#16 – It’s hard to believe it’s not Scholes

Carrick idestova egy évtizede gyűri a gyepet a United mezében és gyakorlatilag ezen időszak alatt a klubtörténelem legsikeresebb időszakának volt kulcsszereplője. 5 Premier League, 1 BL siker, 2 Ligakupa és 1 Világkupa emelgetése is kijutott neki. Ellenben most még közel sem búcsúztatom Carricket, csupán arra akarok rávilágítani, hogy hiánya minden bizonnyal idei eredményeinken is meglátszott. Hogy miért, arra még a lapozás után derül némi fény.

carrick_0

A konklúziókat levonva az idei szezon legnagyobb problémája tehát éppen Carrick fájó hiánya volt. Michael ittléte alatt még sohasem kezdett 33 mérkőzés alatt, ám 11 alkalommal még akkor is csere volt 2009-10-ben. Idén azonban mindössze 17 alkalommal számíthatott rá a kezdőben védekező, osztogató, balanszot adó (kinek hogy tetszik) középpályásunkra van Gaal.

carraswithyellowball

Michael júliusi sérülését követően először novemberben lépett pályára a szezonban, a City elleni idegenbeli rangadón. Ezt követően részese volt, – gyakorlatilag végig kezdőként – a csapat 8/7 siker és 1 döntetlennel végződő szériájának. Azonban január végén újabb hosszabb sérülést sikerült összeszednie és mit ad az ég, mikor visszatért, újra jött egy hatos győzelmi széria is. Melynek természetesen egy újabb sérülés vetett véget, ahogyan Carrick elhagyta a pályát a City elleni hazai siker utolsó perceiben és ezt követően már nem tért vissza a szezon hátralévő részében. Az viszont a képen is látható, hogy mekkora szerepe volt a csapat sikerében és amikor a pályán volt, milyen eredményeket sikerült elérni. 1 góllal és 1 gólpasszal pedig éppen volt csapatát, a Spurst szomorította márciusban.

2015-3-Carrick1

Carricket évek óta éri kritikák sora, hogy nem elég támadószellemű, mégis hosszú idők óta az egyik legkorrektebben előrefelé játszó játékos, persze bőven vannak ezekben oldalpasszok is. Carrick ezen irányú hatékonysága szinte lankadatlan, egész évben kaptuk a szebbnél szebb adatokat erről.

diAqSwK

Ez is közrejátszhatott Carrick tavaszi szerződés meghosszabbításában, amikor is sikerült még egy évvel, 2016-ig megtoldani angolunk kontraktját. Talán itt kezdődik, amikor már kevésbé szól Carrick szezonjáról a történet, sokkal inkább a jövőjéről. Ugyanis az is szinte biztos, hogy Michael lábában még akár ezen túl is benne lehetne két jó év. Viszont mellé mindenképpen szükségeltetik egy olyan játékos, aki mozgásban, sebességben és akciók kezdeményezésében még bátrabban viselkedik. Ez persze a meglévő Blind, Fellaini, Herrera hármas is lehet. Ám a pótlására kiszemelt személyek listája sem éppen hosszadalmas, de ezen is ideje lenne elgondolkodni az Old Trafford környékén.

Titkon bízom benne, hogy Carrick a United színében fejezi be pályafutását, de ha mégsem úgy alakul, jó eséllyel a West Ham Unitedba megy majd levezetni. Sok, vele korabeli játékos kihullott már, Carrick a ’81-es korosztály utolsó mohikánja jelenleg (O’Shea, Evra, Hargreaves, Park, Vidic, Berbatov). Ő az a játékos, aki majd akkor fog hiányozni, ha nem lesz itt. Jövőre kevesebb sérülést és ütős formát kívánunk.

carra

Aki esetleg nem ismerné: