Moukrofon – Hol van Fellaini, amikor szükség lenne rá?!

Szolgálati közlemény: a Stretford End legújabb podcastjének meghallgatása előtt kérjük, saját biztonsága érdekében távolítson el a környezetéből mindenféle, önsebzésre alkalmas szúró- és vágófegyvert… Szóval igen, megint egy mérsékelten életvidám adást sikerült rögzítenünk, de azért jó szórakozást hozzá!

 • stanley

  Azért van ám új poszt is.

  • United82

   Francba pedig “annyira élvezem” ezt a szokásos Jose szar /nem szar vitát 🙂 Unalmas nélküle az élet. De Woody legalább boldog mert mindenhol ez megy a social médiában is és csillognak a szemei a következményektől azaz a sok pénztől 🙂 🙂

 • Rio

  Szerintetek kap még idén játékpercet egy újabb saját nevelés? Mikor fog berobbanni a következő Rashford? Angel Gomes, hmm?

  • stanley

   Én nagyon remélem, hogy a McTominay, Gomes, Tuanzebe, Pereira négyes lassacskán lesz próbálgatva.
   A középpályára, ha veszünk is valakit, akkor is marad a Herrera, Pogba, Matics, xy négyes, oda pl. mehetne McTominay és Pereira 5.-6. opciónak. Tuanzebe szerintem megkaphatna Ligakupa és FA Kupa meccseket, esetleg csereként 1-1 olyan párharcot, ahol edződhet. Tény, sok most a középhátvédünk, de akkor esetleg őt is be lehetne eggyel fentebb próbálni.
   Szerintem lesz itt egyébként forgás mostanság: Fella, Carrick, Mata, Micki, Blind, Darmian. Sokak helye válik bizonytalanná.

 • Csumpitáz Béla

  Szerintem azt kell tenni mint az alkoholistáknak, vagy bármely szenvedélybetegnek. A gyógyuláshoz az első lépés, hogy ki kell mondani: alkoholista vagyok. Na akkor legyünk túl ezen is: Pep Guardiola a világ legjobb edzője, aki Fergusont is lesimázta kétszer.

  • United82

   De ezt eddig is tudtuk. Az a jó h abban hasonlít Josera h 3 év után kiég és továbbàll. Plusz Jose tud akkora buszt betenni h megverje neha és az még mindig több mint bárki más. Aki leáll Peppel jatszani az kikap. Ahogyan Fergie is. Vagy Jose féle busz kell vagy minden poszton világklasszis. Lásd Pep bayernjet a Blben ahol vagy a real/barca állította meg ahol minden poszton világklasszis van vagy Simeone aki buszmester mint Jose. Vagy előtte a Barcat ahol 2010ben Jose busza állította meg őt az Interrel. Bajnokságban meg eddig csak Jose verte meg egy midnen poszton világklasszis Reallal ami csúcs kontrafocit nyomott, hozzátéve h az már Pep negyedik éve volt es a kiégés.

   • Csumpitáz Béla

    Erre céloztam én is. Csak már unom a folyamatos Mourinho köpködést, meg a mindig mindenkinél okosabb fotelmanagerek szakértését. Azt még senki nem mondta el, hogy hogyan kellett volna megverni a Cityt a múlt héten, csak arról megy a rinya, hogy miért tolta be a buszt. Miközben még ebben a szezonban is mi voltunk az egyetlen csapat, aki igazán megnehezítette a dolgukat, sőt kellett a győzelmükhöz a szerencse is.

    • United82

     Teljes mértékben egyetértek.

    • legtöbbünknek az a baja szerintem, hogy nem is nagyon próbált meg nyerni
     otthon ne úgy menjen ki egy United, hogy csak ki ne kapjunk
     főleg, hogy miután 8 pont hátrány volt, “igazi tétje” nem is volt
     ha 2-1 helyett mondjuk beleszaladunk egy 5-3ba, akkor is ugyanott vagyunk, de legalább megpróbáltuk
     így csak egy beszari, csak el a kaputól “taktikát” kaptunk az arcunkba
     ja, és Lukakut meg nem lehet lecserélni, akármilyen vacakul is megy neki

     • United82

      “A United otthon ne így menjen ki”- Ez a szokásos mantra ami szép de a foci kicsit komplikáltabb. Pep ellen meg tok8 h otthon játszol vagy idegenben ha nekiallsz jatszani kikapsz. Ha buszozol van esély nem kikapni amiben a párszor még nyersz is benne van. Tetszik /nem tetszik ez a realitás.

     • Csumpitáz Béla

      A “busz” nem egyenlő a beszarással. Az is egyfajta taktika. Ha van egy csapat, amelyiknek az a fegyvere, hogy a meccseken 70-80%-os labdabirtoklást nyomnak, akkor ellenük nem nagyon lehet próbálkozni mással.

     • reelbeba
     • Csumpitáz Béla

      tldr
      Nem nagyon érdekelnek az utólagos “szakértések”, amik kiindulópontja midig a végeredmény és a látottak. Utólag mindig meg lehet mindent magyarázni és az ellenkezőjét. A meccs előtt és alatt kell “érteni” a focihoz. Az általam nagyra becsült Gary Neville Valenciai példája is bizonyítja, hogy kivetítőn történő huzugatások, meg “ide kellett volna zárnia”, “ide kellett volna passzolnia” értékelések semmit sem érnek a kispadon.

     • Frank O’Farrell

      miért, mi a búbánatos fenének kellene lennie a kinduló pontnak, ha nem a LÁTOTTAKNAK? mi a faszt kellene elemezni, ha nem azt, amit látsz? ez az első lépés: ismerd fel, amit látsz a pályán (sokkolóan keveseknek megy, lásd a hozzászólásaidat itt fentebb a City stílusáról, pl.), aztán próbált meg értelmezni azt. Mi, miért történt? Mi volt hatással mire? Melyek voltak a meccs kulcspontjai, melyik edző akarata érvényesült?

      EGYEDÜL ERRŐL VAN ÉRTELME BESZÉLGETNI A FOCIBAN, minden más parasztvakítás

     • Csumpitáz Béla

      Ne kiabálj!

     • Frank O’Farrell

      mert, mi lesz?

     • Csumpitáz Béla

      Semmi. Csak nem illik. De mit szeretnél mi legyen?

     • Frank O’Farrell

      szerintem meg személyeskedni nem illik, illetve implicit lehülyézni azt a csávót, aki miatt legnagyobbrészt pörög ez a blog, de nem vagyunk egyformák

     • Csumpitáz Béla

      Még egyszer leírom, de jó lassan, hogy megértsd: u t ó l a g m i n d e n t m e g l e h e t s z a k é r t e n i.
      Ez nem azt jelenti, hogy nincs értelme, hanem azt, hogy ezek a szakértések mindig a szakértőnek a mérkőzés alapján hozott véleménye. És bármennyire is hivatkoznak benne statisztikára, attól még egy szubjektív vélemény.

     • Frank O’Farrell

      nem, nem lehet mindent. képzeld, itt is vannak tények, és nem, nem minden vélemény egyenértékű. igenis van különbség az érvek és az érvelés egészének minősége között, van, amelyiknak van alapja, van, amelyiknek nincs. attól, mert ezt hiszed, attól, mert neked ez a felszínes, sekélyes baromság a véleményed, még nem lesz igazad. az elemzés egy SZAKMA. és ez egy tény, amit nem fog zárójelbe tenni az, ha te a végsőkig tagadod azért, mert frusztrál, hogy más emberek mélyebben látják ezt a sportot, mint te

     • Csumpitáz Béla

      Nyilván nem az én tudásomhoz mérem a “más embereket”, mert soha nem is állítottam magamról, hogy szakértő vagyok. De azzal már hadd ne kelljen egyetértenem, amikor vannak emberek, akik azt hiszik magukról, hogy ők viszont tudják a tutit. És akik nem értenek velük egyet, azok a “sekélyes, felszínes” emberek.

     • Frank O’Farrell

      jézusom. nem azért vagy sekélyes és felszínes, mert nem értesz velem egyet, hanem azért, mert tényként leírsz olyanokat, hogy a city ellen csak a buszozás a megoldás, hiszen 75-80%-os labdabirtoklással uralják a meccseiket. és amikor valaki jön, és elkezd ennél árnyaltabban beszélni a játékról, uram bocsá’ olyat ír, ami igaz, megvilágítja az egyes formációk közötti kölönbségeket, az ok-okozati összefüggéseket, majd ebből levezetve konklúziót fogalmaz meg, akor te jössz azzal a szánalmas közhellyel, hogy haha, na és hol voltál te edző, meg mit nyertél???

      na, ez a felszínes, ez a sekélyes. ez a nevetségesen szánalmas.

     • Csumpitáz Béla

      Ásít

     • Frank O’Farrell

      köszi, hogy illusztrálod is, amiről beszélek, lekötelezel!

     • Frank O’Farrell

      ja, és elemzés nem egyenlő edzősködés. ez két külön szakma, szóval nevetséges az érvrendszered, már bocsánat

     • Csumpitáz Béla

      Vagy a te szakértésed a nevetséges. Nézőpont kérdése. Sokáig nézzed a bogyeszt a polcon:
      “Nos, a kritikusok tévednek: rendszerint a kanapéról nézem a meccseket, és nem csak a képernyőn szeretem bámulni a játékszert, van belőle egy a polcomon is. Rugdosni is szoktam, naná, de annyi önkritikám villámgyorsan összegyűlt az életben, hogy rájöjjek, mindenkinek jobb, ha én inkább csak nézem a nálam nagyobb és (főleg) ügyesebb srácokat.”
      Szállj le nyugodtan a magas lóról, olyan szakértőkből kismillió van a világban, mint te, olyan szar edzőből, mint Mourinho, csak néhány.

     • Frank O’Farrell

      ennyi az érved? tényleg? készséggel elfogadom, hogy nevetséges szakértő vagyok, és kismillió nálam jobb van ebben a szerepkörben (ami nyilvánvaló, hiszen sok más embernek ez a munkája, nekem megy egy HOBBI), viszont rád nézve elég szégyenteljes, ha még egy olyan kisszerű alak érveire sem vagy képes érdemben reagálni, mint amilyen én vagyok, nem? 😀

     • Csumpitáz Béla

      Még annyit: amióta a nézőket 16 kamera és minden egyéb elektronikus kütyű segíti a meccsre vonatkozó statisztikák szinte azonnali online olvasásához, azóta mindenki kibaszott nagy foci szakértő lett.

     • Frank O’Farrell

      “amelyiknek az a fegyvere, hogy a meccseken 70-80%-os labdabirtoklást nyomnak”

      ez se igaz, csak egy felületes tévhit, amúgy

     • stanley

      Ha kurva jó kontrákra épít, akkor valóban, de mit láttunk a City ellen?

     • Csumpitáz Béla

      SAF még a Rejkard féle Barca ellen is hasonló stílusban ment neki, csak akkor a 0-0 idegen után itthon egy Scoles bombával nyertünk. De még azon a meccsen is a Barcánál volt többet labda.

     • United82

      Na az egy szép busz volt Fergietol 🙂 kb kétszer mentünk át a térfelen egész meccsen 🙂

     • Ressan

      A visszavagora nagyon elenken emlekszem. Az elso negyedoraban akkora harcot ket csapat kozott a labdaert en meg nem lattam. Azt ok nyertek, ezert utana inkabb naluk volt, de a buszhoz nem volt kozunk. Meddo folenyben voltak, de keves helyzettel. A busz az az, amikor a 16-ig visszaalunk szinte, es nem is akarunk tamadni. Na, ilyet, h csak kibaszkodjuk soha!!! nem csinalt Fergie, uh ne akard mar beallitani ugy, h o is csinalta azt, amit Mou. Masreszt a vedekezo taktika tipik olyan, h ha bejon akkor lehet azt mondani, h gyonyoru, de ha nem, akkor nagyon csunya.

     • United82

      Aha soha. City united 1-0 kompany fejes 2012. Soha. Ok az idegenben volt. Visszatérve a barca elleni 1-0ra Scholes goljan kívül kb talán egy helyzetünk volt, a barca végig mezőnyfölényben volt mi meg falat raktunk a kapunk elé. Jól csináltuk a buszt mert a barca nem tudott helyzetbe kerülni.

     • Ressan

      Mondom, ugy mentunk ki, h dominalni akartunk, tamadni, es tudtuk azt is, h hogyan kell azt csinalni. Vedekezni pedig nem a 20 meteren vedekeztek a kozeppelyasaink. Busz nalam az, ha szarunk a tamadasra, es melyen visszaallunk. Igen, soha!

     • United82

      Ok soha. Persze. Azon a meccsen nem volt kapuralovesunk. ( City 2012 )Eszünkbe nem jutott támadni és a vicc h a szünetben se tudtunk váltani. Értem h az emlékek megszepulnek de a soha szot ne használjuk mar.

     • Ressan

      Sztem meg Mou taktikait ne hasolnitsuk a Fergiehez. Vagyis hasonlitani lehet, de ramondani, h ugyanaz, azt felesleges 🙂

     • United82

      Nem is lehet hasonlítani. Mert Fergie az esetek többségében ( ő se volt tökéletes neki is volt pár benézett meccse) nemcsak a védekezést de a támadást is az ellenfelhez tudta igazítani , Jose csak a védekezést tudja.

     • Ressan

      Igy van. Amikor Fergie buszat dicserted en azt ereztem, h nemhogy csak hasonlitod, hanem olyannak belyegzed a taktikajat, ami sztem hulyeseg

     • United82

      Fergie unikum mert mindent tudott jatszatni a csapatával még a buszt is. Eszembe sincs Joset hozzá hasonlitani, se Pepet se senki mást. Nekem ő az Istenem , de azért emlékszem h ő se tökéletes Isten 🙂

     • MuriÁgnes

      De ne keverjunk mar egy BL meccset egy bajnokival…

     • Csumpitáz Béla

      Tényleg ne, mert a végén összedől az érvrendszerünk.

     • MuriÁgnes

      De erted, a BL parharc 0-0-rol indul, mig a mi bajnokink 8 pontos hatranyrol. Nem ugyanaz.

      Jozsi betolja a buszt a BL-ben, ok. De betolni 8 pontos hatranynal, gyalazat.

     • Csumpitáz Béla

      Betolni a WBA ellen az gyalázat. Betolni a City ellen pedig realitás. Mit kellett volna csinálni? Csak nehogy azzal gyere, hogy inkább kikapni 5-3-ra, mint 2-1-re!

     • MuriÁgnes

      Tolem a WBA ellen is betolhatja a buszt, ha csak iksz kell.

      Ne vicceljunk mar. “40 percig 0 kapuraloves otthon” nem a realitas.

     • Csumpitáz Béla

      OK, neked van igazad. Mivel a City valószínűleg még jó pár meccset fog nyomni a BL-ben, nézzük meg majd utána, hogy melyik szuper edző milyen taktikával áll ki ellene.

     • stanley

      352. A formában lévő Youngot engedni előre. Ezzel Lukakunak is esélyt teremteni a gólszerzésre. A három középhátvéddel megölni a City kreatív középpályáját és támadósorát, ami folyamatosan a gyorspasszos, egymáshoz közel állós stílust nyomja. Young és Valencia szabadabb szerepkörével pedig megnyílt volna a lehetőség a tervezett támadásépítésre, ami egyáltalán nem volt a City ellen. Hiszen a Herrera-Matics kettőstől valós szervezés egyébként sem várható, de így négy védővel még annyi esélyük sem maradt a védekező feladatoknak hála. Egyébként igen, itt köszön vissza, hogy 300 elpaskolt misi után ezt kell játszani a ManCity ellen, mert más ötlet nincs.
      Igen, én ezt leírtam a meccs előtt is, mielőtt megkérdeznéd és mikor megláttam a kezdőt, beírtam, hogy kikapunk.

     • Csumpitáz Béla

      Istenem! Ilyen egyszerű lett volna? Nem érzed viccesnek, hogy innen kijelented, hogy mi lett volna a győztes formáció. Már bocsi, de hány meccsen ültél már kispadon? Ja és ne azzal gyere, hogy ahhoz nem kell tudni főzni, hogy megállapítsam, hogy egy kaja szar. Ahhoz kell tudni főzni, hogy jó kaját csinálj!

     • stanley

      Ez a legszarabb érv, amit valaha hallottam. Azért nézünk focit, mert van véleményünk róla, látunk valamit, ami a pályán történik és arra reflektálunk. Te pedig éppen azt kérdezed itt egész reggel, hogy mit kellett volna játszani, hiszen ezek szerint nem is létezhet jobb, mint José elképzelés. Kapsz egy választ, majd leugatsz, hogy te mégis ki a fasz vagy itt. Előre szólok, az egész blogon senki nem ült semmilyen padon. Innentől lehet még véleményem a csapatról? Meg a többieknek is?

     • Csumpitáz Béla

      Nem leugattalak. Azt a szót hogy “fasz” te írtad le. Akkor most ki ugat le kit?

      Arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy semmi sem fehér és fekete. Te itt 8 sorban leírtad, hogy milyen taktikával kellett volna kiállnunk, miközben egy olyan menedzser ül a padunkon, aki már nyert 2 BL-t, nemtudom, hogy hány bajnokságot, meg major trophy-t. És nem feltételezitek róla, hogy tudja, hogy mit csinál. Ő van ott nap mint nap a játékosokkal, ő tudja az aktuális állapotukat, ő gyakorolja velük a különböző formációkat, de ez itt nem elég. Vajon tegnap Poch hogy küldte ki a csapatát? Mindegy, hogy hány gólt kapunk, csak próbáljunk 1-gyel többet lőni? Vagy arra is van tipped, hogy neki milyen taktikával, milyen szerkezetben kellett volna kiállnia?

     • stanley

      De, leugattál. Konkrétan feltetted a legdemagógabb kérdést, de hagyjuk is.
      Nem ismerem annyira a Spurst, hogy meg tudjam ítélni, de nyilván ennél védekezőbb felállást kellett volna alkalmazniuk. Egy biztos, a múlt nem jogosít fel senkit semmire, José esetében már sokan régóta éppen azt fejtegetik, hogy mennyire kopott meg a személyisége és az ehhez igazított taktikai repertoárja. Éppen ez a legnagyobb baj a portugállal. Fellaini agyonnyomatása is egy jel volt, hogy gondok vannak. Lajos is egy forradalmi edző volt, aztán láttuk, hogy mi a szart csinált. José megpróbált meghasonulni, de mára végképp nem megy neki. Lerakta a voksot a 4231 mellett, amiben most van egy kreatív ember is és nem egy Hazard, Özil arcra kell építenie. Nehezen látszik mitől tudnánk megugrani a szintet. Igaz, ha a portugál marad és jól igazolunk, akkor jövőre ennél jobban össze kell állnia a csapatnak. És egy kreatív középpályással, meg Griezmann-nal meg ilyen arcokkal már tényleg nehéz lesz arra mutogatni, hogy de hát még mindig nem elég jó a keret. José munkáját a távozásakor pontosan meg lehet majd ítélni.

     • Frank O’Farrell

      “Vajon tegnap Poch hogy küldte ki a csapatát? Mindegy, hogy hány gólt kapunk, csak próbáljunk 1-gyel többet lőni?”

      nem, pontosan látszott a taktikája, ami nem ez volt. és a hibái is látszottak, nem tudom, miért kell úgy csinálni, mintha az edzők nem hibáznának soha. Lajos minden kupát megnyert korszakos edző, aztá mégis kiállt Özil+Alexis ellen a Schweini, Schneiderlin doppelsechs-szel az Emirates-ben, hoppá

     • ketomika22

      ráadásul Schweini-Carrickkel 😀

     • ketomika22

      én azért sokat ültem padon 🙁

     • United82

      352ben még a wartford is kinyirt minket a kpalyan, az arsenalt már nem is említem. Pep ellen nem mehetsz ki két középpályással.

     • stanley

      Két középpályással játszottunk.

     • United82

      Lingard kb kpalyas volt nem AM. Gyakorlatilag Matic és Herrera mellett nyomta. És akkor megint jöhet az h hol van ez a kpalya minőségben a cityhez képest. Lingard Herrera…kisinasok a silva kdbhez képest. Persze kellett Pogbanak hülye lenni vagy Carricknek a szívére venni.

     • stanley

      Feldobtunk négy támadójátékost, akikhez nem volt ötletünk, hogy miként kellene eljuttatni a labdát. Ha ez nem hiba, akkor nem tudom mi az.
      A Pogba érv pedig azért sovány, mert egyszerűen nem múlhat ennyin az, hogy van kreatív játékunk vagy nagyjából nincs ötletünk egy rangadón. Ez kinek a sara?

     • United82

      Jose sara, mert kellett volna még vennie kreatív játékost és nem egyre bizni mindent aki ha nem jatszik megvagyunk lőve. Ebben nincs vitank.

     • Yossuf_84

      morning! 442-ben védekeztünk, Lingard Lukaku mellett volt.
      Igaza van Stannek, amíg nincsenek normális szélsőink, és láthatón Rashfordnak és Martialnak is jobban fekszik ha csatárt játszik, addig marad a 352. Egy city ellen a középpályán 3 emberrel, ami jelen esetben lehetett volna mondjuk Blind-Matic-Herka. Vagy felőlem McTominay is Blind helyett. Az lett volna a lényeg, hogy ne alakuljon ki emberfölény a középpályán. Ugyan úgy mehetett volna a kontrafoci, annyi különbséggel, hogy a megpróbálni megjátszani, Youngot vagy Valenciát, mondjuk egy Lindelöffel, mert láthatóan nem okoz neki gondot okosan, pontosan passzolni. Nagyon nem értettem, hogy miért állt át, 4231-re.

     • ketomika22

      :DDDDDD ez kurva jó :DDDDD

     • MuriÁgnes

      Ha mar kajas pelda. Kepzeld el, hogy bemesz a Gundelbe es kersz egy soletet. Es baszott szar. Szolsz a szakacsnak, hogy szerinted ez a solet, amit kaptal rettentoen rossz. O meg az alabbit valaszolja:
      – Ez a realitas. Jelen allapotban a solet az ilyen. Te tudsz soletet fozni? Mit kellett volna maskent fozni?

      Szerintem Jose sara, hogy nincs tervunk egy top csapat ellen. Ennyi.

     • Csumpitáz Béla

      De amikor azt látod, hogy a többiek még szarabb sóletet kapnak, akkor lehet, hogy rájössz, hogy még a tiéd volt a legfinomabb. 😀

     • Csumpitáz Béla

      És az fel sem merül, hogy nem mi toljuk be, hanem ők tolnak minket oda? Egy Fernandino, KDB, Silva középpályás sorral?

     • Csumpitáz Béla

      Hát szerintem meg felrobbant volna a blog, ha 5 gólt kaptunk volna a Citytől! Semmivel sem lenne szofisztikáltabb a stílus. Akkor meg az lenne a baj, hogy miért nem tudtunk felkészülni a védekezéssel, miért ez játszott, miért nem az, bezzeg Baillyval, bezzeg a red-wall!

     • ok, akkor máshogy mondom
      az a legbosszantóbb, hogy kb semmi reakciója nem volt semmire
      max annyi, hogy felrakta Ibrát Lukaku mellé, ami eddig kb egyszer se vált be

     • Csumpitáz Béla

      Amiből lett egy gyönyörű támadás, amiből 2 gólt is rúghattunk volna, ha nem találja fejbe Lukaku a kapust.
      Egyébként milyen reakciót kellett volna bemutatnia, amire persze a Citynek már nem lett volna válasza?

     • Frank O’Farrell

      az miért axióma, hogy ha megpróbálunk nyerni, akkor 5 gólt kapunk a City-től? megpróbálni nyerni nem azt jelenti, hogy 74 csatárral támadsz egyszerre, hanem mondjuk azt, hogy ha az ellenfél edzője befelé tolja a két szélső bekkjét, hogy lezárja a kontrák lehetőségét, akkor erre neked van valami ellenlépésed, és nem csak tehetetlenül prüszkölsz a kispadon

     • Csumpitáz Béla

      Egy fenti hsz-ra próbáltam utalni, ennyi. Egyébként SAF idejében az OT-on 6-ot kaptunk, de mindegy.

     • Frank O’Farrell

      emberhátrányban, de mindegy

     • stanley

      Bélánál és Bobnál valami beakadt ennek kapcsán.

     • Frank O’Farrell

      Béla a beszűkült tudatú, sekélyes, a magyar futball-közbeszéd szánalmas mélységeit minden pontján tökéletes illusztráló hozzászóló mintaképe. Az ember, akihez Bognát György beszél, az egyik olyan, aki miatt Bognár György évtizedek óta mérgezheti a a közeget

     • Csumpitáz Béla

      Aha. Köszi a jellemzést. Amennyire ezt eltaláltad, kb. annyira releváns a te “szakértésed”, Jancsika.

     • Frank O’Farrell

      Nem állítottam, hogy tudatosan csinálod, de ez az eredménye a gondolkodásodnak, ja, Béluska

    • Frank O’Farrell

     1. az lett leírva, hogy az történt a pályán, amit Pep akart, és ennek megakadályozására _kísérletet sem tett_ Jose. A kérdés az, miért nem tett kísérletet? Nem ismerte fel, hogy merre tart a meccs iránya? nem ez lenne az első eset.

     2. “Miközben még ebben a szezonban is mi voltunk az egyetlen csapat, aki igazán megnehezítette a dolgukat, sőt kellett a győzelmükhöz a szerencse is.”
     Ez tényszerűen nem igaz.

   • MuriÁgnes

    “Bajnokságban meg eddig csak Jose verte meg egy midnen poszton világklasszis Reallal ami csúcs kontrafocit nyomott, hozzátéve h az már Pep negyedik éve volt es a kiégés.”

    Meg Conte es Pocs.

    • United82

     Most ezt nem ertem. Eleve a tezis az h Pep most “érkezett” meg a Plbe. Ennyivel erősebb a Pl mint a la liga es a bundás h itt kellett neki egy év mire osszerakta a trademark Pep csapatot . A tavalyi év nem tudom h jön ide. Az jelen esetben nem jatszik. Az nem volt Pep anomalia év. Az ki van hagyva ebből az értekezésből, itt a csúcson lévő Pep van elemzes alatt a tavalyi nyilván nem volt csúcs.

     • MuriÁgnes

      Egyszeruen nem igaz, amit leirtal, arra reflektaltam.

     • United82

      Mi nem igaz abban h egy csúcson lévő Pep csapatot a bajnokságban eddig csak Jose tudott megelőzni (bár mar az a 4.-ik kiego éve volt Pepnek) illetve h a Blben vagy busszal vagy 11/11 poszton világklasszis csapat vert ki? A tavalyi nyilván nem volt csúcson lévő Pep csapat így nem értem minek jossz két tavalyi eredménnyel.

     • MuriÁgnes

      Tessek, egy csucson levo Jose csapatot eddig senki sem tudott a bajnoksagban megallitani. Na bumm.

     • MuriÁgnes

      Ettol meg az allitas, hogy
      “Bajnokságban meg eddig csak Jose verte meg egy midnen poszton világklasszis Reallal ami csúcs kontrafocit nyomott, hozzátéve h az már Pep negyedik éve volt es a kiégés.”
      nem igaz.

     • Frank O’Farrell

      jaja, ráadásul az a Real egyedül a Barca ellen tolt kontrafocit, amúgy José-Pep három közös spanyol szezonjában kétszer is több gólt szerzett a bajnokságban a Madrid, mint a Barca

     • United82

      Majd ha nálunk is minden poszton olyanok játszanak mint abban a realban akkor majd mi is csak Pep ellen nyomunk kontrafocit. Bar a PLben több csapat ellen is megengedett ha kontrát nyomunk pl egy arsenal ellen kötelező amekkora balfasz Wenger.

     • Frank O’Farrell

      megint menekülsz a semmibe, ahelyett, hogy elismernéd, odáig egyszerűsítetted a képet, hogy az tényeket végül már nyomokban sem tartalmazott

     • United82

      Ismerjem el ami nem igaz ? Tettem egy állítást alátámasztottam tényekkel majd arra azt mondták nem igaz es olyan tényekkel jöttek ami az alapallitasomon kívüli tartományba van. Ezen mit ismerjek el? 🙂

     • Frank O’Farrell

      két dolgot írtál:
      1. Pepet bajnokságban csak José előzte meg (nem igaz)
      2. José realja kontrafocit játszott (az esetek 95%-ban nem igaz).

     • MuriÁgnes

      Sot, egy csucson levo Moyes csapatot se tudott senki sem megallitani. Csak olyan meg nem volt, hogy egy Moyes csapat csucson lett volna.

     • United82

      Ok látszik nem érted mit mondok vagy nem akarod érteni, nekem ehhez nincs türelmem vasárnap reggel.

   • stanley

    Az a Barca mérföldekkel a mostani City előtt állt. A 2011-es United már csak nyomokban hasonlított a 2008-as BL győztesre. A döntő egy csoda volt nagyjából. Mondjuk mindent elmond, amikor a Schalke az ellenfél az elődöntőben. Azt meg valóban nem szégyen kimondani, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a Guardiola-féle foci olyan annyira formabontó, hogy gyakorlatilag korszakok és stílusok épülhetnek rá. De ez sem egyenlő azzal, hogy azt mondjuk, hogy mi, nem tudjuk elérni ezt a szintet. Hiszen ő is építkezik egy elv mentén, ahogyan mások is.

  • MuriÁgnes

   A..
   Al…
   Alk…
   Mit iszunk?

   • Csumpitáz Béla

    Scotch 😀

   • EZS

    jajj ne, soha többet nem iszom (estig)

 • MUsBalazs

  Igaz a legtöbb top 6-os csapat idegenben játszott a Cityvel, de a City eredményei a top 6 ellen eddig idén:
  City-Pool 5-0 ha jól emlékszem
  Chelsea-City 0-1
  City-Arsenal 3-1
  MU-City 1-2
  City-Tottenham 4-1
  Így nem olyan kínos a vereségünk ellenük.
  Ahogy United82 szokta írni ez a City egy anomália. Egyre valószínűbb, hogy rekord pontszámmal és lőtt góllal lesznek bajnokok. Persze Mourinho ettől még kókler lesz, mert 300 millából ezt a kivételes Cityt nem tudja megfogni.
  Mondjuk nem hiszem, hogy kitarthat ez a forma végig. Bajnokok lesznek, de fognak bukdácsolni előbb-utóbb. Guardiola csapatai február és március környékén szokta hullámvölgybe kerülni. Egyszerűen nem is bírhatják ezt valami dopping nélkül így. Tavaly ők futottak talán a legtöbbet, de top 3-ban voltak az tuti. Idén is hasonló lehet gondolom. Ennyi letámadáshoz rengeteg futás kell. Ezt nem lehet bírni 4 sorozatban végig, pláne Angliában.

  • HarciasToni

   húúú még mindig itt tartunk? szerintem kicsit lejjebb elég hosszan kibeszéltétek ezt a témát, én pedig még mindig nem értem, hogy mi köze a city spurs elleni meccsének a múlt heti meccsünkhöz. ha pedig már mindenképp hasonlítgani akarunk, akkor azt sem ártana megjegyezni, hogy mi hazaiban játszottunk, ahol elvileg annyira kurva jók vagyunk

  • Frank O’Farrell

   Jajj. Jajj. Jajjajjajj.

  • United82

   A masodik bekezdeseddel nem tudok mit kezdeni. Ne komolytalankodjunk már 🙂

  • reelbeba

   nem kéne fellát gúnyolni, jó?!

 • ketomika22

  Jobban kikapott a Spurs, teny. de egy otthoni vereseget ne konyveljunk mar el pozitivumkent 😀

  • stanley

   Fake indokkal meg főleg ne.

 • The Shawsegg Redemption

  jobb ma egy rossz, mint holnap egy …Bosz

 • MrFer

  kikap a csapat, felrobban a blog. kikap a Spurs, felrobban a blog. WTF… akkor most Heineken + Wolf II, majd reggel elolvasom a túlélőket…

 • United82

  2002/03-ig mentem vissza azóta átlagban a bajnoki címet 77%os teljesítménnyel lehetett megnyerni. (83%al Jose első chelseas éve a csúcs , 70%os a legkisebb ez Fergie 2011es bajnoki címe) Na most mi jelen pillanatban 74%on állunk , a City jelenleg 96%on van. Akkor ne beszéljek anomaliarol? Nem tudok nem beszélni. Persze lehet ez a sima Pep anomalia ami egy év késéssel érkezett meg a PL-be. Ez azonban jól is elsülhet. Nyilván nem elegedhetunk meg azzal h hát ez a Pep anomalia akkor most 3 évig ez van. Ezzel méginkább erősíteni kell a csapatot és hozni olyan sztárokat akikkel meg lehet verni oket. Amúgy jegyzem meg a jelenlegi PL mezőnyben 2 edző van aki erre képes lehet az egyiknek már van róla “papírja” is h megtudja csinálni ez Jose , a másik pedig Conte. Nem véletlen h ők “csak” kicsivel kaptak ki és nem lettek megszórva. Pepet csak busszal lehet megverni amiből kontrazol vagy makkal szerzel egy gólt és nem hibázol hatul, játszani ellene nem lehet. Illetve van még egy esély maga Pep. Hiszen ő ha idén nem is de jövőre már belefog nyúlni a rendszerbe mert mindig “tökéletesíteni” akarja a dolgokat. Az pedig nem mindig sül el jól vagy egyszerűen túl gondolja. Szóval a lényeg a lényeg a Pep anomalia egy év késéssel megérkezett a PLbe , lehet nekigyurkozni h mikepp győzzük le.

  • stanley

   Nyilván Pepék sem futják így végig a szezont, ha áprilisban mennek tíz ponttal, de ott lesznek még a BL-ben, nem fognak megszakadni. Az lesz a durva, ha fenn tudják tartani ezt a 85%-os szintet, amire szerintem minden esély megvan.

   • stanley

    Legyen 80%, még az is 91 pont.

   • United82

    Szerintem elérik a 100ast év végére és megdontik Jose pontrekodjat.

  • mrmojo

   a mostani cityt a szentlélek sem fogná meg, de attól még szar a játékunk, nulla takitka előre, nincs séma támadásra, build-up?nebassz, lófasz elképzelés, az a baj

   • mrmojo

    és nem a city elleni a baj számomra, persze ha vki ettől a csúsztatástól jobban érzi magát, lekaphat

   • United82

    Josenak sose volt megszerkesztett build upja. A védekezést megszervezi , elől a támadók meg oldják meg. Ezzel a szar játékkal is a második legtöbb gólt rúgtuk és a második legtöbb pontunk van. Ha build upot akarsz centire megszerkesztve azt Jose alatt nem fogod megkapni sose. Kár várnod tőle 🙂

 • EZS
  • reelbeba

   Depresszió?

   • EZS

    Az is 😀 de a kisgrofo is ér egy upvoteot 😀

  • Pite

   Ez kisgrofo? Akkor upvote-olom

   • EZS

    Az 😀

  • HarciasToni

   remélem big shaq

  • Ezra

   bocsika, en nem vagyok eleg szofisztikalt hozza 😀

   • EZS

    :DDD

 • reelbeba

  ez a ‘haha, mi kevesebb góllal kaptunk ki (otthon)’ elég szánalmas, de nem akarok megbántani senkit

  • Csinibob

   ti voltatok meggyőződve arról, hogy minden a köcsögjosé beszari taktikája miatt volt, hát tessék. be lett árazva fényesen, szánalmas ötlet volt, de persze nem akarok megbántani senkit

   • lasi

    akkor más balfaszsága legitimálja a miénket?

    • Csinibob

     az mindenesetre kiderült, hogy a követelt magas presszing, türelmes labdakihozatal még a műfaj nagyszerű művelőinek is besült

     • lasi

      nem pont ezt kérdeztem

     • Csinibob

      ti akarjátok kibaszni, szóval akkor a spursblogon is kellene petíciót indítanotok

     • lasi

      ez igazán frappáns válasz volt (csak nem a kérdésre)

     • Csinibob

      senki nem beszélt legitimációról, az csak a te buksidban létezik, ellenben taktikáról és esélyekről igen.

     • lasi

      azt állítottátok, hogy a 4-1-es vereség fényében, a mi 2-1 vereségünk jó eredmény.

     • Csinibob

      Hol állítottam ezt?

     • lasi

      mivel nemes egyszerűséggel “minket” egy kalap alá veszel, én is teszem ezt “veletek”.
      (Juhasz David írta, én reagáltam rá, te meg Károly Fodor-ral nekem estetek)

     • Csinibob

      Óóó, ezt nevezem bástya, ennyi erővel törölheted az előző 5 kommentedet, annyi értelme volt, mert ezek szerint nem velem vitatkoztál vagy egyáltalán nem értetted meg, hogy én mit írtam.

     • lasi

      https://uploads.disquscdn.com/images/57312b39bdf351f1212d753d120628c67badf82398379b4dc68e0fae6994abc7.png
      erre reagáltam. arra próbáltam utalni, hogy mert a spurs taktikája nem jött be, azért a miénk (ami szintén nem jött be) már jó? számomra lényegtelen, hogy mennyire kapunk ki, mert ugyanannyi pont jár érte. ezzel nem kell egyet érteni, de én így látom.

     • Csinibob

      De én taktikai döntésekről beszéltem, te meg általánosságban harcolsz hogy legitimálja-e vagy sem. ergo, nem velem kellene, mert én másról beszéltem.

     • lasi

      ok, de egyik taktikai döntés sem volt helyes, mint kiderült. ezért nem értettem a reakciódat. bocsika

     • Csinibob

      nyilván egyik sem volt helyes, hiszen behúzta a City mindkettőt. az én állításom továbbra is mindössze annyi, hogy nem tudunk spursebb lenni a spursnél, így Mourinho döntése megalapozott volt.

     • reelbeba

      háde akkor rossz topikba írtál tesó, mer én meg teljesen másról írtam

     • lasi

      akkor ez egy süketek párbeszéde volt. :DD

     • Csinibob

      na, akkor ezt jól megbeszéltük

     • lasi

      megalapozottnak nem nevezném, hiszen mi előbb kaptunk ki a mi “taktikánkkal” (bocs, de ez nekem még most sem tetszik), mint a spurs. ergo józsi nem tudhatta (max sejthette), hogy a “spurs-ös” taktika nem válik be.

     • Csinibob

      Nem Poch találta fel a magas presszinget – a kicsik ellen mi is csináljuk – így az időbeliség teljesen mindegy. Mivel Mouringo van a csapattal minden nap, így szerintem fel tudta mérni, hogy fizikálisan, taktikailag képesek lennének-e erre vagy sem. Erre mondom azt, hogy a legjobb presszingünk sincs a Spurs szintjén, ami ma megbukott.

     • lasi

      ok, de az kőbe van vésve, hogy meccs közben taktikát ne változtass? mert azért azt józsinak látni kellett, hogy azzal nem megyünk semmire, amivel először próbálkoztunk a shitty ellen. miért nem változtatott?

     • Csinibob

      a 2 gól után sokkal magasabb védekeztünk, attól a ponttól voltak nagyobb helyzeteik, gyakorlatilag ott jött össze az xg különbség

     • Károly Fodor

      nincs itt támadás, csak valaki végre mondja meg, hogy José helyett ki az akivel fasza csapat leszünk. Pepet nem ér mondani.

     • Csinibob

      Take your time, de várom az idézetet.

     • Pite

      Ez a regi Csinbob, akivel okyan jokat kotekedtem. Mar hianyzott, vegre! Megnezted a statwarst es dobtad a PLU-t?

     • Csinibob

      nem beszélek külföldiül

     • MrFer

      píszloveunity

     • Pite

      Peace Love Unity battya

     • Csinibob

      mesefilmet sem nézek

     • Pite

      Alakul, alakul, latom magam elott, ahogy a klaviaturat utve vorosodsz, latom leszallni a lila kodot, latom a pattanasig feszulo ereket. Jo lesz ez.

      Hagyd, hogy a sotet oldal atjarjon ifju!

     • HarciasToni

      te inkább gyere bf-ezni, ne vitatkozz olyannal aki szerint a star wars csak egy sima mesefilm

     • Pite

      Ocsem jatszik eppen, megyek mindjart! 😀

     • HarciasToni

      na majd írj, addig olvasom én is ezt a szép kis vitát 😀

     • Csinibob

      az első 2 rész fasza volt, a többit meghagyom nektek popcornozni, csak így múlnak el a legendák

     • Pite

      Ht igen, te tipikusan az a srac vagy, aki imadja a prequeleket.

     • MuriÁgnes

      Princess Mononoke!!!

     • Csinibob

      inkább a szeplős szöszi vonalban gondolkodom

     • MuriÁgnes

      Ekszkuze moa?

     • Csinibob

      barátok közt, jóban rosszban

     • RedMark

      A statwarsban diagramok verekednek meg passzpontossagok?

     • Károly Fodor

      Nem balfaszok vagyunk. Ennyivel rosszabbak. Nincs abban semmi szégyellni való.

     • lasi

      de van

   • reelbeba

    én pont nem baszogattam hozét a sziti meccs miatt, mert nyilvánvaló a különbség a két csapat között. De ha a szpörszt vagy a púlt jobban kidekorálják, attól nekem nem lesz jobb

   • Pite

    Hat nemtom, engem nem vigasztal, ha a szomszed fuve barna amikor az enyem sarga. Engem az erdekel, hogy zold legyen. A Spurs hetek ota szenved, hullamvolgyben van. Nem lattam a meccset, de nem lepett meg az eredmeny.

    • Csinibob

     na, én viszont megnéztem. pont azt csinálták, amit itt többen követeltek, és nagyon simán lettek leszopatva.

     • reelbeba

      letámadtak és megpróbálták megjátszani a labdát?

     • Csinibob

      úgy és ahogy, azt követeltétek

     • reelbeba

      (a többesszám elsö személy használata még mindig nem helyes, sebaj)

     • Csinibob

      a haterek nagy vezetője vagy te, nem kell szerénykedni, hogy pont most ez nem a projekted volt. mondjuk erre tekintettel felmerül a kérdés: ezek szerint te is egyetértesz José taktikai hozzáállásával a rangadón?

     • reelbeba

      ha neked ez jön le az itteni tevékenységemböl, akkor szerintem mi nem akarunk egymással beszélgetni

     • Pite

      Mivan sracok iden korabban lett teliszunet az oviban, vagy mi ez a sok hiszti?

     • Csinibob

      nekem az jött le mostanság, hogy fella basztatásával vagy elfoglalva, és te sem foglalkozol az érveivel. de most sem látom, hogy akkor mi is az álláspontod, azon kívül hogy az enyém biztosan szar

     • reelbeba

      a fenti kommentemre reagáltál, szal az az én álláspontom, ha nem egyértelmü

     • Csinibob

      tehát jó taktikát választott José?

     • reelbeba

      nem tudom

     • reelbeba

      háde nem is erröl beszélgetünk. Illetve én nem

     • stanley

      Épeszű ember itt nem letámadást követelt. Hanem, hogy Young a szélen szabad legyen és tudjon beadni. Meg legyen valami támadásépítés, ami egyáltalán nem volt. Ezek a kommentjeid tényleg fella szintűek, már ne is haragudj.

     • stanley

      Ehelyett játszottunk 4 védővel, két olyan szélsővédővel, akik egyikek sem azok. Ötlet nélkül, hogy két alapvetően védekező játékossal miként tömjük meg az első négyest. De hát ezt már a kezdő idején is csak a hülye nem láttam. Nem az az illúziónk, hogy űrfoci lesz a City ellen, hanem az, hogy lesz koncepció. Na, a kirakott csapat az minden volt csak koncepció nem. A szélsőhátvédek nem tudtak felmenni a támadásokhoz, a Matics-Herrera kettősnek meg annyi köze volt az irányításhoz, mint nekem a mulatós zenének. Így mindenki állt mint a fasz a lakodalomba. Érthetetlen, hogy miért jött le minden embernek, hogy baszki, hát itt mi a 0-0-ra játszunk 8 pont hátrányban. Majd meg is magyarázzuk, hogy ez jó és igazából csak azért kaptunk ki, mert Lukaku. Azért ez rémisztő.

     • Csinibob

      Ugyanezt gondolom a podcastetek első 20 percéről

     • stanley

      Mit? Senki nem követelt támadjunk már focit. Ez, amit leraktunk 8 pont hátrányban, otthon, ilyen rangadó után, ez lufasz volt. Kár ezzel mentegetni, hogy két egyéni hiba meg ilyesmi. Nem a 0-0 a jó eredmény egy ilyen rangadón. Végeredményben meg ennyi erővel támadhattunk is volna.

     • Pite

      De mondom ez a spurs nem ma lett szar, hetek ota az. A city meg szarnyal.

      Amugy ezt a spurst is verhugyozosan makkal vertuk csak meg, szovaaaaaal, valoszinu, hogy toluk es a Citytol is leszopunk idegenben, de majd tavasszal meglatjuk. Remelem nem lesz igazam.

     • Csinibob

      3 győzelemmel jöttek, de a formát el is hagyhatod ebben, mert szar formában is jobban csinálják ezt a taktikát, mint mi bármikor

     • Károly Fodor

      A City elleni eredmény mindegy is lesz.
      A T’ham ellen meg akkor is lesz annyi előnyünk, hogy ha kikapnánk sem lesz tétje. De nem fogunk kikapni.

     • stanley

      Baszki, a 352 nem felkínálom a seggemet a vereségre felfogás.
      Nem csak a két végleg van.

 • Juhasz David

  Igy visszatekintve, siman jo eredmeny az az 1-2

  • lasi

   bármilyen vereség, hogy lehet jó eredmény?

   • Károly Fodor

    Jó eredmény, ha megszerzed az ezüstöt Usain Bolt mögött 100 gyorson.

    • Pite

     Jo eredmeny Hosszu Katinkanak lenni, de meghobb Ledeckynek. Es nyilvan nem az Arsenal vagyunk, hogy megelegedjunk vele.

    • lasi

     jó érzés a langyos szarban ülni

     • Károly Fodor

      Miért nem a Citynek szurkolsz?

     • lasi

      :DD (psychocska után szabadon)

     • Károly Fodor

      Senki sem szereti a langyos szart, de a csapat szerinted most ott ül. Ha meggebedünk, akkor is. Csak akkor tudnánk kimászni, ha Pep lenne az edző nálunk. De ő most egy másik csapatnál van.
      Majd amikor otthagyja a Cityt (és jön hozzánk vagy másik bajnokságba), akkor megint fogunk győzni.

     • Pite

      Ez olyan mint amikor Fructie mindenkit atkuldott fonatra, mert (rajta kivul) senki sem igazai United-szurkolo?

     • Csinibob

      Mondjuk az is kurvára szánalmas, hogy Moyes és LvG gyalázatos évei után, az ideit langyos szarozzák a saját szurkolóink.

     • Pite

      Szerintem Jose sem jobb (mutatott jatekban) mint Lajos es ez itt a fo gond. Elvaras lene, hogy, ha kibasszak, mert van jobb nala, akkor az a “jobb nala” mutassa is meg, hogy jobb nala. Lajos 4-.5. volt es nyert 1 FA kupat, ezt nehez nem felulmulni (azert a Celta ellen sokat koszonhetunk a citys balfasznak), minden bizonnyal ennyi ralocsolt penzzel sikerul is, de a foci ugyanolyan szar. Vagyis nem, ott labdaval voltunk szarok, mosteg labda nelkul. Ez pedig barhogyan is nezem frusztralo, szoval megertem a hatereket. Mondjuk azokat is akik szerint jozsi eredmenyesebb lesz, es az a fontos.

      En megmaradok romantikusnak es remelem, hogy joco fejlodik es elkezdunk ugy focizni, ahogy a city is teszi.

     • Csinibob

      szelektív strigoék memoriája, mert elfelejtették már azt a 8-9 0-0-ás kapuralövés nélküli félidőt egymás után Laller idejéből, vagy végigaludták, persze ez is lehetséges

     • Károly Fodor

      Peppel lennék jobbak, ő kell nekünk. De ki az akivel jobbak lennénk rajta kívül? Én nem tudok senkit sem mondani, mondjuk én csak a Unitedet nézem, és esetleg követem a többi angol bajnokit, de ennyi.

     • Pite

      Pep sem erne lofaszt sem Txiki nelkul, aki lefektette a modern xitg alapjat, ami nem a tipikus penzszoros olajklub, hanem egy koncepciozus, fejlodokepes nagycsapat lett igy.

      Nem pep kell, hanem egy kompetens sportigazgato.

     • Károly Fodor

      És ő meg tudná mondani, hogy José, Fellát kidobjuk a következő transfer window-ba?

     • Pite

      Hat o valoszinuleg azt mondana, hogy Jose, Goretzka lesz Fella helyett a kp-ra es egy direktebb focit kene oszzshoznod, menni fog? Nem? Akkor viszlat

     • stanley

      Minden adottságunk meglenne, hogy a Rashford, Lingard, Pogba, Martial, Mata, Micki csapattal egy vérbeli kontracsapat legyünk. Amivel elvileg a kicsiket rongyosra cibálhatnánk, az ilyen Pep foci ellen meg ez lenne a gyilkos fegyver. Oszt mégse’. Jönnek az 1-0-k otthon. Igaz néha kiszakad a gólzsák, de ez megint podcast téma volt, ahol elmondtam, hogy valamivel valóban jobban kontrázunk már, de kurvára távol áll ez attól, amit a keret tudna, plusz jobban fejezünk be. Elsőben igaz még fejlődhetünk, de mintha tudatosan is vissza lennének fogva a játékosok. Erről szintén Beyonder tett említést a podcastban.

     • Károly Fodor

      Ha valaki azt gondolja, hogy jeleneg a langyos szarban ülünk, akkor a legegyszerűbb onnan kikerülni, ha elkezdünk a Citynek szurkolni. Két hónap és négy hónap múlva is a City mögött leszünk 10-12-15 ponttal. Ha most langyos szar van, akkor ez nekem eléggé a langyos szar konzerválódása.
      Én nem hinném, hogy ott ülünk. Szerintem kérdés nélkül a második legjobb csapat vagyunk Angliában. Az meg, hogy a City 1 vagy 15 pontot ver majd ránk a bajnokság végén, édesmindegy, akkor is másodikak leszünk. És nekem nincs ezzel bajom.

     • Pite

      Szoval, ha nem tetszik, hogy nem mi vagyunk a legjobb csapat es ennek hangot is adok, akkor legyek city szurkolo?

      Magyarul, ha nem a godorben, hanem a hegycsucson akarok lakni, akkor ne emlejem fel a hangomat, hogy az osveny amin haladunk nem felfele vezet? Hanem menjek at a masik turacsoportba? 😀

      Nem rossz, nem rossz. Erzem, hogy mindenkiben terjed a sotet oldal ereje

     • Károly Fodor

      Nem azt mondtam. Azt mondtam, hogy a legegyszerűbb a szarból kikerülni, ha a Citynek szurkolunk. Márha valaki azt gondolja, hogy a második helyünk szar.
      Szerintem nem szar. És senki ne szurkoljon a Citynek

     • Pite

      Vagy a kibelezett tauntaunban

    • hát ez nem egy gyó párhuzam, mert egykor mi voltunk bolt, akit most agyonver gatlin

 • Gyere_haza_Laja

  Mourinho>>>>Pochetino

 • Chestcontrol

  hat nem tudom azert ez a spurs is eleg keitikan aluli

 • Károly Fodor

  lassan gombócból is sok lesz.

 • Csinibob

  Nagyon szépen megmutatja a meccs, hogy nem volt olyan sokminden számonkérhető Josén a podcastben

  • mrmojo

   ha csak a city ellen tette volna le azt amit, szavam nem lenne, a helyzet nem ez

   • Csinibob

    hanem? hogy sima blcsoport vagy 2. hely van?

    • mrmojo

     jólvan

     • Csinibob

      bírom, hogy ment a fikázás a hozzáállás miatt, szexifoci spurs meg kap egy négyest, ami lehetne 6 is

     • mrmojo

      mondom hogy nem az a meccs a fikázás legfőbb tárgya, de nem fogom ugyanazokat a köröket lefutni, kurvamindegy

     • Pásztor-e

      Pont ugyanannyi pontot ért, cserébe a minimális bajnoki esélyünk is elszállt…

     • Csinibob

      jaja, stílusidegen focikát kellett volna nyomni, amiből a csirkék is csak 4-et kaptak, nagy ötlet

     • Pite

      Jo hat azert a fika, moszkva es a basel ellen meg lehetett volna probalni focizni hatha

     • Csinibob

      ezt úgy mondod, mintha egy pillanatig is kérdés lett volna a továbbjutás

     • Pite

      Most ezt ugy mondod mintha ha nem lett volna a vilag szegyene ebbol a csoportbol nem csoportelsokent tovabbjutni

     • Csinibob

      dehát ezt tettük, szóval nem értem a nyígást

     • Pite

      Igaz csak a baseltol szoptunknki rettento gaz modon de a benfica elleni meccsekben sem nagyon volt benne a gol

     • Csinibob

      vissza kell hívni LvG-t, akkor még volt focika

     • Pásztor-e

      Most nem azért, de José Reálja egy szinttel erősebb Barcát 20-25 percig képes volt letolni folyamatosan a pályáról a meccs elején, ehhez képest nálunk ilyennel nem is próbálkozik, csak beáll a kapu elé és várja a csodát. Valami hasonlót várnék néha.

      Egyébként csak azért szóltam hozzá, mert feleslegesen rugdalod itt Pöcsöt, mert pont ugyanannyi pontot ért az ő vereségük is.

     • Csinibob

      jaja, csak szoptak 4-et, aminek feléért is ment a kurvaanyázás. szóval annyira nem feleslegesen teszem ezt

     • reelbeba

      erre mondta szemüveg, hogy inkább legyen eccer 0-5, mint ötször 0-1 😉

  • reelbeba

   otthon sajnos még jobbak, ott elég esélytelen megfogni öket. Nem láttam a meccset, mit játszott a szpörsz, vagy mi volt a szándék?

 • reelbeba

  egy veretlen szezont lehozni idén szvsz nagyobb dolog lenne mint amit anno domino az arse megcsinált. Erösebb most a liga

  • Károly Fodor

   A veretlen szezonuk csak attól függ, hogy mi meg tudjuk-e verni őket. Senki más nem lesz képes rá.

   • :DD

   • lasi

    azzal a “taktikával”, amit legutóbb toltunk?

    • Károly Fodor

     Arra lennék kíváncsi, hogy mi lenne, ha nem ragaszkodnánk ennyire a védekezéshez. KDBn lenne egy ember fixen, a játék meg az lenne, ki lő többet. Mondjuk nyerhetnénk 5-3-ra.

     • lasi

      nem tudom, de ismerve józsit, ez soha nem fog bekövetkezni

 • stanley

  Nagyon kellene holnap egy győzelem. A Spurst legalább otthagynánk a picsába.

  • Csinibob

   majd a pool, arsenal duóval megmérkőznek a 4. helyért

 • reelbeba

  Hasít a palasz, erre se sokan számítottak. Moyes is bekezdett, elég jól jött ki a brutál elsö etapból. tbf ennek a két csapatnak a keret alapján nem is kéne a kiesés elöl menekülnie, meglátjuk meddig tart a lendület. Viszont a sztók sparkyval nagyon megfáradt, 39 kapott gól az gatyafixes.

  • Khal Drogo

   A Newcaslte könnyen bajba lehet így hogy a Palace és a WestHam feltámadtak.

   • reelbeba

    Én öket tippeltem az egyik kiesönek, egy erös champo keretük van, de nem több. fasztudja, amig nem lesz meg az új tulaj elég labilis az egész klub

    • reelbeba

     felleg hogy benitez is zsarolja a klubot, és a szurkolók meg kitartanak mellette, pedig asszem nyolc meccse van szopóágon

    • Khal Drogo

     Ez a tulajdonosváltás nem megy/ment egyszerűen a Sotonnál sem.

 • peety

  valahogy nekünk is így kéne néha kontrazni, emellett ez a dele gyerek ritka nagy féreg és ez mar a sokadik ilyenje , nem értem a spurs miért nem kap pirosat soha……

  • Csinibob

   őt hozzuk a nyáron

   • lasi

    remélem Özil-el párban

   • peety

    én grízember fan vagyok ez a kis féreg kéne a tökömnek

    a spurs bivaly szar csak tudnam mióta, ez a city meg tökmind1 mit hogyan próbalunk megfejteni, szétszopatjak a premier leaguet és tök mind1 hany ponttal fogjak megnyerni a bajnoksagot ez az összes top csapatra nézve cink

 • stanley

  Áh, csicska kontra volt.

  • Csordás Adrián

   Dezsea az ilyet még úgy is kiüti hogy közben a torkád akad egy fánk

  • Zénó

   Ez az egesz.csapat egy emberre epul,ha KDB nem lenne fele ennyire nem menne nekik szerintem

   • ketomika22

    KDB egész konkrétan kurva szar volt ellenünk.. igaz nem is ment nekik

 • stanley

  A Ruben Neves gyerek amúgy igen nagy szerepet játszik a Wolves feljutásában a PL-ben. Egy évet zabált a Champoban, szerintem nem fog ott maradni, ha feljutnak. Simán sorba fognak állni érte más PL csapatok. Ő egy izgalmas kísérlet lehetne nálunk szerintem.

  • Csinibob

   ő nem az a playmaker típus?

   • mddnszksz

    védekező középpályás, Gestifute ügynökségnél(Jorge Mendes)
    azért vitték a Wolvesba, mert Nuno Espirito Santo az edző, Mendes nagy haverja.

   • stanley

    Matics rotálásának beférhetne. De 4231-be is egyébként Herrera, Neves – Matics, Neves stb. 433-ban is bepróbálható lenne. Jobb lenne egy box to box, de beférne ő is simán.

 • Dzsuk1

  Kane meg mi a kurva anyjaert nem kapott piros lapot?

 • Juhasz David

  Erdekelne, hogy pl De Bruyne hogy a faszba nem kapott lapot

 • mddnszksz
 • Dzsuk1

  Ez a sziti paszmek nagyon kemény

 • Csinibob

  Ki kellett volna hoznunk a labdákat, mint a jól megkomponált spursnek

  • Tam

   Pochettino > Mourinho

 • Juhasz David

  Sané nagyon mas szinten van

 • Csinibob

  Köcsögjosé miatt a spurs sem tud nyerni

 • Tam

  Ez a Spurs legalább olyan jól baszkodja ki a labdákat, mint mi

  • Tam

   És a rögzített szituációk levédekezésében is! Pedig ott még Lukaku sincs

   • EZS

    csak nem? 😀

   • EZS

    Kane adta a gólpasszt? 😀

    • Tam

     Sajnos nem 😀

 • Tam

  Az Inter veretlenségének vége. Remélem ma egy másik kék csapat is beszopja a faszt

  • Khal Drogo

   Basszák meg hogy pont ma kaptak ki, vitték a mixemet.

   • Tam

    rip :/

 • fella

  David Silva nelkul (keretben sincs), Mangalaval kezd a City, hátha

  • United82

   Poch idegenben a top6 ellen: 16m 1gy 6d 9v.
   Persze soha nem mondja az ember h soha 🙂

  • stanley

   Nagyon szar szezonod lesz, ha ebben fogsz minden meccs előtt bizakodni.

   • EZS

    ok, de ugye azt szeretnénk, ha bajnok lenne a csapat. Most úgy néz ki, kevés rá az esély, és csak úgy jöhet össze, ha a City botlik párszor. Nehogymá’ ne lehessen benne bizakodni, ne alakítsuk már meg a blog citys frakcióját, basszus. Értem, hogy ők a menők, mert menő edzőjük van, de na.

    • jó de hát ő csak azért írja minden meccs előtt, hogy egyszer lehessen majd megmondtamozni 😀

     • EZS

      persze, de remélem egyszer össze is jön neki. 😀

    • mrmojo

     ehhez képest a “mou-frakció” egyik tagja már levezette h jobb tizenpontokkal másodiknak lenni, mert legalább nem idegeskedik annyit, és jobban alszik mint a ’12es szezonvég után

 • infinite_red

  puel agyonveri a sotont, majd kikap otthon a palasztól.
  #besztlíg

 • MuriÁgnes

  Benteke betalalt!!!!!!!

  #heszkikhajnala

  • fella

   sako milyet vert 😀

 • stanley
 • Gyere_haza_Laja

  OFF: elképesztő mi megy az alsóházban, 11-től 20. helyig bárki kieshet. CP már a 14. lehet egy győzelemmel.

  • Csordás Adrián

   Ez az Ndidi sem egy agysebész 😀

  • box-to-box defender

   És Big Sam előtt még az Everton is oda tartozott

 • stanley
  • United82

   Woody a következő negyedéves beszámolon újra villoghat 🙂

  • EZS

   a Stretford fent van instán?? 😀

   • CaptainTonio

    Oda max a mozaikos sörfogyasztás képeit lehetne tenni 😀 nem tudom az mennyire imponáló 😀

 • United82

  Mar nem akarok beleszólni a lentebbi vitába a keretet illetően meg h ki milyen alapokkal indult stb, de egyet mindenki vegyen figyelembe. Nekünk nincs világklasszis meccseldonto tamado játékosunk, akiben benne van a váratlan aki megcsinálja egyedül es aki ezt tartósan hozza. Azt h a kpalya , védelem stb milyen állapotban volt hogy lett erositve stb lehet máshogy látni, mind a két allaspontot megértem. De azt h nincs elől olyan játékosunk mint mondjuk Aguero vagy Hazard az ténykerdes. Ezért sajnálom h Griez nem jött, és Lukaku mint b terv max erre jó h a kicsik ellen potyogtessen pár gólt. A city féle 11 pontos elonyt mint ervet tok értelmetlen felhozni mert kilógó anomalia amit eddig idén nyomnak hogy egy döntetlen mellett mindent nyertek.

  • Ezra

   ezzel annyiban vitatkoznék, hogy egy koherens, am dinamikis rendszer nelkul nalunk Messi is szenvedne. Nem elsosorban a keret miatt nincs foci, de ha meg igen, akkor kinek a feladata lenne ezt taktikaval ellensulyozni?

   • United82

    Messi tuti szenvedne mert neki csak a barca stílus jó. Viszont egy fasza kontrázni tudó gyors kreatív ember kb egyedul is tudna támadást csinálni akkor is ha épp nincs Pogba és aki atvigyen egy támadást a kpalyan. Jose minden csapatát arra építette h elől megoldják a kreatív sztárok. Ő nem fog centire pontosan megalkotott támadójátékot nyomni. Felesleges ezt várni. Josenak kell elore egy Robben Sneijder Ce Hazard aki tartósan megoldja. Rasi Marci még nem tart ott. Zlatan már nem. Lukaku Mata meg sose volt olyan kaliber.

    • Ezra

     hat ez a kerdesemet nem valaszolta meg, de persze ertem, amit gondolsz

   • Pite

    Meg ugye kinek van vegtelen penz cheatje 2 eve, hoy ugy alakitsa a keretet ahogy akarja + kinek volt elore fel eve, hogy felkeszulhessen a munkara.

    • United82

     Zlatan és Lukaku helyett én is inkább Griezmant hoztam volna esetleg ha nem ennyire sérülékeny akkor Balet. Vagy egy építő edzőt aki 2-3 év alatt Rasit és Marcit felépíti ilyen szintre de persze akkor a bajnoki címet ne várjuk el addig amig építkezés van. Most mi kb a kettő között vagyunk. Nem is lettek olyan kaliberek hozva, a potenciálok meg nem tartanak még ott és ki tudja h Jose “munkás emberei” olyanok-e akikkel Rasi és Marci egyenletesen fejoldik e évről évre.

  • stanley

   Pogbának azért elvileg ennek kellene lennie, de a Martial-Rashford is abszolút ez a potenciál. de Gea meg egyébként igenis meccsdöntő faktor.
   A City kiemelkedése meg nem anomália, hanem egy kurva nagy ördögi terv része, ami beindult és nagyon működik.

   • Pite

    A city felemelkedese tipikusan a tudatos elore tervezes mintapeldanya.

    • United82

     A felemelkedés az. Többször is beszeltuk h Begiristain qva jól csinálja. De a 17 m 49 pont az kiugro anomalia. Ez 100ponton túli idényt jelez ha tartják a tempót. Az “nem emberi”.

   • United82

    De Gea nem a támadásokért felelős, Pogba nem támadó , ahogy lentebb is írom Rasi Marci még nem tart ott a potencial nem elég. (Lásd Roo és Ce akiket 3 év alatt épített fel Fergie h azok legyenek) . A city egy döntetlenje és tizenx győzelem igenis anomalia. Kb ha 5-6 pontal vezetnének simàn reális lenne es nem lenne ekkora balhé itt se.

 • fella

  https://twitter.com/telegraphducker/status/941960057780166657

  Válaszul a poszt címében megfogalmazott kérdésre

  • stanley

   Szar ez. Konkrétan Matics és Herrera van jelenleg, ami nem sok minden. Carrick nem tudom mikor térhet vissza, de imádkoznunk kellene egy középpályásért kurva gyorsan. Remélem cserébe Fellaini és Pogba is végig tudja nyomni a tavaszt. McTominay érdekes kísérlet lehet 1-2 hazai meccsen, Ligakupán, FA Kupán, de én közvetlenül nem voltam elalélva tőle.

   • Pite

    Scott is not little scott for me anymore, aszonta joco

    • stanley

     A szüzesség elvesztése után mindig így van ez, de nem játszott jól. Ettől függetlenül ezért nem lehet kritizálni. Igazi, téttel bíró PL meccsen bekúrni a kezdőbe azért az nem semmi.

    • Ezra
  • Schweinsteigerlin

   Tuanzebe mehet hentelni. Nem jut eszembe jobb…pedig papíron nem tűnt véknyának a KKP szezon elején számomra..de nyilván aztán elgondoltam, milyen egy balfasz egylet vagyunk sérülések terén és rotálás szintjén, borítékolható volt ez karira.

   • fella

    nem igazán derült ki sajna, hogy hozé hogy tervezte rotálni a középpályát, hiszen gyakorlatilag szeptember óta matic és herrera a stabil tag, 2-3 meccsekre meg beugrott melléjük fella/pogba. kaka ez így eléggé

    • stanley

     Egy biztos, Maticson kívül senki nem játszott sokat, ilyen vagy olyan okokból, de nekik teljesen vállalható a meccsszámuk, sőt, inkább a normális alatt van.

    • Schweinsteigerlin

     Matic meg félsérülten játszik hetek óta + látszik a fáradtság, Herrera meg idén sajnos elég homály. Faszom 😀

     • stanley

      Szerintem nincs nagy gáz Ander játékával. Támadni nem szabad engedni.

     • Schweinsteigerlin

      Ahhoz viszonyítok, hogy milyen potenciál van benne és fegyelem és alűzat..tavaly plö a Chelsea ellen megmutatta, na ha most lenne legalább 2-3 meccsenként egy ilyen produktuma, már csettintenék..:)

     • stanley

      Minden meccsen sokat melózik, türhősködik, fut, harap. Igazából Pogba mellett pl. erre lenne szükség, háromfős középpályán már ennél kicsit többre. Pont ezért várnám amúgy, hogy amikor Matics-Herrera kettős van középen, akkor ne rohanjanak át rajtunk, hanem a kreatív sor kiélvezhesse a lehetőséget, mert két ember is zár mint a beton középen. Most pl. a WBA ellen abszolút ezt várnám, ha a Matics-Herrera kettős kezd.

     • ketomika22

      Igy meg nagyon elszigetelt elol a kreativ szekcio, tul hosszu a csapat. Ezt ket ertelmes szelsovedovel szvsz meg viszonylag lehetne kompenzalni

     • stanley

      Mindenképpen kellene Shaw most megint.
      A City ellen ezért volt vicc az a kezdő. Már az elején látszott, hogy ebből támadás az nem lesz.

     • ketomika22

      Hulyen van hasznalva. Egyertelmuen nem kepes arra, hogy a sajat 16osunk elotterebol tamadast epitsen. Viszont csomo mindenre meg kepes, de nem arra hasznaljuk

 • stanley

  Kellene egy klasszis középpályás amúgy, nem tudom a Saul lenne-e az a játékos, de őt el tudnám nézni és végre talán mehetne a 433.
  Azt látjuk, hogy a spanyol, argentin, francia, portugál, egyéb dél-amerikai országokból jövők viszik a focit. Nem sok esély van, mint a kreatív posztokon nekünk is ebbe az irányba lépni és akkor egy Shaw, meg egy Rashford-Martial fluid szél már lehet át is hidalná a problémát rendesen.

  • Pite

   Sault pofazom 1 eve 😀 vegre valaki. CDM, B2B, RW. Eljatszik barmit klasszis szinten, nem budos neki a vedekezes es elorefele sem annyira ergya mint Matic/Herrera

  • MUsBalazs

   Rashford és Martial közül melyikőjüket raknád a jobb szélre? Nagyon nem az igazi egyikőjük sem a jobb szélen, főleg Martial.

   Ha nem lenne Lukaku akkor egy bal lábas jobb szélső, meg egy középpályás ahogy írtad és remekül összeállhatna tényleg egy 4-3-3, Rashforddal középen, ami Pogbának a legjobb lenne, csak hát van Lukaku, nincs bal lábas jobb szélsőnk, nincs még plusz minőségi CM és van Lukaku, meg van Mourinho, aki belezúgott a 4-2-3-1-be, meg ő beadásokra építi a támadójátékot, mert kicsik ellen korrekten működik, ahhoz meg kell neki tankcsatár, na meg alapból kell neki tankcsatár.

   • stanley

    433-ban nagyobb szerep juthatna a Shaw-Martial szélnek. Grizi leigazolásáról is éppen ennek okán beszélünk. Ha Grizi jönne, ő nem tízes lenne, hiszen nem az, hanem árnyékék. Ebben pedig Rashford is tökéletes lenne jelenleg. Nem playmakerkedni meg szélsőt játszania kellene. A támadásoknál gyakorlatilag Lukaku mögé lépne fel és ahogy te is írod, Pogba számára is óriási lehetőség lenne ez, egy Saullal megspékelve, meg kánaán. Az a baj, hogy a Martial-Rashford kettős mind a két tagjának meg kell találni hosszabb távon a szerepet a kezdőben, ha Lukaku kárára, akkor az ő kárára.

   • infinite_red

    egyiket se, marci balon az igazi, rashford meg középen vagy balon. kell egy ballábas jobbszélső, lemart mondanám, de valszleg kurva drága lenne

  • Csinibob

   9 évre írt alá, szerintem ő úgy van ezzel, mint Koke.

   • stanley

    Márpedig én itt látom most főként a kulcsot. 433, három beton középpályással, akiknek egyébként van jó pótlása. Fellaini, Herrera, McTominay is azért erősen kérdőjeles ebben a sorban. Carrick nyilván nem lesz már jövőre. Ugyanakkor pl. Herrerat nem látom ennyire drasztikusan szarnak, míg Fellaini esetében úgy gondolom, hogy tényleg taktikai csodafegyver lehetne és a bohócmeccseken meg játszhatna tucatjával. Fellával sosem az volt a baj, hogy limitáltak a képességei, csak ne dimenzionáljuk túl a jelenségét. Ne akarjuk védekezni látni és ne játsszon évi 40 meccset. McTominay, Tuanzebe, Pereira. Ezek lesznek még érdekes kérdések. A Gomes gyerek is izgalmas lehet.

   • box-to-box defender

    Basszus 2 normális focista, látszik, hogy nem valami idióta ügynök intézi az ügyeiket.

 • MUsBalazs

  Willian
  leigazolásától kiakadnék. Egy kicsit technikásabb, de nem angol és nem saját
  nevelésű Lingard. Támadásban középszer, de védekezésben fegyelmezett és nagyon
  küzdő, Mourinhora hallgató szélső. Tényleg tiszta Lignard nekem, csak picit más
  skillekkel.

  Ha szélsőt vennénk, akkor támadásban minőségi kéne. A jobb oldal az stimmel, de
  nem védekező szélső kell, az van elég. Támadásban jó szélső kéne. Mata nem
  szélső, Mkhtiaryant nem teszi oda Mourinho, Rashford és Martial meg inkább
  balra való, meg középre. EGy bal lábas, gyors, támadásban nagyon jó szélső jó
  lenne, de ilyenről pletyka sincs.

  Özil is látom megint téma volt. Én 2010-ben nagyon bírtam a játékát a vb-n. Az
  a fajta 10-es, akinek élmény nézni a játékát, amikor jól játszik. Mourinho
  Realjában is tetszett a játéka. Mourinho szereti is a korábban bevált
  játékosait újra megszerezni, pl. ugye Matic, vagy Carvalhot odavitte a Realhoz,
  vagy ugye Ibra stb.

  Annyiban szerintem jobb, mint Mkhitaryan, hogy igaz ő is hullámzó,
  hangulatember, de benne még a rosszabb napjain is jobban benne van 1-1
  zseniális gólpassz, 1-1 távoli lövés, ami meccseldöntő lehet. Mkhitaryan a
  rossz meccsein semmit csak visszahúzza a csapatot.

  A gond viszont az, hogy Mourinho az évek alatt még inkább védekezés mániás
  lett, a pragmatizmusa átmegy már néha gyávaságba, meg, ha valaki nem hajt
  rendesen arra még érzékenyebb lett. Özil meg lusta és nem tud védekezni. Szóval
  még a régebbi Mourinhonál belefért, de most már talán kevésbé. Ezért lett volna
  tökéletes, vagy lenne tökéletes Griezmann, mert ő kb. a tökéletes 10-es Mourinhonak.
  Egyrészt Mourinho Rooneyra mondta tavaly, hogy nála ő 10-es vagy 9 és feles.
  Nála a 10-esek sokszor félig meddig árnyék éket játszanak. Griezmann ebben a
  legjobb, meg ő védekezni is tud és hajlandó. Csak hát úgy tűnik, megy a
  Barcába.

  • fella

   az egy döntő különbség lingard és willian között, hogy az utóbbi nem csak 352 futójaként tud eredényes lenni, plusz csinált már életében egynél több jó beadást. a miki – william csere szerintem szépen illene a keretbe

  • Khal Drogo

   Özil-t szerintem megszerzi Mourinho. Nagyon abba az irányba mutatnak a jelek, nyilatkozatok. Ha jön Mesut, Miki-t eladják, a kérdés az csak az hogy már most a télen, vagy majd nyáron. Szvsz Willian csak ilyen árcsökkentő pletyka, vagy terelés, nehogy Wenger vérszemet kapjon, hogy bármennyit elkérhet a német-törökért most a télen.
   Mivel mindenki vékonynak tartja a Chelsea keretét, beleértve Contét is, nem valószínű hogy eladják Williant.

 • Beyonder
  • EZS

   spoileres?

   • Beyonder

    Az első 17 perc nem 🙂

  • MuriÁgnes

   Ugyanugy nezhetetlen, mint az elozo?

   • Beyonder

    Nekem az is tetszett, de az Egy új remény-remake volt. Ez sokkal jobb.

  • fella

   tudod mi a fura? még nem láttam a filmet, de: az angolszász sajtó hanyattvágta magát, 10/10, stb. miközben itthon csak az index és rusznyák (ő azért óvatosabban) dicsérte igazán, amúgy rengetegen jegyzik meg, hogy egy kő ostoba, egy helyben toporgó, semmitmondó, panelekből összetákolt valami lett, közel sem rendezői bravúr. fura, egyre jobban érdekel, de csak közvetlen karácsony előtt lesz rá érkezésem

   • stanley

    Ez 10/10. Nálam megújította a teljes SW-t. Nem is értem az imdb-n miért csak 8-as. Ez konkrétan egy zseni, amit láttam.

    • fella

     mondom, elég véglegetesek a visszajelzések, vagy szeretik, vagy utálják a nézői. illetve még egy harmadik út van, ami szerint nagyon hullámzó

     • Csinibob

      A leszarom verziót el ne felejtsd.

     • EZS

      Darth LeSarrom a sötét Jedik öregapja!

     • MuriÁgnes

      A leszarom verzioban a gonoszak a Shitek?

     • EZS

      Jah, és Oltott Mace Windu a főjedi 😀

    • CaptainTonio

     Végre. Köszönöm

     • stanley

      Konkrétan jegyzetelnem kellett volna a tudatos megoldásokat, ahogyan felvezettek dolgokat, amikre reagáltak az előző időszak kritikáit nézve, ahogyan a RO feelingjét is továbbvitték picit. Minden egyes szimbólum, minden egyes elem, jesszusom, tegnap láttam, még teljesen a hatása alatt vagyok. Nem vagyok az a típus, aki agyonajnároz filmeket, sőt, általában kritikus vagyok, na de itt tényleg nem sok mindent látok kritizálni valónak.

     • CaptainTonio

      Sok kritizálni való van, meg egy teljesen wtf moment amit nem tudtam hova tenni. De azon felül a végtelen +1 visszautalas, történetvezetés, fordulatok, karakterfejlodes, érzelmek. Szanaszét adtam. A látvány meg uuuuuh. Rogue1 is akart lenni meg előző sw is akart lenni. De egy eszméletlen jól összerakott film lett. És még SW is <3

    • Rio

     Imdb minden csak nem mervado

     • stanley

      Ez igaz, de azért a jó filmeket azért korrektül szokták értékelgetni.

     • Rio

      Nem tudom, kicsit gyenge pont h ugy lehet befolyasolni az erteket h nem is lattad a filmet, lasd ossznepileg szervezett upvote/downvote hadjaratok.

    • Pite

     Azert mert rengeteg hibaja van a filmnek es tul sokat is akar adni. Tul sok minden tortenik, tulsagosan ossze van zsufolva. Tul sok fasza gag kerult bele es ugye a kevesebb neha tobb.

     • fella

      én azt olvastam, hogy iszonyatosan ostobák a katakterek, ami elég szomi, mert szerintem a tfa-ban jók voltak

     • Pite

      Az uj karakterek feleslegesek es szerethetetlenek Benicio Del Torot leszamitva.

     • CaptainTonio

      Nem is az volt a cél hogy majd most mindenki haldo jelmezbe Menjen farsangra. Mellékszereplő tisztes helytállás a filmben. Csókolom

     • Pite

      Nehez spoilerek nelkul valaszolni, hogy miert volt rettentoen gagyi az a karakter szerintem, de hat en sosem tudtam vakon beallni a lucasfilm minden hasonloan gagyi karaktere moge (kiveve JarJart, ott kar, hogy beszartak a negativ visszhangtol es nem tettek meg ot egy Sith harcosnak, ahogy terveztek 🙁 )

     • CaptainTonio

      Nem ostobábbak mint az előzőben. A karakterfejlődés és az érzelmi hullámvasút meg parádés.

     • Pite

      Kinek a karakterfejlodese parades szerinted?

     • stanley

      Nálam az összes szereplő zseniális volt ebben. Megint nehéz spoilerek nélkül írni, de szerintem nem érdemes akár Luke, akár Rey, akár Kylo fejlődését elemezni, kb. óriási szint mindegyik.

     • Pite

      Nekem luke, kylo es finn az akik elhoztak ezt a filmet. Rey nem igazan haladt semerre szeintem.

      Aki meg nalam kiemelkedo volt az Hux, Poe-t nem tudom meg hovatenni. Ma megnezem megegyszer aztan meglatom.

     • CaptainTonio

      kylo <3, luke is, bár ő már beletörődik inkább, de ott is komoly lelki válság van. rey pedig növekszik az nem meglepő

     • HarciasToni

      Kylo szerintem is magasan a legerdekesebb es legosszetettebb karakter az uj trilogiaban

    • sipi

     nekem csak egy dolog nem tetszett, szerintem a poénkodás részét kicsit túl tolták

     • stanley

      Szerintem még az is finom volt.

     • HarciasToni

      Pontosan, mar az elejetol zavart. Oke, hogy nem kell a star warst veresen komolyan venni, de azert ennyire ne poenkodjak mar el

    • HarciasToni

     Talan en is ezt mondanam, ha nem lenne benne az a 2-3 teljesen ertelmetlen es logikatlan jelenet, amiken a dramai pillanatban inkabb rohogni tudtam volna mint aterezni a sulyat

   • Beyonder

    Ugyanez volt az új Szárnyas fejvadásszal, “kint” mindenki szerette, nálunk fanyalogtak. Én mondjuk imádtam, kétszer is megnéztem.

    Ha még nem láttam volna a filmet, akkor ezt amúgy jó jelnek gondolnám. Inkább adjon egy csomó ember 10/1-et a filmre, mások meg 10/10-et, minthogy mindenki a langyos 10/6-okat dobálja.

   • Rio

    En ma nezem meg masodszor. De mindent lehet ra mondani kiveve azt h panelekbol takoltak volna ossze vagy h ostoba lenne. Epp ezek miatt lesz rohadt megoszto.

    • Pite

     Hat pedig ugye az a legnagyobb baj, hogy 100 nap forgatasra utemeztek be 125 diszletet, 14 kulonbozo orszagban. Sokszor kicsit hianyszik az igazi kohezio es az igazan nagy tet a filmbol.

     En szerettem amugy egy csomo reszet, de nem az egeszet mint pl. Stanley. 10/8-at erdemel, a latvanyvilag, az uj helyszinek es Pl. benicio del toro miatta, aki pont emiatt a tulzsufoltsag miatt rettentoen keves szerepet kapott, nemvolt eleget a vasznon.

    • EZS

     szerintem bekaphatjátok, hogy ennyi időtök van 😀 Még lövésem sincs, mikor nézem meg. 😀

    • EZS

     ja, és ne vedd komolyan 😀

   • Pite

    Ha nem lenne benne a feminista propganda tultolva es nem tettek volna bele egy azsiai karaktert deklartaltan azert, hogy ne faroljon el annyira az azsiai piacon mint a TFA es hozna a 2,5 ora alatt vegig a star wars elmenyt es tudnal oszinten izgulni vegig, akkor azt mondanam, hogy kajak 10/10. De ha nem vagy vevo a vegig erezheto libsi propagandara benne, ami vonatra a lucasfilm felult hala Kathleen kennedynek es jobban orulnel ha valami koncepciozusabb karatkerfejlodes, tortenetszal es valami igazi tet is van a filmben, akkor nem fogod annyira elvezni. Foleg ha a husbamarkolo SW erzest varsz, ami meg a Prequel trilogianal is megvolt

    • Rio

     Feminista propaganda lol. Akkor az eredeti filmek az antifeminista propaganda jegyeben szulettek?

     • Pite

      Nem, eddig mindegyik filmben volt eros noi foszereplo, de esdig nem csinaltak olyat, hogy “minden ferfinek vannak rossz tulajdonsagai, minden ferfi gonosz, minden ferfi hibazik”, a 4 noi foszereplo meg feddhetetlen. Nem hiszem, hogy ezt csak en lattam.

      Amugy a feminizmusnak nem a klasszikus verziojaval van bajom. Ha ugy nezzuk a feminizmust, ahogy 100 eve es nem ugy ahogy ma, akkor en is feminista vagyok egyertelmuen. De ezzel az uj vonallal nem tudok azonosulni.

     • Beyonder

      Bocs, de ez baromság, semmilyen tendencia nincs itt. (Amúgy a filmben a messiás, aki megmenti a főhősök seggét, pont egy férfi.)

     • Pite

      Bocs, de nem az, maximum te nem ertesz vele egyet.

      Nem is arrol van szo, hogy ki lesz a hos ezzel feloldozast nyerve, hanem arrol, hogy a noi karakterek hibak, tevedesek es gyengesegek nelkul kerulnek abrazolasra, a ferifaknal pedig pont minden arrol szol, hogy mi a bajuk.

      De ha nem ertesz egyet sorold fel nekem Finn, Poe, Luke, Snoke, Kylo, BdT es Hux gyengesegeit, aztan Holdoet, Roset, Leiaet es Reyet. Naugye.

     • Beyonder

      Snoke-ot és Hux-ot mint negatív figurákat ugye nem akarod komolyan összehasonlítani a hősökkel? 🙂 Ők perszehogy gecik, az a funkciójuk. Captain Phasma amúgy valamiért kimaradt, nem? 😀

      Nem hiszem amúgy, hogy a női és a férfi karakterek gyengeségeit ki kéne 50/50%-ban centizni. Finn és Poe számomra ugyanazt hozták, mint az előző filmben, alapvetően jót akarnak, de nem tökéletesek, és pont ettől izgalmasak. Ahogy Kylo is baromi érdekes, ellentmondásos figura valahol a jó és a rossz határán. (Snoke és Hux más eset, ők karikatúrák.) Az meg, hogy BdT figurája negatívra, Holdóé meg pozitívba fordul át (upsz, spoiler), egyszerű dramaturgiai döntés (=meg kellett lepni a nézőket.)

      Igazából a női nézőknek kéne most panaszkodniuk amiatt, hogy szinte az összes férfikarakter izgalmasabb, mint a nők. 🙂

     • Pite

      Captain phasmanak hudesok szerepe volt. De ha azt nezzuk, ami ugye eleg fontos tezis az SW univerzumban , hogy a josag relativ, phasma a tokeletes, megingathatatlan, befolyasolhatatlan, huseges katona.

      De Holdoe sosem volt negativ. Ugy hoztak be mint az oriasi szuperhos tabornokot aki zsenialis huzasokkal nyer meg csatakat. Bdt meg nem fordul negativba bakker. O pont azt mondja, hogy ne valassz oldalt 😀

      Szerintem sem kell kicentizni, de a velunk levo nepes lanytabor is azt mondta, hogy nekik sok volt ez es hanytak tole, higy az osszes noi karakter hibatlan es tokeletes. Jobb lett volna, ha jobban kidolgozzak Holdot es Roset, hogy legalabb legyen a GRLPWR-n kivul ertelmuk a filmben. Sekelyes, lapos karakterek, tokeletes nok szerepeben tetszelegve.

      Tallie Lintra meg, aki hudefasza pilotakent lett beharangozva es tok erdekesnek tunik kapott 3 percet a vasznon? Nem is emlekszel ra? O volt a kek A-Wing pilota az elejen…

     • Beyonder

      Szóval egyetértünk abban, hogy a férfi karakterek sokkal izgalmasabbak, többdimenziósak voltak, mint a női figurák? 🙂 Innen akkor pont nem úgy néz ki, hogy túl feminista lenne a film. (Rey mondjuk sokat javít az összképen.)

      (Holdo iszonyatosan irritáló volt az arrogáns fejével meg a lekezelő stílusával, Laura Dern szerintem eleve azt az utasítást kapta, hogy vegye minél ellenszenvesebbre a figurát, de ez nyilván szubjektív.)

     • Pite

      Szerintem elbeszelunk egymas mellett. A ferfi karakterek melyebbek igen, ezt adom es erdekesebbek is.

      De pont azert, mert a noi karakterek hibatlanok es feddhetetlenek, ami ugye egydimenziossa teszi oket. Ebben is egyetertunk ugye?
      Azt esetleg elfogadom, hogy gyenge iras vagy gyenge rendezes miatt (is) lettek ilyenek, nem (csak) a feminizmus miatt, de ez attol fuggetlenul szanomra rlvesz az elmenybol.
      Reyt meg egesz filmben nem tudtam hova tenni amugy. Valahogy nem tudom olyan oszinten szeretni mint padmet vagy leiat.

      Holdo nem valtott ki erzelmet belolem, ha nem lett volna nem hianyzott volna.

     • Beyonder

      Reyt most nehezebb volt szeretni, mert kicsit el volt szigetelve a többiektől (szigetelve, érted, lol), azért kellett behozni pluszban Rose-t, de majd a következő részben jobban exponálva lesz.

     • Beyonder

      Ja igen, Tallie-ra emlékeztem, de a nevét se tudtam. Most meggugliztam, és sajnálom, hogy nem kapott nagyobb szerepet :(((

    • Ezra

     nekem csak az nem tetszett benne, hogy kézzel-lábbal integettem neked az alleeban, amikor kiosontatok kate_uvel a mozibol, de megse vettel eszre 🙁

     • Pite

      Bocsesz edesapa, nem lattalak. Katus elvesztett egy sapkat es eppen valsagstabulest tartottunk 13-an 😀

     • Ezra

      megbocsatok 😀 erdemben reagalva a filmhez meg, igazabol az utobbi evekben en mar elengedtem, hogy a feminista/genderista/etnikai propaganda miatt zavarjon egy film, ugyanis ma ez a fo rendezo elv egy filmnel, minden mas uzenet masodlagos. viszont maga a film nekem nem allt ossze koherensse, sok dolgot feleslegesen mutattak, sokat meg nem bontottak ki, osszessegeben azert tetszett. 1-2 gaget tultoltak, az kicsit elhozta belolem a szekunder szégyent

     • Beyonder

      Srácok, az ugye megvan, hogy baszott sok nem fehér ember van Amerikában? 😀 Szóval ha betolnak egyszer-egyszer egy ázsiai karaktert a filmbe, az nem etnikai propaganda, hanem egy teljesen korrekt, az etnikai arányokat tükröző casting döntés.
      Ha egy kevésbé hype-olt filmet akarnak eladni Ázsiába, akkor nyilván nem árt, ha van ázsiai színész a stábban, de a konkrét esetben nyilván nem az 1 db. (amúgy vietnami származású) színészen múlik, hogy siker lesz-e film Kínában 🙂

     • Ezra

      ebben a filmben szerintem se zavaro (mondjuk egy fiktiv vilagban szerintem pont nincs reprezentacios kenyszer) , de pl. a gyilkossag az orientenben konkretan csak ezert volt egy teljesen oda nem illo fekete karakter, bar az a film sem ezert volt szar.

     • Beyonder

      Azt nem láttam, de a kosztümös vagy a mitológiai vonatkozású cuccokban (Thor pl.) néha tényleg túltolják. Mondjuk olyat se hallottam még, hogy valakit zavart volna, hogy Jézust eddig csak hófehér színészek játszották, holott ugye… 😀

     • Pite

      Van az uj amcsi cezar sorozat, ahol cezar neger 😀 azon mar csak nevettem.

      Ja meg ugye azon a ranten, hogy az ejszaka a muzemban miert egy feher pasi jatssza a faraot. A “feher pasi” Rami Malek, aki egyiptomi szinesz 😀

     • Ezra

      remelem nincs athallas a majmok bolygojaval 😀

     • Ezra

      kedvenceim a fekete romai légionariusok

     • Pite

      Mondjuk abban szerintem pont nem volt zavaro, ha ugy probalod ertelmezni, hogy a vilag minden reszere elert a tragedia + itt s szinesz srac jol jatszott

     • Pite

      Nem tudom lattad-e kit terveztek rose-nak a filmbe es, hogy csak az azsiai piac miatt csereltek ki erre a vietnami csajra. Lehet ha ezt nem tudom elore nem zavart volna.

      Amugy Finnel vagy Landoval vagy Poe-val nincs is es nem is volt semmi bajom, sot meg a Rogue One-os muszlim sraccal sem, aki azt mondta, hogy ha nem lesz eleg muszlim a SW-ban, akkor a muszlim fiatalok belpnek az ISIS-be. Itt a szinesz es a karakter is rettentoen gyenge. Ha legalabb valamelyik nem az, akkor, lehet nem zavart volna vegig a vasznon. :/

     • Beyonder

      Nem ismertem a sztorit, így utólag nem is izgat annyira, mert jó volt a Rose-t alakító színésznő. De ha tényleg csak az ázsiai piac miatt cserélték ki, akkor azt egy felesleges gesztusnak tartom, mert az SW akkora brand, hogy nincs ilyesmire szüksége. (BTW: nincs igazán olyan, hogy ázsiai piac, már abban az értelemben, hogy nem egy egységes masszáról beszélünk. A kínaik, japánok, koreaiak csak annyira szeretik egymást, mint mondjuk mi a románokat, szóval egy kínait pl. rohadtul nem hatja meg, ha egy koreai vagy japán színész is szerepel a filmben.)

     • Pite

      De a TFA pont azert nem lett a legnagyobb penzt termelo film ever, mert megbukott azsiaban. Kollektiven. Ezert kerult bele az azsiai csaj, hogy tudjanak azonosulni vele az ottani emberek is. Mondom, ha a karakter jo lenne, vagy a szineszno, akkor biztos nem zavarna, de mivel egyik sem az (szerintem) ezert rendkivul kivulhelyez a filmen

     • Beyonder

      De ezek csak feltételezések. Fogalmam sincs igazából, hogy az SW-nek mekkora a kultusza Ázsiában, lehet, hogy minimális, és azért bukott meg a film, és nem az ázsiai karakterek hiánya miatt.

     • Pite

      Na akkor vegre erted mi a problemam. En is igy gondolom, eppen ezert tartom feleslegesnek kicserelni az eredeti csajt azsiaira. Nyilvan lehet mogotte mas ok is persze, de, akkor talalhattak volna valami jobb szineszt is. De nekem nem ez a legmagyobb bajom a filmmel, ez csak egy a sok kozul.

     • Beyonder

      Itt mondjuk azt írják, hogy siker lett a TFA Kínában:
      https://splinternews.com/40-years-ago-star-wars-was-banned-from-chinese-theater-1793853977

      Meg azt is, hogy az eredeti filmek be voltak tiltva, úgyhogy nehezebben alakult ki a kultusz, de most már ott is pörög.

     • Pite

      En azert valahogy remenykedtem, hogy a vilag legnagyobb franchise, ahol azert eleg magasan van a tet, nem fogja ebbe az iranyba elvinni a franchise-t, szerintem szegyen, hogy ennek kell egy eros vezerfonalnak lennie a SW-ban, kulonben nem eleg progressziv.

      Az egyik kedvenc reszem az eredeti trilogiabol, amikor slave leia megfolytja jabbat. Kepzeld el 2017-ben, hogy egy no “rabszolga” “felmezkora vetkoztetve” szerepel a vasznon.

     • Ezra

      Mondjuk ezek alapjan akkor a Ben Hur maga a feminaci grand opusz 😀

     • EZS
     • mrmojo

      egy mainstream tömegtermék nyilván vásárlói igényfelmérés, flavour of the year stb. alapján keszül, nem bármiféle művészi koncepció mentén, ezen meglepődni minimum naiv

     • HarciasToni

      Szerintem igy is boven eleget kockaztatott rian johnson a franchise meretehez es a 7-hez kepest

     • EZS

      neked ezek az integetős dolgok nem jönnek össze valahogy 😀

     • Pite

      Lehet meg kene probalni koszonni is 🤔

     • Ezra

      tisztelgeshez vagyok szokva

    • stanley

     Fuh, öreg…

    • HarciasToni

     Az azsiai csajos resszel egyetertek, tenyleg teljesen felesleges volt tortenet szempontjabol, de a tobbit en nagyon nem igy ereztem 😀

   • Beyonder
    • fella

     köszi, ha láttam a filmet csekkolom ezeket 🙂

   • RedMark

    Szvsz tenyleg jo, annyi, hogy nekem 3 jelenet volt, ami nem tetszett, illetve egyet hianyoltam, de ezeket spoilerek hianyaban nem mondhatom. Osszessegeben, az uj filmek eddigi legjobbja.

    • HarciasToni

     Ket jelenet szerintem is oriasi faszsag volt, de az is igaz, hogy sosem a logikussag miatt imadtuk a star warsokat.

  • stanley

   Na, ezek itt fanyalognak, kivéve Beyonder. 😀
   Lehet később meghallgatom a spoileres részt, de az eleje bebaszott.
   Beyonder párti vagyok ezerrel ebben a podcastban.

 • fella

  transfermarkt:

  (év):(költés)-(bevétel)=(különbség)
  16/17: 213 – 35 = 178
  17/18: 249 – 94 = 155
  333 millió euró pepszi

  16/17: 147 – 10 = 137
  17/18: 166 – 42 = 124
  261 millió euró hozé

  • Csinibob

   Én nem hoznám ezeket a számokat, mert ez csak egy klasszis ára

   • fella

    szerintem sem túl beszédesek, de ettől még ami tény az az, hogy pep egyrészt többet kölött, másrészt sokkal nagyobb mértékben cserélte ki a klubja keretét (stones, bravo, nolito, sané, jesus, walker, mendy, danilo, ederson, gündogan, bernardo jut hirtelen eszembe), mint a mi faszunk

    • Csinibob

     a basic irónia fut

    • fella

     plusz ha itt szóba kerül, hogy nagyban épít hozé fergie fiaira, akkor mondjuk el, hogy a cityben a valódi kulcsemberek, a gerinc (otamendi, fernandinho, de bruyne, david silva, sterling, agüero) mind-mind már a klubnál voltak, amikor pep megérkezett. ehhez képest itt jocó a komplett gerincet fel kellett újítsa, leszámítva de geát és szmellinget. nem véletlen, hogy a csapatunk közepe versenyképes, a szélei meg erősen közepesek

    • EZS

     “sokkal nagyobb mértékben cserélte ki a klubja keretét (stones, bravo, nolito, sané, jesus, walker, mendy, danilo, ederson, gündogan, bernardo jut hirtelen eszembe)” – na ez az, nálunk azon megy a sírás 4 éve, hogy minden évben 4 játékost veszünk, hogy lehet így csapatot építeni? Erre ez a kopasz seggfej mégis megoldotta kevesebb idő alatt jóval több játékossal.

     • stanley

      Pontosan erről van szó. Plusz beszélünk arról, hogy 90 misivel többet költött. Mi meg 300-400-al többet költöttünk, mint a Pool és az Arsenal. Akkor mennyivel kéne ezek szerint előttük állnunk? Ráadásul ennek a két csapatnak egy fikarcsnyival se volt jobb a kerete, mint nekünk. Plusz nálunk sem mondta senki, hogy ne igazoljunk.

     • fella

      javíts ki, ha tévedek, de annyival, amennyivel “kell”, a pool és az arsenal előtt állunk

     • stanley

      Úgy érzem azt magyarázod, hogy a City 11 pontja az elég reális, hisz többet költöttek 90 millióval. No, mi 300 misivel költöttünk többet a két említett csapatnál.
      Illetve, hát tavaly a Chelsea lett a bajnok, az Arsenal is nyert 3 FA Kupát már az elmúlt években stb.
      Az a baj, hogy mindig elferdíted a tényeket, nagyokat mondasz és ezt a végletekig meg akarod védeni.
      Szar, hogy a podcastot is körbe fikázta mindenki, miközben nekem kellett darabjával idézgetnem, hogy miket mondunk. Mintha tényleg meg se hallgatták volna az emberek. Nekem meg sokadjára le kell írnom újra és újra mindent itt.
      És te is olyanokat nyomsz, amire szegény psycho is kénytelen leírni, hogy nem 13 bajnoki címet várunk, csak jó focit, meg title racet a PL-ért. És igen, elégedetlenek vagyunk azzal, hogy José megkapta a lehetőséget a bizonyításra, de nem érzünk drasztikus előrelépést. Én pedig másoknál is mérföldekkel jobban megadtam neki a bizonyítási lehetőséget, de nem látom, hogy mitől lenne itt vele csúcsfoci. Szerintem nem fogja eladni a legjobbjainkat, de nem is fogunk vele a csúcsra felérni. Sőt, őszintén szólva, most már én is kifejezetten tartok a harmadik szezontól. Titkon csak azt remélem, hogy a Spurst szétszedik, Coutinho lelép, az Arsenal meg elindul a porosodás útján. De a ManCitynél azt látom (és szintén elmondtam a podcastban), hogy egy jó vkp meg egy jó kphátvéd és kb. 5-6 évig ez egy klasszis csapat. Silván kívül innen senki nem fog kiöregedni, mindenki még tele van motivációval. Kb. a tökéletes balansz. Minden megvan bennük. De ugyanazt gondolom a Bayern, PSG kettősről is. Alig kell igazolniuk, hogy nagyon pörögjenek. És nyilván, ezért szidom a BL-t, mert ezt azért tehetik meg, mert unalmas szarok lettek a hazai bajnokságok, amiket ural néhány csapat. A Barca és a Real bármikor ott lesz a topon, hiszen hazai pályán semmi nem fenyegeti őket a visszacsúszástól így a BL-ben is képesek lesznek ott lenni a legvégén. Távol vagyunk az elittől sajnos és ez nem csak José hibája, ezt akarom mondani, de ennél jobbnak kell lenni, ha valóban fel akarjuk venni az elittel a versenyt. Hogy José jól igazolta-e, az abból a szempontból kérdés, hogy kiket meddig és milyen sikeresen tudunk beépíteni a csapatba. Ebből a szempontból pedig Lukaku, Micki és Pogba még mindig nagyon lóg a levegőben. Márpedig mint szintén a podcastban elmondtam, ha éveket baszunk el a rossz igazolások beépítésével, az ugyanúgy veszteség. Nem azért mert szar focisták, hanem pl. mert nem illenek a rendszerbe, amit az edző favorizál és ez az ő kudarca, hiszen ő látta valamiért jónak leigazolni ezeket a játékosokat.

     • Csinibob

      Stan, a Bayern egy nyugdíjasklub lesz lassan, az pont nem jó példa

     • stanley

      Örülök, hogy ennyi jött át az üzenetből.
      Egyébként mi a pék faszáért lenne már nyugdíjasklub a Bayern?
      Neuer, Süle, Hummels, Thiago, James, Bernat, Boateng, Rudy, Tolisso, Müller, Coman, Alaba, Kimmich, Lewandowski, Vidal, Martinez.
      Úgy teszünk, mintha nálunk nem lenne Young, Valencia, Matics, Ibra, Carrick, Micki meg Mata.
      Egy ilyen keretre bárki csettintene. Évente hoznak bele 1-2 új fiatalt, kész is vannak megint. Ez így is egy klasszis csapat. Nem holnaptól kell nekik 4-5 ember.

     • Csinibob

      De akkor ezek szerint mégiscsak igazolnunk kellene még?

     • stanley

      Mint minden csapatnak, ember. Évi 1-2 igazolás hol a faszban nincs? “Alig kell igazolniuk” Ezt írtam. Nálunk meg kb. jobbhátvéd, balhátvéd, középső középpályás, Grizi vagy jobbszélső. Mind a kezdőbe, ha lehet holnapra.

     • infinite_red

      józsival itt a büdös életben nem lesz csúcsfoci, nyerünk vele még 1-2 kupát, aztán szia

     • fella

      én ezt elfogadom, de egyrészt türelmesebb vagyok, és igyekszem elválsztani egymástól a moyes-lajos féle káoszt és mourinho tudatos(abb) csapatépítését, mert zongorázható a különbség a két időszak között. tényleg gondold végig, amit lent írok, hogy a jelenlegi csodasziti teljes gerince ott volt már pep érkezésekor, miközben itt azért a csapat közepe nagyon komoly cserére szorult.

     • stanley

      Lemenedzselte a védelem cseréjét (Danilo, Walker, Mendy, Stones). Hozott pár igen értékelhető támadót (B.Silva, Jesus), jövőbeli potenciált (Sane, Douglas) és mindent úgy rakott össze, amíg össze nem állt a kocka. És olyan focit játszik, amire te is azt mondod, hogy megy a foci. Ennél több nem kell. Nem tudom ezt merre látni nálunk. Se kontracsapat nem vagyunk, se labdabirtoklós. Amint szintén a podcastban hangzott el, előbbiben fejlődtünk, ez amúgy tény, de ezt ennél mérföldekkel tudatosabban kellene csinálni és jobban is fejezünk be. De ebben meg a Lingard, Martial, Rashford hármas is lépett szerintem egyet, de Pogba is.

     • fella

      most nem válaszoltál arra, amit írtam.

      otamendi, fernandinho, silva, de bruyne, sterling, agüero abszolút kulcsemberek idén a cityben, kvázi rajtuk múlik (edersonnal és stonesszal kiegészülve), hogy milyen a city játéka, ők döntik el a meccseket. erre tudott pep építeni, valóban tankönyvbe illően erősítette meg a széleket, vett egy nem stílíusidegen helyettest agüeronak és egy fasza kapust, respekt, kiválóan igazolt.

      itt viszont éppen hogy a széleken volt pár minőségi arc (shaw, valencia, martial, rashford, lingard, mata) egy klasszis kapus (de gea), meg egy egész jó cm (herrera), aztán kalap. nem véletlen, hogy az eddigi 7 igazolás mindegyike a pálya közepére jött.

      ez azért minőségi különbség a két örökölt keret között, legalábbis az építkezés iránya, tempója szempontjából biztosan.

     • stanley

      Silva, De Bruyne, Aguero, mindenképpen klasszis.
      Nálunk ez leginkább de Gea volt a régi csapatból. Én ezt nem is vitatom el. De azt sem szabad elfelejteni, hogy Sterlingből és Otamendiből is most Pep hozott ki sokkal többet. Azért őket nem soroltam volna a mi játékosaink elé egyáltalán. Főleg, hogy azért potenciált illetően jól állunk mi is. De Silva és De Bruyne szerepkörének megtalálta is fantasztikus, erre is kevés edző lett volna képes. Lásd: János cikkét a Leshatárban a belga támadóról.
      Szóval az oké, hogy rendelkezésre áll egy csapat, abból még nem lesz jó foci. Illetve továbbra is meg lett volna José esélye, hogy igazoljon valakit, aki erre a szezonra rajtunk is sokat dobhatott volna, de még inkább kitalálhatta volna azt a szisztémát, ami működik és nem kell rajta variálgatni. És én ezt Pogbára tudom visszavezetni. 4231 szerelembe továbbra se illik bele a francia, de nincsenek is olyan szélsőink, ami neki kellene egy 4231-be. Innentől ezt meg erőltetni is kár. Ráadásul Lukaku elszigetelése senkinek nem jó.

     • fella

      azt elfogadom, hogy josé talán nem elég rugalmas, de hogy az elfáradó védelem ellenére is jobban formálható keretet örökölt pepszi, az egészen biztos

     • stanley

      Nem ennyivel, ezt lássuk be. Lényegében egy év alatt olyanná tette a csapatot, amiből kb. 5-6 évre potenciális sztár csapat lehet és szerintem lesz is. Ami simán uralhatja a PL-t és amely nyerni fog BL-t is.

     • fella

      hát kb egy év fórban van azzal, hogy a középpályát csak összeillesztenie kellett, nem megálmodnia, nálunk a jövő év fog a szélsőigazolásokról szólni, ez elég nyilvánvalónak tűnik a keret evolúcióját végigtekintve. jó eséllyel utána a mi keretünk is nagyon fiatal, rugalmas, komoly potenciállal bíró, kiegyesúlyozott keret lesz

     • stanley

      Kérdés, hogy emögött lesz-e igazi koncepció. Szerintem ez a csapat kiált egy 433-ért.
      de Gea – Shaw, Bailly, Smalling, Valencia – Matics, Pogba, Saul – Martial, Lukaku, Rashford.
      Hosszabb távon pedig egy Valencia helyetti jobbhátvéd, Matics helyett egy új ember, Lukaku helyett Rashford csatárba és egy klasszis jobbszélső.

     • reelbeba

      én semmi különbséget nem látok. Szerdán 14 ember lépett pályára, ebböl 2 volt hozé igazolása

     • reelbeba

      de ezt a kört már tavaly lefutottuk, hogy kóklerconte jobb csapatot örökölt. Aztán jön hogy we are sooo unlucky 🙁

     • fella

      nem föltétlenül jobbat, de olyat, amire könnyebb építeni, ez a hipotézis, amit a böfögéseddel nem cáfoltál meg egyelőre

     • reelbeba

      kitaláltál megint magadnak valami fasságot, és nyomod. Kurva fárasztó vagy. Újabban meg bunkó is

     • fella

      nézd meg, hogy a city milyen középpályával játszik, meg nézd meg, hogy mi milyen középpályákkal “játszunk” egész ősszel, elég látványos lesz a dolog.

      érezzem magam rosszul azért, mert a poszt tárgyát képező podcastra reagálva bedobtam egy vitaindító gondolatot, amiben konzekvensen válaszolgatok a vitába bocsátkozóknak? vagy mit értesz ezen a “valami fasság – nyomod – kurva fárasztó vagy” hármason? ezt nem szabad?

     • stanley

      Igazolhattunk volna középpályást még, plusz a De Bruyne, Silva gondolat Guardioláé, fölösleges elvitatni tőle. Sőt, nem is lehet.

     • fella

      azért azt senki nem látta jönni, hogy carricknek baja lesz a szívével és a fella-pogba duó is kihagyja az ősz kétharmadát

     • stanley

      Hidd el, ez a középpálya a Matics, Herrera, Pogba hármassal működne valahogy, de ennyi. Carrick jól jött volna Matics pihentetőjének, Fellaini pedig támadásban hasznos, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy ebből ne lehetett volna építeni, csak a ManCity középpályája nem magától állt össze, hanem volt mögötte egy forradalmi gondolat. Nálunk pedig José igazából meg se próbálta a három középpályást, amire igazából most megint lenne némi esély. Ráadásul ott van Blind is, senki nem mondta Josénak, hogy ne tegye be vkp-nak. De a portugálnak ilyen forradalmi ötletei valahogy soha nincsenek.

     • fella

      az, hogy mit hozunk ki belőle, már egy másik kérdés, de darabszámra se nagyon vagyunk meg sajnos az említett problémák okán, ami azért ölég kellemetlen 😀

      vagy hogy is szereti reelbeba, “unlucky”? 🙂

     • stanley

      A José által preferált kétfős középpályára nagyon is megvagyunk. Még most is. McTominay ott ülhet a padon és Blind is beállhat középpályára. Ugyanakkor Pogba mindjárt visszajöhet, míg Fellaini két hét múlva állhat újra csatasorba. Szerintem innentől nem nagyon van miről beszélni, hogy ne lennénk meg. Inkább kellene még egy minőség ide és 433.

     • fella

      bailly, pogba nem játszhatott, zlatan félrokkant, mikivel fasírt, löföt pihentette, a többiek játszottak, szal ez pont szar példa, de kösz

     • reelbeba

      a lényegen nem változtat, hozé a középpályát és a védelem közepét erösítette, mer azt gondolta gyengének, pep a szitinél meg mást. Nálunk ugyanúgy kulcsemberek de gea, valencia, smalling-jones, herrera (tavaly), martial, rasi. Adom hogy pogba és matic ebben a csapatban már nélkülözhetetlenek (ami nem egészséges). Illetve az is igaz, hogy a szitinél adva volt két-három klasszis, nálunk csak de geát lehet ebbe a kategóriába sorolni

     • fella

      akkor máris nem állunk olyan távol egymástól ebben a kérdésben. pep megtehette, hogy a széleken erősít, mert volt egy elég jó gerince a csapatának, hozé meg nem, mert gyakorlatilag üres volt a united középpályája. ettől még persze nem kéne 11 ponttal kevesebbel állnunk, csak talán érdemes észrevenni, hogy az ottani állomány egy árnyalattal versenyképesebb volt 16 nyarán

     • fella

      nézd meg amit lent írok, a citynél a gerinchez pep nem nyúlt, csak finomhangolta, viszont gyakorlatilag befoltozta a többi poszton lévő lyukakat minőségi emberekkel (csak szélre: walker, mendy, danilo, sané, nolitio, bernardo silva érkezett). eközben nézd meg, hogy józsi milyen posztokra igazolt: középhátvéd (2), középső középpályás (2), csatár (2), szervező középpályás (1).

  • Total55

   A különbség nem ott van h ki mennyit költött hanem ki milyen “alapokra” építhet.
   Az elmúlt 4-5 évben a Unetidnél nem volt olyan játékos mint a Citynél D. Silva v S. Agüero. Ott van még Bruyne,
   Sterling. Ők mind Pep előtt is ott voltak. Sokkal folyamatosabb a csapatépítés a Citynél mint a Unitedél és ez a legnagyobb gond.
   Citynél 2 db új igazolás játszott 1000 perc felett idén, Ederson és Walker
   Unitednél Lukaku és Matci /bár JM ezt tény túlzásba is viszi/ de még Lindelöf perc felet van, 3 új igazolás.
   Fernandinho – D Silva – Bruyne kp, nem nagyon lehet még egy ilyen kp találni a PL csapatok között.
   És mind a 3 Pep előtt érkeztek. Akkor ott van előttük Agüero elmúlt évek legjobb formájában lévő PL csatára talán Costa volt még ilyen jó de ö lépet.
   Chelsea is pont annyival esett vissza h lépet Matic és Costa idény még senki nem nöt fel náluk arra a szintre

   • fella

    éppen erről vitatkozom lent, örülök neked

  • namostmá értem azt a 11 pontot fél szezon alatt. köcce!

 • MuriÁgnes

  Most akkor hajra csirkek vagy mar eluszott a hajo?

  • Csinibob

   Tedd, amit a szíved diktál

   #szarpep

 • Schweinsteigerlin

  Macheda:

  “Regrets? I have only one. When I made the step up to the Manchester United first team, I had to give three times as much as what I had already. I didn’t, which is the only regret I have. I’ve learned a lot from that mistake.

  • box-to-box defender

   Hát ezt mi is láttuk sajnos, hogy nem tudta kezelni a hirtelen sikert, kár érte. Ugyanilyen volt Januzaj is és talán Wilson is. Rashford nagyon úgy tűnik, hogy minden energiáját ebbe fekteti.

  • mddnszksz

   MACHEDAAAAAAAAAAAaaa

 • fella

  haha a daily fail már be is dobta williant. mondjuk ő legalább tényleg jobbszélső

  • Ezra

   azt még megértem, hogy nekünk miért kéne, de a Chelsea miért engedné el januárban, ráadásul pont hozzánk?

   • fella

    a mostani 3511-ükbe nem igazán fér be, elvileg lemarral szemeznek, szal lehet, hogy egy 29 éves játékost megint inkább pénzzé tenne abra. fene tudja

   • Endy919

    Nem látok rá sok esélyt , hogy távozna , ráadásul januárban. Az alap felállás valóban 3-5-1-1 , de ha Morata kiesik , vagy pihen , akkor visszatérünk a 3-4-3-ra Willi-Eden-Pedro trióval , ahogyan pl hétkozben is.
    Meg úgy általában szinte minden meccsen becseréli őt Conte . Szerintem csak pletyka az egész.

    • Ezra

     Mondjuk Maticot is elengedtetek, oszt megis meg lettünk baszva, szoval akar jol is jarhatnatok a deallel 😀

     • Endy919

      Maticot augusztusban sem sajnáltam , és most sem. Kurva jó DM,Jocónak tökéletes a 4-2-3-1 , de ebbe a Conte féle csapatba nem nagyon illik. Kellett Kanté mellé egy labdaügyesebb btb , Baka személyében ezt megkaptuk , igaz még neki is van hova fejlődnie. Tőle jövőre várom a “nagy bummot”.

      Willi esete viszont annyiban más , hogy nagyon soványak vagyunk a támadó szekcióban , ráadásul Conte Batsal egyáltalán nem számol , szóval ha oda nem érkezik minőségi alternatíva , akkor januárban biztosan marad. Nyáron már sanszosabb a távozása , de riválist már nem kéne erősíteni:)

  • infinite_red

   ozil, willian… még egy khedirát lécci

   • MuriÁgnes

    Khedira <3

 • fella
  • latyi büszke lenne

  • fella
   • fella

    Miki sanszos, hogy lejátszotta az utolso meccset a United mezében

    • Csinibob

     Na

     • Fish08

      Tavasszal látjuk majd még a BL-ben.

    • Khal Drogo

     Ha az Inter megveszi, legalább kiderül mit ér a Perisic-Miki duó a gyakorlatban. A SERIE A-ban a PL rejectek általában nagy karriert mennek.

 • stanley

  Egyébként szintén podcast téma volt.
  Elmúlt 4 év költései:
  United 700 millió euró, Liverpool 444 millió euró, Arsenal 304 millió euró, Chelsea 560 millió euró, Manchester City 685 millió.
  Nyilván itt lehet mondani az edzőcseréket meg minden egyebet, de ebből is látszik, hogy mennyire nincs koncepció a teljes klubnál és innentől kezdve könnyebb mutogatni arra, hogy Klopp és Wenger se költött messze se annyit, mint mi és hát ehhez képest meg ugye nem is olyan szarok. Arról meg fölösleges beszélni, hogy plusz-mínusz mutatóban mennyi is az az annyi. Mert alighanem mi adtuk el legkevesebb pénzért játékosokat az elmúlt 4 évben.

  • infinite_red

   elvertünk 700 milliót, mégis a magot de gea, smalling, valencia, pogba, matic, marci, rashford adja szvsz, 7 emberből 3 már adva volt, 1 pedig saját nevelés.

   • stanley

    Igen, ezt szintén beszéltük a podcastban. Bár tény, hogy Lukaku, Micki, Mata, Herrera, Bailly sem hátrány, meg a sok squad player, de nagyon érdekes ez.

    • infinite_red

     nem úgy költöttük el a 700 milliót, ahogy el kellett volna, már mindegy. na meg igen, az se lényegtelen, hogy az Öreg óta a harmadik edző ül a padon, más játékospolitikával

   • MUsBalazs

    Valamiért nem láttam este az új hozzászólásokat, nem jelzi ki néha a diszkosz.

    Bailly a legjobb középhátvédünk.

    Pogba a legjobb középpályásunk.

    Martial a legjobb szélső támadónk lehet.

    Matic a legjobb védekező középpályásunk.

    Mkhitaryan tavaly nagy szerepet vállalt az e EL sikerből.

    Herrera tavaly a szezon legjobbja volt a szurkolóknál, adott egész sok gólpasszt és remek vkp volt.

    Mata nem világklasszis, főleg mivel nem ap osztján játszik, meg nem illik a stílusunk hozzá, de kanadai pontokat elég jól terelt az évek alatt és egy rakat rangadó sikerben is nagy szerepe volt. Lőtt gólt az évek alatt a Poolnak, többet is, a Citynek is, az Arsenalnak is.

    Igaz ő egyenlőre kicsit csalódás kezd lenni, de Lukaku meg azért csak jár már 14 vagy hány gólnál meg 4 gólpassznál december közepén. A tavalyi gyengeségünket a kicsik kiütését jelentősen csökkentette azzal, hogy ellenük aránylag jól beveri a helyzeteket.

    Szóval azért a költekezések egy része bejöhet, főleg a Mourinho félék.

    LVG alatt volt itt túl nagy káosz. Woodward eszetlenül adta meg mindenkiért a magas árakat, LVG meg túl sokat akart igazolni.

    A lényeg, hogy az igazolások egy része, főleg a Mourinho félék bejöttek. Csak az árak megugrottak, Woodward felelőtlenül felverte őket a nyilatkozataival.

  • Chestcontrol

   plane h ha meg azt is hozzateszed h mi sajat magunk alltal kitermelt penzt koltottunk…

   • stanley

    Ez nem tudom, hogy jó-e vagy sem. 🙂

   • ketomika22

    ez nem túl releváns. attól, hogy a saját pénzünket költjük az eredmény ugyanúgy elvárható

    • Chestcontrol

     arra celzok hogy amennyivel a klub evrok evre tobbet termel es az erteket noveli ahhoz kepest a citytol epp hogy csak tobbet koltottunk. ergo ha mondjuk a kiadas/jatekosvetel meg egyeb melle hozza csapod a bevetelt es ugy vazolod fel h a megtermelt javak hany szazalekat koktjuk el mar maskent fog festeni a dolog.

     • ketomika22

      ja értem én mire célzol, csak amikor arról van szó, hogy milyen a teljesítményünk ez kurvára nem számít. Lukaku akkor is 90 milla ha olajpénzből van és akkor is ha szponzori pénzből.

