FIFA fellebbviteli bizottságának elnöke a szankció súlyosságára és az ügy komplexitására hivatkozva jelezte, hogy előreláthatóan nem tud határozatot hozni a július 1-jén kezdődő átigazolási időszak előtt.”

   baszki mindig fél év van két átigazolási időszak között, akkor sose tárgyalják le?

   • KiB

    “A FIFA biztosítani akarja, hogy tisztességes eljárás során igazságos döntés szülessen, és ne sérüljenek a klub érdekei”
    hagyjad már…

  • Freeezer89

   ez most meglepett vlkit? ugyanmár… szinház az egész, hogy elhigyjük, hogy minden úgy van, hogy az uefa akarja

   • crpa7

    Engem az eredeti hír lepett meg,hogy eddig semmi komolyabb szankció nem volt a piacon és akkor most hirtelen csak úgy kicsuknak egy nagy vadat….
    Szép is lett volna…

    • Freeezer89

     a végeredmény is csak olyan, tessék-lássék büntetés lesz… az eredeti hir, meg jó reklám volt az uefának

  • Flack

   kérdés mi lesz a túlköltekező csapatokkal: PSG és társai..

   • KiB

    semmi
    egy kis boritékocska a megfelelő zsebbe, és nem lesz büntetés

  • crpa7

   És ebben az a szomorú,hogy Reusra elvileg a barca is rá van cuppanva.És én már reménykedtem,hogy megvesszük.

  • Jok3r

   Köcsög UEFA, csak a pofájuk nagy. A Barcának meg elég egy átigazolási időszak, hogy vegyen védőt és kapust.

   • RobinGood

    FIFA 🙂 Nem mintha az UEFA különb lenne 🙂

    • Flack

     csak a FIFA nagyban csinálja

     • glory

      illetve nem csinálja 😀

 • Achi

  Gratulálok! Ez az írás tökéletes. Egyetértek majdnem minden szavával. Azt hiszem én is, hogy SAFnál a kulcsszó az alkalmazkodás volt. Tudott változni és változtatni évről évre és percről percre is. De még felette is eljárt az idő. Kegyetlen dolog ez. Felismerte, hogy már nem rá van itt szükség, de ott hibázott, hogy azt hitte csupán keresnie kell egy fiatalabb Fergiet. Pedig ahogy a történelem is már számtalanszor bebizonyította, néha akkor is szükség van a változásra, az újra, ha a régi rendszer látszólag jól működik. Ezért kéne szerintem ide Klopp és nem más. Ő elég modern, elég friss, és elég jó. De hát sajnos ebből ugye nem lesz semmi.

  • Juventino

   Ha már Guardiola szóba került, a kulcsszó nála is az alkalmazkodás – illetve az arra való képesség teljes hiánya. Most nem akarom én bántani az Unitedet, de nem ez volt az utóbbi évek legütőképesebb garnitúrája és mégis levédekezték 3 félidőn keresztül a Bayernt, míg a Heynckes-félétől oda-vissza kikaptak volna (hacsak nem 0-3 az első meccs és szarnak bele a visszavágóba).

   Én is elismerem Pepet, mert csak szerencsével és jó alapanyagból dolgozva nem lehet 3 évig nyerni zsinórban, de Guardiola azért nem (lesz?) Ferguson, mert csak egy út létezik számára, a csapatától függetlenül. És ez óriási edzői hiba szerintem. És ezek még talán rosszabbak, mint Moyes korlátai, mert saját maga állítja őket és korlátozza ezáltal a saját csapatát, míg Klopp és Fergie egy átlagos/jó squad-ból is kihozza/hozta a maximumot. sőt talán még azt is, ami egyénileg nem volt bennük.

   • Achi

    Érdekes gondolat. Van benne valami. Guardiola filozófiája azért szerintem nem hülyeség. Nézni valami undorító dolog, ez igaz, de a bajnokságban irgalmatlanul hatékony tud lenni. Ami tény, ha meg van az ellenszer (márpedig megvolt több csapatnak is), akkor vannak szarban. Vicces volt nézni a barcát pl. a Chelsea ellen annak idején, hogy mennyire képtelenek voltak váltani. Nulla B-terv. El kell ismerni Guardiola tudását, de szeretni azt a fanok kivételével baromi nehéz. Persze ilyen gyökér sport tvs „szakértő” élvezkednek a 70%-os labdabirtokláson, de az már az ő bajuk. Én imádtam pl. a 2008-09-es United játékát. Nálam az etalon. Gyors, lendületes, baromi hatékony és látványos. Én azt sírom vissza.

 • glory

  zseniális írás, a linkelt cikkeket is érdemes elolvasni, mert (sajnos) sok igazság van bennük.
  én végig hittem a tündérmesében, úgyhogy: Isten önnel, minden jót David Moyes.

  • KiB

   remélem Moyes egy másik csapatnál megtalálja a helyet, és sikeres lesz

   • Freeezer89

    csak annyira legyen sikeres, mint az elmúlt 11 évben – amennyiben angliában marad

    • KiB

     tőlem lehet mindig második a United mögött:D

 • Fish08

  Off: Scholes is segít Giggs -nek a csapat felkészítésében.
  Csak nekem van nagyon jó érzésem ettől?

  • psychocska

   ha a scholes-giggs párost oda tudnánk ültetni egy van gaal kaliber mögé, az lenne az igazán álomszerű. bár reggel olvastam olyat is, hogy a holland a jó öreg royt akarja maga mellé segédedzőnek

   • Flack

    az kemény páros lenne

    • psychocska

     bevennék még maguk mellé magathot és vért hugyozna mindenki

     • wolandrule

      Plusz Pintért, ő megtanítaná a tolódást!

   • Beyonder

    Van Gaal szeret megtartani egy edzőt a régi stábból, aki megkönnyíti az átmenetet. Ez lehet Phil Neville (ne!), Giggs vagy akár Meulensteen. Utóbbi lenne a leglogikusabb és legjobb opció.

    • Moyes Story

     René szinte biztos, hogy visszajön, már csak azért mert holland.

    • Definitely Maybe

     Moyest nem hivhatja vissza?

     • Beyonder

      Nem, mert őt már leigazolta ma délelőtt a M. City utánpótlás igazgatónak.

     • Definitely Maybe

      Inkabb portas lesz az, de meg az is vonzobb a United kispadjanal LvG mellett. 🙂

      Amugy keves jobb posztot olvastam ennel.

   • Fish08

    Az biztos, hogy nekik lenne tiszteletük a játékosok előtt.

   • vendég22

    Roy Makaay? haha 😀

  • Moyes Story

   Plusz még mellé az értelmesebbik Neville, és Kín. Ha ez így összeáll, akkor Van Gaal ellensúlyozva van szimpátiában.

 • Moyes Story

  Kezdek megbarátkozni Van Gaal-al, szóval kicsit utánanéztem, állítólag ő nem szeret nagyobb neveket igazolni, inkább fiatalokat próbál felfedezni, és leginkább azzal dolgozik amilye van.

  • Rio

   Lesz egy háziwengerünk?

   • Freeezer89

    ááh, wenger csak egy van, és hála az égnek nem itt tartózkodik

 • Beyonder

  “szerintem a klub azt hitte, hogy Moyes egy “vektoros” kép, fogják,
  640*480-ról simán kihúzzák 1080p-re, és tűéles lesz a kép. ehhez képest
  Moyes egy sima bmp file, kinagyítottuk, és rohadt pixeles és
  értelmezhetetlen az egész.” (giornalista, index forum)

 • crpa7

  Nagyon jó írás! Minden egyes pontjával és mondatával egyet értek.Emberileg nekem nagyon szimpi volt Moyes,de edzőként megbukott itt,ezt gyakorlatilag már ősz óta tudjuk.
  Az utódlást tekintve sztem. van Gaal lenne a tökéletes megoldás. Simeone és Klopp megszerzésére nincs esélyünk és bár én sem van Gaalt sem Ancelottit nem ismerem annyira taktikailag,de a jelenleg aktív edzők közül gyakorlatilag csak Mou és Guardiola előzi meg őket eredmények tekintetében. Carlo sztem. még marad a Madridnál így kizárásos alapon is jöhet van Gaal,aki emberileg nekem se túl szimpi,de kiváló edző aki már a barca és a BM kispadján is ült tehát nem lesz olyan töketlen egy nagy csapat kispadján mint szegény moyesi, valamint a csapatainak játékstílusa is közel áll hozzám..

  De,hogy a jövőben is lesznek gondjaink az biztos:http://manutdfanatics.hu/moyes_csalodott_10125

  “Az utolsó négy mérkőzésen Giggs segítségére lesz Nicky Butt, Phil Neville és Chris Woods – az utóbbi kettő nem távozott Moyesszal, míg Steve Round és Jimmy Lumsden a skót trénerrel egy időben kapták meg a felmondásukat”

  “A hírek szerint a Moyes csapatépítésre beígért 200 millió fontos összeg is jelentősen meg lesz nyirbálva, a klub anyagi helyzetére tekintettel.”

  • Moyes Story

   Miben változik a klub anyagi helyzete azzal, hogy elküldtük Moyest?

   • glory

    ezt nem értem, a nike meg chevrolet szerződések évi bő 100 milliót hoznak, miért nincs pénzünk? 😀

    • Moyes Story

     Ki kellett fizetni Moyesnak 5 milliót. 🙂

     • KiB

      azért ez fura, ha tényleg így van
      “tessék David, itt van 200 milla, igazolj, akit akarsz”, ezután kirúgják
      majd ez: “jön egy új arc, neki ne adjunk annyit, jó, ahogy most van”
      ???????

     • Flack

      a 200 milla tuti volt, vagy az is csak valami újsághír?

     • Beyonder

      Újsághír, amit valószínűleg odafentről szivárogtattak ki a sajtónak. Egyértelmű, hogy a szurkolók meg a sztárjátékosok megnyugtatására szánták. Fogunk költeni, de nem ennyit.

     • KiB

      kíváncsi leszek, mennyit
      1-2 játékos nem fogja megoldani a gondokat
      és amennyit mostanság van képük elkérni egy viszonylag befutott játékosért

     • Rio

      4 millió, ami kb. Young hathavi alapfizetése.

    • crpa7

     Ezt amúgy én sem fogom.Elvileg rekordbevételeink lesznek.Vagy mégis csak nagy kiesés a BL.

    • Beyonder

     Glazerék is skótok, csak titkolják 🙂

     • godlikezaza

      skót zsidó. mein gott az micsoda keverék lenne 😀

   • Freeezer89

    nála volt a csekk, és kiszaladt a hátsó kapun

  • psychocska

   “a hírek szerint”
   én ezt sehol máshol nem láttam eddig

  • crpa7

   Ezen én is meglepődtem,gondoltam megosztom hátha tud valaki valamit arról miért vagyunk rossz anyagi helyzetben.

 • Rio

  Ezt a remek bejegyzést a mai nappal kezdődően linkelni fogom minden “nem illik a klub hagyományaihoz ez a döntés” szólamot mantrázó drukkertársnak. Köszönet érte.

 • Szabiboy

  Sam Allardyce???? Vagy csak nekem szimpatikus??

  • Szilveszter94

   Á, Big Sam nem nagycsapat élére való, és ezt ő is tudja… ő sokkal jobban él olyan kluboknál, mint a West Ham.

   • Szabiboy

    Irtam valahol hogy nekem valahogy se van gaal se simeone(igaz ot nem ismerem annyira) “nem jön be”. Klopp meg ancelotti nem fognak jonni…

   • Definitely Maybe

    Nem tudja, nemreg meg a Real Madrid ezdoje akart lenni.

  • Moyes Story

   Pulissal ketten jók lennének.

   • Freeezer89

    Allardyce meg Moyesnák sokkal nagyobb bukó lenne

 • Kövi

  Nagyon jó írás. Gratulálok!

 • Moyes Story

  Ancelotti ha szabad lenne, jó lenne? Szerintem BL, és bajnokság nyerés nélkül simán kirúghatják, szóval akár ő is jöhetne. Én őt jó szakembernek tartom, de mostanra már kicsit el öregurasodott.

  • Szilveszter94

   Áh, nem hiszem, hogy ilyen év után elengedik… trófeája már van, a játék meggyőző, és a másik két helyen is esélyes a végső győzelemre. És azért a Real kispadja van annyira vonzó hely, mint a miénk ahhoz, hogy ne feltétlen hagyja ott Ancelotti…

   • RobinGood

    Nem elengedik, kirúgják 🙂

   • Moyes Story

    Egy spanyol kupával kitörölheti, a játékuk meg szerintem nem túl meggyőző, 1 év után csoda lenne ha az lenne, de hát ezek a galaktikus balfaszok nem érik fel ésszel.

    • Szilveszter94

     Hát azért, az Atlético elleni elődöntő és a Barca elleni döntő után mindent lehet a spanyol kupára mondani, csak azt nem, hogy értéktelen.

     • Moyes Story

      Az Atletico azt a meccset beáldozta, bőven elég volt neki az a két front is. Bajnokságban egyszer sem nyertek ellenünk, a kupában meg 3-0, hát szerintem ez egyértelmű. A döntőben a Barcát pedig még a Wigan is legyűrte volna. Ott is egyébként picsaszarul játszott a Real, szerencséjük volt, hogy a Barca még szarabbul.

     • Szilveszter94

      Már elnézést, de kit érdekel, hogy az ellenfél mennyire áldozta be meg mennyire játszott szarul? Ez trófeáért folyó harc, a Real megnyerte, neves ellenfelek ellen – a szezon végi értékelésben ennyi fog szerepelni a kupasorozatról. Az, hogy az Atlético és a Barca mennyire volt százszázalékos, az már az ő bajuk; arról nem Ancelotti tehet, hogy ők úgy játszottak, ahogy.

     • Moyes Story

      Nem hinném, hogy ennyire felületesen kezelnék, amikor ilyen komoly elvárásoknak kell megfelelniük az edzőiknek. Ha se a bajnokság, se a BL nem lesz meg neki, nem fogja őket vigasztalni, hogy kiket ütött ki a spanyol kupából.

     • Szilveszter94

      De az igen, hogy megnyerték a trófeát. Perez nem úgy gondolkodik, hogy minél több trófeát kell megnyerni, hanem hogy minél erősebb csapatot kell építeni – ez volt a különbség pl. Pellegrini és Mourinho érája között, hogy Pelle kiváló bajnoki produkciója mellett nem tudott komoly sikereket elérni, míg José elsőre ott volt a BL-elődöntőben, megnyerte a kupát, és a bajnoki címre is volt esélye, még ha nem is jött össze. Ez a tétel most is áll, és Ancelotti azért elég erős csapatot rakott össze, szóval nincs oka őt kirúgni a tulajnak.

 • Nekem (érthető okokból) hiányozni fog Gollam, az írás viszont tetszett. Hódfejű helytartónk keresztneve ellenben Brendan, #bocsmá

 • crpa7

  A méltó búcsúztatás….http://manutdfanatics.hu/united_szurkolokhoz_meltoan_10122

  Sok sikert moyesi

  • Ludwig

   1-1 az old traffordon a bayern ellen minden, csak nem pozitivum. Persze iden az, hisz elvarasaink kb nem voltak…

   • Szilveszter94

    Azért ennek a Bayennek a kiejtése ebben a helyzetben nem volt reális elvárás – megkockáztatom, hogy még Ferguson sem favoritként indult volna ellenük. Most keretre is jobb ennyivel a Bayern, ezen nincs mit szépíteni.

    • Freeezer89

     ezt már párszor kiveséztuk, hogy az a bayern akkor, simán verheto lett volna, helyette jól megvertuk magunkat. pont

   • KiB

    azért a mostani Bayern ellen a világ egyik csapata se mehet biztosra, még otthon sem

    • janek_

     de ha lett volna egy normális edzőnk, akkor ezt nem ünnepelnénk az egyik legnagyobb pozitívumként a szezonban, érted.

     • KiB

      azért volt pozitívum, mert az akkori helyzetben bizony a közvélemény ilyen 4 meg 5-0kal készült a meccsre, és nem nekünk…
      természetesen mindent az adott körülmények között kell pozitívnak venni

     • janek_

      persze, épp ezért mondom, hogy ez festi le a legjobban Moyes ténykedését.

     • Beyonder

      Pont erre írtam, hogy milyen tökjó, hogy Glazerék nem fogadják el a középszerűséget. Vicces (NEM), hogy közben meg rengeteg szurkolói igen, Moyes zseniálisan lecsökkentette az elvárásokat a szezon végére a csapattal szemben.

  • janek_

   az mond el mindent ennek a szerencsétlennek a ténykedéséről, hogy a Bayern elleni hazai(!) 1-1-et ki kell emelni, mint az egyik legnagyobb pozitívumot.

 • Dzsuk1

  Rendben, akkor most sikerült meggyőzni végre engem is. Ez egy nagyon jó cikk lett, olyan megvilágításba helyezi a dolgokat, hogy már meg tudom emészteni az egészet egyben. Tehát köszönöm szépen, ettől jobban lettem végre 🙂

 • lackó

  Nagyon jó írás! Mondjuk én tuti nem rúgtam volna még ki Moyes-t. A felelősség kérdése meg igen érdekes….. Én kb. 60-40%-ra tenném Moyes javára. Ahogy ti is leírtátok, ez a csapat 1 év alatt rengeteget változott (Rio azért tavaly még igen sokat játszott, igen jó formában, idén pedig…De mondhatnám akár Giggset, Vidicet, akár Carricket is, akiknél 1 év már hatványozottan számít) Személy szerint a legnagyobb hibát az edzői stábban látom/láttam, egyszerűen érthetetlen, hogy miért ezt az összetételt választotta Moyes (jó, annyiban érthető, hogy hozott mindenkit Evertonból..:D) Tehát azért egy Phil Neville-t berakni first coachnak, azért az nekem erős.
  Woodwardot szintén lehet hibáztatni, illetve az átigazolásokkal foglalkozó teamet, ugyanis gondolom az sem véletlen, hogy az utolsó másodpercben tudtunk igazolni, Fellainit. Aztán ott volt az a herreras ügy is, ami végül ki tudja, hogyan zajlott. Hiába “elérhetetlen” célpontokat nézett ki Moyes, valamit akkor is lépni kellett volna, nem kevés idő volt igazolni.
  Glazereknek meg végképp shame on you, ha valóban ők döntöttek az azonnali kikúrás mellett! Nem értem, de tényleg… eddig hangoztattuk, hogy United, meg tradíciók, stb. Ezek után mi lesz? 3 meccsből csak 2-őt nyerünk, és repül az edző? Jó, nyilván ez elrugaszkodott példa, azért nem ugyanaz, ami Moyes-nál volt, de akkor sem tudom megérteni. Illetve ha ennyire el akarták takarítani, akkor miért nem tették meg pl. decemberben? Akkor sem álltunk sokkal jobban, ez a bajnokság végjáték nem most dőlt el, innen már úgyis kuka a szezon. A pénzügyekre meg azt mondták, nincs olyan nagy kihatással, ha egy szezon kimarad a bl-ből.
  Szóval összegezve, nagyon sajnálom, szimpatikus ember, és több is van benne, ezt a nyarat még biztos megadtam volna neki, aztán megláttuk volna, hogy indul a szezon. Ezek után nem is tudom, kit tudnék elképzelni a csapat élén.

  • RobinGood

   Pedig a fenti írás tökéletesen elmagyarázza miért kellett kirúgni Moyes-t. Talán éppen azért nem rúgták ki decemberben, mert nem úgy gondolkodnak, hogy ha háromból csak két meccset nyerünk akkor ki kell rúgni az edzőt.

  • Szabiboy

   Èn arra tudok gondolni h lehetett egy ilyen kitètel a szerzodeseben h legyen meg a BL, namàrmost ez most valt biztossa h nem lessz meg…

 • Szilveszter94

  Ha rajtam múlna, akkor én előzetesen is Simeonét választottam volna, de a három lehetséges jelöltből számomra egyértelműen ő a legjobb név számunkra.
  Ancelotti fantasztikus csapatépítő, de ő leginkább a kész keretből dolgozik, és nem nagyon (semennyire se…) szokta felforgatni a keretet – márpedig erre most szükség lesz.
  Van Gaal pont az ellentéte: ő abban zseniális, hogy felépítsen egy romokban heverő csapatot – mint azt tette Münchenben is. Viszont ő meg pont a taktikai részben gyengébb; a három edző közül egyértelműen ő a legrosszabb stratéga, ami nem fér bele nekünk, ha jövőre vissza akarunk kerülni a BL-be.
  Simeone viszont tökéletes: fantasztikusan épít csapatot, fantasztikus a taktikája, félelmetesen hatékony a játéka, bár a Fergie-féle elegancia helyett ő inkább a kemény letámadás híve. És a három edző közül ő a legvaskalaposabb, szóval őt aztán nem befolyásolja semmi a cél elérésében. (És hozzáteszem, hogy ő az egyik megreformálója Pellegrini és Rodgers mellett a 4-4-2-nek is, ami nálunk plusz előny)

  • janek_

   nekem az az egy bajom van Simeone-val (és ezt rühelltem már a kezdet kezdetén Moyes-ban is), hogy ő egy reaktív edző. Egyrészt, én a magam részéről nem szeretem a reaktív csapatokat, másrészt a United hagyományosan nem ilyen, harmadrészt a foci fejlődési iránya sem erre megy most szerintem.

   • wolandrule

    Emellett ő is lutri kategória, én nem örülnék neki.

    • Szilveszter94

     Hát azért az idei szezon után Simeone már nem a lutri kategória: kupaelődöntő, BL-elődöntő és most favorit a bajnokságban… ez ennek a szezonnak a mérlege, és ez csak neki köszönhető.

     • RobinGood

      Pont azért lutri, mert egy szezonja van.

     • janek_

      meg annak a Diego Costának, aki ebben az évben kétszer annyi gólt lőtt, mind eddig bármelyik szezonjában. És nem tudni róla, hogy egy újabb későn érő klasszis (a’la Drogba), vagy csak egy Dado Prso/Derlei reinkarnáció.

   • RobinGood

    Igen. Én mondjuk nem tartom magam hozzáértőnek, csak mezei szurkolónak, de tegnap tipikusan azt láttam amit idén a Unitedtől is. A Chelsea nem focizni ment ki és nem is tudott mit kezdeni velük az Atletico. Nekem az a fő bajom Simeone-val, hogy most van egy remek idénye az AM-mel, de egy idény szerintem kevés, hogy azt mondjuk ő az igazi. Olyan nagyon én nem látom azt a fantasztikusságot benne. Az mondjuk biztos, hogy Moyes-hoz képest karakteresebb.

    • Szilveszter94

     Simeonéval kapcsolatban azt elfelejted, hogy ő nem a csúcsról indult; ez az Atlético eddig ebben az évezredben egyszer sem volt tényező a bajnoki versenyfutásban; ő három éve építi ezt a csapatot, először megnyerte az EL-t, majd stabilizálta a csapatát, mint harmadik legerősebb spanyol klubot, idén meg már a másik kettővel is felveszik a versenyt.

     • RobinGood

      Mivel egyáltalán nem követem a spanyol focit (meg úgy az angolon kívül egyiket sem :-)) ezért elfogadom amit mondasz. 🙂 De ettől még tegnap azt láttam, hogy a bunker ellen nem tudtak mit tenni és ez hiányosság szerintem. De az is tény, hogy a Chelsea bunkere más mint mint mondjuk a Fulham bunkere 🙂

     • Szabiboy

      hmmmm Ancelotti van gaal simeone, èn valahogy egyiket sem tudnam elkepzelni…. Van gaalt meg kulonosen nem. Tudom nem reàlis de en Kloppot szeretnèm. Kivancsi vagyok h Sam Allardyce neve felmerult e? Nekem pl szimpatikus edzo es Fergi a könyvèben is dicseri.

