True Legends #253 – A United Wayne

Ugye nem gondoltátok, hogy Wayne Rooney távozását megússzátok igazi búcsúposzt nélkül? A blog indulása óta vele foglalkoztunk a legtöbbet, így aztán nem is engedhetjük meg magunknak, hogy ne búcsúztassuk őt érdemeihez méltó módon. Közös szerkesztőségi megaposztunkban érzelmes húrokat pengetve engedjük útjára csapatkapitányunkat. Vigyázat, hosszú lesz!

strigo

Nekem Wayne Rooney a gólokat jelenti. Soha egyetlen játékos sem szerzett több olyan gólt, aminek “élőben” örülhettem. Nem tudom, a 253 góljából mennyit szerzett olyan meccseken amiket láttam, de a végeredmény úgy 220 felett lehet. Nyilván nem mindegyiknél ugrottam fel őrjöngve, de azért akadt egy pár alkalom, mikor magamból kikelve ugráltam, a levegőbe bokszolva kiáltottam hogy Igen!, vagy csak elismerően tapsoltam, ráadásul a legemlékezetesebb góljainál (gólörömeinél) nem csak az ellenfél vagy az időpont, hanem az is megvan, hogy éppen hol néztem az adott meccset. Emlékek, amiket soha senki sem vehet el tőlem.
Az első gólja ami eszembe jut, még csak nem is United-gól, hanem evertonosként szerezte: utolsó perces győztes gól Seaman felett, a felső lécről levágódva. Aztán az első BL-meccse nálunk: egy szabadrúgással tette teljessé a mesterhármasát, a szenvedő fél akkor a Fenerbahce volt. Gól, majd címercsókolgatás az Everton ellen. Két fantasztikus átemelős gól az FA Kupában: a Boro és a Portsmouth kapusa is csak tehetetlenül nézte, ahogyan a labda átrepül felette, egyenesen a kapuba. A Spurs elleni legendás fordítás alkalmával a négy gólunkból kettőt ő rúgott be, ami után én is alaposan berúgtam. A reklamálás után (közben?) dühből bevágott gól egy Newcastle-meccsen. Győztes gól a Milan ellen, a meccs végén. 80 méteren végigvezetett, két emberes kontra CR-rel a Bolton ellen. AZ az ollózás a shitty ellen. Föld-levegő rakéta a Norwich kapujába. Láb mögött, sarokkal kapuba tett centerezés (asszem) a Swansea-nak. 2 szabigól az Arsenal 8-2-es alázása során: a lekészítő Ashley Young, én meg sosem felejtem el a labdát a kapuba szuggeráló Anderson arcát, meg a Fregattban végigfutó mini mexikói hullámot. Meg a hangrobbanás, amit a Rioban éltem át, amikor a BL-döntőben Rooney két kényszerítő után egyenlített a Barca ellen. A zseniális szólógólja a Spurs ellen, majd a kiütéses gólöröme. Ahogy Beckham vigyázó szemei láttára előbb kicsit taszít a West Ham védőjén, majd úgy 50 méterről a kapuba emel. A születésnapomon az Old Traffordon élőben is láttam Rooney-gólt: a West Ham ellen Rafael beadását pörgette kapásból a kapuba (majd kiállították a második félidőben). Az utolsó őrjöngésem Rooney-gólra pedig idén történt: a Stoke kapuját pókhálózta ki, szabadrúgásból – ez volt a kétszázötvenedik.

És most kissé fura érzés, hogy hosszú idő után a United Wayne nélkül kezdi meg a felkészülést, mert a 13 éves kölcsönszerződés után visszaengedtük őt az Evertonba. A csapat elengedi legjobb gólszerzőjét, de van egy olyan érzésem, hogy fogok én még Rooney-gólnak örülni (pedig az angol válogatottat elengedtem úgy 15 éve). Ha más nem, egy utolsó percest még viríthatna az Arsenal vagy a City ellen, már csak a régi szép emlékek miatt. Sok sikert az Evertonban, kapitány, hiányozni fognak a góljaid!

stanley

Szögezzük le, én mindig is kedveltem Rooney-t, ahogyan a Manchester United összes játékosát, aki valaha magára húzta a vörös mezt. Viszont továbbra is haragszom, és irgalmatlanul mérges vagyok rá, amiért így alakult a pályafutása. Wayne Rooney nem csak egy médiahype volt, minden esélye megvolt arra, hogy a korszak kiemelkedő játékosa legyen, mégsem lett az. Igen, siratom azon éveket, ahol több címet nyerhettünk volna, jobb eredményeket érhettünk volna el és igen, okolom őt azért, mert képtelen volt nagyobb részt vállalni ebben. A szülő is megszidja az egyébként tehetséges gyerekét, ha tudja, képes lenne sokkal jobban teljesíteni.
Ugyanakkor nehéz lenne elfelejteni a West Ham United elleni tripláját 2011 tavaszán, amikor 0-2-ről jöttünk vissza idegenben, számomra ez volt Rooney legemlékezetesebb performansza és ebből szerettem volna még sokkal, de sokkal többet látni az itt töltött időszaka alatt. A történelemkönyvek a bemutatkozását is sokszor megéneklik majd, hiszen szinte elképzelhetetlen, hogy valaki három gólt szerezzen élete első mérkőzésén a Manchester Unitedben, mindezt egy Bajnokok Ligája találkozón, ahol jobbal és ballal akcióból, majd szabadrúgásból is gólt szerez.
Hogy saját lustasága, a szerencsétlen véletlenek vagy a média túlzott elvárásai miatt nem érte el ezeket a célokat, azt mindenki döntse el saját maga. A magam részéről úgy érzem, mind a három tényező komoly szerepet játszott abban, hogy ez a búcsú most egyáltalán nem teljes.

somebody08

A mai, modern, pénz uralta futballban már alig vannak őszinte pillanatok. Mindenkinek gyerekkori álma volt, hogy annál a klubnál játszhasson, amelyhez éppen odaigazolt, mindig is az aktuális csapat szerelését szerette volna magára ölteni, annak a trénernek a keze alatt dolgozni, aki a keretet igazgatja, és persze a világ legjobb szurkolói előtt játszani, akik természetesen éppen abban a gyönyörű stadionban vannak, amelyben alanyunk is pályára léphet hétről-hétre. A játékosok pályán kívüli életét gyakorlatilag a menedzserek, stylistok, social media expertek, self brandingért felelős szakértők és az aktuális klub PR-szakértői írják, de a füvön sincsenek egyedül, hiszen több millió szem figyeli őket élőben, és legalább 50 nagyfelbontású kamera rögzíti az utolsó turházásukat is. Nem véletlen, hogy már a lefújást követő beszélgetéseket is csak eltakart szájjal merik vállalni a pályán, onnan lelépve pedig azon nyomban robotpilótára váltanak, és a jól megszokott közhelyeket puffogtatják a kamerák kereszttüzében.
Mindezt csak azért írom le, mert az elmúlt napokban a „Manchester United gólrekordere”, „örök kedvenc” és a „klublegenda” kifejezések gyakori emlegetése mellett sokan megjegyezték azt is, hogy Rooney – bár szinte mindent megnyert – bizony nem futotta be azt a karriert, amire a tehetsége alapján predesztinálva volt. Én – bár elfogult rajongóként nehezen ismerem be a kritika jogosságát – ennek okát abban látom, hogy bizony szépen lassan őt is bedarálta ez kegyetlen, profi világ. Wazza szerintem éppen a nyers, megalkuvást nem tűrő mivolta miatt volt annyira szerethető, és pont azt sikerült belőle kiölni a karrierje utolsó éveire. Állítom, hogy Rooney a 60-as 70-es években 10 kiló túlsúllyal, 27 évesen már tök kopaszon és alig 14 foggal is nagyobb játékos lett volna, mint amilyennek mi láthattuk őt, pedig bennem most sincs hiányérzet.
Én ugyanis hiszem, hogy aki nagyon figyelt, az néha láthatott valamit az igazi Rooneyból is. Akármennyire is mesterkélt lett ugyanis a profi futball világa, egy dolog továbbra is őszinte maradt, ez pedig a gólöröm. Abban az eufórikus állapotban ugyanis az ember képtelen megjátszani magát, ami a szívén, az a száján. Így volt ez akkor is, amikor Wazza 2013 januárjában az ég felé formált háromszöggel állított emléket felesége elhunyt húgának (ezt a szokását azóta is megtartotta, az Illuminati-hívők legnagyobb örömére), és akkor is, amikor ugyanezen év augusztusában, a Moyes-éra első bajnoki meccsén látványosan nem ünnepelt együtt a csapattársakkal, mert a klub nem engedte eligazolni.
Én viszont most tényleg csak a szépre szeretnék emlékezni, ezért búcsúzóul összeszedtem azt az 5 (+1) kedvenc gólörömömet Rooneytól, amely szerintem a leginkább árulkodik arról, milyen karakter is ő valójában:
Mivel fontossági sorrendet nem szerettem volna felállítani, haladjunk időrendben:

1. 2007. április 24. – 91. perces győztes gól a Milan ellen, a Bajnokok Ligája elődöntőjében

Bizonyára sokaknak megvan a meccs. A Roma elleni 7-1 után valóságos eufóriában voltam, a Milan elleni odavágón pedig már az 5. percben vezetést szereztünk. Ezután viszont jött a hidegzuhany: Kaka két góllal fordít még az első félidőben, mi meg hirtelen azt sem tudjuk, hol vagyunk. A második játékrészre aztán összeállt a csapat, Scholes adott egy zseniális, beemelős gólpasszt Rooneynak, majd a 91. percben lekontrázzuk a kitámadó Milant. Ronaldo elfut, szökteti az isteni Wayne-t a jobb szélen, aki minden teketóriázás nélkül kilövi a rövid alsót, majd nagyjából 5 méteren keresztül térden csúszik a szögletzászlóig, végül pedig ökölbe szorított kezekkel összekuporodik. A másnapi Nemzeti Sport címlapja a mai napig itt van a szemem előtt, ahogy Rooney ünnepel, a többiek pedig a háttérben, életlenben futnak felé. A visszavágón aztán simán kizúgtunk, és ami még rosszabb, a Pool 0-3-ról felállva megnyerte a BL-t a Milan ellen, de ez az emlék nekem akkor is megmarad a legszebbek között.
Az emlegetett jelenet 6:45-nél jön:

2. 2011. április 2. – Eltiltást érő fordítás a West Ham ellen…

…avagy, egy ékes példa arra, hogy az FA-nél álszentebb gittegylet a világon nem létezik. Rooney 2 meccses eltiltást kap a ligától, mert a West Ham elleni tizenegyesgól után egy „fucking what?” is elhagyja a száját, miközben a Sky kamerájába nézve ünnepel. A meccsen Wayne egyébként mesterhármast rúgott, amivel megfordítottuk a meccset 0-2-ről, szóval szerintem az volt a csoda, hogy megállt egy fucknál. Én abszolút nem tudtam haragudni rá, szemben a prűd angolokkal, akik a meccset néző fiatalok lelki üdvére hivatkozva teljesen kikeltek magukból. Szerencsére az alig egy hónappal később induló MTV-s trash realityvel, a Geordie Shore-ral nem volt ilyen gondjuk, pedig ahhoz képest Wazza legízesebb káromkodásai is a magasirodalmat képviselik. Mindegy, én a kétmeccses elmeszeléssel együtt is imádtam ezt a pillanatot: 100% pure Wayne.

3. 2011. április 6. – Arconpörgős rock’n’roll a Chelsea ellen

A zátonyon még nagyban Rooney fákkolása a téma, de őt ez nem zavarja, és Giggs zseniális megmozdulása után idegenben fordítja rá a szaros pelust a bajnoki versenyfutásban is rivális Chelsea fejére. Ezután – csakúgy mint az említett Milan elleni gól alkalmával – Wayne a szögletzászlóhoz fut, letérdel, és előadja a világ legelcseszettebb gólörömeinek egyikét. A mai napig sírva röhögök, amikor végignézem a 90-es évek aluljárós breaktáncbemutatóit idéző mozdulatot, ahogy keljfeljancsiként ízmintát vesz a Stamford Bridge gyepéből, majd a tőle megszokott, pajkos, külvárosi tahó félmosollyal az arcán, végül ülve fejezi be a nem mindennapi koreográfiát. Imádnivaló.

4. 2015. március 15. – KO a Spurs ellen

Szerencsére olyan alkalom is volt, amikor nem rajta röhögtem, hanem vele egy gólöröm alkalmával. Az angol sajtó természetesen ezúttal is főszereplője a történetnek: kiszivárogtattak ugyanis egy videót, amelyen Rooney az otthonában kesztyűzik Phil Bardsleyval, majd úgy belenéz a skót balegyenesébe, hogy teleszart búvárruhaként terül el a konyhapadlón. A médiamunkások persze habzó szájjal várják az alkalmat, hogy a meccs után kikérdezhessék Wayne-t a történtekről, de ő ver egy egészen zseniális gólt a Tottenham ellen, majd szó szerint elüti az egész dolog élét egy zseniális ünnepléssel. KO.

5. 2017. január 21. – A rekord

Abban, hogy ez a gólöröm bekerült a kedvencek közé, nagy szerepe van annak, hogy Wazza ezzel döntötte meg Bobby Charlton rekordját, de nem azért tettem a listára, mert ez egy történelmi találatot követett. Sokkal inkább azért, mert azt a mentalitást, amit Rooney itt mutatott, példaként kellene állítani a jövő United játékosai elé.
Ugye, adva van egy viszonylag szar formában lévő, ennek folyományaként komoly meccshiánnyal küszködő, öregedő sztárjátékos, aki egy gólra van attól, hogy egy patinás klub rekordere legyen. Ha ez még nem lenne elég, a csapat is ég 0-1-re a Stoke ellen, a meccsből pedig másodpercek vannak hátra. Jó helyről kapunk egy szabadrúgást, Wayne pedig odaáll, és régi önmagát idézve kivinklizi a hosszú felsőt. A gól már önmagában megérne egy „fucking whatot”, de itt ugye Bobby Charltonról is lekerült a svájci sapka, Rooney viszont alig egy másodpercre adja át magát az örömnek, és öntömjénezés helyett inkább visszanézve csak annyit kiabál a csapattársaknak: „The ball!”, és már fut is a kezdőkörbe, hátha a momentumot megragadva a győzelem is meglehet. Hidegrázós pillanat, amit sosem fogok elfelejteni.

(+1.) 2017. február 26. – Amikor pályán se volt

Szintén sokat mond Rooneyról – illetve arról, hogy mekkora csapatember is volt ő valójában – az idei ligakupa finálé, amikor úgy örült a győztes gólunknak, mint egy kisgyerek, pedig a pályán sem volt. Sőt, Ibra találata azt jelentette, hogy ő már be sem áll, de ez sem zavarta. Pedig karrierje során négyszer is megnyerte már ezt a kupát, amelyet egyébként az angolok sem tartanak túl sokra, nem csak a Stretford End eltartott kisujjú, erősen sznob szerkesztősége néz rá lefitymáló tekintettel. Persze bennünk nincs is meg az a győztes mentalitás, ami Wayne-ben megvolt…

(+1)+1. Végezetül, ha már a gólörömökről volt szó…

…ilyet meg ne lássak fordított leosztásban, mert megkereslek Liverpoolban, és akkor újra készülhetsz egy KO-s gólörömmel 😀

Még egyszer kösz mindent Wayne, és további sok sikert az Evertonban!

kovacstomi

The hardest part… mert az, elfogadni elengedni és feldolgozni a tényeket, már évek óta nehezen élem meg, hogy a Manchester United amibe én beleszerettem már sehol sincs. Ahhoz képest ahol ma vagyunk, még nehezebb elengedni a hősöket, legendákat, ikonokat! Ez is csak azt bizonyítja, hogy öregszünk… Volt időszak amikor én őt tartottam a világ legjobb játékosának: igen, szerintem Wayne Rooney a világ legjobbja volt! Én örülök, hogy a szemem előtt vált egy ösztönös zseniből korszakos játékossá, kevés ilyet lát az ember manapság, pláne hogy ezt az adott játékos egy klubban tegye meg! 13 évet húzott le nálunk, klubszinten megnyert mindent, a klub legeredményesebb gólvágója, és ugyanez érvényes az angol válogatottra is! Stanley kollégával ellentétben én azt érzem, ez bizony egy roppant sikeres pályafutás és Wayne Rooney a Manchester United legendája, ikonja, és az is marad mindörökké! Történelmet írt, és olyan momentumokkal ajándékozta meg a klub szurkolóit, amiket soha de soha nem fogunk elfelejteni, ebben biztos vagyok! Rooney egy kivételes képességű játékos, aki a pályán mindig szívből játszott, az ilyen alakokat pedig soha nem felejtjük el!

Végszóként, mindent de mindent köszönök Wayne, örökké a hősöm maradsz!

harmansmith

Annak idején, amikor egyszer csak úgy döntöttem, hogy én bizony a Manchester United mellett teszem le a voksom, Wayne Rooney nevét talán még a legvérmesebb Everton-szurkolók sem ismerték. Számomra mégis ő a klub első olyan igazán nagy, emblematikus karaktere, akinek a manchesteri pályafutását az elejétől a végéig átélhettem, így képtelen vagyok nem pozitív érzelmekre asszociálni, amikor az ő nevére gondolok. Hogy a végén már nem volt jó? Nem hát, sőt, néha egyenesen kiábrándító volt látni. Hogy kétszer is bevágta a drámakirálynőt? Megtörtént, baromi gáz is volt. A helyzet azonban az, hogy képtelen vagyok hangsúlyozni, hogy mennyire nem érdekel. Egyik sem. Egyszerűen azért, mert nincs olyan játékos, aki az elmúlt tizenhárom évben többet tett volna a klubért, mint ő.

A számok és a címek mellette szólnak, ebben nincs kérdés. Sokan mégis vitatják, legenda-e – bár a helyes kérdés inkább az, hogy legendaként fogunk-e rá tekinteni? Ezt mindenki döntse el maga, az én szememben azonban éppen azért vált azzá, mert a pályán rendre képes volt a klub érdekeit a személyes céljai és vágyai elé helyezni. Ehhez persze kellett Ferguson is, de még mennyire kellett, Wazza “vízhordó” énje nélkül azonban nemcsak a saját karrierje lett volna kevesebb, hanem a klub trófeakollekciója is.

Végkicsengésként adná magát, hogy azt írom, szomorú vagyok, amiért elmegy. Mint ahogy teljesen magam alatt voltam, amikor a Boss nyugdíjba ment, vagy Scholes mindkét búcsújánál. Ez azonban most más. Még csak nem is keserédes, sokkal inkább egy megkönnyebbült érzés. A Fener ellen belőtt tripla, a szarkáknak dühből bevágott kapásbomba, meg persze a City-t megsemmisítő legendás ollózás olyan emlékek, amiket kár lett volna bemocskolni még pár évnyi szenvedéssel. Mindenkinek jobb lesz így. Bizom benne, hogy az Evertonnak is, és a következő pár évben láthatjuk még Rooney sokadik virágzását – most, hogy végre tényleg minden róla szólhat, ha ő is úgy akarja.

EZS

Vannak játékosok, akik neve számomra egybeforr a Manchester Uniteddel. Akikről nem tudtam, nem tudom elképzelni, hogy valaha más csapatban fognak játszani, vagy egyáltalán, nem lesznek ott az aktuális keretben. Akikről gyermeki naivitással azt gondolom, sosem fog rajtuk az idő és örökké a kezdő tizenegy tagjaként futnak ki a pályára. Aztán ha mégis lelassulnak, megöregednek, kiszorulnak, visszavonulnak, vagy elhagyják a csapatot, nem hiszem el, hogy megtörténik. Távozásuk hatalmas űrt hagy bennem, és úgy érzem, nem lesz többé ugyanaz a United, másképp kel fel a nap, még a sör íze is megkeseredik a számban, mintha egyedül ülnék a Mozaikban.
Az első ilyen Vörös Ördög, Eric Cantona volt (nem ma kezdtem a szurkolást, na). Annak idején még nem tudtam a Premier League-et követni, csupán a Nemzeti Sport offline hasábjain olvastam a híreket, valamint a teletexten böngésztem az aktuális forduló eredményeit. A BL meccseken viszont – már amelyiket közvetítették itthon – csodálhattam King Eric játékát. Aztán visszavonult, és nem tudtam felfogni, hogy a következő szezonban már nem lesz a United tagja. Később Becks, Keane, Ronaldo, majd Rio, Vidic, Giggs, Scholes távozása volt rám hasonló hatással.
Roo utolsó két-három évében mutatott teljesítménye már előrevetítette, hogy előbb-utóbb lépnie kell, változtatni, vagy ha nem tud megújulni, keresnie kell egy másik csapatot. Ám hiába töltötte utolsó évét zömmel a kispadon, hiába nem tudta azt játékot hozni, amiért korábban csodáltuk, mégis ugyanúgy megrendít a távozása, mint a fent említett legendáké.
Wayne-ről már mindent elmondtunk, többször is, ebben a posztban is megtesszük. Azt, hogy alávetette magát a csapatérdeknek, és mindig az aktuális sztár alá dolgozott. Gólrekorder lett a Unitedben, a válogatottban, megnyert minden jelentős klubtrófeát (az Európai Szuperkupát nem – figyelmeztet halkan Somebody), több bajnoki címe van, mint a City-nek. Szó volt a transzfer kérelmeiről, a heti háromszázezer fontos fizetéséről, a balhéiról.
Számomra ő igazi Vörös Ördög volt. Az a játékos, aki csatárként egy elvesztett labda után hátra sprintelve utolsó emberként szerelt az ellenfél kontrája végén. Aki „ihletett állapotban” bazmegelt a kamerába egy mesterhármas után. Aki ha a pályán volt, még ha nem is ment neki a játék, már a jelenléte jobb teljesítményre sarkallta a társait, mint egy igazi Kapitány. Aki dühből vágott hatalmas gólokat. Azon a poszton játszott, ahol épp szükség volt rá, ha kellett visszament középpályára, ha kellett, a szélsővédő helyén szerepelt. És az, akinek végig kísérhettem unitedes pályafutását, amiért hálás vagyok. Nem gondolom, hogy egyetemes igazságokat fogalmazok meg. Érthető, ha sokak számára nincs egy szinten a fent említett játékosokkal. De számomra ugyanolyan Legenda, mint ők. Köszönök mindent, és sok sikert az Evertonban Roo!

ezra

A kapitány még egyszer utoljára végigsimította kezét a kormányon. Emlékek tömkelege tört rá egyetlen érintéstől. Hisz’ még négy esztendeje sincs, hogy átvehette az egykor dicsőséges fregatt irányítását, és mennyi évet szolgált a hajón mint egyszerű tengerész. Sohasem felejti el, amikor megpillantotta az úszó műremeket.

Kölyök volt még, amikor rossz tutajával útnak indult a Mersey-n, egészen Manchester város kikitőjéig. Szíve minden egyes csomó megtételével nehezebb lett, ahogy távolodott a liverpooli világítótorony kék fénye, amikor azonban ott állt előtte az orrán vigyorgó ördöggel díszített csatahajó, szemernyi kétsége is elszállt. A legnagyobb dicsőség várja őt itt.

A HMS Uniteden azóta 13 tél és nyár váltotta egymást. Nincs már tenger, sem vidék, amelyet be ne járt volna, és ahonnan nem hozott volna el legalább egy láda aranyat. Mind a fregatt, mind Őfelsége flottájának legsikeresebb kapitányává érett, Swansea-tól Tampáig mindenki ismeri a nevét. Megannyi legyőzött ellenfél, számtalan megsemmisített kalóz horda, valami azonban mégis hiányzott neki ennyi év után is.

Hiába a dicsőséges évek, az utolsó szezonok már csak ritkán emlékeztettek azokra az időkre, amikor csatlakozott HMS United legénységéhez. Már hónapokkal ezelőtt eldöntötte, hogy amint újra kikötnek, búcsút vesz a hajótól, amely férfivá nevelte. Érzi, hogy elfáradt. Hogy hangja már nem ér el a fregatt legkisebb sarkába is, egyre nehezebben viseli a tengert, éjszakánként pedig csak akkor kerülik el a rémálmok, ha a kék toronnyal hímzett párnájára hajtja le fejét. Hetek óta azon töpreng, mihez is kezdjen, ha partot érnek a nyár elején. Ugyan rengeteg barátság és régi ismeretség köti az Újvilághoz, Őfelsége flottájának többi kapitányával ellentétben nem vonzza sem a déli ütetvények gazdagsága, sem az északi nagyvárosok állandó zaja. Aztán persze ott vannak a csábító keleti ajánlatok. Minden egyes nyári portya idején kap egy-egy ajánlatot kínai és maláj kereskedőktől, hogy irányítsa az ő flottájuk valamelyik hajóját, azonban ő még ugyan el is viselné, de a hűvös Mersey-parthoz szokott családját nem tenné ki a rothadó növények szagával átitatott állandó párának. 13 év után viszont elképzelhetetlennek tart akár egy napot is felsége és fiai nélkül.

Tegnap már látható volt a Királyság partvonala, amikor összehívta a legénységet, és elköszönt. Meglepődni ugyan senki nem lepődött meg – már az előző nyáron is pletykáltak róla – azt viszont nem értették, hogy hogyan egyezhetett meg a jövőjéről, amikor hónapok óta vannak vízen. Ez persze megmagyarázza, hogy a kapitány miért tűnt el időnként napokra is kabinjában.
Ő pedig nem látta tovább a titkolózás értelmét így nyíltan beszámolt mindenről. Egy hollandus kalmárral sikerült megegyezni, aki ígéretet tett neki, hogy a Mersey vidékén szolgálva még évekig dolgozhat neki. Egy new amsterdami kocsmában vette át a holland levelét néhány hete egy galambbal együtt, amit aztán válaszával vissza is küldött neki pár napon belül.

Ma pedig itt van. Levette kezét a kormányról. Megálljt parancsolt a feltörő emlékek kavalkádjának, és minden erejét összeszedve hátat fordított a HMS Unitednek. Csizmája tompán csattogott a rámpán, ahogy beszállt egy kisebb, kékre festett csónakba. Már várták.

Aznapról már nem sok mindenre emlékszik, az idő úgy kapta fel és pörgette meg, hogy azóta is szédül, szíve azonban más miatt kalapál ezekben a percekben. Izgatottságában hányinger kerülgeti. Az átkozott csónak billegése sem segít, ám egyszerre megszűnik körülötte a külvilág. Abbamarad minden kényelmetlenség, amikor megpillantja az ismerős kék tornyot. Liverpool.

Hazaért.

 

/a nyitókép természetesen Szücsi munkája, mint ahogyan az évek alatt termelt rajzait is felhasználtam a posztban/

 • Csinibob

  Csodálatos lenne

  “The problem is we have four players that cannot play football now, not even training, so it looks like our group is big but it is not and the time for their recovery is really long. Marcos no chance before December as an example, so our squad is not so big. Everybody knows because I told I would like four players and I’m ready to go from four to three because the market is difficult, some clubs think the market is different from others. We are not a club that is ready to pay what the clubs want us to pay so I’m ready to go from four to three.”

 • Pite

  Predator lesz ebből a végén:

  Bayern Munich CEO Karl-Heinz Rummenigge has admitted the club could let Renato Sanches leave the club this summer.

  “He won’t get enough minutes at Bayern, so we’re willing to negotiate a loan deal and maybe beyond that,” he said. “I’m not the coach, but I think Renato needs regular football. I can confirm Milan’s interest, but talks didn’t progress last week. If a club are interested in a Bayern player, they must be ready to deal with significant economic figures and I don’t feel that Milan are ready to meet our demands. We’ll say that it wouldn’t be bad if a €48m offer came in for him”

  • Csinibob

   Az mondjuk érdekes, hogy egyetlen német eredetiben sem találtam meg a hivatkozott utolsó mondatot.

   • skiz
    • Csinibob

     Így jár az, aki lustaságból csak az első 3 szöveges találatot nézi meg. Köszi szépen!

     Így viszont csak annyit tennék a témához, hogy Maja Nilssonnal én sem lennék elégedetlen. Ha komolyan gondolják ezt az árat, akkor a lelátón fog megrohadni a srác.

     • skiz

      szerintem valamelyik digó klotyópapír bedobta a számot és erre volt ez reakció
      el nem tudom képzelni, hozé mit lát benne, bár neki perisic művészetéhez is megvannak a receptorai

 • Pite

  @csinibob:disqus, kezdek elbizonytalanodni, egy egyszezonos, egy rendszerben használt játékosért ez olyan elmebeteg összeg, hogy akár rá is bólinthatnak a végén:

  Liverpool are prepared to return with a £70m offer for RB Leipzig midfielder Naby Keita. Jurgen Klopp wants the 22-year-old at Anfield next year and has already had a £66m offer rejected. But the Mirror now claim the Reds are ready to up their bid to £70m.

  • Csinibob

   Én ezt el sem akarom hinni. Mármint tényleg ő lett volna az én idei igazolásom (vagy Kroos), de ezek szerint mindkettő majdnem ugyanannyira elérhetetlen. 79 mio EUR :O 50-60 lett volna a max. érte, hiszen így is óriási rizikó van ebben. Kíváncsi vagyok, hogy a Leipzig csak profitot akar maximalizálni vagy tényleg komolyan gondolták, hogy a nagyok ligájába vágynak.

   • Pite

    ez kb. 2,5-3x túlár érte, elmebeteg, eszeveszett, lehetetlen dolog lenne, ha valaki érte letenne !!80!! kibaszott milliót, egyszerűen nem találok szavakat

    • Ruud

     En nem tudom, miert vagytok az osszegeken kiakadva. Egyre tobb lesz mindenki, evrol evre, plane hogy a PL-be is fossak a penzt a kozvetitesi jogokert.

     Mindenki annyiba er, amennyit egy csapat kifizet erte. Perisic pl 50 milliot 😀

     Visszaterve Renato-ra, szerintem a 48 nem ‘csillagaszati’. Majd ha a PSG megvette Jr-t 220ert, na akkor lesz inflacio.

 • Alberti Róbert

  Lukakuval jobban járunk remélem. Perez meg menjen a rákba. Mi eladogatjuk nekik az egész csapatot, de visszafele már nem adna a rohadék csak óriási pénzért…

 • Csinibob

  @HarciasToni:disqus / @fellathebest:disqus igaz nem hozzánk jött a spanyol, de ezt a fogadást fenntartjuk még? Szerintem Potato még mindig szar.

  https://uploads.disquscdn.com/images/22486481d50aa7aa5d9b77742f0a3f245a68218f2996e943b7f0c787f6825709.png

 • truedevil

  nos, raiola lett hivatalosan is verratti ügynöke, azér megérné rákérdezni, hogy mennyi az annyi, bár neki valószínűleg a barca a prioritás

  • Roleee_#JoseOUT

   és szerinted ez még nem volt? :))

   • truedevil

    hádde most lett hivatalos, eddig csak pletykaszinten ment, de oké 🙁

    • EZS

     ha ez segít, én még nem láttam ezt a hírt. 🙂

     • Roleee_#JoseOUT

      milyen kis megértőek lettünk manapság srácok 😀

    • Golf

     Mindegy attól még lehet róla beszélni. 🙂
     Nem lenne jó túlságosan Raiola irányítása alá kerülni, viszont ha el lehet hozni a jó viszonyt felhasználva, akkor meg hülyeség lenne kihagyni.

  • Golf

   Ha Dierért ki kell csengetni 60-at, plusz Perisic 50, akkor inkább jöhetne Verratti mondjuk 80-ért, a maradékot meg elrakhatnánk télre.

   • mrmojo

    Az olasz játékmesterre mehet 120 plusz murinnyó

  • Csinibob

   Kurvajó igazolás lenne, de a PSG láthatóan nem engedi el sehova.

   • Ruud

    Barcaba fog menni

    • Csinibob

     Idén nagyon meglepne, ha oda tudna menni, miután elnézést is kért gyakorlatilag.

     • Ruud

      Szerintem elbarterezik Neymarra. 150 misi tarsasagaban 😀

 • mrmojo

  A real most fut csak igazán galaktikus transfer window-t

 • Roleee_#JoseOUT
 • mddnszksz

  tudom hogy sokat dolgozok mostanában, de hogy úgy lemaradtam, hogy már vége a csoportköröknek és bayern-arsenal BL meccs van azt túlzásnak érzem

 • Harrari Ezra

  Szolgálati közlemény: még ma este érkezik új poszt, lesz még most kis idő az esetleges pletykák és cáfolatok összeütköztetésére, de azért figyeljtétek és egy bejegyzéssel arrébb akkor találkozunk!

  • Harrari Ezra

   vagy nem (a szerk.)

 • reelbeba

  Csak sikerül elsózni morátát is. Legalább – fella örömére – csodálhatjuk öt is a péelben

  • truedevil

   abban a pillanatban ahogy aláír a cselzihez, borítékolható, hogy több góllal zár mint lukaku, a szokásos “szerencsénk” alapján legalábbis benne van

   • lasi

    vagy akkora “gólvágó” lesz, mint Torres volt ott

    • Endy919

     10000%….

    • Attylon

     Remélem, a személyében meglesz a következő Shevchenkojuk/Torresük.

  • Asimov

   Mennyibe került?

   • Endy919

    80m juró lesz elvileg…

    • HarciasToni

     akkor mi jartunk jobban. woody <3

    • Endy919

     *****
     58m font(65m juró)

     • Csinibob

      a BBC a 65-öt még mindig fontban hozza. (73 mio)

     • Endy919

      Initial fee Chelsea are paying Real Madrid for Morata is €65.5m (£58m). If all add ons are realised, total fee could rise to “about £70m”(Sky)

     • Csinibob

      Ezért írtam, hogy a BBC még mindig a 65-öt hozza. 😀

     • Endy919

      majd lekúszik az 😀 remélem 20-ig meg sem áll! 😀

     • Csinibob

      Igazából ebből a szempontból mindegy is. Ha hozzá Costa szintjét (sőt, felette kellene), akkor megérte a pénzét, minden más esetben baszott nagy flop.

     • Endy919

      ez sajnos így van ..meglátjuk.

     • Chestcontrol

      persze ha nem lö golt akkor lecsuszik azt telen viszi a celta vigo 10+2m add ons 😂😂😂

  • Roleee_#JoseOUT

   akkor most kék lesz a haja?

   • fella

    lacazette után egy újabb csatár, aki úgy igazol az angol top6-be, hogy kurvára másik csapatba akart menni 😀 lukakut is ide lehet talán venni, bár neki kicsit elhiszem, hogy jobban izgatta a united

    • lamps8

     tehát ezek közül lukaku az aki leginkább a szíve után ment :DDDD

     • fella

      egy cselzi-fórumon vagyok?

     • lamps8

      már megint nem tudod hogy hol vagy?

  • fella

   amúgy komolyan érdekel, hogy pepitában (kékben) sikerül-e rászolgálnia az általam megelőlegezett bizalomra azzal kapcsolatban, hogy tud egy topcsapat eredményes elsőszámú csatára lenni. szvsz menni fog neki, de ha egy az egyben (játékban) costát kell majd pótolnia, akkor be is fürödhet

  • fella

   baz, látom mostmár hivatalos, hogy megegyeztek. tegnap tévedtem, mikor azt írtam, hogy nem lesz még egy olyan balfasz csapat, aki ennyit ajánl moratáért

   • fella

    nemtom én megvennék-e valakit, aki egy héttel előtte a rivális mezének színére festette a hajét izgatottságában

    • Tornando Ferres

     Micsoda szakmai érvek 😀
     Egyébként jól járt a Madrid, Costát fú alatt kellett volna elküldeni, így mindenki tudta, hogy csatárínség van Londonban.

     • fella

      szerinted ezt szakmai érvnek szántam?

     • Tornando Ferres

      Remélem, hogy nem 🙂

    • Chestcontrol

     te siman megvenned 😂😂

  • Angus

   Nagyon bízom benne, hogy nem sülünk be Lukakuval.

   • reelbeba

    Hát, ki fog derülni ki a nagyobb balek, mi vagy kelszi

    • reelbeba

     Én egyikre sem tennék komoly összeget, megmondom öszintén. Gecinagy flop lehet mindkettö

     • fella

      lukaku tudja, hogy kell gólt lőni a pl-ben, de nem tud focizni
      morata nem tudja, hogy kell gólt lőni a pl-ben, de tud focizni

      izgi lesz

     • Angus

      Morata sem valami nagy szám, de még gólt se lő

  • mufurc

   Nem úgy volt h. mi Moratát a Chelsea meg Lukakut akarja…

 • Csinibob

  Amúgy elképesztő finomsággal válogatjuk itt a középpályásokat, óriási elvárásokkal vagyunk, aztán Fellainit nézzük évek óta. Egy Mourinho csapatba bőven jó lenne bármelyik gyors és erős fiatal rombolni. Vettünk CB-t aki tud passzolni, nem kell túégondolni ezt. Joséka meg jobb bekkben játszatja FoMe-t, pedig tökéletesen megfelel a fentieknek.

  • RedMark

   Pereira, my man!

   • Csinibob

    Még a Salt Lake meccset nem tudtam visszanézni, de neki az a Carrick szerepkör nagyon nem ment sajnos az első meccsen.

    • infinite_red

     a többség szerint meg pont, hogy jól játszott

     • Csinibob

      legyen igaza a többségnem, én nem hiszek benne, hogy az menni fog neki

    • Salvatore

     Egyébként én is így láttam. 🙁

   • reelbeba

    Tizenöt centivel és húsz kilóval kevesebb a hozé-pozitív kápénál, szal visszadobjuk hadd nöjön még

  • Chestcontrol

   azon kivul h nem tud focizni (bezzeg kommentelni) mi a gond fellaval?? 😂😂😂😂😂

   • Csinibob

    Kínosan ügyelek arra, hogy gyalázkodás közben mindig rendben legyen a fella / Fellaini elhatárolás 😀 😀

 • fella

  imádom a cityt, megveszik danilot is walker mellé #miafasz

  • fella

   31 millió fontért 😀

  • reelbeba

   :DD beszarnék! Walker megy delph mellé az angolkvóta rubrikába. Aztán ki tudja, lehet daniló egy kalap szar lesz.

   • reelbeba

    (vagy pepmagic, és az egyik kapus lesz a másik meg tkp)

   • HarciasToni

    danilonal fiola attila is jobb vedo, szoval nem nagyon veszelyezteti walker helyet

    • sdave07

     beszarok rajtuk :DDDD majd Danilo lesz a balbekk 30m-ert, mert Zidane játszatta ott kényszerből vagy 5 meccsen, amikor már nem volt oda embere

 • reelbeba

  nemtom mi a nagyobb balfaszság, ha a pénzhegyen ülve egyáltalán nem veszünk kápét, vagy ha abból is ilyen third choice lepattanót augusztusban

  • fella

   ki szerinted az a középpályás, akiért érdemes (és lehet is) bankot robbantani?

   • reelbeba

    nem tudom kik a célpontok. Ha a matic dier fabinho trióból kell választani, akkor nálam fabi, háde én nem értek hozzá. Nekem az nem fér a fejembe, hogy a középpályás téma, ami ugyebár január óta nyilvánvaló volt, hogy a picsába nem lett lerendezve még

    • Rio

     Varunk a deadline day-re, amikor egy utolso pillanatban bedobott penzbombat mar nehezen utasitanak el akkor is, ha nem tudnak mar igazolni a kiszemelt helyett senkit sem. (De csak nem)

    • fella

     nekem az a benyomásom, hogy woodyék megpróbálnak ésszerű keretek között fejőstehén lenni – ezt mutatja morata és perisic esete. a végén lehet, hogy az lesz, hogy perisicért kifizetjük az agyatlan vételárat, de megpróbálunk azért nem teljesen hülyét csinálni magunkból. az egész világ tudja, hogy kell nekünk középpályás, és azt is, hogy kik a kiszemeltek, nyilvánvalóan kegyetlenül le akarnak rántani minket, ami komoly visszatartó erő lehet.

     • reelbeba

      Nemár, ha egy suta tankcsatárért kipattintunk 90 millát, akkor egy rendes középpályásért (ami után sír a keret, hiszen fellaini a wba-ban is max idöhúzó csere lehetne és carricknek meg lefött a kávé) nemmindegy mennyit fizetünk?

     • reelbeba

      Ja, és úgy hogy ezt már áprilisban le kellett volna rendezni. Kábé úgy mint lindelöföt. De lehet nekem vannak tök homály elképzeléseim arról hogy hogy megy ez, szal

     • Ruud

      Egyetertek teljesen, jo balfaszul csinaljuk. Amugy Matic fog jonni, aminek kulonosebben nem orulok.

   • Ruud

    En Marcos Llorente-t vennem.

   • Pite

    Goretzka

    • infinite_red

     jaj…

 • fella

  morata megy a cselszibe ha megállapodnak a klubok

 • Csumpitáz Béla

  Skysports:
  UNITED TO MISS OUT ON MATIC?

  Manchester United could be set to miss out on Nemanja Matic, with Gazzetta dello Sport reporting Juventus are in pole position to sign the Chelsea midfielder.

  The Serb is understood to be the Serie A champions’ preferred midfield transfer target ahead of both Liverpool’s Emre Can and Paris Saint-Germain’s Blaise Matuidi

  • Golf

   Szerintem Conte hozzánk nem is engedné, különben már rég itt lenne…

 • Schweinsteigerlin

  Anthony Martial’s cousin: “I confirm the interest of Inter for Antho. But his head is in Manchester and he is focused on a good pre-season.”

 • fella

  napi móka: verrattinak lehet, hogy raiola lesz az ügynöke, ami mind tudjuk, hogy mit jelentene

  • Roleee_#JoseOUT

   egy 150 millás transzfert?

   • fella

    megszámolnák nekünk szerintem 70-be

  • Pite

   ősszel úgy is ő volt identifikálva mint José no1 célpontja Carrick helyére a nyárra. Idei nyári SE narratívába beleférne 😀

  • Yossuf_84

   ha igazak a twitter pletykák, akkor Perisic off, és most Verrati nevét dobták be… 😀

   • Asimov

    na jó én becsukom mára a netet

   • Chestcontrol

    na akkor csak olvassa Eddy a blogot 😜

   • danNN

    Mázli, hogy azonos poszton nyomulnak. Mondjuk Verrati jöhetne nyugodtan. Perisics meg padozzon tovább ott ahol van.