     • fella

      (szar befektetés volt, még csak 15 gólt lőtt meg 5 gólpaszt adott)

     • ketomika22

      ja, nem fikáztam Lukakut, csak mondtam egy példát. ezzel vitatkoznék na de minek? 🙂

  • fella

   izé, köbö ezek voltak az arányok régen is, csak akkor még nem volt ilyen bitang infláció, szal ezek a számok szexik, de annyira nem mondanak sokat, hogy mindig beírja őket valaki

   ahhoz képest, hogy elbasztunk rengeteg pénzt, kissé alulteljesítünk, evvan

   • régen nyertünk bajnokságot meg ilyesmi, azzal együtt vizsgáld

    • stanley

     “kissé”

     • fella

      nézd meg amit lent beraktam, idén kurvára rendben vagyunk eddig, csak van egy nálunk sokkal jobbnak tűnő csapat, ami pech

    • fella

     bazeg, 27 évig nálunk volt a korszak gárdiólája, most meg nem itt van, ezt lassan akár el is fogadhatnád

     • fella

      (btw eddig egyetlen edző előzte meg pepszi mindenkori prime állapotban lévő csapatát a bajnokságban, az meg ez a fasz, aki viszont itt van jobb híján)

     • United82

      Hát azért Pepsinel Fergie bácsi jóval több volt , ne degradaljuk le a kopaszgecire. Nálunk volt a korszak Pepje Joseja Carloja Begiristainja Honesse egy személyben ,hiszen nemcsak edzo volt hanem DoF is ha ezeket az új szavakat használjuk a managerre 🙂

     • fella

      jó, de érted hogy értem 😀 szerintem ez a szezon nagyon rendben van, 15 pont a béelcsoportban, 17 forduló után annyi pont a bajnokságban, amivel egyébként bőven az első hely közelében lennénk, állunk a ligakupában, nemtom minek megy az emo

     • United82

      Én se értem. Sok dolog az összetevője de főleg pszichológia. Nosztalgia , “régen minden jobb volt ” , emlékek megidealizalasa, a csapat alapallapot megváltozásának nem feldolgozása, türelmetlenség stb stb stb 🙂

     • fella

      én szeretem amúgy pszichó hozzáállását, miszerint nem szabad megelégedni semmivel, ami kicsit is rosszabb a fergie alatt megszokottnál, de objektíve ez eddig egy teljesen jó szezon. ezt amúgy nem pszichónak címzem, mert ő nem hőbörög idén a rangadókat leszámítva (sőt), hanem a podcast által közvetített képnek, mert az szerintem nagyon torz

     • United82

      Ok persze nem szabad alább adni meg “belakni a godrot” . De a mélyponton szerintem túl vagyunk és újra felfelé indultunk el. Értem h türelmetlen az ember de jó úton vagyunk vissza fel oda ahová kell. Persze értem en ha sokan türelmetlenek. En 35eves vén fasz vagyok , ráadásul a legintenzívebb korszakomban amikor még minden meccset kocsmában néztem stb stb annyit nyertünk annyi katarzist éltem át stb stb ami akkora dozis volt amiből ma is tudok meríteni és türelmesebb vagyok. Biztos vagyok benne h a 25eves énem máshogy állna hozzá a mostani szituhoz, emlékszem 2003 után 3 év bajnoki cím nélkül majdnem a világvéget jelentette nekem mert nem fért bele a vilagkepembe 🙂 🙂

     • ketomika22

      ne hívjuk már a korszak gárdiólájának pls

     • fella

      oké

     • ketomika22

      kösz <3 🙂

     • mér kell ötvenszer leírni ugyanazt? nem azt várom, hogy zsinórban hármassával nyerjük a címeket, de néha azér nem ártana mondjuk lőtávolba kerülni és egyszer kétszer behúzni. az anyagi oldala adott, a szakmai az öreg óta nem

    • EZS

     ne vessz el a részletekben! 😀

  • MUsBalazs

   Ehhez a témához szóltam már hozzá itt pár napja. Di Maria 44m font, Depay 22 (nem 222, ahogy véletlenül valamelyik nap írtam és bele is kötött valaki), Schneiderlin 25 m font, Welbeck 16m font, Evans 6m, Hernandez 8m(ebben nem vagyok biztos, de 6-8 körül volt), Januzaj 9m, ami ha jól emlékszem bónuszokkal lehet 11m, Mcnair+Love 6m, Keane 1m+ mikor a Burnley eladta a negyedét megkaptuk, ami 8m ha jól tudom, Kagawa 6m, Rafael 2m, RVP 4m, Nani 4m, Bütner 3m, Bebé 3m, Zaha 8m. Ezekre az eladásokra emlékszem az elmúlt 4 évből. Sok nagyon nem az igazi, de ez Woodward hibája. Fergie távozása óta az igazolásokat elvileg ő csinálja az edzők csak vételi listát adnak neki. A vételeknél nem alkudja rendesen le az árakat, az eladásoknál meg nem kéri meg a játékosok reális árát. Na meg felverte az árakat a klub számára a felelőtlen nyilatkozataival. Ennek ellenére túlzás azt mondani, hogy nem adunk el, meg, hogy valószínűleg mi adunk el legkevesebbért. Csak saját nevelésekért kapott a klub összesen vagy 45 millió körül. Összesen ez 180m font körül van, és lehet kihagytam 1-2 eladást. Meg hát tényleg a klub eladni nem tud, főleg mióta Woodward feladata ez, mondjuk kicsit fejlődött. A klub szintű koncepció hiánya az Glazerék, a vezetőség és Woodward hibája. Glazerékat csak az üzleti mutatók érdekli, Woodward meg láthatóan nem ért a focihoz lehet még annyira sem, mint egy a témáról sokat olvasó blogger. Nyilván ez a 180 egy a focihoz jobban értő, vagy a munkáját szimplán jobban végző igazgató esetén lehetett volna, mondjuk 220, vagy jó esetben 250 körül, a kiadás meg szintén kevesebb lehetett volna. Mondjuk még így is Mourinho alatt működik legjobban a klub ebből a szempontból Fergie távozása óta. Talán ő beleszól abba, hogy kiért mennyit kérjen vagy adjon Woodward, meg lehet Woodward is fejlődött kicsit. A Liverpool meg az Arsenal meg nyilván azért is költ jóval kevesebbet, mert nem tudnak annyit költeni. Mondjuk azért az Arsenal az elmúlt években már elkezdett költeni. Azért a Sanchez-Özil-Lacazette hármas volt vagy 110-120 milla körül, nem emlékszem pontosan. A Chelsea visszafogottabb költekezését sokszor a saját szurkolóik sem értették. Mondjuk azért ők költenek szépen, inkább az, hogy kegyetlen jól adnak el. Ha ők Bertrandért 11 millát tudtak kérni, meg Luizért valami 40 körül, akkor nekünk RVP, Nani féle játékosokért 10-10 milla körül
   kellett volna minimum, de hát ez megint Woodward hozzá nem értését mutatja. Összességében nem jó a helyet az igazolásokban, de javult az évek alatt, meg tényleg az edzőváltások, a koncepció hiánya és főleg Woodward és a vezetőség hibája ez.

   • infinite_red

    keane-t eladtuk 1 milláért, és kaptunk utána 8-at?

    • fella

     kettőért adtuk el és valami 7 körül ugrott le nekünk belőle, ja

    • MUsBalazs

     Én 1-re emlékszem, de Fella valszeg jobban tudja, és igen emlékszem, hogy volt hír arról, hogy az mikor a Burnley továbbadta abból járt nekünk 25% így volt a szerződésben és az Everton 30m körül vette, szóval 7-8m font körül még akkor is kaptunk, szóval 2+8 az már 10m font.

   • fella

    azt adom, hogy nettósítva sokkal jobban néz ki a dolog. még ha az inflációtól is megtisztítaná valaki, akkor egészen nagy meglepetések lehetnének, pl. hogy zsozé eddig kifejezetten racionálisan igazolgat, bailly (30), lindelöf (30), miki (26), matic (35) zlatan (0), lukaku (75+15), pogba (89). ez durván 300 milla két nyár alatt, az nem akkora para

   • Khal Drogo

    A Chelsea 2014 óta a kölcsönben lévő cirka 20-30 játékosért fizetett kölcsönadási díj mellett 498,5 millió fontért adott el játékosokat a piacon. Ezzel együtt behúztak két bajnoki címet. Ha az évi átlagosan 25 kölcsönjátékosért kaptak fejenként 0,5 millió fontot, akkor a Chelsea játékoseladási piacon minimális többletet ért el. Ráadásul most a hátrányuk a tabellán 3 pont a Unitedhez képest, tehát a keretük továbbra is versenyképesnek mondható.
    A Manchester United bárhonnan is nézzük alulteljesítő volt az elmúlt 4 évben. A Manchester City is hatalmas mínusszal zárt a játékospiacon, de ők nyertek egy bajnokságot az elmúlt 4 évben és felépítették ebből a pénzből azt a csapatot, amit ma láthatunk. A keretükben óriási mozgások jövőre nem várhatóak szerintem.
    A maradék három csapat megy a 4. helyért, ezt determinálja a jóval kisebb költségvetésük.
    Szerintem amit Mourinho hoz, idén az a kötelező. Ezt majdnem hozza a Chelsea is idén eddig, pedig hát ott nyáron attól volt hangos a bulvársport hogy ki fogják rúgni Contét, vagy ő maga megy el és hogy milyen vékony a keretük.

    • Yossuf_84

     Hamarabb is fognak búcsúzni a BL-től mint mi, és a bajnokságban is előttük fogunk végezni. A vékony keret miatt. (is)

    • stanley

     Huh, de örülök, hogy ezt azért látja valaki.

    • fella

     #emenalofc, izgi lesz, hogy mire mennek nélküle, azért nagyban neki volt köszönhető, hogy a sok edzőváltás ellenére megmaradt a keretben a balansz

   • stanley

    Szerintem nem akarod, hogy kikeressem ki mennyi mínuszban van ezek alatt az évek alatt.

  • Csumpitáz Béla

   Engem már untat ez a ki mennyit költ téma. Leszarom, van pénzünk, költsünk. Minden egyes eurocentet a csapat keresett meg, nem olajsejkek, meg oligarchák tömik a klubbot. Közben azért csak összejött 1 FA, 1Ligakupa, és 1EL győzelem. A liverpoolnak meg semmi. Ennél nagyobb öröm nem is kell nekem. És úgy kellene számolni, hogy azoknál, akik jöttek a 700 millióból , de már el is adtuk őket, azoknál csak a nettó eredményt kellene nézni. Lehet, hogy máshogy nézne mindjárt ki a sorrend.

   • Khal Drogo

    Az EL-t a Sevilla 3x nyerte meg egymás után. A sorozat fő gondja, hogy a sorozat nívója rendkívül hullámzó. Tavaly a Unitedhez mérhető csapat nem szerepelt a sorozatban és ráadásul a kedvező sorsolás miatt is a középmezőny teteje is kiejtette egymást. Idén pl. az egyenes kiesés sokkal színvonalasabb lesz az EL-ben mert rajthoz áll az Arsenal, a Dortmund, az Atletico és a Napoli.

    • Csinibob

     azt fele elhull már az első körben, de lehet mondani, hogy micsoda nívó volt!

     • Khal Drogo

      Meglátjuk.

    • ketomika22

     Annak a sorozatnak nem hullamzo a nivoja, hanem nincs.

 • infinite_red

  egyik facebookos szurkolói csoportban már valaki árulja a lukakus mezét 😀

 • mddnszksz
  • HarciasToni

   Teljesen oszinten mondom, hogy szerintem ez a legjobb dolog abban, ha valaki hires. Lehet, hogy rengeteg penzt keresnek es a hobbijuk a munkajuk, de egyik sem erhet fel ahhoz, amikor ekkora oromet szereznek egy gyereknek.

 • reelbeba

  A podcastban a kedvenc részem az, amikor Strigó magyarázza, hogy hozé teljesen ad hoc módon talál ki felállásokat, rak ki és be a csapatból embereket, ha valami véletlenül bejön akkor azt nyomatja a következö pár meccsen, hótmindegy ki az ellenfél. Én bevallom, így másfél év elteltével sem tudnám megmondani, hogy mit akar hozé játszatni. Komolyabb csapatok ellen ugye nem tudjuk tartani a labdát, de a kontrafoci sem megy.

  • MUsBalazs

   Mourinho nem stílusedző. Ő nem képzel el szerintem játékot, amit játszatni akar. Ő a támadójátékot az alapján képzeli el, hogy milyen egyéneket rak fel a pályára nagyrészt. Sajnos ez ma már tényleg nem az igazi. Ő szerintem inkább az ellenfélhez alkalmazkodik, nem saját stílust épít. Kicsik ellen labdát akar tartani, de ha már előny van, akkor visszaállni, nagyok ellen alapból visszaáll és kontrázni akarna, csak hát nem építi fel. Azt várja, hogy a játékosai saját tudásból tudják, hogy hol mikor hova mozogjanak, stb. Ezt feltételezem. Janeknek van itt hívva asszem, Frank… valami felhasználónévvel, szóval ő írt hasonlót Wengerre egy britanniás posztban. Szerintem ez stimmel Mourinhora is nagyjából. Meg azt is ő mondta, hogy Mourinhonak nincs pozíciós játéka. Ez is igaznak tűnik. Mondjuk azzal nem értek egyet, hogy felállásokat random módon próbálgatná Mourinho, meg hogy aki épp jó az kerül be. Nagyjából 3 felállást használt nálunk eddig. 4-2-3-1, 4-3-3, 3-4-1-2. Alapvetően a kedvence a 4-2-3-1 az megy legtöbbször. A 4-3-3-at elővette tavaly mikor stabilabb kp-t akart. A 3 védős rendszert meg akkor veszi elő, mikor az ellenfél is azzal áll fel. Az szerintem nem őrültség tőle, hogy van kedvenc felállása. Fergienek ez a 4-4-2 volt, Mourinhonak a 4-2-3-1 lett az. Még a földre szállt focimegváltó filozófusnakGuardiolanak is mondhatni, hogy van kedvence a 4-3-3. A labdakihozatalunk is szerintem ezért nem nagyon működik Pogba és Fella hiányában, mert Mourinho egyénekre építi ezt is. Pogba labdavezetésére, cseleire, passzjátékára, vagy arra, hogy felívelgetjük a labdát a kb. árnyék éket játszó Fellának.
   Az meg, hogy ki kerül be egyes játékosok esetében tényleg furcsa tőle, de sokaknál érthető. Rooneyt pl. tavaly szerintem remekül kezelte, mármint Rooney helyzetét. Idén Rashfordot és Martialt is jól kezeli, max úgy kezelhette volna jobban, ha nem igazol csatárt és Rashfordot építi be első számú csatárnak. Igazolt csatárt végülis, így szépen váltogatja őket a bal szélen, vagy néha bekerül valamelyikőjük a jobb oldalra, vagy a 3-4-1-2-ben Lukaku mellé bekerül egyikőjük, így játszhatnak csatárt időnként. Hozzáteszem megint, nem mondom, hogy tapsikolni kell a munkáját, de én szélsőségesnek éreztem ezt a podcastben.

   • reelbeba

    Igen, de nem fura, hogy pl ha az ellenfél 3 védös rendszert játszik, akkor hozé is? Legyen az akár a kutyaütö cszka moszkva otthon, mi hozzájuk igazítjuk a felállást (pogbával is, még mielött). Nem inkább fordítva kéne legyen? Mi játszuk a játékunkat (?), aztán az ellenfél találjon ki vmit ellene.
    Ha egyénekre (konkréten az egy darab pogbára) épít labdakihozatalt, akkor az elég gáz, ugye nem kell részletezni.

    • fella

     imádja a balanszot, az a filozófiája hogy ha lemásolja az ellenfél felállását, akkor tuti nem lesz futball, erre áll fel neki, nincs mit tenni

    • United82

     Ez megítélés kérdése melyiket szereted,de vicces h 27 év Fergie után nem az tetszik neked h alkalmazkodunk az ellenfelhez. Fergie ebben IS a legzsenialisabb volt. Imádtam h mindig az ellenfelhez adott módon szabta a taktikát és forgatta a keretet. Ahogy Rio egyszer nyilatkozta előre megvolt ki mikor miért játszik. Nemcsak a taktikát de még a keret jatekosainak bevetését is az ellenfelekhez igazította. Jose ebben is kisinas Fergihez képest de sokkal közelebb van hozzá ebben mint sokan mások. Pep a másik véglet nyomja a saját szaràt rogyasig , még akkor is amikor nem kéne. Lásd a bayernes bl kieseseit. De ez is megítélés kérdése mit szeret az ember. Én jobban szeretem ha tudunk sokféle módon játszani sok szerkezetben és az adott ellenfelhez igazítva megyunk fel a pályára. Persze Fergie mindent varialt , a támadójátékot is többféle módon játszatta ami éppen kellett.

    • MUsBalazs

     Igen az egyénekre épített labdakihozatal nagyon gáz. Az engem is nagyon bosszant. Valószínűleg ez az egyik dolog, amiben Mourinho lemaradt az elmúlt 5-6 évben. Tanulnia kéne a fiatalabb edzőktől, hogy hogyan kell sémákat építeni, begyakorolt labdakihozatali módokat, nem azt, hogy “felrakom Pogbát és oldja meg”.

     Az alkalmazkodás meg Mourinhonál mindig is alap volt, ebben nem fog változni. ez hozta neki a BL győzelmeket, a PL, Seria A, LA liga győzelmeket, az FA, spanyol, olasz kupákat. Még a tavalyi EL győzelmet is résben ez hozta. Igaz hozhatta volna az is, hogy tökösen saját stílussal lefocizzuk a Rosztovot,Anderlechtet, Ajaxot, de hát Mourinho nem ilyen. Ahogy írtam ő nem stílusedző.
     A fenébe, hogy csak most tudok reagálni a válaszokra, nem értem én ezt a diszkoszt:D

 • reelbeba

  Azt nézem hova lehetne elsózni lukakut januárban… Talán a veszhem adna érte 20 millát. A palasz is szarban van, benteke idén még nem lött gólt

 • Gyere_haza_Laja

  Ez a Baily sérülés eléggé felbasz, kb. az egyetlen védőnk aki a BL top csapataival felveszi a versenyt. Smallinggal és Jonesal max FA kupát nyerünk.

  • box-to-box defender

   Visszatérhet még itt nagyon gyorsan a Small Blind védő kettős 😀

 • Balázs Kozó

  Mesut:
  Jelen pillanatban, ha hozzátok igazol, akkor az egy loose-loose szituáció. Nekünk iszonyat fontos (lenne) egy jó kedvű és felszabadult Mesut, nektek meg kb rendszeridegen elem.

  Ez utóbbiban biztos vagyok. Mesut nem defenzív játékos, hanem egy rendkívül sokat sprintelő, helyzeteket és dinamikusan támadó focit kedvelő srác – s primadonna.

  Nálatok Dzsozé az utolsó szöget is felrajzolja a táblára (no kreativitás), az elmúl tmásfél évben inkább kontrákra-védekezésre épít (no dinamikus támadás), és kezd sok primadonna lenni nálatok. Pogba, Lukaku, Zlatan, s mellé egy Mesut? Nem tudom, ha José virítja a lóvét és megveszi a hat hónap múlva ingyért igazolható Özilt, szerintem mindkét oldalnak kárt okoz.

  • fella

   mondjuk szerintem jocó ismeri özilt annyira, hogy el tudja dönteni, hogy szüksége van-e egy ilyen típusú játékosra

  • box-to-box defender

   De lehet, hogy jövőre nem ezt akarja játszani, csak még gyűjtögeti hozzá a megfelelő játékosokat. Mondjuk ez naív ábránd 😀

  • Chestcontrol

   u23 ba venne, ott tamado focit jatszunk 😂😂

  • Csinibob

   Abszolút tudok azonosulni azzal a gondolattal, hogy Mesut ide nem való. Sok a küzdős second ball, kell a 10-esektol a védekezés, de legalabb a labda is kevesebbet van nálunk, mint ahogy azt korabban megszokta. Fizetni biztosan nem kellene erte, ha ingyen jon Mata/Micky helyett, akkor meg lehet próbálni, de minek?!

   • Balázs Kozó

    Mondjuk amilyen fizu igénye lehet, minek a padra egy ilyen játékos?

 • fella
 • infinite_red
  • Captain Mike

   sztem eddig sem Simeonen múlt. Így se hiszem, hogy a záradékban szereplő összeg allatt elengedik.

 • fella

  I’m not a big defender of the January market but there are players and situations that sometimes you have the chance to do and you shouldn’t lose that chance. If you can buy one you would buy in June, with the chance a few months before, then great.

  • MuriÁgnes

   Gulu confirmed

   • fella

    papa azt mondta nem engedi el januárban őt és sanchezt sem

    • MuriÁgnes

     papa azt is mondta, hogy az arzenal egy top csapat

     • fella

      amúgy özlinek azért lenne értelme most, mert a bl-ben is játszhatna

     • infinite_red

      ha már mikit ki akarja kukázni józsi, akkor olyannal pótoljuk, aki _tényleg_ upgrade, ne gülüvel. leszarom, hogy ingyé jönne, meg pl proven, de bele se akarok gondolni, hogy ő valaha is united játékos lesz.

     • fella

      ez oké, de ettől még nagyon úgy tűnik, hogy özillel szemez hozé

     • Fish08

      Ezt elfogadjuk, csak nincs logikus magyarázat erre a “cserére”

     • fella

      hát de hogy ne lenne? miki a pl-ben használhatatlan, özil meg a pl asszisztkirálya, hol a kérdés?

     • infinite_red

      de bruyne, meg silva azok, de özil a maga 5 gólpasszával szvsz pont nem

     • fella

      mióta angliában játszik, messze neki van a legtöbb gólpassza

     • infinite_red

      az egy dolog, jelenleg épp annyi gp áll a neve mellett, mint mikinek, akinek a helyére hoznánk… ráadásul az örmény az utóbbi meccseken nem is játszik

     • fella

      miki szenved a pl-ben, ezen nemtom mit kell magyarázni

     • infinite_red

      a téma nem ez volt, hanem hogy miért lenne egyértelmű, hogy özil > miki

     • fella

      mert mi a pl-ben játsszuk a szezon meccseinek a kétharmadát, szóval olyan játékosra lenne szükség, akinek fekszik a bajnokság.

      btw özil lehet, hogy nem jobb képességű, mint miki, de mégis sikerül kiemelkedő teljesítményt nyújtania hosszú évek óta a legmagasabb szinten. az örmény eközben egyszer fent, egyszer lent

     • ha má elkezdjük itt ácsolni özil szobrát, nem ártana figyelembe venni, hogy játékstílusban az arsenal és józsi mintha nem ugyanazt képviselné

     • fella

      az oké, de özil kontrafociban elég jó (ld. zsozé madridja), pozíciós fociban meg sokkal jobb, mint a mi 10-eseink (ld. arsenal). lehet rosszul gondolom, de nálam a gülü elég világos upgrade a jelenleg rendelkezésre álló állományon

     • és józsefnél hol a kontrafoci madrid óta?

     • fella

      itt az akar lenni, ld. szezon eleje, cska away vagy arsenal, csak valahogy ritkán gyün össze, vagy nem elérhető ennek az alfája és omegája, pogba

     • akko özil hátha jó lesz ritkán

     • fella

      gondolom jokka abbol a megfontolásból venne meg, hogy gyakrabban sikerüljön

     • gondolom mikit is ebből a megfontolásból vette meg

     • fella

      szerinted miki bejött?

     • hát nélküle lehet nem lenne most bl. amúgy a mi szarunk egyáltalán nem neki való

     • fella

      oké, volt pár jó meccs az el-ben, de globálisan – a pl-ben – inkább nem jött be, mint bejött

     • infinite_red

      és a középpályán ki fog védekezni? matic egyedül? pogba free role, özilke meg majd visszaszalad leszerelni

     • fella

      a foci szépen megy a 4123 felé, ld barca, city, madrid, szoval szerintem ez nem akkora issue. mikor ket védekező kozeppalyassal + pogbaval játszunk rendszerint kalap szar a csapat

     • Fish08

      Eddig a 4231-et támogattad.

     • infinite_red

      eddig 4231, 433, 3412 volt

     • stanley

      Ez érdekes felvetés egyébként. Reméljük José is elindítja ezt a szintet hamarosan. Bár ehhez kell egy bivaly szélsőhátvéd aki védekezésben és támadásban is félisten, meg egy támadóbb box to box.

     • mintha a city ellen nem nyolcan védekeztünk volna a tizenhatoson 😀 ő egy ferrarival is elmenne szántani, nem para

     • infinite_red

      nyilván, messit is ráállítaná kantéra, de na, miki lecserélése özilre vicc lenne

     • Csordás Adrián

      Ez az egyszer fent, egyszer lent dolgot pont Özillel szemben valaki mással kapcsolatban felhozni nem a legjobb dolog.

     • fella

      özil hullámvölgyei meg miki hullámvölgyei között azért van egy árnyalatnyi különbsége. miki világklasszis, mikor éppen nincs nyűgje, csak sajna valahogy mindig van neki valami. ez volt dortmundban is, ez van itt is.

     • infinite_red

      özilnek egy kiemelkedő szezonja volt, a 15/16-os, mikor kiosztott a bajnokságban 19 gólpasszt

     • Fish08

      Miki jól játszott szezon elején. Plusz hiába van Özilnek pl tapasztalata, ugyanúgy el tud tűnni a mezőnyben, ha nincs kedve játszani. Ingyen talál elfogadható lenne, de akkor is inkább egy lelkese fiatal kapjon pár meccset, meg végre Mata középen.

     • fella

      ezzel együtt is azt gondolom, hogy özillel erősödnénk, ráadásul talán egyhíthetnénk vele a poga-függőséget is. mondjuk ez a “játsszon helyette egy lelkes fiatal” szerintem kissé erős, özil azért nem egy nyócvankettedik stephen ireland

     • Fish08

      Nyilván nem, de a legnagyobb előnye az lenne, hogy gyengül az arsenal. Akkora előrelépést nem jelentene, hogy miatta rakjunk ki valakit a Micki-Mata kettősből, ha ők maradnának.

     • fella

      miki egy erősebb koratavaszt meg egy jó augusztust leszámítva roppant gyenge a unitednél. ötletem sincs, mitől lett neki ilyen hatalmas rajongótábora itt

     • Fish08

      Segítek: José mártírt csinált belőle.
      Amúgy, tavaly decemberben is jó volt.
      Egyébként, 10-esre kisebb szükségünk van, mint egy jó jobbszélsőre, emiatt se feltétlenül a németet kéne favorzálni.

     • infinite_red

      nincs itt rajongótábor, csak bazeg, miki helyett egy lusta fasz özil. bár nálad szerintem nincs olyan játékos, aki mellett ne tudnál érveket felhozni, hogy miért is érné meg idehozni

     • box-to-box defender

      Hát, Mata se nagyon igazolja mostanában, hogy miért is kéne megtartani. Vannak jó periódusai, aztán hónapokra elhalványul a formája.

     • most özilről beszélsz?

     • box-to-box defender

      Csak úgy mondom, hogy Fergie is le akarta állítólag igazolni 2010-ben. Csak gondolom a Werder kapott egy sokkal jobb ajánlatot a Realtól.

     • infinite_red

      2010-ben

     • mrmojo

      hangulatjátékos helyére hangulatjátékost, kell a fasznak, ugyanaz pepitában, már az arsenal miénknél kevésbé védekező felfogásában is baszogatva volt hogy meccseken keresztül képes emberhátrány lenni, legfeljebb akkor van minimális értelme leigazolni ha nevetséges összegért annak tudatában h mondjuk miki és mata is léptetve lesznek nyáron

     • Chestcontrol

      kb ennyi is amellette szolo erv 😂

 • fella

  bailly kb márciusig off

  • Csinibob

   A BL elődöntőre mar formában lesz. Ezek szerint műteni kell csórót?

   • fella

    ja

 • peety

  Üdv mindenki!
  Szeretném megosztani azt az élményt veletek, amiben szerdán részesültem, hogy végig nézhettem a meccset élőben! A barátnőm lepett meg a születésnapomra azzal, hogy vett 2 jegyet. Egy álmom teljesült, akár homo, akár nem, amikor hétfő este megláttam a stadiont kivilágítva és SAF-nak a szobrát megkönnyeztem, hogy végre láthatom ezt a csodát, még most is extázisban vagyok. A stadion túra , a múzeum, az elköltött fontok a megastoreban mindent megért, innen üzenem matolcsy papának, hogy a forint kicsit hadilábon áll.

  A meccs maga, ahogy a több tízezer ember vonult a stadionba és a hangulat egészen elképesztő, ez a stadion egyszerűen csodás, a légkör beszippantott meg az a 5-6 sör, amit előtte bevertem. Korábban mentünk ki , hogy lássuk a bemelegítést , ha csak ezt látom, már az is nagyon nagy élmény lett volna. Először De Gea jött ki , megtapsoltuk, ő viszonozta ezt, a bemelegítésnél már látszódott, hogy egy UFO baszki , mindenre oda ért , amit pár rég bent láttam a hálóban simán kivédte, baszott elegánsan csinálva mindezt. Ezt követően jöttek a többiek, közben megnéztem a kezdőt , amivel teljesen ki voltam békülve, olyan szinten járatták a labdákat, cselek , finom bokamozdulatok öröm volt nézni, Ibra papa flegmasága, meg már annyira laza, ahogy ott állt hátratett kezekkel imádtam a faszit.

  És akkor a meccsről, nem gondoltam volna, hogy élőben mennyivel jobban kijönnek a részletek, kezdjük is. De Gea , mint írtam magabiztos , mindenhová odaért kellett is , hisz volt 1-2 olyan szitu ami simán bemehetett volna. Jones, azaz ember egy kincs a védelembe , ahogy blokkolt, szerelt, csúszkált olyan szitukba voltak kulcs fontos pillanatai, ha nincs ott, akkor már az első félidőben kapjuk a gólokat. Smalling (szoktam ekézni) , de azok a kitámasztások a passzok előtt…
  Matic egy tanár , lehet nem villogott, de a középpályán a szerepe felbecsülhetetlen, Mctominay játékát nem annyira figyeltem, de nem lógott ki max. az elején, Valencia most engem nem is annyira érdekelt, a barátnőm Shawval szimpatizál, így ő is örült, hogy játszott a “seggtitán” , abszolút jó , imádtam nézni, ahogy gyorsul és berobban a faszi, remélem marad itt. Martial : azok az arcok, amiket vág, gesztusok minden a pimaszságára utal. Olyan lazasággal csinálja meg a cseleket, a ritmusváltás beszarás, milyen szokatlan módon teszi mindezt. Lingard a futóbolond. Lukaku örültem a góljának, meg volt jó kis ünneplés is , de számtalan olyan megmozdulása volt, hogy WTF? , azt viszont meg kell hagyni, hogy a fizikai adottságai miatt a fejpárbajokban mindig winner volt. Mata zseniál, ahogy lát a pályán, és egyérintőbe passzol tovább. Herrera , tökmindegy mit fog lehozni idén, de kell egy ilyen játékos, mert baromi kellemetlen az ellenfél számára , kullancsként tapad és ott lohol az ellenfél nyakában.
  Amit kicsit bánok, hogy Zlatan nem állt be a végén , akárcsak pár perc erejéig. Rashford sprintjei elképesztőek, brutál mód gyors a srác és a kapufája , már mindenki tombolt, mert bent látta.

  A keserű része a dolgoknak: 1 gólt őrizgetni és utána alibizni, a vicc kategóriát jelenti, volt pfujolás rendesen emiatt. Számtalan esély lehetett volna gyors támadásokat vezetni, kontrázni, támadást felépíteni erre megállunk a félpályán , mindezt taktikai utasításokból kifolyólag, (ez kurva ciki, de lehet ez valakinek tetszik, szerintem nevetséges, hogy megálltunk a félpályán és ordítótó lehetőségek adódtak a kontrázásra)
  nem véletlenül nyomta az utolsó 15 percben többször a Stretford End, hogy Attack Attack, Attack, ez Mourinho részéről, egy sajnos megváltoztathatatlan dolog, mert lehetett látni, hogy bármikor kaphattunk volna gólt, annyira mélyen védekeztünk, és a végén a hosszabításban már inkább többen távoztak, ez picit bosszantott, de legyen a lényeg a 3 pont.