 • Pingback: Azért az valahol felemelő, | végh hanta()

 • Szilveszter94

  Nagyrészt egyetértek a cikkíróval; annyiban nem, hogy szerintem szakmailag sem feltétlenül volt rossz választás, csak mentálisan nem felelt meg (nagyon-nagyon-nagyon nem…) az elvárásoknak. Szerintem – és ezt már év eleje óta mondom – egyszerre akarta a saját játékát is játszatni, meg a United-hagyományokat is továbbvinni, és ez a kettő volt összeférhetetlen. Én azzal nem értek egyet, hogy az Evertonnál bevett módszerek nem váltak be – mert beváltak, mi az hogy: 4-1-gyel nyitott idegenben a bajnokságban a United! Arra a meccsre azt mondtam – és ezt sem először mondom – hogy ha úgy játszunk egész szezonban, akkor nem lesz baj Moyes-szal… hát, szökőévente játszottunk úgy.
  Én inkább úgy fogalmaznék: az Evertonnál bevett módszerek nem voltak alkalmasak a Fergie-hagyományok követésére – amivel nem lett volna baj, ha nem épp azért hozzák ide, hogy kövesse azokat. Nem rossz edző (sőt…), csak arra nem alkalmas, amiért idehozták – hogy vigye tovább a Ferguson-örökséget.

  • janek_

   most eleve, milyen edző az már, akit úgy lehet elhozni valahová, hogy oké, gyere, de ezt és ezt csináld, ne amit amúgy akarnál.
   egy igazi karakter ezen a ponton állna fel és mondaná, hogy na akkor szevasztok, skacok.

   • Szilveszter94

    Szerintem mondani sem kellett neki… egyszerűen azt hitte, hogy amit ő elképzel, azt össze tudja egyeztetni azzal, amit Fergie játszatott. Mint kiderült, nem tudja.

    • janek_

     hát, akkor megint oda lyukadunk ki, hogy egy szar edző (vagyis hát nem ismeri a saját korlátait, de nálam a kettő =)

     • Szilveszter94

      Ez most tipikusan olyan eset volt, amikor az ember annyi finomat lát, és mindet meg akarja enni, és a végén rosszul lesz… ő is mindent bele akart passzírozni, és a végén sok lett.
      Ami engem az egész történetben idegelt, az a kontraszt: az alsóház ellen végig nagyon erősek voltunk, bajnokesélyeshez méltók, a felsőház ellen viszont egy kiesőjelölt szintjét is alig ütöttük meg. Az idegenbeli mérleg kábé végig ott volt a top3-ban, de hazai pályán egy gyenge középcsapat teljesítményét ütöttük meg. Ilyen a világon nincs… ha egy edző szar, akkor az gyengék és erősek ellen is az.

     • janek_

      “ha egy edző szar, akkor az gyengék és erősek ellen is az”

      lefordítom neked: az alsóház ellen elég volt annyi, hogy a játékoskeretünk azért még mindig baromi erős, az esetek többségében kijött a tudásbeli különbség. Főleg idegenben, ahol Moyes reaktívabb stílusa még valamennyire ült is.
      akkor kezdődtek a gondok, amikor a játékosállományt tekintve nem voltak nagy különbségek az ellenfél és a United között. Itt lett volna szükség az edzőre, a taktikára, a stílusra és az önbizalomra. szintén sokat elmond Moyes-ról, hogy 180 percen keresztül az ég egy adta világon semmit nem tudott kitalálni az Everton ellen, az ellen az Everton ellen, amelyiket 10 évig edzette és úgy kellett volna ismernie, mint a saját tenyerét.

     • Szilveszter94

      A nagy francokat elég annyi… idén Mourinho az ékes bizonyíték rá, hogy messze nem olyan egyszerű győzni egy angol közép/kiscsapat ellen, mint ahogy azt sokan elképzelik. Ehhez képest nagyon ritka volt, hogy egy mostani alsóházi csapatot nem daráltunk be bajnokin.
      Ami a fura, hogy ennek pont az alsóház a határa: a Crystal Palace-ig elvétve van olyan csapat, ami ellen ne szereztünk volna 6 pontot (akikkel még játszunk, azok ellen is győztünk ősszel), viszont a Stoke-tól kezdődően nincs olyan csapat, amit oda-vissza vertünk volna, sőt általában egy győzelem sem volt. Azért ekkora különbség nincs sem keretben, sem semmiben a felsőház alja és az alsóház eleje között…

     • janek_

      a Chelsea egy baromi rossz példa, mert ők előrefelé (értsd, csatárposzton), semmivel sem jobbak egy random angol középcsapatnál. és azért valljuk be, a kicsik ellen sokszor az számít, hogy elöl beviszed-e idejekorán a döntő ütést….

     • Szilveszter94

      Csak egy csapat még mindig nem 1, hanem 11 emberből áll, szóval ha egy nem jó, rajta kívül még 9 másik mezőnyjátékos próbálkozhat… pl. legutóbb, a Sunderland elleni vereség sem azon múlott, hogy van-e jó csatár náluk vagy nincs. (Egyébként Eto’o tavasszal már eléggé hasonlított régi önmagára; még nem százszázalékos, de mondjuk 80%)

     • janek_

      szerintem a közép-és topcsapatok közötti minőségbeli különbség leginkább előrejátékban manifesztálódik, mert védekezni nagyjából azért már mindenki tud. és ha az van, hogy előrefelé nincsenek sokkal jobb játékosaid, mint a leközépcsapatozott ellenfélnek, akkor kurva nagy szózsban vagy, és nem lehet arra számítani, hogy majd “magától” kijön a tudásbeli különbség.

      Most ecseteljem, miért nem mindegy, hogy a csatárod bever-e egy gólt a 10. percben a Villának, vagy hiába vagy baromi jó a mezőnyben, a sok kihagyott helyzet miatt a 80. percben még mindig 0-0?

      Száz szónak is egy a vége: a United idénre orrnehéz csapat lett, ami pont arra volt jó, hogy idegenben, amikor a kicsik is valamivel nyíltabban játszanak a saját közönségük előtt, lepofozzuk őket a minőségbeli különbségnek. De amikor egyenlő erők ellen kellett volna alkotni, akkor lófasz sem volt, még az ellen az Everton ellen sem, akit 11 évig edzett Moyes.

     • Szilveszter94

      Na ja, csak ez nálunk pont nem áll: a Moyes-csapat gyengéje éppen a kontrák levédekezése volt, és ennek logikusan végiggondolva pont a kicsik ellen kellett volna jobban kijönnie – ehhez képest ott alig néhány meccsen jött ki, és nem is feltétlenül hazai pályán. Ami furcsa volt, hogy pl. egy Swansea ellen oda-vissza mertünk védekezni, míg pl. a Chelsea (Liverpool, Shitty, Everton…) ellen mindkétszer mi kezdeményeztünk… a logikus pont fordítva lett volna.

     • glory

      sokszor nekünk sem jöttek korán a gólok, a nu ellen is a félidő végén kezdtünk pl, de többször előfordult. a chelsea-ben meg a csatár mögött hazard-oscar-willian vagy schürrle játszik, ami azért nem egy rossz sor.

     • janek_

      a korai gól csak egy szelete a dolognak, nyilván. amúgy a csatár nem csak a góllövés miatt van, rengeteget számít a labda nélküli mozgás, hogy milyen folyosókat nyit, hogyan száll be az összejátékba… emiatt IS gyenge a Chelsea támadójátéka, szvsz minden egy normális csatár hiányából fakad.

      (ha lenne olyan, akkor az általad említett 3-4 ember is sokkal hatékonyabb és eredményesebb lehetne)

     • RobinGood

      Hát azért az alsóház ellen sem voltunk erősek 🙂 Swansea, Sunderland, Fulham, WBA, Stoke

     • Szilveszter94

      A Swansea ellen bajnokit mindkétszer lesimáztuk (a Sunderlandet is vertük idegenben), a kupa meg… na mindegy.
      De a bajnokságban nagyon jók voltunk a kicsik ellen: eddig 17 meccsen 51-ből 44 pont, ami egy bajnokesélyes mérlege.

  • RobinGood

   Ha szökőévente egyszer játszottunk úgy mint a nyitányon a Swansea ellen akkor hogy váltak be az Evertonnál bevett módszerek?
   A játék tekintetében mik a United hagyományok? Ezzel mások is elő szoktak jönni, de ennek én nem látom értelmét. Van egy elképzelésem mire gondolsz, de kíváncsi vagyok. Márcsak azért is mert szerintem Moyes játéka és az ilyen értelemben vett United hagyomány nem összeegyeztethető és ha Moyes úgy gondolta, hogy ez egyszerre működhet, akkor ez önmagában a szakmai alkalmatlanságát jelzi.

   • Szilveszter94

    Nem fogalmaztam elég pontosan: nem olyan jól, hanem olyan taktikában szökőévente egyszer játszottunk; a Swansea ellen speciel mindkét bajnokin: odaadtuk a labdát az ellenfélnek (hazai pályán még inkább, mint idegenben), és kontráztunk. Amikor bevállalta, hogy az ő játékát játssza a csapat, akkor az esetek többségében nem is volt vele gond – a baj az volt, hogy ritkán vállalta be.
    Ami a hagyományokat illeti: a leírásod alapján egyre gondolunk, és abban is egyetértünk, hogy ez a kettő nem összeegyeztethető – ez volt az, amit Moyes nem tudott vagy nem akart belátni, és ezért volt “bukásra ítélve”.

    • RobinGood

     És ezen a ponton kerül elő az, hogy Moyes nem tudott felnőni a feladathoz, mert nem ismerte azt a helyzetet, hogy topcsapatként irányítania kell a játékot. Ehhez meg nem elegendő 1-2 variáció és bizony nem árt ismerni a játékosokat sem. A második pedig könnyen kiküszöbölhető lett volna azzal, ha nem ereszti szélnek a stábot. OK hogy állítólag volt aki maga akart menni, de mindenki meggyőzhető. És itt jön az, hogy nem volt koncepciója arról, hogy mit is akar pontosan csinálni. Nagy volt ez a feladat neki és nem látszott semmi fejlődés.
     És tetszik vagy sem Fergusonból egy van és nem lehet megtalálni újra, mert nincs több.
     A változás az élet velejárója, eljött az idő, hogy mi is elfogadjuk, hogy változik sok minden a futballban és ehhez a változáshoz alkalmazkodni kell, erre pedig Moyes nem volt megfelelő.

     • Szilveszter94

      A végével nem értek egyet: Moyes épp azért bukott, mert nem akart változást, pedig neki azt kellett volna levezényelni. Ő pont abban lett volna jó, amit nem csinált meg, a csapat újrastilizálásában. Abban nincs vita köztünk, hogy Moyes nem tudott felnőni a feladathoz, de ez nem a képességein múlott, hanem az akaratán – pont azt a makacsságot nem tudta hozni, amit róla beharangoztak, nem tartott ki tűzön-vízen át a saját stílusa mellett, holott ő csak ahhoz ért.

     • KiB

      Moyes-t azért rendesen “beterelték egy egyirányú utcába” ezzel a Chosen One dologgal
      ha nem 6 évet adnak neki, hanem mondjuk 2+2-t, ha nincs a molino a stadionban…stb.
      a vezetőség SAF-al együtt baromi nagy terhet rakott a vállára amellett, amit eleve kapott azzal, hogy a United padjára ült le
      nem kellett volna

     • RobinGood

      Itt érünk vissza oda, hogy ami az Evertonnál működik az a Unitednél nem 🙂 Mert egy topcsapat nem kontrára épít, csak azt is tudja. Moyes-nak meg láthatóan nem volt elképzelése arról, hogy mit kellene kezdeni azokon a meccseken ahol az ellenfél épít kontrára. Moyes és a United nem passzolnak össze.

     • Szilveszter94

      Oké, akkor ezt magyarázd el Mourinhonak is, hogy egy topcsapat nem kontrára épít…

     • janek_

      Az, hogy valaki kontrára épít, vagy reaktív a focija, nem éppen egy és ugyanaz, szerintem.

     • Szilveszter94

      Akkor elmagyaráznád nekem, hogy milyen is az a reaktív foci szerinted?

     • janek_

      aminek az az elsődleges célja, hogy tönkretegye az ellenfél játékát.

     • Szilveszter94

      Ami kétféleképpen lehetséges: stabil védekezésre épített kontrajátékkal és intenzív letámadással. Mourinho csapata egyértelműen az előbbit műveli, szóval nem egészen értem, hogy miről van szó…
      (Egyébként, a vicc az, hogy e fogalommeghatározás szerint a tiki-taka is reaktív futball, hiszen épp az a lényege, hogy a labda totális birtoklásával ellehetetleníti az ellen játékát…)

     • janek_

      viszont JM eddigi egyik csapata sem tojt be akkor sem, ha dominálnia kellett, simén lepofozott mindig, minden kicsit.

     • Szilveszter94

      Legfeljebb Spanyolországban, amikor kétpólusú volt a bajnokság, meg Angliában az első évében. Azon kívül volt azért baja a kicsikkel is.

   • Beyonder

    Linkeltem a cikkben is egy jóféle összehasonlítást a SAF és a Moyes-féle Unitedről, ebből szépen kiderül, hogy mik is United-hagyományok: http://livelifeunited.com/david-moyes-tactics-philosophies-analysing/

 • RobinGood

  Nagyon jó lett. Lényegében mindennel egyetértek. Bár némileg ellentmondónak érzem az elején felállított paradoxont és az annak feloldására szolgáló folytatást. Engem a folytatás a jó döntésre vonatkozóan nem győzött meg. Bár ha jól értem a jó döntés az arra vonatkozik, hogy Glázerék engedtek a romantikának és az utódlási kísérletnek, tehát az érzelmi megközelítést tekintve jó döntést hoztak.

  Csak egy észrevétel “A Glazerék ennél szerencsére pragmatikusabbak.” Nem kell az a névelő oda.

  • Freeezer89

   De miért?

   • RobinGood

    Mert személynév előtt nem használunk határozott névelőt. Stilisztikailag helytelen. Kilóg az írásból, ami amúgy ilyen szempontból is színvonalas, különösen a lentebb linkelt firkálmányhoz képest.

    • Freeezer89

     jaj, de hulye avagyok, elnézést, félreolvastam – kell az a nevelo oda, ezt olvastam. 1000 bocsánat, és természetesen igazad van, azért is voltam kiakadva, hogy vajon miért kell a névelo oda 😛

    • MUFanatic

     Pont a névelő ad egy olyan negatív kicsengést a mondatnak, ami sokunk véleménye kedves tuljdonosainkról… Ebből a szemszögből van funkciója! Szerintem… 🙂

     • RobinGood

      Annak a mondatnak semmilyen negatív kicsengése sincs. A határozott névelő funkciója, hogy konkrétan megjelöljön valamit a sokból, ez személyneveknél felesleges. Ennek a mondatnak a hangsúly adhatna negatív kicsengést, viszont ez írásban, értelemszerűen, nem lehetséges. A szövegkörnyezet pedig nem utal negatív tartalomra, sőt ellenkezőleg.

     • wolandrule

      Ki lehet vesézni a mondatot, egyszerűen felesleges a névelő oda és nyelvtanilag hibás. Ez a legnagyobb hiba az írásban, amúgy pazar!

     • RobinGood

      Ezt mondom én is 🙂

  • janek_

   itt sztem annyi történt, hogy Sanyi elgépelte, és az “a Glazerek” illetve a “Glazerék” két változat helyett egy köztes ragadt benn

 • stanleykubrick

  ” A vezetőség lehetőséget kap rá, hogy korrigálja a hibáját, és az új menedzser kinevezése előtt ezúttal komolyan átgondolja, hogy milyen úton akarja elindítani a Unitedet. Mi pedig nyugodtan örülhetünk annak, hogy egy olyan klubnak szurkolunk, amelynek a középszerűség nem fér bele a jövőképébe.”
  Ez valóban így van, de sajnos garancia az nincs semmire. Remélem nem fogunk csalódni.
  van Gaal, Ancelotti és Simeone a képben a sajtó szerint…Azért elég érdekes lenne Simeonet a United padján látni…

  • MUFanatic

   Most miért? Szerintem Beckham beállna hozzá másodedzőnek… XD

  • RobinGood

   Garancia nincs, de az szerintem jogos megállapítás, hogy a vezetőknek, a tulajdonosoknak nem kell a középszer és ha ezért hajlandóak áldozni is, nem csak Moyes-t hanem az emlegetett pénzeket is, akkor ez egy win-win helyzet 🙂

  • Nazara

   Érdekes lenne őt ott látni, viszont én pont azt várnám el a csapattól, amit az Atletico tolt a Chelsea ellen, amit a Sky Sportson is hangoztatnak – pace, power, attacking football (a rengeteg beadást kivéve). Olyan csapatot szeretnék, amelyik minden mérkőzésen kihajtja a belét, és látjuk a játékosokon a győzni akarást. Ezért jó lenne Simeone, Klopp és van Gaal is. Ancelottit viszont nem akarom nálunk látni. (nem szimpatikus, Chelsea-s, Milanos múlt, számomra a játékstilusa sem annyira jön be)

 • MUFanatic

  Annak ellenére, hogy én igen is megadtam volna Moyes-nak a +1 évet, ez az írás tetszett.

 • Steiner Zoltán

  annak az idézett mainstream sajtónak speciel fájdalmasan igaza van…konfrontálnunk kell a tényekkel…. GGMU!!!
  és hogy igazán én is mainstream legyek: Szebb jövőt!!! 🙂

  • janek_

   ha arra a mainstreamre gondolsz, amit én linkeltem, akkor tévedsz: az az írás egy féligazságokból összetákolt fércmunka, szégyen, hogy egy magát igényesnek nevező helyen ilyesmi megjelenhet, és nincs aki azt mondaná a szerzőnek, hogy Gabikám, ami nem megy, azt fájóan kár erőltetni.

   • Steiner Zoltán

    Hogy ki téved, abba ne menjünk bele, mert Te így látod, én meg amúgy.
    Egyszerű dolog ez és nincsen vele semmi baj(om)…

    • janek_

     a cikk azzal indít, hogy Moyes azért vol eleve halva született ötlet az MU kispadjára, mert soha, semmit nem nyert az Evertonnal.

     Ennél nagyobb nettó faszságot még soha nem olvastam. Gondoljunk csak bele, akkor ezek szerint eleve halva született ötlet volt: Guardiola a Barca kispadjára, Mourinho a Portóéra, Lippi a Juventuséra, del Bosque a Madridéra, stb.

     • Steiner Zoltán

      Jajj neee… maradjunk annyiban, hogy nem indít azzal. Nincs a két mondat között okozati összefüggés. Olvasd és értelmezd újra.
      DE (!!!) még egyszer mondom: tökmindegy, másképp látjuk. Legyen elég ennyi Neked is. 😉
      További szép napot!

     • janek_

      óó, dehogy nincs. vagy, ha mégsem, akkor minek megemlíteni egy olyan írásban, amelynek az a célja, hogy érveket sorakoztasson a Moyes-halva született ötlet problémakör mellé?

      áá, mindegy, gondolom valami személyes dolog motivál Joó Gabi mellett, mert én még nem találkoztam olyan értő futball-fannal, aki szerint akár csak a vállalható szintet megütnék a focis írásai.

     • Steiner Zoltán

      Nem ismerem a cikk íróját, sőt először hallom a nevét. (ez biztos szörnyű bűn…. 🙂 )
      Megvallom őszintén: nem szoktam figyelni a szerzőkre… ami lehet jó is, mert nem járok úgy, mint Te, hogy egy-egy cikk esetében – legyen az jó vagy rossz – befolyásol az író személye. 🙂
      Én is nem is keresem szándékosan az “értő futball fanokat” és a meglátásaikat. A saját véleményem elég szokott lenni saját magamnak. …tough cookie…. 🙂
      Kösz az eszmecserét, Isten Veled!

     • janek_

      hagyjuk szerintem.

     • Netup

      nem akarok igazán belefojni a vitátokba, de komolyan úgy gondolod, hogy a két mondat között nincs ok-okazati összefüggés? Ez az írás konkrétan egy olyan érvelési rendszert használ ahol a végső következtetéssel indít ( moyes eleve halott ötlet), majd rögtön érvekkel támasztja alá, ahol az első legerősebb érve, hogy még korábban nem nyert semmit, erre reflektált Janek is, de mind1 igazából … az érvelés alapvetően nem túl erős, attól függetlenül, hogy elszórtan vannak benne olyan dolgok amik igazak lehetnek (túl edzés, taktika stb. )

     • RobinGood

      Nyilván vannak benne olyan gondolatok amikkel egyet lehet érteni, de az egész egy förmedvény. És a végén az élvezés a Liverpoolra… persze tudom, hogy az egész szerkesztőség nekik szurkol, de attól még hiteltelenné teszi a dolgot

     • Netup

      persze alapvetően szerintem is az, csak nem értettem az illető érvelését:)

 • janek_

  hűűű, ez kurva jó. gratula.

 • psychocska

  márpedig mai hírek szerint a következő edző kiválasztásában is benne lesz az öreg
  ez a jó ember meg felvételeket mutogatott a védőinknek jagielkáról 😀

  • Moyes Story

   Voltak hírek azzal kapcsolatban, hogy Fergie a mostani pozíciójától (klubigazgató), is megválna, ezzel megszakítva minden összeköttetést a klubbal. Mostantól egy amerikai egyetemen fog tanítani, és állítólag oda is költözik. Erős a gyanúm, hogy ez a Moyes kirúgásáról döntő tanácskozás következménye. Persze ez egyelőre még csak pletyka, de szerintem lehetséges.

 • Freeezer89

  annyira kellett nekunk ez az iras, mint egy falat kenyer. koszonjuk

  • janek_

   főleg, mert a mainstream sajtó ilyen szarokkal van tele:
   http://sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2014/04/22/aznap_megbukott_hogy_kineveztek/

   • Freeezer89

    ilyeneket meg sem nyitok….

   • KiB

    végigolvastam ezt is…sajna igaz, csak kicsit direktebben fogalmaz

    • janek_

     nem, nem direkten fogalmaz, hanem demagóg módon, kiragadott féligazságokkal operál. hasonlítsd össze ezzel itt fent, és meglátod miről beszélek.

     • zozi007

      Sajnos az emberek bedőlnek az ilyen demagóg szövegnek. Az élet más területein is…

    • stanleykubrick

     Fergie edzői stábját nem csak ő hajtotta el, voltak, akik mindenképpen mentek volna.
     A Pireusz nem nyomott be az utolsó fél órában minket.
     Fellaini feladata nem a gólszerzés és szerintem hasznos tagja a csapatnak.
     Ez a vánszorgós, sérülős szöveg is igen gyenge.
     Honnan tudja ő, hogy Moyes túledzette a srácokat? 😀
     Januzaj sem Mata miatt szorult ki, bár ez még rákenhető.
     RvP és Rooney nem oltja ki egymást.
     Színvonaltalan szemét, nincs rá tényleg jobb szó.

   • stanleykubrick

    Azt a kurva élet…Ez mi a szar?

   • RobinGood

    Jaj hát ez egy baromság. Színvonaltalan szemét, mint mindig ettől a csávótól. Az egész az utolsó mondatokért született meg.

    • Rio

     Konkrétan nem értem, ez a csávó hogy írhat még bármilyen online felületre.

     • Pokmalac

      Soha nem olvastam, mert nem fér a fejembe az oldal címe. Mi az, hogy Sportgéza, de most komolyan ? 😀

 • reelbeba

  Szuper iras.

  • Gezu77

   Csak egyetérteni tudok. Bravó!