  • fella

   perisic és/vagy matic, oszt annyi meg egy bambi, ezt eddig is tudtuk

   • Chestcontrol

    egyezzunk ki egy maticban oszt kesz de ha mindenaron szelsot akar akkor hozza sanchezt ne egy ilyen huszadranku senkihazit… perisic sztem a poolba sem ferne be

    • fella

     most mondanám, hogy semmire nem mész azzal, ha folyamatosan leírod ugyanazt, de moratánál bejött 😀

     • Chestcontrol

      na ugye 😜

     • Chestcontrol

      woodward bekovetett a blogon 😂😂

    • Pite

     Perisic-csel szerintem az a legnagyobb baj, hogy ha ráaggatunk egy 60 milliós címkét, akkor azért világsztár produkciót kell hoznia, 20-30 kanadai pont, klasszis teljesítmény. Ő nem ilyen játékos, egy jó iparos, egy sokat futó közepesen ügyes gyerek. Kb egy felturbózott Büttner-Park szerelemgyerek, de többet 20 milliónál nem szabadna érte adni.

    • Asimov

     te figy. értem én, hogy nem akarod de láttad már játszani valaha? Nem egy Ronaldo de akár még jó is lehet

     • Chestcontrol

      pont ez az 50millio fontert az h “akar meg jo is lehet” sztem nem tul vagàny! plane h 28 szal nagyon jobb mar nem lesz

     • Asimov

      Nincs túlsztárolva mert horvát. Ha latin lenne akkor lehet elkérnének érte 100-at.

     • Chestcontrol

      zlatan sem latino volt

     • Asimov

      zlatant még a focit az életében nem látott nagymamámnak sem kell bemutatni

     • Ruud

      Martial-nal nem az van, hogy “akar meg jo is lehet”?

      Ugy remlik 60ert jott, de meg majd 20-at radobunk ha ugy van.

    • Kuba

     Mondjuk ezerszer hallottam hogy “de Martial/Rashford elől venné el a helyet/lehetőséget” még Perisic kapcsán is. Na most a szarrágó arzenálnak kifizetni kurvasok pénzt egy amúgy klasszis de unszimpatikus játékoaért, aki aztán tényleg full a kezdőbe jön, a két fiatalunk ELÉ. Ez a gondolatmenet így minimum nem konzekvens. Aláírom hogy Sanchez erősítés lenne, a világ szinte minden klubjában az lenne. Ettől függetlenül ez támadható döntés lenne.

     • Chestcontrol

      50millioert elvarhato h erositesnek jojjon valaki es ne a padra azt hiszem ebben egyetertunk. ha meg valoba. upgrade ergo klasszis jatekos akkor sztem nem zavarna senkit h kitol vesz el perceket. az h sanchez nem szimpi neked…. na es? zlatant sem szerette a fel blog ahogy joset sem. ha viszi elore a szekeret akkor hamar megszeretik majd

     • Kuba

      Én itt csak arra akartam utalni, hogy nagy felháborodás van hogy ugyan nem kell senki oda mert majd megoldják a mieink. Lukakunal is ez volt az egyik érv. Sanchez meg méginkább ez lenne, őt nem lehetne nem játszatni.

   • infinite_red

    hogyne, meg egy faszt

 • Pite

  Neymar = 150 millió + Verratti? Azért az elég para, de legalább _JR elhúz a PSG blogra. :DDD

 • stanley

  https://digitalstand.hu/leshatar

  Én pedig már csak azt akarom kérdezni, hogy nektek megvan már a Leshatár? 🙂
  Vérrel és verejtékkel készítettük!
  Iszonyatosan jó írásokkal, 20-30 ezer karakterben, minden anyag mellé Szücsi illusztrációkkal, profi tördelővel.
  Elég sok pozitív visszajelzéseket kaptunk, reméljük ti is adtok nekünk egy első számnyi bizalmat!

  • na leütöm már, csak nem lehet olyan szar, ha ennyit promózzátok

   • stanley

    Muszáj promózni. Digitálisan jövünk csak, egyedi koncepcióval, mellőzve a sok képet és halandzsát, ami folyik a piacon.

  • fella

   ez valami vadászmagazin?

   • stanley

    Nem! 😉

  • EZS

   nekem azt írja, elfogyott 😀

   • stanley

    Jó lenne, ha azt írná. 🙂

   • Chestcontrol

    nekem meg h fizetos 😂😂😂

  • Pite

   angolul nem adjátok ki? nem szeretek sokat olvasni magyarul 😀

  • Frank O’Farrell

   amatőr tákolmány, Szöllő a király!

 • fella

  én az elejétől fogva pártolom a perisic-dealt, úgyhogy kifejezetten szarul érintene, ha nem jönne össze. griezmann után moratába is tökre beleéltem magam (és lukakuval még mindig csak barátkozom), szóval örülnék, ha ezúttal nem kéne szomorkodnom

  • fella

   7-es mezt neki

   • Chestcontrol

    az fellae lesz

  • Csinibob

   Ez az ember egy kurvadrága James Milner.

   • fella

    én ezzel maximálisan tisztában vagyok

   • Pite

    nem teljesen, mert Milner legalább angol. Nem lenne baj ezzel a Perisic deallel, ha kiegészítőembernek jönne 20 millióért, de 60 millióért, a csapat valaha volt 4. legdrágább játékosa lesz, ami azért eléggé para

    • Csinibob

     Ennél az embernél a pöcsöseink többet nyertek, aztán tőle várjuk a megváltást.

  • Chestcontrol

   akkor ennyi erovel te a stokenak is szurkolhatnal

  • HarciasToni

   nagyon ideges leszek ha martial perceibol fog elvenni ez a szerencsetlen…

 • Csinibob

  Matic lesz ebből, és Perisic nem. Joséka is letett róla szerintem, mert Martialt nem meri beáldozni, mert elbontják a népek a stadiont.

  • Golf

   Dier lesz az, meg Weigl + bili. 🙂

  • fella

   szerintem meg perisic lesz és matic nem

   • Csinibob

    Vam ám erre egy tábla milkacsokim.

    • fella

     amúgy nemtom miért, talán mert már nem kell tanulnom, de tökre alábbhagyott az átigazolási pletykák iránti érdeklődésem. néha persze idejövök pörögni, de alapvetően úgy vagyok vele, hogy lesz ami lesz

     • Csinibob

      Amenniy időt elbasztál ezzel, már lehetne egy pdh-d is.

      BTW lesz-e a fogadás vagy sem?!

     • fella

      nyomjuk

    • Pite

     Lassan rámegy a házad a milkacsokikra, annyit buktál az elmúlt időkben 😀

     • Fish08

      Igazából a Milka szponzorálja, és ez is egy marketing fogás 😀

     • Pite

      Ahova jártunk suliba, ott volt egy srác akinek Milka volt a beceneve, remélem nem az ő “csokiját” küldözgeti becsomagolva 😀

     • Csinibob

      Nem emlékszem, hogy lettek volna rövid távú fogadásaim, de majd átnézem a fogadásos mappámat!

     • Pite

      velem van valami futó fogadás éppen?

     • Csinibob

      Nincs, vártam volna valami keitásat, de nem volt ilyen.

     • Pite

      Minap olvastam, hogy mi érdeklődünk, de szerintem még mindig not for sale. Mondjuk, ha a Pool letesz érte 65 millió fontot, akkor azért azon tuti elgondolkodnak Lipcsében is. Az meg külön gyász lesz, ha ők elviszik Keitát 65-ért, mi meg Perisicet 60-ért 😀

     • Pite

      Nekem rémlik valami, hogy te arra apelláltál, hogy a pool leteszi érte a 60 angol fontsterlingmilliót én meg mondtam, hogy nfs, de hát ez a hajó már kezd elmenni 😀

     • Csinibob

      jaja, nekem is rémlett ez, de aztán eszembe jutott, hogy nem volt min fogadni, mert abban igazat adtam neked, hogy kirakatplayer meg BL, és financiálisan nincsenek eladási kényszerben, és emiatt azzal zártam le, hogy tesztelni lehet őket egy 50-60 millió közötti összeggel.

 • fella

  érdekesség: bár úgy lett beharangozva, hogy conte hosszabbított, csak egy a feltételek javultak a szerződésében, a hossza ugyanúgy 2019-ig tart, ahogy a tavaly kötött szerződéséé. ja és matic nincs a túrakeretükben

  • Asimov

   Kíváncsi vagyok mihez kezd a kettős terheléssel.

  • Roleee_#JoseOUT

   Maticra amúgy mennyi fontot írnak, ha írnak?

   • fella

    elég nagy a csend körülötte, most persic a soros (sic!)

    ami tuti, hogy a lukaku-biznisz előtt már időpontja volt orvosira, csak a chelsea megvétózta a dolgot amiatt, hogy bakayokoval szarakodott a monaco

 • Schweinsteigerlin

  EXCLUSIVE: Jose Mourinho tells Mark Ogden that he would love to be at Manchester United for 15 more years.

  • fella

   jesssz

   • Asimov

    😀 psyçhoçska meg felköti magát 😀 Elképzelhetetlennek tartom amúgy, hogy itt legyen még 15 évig.
    Edit: Szerintem max 3 év de lehet még annyi sem

  • Ruud

   Csak megcsavarta a kola LA-ben.

  • ezt azelőtt vagy azután szeretné, hogy a chelsea-ben akar lehúzni hosszú éveket? még nem tiszta

  • stanley

   Nem hülye a José, tudja, hogy ez egy komoly esély neki, de én kizártnak tartom, hogy öt évnél több legyen ebből. A mai PL világában már sajnos nálunk sem fér bele a bizonytalankodás meg a pöcsölés, lesz egy gyengébb éve mondjuk három-négy szezon után, simán elhajtják.

   • fella

    ne legyél benne biztos, hogy ha itt tölt 3-4 sikeresebb szezont, akkor egy gyengébb után kuka lenne. ma már senki nem tudja garantálni a sikert, akkor meg már jobb a stabilitás. ha összeveszik mindenkivel, akkor lesz kuka, de simán egy gyengébb szereplés miatt önmagában szerintem nem

    • előbb össze kéne hozni a 3-4 sikeres szezont. ha idén mondjuk nincs bl, nem vagyok biztos benne, hogy nem pattintják ki

     • fella

      gyakorlatilag a keret döntő többsége imádja (egyelőre), szerintem amíg az öltőzőt nem veszíti el nem nagyon fogják kirakni. főleg hogy ezen a szinten proven alternatíva gyakorlatilag nincs, és szerintem a vezetés is inkább elkerülné, hogy megint új menedzsert kelljen hozni, durva évek voltak ezek

     • ez már rég nem elvekről szól, pusztán lóvé kérdése az egész. nem idénre gondoltam amúgy – bár lehet akkor is kibaszták volna – hanem a következő évre

     • fella

      arra írtam, a következő évre a fentit. szerintem öltözővesztésig marad, lóvé ide vagy oda. moyesnál és lajosnál is legalább olyan fontos szempont volt a kirúgáskor a játékosokkal való viszony, mint a szar szereplés

  • Asimov

   Én annak örülök, ha ki is rúgják, hogy azért eddig nem kutyaütőket hozott a csapathoz.

   • fella

    mondjuk még mindig fergie kutyaütő és egyben kutyaevő igazolása, dong fangzsu az örök kedvencem

    • Asimov

     Hát igen az öreg is simán mellényúlt egy csomószor. Bár ő képes volt kihozni egy átlag focistából is a klasszist.

   • Chestcontrol

    pont ezert nem jon perisic

 • Pite

  Mindenkinek, aki utalja a Forma1-et, a sracok cukibbak, mint ti, mert ok szeretik 🙁

  https://uploads.disquscdn.com/images/fb54a9064f3793a30eb98824ad3b7ebcdda0f8f9777a4dcc4fde356551ab886c.jpg

 • https://twitter.com/hashim0307/status/887430175260016641

  igazán elmehetnének már az anyjukba

  • stanley

   Édes istenem…

  • Pásztor László

   Most már aztán igazán leszarhatnánk ezt az üzletet

  • Golf

   Szerintem el kell ezt a Perisicet engedni, ahogy elengedtük Moratát, nevetséges amit művelnek egy 20 milliós 28 éves játékosért.

   • stanley

    Ezt kéne csinálni pontosan.

    • Chestcontrol

     a szomoru az h sanchezel kapcsolatban is 50et emlegetnek. nem ertem miert nem startolunk inkabb ra

     • mucus2

      mert nincs release clause a szerződésében, Wenger pedig nem akarja eladni, így nincs az a pénz amiért eladnák, még így se h jövőre ingyen mehet. Jó, lehet valami irreális összegért, 100+ misiért elengednék, de az meg tőlünk lenne faszság annyit fizetni érte.

     • Ruud

      El fogjak engedni kevesebbert. Minek marasztalni, ha nem akar + jovore ingyen menne? Azert 50 misi meg mindig 50 misivel tobb, mint a 0.

     • Csinibob

      Papa elhiszi, hogy most PL-t nyer, aztán vissza tud vonulni kitett brével az asztalon.

     • Ruud

      Hat amekkora gyoker egy csapat, kinezem beloluk 😀

      En amugy orulnek Sanchez-nek; de gyanitom be kell ernunk a horvat kiadassal 🙁

     • Khal Drogo

      Mert nem tudjak potolni 50 millioert es ideny kozben meg alairhat.

     • Asimov

      még az arzenál sincs annyira ostoba, hogy 50-ért elengedjék a legjobb emberüket. Amúgy meg sanchez elmondta, hogy ő BL-t akar nyerni. Nem hiszem hogy jelenleg lát bennünk fantáziát.

  • Golf

   Perisic ötvenéhez képest Neymar kétszáza sem tűnik soknak…

  • lasi

   hát a faszom nem kéne?!

  • Asimov

   Talán ezért baromság ilyeneket nyilatkozni, hogy tele vagyunk pénzzel. Itt az ideje Ednek megnézni a listán a maradék 3 nevet.

  • danNN

   Hála a jó istennek. Egy harmadrangú senkiért 50 milla.Vicc

  • Chestcontrol

   sztem ez csak bla bla… en abban is ketelkedek h egyaltalan perisic kellene nekunk, plane ennyiert. en nem igazan erzem upgradenek

   • de te a tagadásban élsz egész nyáron 😀

    • Chestcontrol

     fella meg hozna minden kutyautot 😂😂

  • Achi

   Oké, de akkor kettőt kérjünk, hátha az egyik bedöglik.

 • Pepoka
  • dawos11

   Martial mennyire flegma már, király 😀

  • Lingard mit csinál a videó végén?

   • Roland

    Lingard!? Az nem Neymar?

   • Golf

    Neymaringol, készül az új csapattársra. 🙂

   • Ruud

    Ez a csavo nem 100.

   • Pite

    Jól érzi magát edzésen

 • Csinibob

  Martial > Mindenki

  azt jmondja beabasztam, kihívom verekedni, köcsöögök

 • Ruud

  Amúgy nem igazolnunk kéne mint a bolond, hanem végre kitalálni, hogy mi a szart akarunk. LVGnek is szörnyű húzásai voltak, most meg azt olvasom, hogy Jose is 3 védős rendszert akar?! Wtf 😀

  Nincs normális védelmünk, évek óta. Persze, sérülések, stbstb – mindenhol vannak.

  Kagawa, Welbeck, Januzaj, Memphis, Cleverly, Chicho, Keane, ilyen játékosokat passzoltunk el szarért kb, aztán Lukakuk meg Perisicek jönnek rekord összegekért? 😀

  Én tényleg nem értem.

  Ne legyen igazam, de ezen a fórumom Novemberben (megint) arról fogunk beszélni, hogy akkor a PL-t vagy a BL-t (EL-t) kell elengedni.

 • Pite

  Pulisic közben kiosztott 2 gólpasszt és összehozott egy büntetőt a Milan ellen a Dortmundnak. Istenem, mennyivel jobban járnánk, ha őt igazolnánk le azért a 60 millió Ł-ért, nem pedig a horvátot. Ajjj.

  • Roleee_#JoseOUT

   csak Pulisic is inkább tkp mint hogy szélső

   • Rio

    Fm-bol ismerem kizarolag, ott 1 db posztja volt, az AML. Eljatszik kozepen is?

   • Pite

    Dehogyis 😀

    • Tam

     A transfermarkt szerint a legtöbb meccset AM pozícióban játszotta, aztán RW és LW. Mellesleg onnan is lőtte a legtöbb gólt/adta a legtöbb asszisztot. Nekem a FIFA-ból rémlik hogy CAM és ST lapja van inkább 😀

     • Pite

      Rengetef Dortmund meccset lattam iden es altalaban szelen kezdett, csak ugye a Dortmund eleg fluid tamadosorral jatszott. A srac kegyetlenul gyors, a szelen a leghasznosabb szerintem

    • Csinibob

     Az USA válogatottban csak ott nyomja.

 • Achi

  Csak így gyorsan átfutottam a kommenteket, de elég világvége hangulat van. Ilyen szar volt ez a két sörmeccs? Nem láttam őket, csak az összefoglalókat, de nem tudtam eddig elképzelni, hogy (megnyert) felkészülési meccsek után is ilyen fos hangulat legyen 😀 Mi lesz itt, ha kikapunk a realtól a szuperkupán?

  • Pásztor László

   Hát mi volt itt Moyes alatt a felkészülési meccseken 😀 Pedig ott meg ezeknél is szarabb csapatokat nem vertünk meg 😀

   • Tam

    mert ő volt a kiválasztott, ez meg csak José. Egyébként messzemenő következtetéseket soha sem szoktam levonni a felkészülési meccsekből, de ott már sejteni lehetett, hogy jó vége nem lesz annak.

   • Achi

    Mondjuk az olyan szezon is lett 😀

  • Pite

   Amúgy rohadtul nem számít sem a mutatott játék, sem az eredmény itt. Ami fontos, hogy a játékosok lábába perc kerüljön, hogy visszaszokjanak a fudballhangulathoz és olyan dolgokat (pl. extrém magasságban foci) is kipróbáljunk, ami eddig nem jött össze. Meg hát ugye összesöprögessünk egy valag pénzt a szar hajnali kirakatmeccsekért

   • Achi

    Én is így gondoltam. Azért csodálkozom, hogy elég sokan vannak, akik elemeznének meg panaszkodnának. Én majd az első komoly meccs után hozom csak az ásót.

    • Pite

     En csak rohogok azokon akik itt karognak, meg hisztiznek. A real ellen augusztus 8.-an kezdodik a szezon, addig csak gyujtjuk az instagram lajkokat.

     • Achi

      Nem vagyok a hurrá optimizmus híve a SAF utáni korszak tapasztalatai alapján és most sem érzem, hogy valami korszakos dolog álla össze az MUban, de hogy a pre-season meccsek alapján megítéljem Lukakuékat meg José második szezonját, azt még én is erősnek érzem.

     • amikor szembejön a valóság

     • Pite

      Aztan ha megsem akkor is lesz nyavajognivalo. Ez mar csak ilyen

    • Freeezer89

     ez a blog annyira negativ, hogy vilagvége hangulat az alap hangulat

     • Pite

      Olyan ez a blog, mint egy AIDS-teszt, jobban szeretjuk, ha negativ 😀

 • Schweinsteigerlin

  Unlike Scholes + Rooney in 2006, Valencia will not be banned for pre-season red card. SAF never played Amsterdam tournament again after that

 • Salvatore

  Én a poszttal törődnék, izgalmasabb, mint ez a sok idióta pletyka…
  Köszi a búcsúztatást, nagyon jó írás!
  Sokan emlegetitek, nekem is a number 1 kedvencem Rooneytól a Milán elleni 1. és 2. gólja, no meg az egész meccs olyan igazi, régi Unitedes, Fergusonos.
  És a szintén többször említett gól az Everton ellen, miután megcsókolja a címert (ezt ilyen könnyen elnézik neki most?), tisztán emlékszem, hogy bár még matematikailag nem, de gyakorlatilag azt a bajnokságot ezzel a góllal húztuk be végleg. És az a meccs is… a régi idők izgalmai.

  Kedvenc gólörömöm pedig amikor kifut a szöglet irányába, előtte hány egy cigánykereket, és utána ad egy parasztlengőt a szögletzászlónak. Nem sokszor csinálta, egy City elleni góljánál tuti, meg még párszor. Nekem még ez a mozdulatsor volt a tipikus Rooney.

 • Ruud

  Szerintetek lesz Rooney szobor? Remelem igen, egy darabig biztos o lesz a rekorder.

  https://uploads.disquscdn.com/images/edd6242ef3ff86f49adf20d045a6df3895ac088849ee63911395dcb154e7ae1c.jpg

  • stanley

   Azért nagyon remélem, hogy előbb Giggs, Scholes, Neville szobor lesz.

   • Ruud

    Szerintem egyben lesz Class of ’92

  • majd 30 év múlva

   • Ruud

    Henry is kapott.

    • stanley

     Tudod, akiknek csak élő legendáik vannak! 😀

     • Ruud

      :DD

  • reelbeba

   Majd amikor jövöre elmegy Kínába 50 milláér amit az everton kaszíroz, akkor szavazzunk újra. De ja, végülis ennek sincs jelentösége, szal

 • Schweinsteigerlin

  Inter Milan boss Luciano Spalletti names squad for China and Singapore tour and Ivan Perisic is in it. Deals can still be done #mufc

  • fella

   azok után, hogy az inter mennyire keménykedik az lett volna a fura, ha most kettőt hátralépnek azzal, ha nem nevezik

   • szépen kiköhögtetik velünk az 50 miskát, nem kell félni

    • Golf

     Biztos nem adnék érte 48 milliót, akkor visszahoznám inkább Johnstone-t kölcsönből és játszatnék vele szélsőt…

    • fella

     amúgy meg kell hagyni, jól csinálják

     • nagyon nehéz feladat belőlünk pénzt kipréselni 😀

     • fella

      perez pl elbaszta, pedig soha az életben nem fog annyit kapni moratáért, amennyit mi ajánlottunk

     • godlikezaza

      kelet tigriseit sose írd le

     • Rio

      Pont most olvastam egy cikket a nemzeti sportoldalon arrol, hogy kezdtek el tulszabalyozni a kinai piacot, vege a kanaannak.

  • Golf

   Van még remény…

  • FabianCancellara

   der iz ö csensz

 • Chestcontrol
 • Chestcontrol

  @fella

 • Chestcontrol

  3-5-2????? mondjuk balszarny Perisic/blind/darmian. jobszarny ugye a gèp. kozepen pogba miki herrera elottuk meg rashford/marci ee lukaku. sztetek fogjuk ezt a felallast latni?

  • fella

   hózi aszonta, hogy igen

   • Chestcontrol

    es az jo lesz nekunk?? lajos is belebukott

    • fella

     lajos nem ebbe bukott bele, meg hát lehet ezt a háromvédőzést jól is csinálni, ezt tavaly a cselszi megmutatta. a blind, lindelöf, bailly – perisic, pogba, herrera, valencia – miki – rashford/marci, lukaku eléggé adja magát, főleg rangadókra

     • lasi

      akkó már inkább Rodzsó Blind helyett

     • fella

      hát majd ha már egészséges lesz ja, talán ő illik oda legjobban

      kicsit megfeledkeztem róla, sry

     • Chestcontrol

      es matic?

     • lasi

      ő majd a juvéban

     • reelbeba

      háromvédöben durmi is jó lenne szerintem hátul. Amúgy lehet jól csinálni, és hozé is próbálgatta, szal nem egy ördögtöl való gondolat, de nem hiszem hogy sokat fogjuk látni

     • fella

      én remélem, hogy nem visszük túlzásba, mert a united játsszon négy védővel, de alapvetően nem baj, ha ott lapul a fiókban. ha a háromvédő a két futóval elől a B terv, a hat védő és Fellaini pedig a C terv, akkor már csak az A tervet kellene rendesen kitalálni

     • Fellaini bántóan ügyetlen volt a meccsen is, kapott egy nagyon csúnya esernyőt is.

     • fella

      ő arra az ajax elleni szerepkörre jó, aztán csocsi

     • reelbeba

      feed rom, ennyi, nem lesz túlgondolva. Jön egy veröember hátra, pogger meg a két szélsö meg gyömöszöli a labdákat a boxba/box elé, aszt’ vagy lesz valami vagy nem

     • fella

      valszleg így, kérdés hogy rom jobban nyomja-e, meg hogy nem kellene-e ehhez a taktikához inkább 442-ben játszani. egy lone strikert azért egy valamirevaló védelem eléggé meg tud fogni

     • reelbeba

      nemtom, ehhez nem értek, de szerintem nem a formáció a lényeg hanem hogy a támadóknak mi a feladatuk, pl hogy ki fut be lukaku mögé/mellé, hányan lehetnek egyszerre a boxban, kinek kell visszalépni, ilyesmi. Azér van egy valag jó second striker/gólerös szélsö opciónk, szal szerintem ebben is lehetne fejlödnünk, mármint hogy a föcsatár mellett a többi támadó is termelhetne böven

     • fella

      ezt is adom. valszleg egyébként az lesz, hogy lukaku target man, a jobboldalon játszó szélső inkább second striker, mivel valencia úgyis feljön, a balszélső pedig inkább szélsőként játszik a három középpályás előtt.

     • reelbeba

      ellenféltöl függöen ofkorsz, hámer hozé a tactical géniusz

     • fella

      nem minden ellenfél ellen van értelme sokat teszetosáskodni, ezt basztuk el tavaly is. mondanám, hogy néha jobb, ha a csapat a saját játékát jácca, ha lenne nekünk olyanunk. na majd idén

     • reelbeba

      ahol szerintem rengeteg kihasználatlan kvaliti van, az a támadó kp, miki, lingard martial, rasi, a többi csapatrészben kábé ki lett hozva a max. A kérdés hogy ezt akarja-e/ tudja-e aktiválni vhogy hozé? Nyilván kell a ‘balansz’, és hozé nem egy hübelebalázs, és mondjuk értem és elfogadom, de nekem erröl szól a második éve, hogy ezeket az ‘eröket’ fel tudja-e szabadítani

   • Chestcontrol

    fella perisic felszallt arra a nyamvadt gepre?

    • fella

     nem tudom, de ettől függetlenül szerintem napok (vagyv talán órák) kérdése, hogy done legyen. kínából is lehet LA-be repülni

 • Schweinsteigerlin

  West Ham are hoping to complete a deal to sign forward Javier Hernandez from Bayer Leverkusen this week, according to Sky sources.

  Rohadjak meg egy próbát nekünk is megért volna. De legalább megvan ki szerez biztosan ellenünk legalább 3 gólt a szezonban, ha ez összejön..

  • Roleee_#JoseOUT

   de legalább a chelsea se fog nyerni a WHU ellen 😀

  • Yossuf_84

   Velük kezdjük a szezont.

  • Chestcontrol

   en inkabb sanchezre toltam voln egy allint.

 • mddnszksz

  az este 11tol hajnali 3-ig való fotoszintezis meres egyetlen előnye hogy látom a felkészülesi mérkőzéseinket és nem zombikent megyek másnap dolgozni

 • fella

  azok a mazochisták, akik felkeltek tudnának róla valamit mondani, hogy látható-e valamiféle elképzelés? az összefoglalókból annyi látszik, hogy lendületből támadunk, próbálunk kevés húzásból helyzetbe kerülni, és az ilyen lingard-miki-féle arcok miatt van sebesség is

  • stanley

   Egyébként ennyi tűnt fel nekem és ez már bőven biztató.

   • fella

    mondjuk ebbe a direkt játékba perisic elég faszán beleillek, most az árától függetlenül

  • fella

   lukaku meg egy tohonya lóbaszó, de valszleg baromi sok gólt fognak vele rúgatni a többiek 😀

  • Amíg a Salt Lake első csapata volt a pályán, addig ők voltak a jobbak, helyzeteik is voltak, a Jones-Lindelöf páros nem állt a helyzet magaslatán. De mivel az amcsik két nap múlva meccset játszanak, 30 percenként sort cseréltek, és egyre gyengébb volt a felhozatal. Lingardon kívül szerintem senki sem játszott jól az első félidőben, a másodikban is csak Martial, meg a védelem.
   Valencia pirosa érdekes volt, a PL-ben ez max sárga, a spori kiment Mourinhohoz hogy cserélje le vagy kiállítja, José szerint nem volt piros, így a bíró leküldte Valenciát.

   • fella

    igen, ezeket olvastam én is, hogy látszik, hogy ők meccsben vannak, meg bírják a meleget, nekünk pedig kicsit gyorsan jött a galaxy után ez a meccs meg a nagy meleg. ez a valenciás dolog kicsit vicces leírva, gondolom meccs közben annyira nem volt az

    • Ja, elképzelést én továbbra sem látok, ugyanaz lesz mint tavaly, csak Ibra helyett Lukaku (ami szerintem nem upgrade, de majd meglátjuk). A sérült Mata helyére beálló Mitchell jobbszélen való játszatása vagy a taktikai rugalmasság teljes hiányát jelezte, vagy azt hogy Mourinho beleszart az egészbe, inkább az utóbbi.

     • fella

      a nyilatkozata alapján eléggé nem szerette ezt a meccset, kb. olyan feje volt, mintha az fa a csütörtök esti el-meccs után szombat délre rakta volna az épp lejátszott bajnokit 😀

     • Chestcontrol

      sztem oruljenek h nem mondta azt h sracok huzzunk innen a faszba

   • godlikezaza

    mkhitaryan góljánál a megelőző kis ticken-tacken szekszuális volt. azt pont az első csapatuk ellen akasztottuk

  • Golf

   Az első 30 percben, amíg az “A” csapatuk volt fenn sokkal jobbak voltak mint mi. A védelmünk kritikán aluli volt.
   Lingard jól játszott, kérte a labdát, cselezett, szaladt, tényleg jó volt.
   Miki gólja szép játék volt.
   Aztán a második félidő 10. percében úgy gondoltam h alszom egyet még. 🙂

 • mrmojo

  fent van online a teljes meccs valahol?

 • Asimov

  junior bannolva lett vagy már másik csapatnak szurkol?

  • reelbeba

   megtalálta a kis fütyijét, és most azzal játszik

 • stanley

  https://digitalstand.hu/leshatar

  Itt van a Leshatár, megjöttünk, megcsináltuk, még most is remeg a lábam az izgalomtól!

  100 oldal tömény futball.
  Benne: Sallai portré, egyenesen Baumstark Tibi közreműködésével, Somos Ákos regél a Vidi ’85-ös UEFA csodájáról, Kele János taktikázik Contéval, a Nagykeró a futball jövőjéről ír, benne jó sok számmal és adattal, mégis közérthető nyelven, aztán van egy Buffon portré – Berei Dani tollából és még nekem is volt pofám egy cikket hozni benne, de van itt még rege a Honvéd aranyról és minden, amit a bundáról tudni akartál, egyenesen Gazdag Jóska tollából.

  A telókon offline is olvasható a magazin a megvásárlást követően, ha letöltitek a Digital Stand appját. Jó szórakozást kívánok!

  • oszt hol a tiszteletpéldányom?

  • Harrari Ezra

   zsíír, köszi. amint nem céges gépen leszek, bezsákolom (egy feltétellel: a kövi számban lehetnének a szövegek sorkizártak)

   • stanley

    Sokkal olvashatóbb, ha nincs sorkizárva a szöveg, hidd el próbáltuk és ha csak egy érvet kell mondani a The Blizzard sem sorkizárt és az az igazság, sokkal jobb is úgy!

    • Harrari Ezra

     hát jó, igazából csak az esztétikai érzékemet bántja, de hiszek neked és felülemelkedem rajta

     • stanley

      Így sokkal szellősebb és kevésbé katonás az anyag.

  • Golf

   100 oldalba nem fért bele egy cikk Perisicről, nem hiszem el?! 🙂

   • stanley

    Mondanám, hogy legközelebb, de hazudnék. 🙂

  • Schweinsteigerlin

   Dedikalas mikor lesz? 🙂

   • stanley

    Akár most is! A képernyő melyik oldalára szeretnéd? Egyébként a köszöntőben ott van az aláírásom. 🙂

  • Tom’On14

   Itt Svedorszagban is van egy offside nevu sved nyelven. Ez annak a magyar vonatkozasu verzioja vagy valami sajat cucc?! Grat.amugy, szep munka!

   • stanley

    Ez egy teljesen saját cucc. Ahogyan a címekből is láthatod a szerzőket, ezeket az írásokat bizony mi gyártottuk, mi találtuk ki és az Istenit, mi is lektoráltuk! 🙂
    Szücsi adta a rajzokat, mind a tizenkettőt (!), remélem itt az SE-n ez is jelent némi plusz motivációt a vásárláshoz! 🙂

    • Tom’On14

     Koszonom a valaszod! 😊

  • ZoliH85

   csak digitialisan jön ki?

   • stanley

    Az első szám igen, de a Focivilág atyjával dolgoztunk, aki ideje korán tájékoztatott minket, hogy 40%-ot lekap a terjesztés, így már-már reménytelen vállalkozás egy ilyen beindítása printben. Ellenben megfelelő érdeklődés esetén a limitált printes megoldásra gyúrunk, de ehhez látnunk kell, hogy ennek milyen felfutása lesz. Egyrészt eladásban, másrészt visszajelzésekben.

  • Beyonder

   Az ncore-on már fent van? 😀

   • stanley

    Mivel nem pdf formátumban lehet letölteni, ezért remélhetőleg nem.
    Egyébként írtunk az ncore-nak, hogy figyeljék a dolgot, másoknál már működött.

    • MrFer

     nincs fent, de tiltó listán sincs egyelőre

     • stanley

      Még nem kaptunk választ, remélhetőleg fogunk, másoknál működött, mi is onnan kaptuk a tippet.

     • Asimov

      hát ha ez így működik, hollywood pl miért nem ír nekik egy cuki légyszi ne töltsétek fel a filmjeinket pls levelet?

     • stanley

      Ezt nem tudom. 🙂

     • Pite

      mert hollywood leszarja a 10milliós magyar közösséget aminek az 5%-a jó, ha ncore-ozik, főleg amíg 30-700 millió dollárokat termel minden egyes filmjük. Engem jobban meglep, hogy a könyv, játék és pornóipar termékei, amik közel sem hoznak annyit mint a mozifilmek, miért nincsenek nagyobb védelem alatt.

  • MrFer

   Megvettem. Edenred Gold Ajándékkártyával ráadásul (cafeteriás cucc), valóban nem bonyolult a kiadvány beszerzése.

   • stanley

    Nagyon köszönjük! 🙂 Jó szórakozást!

  • Pite

   Megvárom amíg leakciózzátok és megveszem olcsón télen :DDD

 • Angus

  Két skac érdekelne nagyon. McTominay és A. Pereira. Milyenek voltak?

 • Golf

  At the post-match press conference, Mourinho said: “Mata has a big ankle but I hope it is nothing important. A few days, a week, probably. Darmian’s problem is not an important one.”

  Legalább a sérülések nem súlyosak.

 • MrFer

  OFF: erre nincs jobb szó, mint hogy hilarius, mennyire lehet relaitivizálni a szart 😀 FB-ról egy komment azzal kapcsolatban, hogy Wenger 7583 napja ül az Arse padján, és ez hosszabb a PL-ben, mint bárki más: ” Hajrá aranyéhség, hajrá kupabuzi rajongók! 😀 Rohadtul Örülök neki, hogy Wengernek köszönhetően az Arsenal az az angol nagycsapat amelyik a legtöbbet megőrizte az identitásából. Azzal együtt, hoyg a legsikeresebb eddzőnk és a legnagyobb klubbépítőnk, nem érdekelnek a serlegek. Az már annál inkább, hogy Az Arsenal F.C. Még mindig igen nagy arányban Arsenal-t tartalmaz. Köszi Papa!”

  • Asimov

   belakták a gödröt

   • MrFer

    exactly.

  • stanley

   Jajjj…

 • Frank O’Farrell

  elég ijesztő volt az első félóra, amikor véletlenül egy félig komolyan vehető volt fent a pályán velünk szemben. de oké, ne vonjunk le következtetéseket

  • Ruud

   Jojjon mar Perisic! 😀

   • Rio

    Kivancsi vagyok megkapja-e a 7-es szamot 😀 fu mi lenne itt

    • Ruud

     Csak nem!! 😀

  • fella

   mindig ez van: amint jön egy komolyabb ellenfél, szarok leszünk. így is fog maradni örökké 🙁

 • Balti

  Belefutottam az NSO-ba reggel (newsfeed), ami azt írta, hogy “Megszerezte első gólját a Manchester United színeiben Romelu Lukaku, a belga válogatott csatár”. Akartalanul is benga válogatott csatárt olvasok. Kétszer futottam neki, mind a kétszer ez jött ki.

 • stanley

  Dier remélem augusztus 31-én lesz berobbantva. Akkor lenyelem ezt a Perisic felé is igazolást.

  • Csinibob

   Egy overpriced Dier hogyan fogja legitimálni az 50 milliós középszert?

   • stanley

    7/8 jó igazolás.

    • Pite

     Azert azzal varjunk egy fel szezont, hogy a Lukaku-Lindelof parost jonak kialtjuk ki.

     • stanley

      Hosszabb távon mindegyik játékosban bízom, akiket José hozott.

     • Ruud

      Mondjuk mint szurkolonak, nincs is nagyon mas valasztasod 🙂

     • stanley

      Azért Falcao vagy Mariska kapcsán már akkor is voltak kérdőjeleim. De alapvetően nem tudom mi csúszott el itt ennyire az elmúlt években. Talán a hit.

     • Csinibob

      Lindelof nem lesz akkora király az első évében.

  • Golf

   Remélem előbb lesz, jó lenne ha összeszokhatna a többiekkel. Mondjuk az ára horrorisztikus lesz, de már nem válogathatunk. 🙁

  • lasi

   Dier-ért már £60m írogatnak.

   • stanley

    Szarok rá, kell egy vkp. Mindennél jobban kell egy vkp. Akkor startoljunk rá Maticra vagy Fabinhora.

    • lasi

     Már többször írtam, hogy szerintem is a vkp lenne a legfontosabb, de Levy egy pofátlan fasz. Szerintem Fabinho 40-ből meg lehetne.

  • mrmojo

   dier is egy 30 millió fontos játékos még ezen a piacon is, max.

   • stanley

    60 lesz, maradhat? 😀

    • mrmojo

     maradjon, londonban

     • stanley

      Kit hoznál?

     • mrmojo

      fabinho is messze túlhypeolt, de talán jobban megérné, egyébként weigl ha nem lenne sérült, de sajnos no value in the market

 • Captain Mike

  csak nekem fura, hogy de Gea nem védett ma? :/

  • Csinibob

   Ez volt előzetesen is a programban. A következő meccsen ő és Romero lesz.

  • infinite_red

   igen, mert zsozé elmondta, hogy romero és pereira fog védeni a salt lake ellen

   • Captain Mike

    ja okés, és magyarázta is valamivel?

    • Chestcontrol

     igen mivel ket felido van es 3kapus egy meccsen mindig pihen egy kapus. valaki az elozo posztnal linkelte h melyik meccsen melyik kapus nem jatszik

    • Pásztor László

     Már az első meccs előtt lenyilatkozta a sorrendet, a következő meccsen David és Romero fog védeni.

 • Csinibob

  Nem vágom, hogy milyen edzések voltak a héten, de Carrick és Jones mintha lassított felvételben mozogtak volna. De legalább Lukaku meglőtte az első gólját.

  Micky, Lingard készen van a szezonra, a többiek még láthatóan nem, de ez nem is baj. Sok meccsünk van még.

  • Golf

   Gondolom ilyenkor tolják az erőnlétet is, szóval biztos hogy fáradtak is. Reménykedjünk ebben. 🙂

 • Asimov

  • mucus2

   kicsit úgy éreztem az elején, hogy Lukaku first touch basztatása kissé túlzó, főleg h ezeknek a twitteres videó összeállításoknak a fele nem is first touch volt, hanem labdakezelés utáni rossz passz, de most a mai gólja
   előtt is amilyen ügyetlenül ért a bepasszhoz…. remélem ez nem lesz állandó

   • stanley

    Úgy elküldött mindenkit, mint a szar és fizikálisan is faszán le fognak pattanni róla. Emberem! 😀

    • mucus2

     ez szép és jó csak bal lábáról úgy elpattant a labda, hogy ahhoz hogy visszakanalazza úgy ki kellett lépnie h majdnem elesett

     • Asimov

      Szerintem felesleges ezen agyalni. Lukaku már bizonyította, hogy jó csatár. Nyilván nem ragad a labda úgy a lábához mint messinek, de én nem aggódom, meg fogja lőni a góljait.

   • reelbeba

    nem hiszem hogy a first touch olyan dolog, amin sokat lehet fejleszteni huszonpár évesen. A taktikai részében fejlödhet, helyezkedés, labda nélküli mozgás ilyesmi. De nem értek hozzá, szal lehet fasság

    • Ruud

     Nagyon bizom a legjobb forgatokonyvben vele kapcsolatban, de sajnos elegge sutanak tunik. :/

     • ilyen volt mindig, így rúgott annyi gólt, amennyit. ennek mi tudatában voltunk, mikor megvettük

     • Ruud

      Sajnos tudom

  • stanley

   Azért Miklós gólja előtt nyugodtan szopjuk fel Lukakut és Lingardot is és Micki játéka is izgalmas lehet ebben a formában, ha ennyire tud befelé játszani.

   • Asimov

    Miki ha nem sérül meg akkor nagyon erős szezont fog futni. Neki kellett ez az év, hogy akklimatizálódjon pedig az első szezonja se volt azért gyenge.

    • stanley

     Gólpassza is zseni volt Lukakunak. Én most már nagyon bízom benne, hogy úgy felpörgeti a jobbszélt, hogy befosunk.