  Hihetetlen élmény volt , egy álmom vált valóra, olyan érzések kavarogtak bennem, amelyek leírhatatlanok, aki még nem volt Manchesterben és meccsen, annak azt kívánom, de tényleg tiszta szívből, hogy élje át ezt az élményt, mert ezt még a gyerekeimnek és unokáimnak is mesélni fogom, és arra próbálok törekedni, hogy ne ez legyen az utolsó alkalom. Aki elolvassa és tetszett neki, annak nagyon örülök, aki nem az kapja be a gyenge forinttal együtt. Felfoghatatlan az egész még mindig! Szép napot mindenkinek, így munka közben, és köszönöm, hogy elolvassátok! Üdv!

  • MrFer

   köszi a leírást, egyre többen juttok ki előben, tökjó 🙂

 • fella

  remelem igaz a Blind-Barcelona pletyka, ott hatalmas király lenne

  • HarciasToni

   4 vedovel ott is eletveszely lenne

  • Roleee_#JoseOut

   de akkor húzzuk már le őket 😀

   • fella

    hivatalosan blindnek nyártól nincs szerződése (egyelőre nincs róla hír, hogy már aktivált-e a klub az opciót)

    • Csinibob

     Mivel tárgyalhatna velük januártól, szinte biztos, hogy ez mar megtörtént.

 • RedMark

  Vihar elotti csendet szimatolok

  • Csinibob

   Pedig Ibra csak a hetkozi efl meccsen fog kezdeni

 • fella

  https://twitter.com/footballfunnys/status/941604753200570369

  Hat ezen mennyit nevettem annak idején

  • reelbeba

   page doesnt exist

  • Kuba

   Beavatsz, mi volt ez?

 • fella

  hozé presszere ma is tuti nagyon jó hangulatú lesz az efé újabb faszság nyomán

  • mrmojo

   majd linkeled? az engem is érdekelne

 • box-to-box defender

  OFF: Valaki tud acestream-et a darts vb-re?

 • filozofi

  Volt h Bailly felépülése még hónapokig tarthat?

  • Csinibob

   Persze:(

  • Chestcontrol

   mi tortent vele? carrick miki? oket a fold nyelte el?

   • filozofi

    boka még a válogatott szünetből, konzervatív kezeléssel próbálkoznak, ha az nem hoz sikert, akkor műtő, de rámehet akár a szezonja is a sérülésre sajnos
    Carrickről nem olvastam bővebbe, Mikhit meg Jose faszsága nyelte el

    • Freeezer89

     a jó öreg Carricknek vlmi gond volt a szívével, most azon dolgozik, hogy vissza tudjon térni

 • mddnszksz
  • filozofi

   mit mondott?

   • reelbeba

    ez tényleg nevetséges, semmi olyat nem mondott ami miatt az fa-nek vizsgálódnia kéne. Aszondta szerinte a szitisek könnyen esnek (trú), és labdavesztésnél taktikai faultokkal operálnak (trú).

    • filozofi

     ja Skynál is erre tippelnek, de ha ez igaz az kurva gáz, kicsit az FA is túltolja a haterkedést

     • Roleee_#JoseOut

      azért José is úgy általában tett érte h baszogassák 😀

     • filozofi

      Persze, de ettől ez még a kettős mérce magasiskolája amit az FA művel

 • bfgbobo

  Jesus ellen amúgy indult valamilyen vizsgálat műesésért?

  • Pásztor László

   Vasaltál?

 • Pásztor László

  Elvileg megvan a szerződés végre:
  Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United profi szerződést kötött Angel Gomes-zel, aki posztját tekintve támadó középpályás.
  Az egyik legnagyobb tehetségnek tartott játékos lett a Manchester United történetének legfiatalabb futballistája – Duncan Edwards 1953-as szerepeltetése óta –, aki az élvonalban is bemutatkozhatott, miután 2017. májusában José Mourinho pályára küldte a Crystal Palace elleni bajnokin – Gomes ekkor 16 éves és 263 napos volt.
  A középpályás tagja volt az idén világbajnokságot nyerő U17-es angol válogatottnak is.

 • GENERATI

  ajajj, moscskoséknál kitört a bíró-láz… szándékos, eltartott kézzel labdába ütés, ami miatt egyáltalán a kapu irányába és kapuba került a labda, de a szemét bíró nem adta meg, és ezzel őket sújtják 😀 általános vélekedés szerint pedig a SAF-maffia minket segít állandóan, bár a tavalyi és tavalyelőtti évből nem sok erőfeszítéssel tudnék hozni elegendő cáfolatot sajnos… (moreno és az a geciláda török fasz bíró pedig nyerhetne egy ingyen nyaralást az ISIS birtokolta területekre)

  • Csak azt nem értem, miért foglalkoznak velünk? Eszembe nem jut Pool-meccseket nézni.

   • GENERATI

    tudod, ez ilyen kisebbségi komplexus, gondolom a 90-es évek közepe-végétől kezdődően… azért tök jó, lehet nem csak játékosokat veszünk, hanem az FA bírói kar jó része is zsebben van, csak valahogy a City meccseire is ezekből a bírókból kéne küldenünk 😀 no meg azért sem velünk kéne foglalkozni, mert nem azonos súlycsoport, nekik lejjebb kell harcolni… csatolva korábbi kommentemhez, ezért is thanks, Mr Ferguson, hogy értékmérők és viszonyítási alap lehetünk 🙂

   • Chestcontrol

    mondjuk en nezek minden meccset amit tudok. persze az ellenfelnek drukkolva 😂

   • EZS

    mert a pool-meccsek szarok. Ezzel szemben a mieink… 😀

  • filozofi
 • Aljas, hazug, manipulatív alak

  https://twitter.com/UTDGIF/status/941058621193908224

  Az egyetlen dolog, amitől tegnap melegség öntötte el a kis szívemet.

  • Csordás Adrián

   Bein Sports sunyin, második hullámban érkezett a kipattanóra…

  • Krunyec

   Nem láttam a meccset, kommentek alapján nem is baj..

  • box-to-box defender

   Ez ha beakad, lehet hogy az év gólja…

  • Kuba

   CR es az egesz mozdulat

 • György Márk

  Szerintem is meg kell becsülni Mourinho munkáját. Azért nem érzem úgy, hogy nagyobb probléma lenne a támadásépítéseinkkel. Valamint stabilan másodikok vagyunk a bajnokságban és ha e mellé jön egy BL negyeddöntő (vagy valami még jobb), akkor azt mondom, hogy ez egy korrekt szezon és nincs miért finnyáskodjunk. Más kérdés, hogy Mou miben marad el Pep zsenialitásától. Tényleg kellemetlen beismerni, hogy ez a szezon elúszott, amennyiben a bajnokság megnyerése lett volna a cél.

  • Ezra

   “nem érzem úgy, hogy nagyobb probléma lenne a támadásépítéseinkkel” nincs velük probléma, mert az esetek többségében nem léteznek, csak úgy ad hoc módon lesz valami. amikor, meg építeni kéne a támadást, általában lassabban fordulunk, mint egy kraz

 • reelbeba

  nagyon jó a podcast, köszi srácok!

 • clacka

  A podcasthoz: Az nekem nem is tűnt fel, hogy Salah “felszabadítója” is Mou volt. A Chelsea-fan barátom (igen, van ilyen és az egyik legrendesebb ember, akit ismerek:)) már KdB és Lukaku miatt is mérges a portugálra, szegénynek eddig Salah eszébe se jutott… Persze azt hozzá kell tennem, hogy Salah berobbanása számomra totál meglepetés, én a nyáron enyhe lesajnálással gondoltam arra, hogy na, a Pool megint vesz egy jól felárazott semmilyen játékost… Ez most már akkor sem lesz igaz, ha csak egyszezonos lesz a csoda.

  • fella

   salaht nem csak hozé adta el, de ő is vette meg 😀 szal a felfedezője is ő

   • clacka

    Akkor ezek szerint ez volt az a precedens, amihez sajnos most valszeg hozzácsaphatjuk Miki esetét is 🙁

    • fella

     salaht mata keretbeli helyére hozták januárban, aztán gyorsan elpasszolták, miután fél év alatt semmit nem mutatott

     • clacka

      Akkor ez is átgondolt és hosszú távú koncepció volt, mint Miki esetében… 🙁 (Volt akkor a gyerek 20 éves vagy mennyi? Mit vártak tőle fél év alatt?)

     • fella

      ki volt kolcsonozve ket évre, aztan asszem már conte alatt lett végleg a roma játékosa

     • clacka

      A kölcsönt tudom, a pontos kronológiát nem…

  • United82

   Amúgy azért nem értem h miért vannak úgy oda a chelseaek mert ez sokrétű dolog.
   Lukaku- Ott volt a posztján Diego Costa, Luka jobban járt h elment és kezdő volt 3-4 évet az evertonban
   KDB- José Hazardra építette, tök jogosan az akkori csapatát , KDB pedig ebbe nem fért bele és szélen jobban használható Willian lett a csapatban, Salah meg kb ugyanez.
   Hazard és D Costa miatt ezek a játékosok nem lehetettek volna ott főszereplők és elmentek. A chelsea bajnok lett Hazardra és Costára építve, az elment játékosok meg fejlődhettek a sok játéklehetőség miatt. Szerintem mindenki jól járt.

   • clacka

    A cimborám főleg KdB teljesítményét látva nem így érzi, és hidd el, mi se így éreznénk, ha nekünk sikerült volna a Pl egyik jelenlegi legjobb középpályását elkótyavetyélnünk… Vagy ha Pogba nem hozzánk jön vissza, hanem mondjuk a bugyikékekhez… Egyébként nem tudom, hogy mennyi Kék drukker érez így, csak a barátomról tudok nyilatkozni 🙂

    • United82

     OK lehet ők máshogy érzik de mikor megnyerték a bajnokságot tuti nem gondoltak arra h jaj KDB-t elkótyavetyéltük 🙂 De passz, nem tudom mit éreztek 🙂

     • szeszfabresz

      Pontosan azt, amit leírtál 🙂

  • box-to-box defender

   Azért én még mindig nagyon meglepődnék, ha ezt tartani tudná huzamosabb ideig az egyiptomi. Várjuk meg az elkövetkezendő szezonokat, hogy mit hoz.

   • clacka

    Ez igaz, én is kivárok, de Carroll-féle flop már biztos nem lesz, és én ilyesmire számítottam nagyjából..

    • infinite_red

     senki sem várta azt, hogy carroll-féle igazolás lesz szvsz, meglövi a maga 18-20 gólját a bajnokságban a kicsik ellen, derbiken meg nem őt kéne tolni, csak azér ez 90 milláért kicsit kevés

     • clacka

      Én Salahnál gondoltam Carroll-féle flopra, ha nem voltam egyértelmű:)

     • infinite_red

      megesik, hogy benézem 🙂

    • Pite

     Lukaku 3x annyiba került mint Carroll, aki 58 meccsen 11 gólt rúgott a Poolban. Lukaku-nak akkor 58 meccsen 34 gól kell (legalább!), hogy megérje az árát 😀

     • United82

      a 25 meccs 14 góllal egyenlőre pont azon az úton halad ami kihozhatja az 58/34-et 😀 😀

     • Pite

      33 meccs alatt kell 20 gol es akkor lukaku hivatalosan sem flop. Juhuu 😀

     • United82

      A kicsik ellen simán üt 19-et ,a nagyokon nulláz , meglesz az 😀

  • György Márk

   En egy olyan utat vizionalok neki, mint amilyet de Bruyne is bejart. Ergo nem hiszem, hogy ez egy egyszezonos csoda lesz. A kvalitásaibol nem ez tunik ki.

 • fella
 • fella

  https://twitter.com/manutdreport_/status/941253273666949120

  látva a két pöcsöst ezt aláírnám nehány könnycseppet elhullajtva

  • infinite_red

   leszarom, csak özil ne jöjjön

   • United82

    Én a kardomba dőlök ha Özil idejön 😀

   • fella

    🙁 pedig

    • infinite_red

     jó helyen van ő papa szárnyai alatt

     • fella

      pedig jönni fog szerintem, ingyé jó lesz

     • infinite_red

      maradjon csak mata még egy évet, aztán valami fiatal jöhetne, csak ne a gülüszemű

     • el se tudom képzelni, mit fog tőled kapni, az alapján, amit miki kap

     • infinite_red

      nem ismered még fellát? 😀

     • MrFer

      semmit amíg a “főni” bevédi

  • Pite

   hátde ha Miki úgyis megy, akkor kell valaki. Ha inkább Özilt hozzuk, mint Griezmannt én tuti felrúgom ketomikát

   • infinite_red

    fekirt adnám de nagyon, ha már miki out, jobban mint grizit

    • infinite_red

     de az ajaxos ziyech gyereket se bánnám

     • HarciasToni

      Annyira gyenge az a holland bajnoksag, hogy onnan senkit se vegyunk. De fekirt en is nagyon adnam.

  • divatdrukker

   faszt

 • fella

  Lukaku a félszezon alatt 15 gólos flop. Remélem lesz még néhány ilyen flop igazolásunk :))))

  • United82

   épp most olvastam britannia fb oldalán: “A 2016-2017-es szezon kezdete óta Romelu Lukaku 38 Premier League meccsen 30 gólt szerzett a Top 6-on kívüli ellenfelek ellen.

   Specialista.”

   Erről van szó. Eddig is tudtuk róla hogy ilyen, ezt hozza nálunk is. A 90 millió persze qva sok, de ahogy alább is kifejtettem több szempontot is kell nézni egy ilyen dologban.

   • fella

    hát de ezen ment el a tavalyi szezon, hogy a szar csapatokat nem vertük meg. úgy is lehet ám nézni, hogy 90 milláért megvettük a dobogós helyet

    • United82

     Így van 😀 És ettől még az is igaz h Lukaku a leggyengébb képességű csatárunk amióta United meccset nézek 😀

     • fella

      szerintem kissé lámplázas még, ha hozzászokik a nyomáshoz meg elfogadtatja magát a szurkolókkal nem lesz ennyire suta

     • godlikezaza

      szerintem már elfogadtatta egyszer 😉

     • United82

      De ez nem azon múlik. Az egy dolog h suta és lehet ebben fejlődik majd a lámpaláz elmúltával, de ő akkor eredményes ha nyomunk , mennek a beadások , neki érkezni kell és hasonlók. Na most rangadón José ilyet nem fog játszatni a csapattal, így Luka ezeken a meccseken szenvedésre van ítélve eleve.

    • nade most 120ér kéne venni egy bajnoki csatárt is, vagy hogy?

     • fella

      ahhoz edző kell 😉

    • stanley

     Ahelyett, hogy esetleg pénz nélkül is lennének terveink.

 • Krunyec

  Új podcast, 4 év után pedig új profilkép. Kibaszott monoton munkám van most szóval jól fog jönni mellé a podcast.Köszi! 🙂

 • MuriÁgnes

  GALA!!!

  xG map for Manchester United – Bournemouth. Man U keep rolling up results but still not popping big numbers in chance creation. pic.twitter.com/29gWclVUyB— Caley Graphics (@Caley_graphics) December 13, 2017

  https://platform.twitter.com/widgets.js

  • ha a karácsonyi hajtásban az összeset így nyerjük, egy szavam nem lesz

 • GENERATI

  Hiába, no, azért csak a sikerek miatt lesz valaki szurkoló, Ferguson pedig hozzá is szoktatott azokhoz minket. Ebből IS látszik hogy nem vagyunk a csöves Liverpool, Arsenal szintjén (se szurkolók, se a csapat, se a brand), mert éhesek és elégedetlenek vagyunk a 2. hellyel és sima BL továbbjutással, úgy érezzük, ez csak egy alap, győzni kell, nem ez a “csak legyen stabil top4, majd 6-8 év múlva nyerünk, haha” buziság megy. NEM laktuk be a gödröt, és nem is fogjuk, big big thx Mr. Ferguson! 🙂

  • infinite_red

   sokszor belegondoltam abba, hogyha anno nem az Öreg veszi át a klubot, most hol tartana a United

   • GENERATI

    én 7-8 éve szajkózom, hogy ne sztárigazolásokba toljunk 100 milliókat, hanem egy tökéletes klónozási projektbe, aztán irány a nemzetközi víz, és megjövünk egy 45 év körüli daliás skót úriemberrel, akit az idős avatarja egy év alatt kiképez, és 25 évig megint megvagyunk 😀

 • Pite
  • HarciasToni

   Van egy szomoru hirem… 🙁

   • infinite_red

    itt még a vót is vótmá

   • Pite

    Meccs slott votma? Akkkr rabasztam, addig nem tekertem vissza

    • Freeezer89

     jo érzés, h en miattam lettél votmazva

  • The Shawsegg Redemption

   butt már nem hiszem h megy a juvéba..

   • infinite_red

    pedig khedirával elpasszolgatnának

  • Freeezer89

   voooooooooot maaaaaaan

 • fella

  kurva anyád jocó hogy meg akarod nyerni a ligakupát!!!!

  (most fejezem be a podot)

  • United82

   A Unitednek mindig ki kell menni és “megbaszni” mindenkit vs adjuk fel a Bristol elleni meccset a ligakupában. Nem érzem következetesnek a dolgokat.

   • reelbeba

    😀 tavaly következetes fella hogy nyomta a gombot, minden második kommentje az volt, hogy ‘mi még négy sorozatban állunk, blabla, aztán amikor tavaszra elfogytak az emberek: ‘hát igen, sajnos el kell engedni a bajnokságot (!)’
    muhhaha

    • reelbeba

     természetesen van értelme a ligakupának, játszanak a fiatalok

    • fella

     hát de más elengedni a bajnokságot kvázi tudatosan (mi), meg más januárban csak ott állva maradni (pool)

    • stanley

     Az ilyen arcokat nem tudod szembesíteni a saját dolgaival. Mert igazából leszarják. Fél évig kutyázva voltam, hogy kevés a középpályán az ember, azt mikor nem volt ember, akkor jött a bocsi, de ennyi.

  • De most őszintén, mi szükség van a libakupára? Aztán meg sír a szája hogy mennyi meccsünk van, meg mennyi a sérült/fáradt játékos.

   • fella

    semmi, ezt jocó is elmondta már párszor, de ha már ott van, akkor meg akarjuk nyerni, mert miért ne. szerintem ez speciel pozitívum a mester hozzáállásában

    • Kuba

     Pozitívumnak én akkor tudnám venni, ha ezeket a liba meccseken a mellőzött, és ifi játékosok játszanának.

 • MrFer

  Bazeg én belealudtam a meccsbe tegnap. Ilyen LvG alatt fordult velem elő utoljára.

  • MuriÁgnes

   Pedig a vege izgi volt.

  • box-to-box defender

   Én se futottam ki a második félidőre, le is maradtam Rashford hatalmas kapufájáró (utoljára ilyet a Traffordon max. CR-től)

   • MrFer

    az még pont rémlik 🙂

  • Freeezer89

   en is, de en ittas voltam

 • fella

  kicsit sajnálom, hogy ezra 1 pontos provokatív kérdését eltaknyoltátok, okos volt

  • Ezra

   azt én is, de a te véleményed is szívesen elolvasom róla

   • fella

    hogy szerintem tök mindegy, hogy hány ponttal leszünk a city mögött másodikok, egy bajnoki masodik helyen nem kell majd sok mindent magyarázni, pénz ide vagy oda

    (az inflációt amúgy szépen lehagyják, akik a pénzzel érvelnek, miközben a united 20 éve költ ennyivel többet, mint a többiek)

    • hogy lenne tök mindegy? 😀

     • United82

      Most nem azért de nem jobban fájt 2012 és az utolsó másodperces gólaránnyal elbukott bajnoki cím , mint mondjuk a 2005/06-os ezüst amikor kanyarban nem voltunk a chelsea ellen? 😀 Én a 2012-es miatt mai napig rosszul alszok, a 2006-ost meg már rég elfelejtettem 😀

     • nem erról van szó. kurvára nem mindegy, hogy valakitől 2 ponttal kapsz ki vagy 20al

     • United82

      Megközelítés kérdése. Elveszteni az aranyt(utolsó perces góllal) vs nyerni egy ezüstöt (simán lehozni semmitől nem veszélyeztetve az aranyba nem beleszólva) más lélekállapot. Nekem az utóbbi elviselhetőbb. De értem ha neked nem. Végeredményben viszont ezüst ez is és az is.

     • de mondom, nem erről van szó, hogy ki mit érez. abszolút nem érdekel, ki mit érez. ha 2 ponttal maradsz le, esélyed van a címre, ha 20-al, semmi közöd hozzá

     • box-to-box defender

      Azért ha 2 ponttal maradsz le azért is más, mert akkor ott marad benned az az érzés, hogy a tiéd is lehetett volna a siker és jövőre még jobban kaparsz, hogy összejöjjön. Lás 1 évre rá meg is nyertük, ha meg közöd nincs hozzá, akkor másból kell erőt meríteni.

     • United82

      Igen erre is van példa, meg arra is hogy összetörsz h hiába kapartál csak ezüst lett. Fergie esetében ez nyilván ez pozitívumként hatott. De ez nem általános. Nyilván teljesen más de egy Super Bowl vereséget egy csapat jobban fel tud dolgozni ha esélye sem volt és kikapott 30 ponttal , mintha utolsó másodperces FG-al , INT-el veszít el. De erre nincs általános válasz és sok minden múlik a többi tényezőn. Egy csapat felszálló ágban van éppen, vagy hanyatlik stb stb , ezer összetevője van. A mi esetünkben idén egy ezüst tökmindegy h 20 pontos vagy 2 pontos hátrányban történik az utóbbi 4 dobogó mentes év után és azért is mert tisztán látjuk h nincs kész a csapat , kellenek még emberek és bőven van hova fejlődni.

     • fella

      hát úgy, hogy pont annyit ér egy 1 ponttal lecsúszó második hely, mint egy 20 pontos mínusszal behúzott második hely. az ilyen tabellafetisizmus meg a ‘we put the pressure on’ a spurs-dukkerek sajátja, nekem teljesen mindegy.

     • Frank O’Farrell

      remélem ezeket a, khm, igencsak, izé, ALTERNATÍV tényeket legalább egy kis mosollyal a szád sarkában pötyögöd be ide, mert ha fa arccal, az komoly gond.

      (psycho teljesen konkrétan és tényszerűen leírta fentebb, mi a különbség: -20 pontnál a fasorban sem vagy, -2 pont esetén meg title contender. azé’ ez nem mindegy, mondjuk én kiegészíteném az össz megszerzett ponttal is, mert ha 90 közelébe ér Jocó, akkor az egy kifejezetten jó szezon lesz, mindennel együtt.)

     • fella

      értem pszicho érvelését, nyilván igaza van, de praktikusan mégis mindegy a dolog. ha nem marad mas tavaszra, akkor nyilván érdemes rámenni a pontszámra, de ha maradnak kupák (béel), akkor engem nem érdekel hogy hány pontot ver ránk a sziti, ez az én véleményem.

      szerintem most csalóka a tabella, nem tudom elképzelni, hogy a sziti ugyanolyan tavaszt hoz, amilyen őszt, viszont bennünk simán megvan a lehetőség egy pont ugyanilyen, vagy a tobb hazai rangadó miatt akár jobb tavaszra.

     • Frank O’Farrell

      a vélemény, mint önmagában értéktelen portéka mibenlétéről a minap írtam posztot, szal… hagyjuk

     • fella

      azért egy szurkolói fórumon ne basszál le azért, mert leírom a saját szurkolói véleményemet egy kérdésről, egy, a tiedtől független platformon.

      hát a pofám leszakad, komolyan

     • Frank O’Farrell

      lebasztalak? hol? és miért ne írhatnád le? oda szakad a pofád, ahova gondolod, sosem láttam még, szóval nem fog zavarni, de őszintén,a tököm tele van azzal, hogy ma már bármi lehet vélemény, aztán ha a megalapozottságra, vagy a logika teljes, totális hiányára világít rá valaki, akkor jön a Maunika só/Való Világ-díjas érvkészlet, azaz, hogy “ez az én véleményem, punktum” (vesd össze: én ilyen vagyok, és magamat adom, blabla). mérhetetlenül súlytalan az egész

     • fella

      hahó, lefitymáltad a válaszomat, merthogy nem a te játékszabályaid szerint, statisztikára, történelemre, szakmai állásfoglalásra alapoztam, hanem a saját ars poeticamat fogalmaztam meg egy kérdésről. betű szerint nem basztál le, oké, ettől még nem elegáns egy másik fórumon, más néven írt posztodra hivatkozva kvázi minősíteni.

      ha csak okítani meg számonkérni akarsz, akkor légyszi inkább ne kezdj velem társalgásba. kösz

     • Frank O’Farrell

      annyit írtam, hogy hagyjuk, mivel teljesen feleslegesnek tartom az efféle szócséplést. ha ez téged bánt, az a te privát nyavalyád, sajnálom

     • stanley

      Ez megint ugyanaz az érv. A City hasít mindenhol, meg meg úgymond nyomjuk csak félgőzzel a PL-t, ha úgy adódik. Mert hát nincs amúgy két csapatnyi teljes keretünk.

  • stanley

   Sanyi korrektül reagált rá. Ha a BL-ben lecsicskáznak minket, akkor láthatjuk hol vagyunk. Továbbá az is ki fog derülni mennyi pontot szedünk össze az év végére.

 • fella
 • United82

  Jose Mourinho on Scott McTominay’s performance against Bournemouth: ‘I didn’t realise he was ‘young Scott’. For me, he’s not young Scott any more, he’s just Scott, a player from the first-team squad.’
  A tegnapi teljesítménye kapcsán érthető a dicséret Josétól. Nekem nagyon tetszett Mektomi játéka.

 • box-to-box defender

  Egyébként ha valami dicséretes, hogy talán nem futunk bele egy rosszabb szériába a City-meccs után.
  Pedig az Arsenal és a Spurs is belekerült egy ilyenbe miután kikaptak tőlünk.

 • Aljas, hazug, manipulatív alak

  Jó a podcast. A Smalling féle előrebaszkodás témakörhöz. A védőnégyes passz %-a a city ellen: Smalling 76%, Young-Valencia 71-71%, a zseniálisan passzoló Rojo 39 %. Lindelöf a második felesben 81%, de ott már kevésbé támadt le a city…Megnéztem a tegnapi százalékokat, mert úgy emlékeztem, hogy nagyon jól passzolt, és 90% fölött volt, 4 rossz passza mindösszesen..Szerintem akik rá vannak állva Smelé-re, néha hagyják magukat megzavarni a tényekkel.

  • fella

   a szögletre-dobásra lőtt labda passznak számít? sztem clearence

   • Csinibob

    Így-így

   • Aljas, hazug, manipulatív alak

    A city játéka miatt kurvára nem gáz ha párszor kivágjuk taccsra egy olyan csapat ellen, ami jelenleg a legjobban csinálja a letámadást..Abból kevésbé van gáz, mint ha leszerelik, vagy sietve előrevágja ..A Smallingra ráállás nekem kurvára idegesítő, mert mint védő egyértelműen ő a legjobbunk, és a jól passzoló védőink előrebaszkodásaiból nem nagyon profitálunk, viszont a hibáik miatt beszopott gólokról nem szól a fáma…

    • fella

     ok, de ez innentől értékválasztás kérdése. ha elfogadjuk, hogy a city ellen az kell, akkor ne kérjük számon a labdakihozatalt azzal a hévvel, amivel sokan tették. merthogy az ellenfél bedobásából relative nehéz elindulni

    • Csinibob

     Jones és Bailly is hibázott idén, de azért annyira nem beton, ahogyan beállítod az isteni Smelét. Jól játszik, de ez óriási csúsztatás: “viszont a hibáik miatt beszopott gólokról nem szól a fáma…” kaptunk kb. 10 gólt a bajnokságban :))

     • “…and Chris Smalling is playing amazingly well for seven or eight matches in a row maybe, so we are fine.”

  • Csinibob

   Smalling passztérképét majd egyszer nézd meg, esetleg az nem gyanús Rojo számánál, hogy José rábízta az indítások ás ívelések feladatát, mert Smalling arra még alkalmatlanabb?

   • Aljas, hazug, manipulatív alak

    39%. Bazmeg, én 40% alattit még nem is láttam…A taccsra kivágott labdák egy hangyafasszal nem jelentettek kevesebbet a Rojo által előrebaszkodottnál.

    • Csinibob

     Az egyik koncepció, a másik technikai képzettség hiányából fakadó tehetetlenség.

     • Aljas, hazug, manipulatív alak

      Nyilván, de ne mondjuk már azt, hogy bármi múlott a city ellen Smalling taccsra baszott labdáin…

     • Csinibob

      Az a baj, hogy amikor a labdakihozatalert kurvaanyaztok, az nala kezdodik. Nem a city ellen, bárki ellen. Mert valljuk be, az összes játékosunk tud egy hatrapasszt csinálni biztonságosan de geanak, o nem. Mecsenkent ilyenből tobb is van, ahogyan az ifás passzrafordulasaibol is. Alapvetően stabil védő, de ezen képességeiben a középmezőny alján levő cb-k szintjén van.

     • Aljas, hazug, manipulatív alak

      Ez faszság,

     • Csinibob

      Ok

     • MuriÁgnes

      De ez nem az edzo feladata? Epiteni a jatekosok erossegere, lehetoleg elkerulni a gyengeseguket? Nem lehet azt mondani, hogy azert nincs 3 ertelmes passzunk a tamadoharmadban, mert Smalling rosszabbul passzol, mint Lovren.

     • infinite_red

      erre a feladatra lenne lindelöf. smalling egy jó védő, beton, viszont kell mellé egy labdaügyes cb, aki mellett nem látszanak a hiányosságai. reméljük ez az illető lindelöf lesz, legalábbis addig, amíg #emberem maródon van

     • Ez mennyire komolytalan már: középmezőny alján levő cb-k szintjén van. Sok faszságot olvasni itt, de ez nálam ma viszi a pálmát.

     • Csinibob

      Akkor fuss neki mégegyszer értő olvasassal is.

     • Smalling miatt nincs labdakihozatalunk, bármilyen értő olvasással is próbálkozzon az ember, ez bizony ordas nagy faszság. Ott vannak feljebb a belinkelt statok is, a shitty ellen konkrétan a legjobban passzoló védőnk volt, tegnap is 90%-ot nyomott, de persze lehet hogy a te megérzéseid a helytállóak, hagyjuk már.

     • Csinibob

      😀 😀 es nekem vannak megerzeseim, ok

     • mrmojo

      smalling passzolási képességei valóban ott vannak kb, ettől független sztem ennek nem vt sok köze a city meccse kimeneteléhez, az egész el volt baszva ott, meg lukaku amúgy sem kezeli le a labdát, még ha pontos is

   • MuriÁgnes

    Hol lehet ilyen passzterkepeket talalni?

    • Csinibob

     Régebben fourfourtwo, most whoscored, de ez kevésbé felhasználóbarat

  • Hol találsz ilyen statokat?

   • Aljas, hazug, manipulatív alak

    Ez éppen whoscored

  • csak jól éreztem én, hogy rojo volt itt a főfasz, nem smalling. amúgy ez biztos, hogy “taktikai” utasítás volt. rojo balosa nem rossz, így ő lett megbízva a hosszú indításokkal, amikből inkább a semmibe felbaszott valamik lettek

   • infinite_red

    ha ez volt a cél (lol), akkor akár blindet is feltehette volna a pályára, lehet pontosabbak lettek volna azok a longballok

 • sziasztok
  aki megnézni ma (esetleg megnézte tegnap) az SW-t, nagyon szépen könyörgöm, óriási spoiler felirattal, és fél oldalnyi üres bekezdéssel kezdje az elmélkedést
  csak vasárnapra van jegyem
  előre is köszönöm:)

  • HarciasToni

   Szerintem legalabb egy hetig a kurvajo/ geciszar féle velemenyeken kivul mast ne irjon rola senki

   • bizony

   • Rio

    Az a jo, hogy tegnap lattam es nem tudom eldonteni h szeretem-e vagy sem xD

  • MuriÁgnes

   Kiderul, hogy Chewbacca Luke igazi apja.

   • EZS

    *anyja

   • :((( hüppp…hüppp

   • fella

    mondjuk ez mark hamill trailerben látott szormennyisege alapjan várható volt. kyloé meg jarjar?

    • MuriÁgnes

     Azt nem tudom, de szerintem majd kiderul a kovetkezo reszbol, ami allitolag “Jar Jar Returns” neven fut.

  • Vagy leginkább semmi star wars ne legyen itt, az lesz a legjobb.

   • infinite_red

    nem lenne hülyeség

  • clacka

   Csatlakozom a kéréshez, nekem csak jövő hét szerdán fog összejönni a megnézés, és hálás lennék a spoilermentességért!

 • Ressan

  Tegnap a kapura lövés 6-12??? Nem gondoltam, hogy Mou úgy belelovalja magát a respectes témába, hogy busszal állunk ki az Old Traffordon a Bournemouth ellen! 😀

  • Ezra

   ez is csak azért volt, mert senki nem kérdezte a Bmouth-ról a sajttájon

  • box-to-box defender

   Az xg meg 1,24-0,73 és ugye az a lényeg meg gólra játsszálk 😀

   • Ressan

    Nem láttam a meccset! 😉
    Csak a gólt. Azt amúgy Lukin kívül talán csak Fella tudta volna még így megcsinálni 2 ember között

    • box-to-box defender

     Az szép volt, de ez nagyon gyenge produktum volt. Mondjuk a győzelmet nem kell magyarázni,csak nem lehet látni, hogy hogy áll össze idén valami olyan játék, amivel jövőre lehet aratni.

 • reelbeba

  Balázs, sajnos nem tudtam elolvasni az egész kisregényt amit írtál. De köszönöm érdeklödésed, jól vagyok, nem vagyok depressziós. Jó szurkolást!

 • United82

  Reggeli kv mellé egy kis olvasnivaló, a podcastben feldobott témákkal kapcsolatban:

  A City meccsel, Joséval kapcsolatban stb., dologra nem is reagálnék úgyis ismeritek a véleményem, más perspektívából közelítenék.
  Elhangzott a United Way és ezzel kapcsolatban, hogy kell-e nekünk minden nyáron 100 milliós sztárigazolás, miért nem építünk fasza kis csapatot máshogy stb stb.
  Nos úgy gondolom a United way az egy mítosz. Amivel semmi baj nincs. Sőt. A mítoszok a legfontosabb dolgok az emberiség történetében (akit érdekel a téma ajánlom Harari: Sapiens című zseniális könyvét. Szóval a mítoszok kellenek a közösségeknek, de ezt a mítoszt folyton táplálni kell , mert ha nem tápláljuk elveszítjük benne a hitünket. (Nem akarok itt politizálni de látható hogy a nagy politikai ideológiák vagy mítoszok is teljesen kiüresedtek, elsorvadtak, elvesztették a tartalmukat,konzervativizmus, liberalizmus, szociáldemokrácia , gyakorlatilag ma már nem jelentenek semmit)
  Nekünk volt szerencsénk egy olyan korszakban United drukkernek lenni, ahol volt a mítosz lángjának egy csodálatos éltetője, Fergie. Ő működése során teljes mértékben táplálta ezt a tüzet és fenntartotta egészen az utolsó napig. Nos azóta senki nem táplálja ezt a tüzet és így szép fokozatosan a United Way kifejezés kiüresedik és a láng már csak halványan pislákol. A Fergie után kinevezett edzők semmilyen formában nem feleltek meg már kinevezésük előtte se a United Waynek így őket erről számonkérni ,hibás megközelítés. Ezt számon kérni a Glazeréken és Woodwardon kell, de az h Lajos mit gondol a támadójátékról vagy José mit gondol a fociról azt a kinevezésük előtt is tudtuk és azt is hogy egyik sem összeegyeztethető a United Way-el.
  A podcastban sokszor szóba került Lukaku a 90 millás igazolási díja és ennek kapcsán pár gondolat. Ezt is tágabb értelemben kell kezdeni. Mi üzletileg egy ízig-vérig modern csapat vagyunk. Nálunk számít a leginkább az hogy milyen a marketing értékünk és nálunk számítanak a legjobban a kereskedelmi mutatók. Ha szétnézünk pénzügyileg hasonló helyzetben lévő ellenfeleink között akkor láthatjuk hogy azok többnyire már a posztmodern üzleti modellre építkeznek (ebben az esetben a posztmodern szó csak az én terminológiám, ha felosztom a labdarúgást elmúlt 100 évét akkor mondjuk a 60-as évekig hőskor, 60-80as évek közepe „pre”modern kor , 80as évek közepétől 2000-es évek közepéig modern kor, 2000es évek közepétől posztmodern kor- szimbólikusan Abra megjelenésével). A posztmodern üzleti modell nálam azt jelenti, hogy egy random orosz/kínai/arab milliárod rábök a térképre és pénzmosás, államérdek stb miatt temérdek pénzt pumpál egy klubba, ami minden piaci alapot és értelmet nélkülöz, de mivel nem a futballklub termeli neki a pénzt így gyakorlatilag nem számít semmi. Ez persze nem jelenti azt h futball szakmailag nem műküdhet példásan valami irány mentén. (lásd city). Visszatérve a mi modellünkre. Nálunk az üzleti modell miatt a marketing értékek a legfontosabbak. A marketing értékek mérőszámai közül pedig ma az internet és social media megjelenés az egyik legfontosabb. Erről lehetne beszélgetni mennyire szeretjük/nem szeretjük de ettől még ez a tény hogy a világ így működik. Egy ilyen esetben az hogy mi 90 millióért veszünk egy Lukakut, akiről szakmailag tudjuk hogy mit várhatunk tőle (kicsik ellen sok gól, nagyok ellen semmi és hogy nagy erős stb., de focizni nem tud) az egy dolog de sokkal fontosabb a kereskedelmi értéke. Ha pedig veszel egy 90 milliós csatárt az a social mediában sok megjelenést generál. Aztán az is ha a 90 milliós csatárod gólt lő, és aztán az is ha nem, sőt még 5 meccses góltalanság után is róla szólnak a hírek hogy milyen szar. És ez a lényege a mai világnak. Tökmindegy hogy pozitív vagy negatív értelemben jelensz meg a neten és a social mediában, azt a hirdetők , szponzorok cégek nem nézik (csak ha vmi elképesztő negatív dolog történik) csak azt h Woody azt mondja ennyi és ennyi %-al nőtt a megjelenésünk és hogy több említésünk van mint az összes többi angol klubnak együtt. Én gyűlölöm ezt a világot, de ebben élünk. Ezzel kapcsolatban José is telitalálat, hiszen az előélete és megosztó személyisége szintén generálja a megjelenést, akár jót, akár rosszat csinál megy róla a diskurzus. Mondhatni az üzleti modellünkbe tökéletesen illik, a mítoszunkba azaz a United Way-be semmiképpen. De látható hogy ez nem is érdekli a vezetést. ÉS ami még lényeges, ennek az üzleti modellnek nem első számú célja a győzelem, megelégszik azzal ha tűzközelben van a csapat. Jó példa hogy a BL-ben folyamatosan ott kell lennünk hogy megkapjuk a pénzt az adidastól, de nem előírás és feltétel hogy mondjuk nyerjünk is párat.

  Fergivel azért voltunk szerencsések és kivételezettek mert a hőskorban keletkezett United Way mítoszt ,a modern kor üzleti modelljével együtt ötvözve fenntartotta a végső búcsújáig. Ma United way és mítosz nincs, csak a pénz.
  És ezek miatt nem tudok egyetérteni azzal hogy itt egy edzőváltás majd megváltást jelent és újra hozza a bajnoki címeket stb., stb. A probléma fentebb van és ezek csak tünetek. Bár José ténykedését máshogy látjuk , jobbak vagyunk mint tavaly, de nem elég jók a „régi szép időkhöz képest”. DE mindenekelőtt rendbe kell tenni a mítoszt ha majd úgy akarunk örülni egy bajnoki címnek mint ahogy mondjuk én 2006/07-ben az OT-on az éremátadáskor. Lehet Joséval is nyerünk egyet jövőre de biztos nem fogunk neki örülni annyira mint 10 éve örültünk, lehet csak a „régen minden jobb volt” szemlélet és a nosztalgia miatt ,de szerintem azért mert a lélek (united way)nélküli sikerek nem mérhetőek azzal az idővel amikor az anyagiak mellett lelkünk is volt. És ennek mentén azt is tudom mondani hogy egy mai 12 évesnek nem tudnék mit mondani miért a Unitedet válassza, mert a kisgyereknek a „lelkét kell elragadni egy jó történettel” ami jelenleg nekünk nincs a pénzen kívül. Egy kissé negatív és keserű lett a vége ,ezért elnézést, de nagyon utálom azt amerre megy a világ és ez most kijött belőlem ezen keresztül is.

  • Ezra

   köszönöm, hogy idézted a könyvem, de én két r-rel írom 🙂

  • MUfurc

   A kiscsávókat majd elragadja Pogba menő haja meg fényes lépője. Nekik ennyi kell.
   És itt jön elő amit Te is írtál (tök jól), lehet jobb Morata mint Lukaku, lehet olcsóbb is, de Social Mediaban sehol nincs Lukakuhoz képest, az élete sem túl érdekes éli a családapa életet. Ez nem érdekli a mai fiatalokat, nekik pörgés kell, nyáron nagy házból izompólóban négerkedés az Instan. Ez van erre megy a világ el kell fogadni!

 • Schweinsteigerlin

  Bailly kb off a szezonra..

 • EZS
 • fella
  • MUsBalazs

   200 millióból erősítettünk, minden meccset meg kellett volna nyerni. Ha meg 250-ből erősítettünk volna akkor minden meccset 4-5 gólla lenne kötelező nyerni. Egyszerű ez a foci.
   Na jó először írok ide ma, nem akartam belekötni a szerkesztőkbe, ez se az, csak anyiszor elhangzott a podcastben ez a 200 milla elköltése után dolog, hogy ez jutottt erre szembe.

   Mondjuk az a 200 is 150 volt idén, az is bónuszokkal, mert bónuszok nélkül 130, de mindegy.

   • stanley

    Focizni kellene egy Pogba, Matics, Herrera, Lingard, Micki, Mata, Lukaku, Martial, Rashford, Ibra csapattal.
    Ez a nagy probléma. És nem, nem jobb a Pool vagy az Arsenal egy fokkal sem, de nekünk nem lehet az a mérce.

   • egyrészt 300 lett elköltve, másrészt ahol a szakmai munka rendben van, ott a pénz egyenesen arányos az eredményekkel. szóval nem butaság a világ pénzének elköltése után várni valamit

    • stanley

     Főleg úgy, hogy állítólag nálunk van a Ligue 1, a Bundesliga, a Premier League és a Serie A elmúlt éveinek kb. legjobbja.

    • United82

     Nem a 12.-ek vagyunk, hanem a másodikok ,annyi ponttal ami jelen pillanatban egy 88 pontos év végi eredményt vetít előre. Mi ez ha nem eredmány az elmúlt évek 60-70 pontjaihoz képest? Persze erre majd év végén visszatérhetünk hiszen lehet több lehet kevesebb lesz a 88-nál.ű
     De igazából kár volt hozzászólnom, rágjuk a gittet. Vedd úgy nem írtam semmit.

     • tavaly az első 3 forduló 114 pontot vetített előre. amíg nem vagyunk legalább harcban a bajnoki címért, addig ez bizony lófasz, hiába magyarázzátok a bizonyítványt. májusig ott kell lenni lőtávolban és ha bukunk, van ilyen. de a 15 pontos hátrány a bajnokhoz képest nem eredmény

  • reelbeba

   unlucky 🙂 kedvencem volt már tavaly is

   • Csinibob

    Pogba 8 hetet azert kar lenne vitatni

    • reelbeba

     de bob, más csapatoknál nincsenek sérültek vagy mi?

     • Csinibob

      Vegyük ki kdb-t, hazard-t es salah-t 8 hetre, mert Pogba hiánya ilyen jelentőségű.

 • fella
  • “I am not Pochettino, I am Arsene Wenger. I am here to fight for as long as I can. As long as it is mathematically possible you have to fight. You can not give any other message out.”

   my man

  • reelbeba
   • reelbeba

    my man bruhhaha

 • fella

  hozé szerint bájji sérülése “serious”, és lehet műtétre lesz szükség. dicsérte shawt, mektomit és szmellinget

 • Fish08
  • Angus

   Tonio a szélen, bebőrözi Allent, leviszi vonalig, bepassz, Wayne érkezik, bammmm! 1-0

   Enyhén kiráz a hideg. 🙂

  • ketomika22

   Brad Jones megmutatta, hogy miert kurva szar kapus :DDDD

 • Angus

  semmi szpojler, nyuga

  Akkora vasalós jelenet van az új SW-ben, hogy beszarbehuggyozol. Mi jut ilyenkor az ember eszébe? Persze, hogy a Stretford End. :DD

  • sallark

   Az geci nagy volt :DDD

 • fella

  én egy deluded gyökér vagyok, de akkor sem hiszem, hogy a citynek nem lesz szar periódusa májusig. menni kell, nyomni kell, aztán még a végén lehet, hogy oda tudunk szarni az orruk alá

  • mrmojo

   szar az van má’, csak lapát kéne hogy ne a mi orrunk alatt

  • crpa7

   nem kellett volna leszopni tőlük vasárnap

  • United82

   Szerintem iden a city olyan kiugro anomalia ami miatt nem érdemes nézni őket. Ha így haladunk simàn 83-87 pontunk lesz év végére amivel sok esetben bajnok lehet valaki , a city idén simàn 100 közelben lesz. Nem “emberi”. Van ilyen.

  • Chestcontrol

   ezt senki nem allitja de mire ez bekovetkezik lesz egy 20+pontos elonyuk

  • Fructie

   Az a baj, h az 5 nagy ellen újra játszunk majd mi is… Nem akarok tippelni sem, hogy hány pontot fogunk elbuszozni majd ott is. Hidd el, Ez José mar elbaszta. Én már csak a BLben bízom.

 • MuriÁgnes

  Rohadt jo meccs volt. A fiuk vegig kuzdottek. Dominaltunk, az ellenfel kapura se tudott loni. Csak igy tovabb. Kulon tetszettek a remek tamadasvezetesek, kreativabbnal kreativabb megoldasokkal!!!

 • crpa7

  podcastet végighallgatva,köszi srácok és igen,legyen még idén podcast 🙂

  • stanley

   Én erősen kétlem, hogy ebből a nagy karácsonyozásban lesz podcast, de talán december 30. vagy január 1. 😀

   • crpa7

    nem bírjátok a boxing day tempóját? 🙂

 • Pite

  Ha most három évvel fiatalabb lennék átmennék fonatra beírni, hogy örülnek-e, hogy van olyan jó a csapatuk majdnem, mint a Burnley, de óvodás dolog mások blogjain faszjancsiskodni, szóval csak ide írom be, hátha abból nem lesz háború :DDD

  • stanley

   Én Wengert és Kloppot egyszerre kutyázom a podcastban.
   Nálam egyelőre Klopp, Wenger a negyedik polc, José a harmadik, Poch, Conte a második, Pep meg az első.

   • Chestcontrol

    klopp mindig is a szimpatikus vesztes lesz(poch is) lehet itt heavymetalozni (nem mondom ma en is neztem volna jofocit szivesen) de a vegen a kupak szamitanak nem vesztes dontok…. am nem ugy volt h klopp lep a bayernbe jovore?

    • stanley

     Klopp nagy kérdés lesz. Mert majd kérdezik, hogy mi lesz velük, ha lelép, de látni fogják ők is azt, hogy sovány ez így, szar a stílus stb. Keita biztos hoz valamit, de cserébe majd Coutinho lelép meg ugyanúgy majd bekúr mellé két támadóbb típusú játékost a középpályán. A védelemre ugyanúgy baszik majd, elhiszik, hogy Mignolet jobb kapus stb.
     Poch tud itt fentebbi polcra lépni. Chelsea, United edző lehet, vagy Spanyolországba mehet, esetleg feltámadó milánói csapatokra.

     • fella

      lehet hozét basztatni, de olyan szintű szakmai gyökérségeket szerencsére nem csinál, mint klopp. egészen vicces, hogy a 7-0-ás béelparádé után sikerült kétszer ikszelnie hazai pályán

   • crpa7

    azért az a Józsi 3. polc Poch 2. picit furán hangzik. nálam nagyobb Mou hater kevés van,de azért José elért egysmást már ebben a szakmában 🙂

    • stanley

     A jelenlegi állapotokról beszélek. Poch a semmiből rakta fel ezt a csapatot erre a szintre. Szintén elhangzik a podcastban. Vékony kerettel dolgozva, okosan igazolva.
     Mourinho a világ összes pénzével, minden cheattel megspékelve jut ennyire.

   • Fructie

    Poch jelenleg nagyob sokadik polc, mivel soha nem nyert semmit. Engedjetek mar el azt az embert… Elkepeszto

  • reelbeba

   3? Tavaly beírtad hogy kár hogy nem halt meg több pool drukker sheffieldben

   • Fish08

    Azt nem itt követte el?

   • Pite

    Tévedsz, de kijavítalak. Valami münchenes parasztságra írtam be, hogy mi legalább nem írtjuk a saját szurkolóinkat és nem, én nem mentem át fonatra faszkodni, itt írtam csak vissza az eltévedteknek, de örülök, hogy ilyen jó a memóriád, kár, hogy mégsem.

 • stanley

  Azért durva, hogy a City tizenöttel lőtt többet, mint mi.

  • Csordás Adrián

   Főleg úgy félelmetes hogy azért ez a 37 sem kevés amit mi lőttünk.
   Burnley 16 lőtt gólja 17 forduló alatt valami csodálatos 😀

   • Giggser

    Erre mondják, hogy effektív.

 • Pite

  Gyerekek, nem láttam a meccset, tényleg annyira szar volt, mint ahogy a statok mutatják? 9! kapuralövés otthon? Nagyon fos volt?

  • RedDevil4life

   Fosabb.

  • fella

   nyilván egy kalap szar volt, de 3 pont, előnynövelés, leopárdgól

  • Fish08

   Tényleg szar volt

  • stanley

   Nem értem miért nem alakítjuk ki a killer kontrafocit. Lehet Lukaku helyett kellene egy másik futóbolond, nem tudom. De látszik, hogy meglenne a potenciál, de erre még csak rá se játsszunk. Nem értem, komolyan nem értem.

 • fella

  ha a cici kikapna a szpörsztől vagy akár csak ikszelne, akkor megin lenne title race? 🙁

  • stanley

   Milyen kis kedves vagy, te! 🙂

   • fella

    van ez a fura szokásom, hogy augusztustól májusig számolom a szezont, elég extravagáns, tudom

    • aztán mikor eljön május, már számolod a következőt 😀

     • fella

      csak az egyik szemed sírna ha innen hozé megverné pepszit vagy mindkettő?

     • ha pinám lenne, nő lennék

     • fella

      hipotetikusan kérdem

     • ha josé innen elveri pepet, vissza kell vonulnia, mer a csúcson kell abbahagyni

     • fella

      ez egy jó thred volt, ezér szeretem ezt a helyet

     • skiz

      rudeboy nem kommentel erre, hogy bedobja az sjw-aspektust?

     • en mar feladtam az itteni hulyekkel valo hadakozast, csak olvasok mostanaban

     • csak en vagyok helikopter

     • mrmojo

      ha innen hozé megveri a katalánkóklert örökké áppolom minden kommentedet, deal?

     • mrmojo

      pontokban, nem az öltözőben

    • stanley

     Verjünk rá 10-11 pontot a Pool-Arse kettősre, azt akkor majd annyiból már nyugodtabb leszek, hogy májusban nem a 4. helyért kell kaparni.

     • Csinibob

      Nem kell érte kaparni, jön a decemberi hajtás, február elejére le lesznek osztva idén a lapok

  • MuriÁgnes

   Ja, es ha mi 11 pontot kapnank a gyozelemert.

   • fella

    jó de ha 8-9 ponttal mennénk neki a karácsonynak

    • mrmojo

     a jézuska meg eltörné a lábát…

  • Csinibob

   Szerintem az a legjobb, ha a csapat hozza az apró kicsi győzelmeket, aztán majd áprilisban elég a tabellát nézni. Teljesen felesleges a sok pöcsöst ezzel nyomasztani

  • reelbeba

   te nem szeretnél inkább egy jó meccset nézni?

  • Giggser

   De akkor kapjon már ki a Boszmosztól, meg az újkastélytól is, akkor lenne csak hullámvölgy.
   Mi idén akkor leszünk bajnokok, ha Pep elfelejti, hogy Angliában decemberben is hajtás van, és nem jön el a meccsekre.

  • MUsBalazs

   ez már a túlzott optimizmus kategória. Mi még megyünk a Tottenhamhez, a CItyhez, a feltámadó Evertonhoz, a nagyon jó Burnleyhoz stb. A szezon második felében lévő sorsolásunk nehezebb lesz kb és mellette ott lesz a BL kiesées szakasza. Meg nem vagunk annyira jók. Konkrétan az összes hátralvő bajnokinkat meg kéne nyernünk, hogy esélyünk legyen, de lehet úgy sem lenne nagy esély. Be kell húzni szépen a 2. helyet, az az iei City mögött nem szégyen és 2013 óta acsapat legjobb helyezése lennne.

   • fella

    szerintem is simán jó a második hely, de én még várok a citytől egy megrogyást, nincs olyan, hogy így nyomják végig a szezont

    tavaly kissé naiv módon 5 előttünk álló csapattól vártam ezt, nyilván gyökérség volt, de most egytől kéne egy 2-3 meccses hullámvölgy és máris nem lenne ilyen érdektelen a prömier líg

  • reelbeba

   szerintem csak azér vagyunk a sziti mögött mer pogba sokat hiányzott. Tisztán láccik

   • infinite_red

    a tények maguké’ beszélnek

   • fella

    de amúgy ha ránézel a pogbával meg a pogbanélkül win percentagere, akkor rájössz, hogy kb erről van szó, de ezt szar lenn beismerni, úgyhogy ne nézz rá, hallgass inkább kis talksportot

    • reelbeba

     világosíts fel plíz

     • fella

      a néger csirkével valami 90% körül van, nélküle meg valami 50 vagy annyi se

     • reelbeba

      Idén? Bullshit

     • fella
     • stanley

      Érdemes itt az ellenfeleket is megnézni. Meg a hazai meccsek számát. A bohóckodásokat stb. Pl. podcastban is szóba kerül, hogy a szezon elején a rokkant Everton, Palace, Swansea, WHU csapatokat még szerencse, hogy legyaktuk.

     • fella

      ez mán a relativizálás, az meg, hogy eddig pogbával a csapatban mindössze egy bajnoki meccset nem nyertünk, volna a tény

     • reelbeba

      ezt editeld, mer semmi értelme

     • fella

      hát de már mér ne volna?

     • fella

      legjobb stat az lenne, hogy megnézzük, hogy a se pogba, se fella meccseken milyen a pl-ben a win%, meg milyen amikor legalább az egyik pályára lépett. szépen alátámasztaná, hogy akkor vagyunk igazán a slamasztikában, ha egyik sem elérhető

     • fella

      ld. hugyerszfield, city, chelsea (ok, it beállt a cölöp). nini, a három vereség, micsoda meglepetés. az anfielden sem voltak ott, HIHETETLEN. a stoke ellen csak az egyik volt, iksz. a maradék meccsek? ja, azokat megnyertük, igaz volt közte olyan, amin nem játszott egyik sem

     • reelbeba

      hozé top6 elleni statjairól olvastál már, vagy belinkeljem a képet

     • reelbeba

      de mondom, a visszavágón megmutathatja majd a két kedvenced

     • fella

      beszélgetünk valami tök másról, erre neki akarsz állni hozézni. ne legyél komolytalan, az az én dolgom

     • reelbeba

      és fella hogy került ide baszod?

     • fella

      van az a tézisem, hogy három szinten van (nincs) a unitednek focija
      1. pogbás
      2. fellás
      3. egyik sem, vagyis nincs focink

      ez látszik igazolódni, de majd ha levizsgáztam csinálok belőle egy dolgozatot

     • fella

      az lesz az első lapjára írva dőlttel, hogy reelbebának, ahogy az igazi professzorok szokták

     • reelbeba

      jaj angyalkám, ezt már olvastam töled százszor. Tudom, a hipi-szupi, a pragmatikus, meg a faszom. És?

     • fella

      és? te meg iksz pajtásod úgy bagatelizálod el pogba hiányát, illetve teszed hozét felelőssé azért, mert nélküle szarabbak vagyunk, mintha hamiltonnak egy suzuki swifttel is ott kellene lennie a világbajonoki címért, mert ő hamilton, és sok pénzt kap érte, hogy vezeti

      ez nem fair, de mindegy, nemtom minek magyarázom ezt neked éjfélkor, ha érted akkor már rég megértetted, ha nem, akkor meg ezután sem fogod

     • reelbeba

      akkor semmi gond, reméljük pogba egészséges lesz a rangadókra, és meglesz a bajnokság! Bocs hogy kételkedtem benne, hogy nélküle 50 százaléknál is kevesebb a gyözelmi esélyünk, bebizonyítottad, kénytelen vagyok beismerni hogy buta vagyok

     • reelbeba

      amúgy meg ezt úgy írod, mintha pogba bármit is mutatott volna a tavalyi rangadókon

     • fella

      te űztél csúfot abból az érvből, hogy pogba sok hiányzás miatt vagyunk ott, ahol vagyunk, mire én megpróbáltam rámutatni, hogy márpedig van benne valami. szó se volt rangadókról

     • fella

      idén egy rangadón játszott, azt megnyertük. tudom, isteni szerencsével, meg de geával, és mourinho egy kretén, blabla. de ez volna tény

     • reelbeba

      ja, hát ha hülyének tetteted magad, akkor szori ha hülyének nézlek

     • reelbeba

      a te kis buksidban. De ha még igaz lenne, az lenne a nagyobb gáz

     • fella

      eggyel lejjebb tesó

     • reelbeba

      Hahha, 50böl lett hirtelen 75 🙂

     • reelbeba

      Meghát nyilván pool kelszi sziti, ezeket pogbácska skippelte

     • Pite

      szarok is voltunk mindhármon

     • reelbeba

      télleg? na majd a visszavágón!

     • stanley

      Basel, Soton, Moszkva, Palace, Benfica, Swansea, Spurs, Benfica – W. Pogba sehol.

     • fella

      ööö ezzel most mit akarsz mondani?

      főni aszondta pogba hiányára hivatkozni kuruzslás, mánpedig pogbával a csapatban idén a pl-ben még nem kaptunk ki, a stoke elleni döncin játszott, a másik döncin meg szintén nem

     • fella

      szal eddig egy meccs kivételével minden meccset megnyertünk vele a pl-ben

     • reelbeba

      pogba 8 péelmeccset játszott. Kilencszer kikaptunk?

   • United82

    Te direkt provokalsz itten pár emberkét. Szerintem senki nem mondott ilyet. Az viszont tény h vele jobban játszik a csapat, nélküle meg kevésbé és kibaszott sokat hiányzott idén. A cityt nem erdemes nézni idén.

    • reelbeba

     well, télleg provokálok. De olvastad mire válaszoltam

     • reelbeba

      meg olvasod a lenti kommenteket is, hogy pogba nélkül -50 százalékban nyerünk. Talán ezt érdemes helyretenni, nem?

     • United82

      Pogba nélkül szarabbul játszunk , Pogbaval jól. Nélküle is tudunk nyerni de nem magabiztosan , rangadokon meg támadást se tudunk nélküle vezetni. Szar helyzet de ez van.

     • Pite

      De nem is 50% alatti a gyozelmi rata bruhuhu, ez nem igazol igy semmi :'((

  • Chestcontrol

   nem

  • Fructie

   Fella. Most figyelj ide rám, de nagyon! José szopik a nagy csapatok ellen. Itt van rajtunk kívül 5 nagy csapat. Szamolj! Semmilyen title race nem lesz ha José meg mindig azt hiszi h az X bármire is jó. Okes?

 • RedMark

  Shaw mekkora kiraly volt, bakker. Faszom, megint kezdek benne remenykedni 😀

  • ketomika22

   Nem lattam (Pitével fociztunk), tenyleg ugyi volt?

   • Fish08

    Jól nyomta, a sebessége is megmaradt szerencsére. Ha összeszokna a Rash-Marci párossal, retteghetne az aktuális ellenfél jobboldala

 • stanley

  Minden sír a 433-ért.
  Shaw szabadabb játéka, cserébe egy plusz ember a kp-ra. A kicsit fluidabban focizó két szélsőnk. Meg egy támadóbb Pogba.