   • reelbeba

    Ja, ügyes volt Lingard. Úgy általában jó kis játékos lehetne, ha a helyzeteit is belöné, megkedvelném

 • Golf

  Az a szomorú, hogy Mszí Tomi nem lógott ki lefele. 🙁
  Igaz csak 50 percet láttam most, de az is elég volt. Az első félidei védelem kritikán aluli volt, a másodikat nem láttam annyit, hogy értékelni tudjam.
  Carrick pontatlan volt, Pogba nem elég éles, ahogy Miki is sok hibával nyomta, mondjuk ő legalább próbálkozott.
  Lingard viszont nekem kellemes meglepetés volt.

  • Golf

   Ha nem cserélnek sort, akkor kikapunk…

 • mucus2

  jó reggelt (bár ezzel sokaknak el lesz bacva)

  BREAKING NEWS

  Manchester United are close to agreeing a fee with Inter Milan for winger Ivan Perisic, according to Sky sources.

  • lasi

   bassza meg a kutya!

  • United82

   Remélem ma meglesz és csatlakozik a túrához minél hamarabb.

 • Ressan

  először kezdett az új fekete kit, és kurva jó volt végig 🙂

 • Rio

  Valencia piri egy baratsagos meccsen? Mi vote?

  • Csinibob

   Akkorát rúgott az ellenfélbe, hogy az majdnem elszállt.

  • Asimov

   edzőbá gyakoroltatni akarta az emberhátrányos szitut

 • Rushmore

  Valencia majd Smalling kapta a karszalagot… nem értem én ezt…

  • Pite

   Jelenleg ugy nez ki, hogy ez a sorrend:
   1. Carrick
   2. Valencia
   3. Pogba
   4. Smalling

   Gondolom Herrera meg mindig nem vallalta

 • mddnszksz

  Tonio megunta

 • Rushmore

  ez a McTominay gyerek olyan magas mint Fellaini…

 • Furkóúr

  Ez viszont szèp volt..mert eddig felkèszülèsi meccs ide vagy oda fosfaragás😀

 • Pite

  Honesz ezt benezte

  • A védelmünk szörnyű, a kapott gólnál is remekül osztották el maguk között az embereket. Mázli hogy sort cserélt az ellenfél.

  • MrFer

   Hogy sikerült a verseny? Helyezés? 🙂

   • Pite

    Masodikak lettunk 30-bol 😀 csak egy csapat vert meg minket, de ok profi versenyzok es elmebeteg osszegbol epitettek robogot (majdnem egy milla, ha minden igaz), szoval most orom van es boldogsag

    • MrFer

     Gratulálok! Szép munka. 🙂

 • Chestcontrol

  lol eddig vegig azt olvastam h a real ellen jatszunk hajnalban… erre most latom eloszor leirva h a real salt lake ellen…….naaa leptem aludni :/

 • Achi

  Jó írás. Mindent elmondtatok. Hiába, azért mindenki boldog lenne, ha igazolnánk egy fele olyan jót, mint ő volt hosszú évekig. Sajnos én jelenleg ilyet most nem látok.

 • fella

  perisic 39.5 millió font + add-ons lesz ha összejön. ennyiért kurva jó kell legyen, mert kb a kétharmadát éri még ezen a piacon is

  • fella

   ducker szerint 44 lehet mindenestül, a hírek szerint azert maradt woody londonban, hogy az ő átigazolását nyélbe üsse

   • infinite_red

    44 millió fontért aztán kurva jó lesz egy középszerű perisic, de hagyjuk is.

  • Achi

   Nem vágom, hogy ő hogy fog minket a BL menetléshez segíteni, de José tudja. Reméljük.

 • RedMark

  Na meg megiszok 7 sort az eddigi 9 melle es meg is nezem a reggeli meccset. Bar egyelore orulok h ez a mondat sikerult hibatlanul.
  Piszlavjuniti pogba golt lo reggel

  • Ruud

   Egi, glory Utd!

 • The Shaw Show

  szerntem jelzi, mekkora jatekos volt ugy 10 éve, hogy volt egy rövid időszak, amikor a focilaikus emberek az ilyen “becsavarja mnt Beckham” , “hude mekkora Ronaldo vagy” szofordulataikban nem Zidane és nem is Ronaldinho nevét használták (és még a Messi-Ronaldo korszak sem jött el), hanem az övét (!) sokszor

 • stanley
 • bfgbobo

  off:
  a hajnali meccset lehet valahol streamen nézni?
  csak mert pl. a banok egy ideje behalt

  • Fish08

   https://www.reddit.com/r/soccerstreams/
   talán itt lesz, de nem ígérek semmit.

  • Csordás Adrián

   Megszűnt az onlinetvkeresre oldal, aztán a fullmatchesandshadows-on sincsenek már fent a teljes meccsek, a banok is megszűnt. A világ megérett a pusztulásra.

 • fella

  pep most éppen reinát akasztotta le ball-playing tarcsikapusnak, hátha nem válik be annyira ederson

  • bedeabl

   ezt honnan?

   • bedeabl

    ja látom manchester evening news

 • Chestcontrol

  tegyuk fel h jon 2 uj jatekos egy DM es mondjuk perisic de kik lesznek szerintetek akiknek lefott a kv???? mert errol azert nem sokat hallani…. remelem a fosu tuanzebe tomimay es pereira megragadnak az elso csapat kozeleben(bar ismerve h jose szuk kerettel dolgozik lehet nem marad mind a 4)

  • stanley

   Young szerintem lelép még idén, de egyelőre mindenki más maradni fog. Jövőre pedig Mata, Shaw, Darmian, Fellaini, Jones, Smalling, Martial…Ezeknek lehet kérdőjeles a dolog, Carrick meg tuti megy.

   • stanley

    A fiatalok azok meg fiatalok. Fölösleges velük komolyan számolni, ha egy is megragad hosszabb távon, az már nagy szó lesz.

   • Chestcontrol

    tehat akkor DDG,Romero,Pereira-vale,jones,smalling,rojo,blind, bajgli,lindelof,darmian,shaw-fella,herrera,carrick,pereira,pogba,mctomy,fosu,tuanzebe,MATICS(??)-Lingard,miki,mata,PERISICs(??) -Marci,Rashi,Lukaku 28fo!!! nem sok ez kicsit a jose fele csapatokhoz kepest??

    • stanley

     Most is volt vagy 100 fiatal a környékén, de az, hogy játszanak 1-2 meccset, az nem mérvadó. Pontosan ezért nem fognak még a keret környékére se bekerülni, mert túl sok a senior játékos.
     Nem úgy tűnik, hogy bárkit eladna José. Még mindig a tesztelés és bizonyítás üzemmód megy. Jövőre várható szórás, amikor egyértelműen kell majd két szélsőhátvéd, középre is ember és talán egy klasszikus jobbszélső is.
     Akiket írtam veszélyesnek, azok neve most is felmerülhet, mint távozóké, de talán jelenleg ezt Jonesból nézném ki leginkább. Young meg szerintem tuti nem kezdi itt a szezont. Az ifik nélkül ez vagy 22-23 ember. Harmadik kapust is fölösleges számolni. Annyi amúgy meg kell.

     • stanley

      Tavaly amúgy 32 ember játszott valamennyit, Lajosnál szerintem ennél is több. 22-23 első számú játékos kell.

     • Roleee_#JoseOUT

      young sérült, úgyhogy tuti itt kezdi a szezont, kövi évbe meg lejár a szerződése és nagy valószínűséggel az opciós joggal se élünk, és úgy fog távozni.

    • Golf

     Ez igazából 22-23 játékos, a többi ifi/tartalék, annyi meg simán kellhet.

 • Pite
  • Achi

   Igen, szegényt mindig ezért basztatják. Pedig jó játékos.

   • lasi

    csak kurva sérülékeny

  • Beyonder

   A Brazzers logó lemaradt.

 • Pite

  Adnek egy De Gea cameot valamelyik reszben ha mar ennyire nagy spanok a szereplok felevel 😀 https://uploads.disquscdn.com/images/5532b87aee6f3ae632c16ceedd51f441bf77694167fb4833abe888795c1ba0d3.png

  • clacka

   De Gea nem is Madridba, hanem Westerosba tart – de ha így van, én is csatlakozom hozzá… 🙂

   • EZS

    Real morghulis

    • clacka

     A “Real dögöljön meg!” irodalmi stílusban, bravó! 🙂

     • EZS

      ugye? 😀

    • clacka

     Real Dohaeris Mancunian:)

   • Achi

    Remélem esze ágában sincs a lannisterekhez igazolni.

 • bearking

  Sosem volt a kedvencem. Elmúlt pár évben majdnem agyvérzést kaptam tőle. Sokszor, úgyhogy fel sem tűnt, hogy mennyit jelentett az, hogy itt van. Amikor hivatalos lett az Everton move is csak helyeseltem, hogy ez a helyes, meg amúgy is jobb lesz mindenkinek (ami alighanem tényleg igaz is). DE! De ahogy teltek a napok egyre jobban tudatosult, hogy azért mégiscsak vége egy korszaknak lassan, hogy már semmi nem lesz a régi, felnőttem, a játékosok akiket néztem kiöregednek, meg visszavonulnak. Maradt Carrick, ideig-óráig az utolsó nagy csapatból, azán vége. És azon kapom magam, hogy akarom, hogy Rooney maradjon, habár tudom, hogy faszság. Mégis jó lenne újra felnőni úgy, hogy közben ez a pali játszik a kedvenc csapatomban, hogy gólrekordot dönt, hogy mindent megnyer, meg, hogy készséggel játszik másodhegedűst bárkit rakjon elé a manager. Úgy néz ki arról már lecsúsztam, hogy igazán értékeljem őt amikor itt van (bár ehhez ő is rendesen hozzájárult), de azért most a cikket csak fátyolos szemmel olvastam el, meg az elmúlt napokban lehet , hogy meg is könnyeztem őt, ha ez valami pontgyűjtős játék lenne remélem behozom az elvárt minimumot ezzel.
  Köszi az írást srácok!
  Rooneynak meg köszönöm az élményt és az emlékeket!
  #whataride

 • lasi

  miért van az a (szar) érzésem, hogy nem jön kp-ra senki

  • Csinibob

   Pereira meg Fellaini lehozzák

   • fella

    tkp: Pogba, Fellaini + Pereira, Herrera + Lingard, Miki, Mata, MekTominé
    vkp: Carrick, Herrera, Pereira + Fellaini + FoMe, Tuanzebe

    szóval HA José teljesértékű játékosként számol Pereirával, elég LEHET

    • Roleee_#JoseOUT

     Nem.

     • fella

      szerintem de. így épphogy kevesen vagyunk, viszont ha jön még valaki, akkor picit megint sokan leszünk szerintem. maticot továbbra is adnám, de csak azért, hogy vegyünk, szerintem nem kéne mindenáron középpályást hozni

     • Tam

      Szerintem a legnagyobb szükségünk egy KP-ra lenne, erre csak az nem jött eddig. Már vagy 8 éve baszakodunk ilyen Scholes reaktiválásokkal, meg félmegoldásokkal, hogy olyan embereket játszatunk ott, akiknek nem is ott van a helyük, vagy szimplán balfaszok.

     • fella

      nemtom, a tavalyi szezonhoz képest ha hozzávesszük pereirát akkor eggyel vagyunk kevesebben a középpályán – ehhez képest józsi két embert talált már tavaly is feleslegesnek. mondom, ha pereirát komolyan veszi, akár azt is el tudom fogadni, ha nem hoz senkit. ha viszont hoz, akkor fellainit például a maga unortodox módján el kellene adni, mert bár középpályásként számolunk vele, gyakorlatilag target manként képes egyedül kiemelkedőt nyújtani.

     • stanley

      Meglett tavaly az eredménye ennek, ne akarjuk már áltatni magunkat megint faszságokkal és ne magyarázzuk már, meg, hogy most Pereira beépítése a cél, mert a falnak megyek.

     • fella

      nem azt mondom, hogy áltassuk magunkat, és nem is azt, hogy a tavalyi szezon jól lett menedzselve ebben a tekintetben, csak azt, hogy annak megint nincs értelme, hogy feltöltjük a középpályát aztán 1-2 arc már novemberben el akar menni a kevés játékidő mellett. ésszel kéne csinálni ezt a középpályás dolgot, erre céloztam

      matic – herrera – pogba
      carrick – fellaini – pereira

      nagyon jól hangzik, csak az egy főre jutó játékidő bántóan kevés lesz 1-2 játékos vonatkozásában

     • infinite_red

      de az miért jó, ha ander meg pogesz agyonra vannak játszatva?

     • stanley

      Ne beszélj badarságokat, légy szíves. Pereira játszhatna az összes Ligakupa-FA Kupa meccsen és a bajnokságban csereként, Carrick már leszarja a játékidőt, 20-25 meccsért marad. Fellaini, ne áltassuk már magunkat Fella kapcsán. Ha Sneci azért akart elmenni, mert nem játszott eleget, Fella miatt ez nem lesz para, szóval nyugodtan igazoljunk csak.

     • fella

      fellainivel úgy vagyok, mint amit reggel frankkel beszéltem valencia kapcsán: teljesen mindegy, hogy mi mit gondolunk róla, ha mourinho szerelmes belé és agyba-főbe játszatja. amúgy igen, talán carrickkel komolyabban számoltam a szükségesnél – ha neki már mindegy, akkor elfér valaki egész kellemesen

     • stanley

      A 21 éves zöldfülű Pereira évi 15 meccsnek is nagyon örülhetne és ezeken ráadásul illene bizonyítania is, de egy DM-ért akkor is bármit megadnék.

     • Golf

      Két ember posztonként mindenképpen kell és itt még minőségbeli kérdőjelek is vannak, mert Carricknek 20-25 meccs bőven elég, Pereira nagy kérdőjel, Fellaininek meg csak nem kellene 20-30 meccset játszania kezdőként. Ez a csapat még két új középpályást is simán elbírna. PL és BL is lesz, mindkettőbe kell a minőség.

     • Tam

      Én még Pereira beépítése mellett is szívesen látnék egy játékost, aki nem Fellaini, vagy akkor vele tényleg ne úgy számoljunk, hogy kp, hanem ha ég a ház akkor fel lehet küldeni Lukaku mellé fejelgetni. Csak ugye ennyi erővel Mourinho beszaladhatna a pályára letámasztani egy zsámolyt, amiről lepattanózhatnak a játékosok :/

     • stanley

      Az a gáz, hogy Carrick mellett nincs egy vkp és ez által Herrerát kötelezően hátrébb kell szorítani, pedig a csávó kurvára képes a kreatív munkára, ezt láttuk az első szezonjában és most is úgy osztott ki 11 asszisztot, ráadásul igen fontos meccseken, hogy közel sem a támadásokat segítette a legtöbbször.

     • stanley

      Első szezonban mellesleg 31 meccsen 8 gól + 5 gólpassz.

    • Golf

     Dehogy elég.
     Carrick öreg, Pereira kérdőjel, Fellaini meg Fellaini.
     FoMe és Tuanzebe meg a scifi kategória ott.
     Megint marad Herrera meg Pogba.

     • fella

      azt adom, hogy inkább mennyiségre vagyunk meg, mint minőségre, de ha mindneki marad és jön még valaki az megint sok lesz. fellainitől el kéne köszönni, de őt meg imádja 😀

     • lasi

      a sehová se jó Fellaini miatt ne hozzunk senkit, mert akkor sokan leszünk. ez be szép!

     • Golf

      Fellini maradjon, mert két ember úgysem jön. Elfér, nem nyihog.
      Egy Dier, Herrera, Pogba kezdő már ütős lenne. Carrick, Pereira, Fellaini cserékkel, ami még így is vékonyka.
      Ez a három fiatal szerintem sokat nem tud egyelőre hozzátenni. FoMe akár mehetne kölcsönbe valami jobb csapatba, különben soha nem lesz belőle semmi.

     • Chestcontrol

      igen vszinu h Fella ezt a transzferablakot is tuleli

     • stanley

      Utóbbi kettő meg szarrá játszotta magát.

     • Golf

      Ráadásul.

     • ZoliH85

      vagy majd szarrá…

     • stanley

      Aztán jön mind a kettőnek egy fasza kis vébé és majd utána is nyomhatnák…

    • infinite_red

     fome nem lesz kp, ahogy axel se. lesz herrera, pogesz, carras, pereira, fella 3 db posztra (mert remélem, hogy 3 fős kp lesz, néha napján lehet 4231). perinnyóról annyit tudunk, hogy _elvileg_ mou számít rá, meg ígéretes volt a galakszi ellen. marad biztosnak a carras-pogba-ander hármas fellával kiegészítve, tehát egy cm/cdm nem igen lenne _felesleges_, sőt. ha meg fabi jönne, lenne egy backup rb-nk is, aki fiatal, az a cirka 40 millió meg mai árakhoz képest aprópénz.

     • Chestcontrol

      Carrick Blind Pogba Fella Fosu Tuanzebe Herrera Pereira(?) sztem akar eleg is lehet

     • lasi

      blind hányszor játszott kp-n csozénál, vagy hányszor utalt rá, hogy ott is számít rá?

     • Chestcontrol

      szukseg nagy ur… hidd el ha nincs mas akkor blind fog ott jatszani tehat ha azt szamoljuk kik lehetnek ott bevethetoek akkor blind is

     • infinite_red

      de miért kell szükségből ott játszatni embereket, mikor lehet igazolni olyat, akinek az az eredeti posztja? én is elnézném ott blindet, de nem fog ott játszani.

     • Chestcontrol

      felreerted, nem azert mondtam blind miatt ne igazoljunk…. hanem h jose szuk kerettel dolgozik azt ha esetleg a fel keret a korhazban kot ki blind is eljatszik ott ergo D-opcio

    • Chestcontrol

     ezzel most azt kell mondjam egyetertek

    • vendég22

     ez elég rosszul néz ki

   • lasi

    na, ettől nem lettem sokkal nyugodtabb

  • ZoliH85
  • mucus2

   ah Mou mondta korábban, 4 db igazolást tervezett nyárra, úgyhogy 2 még hátra van. Az egyik nagyon úgy tűnik, hogy Perisic révén a bal szellő poszt (mondjuk rohadtul érdekelne, hogy oda ki a B, C opció), a másik meg elég egyértelmű a Fabinho, Matic, Dier pletykák alapján, h a CDM poszt. Ed pedig tuti lehozza még ezt a 2-t, mert senkinek se hiányzik egy Conte féle picsogás a klub felé.

   • Chestcontrol

    de azt is mondta mou ugyanebben az interjuban h nem biztos h 2 lesz meg lehet h csak egy

    • Golf

     Akkor lesz itt világvége hangulat, ha a legfontosabb posztot nem oldjuk meg.

    • infinite_red

     ezzel a középpályás sorral izgalmas lesz nekimenni egy bl-s szezonnak

     • Chestcontrol

      jah kb… “you cant win anything with kids…” 😛

   • lasi

    legyen igazad!

 • Golf

  Ha Matic Juve, akkor ki marad nekünk?

   • Harrari Ezra

    Fa Nándor? Az a hajó már elment

  • infinite_red

   ott van fabi, de hát kell a fasznak

   • fella

    izé, szerintem se szar játékos fabinho, de az miért van, hogy még mindig nem vitte el senki, és tulajdonképpen kósza pletykák (atletico, united) kivételével senki nem ugrik rá, pedig relative olcsó, fiatal, és “tavaly az egyik legjobb középpályás volt worldwide”?

    • infinite_red

     attól, mert nem akarja a margit meg a bárka, még nekünk jó deal lenne.

     • fella

      ha ez annyira egyértelmű lenne már biztosan megvették volna

     • infinite_red

      baillyért is csakúgy kapdostak a nagycsapatok

    • Pite

     Mert rajtunk kivul sehol sincs hiany kozeppalyasbol az elcsapatoknal. Nem lenne olcso es a Monaco sem szorul ra arra, hogy eladjon meg egy jatekost a kezdojebol, szoval azertez nem ennyire egyszeru.

     De nyugi amint leigazoljuk o lesz a no1 opciod :DDDD

    • psg már elvitte volna, ha hajlandóak lennének eladni nekik

  • Rio

   McTominlay. Szerintem iden o lesz a Rashfordunk.

 • fella

  off: hong kongban már megint annyira szar az idő, hogy simán benne van, hogy egy csomó felkészülési meccse el fog maradni

 • Pite
 • fella

  perisic-ügyben a holnap a fordulópont: ha utazik velük ázsiába, akkor necc, ha nem utazik, akkor kvázi done

  • Alberti Róbert

   Maradjon csak ott. Jó helyen van. Semmi keresnivalója nálunk….

  • Chestcontrol

   remelem rajta lesz a gepen

 • Sumajer

  Hidegrázósra sikeredett!!! 🙂

 • Angus

  A pool nem 2007-ben állt fel 0-3-ról, akkor ha Athénban ha jól emlékszem Inzaghi góljával nyertek az olaszok. (?)

  • Alberti Róbert

   Így van. 2-1-re egy Inzaghi duplával. A 0-3-as fordítás 2005-ben volt.

  • stanley

   Somebody direkt ír bele mindig dolgokat, hogy észreveszitek-e!

   • Angus

    Hát ha hülyeségeket ír, akkor persze. 😀

 • peety

  Tisztelet a szerzőknek, hogy ennyi mindent tudtak írni Rooneyról, azokat is megėrtem, akik negatív pėldákkal hozakodnak elő, ugyanakkor megpróbálok ebben a kėrdėsben semleges maradni.

  Off: mikor lesz a köv. mėrkőzėsünk?

  • eartist

   hajnal 4. digi1. 🙂

   • peety

    Köszöntem!

 • Angus

  Sajnálom. Nagyon sajnálom, ezt az egészet. A legnagyobb kedvencem volt (illetve még mindig az) Scholesy-val egyetemben, erre míg a vörös minden megmozdulását egészen “idős” koráig élvezhettem majdnem minden hétvégén, addig Wazzából sokkal kevesebb jutott.
  Ugyanakkor nem tudok elégszer hálás lenni, hogy végigkövethetem az egész pályafutását. Egy olyan játékos ő nekem, akinek erőtől, lendülettől duzzadó játékáért és nem mellesleg technikai tudásáért teljesen odáig voltam meg vissza. Annál a vadállatnál, aki ő a csúcson volt, nagyobb örömöt nekem focista játéka nem okozott. Fura, nem fura. És ráadásul a kedvenc csapatomban, akiket anno egy bizonyos Ruud van Nistelrooy nevű gólgép miatt kedveltem meg.
  Annyi bizonyos, hogy minden meccsét meg fogom nézni, amíg csak játszik. Nem tud elmúlni az iránta érzett rajongás, hiába teljesen más játékos, össze sem lehet hasonlítani a csúcson lévő önmagával.
  Nagyon kíváncsi vagyok mire viszi az Evertonban, azt viszont biztosan ki tudom jelenteni, hogy belőlem a gyerekkori szurkoló kihalt. Teljesen másképp tekintettem a csapatra Fergie és a nagy öregek távozása után, el sem hittem, hogy ez tényleg megtörténik, de amikor az utolsó kocka is lecserélődik abból a valamiből, amibe kisgyerekként beleszerettem, akkor szerintem tényleg kihal az emberből valami. A meccseket, a Lukaku gólokat viszont már mindennél jobban várom. 🙂

 • infinite_red

  jó poszt lett, hiányozni fog captain wazza, de itt volt az idő a váltásra.

 • fella

  off: főni azt mondta, hogy a kövi meccsen négyvédőzünk, de a 45-45 perces rendszer marad

  • Tam

   díjazom!

 • Ruud

  Hoppa! En azt mondom, fektessuk ki a pajszert az asztalra: Mata + 100 misi

  https://uploads.disquscdn.com/images/83baac555fa227e66b07487d29091de60d62a7a7743fb7b310dcfc89185f82ba.jpg

  • Golf

   Szélsővédő mennyire megy neki? 🙂

   • Ruud

    Majd belejon! 😀

  • fella

   perisic jön 40 millió fontért, nincs hely neki, bocsesz

  • Csak ezt a kis faszt ne, már ez a hír is mutatja hogy mekkora csapatjátékos.

   • Ruud

    Mar 4 eve Messi ala jatszik; de nyilvan aranylabdat szeretne lassan. Szerintem ettol nem rosszabb csapatjatekos.

    Amugy egyetertunk, ki nem allom – de azert k*rvajo, el kell ismerni.

    • Igen, műugrásban a vébén is eséllyel indulna.

     • Ruud

      Na majd Perisic!

  • ezt minden évben be kell dobni háromszor. a valóság meg az, hogy még egy ágyban is alszanak

   • Ruud

    Bocs, lehet, hogy Perisic hozta ki belolem 🙁

 • Fructie

  Most először kovacstomival értek egyet: volt idő amikor o volt a legjobb/leghasznosabb játékos ezen a földön. Mindig volt ügyesebb, gyorsabb, golerosebb, stb…de hasznosabb nem nagyon! Peldakepem volt és lesz mindig is. Megmutatta h egy támadó is vissza tud futni és utolsó erejebol becsuszhat. Megmutatta h a szörnyen robbanekony természeten lehet csiszolni és nem kell állandóan leorditani a bíró fejét. És megmutatta, hogy kell kurvaa nagy gólt ollozni a kibaszott shittinek. Köszönöm Rooney! Legenda vagy

 • lasi

  Nagyon jó poszt. Köszönöm ezt a 13 évet, és sok sikert az Everton-nál! (remélem baszol egy-két gólt a pudli-szarze-shitty-kelszi négyesnek)

 • Golf

  A “Welcome Eric!” posztot ki fogja írni? 🙂

 • Asimov

  Köszi mindent Wayne! Valószínűleg nem mostanság lesz megint 250 gólos csatárunk.

 • Chestcontrol

  off: ugy tunik a cselzinek morata sem jon ossze Lukaku utan( Costa meg mar atleti mezben uzen Contenak) ——–> Milan allitolag kozel h ozza h elhappoljak

  • bedeabl

   A Milan idén mindenkit megvesz?

   • sdave07

    A Milannal mar kezdik kicsit tultolni, ahogy latom 😀

    • sztojcskov

     Milán idén nagyon nagyot bukik! első edző menesztést meg is előlegezem nekik:)

 • MU4ever

  Talán még most sem fogtam fel, hogy többet nem látom Vörösben.

  Emlékszem, 12 éves voltam amikor debütált a csapatban. Csak azért nézhettem meg a meccset, mert másnap osztálykirándulásra mentünk. Akkor még nem tudtam, hogy ilyen érzés lesz, amikor elhagy minket.

  Köszönök mindent Wayne!

 • godlikezaza

  a zsákolókesztyűnek nem rózsaszínnek kellett volna lennie?

 • bedeabl

  Amit én gondolok, már leírtam pár poszttal ezelőtt, de örülök, hogy végül teljesen pozitív búcúposzt lett belőle, ezra része különösen tetszik.

 • JaniRazor

  Szuper írás lett !
  Nekem a City elleni ollója a kedvenc, emlékszem egy hangos azt a büdös kurva anyád kísérte a gólt, amit anyum meghallott a konyhában, és rámszólt, hogy “fiam, hogy beszélsz?!”..Mondom neki, gyere ide aztán nézd meg ezt. Bejött, aztán ő se tudott más mondani egy tejóistenen kívül..:D
  Köszi mindent Wayne, hatalmas játékos voltál az utolsó pár év ellenére is. Nekem is ő volt az első, akinek a teljes United pályafutását végig tudtam követni, azok közül, akik ennyi évig szolgálták a klubot. Legenda nekem az nem is kérdés, viszont abban stanley-vel értek egyet, hogy több volt benne.

 • ferry883

  Nagyon jó írás! Köszi Nektek és köszi Wayne!

 • MU4ever

  2007-ben a Milan nyerte a BL-t.

  • stanley

   Somebody már néha keveri a dolgokat. 🙂

 • MrFer

  nagyon jó lett, köszönjük!

 • reelbeba

  Kösz skacok, ez így nagyon korrekt.

 • Ruud

  Jo lett a cikk es jok a kepek! 🙂

  EZS +1

 • Pásztor László

  bakker ez tényleg hosszú, meg kell várnom az ebédszünetet a melóban, hogy végigolvassam 😀

  • Beyonder

   EZ FELHÁBORÍTÓ!

   A helyedben sürgősen másik munkát keresnék.

   • Pásztor László

    Jólvan nah, a munkával is haladni kell 😀

 • Pingback: True Legends #253 – A United Wayne | Zongoracipelő()