  • MUsBalazs

   Te jobban értesz a focihoz, mint én illetve én nem értke hozzá egyáltalán, e 4-3-3-hoz nem kéne 2 klasszis vagy legalább minőségi cm? Pogba megvan, de az idei Herrera nem valmai jó. Idén mikor 1-2 lkalommal volt 4-3-3 pl. a Stoke ellen akkor egyszerűen nem működött.

   Szerintem 4-3-3-hoz vagy kéne egy mélységi irányító, passer típusú cm vagy még egy box to box. Ilyen nincs. Herrera passzban nagyon visszaesett.

   Meg a 4-3-3 inkább labdatartós rövid passzos focit jászó csapatokhoz illik nem? Hollandoknál alap rendszer szokott lenni, meg a Barcánál. A mi játékunkhoz kevésbé illik főleg gy, hogy nincs mgé egy minőségi cm Pogbán kívül.

   • MuriÁgnes

    Mit iszol?

    • MuriÁgnes

     Holnapi mattra kellene ihlet.

     • Csinibob

      Barack, sör, barack, sör, barack

   • stanley

    A lényeg, hogy Pogba szabadsága ne okozza a védelem kiüresedését. Valóban Herrera nem a csúcs és Matics is tuti fog fáradni, de jelenleg ez van. A mai napon is bőven kaphattunk volna gólt. Shaw pedig egyértelműen összjátékban és beadásokban, betörésekben is bőven megszolgálná ezt a dolgot és egy ember segíthetne a kizárásokban ebben a tekintetben is balra. Illetve szerintem Martial még mindig sokszor túl szélen játszik, kicsit el kellene nála engedni a gyeplőt, meg ugye megtámogatni a támadásokban.

   • infinite_red

    itt nem értünk a focihoz, mindenki csak ugatja

 • Kövi

  A Diszkosz bevezette a vótmá-generátort, vagy mi folyik Gyöngyösön?

  • MuriÁgnes

   Diszkosz benyomott egy par felest, maskulonben nem birta a meccset.

 • fella

  ha valakinek van arról gifje, ahogy a labda kirúgja lingard lábát, ne tartsa magában

  • Vagy ahogyan a lecserélt Shaw lepacsizik Zlatannal.

   • fella

    shawt adom, ma ügyes volt, ha így folytatja akkor nincs nagyon kérdés

  • reelbeba

   marci lipcseis ötösröl föléemelése is érdemelne egy gifet a beautifullyred-en

   • fella

    ez a baj mártonnal, hogy abban a másodpercben, hogy érzi a bizalmat, elkezd kényelmeskedni. ezt a szezon elején bebaszta volna gondolkodás nélkül, mostmeg

    • reelbeba

     szerintem nem kell háttérmesét költeni, elbaszta, ennyi

     • fella

      persze vedd el az egyetlen örömömet!!!!!!!!!!

   • wolandrule

    Ha jól láttam megrúgta a talpát a védő.

   • MuriÁgnes

    Meg Heszki seggreeseserol is egy gifet pliz.

 • MuriÁgnes

  Mohesz lealazta Wengert is.

  • reelbeba

   klopp is pontot rabolt az enfildi pokolból

 • MUsBalazs

  Az első félidő meg az utolsó negyed óra gyenge volt a csapattól. Keévs volt a nagy helyzetünk, bár így is több, mint LVG alatt legtöbbször. Martialnak volt 1 Lukakunak vagy 2, meg Rashford kapufája, meg Matnaka is talán 1.
  Ez a győzelem most nagoyn kellett. Az Arsenal és a Pool szakad le szépen. Pogba már csak 1 meccs utána jobbak lehetünk előrejátékban. Szépen gyűjtögethetjük a pontokat a következő hetekben ezzel haladva a 2. hely megszerzéséhez.

  • United82

   Rasi kapufája most is zeng….

  • wolandrule

   Olvasd át, mielőtt elküldöd, több hiba van benne, mint Joseban.

  • Chestcontrol

   (elso kommented utan akartam irni de nem sikerult uh ide irom). uj accountod van fella? 😂😂

 • fella

  amúgy én matát emelném ki, az egyetlen támadónk, aki értelmesen tud mozogni, futballintelligens ÉS a labdát sem taszítsa a lába

  • crpa7

   rash?

   • fella

    azé ő nem az a szervező fajta. neki a buksisimi jár mert volt kedve focizni, szemben a többiekkel

    • crpa7

     jójó,én nem is mondtam,hogy szervező tipus,de az általad felsorolt jellemzők mindegyike igaz rá is

  • Csinibob

   Ma nagyon idegesítettek a szögletei, de legalább annyira elfáradt, hogy kontrázni sem tudtunk. Fasza kis playa lenne, a Barcában

   • fella

    itten csak blind tud szögletet rúgni, de ő is csak néha

  • mrmojo

   mektomi eléggé feledtette szerencsétlen herrerát, mondjuk nem nagy szó mostanában

   • fella

    mektominak hozé alatt lehet jövője, semmiben sem kiemelkedő, de mindenben átlag feletti, plusz cula is

    • lasi

     már jobb, mint Fellaini

     • fella

      ezt úgy mondod, mintha nekem fellaini lenne a kedvenc focistám

     • Fish08

      fellathebest leánykori névvel még szép 😀

     • lasi

      ne tagadd!

     • Chestcontrol

      meg perisic 😂

    • Chestcontrol

     es meg novesben van

 • Csinibob

  Örülök, hogy lecserélte ma Martialt, egészen lusta volt, úgyhogy idegesített ma. McTominaynek jót tett ,hogy az ellenfél elfáradt ő meg nem.

  Rashford, Shaw nagykirályok voltak, ahogyan Lukakunak is jár keksz, illetve a védőknek.

 • mrmojo

  szarzenál

  • fella

   hozé tönkretette őket

   • Ezra

    meg a diszkoszt is

  • infinite_red

   lúzerpúl

  • stanley

   Kurvára örülök nekik. Mert így nagyon akarják majd az EL-t, azt tolhatják egész tavasszal a csütörtököt, az meg PL szinten bebasz. Főleg, hogy ott vannak a kupák is nekik. Akkor megint reszelnek nekik szerintem. A Pool is gyanúsan van bajban. Főleg, hogy most jönnek nekik is Burnley, Bournemouth, Arsenal meccsek idegenben.

   • mrmojo

    meddig szól a cipzárkirály szerződése? vagy azt csak az égiek terminálhatják?

    • Fish08

     kövi szezon vége

    • stanley

     Most két évet baszott rá, ha jól tudom.

     • mrmojo

      hála az égnek

     • stanley

      Én azt gondolom, ha lelép, akkor sok játékos is menni akar majd. Illetve sokan csak miatta mehettek éppen oda és kicsit motivációvesztést is fog majd ez okozni játékosoknak. Nem hiszem, hogy meg lehet úszni a szopást egy ilyen rendszer után. Bármennyire is remélik az ágyúsok, hogy minden megy majd tovább. Ez a keret ott nem igazán túl erős, ahhoz, hogy ezt túlélje.

     • mrmojo

      amennyiben alexis és öreg néne özilkéje is lelép a nyáron, nekik kampec, még az is kinéz hogy a néni egy rekordszar szezonnal zárja a karrierjét, mert tényleg nagyon vékony az nélkülük

 • Csordás Adrián

  Kóklerdiszkosz hányszor csenget?

 • fella

  azt mondtam már hogy 2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done? 😀

  • Giggser

   Ez annyira jó kérdés, hogy tedd föl még egyszer kérlek 😀

 • lol
  lol
  lol

 • fella

  diszkosz:DDD

 • United82

  Amúgy ma is látszott h Pogba nélkül qva szarok vagyunk. Vele ez megint 4-0 mert több kontra ment volna helyzetig. José feladata h Pogba nélkül is legyen játék. Vele van. Nélküle nincs. ma újra bizonyítást nyert.

  • reelbeba

   aha

  • stanley

   Nagyon szomorú, ha egy játékoson múlik a foca. Pogba visszatérésével remélem a karácsonyi szezonban mondjuk kevesebb ilyen problémánk lesz.
   A Shaw, Jones, Smalling, Valencia – Matics, Herrera, Pogba – Rashford, Ibra, Martial csapat menne nálam karácsonyra. Az ellenfél kontráit megfognánk, Pogba szabadabb szerepkörben játszana és a két fiatal fekete varázslat is kicsit kreatívkodhatna. Shaw meg mehetne felfelé ezerrel.

   • United82

    Persze h szomorú. Sőt qva nagy baj. De a meccsek folyamatosan bizonyítják h Pogbával és nélküle mit tudunk nyújtani…sajna egyértelműen ez a helyzet…

 • Giggser

  azt nemtom, mi lesz lukival májusra, ha addig 1 huncut percet nem pihen?
  😀

  • crpa7

   :DDDDD

  • Yossuf_84

   A BL döntőn?

 • MisterUnited7

  Chicharito majdnem tett róla, hogy a senal pontot se szerezzen. a 92. percben hatalmas kapufát lőtt.

 • ez megint olyan roncsderbi szezon lesz, mint a kettővel ezelőtti. csak sajnos most van egy city

 • Golf

  Nem ártana ebbe a csapatba egy karmester, aki fazont szabna a játéknak mert nem sok ötletünk van elől és ez nem Luki hibája. Kevesebbet lehetne szidni, ha rendesen ki lenne szolgálva. Citynél DeBruyne és Silva azért rendesen fazont szab a játékuknak. Nálunk meg nem nagyon van ilyen ember Pogbán kívül.

 • Kár ezért az uccsó 10 percért, a második félidő egész vállalható volt.
  Smalling-Jones páros lesz itt a fontos meccseken ha négyvédőzünk.
  Nem Lukakuzok mert nem volt rossz ma, ha mindig így nyomatná nem basztatnám a sutasága miatt, de megint miért nem lehetett lehozni? A seggén vette a levegőt az uccsó negyed órában.

  • Chestcontrol

   en is csak azert nem lukakozok mert szallitotta a 3 pontot

   • Azért túlzásokba ne essünk, azt megint DDG hozta.

    • Chestcontrol

     az a baj ha ddg jo az max 1 pont de lehet rosszul latom 😂😂😂0-0ra nem adtak meg soha 3 pontot de javits ki ha tevedek 😂

  • Kövi

   Szerintem a Rash-Martial csere után lett élénkebb a meccs.

 • Ezra

  ismeritek azt a viccet, hogy megy egy spurs, egy pool es egy burnley a sivatagban fej fej mellett, erre lemarad mögöttük az Arsenal?

 • stanley

  Ha így beráncigáljuk a hazai meccseket, meg a Burnley-Everton kettős ellen is hozunk mondjuk egy döncikét, akkor az 14 pont erre a hat meccsre.
  Nem panaszkodnék, a második hely szintet ezzel már be lehetne erősíteni.
  Főleg a Pool sorsolása tűnik elég cinkesnek. Őket szerintem végleg kurvára otthagynánk, de az Arsenalra is verhtünk még pontokat.

  • stanley

   Bocs, Leicester idegenben. Burnleyt meg kell verni otthon.

 • Fish08

  Hát ez jó szar volt.
  A hétvégi meccset nem látom, a mai után annyira nem is bánom.

  • Chestcontrol

   pedig inyenc lesz idegenben 😂😂

 • Csordás Adrián
  • Giggser

   “Ez tényleg velem történik?”

 • wolandrule

  Mindenki ellen beállunk az utolsó 15 percre védekezni, röhej…

 • Chestcontrol

  ez aztan mekkora taktika volt… szanalmasak a szogleteink…. ez a meccs pedig eredmenytol fuggetlenul otthon ilyen ellenfellel szemben elfogadjatatlan

  • Giggser

   3 pont 😀

   • Chestcontrol

    es akkor el is soroltad a pozitivumokat

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

  • Chestcontrol

   ez annak well done aki csak az eredmenyeket koveti de meccset nem nez! nem tudom te hogy vagy vele de en azert szeretnem elvezni amit latok

 • Csinibob

  Kettő verve az Arsenalra és a Poolra, helyes.

 • United82

  sima jose trademark 1-0, pool+arse botlott.
  Ja Mctomi egész jó 😀

 • Csaba Komlosy

  Ó, anyám. Borogass. Legalább megvan.

 • na a pool és az arsenal ismét hozta magát szerencsére

  • reelbeba

   kicsit vigasztal azér 🙂

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

 • MuriÁgnes

  A mai jatekunkat latva a Sevilla elnoke kerte, hogy a BL meccset ket 3-0-val irjak a csapatunk javara. Egyszeruen osszefosta magat az elnok.

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

 • Chestcontrol

  ez aztan mekkora taktika volt… szanalmasak a szogleteink…. ez a meccs pedig eredmenytol fuggetlenul otthon ilyen ellenfellel szemben elfogadjatatlan

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

 • MuriÁgnes

  A mai jatekunkat latva a Sevilla elnoke kerte, hogy a BL meccset ket 3-0-val irjak a csapatunk javara. Egyszeruen osszefosta magat az elnok.

 • fella

  2 pont megint a pool-arsenal duóra, well done

 • RedDevil4life

  Időhúzó szöglet egy szaros 14. helyezett ellen baszki…

 • azt nemtom, mi lesz lukival májusra, ha addig 1 huncut percet nem pihen?

 • azt nemtom, mi lesz lukival májusra, ha addig 1 huncut percet nem pihen?

 • azt nemtom, mi lesz lukival májusra, ha addig 1 huncut percet nem pihen?

  • crpa7

   zlatan azért csak nem fog egész szezonban padozni

 • Károly Fodor

  Pool meg mindig 0-0

  • mddnszksz

   űrfodballgegenlófasz

 • stanley

  Ne basszanak már most ki velünk.

 • Kövi

  Köpködésnek számít, ha megkérdezem: mi kellene ahhoz, hogy a 85. percben végigvigyünk egy kontrát egy alsóházi csapat ellen?

  • Károly Fodor

   Hogy ne csak egy emberünk legyen elol

  • Károly Fodor

   Hogy ne csak egy emberünk legyen elol

  • Csaba Komlosy

   Engem már az is kielégítene, ha 1 percig nálunk lenne a labda.

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

  • Csumpitáz Béla

   De még mindig jobbak voltunk, mint a Pool és az Arsenal szintén alsóházi csapatok ellen.

   • Kövi

    Sőt, a BL-negyeddöntőben meg majd kijelenthetjük, hogy a PSG vagy a Bayern egyetlen angol alsóházi csapatot sem vert meg. 🙂

  • reelbeba

   vagy ha nem kontra, akkor mi az ún. build-up play, így másfél év után szemétség érdeklödni?

 • Kövi

  1-1 lesz.

  • crpa7

   nem lett 🙂

   • Kövi

    De csak mert beírtam. 🙂

 • CaptainTonio

  cserélhetnénk ragadozót elől, vagy valami történhetne már a SE előtt

  • MuriÁgnes

   Azert negyszer nem kellene cserelni.

   • MuriÁgnes

    Kocsog Diszkusz bebaszott.

   • EZS

    de kellene, csak nem szabad

   • EZS

    de kellene, csak nem szabad

  • MuriÁgnes

   Azert negyszer nem kellene cserelni.

   • CaptainTonio

    jaigen beállt a madaras

   • crpa7

    azért kétszer ugyanazt nem kellene bekommentelni 🙂

 • crpa7

  defoe first touch-jai még mindig élményszámba mennek

 • Chestcontrol

  shelveynek megint sikerult kiallitatnia magat:) rooney meg golt lott

 • RedDevil4life

  Dávidnak megint jár a fánk meccs végén…

 • fella

  még a végén beépíti a portugál fasz sót

 • reelbeba

  fella, holnapi kisdolgozatod címe lehetne: kóklerjózsi lankadt faszával csenget

  • Chestcontrol

   hat joskanak epphogy az ilyen 1-0kra kemenyedik 😂

 • Károly Fodor

  Azért onnan DDG nem kap gólt

 • MuriÁgnes

  bazeg

 • crpa7

  Azt kell,hogy mondjam,hogy Valencia hátrafelé egészen megközelíti a klasszis szintet.

 • Csaba Komlosy

  Usain Rashford

 • Furkóúr

  Nem látom a meccset, de statisztika alapján mèg x is lehet…

 • wolandrule

  Jones tanár ma is.

  • Ezra

   kretas a konyoke?

 • crpa7

  félek ,h defoe basz egyet

 • Ezra

  azert Tomika labdaszerzese is szep volt Rash durrantasa elott

 • MisterUnited7

  Mektomi jól játszik, ott van mindenhol, a labdái is jók, eddig biztató. Jones hátul szintén kiemelkedő.

  • Károly Fodor

   Ha folyamatosan játszani akar akkor agilisnak és kemenynek kell lennie eddig hozza komolyabb hiba nélkül

 • EZS

  holnap kirúgnak egy pályagondnokot, mert rossz helyre tette a kapufát.

 • fella

  rashford jól száltt be

  • crpa7

   mint mindig szinte

  • Ezra

   hallgat minket

  • MrFer

   Mr Bognár? ;D

 • stanley

  Shaw-Rashford láv van.

  • MrFer

   Így

 • crpa7

  rashfordot élmény nézni

  • Ezra

   Agi mar szkreccsel ra

 • Csaba Komlosy

  Hónapgólja lett volna pedig 🙁

 • filozofi

  433?

 • CaptainTonio

  aztakurvaélet

 • lasi

  basszameg

 • EZS

  baaaz

 • MisterUnited7

  de kár érte, gyönyörű volt.

 • fella

  az lövés vót gec

 • Károly Fodor

  Pfffff

 • ijjj

 • MuriÁgnes

  RATYI <3

 • Ezra

  jo, hat meg benne van a fiukban a felsz a bugyikektol

 • Csumpitáz Béla

  Jesse te fasz

 • Aljas, hazug, manipulatív alak

  Ezt a töketlenkedést…

 • Csaba Komlosy

  Ennek így erősen 1-1 szaga van, annyit balfaszkodunk elől.

  • MrFer

   Dehogy

   • Csaba Komlosy

    Pedig a foci imád büntetni. De ne így legyen.

   • EZS

    pedig volt már többször, hogy itt unatkoztunk 1-0-nál, azt a végén bebalfaszkodtunk hirtelen egy gólt az ellennek.

    • MrFer

     Tudom, itt voltam én is. De ez most sztem nem az a meccs 🙂

    • reelbeba

     másnap ezer komment, amiböl 500 az, hogy fella elmagyarázza hogy hozé miért nem tehet róla

  • Chestcontrol

   jaja eppakartam itni h tuti a 93dikban kapunk egyet

   • Csaba Komlosy

    Ráadásul csúszós talaj.. egy védőnk megcsúszik labdakezelésnél és hellóka. Nem akarom bevonzani, de ezt most így valahogy előttem van.

 • lasi

  lingard is jöhet lefele

 • EZS

  ha lehasal és úgy fejeli be, az tiszteletlenség, nem?

 • Károly Fodor

  Jesszum Pepi

 • fella

  lingard menj már a faszba 😀

 • MuriÁgnes

  Ujabb joga bonito!!!

 • Juhasz David

  mi a faszt csinálunk:DDD

 • aztakurvaeget

 • CaptainTonio

  valid csere. bizarr

 • MuriÁgnes

  HAJRA RATYI!

  • Aljas, hazug, manipulatív alak

   Szerintem ő hetero

 • Aljas, hazug, manipulatív alak

  Martial is elég fospisztoly ma.

 • Gyere_haza_Laja

  Na aki Lukakut szidta, és Martialt istentette az most mondjon el egy miatyánkat.

 • oszt zlatan vajon megint luki mellé jön?

  • MrFer

   Ofc

 • Kicsirio

  annyira erőtlen ötlettelen lepkefing a támadójátékunk hogy az nevetséges 😀

 • Chestcontrol

  csak engem idegesit lukaku azon szokasa h a fellott labdakat folyton rossz helyre fejeli le(alltalaban oda ahol neki kene lennie) es aztan mutogat a tobbieknek h miert nem mozdultak ra??!!

  • Károly Fodor

   Ha egyetlen ember vam fent akkor az ilyennel nem sok értelme van, hisz nincs kinek lefejelni

   Akkor jogosan pöröl

   • Chestcontrol

    de sokszor nincs egyedul csak szimplan rossz helyre fejeli le

 • Károly Fodor

  Na az egy fegyelmezettségi hiba hogy Valencia megfutásánál nincs kinek beadni

 • Giggser

  Marci próbálja rákenni az ellenre. 😀

 • Csumpitáz Béla

  spoiler???

  • EZS

   rosszfajta

  • Balti

   Másik meccset ad.

  • MuriÁgnes

   Sergio Bazeg golt szerzett

  • CaptainTonio

   meg ne próbáld! holnap este nézem

 • MuriÁgnes

  BAAAZZZEGGG

 • fella

  martial :DDDD

 • Chestcontrol

  szar stream eddig kb 2 percet ha lattam a masodik felidobol… az amugy is nezhetetlen jatekunk igy fizikailag is az

 • Csaba Komlosy

  Tudom hogy többszörösen “vótmá” gondolat.. deeee lenne egy mozgékony csatárszekciónk fiatal Rashival, Martiallal, Lingarddal, miért kell elrontani és felrúgni az egészet azzal, hogy beraktunk oda legelőre egy ilyet? https://uploads.disquscdn.com/images/45cc511b8aed0e9bce556d18b227ddd857f365d70c0c452826109c23c85d832a.jpg

  • MuriÁgnes

   Felresikerult a seggszortelenitese.

  • Károly Fodor

   Mert az általad említett 3 helyett ő befejeli Mata beadását

   Ilyen csapatok ellen megértem Lukaku szerepeltetését, a City ellen furább volz

 • crpa7

  halkan mondom,hogy a pudli még nem vezet

  • CaptainTonio

   arsenal sem

   • crpa7

    ja tényleg,őket hajlamos vagyok elfelejteni 🙂

  • MrFer

   Cityre tartalékolnak

 • lasi

  Shaw nagyon pöpec

 • reelbeba

  nemtom, ezt a fost azér nem lehet alanatúr pogba hiányára fogni. felleg hogy a fönéger már több péelmeccset hagyott ki, mint amennyin játszott.

  • legyen meg a 3 pont oszt baszni bele a többibe. a hétvégi bukó után én má örülök, ha bárhogy nyerünk

   • reelbeba

    ja csak közben vannak ezek a másfél órás izék, amit nézni kell

 • Ressan

  A Leicester amugy milyen szepen osszeszedte magat. Nagyon szepen futnak

  • crpa7

   + az everton rúnyának is köszönhetően

 • Gyere_haza_Laja

  Ha Kantenak két tüdeje van, akkor Lingardnak három?

 • Balti

  Lukakuval az is baj, hogy nem él együtt a játékkal. Most sem az volt, hogy Martial Luki mögé passzolt, hanem az, hogy tök ütemtelenül, lezárt passzsávba mozgott be 8 méterre Martialtól.

 • sziti is majdnem elcsúszott a hattyúkon

  • lasi

   rezgett a léc

  • MrFer

   Ezt is elizgulja Pep

  • stanley

   El kell felejteni a Cityt, a többiekkel szemben kell kialakítani azt a fórt, amivel nem lehet kérdés, hogy legalább a második hely összejön.

   • reelbeba

    Mondjuk ha nem kéne élethalál meccseket játszani a top4ér tavasszal, és lehetne pihentetni pogmaticst néha béel meccsek elött, az nem lenne hátrány

  • crpa7

   csak nehogy túl hangosan ünnepeljenek majd az öltöző folyosón 🙂

   • Chestcontrol

    azt valaki szajbacsapja oket 😂

  • Ressan

   Ok nem tisztelik a swanseat, mi tiszteljuk a boszmoszt

  • Giggser

   Még nincs vége.

   • Chestcontrol

    mit fizet ha fordit a swansea? 😂

    • crpa7

     aszongya 101-es odds

 • reelbeba

  mata az egyetlen akit ki tudnék emelni, a gólpassza is király volt, meg volt még egy kulcspassza marcinak, kábé ö az egyetlen akitöl jöhet valami

  • Nagyon sok hibával játszik ma.

  • MuriÁgnes

   Adjuk meg a kiralynak, ami a kiralye: Lukaku szepen befejelte a helyzetet.

   • Csinibob

    Így-így, ezért bezzeg senki nem szólta volna meg, ha közelében sincs

 • Kéne már egy olyan meccs is lassan, ahol nem De Gea a legjobb a csapatunkban.

  • crpa7

   jaja,jó lenne már ha Romero is játszana

 • fella

  kibaszottul utálom a sztrímeket, amit eddig látok, az a legszebb ligakupa- és el-meccseket idézi, egészen kegyetlen

  imádom

  • Csinibob

   HD, alig késik, angol nyelvű, tehát nincs Tócsa and co., mi kell még?

   • fella

    almás a gép, baxhatom az acet 🙁

    • Csinibob

     Soda player mackóka

     • fella

      leszedtem, és most?

     • MrFer

      Insert ace code. Ezt írtam a múltkor .

     • Csinibob

      Megnyitás után, bökj az open ace stream-re, másold be, örülj

      fcd21cfca41c07c001e24d6738d83320badc73a1

     • fella

      nem műkszik a régi osxszel :((((((

     • MrFer

      Milyen régi?

     • Csinibob

      mifaszról próbálkozol, powerbook? 😀 ne idegesíts

     • fella

      2009-es szegény

     • Giggser

      Nekem 2010-es a lapim, mégis bír mindent amit kérek tőle, tuti meg lehet azt is oldani.

  • crpa7

   reddit soccerstream?

  • MuriÁgnes
   • MuriÁgnes

    Gyunnek fel a poresz oldalak kozben, szoval care.

    • Csinibob

     az a plusz

    • Balti

     Azért van, mert segíteni akarnak. Arra talán könnyebb kiverni, mint erre a gyönyörű játékra…

 • reelbeba

  a letámadás nagyjából müködik, de ez a passzjáték siralmas. Lassú, körülményes, rengeteg hibával.

  • fella

   van még 21 és fél meccs meg a preszezon tökéletesíteni a jövő évi taktikát, plusz a kupák, nemtom hova rohansz

   • lasi

    akár a pudli: majd jövőre 😀

   • a liverpooli mindig jövőre első jelei 😀

 • Alberti Róbert

  GÁLA !

  • crpa7

   • CaptainTonio

    holnap kezdődik!!!

    • crpa7

     *holnap

   • Károly Fodor

    Vannak itt még öregek rajtam kívül úgy látom

    • crpa7

     elképzelhető,de én nem tartozom közéjük 😀

   • box-to-box defender

    My love has got no power helyett, My love has got the power :DDD

   • Giggser

    Will Grigges verzió is jó, el kell ismerni.

 • MuriÁgnes

  KURVA JOK VAGYUNK!!!!

  • yorkeboy

   HAHAHA

  • GENERATI

   a (drog) alkohol rossz, érteeem?

 • Ressan

  Lemaradtam ez elso felidorol, mi a helyzet? Elorebasztak egy lasztit Lukinak? Shaw, Mctomika, dejoo!

  • RedDevil4life

   Mata betekerte balról, azt befejelte. Annyira örült neki, mint én szoktam a hétfő reggeleknek.

   • Ressan

    Szep munka 😉

 • Balti

  Elég szórakoztató ez a nem is tudom milyen – román talán – stream.

  • Károly Fodor

   Csak az arab

   • Balti

    Mazochistáknak lehet román is, nem?

    • Károly Fodor

     Itt amikor áll a játék a csávó ugy nyomja mintha a világ legjobb festményét akarná eladni aukción

     • Balti

      Elkapok néha ilyen ‘pentru Lokkáku stái málzse hájde jeste golu’ dolgokat, és azért örülök, hogy a határnak ezen az oldalán születtem.

     • Csaba Komlosy

      Romelu Lokakovna detru Lingarda.

     • Balti

      Azaz!

     • Csaba Komlosy

      Én most hang nélkül nézem az egyik arab streamen, ezt csupán emlékeimből táplálkozva találtam ki és firkantottam így ide. Anno volt szerencsém Bl-meccset szlovák nyelvű streamen (nem direkt, nem volt más!) nézni, ott voltak nagyon cifra dolgok.. Ha emlékezetem nem csal, egy Chelsea-Barca volt, és kajak ilyeneket hallottam ki belőle hogy Lámpárdu meg Danilova Alvesova.. utóbbit nem értem, ha valaki beszéli a szlávot, világosítson fel 🙂

     • Balti

      A hangzása borzalmas, már levettem a hangerőt én is. Eddig bírtam, buzis teljesítmény.

  • Alberti Róbert

   Ruszki a tuti

  • Csinibob

   fcd21cfca41c07c001e24d6738d83320badc73a1

 • crpa7

  egyébként számomra a legnagyobb pozitív meglepetés Mourinhoval kapcsolatban az az,hogy most már meccsek óta mindig játszatja Martialt
  tavalyi szezon után meg azt hittük el megy nyáron

  • Balti

   Vagy elolvasta Martial titkos jegyzeteit, hogy hány meccspercet vár el azért, hogy maradjon. Állítólag van valami ilyen…

   • crpa7

    akkor,kár,h Só nem írt ilyet

 • box-to-box defender
  • box-to-box defender

   Tudom gólra játsszák.

  • Schweinsteigerlin

   Ne melle, bele. 🙂

  • Limb for a Limb

   8 komolytalan lövés

   • box-to-box defender

    De Geának azok, mert már megedződött

    • Limb for a Limb

     😀

     • box-to-box defender

      itt volt a 9. is 😀

     • Limb for a Limb

      Ez elég szemtelen volt, már ha így akarta

    • EZS

     szerintem ő még Roberto Carlos legendás szabadrúgását is kiszedte volna… lábbal.

     • Limb for a Limb

      fejjel

  • MuriÁgnes

   ALAZUNK!!!!

   • box-to-box defender

    GÁLA!

 • Balti

  Martialt is le lehet baszni a labadátvételek miatt a mai meccsen. Nyilván havas esőben nem ideális, de azért na. Van Persie ezekből olyan gólokat valley-zett, hogy beszartunk.

  • hát ez max ballal tudta volna elkapcsizni, abban sok köszönet nem lett volna

   • Balti

    Volt hiányérzetem. Ennyi csak. Ha átvette volna a labdát, és nem bassza be a balfelsőbe, az sem baj.

  • piocacsipesz

   kukucska

   • EZS

    Ágika 😀

    • MuriÁgnes

     Az en kezem messzire eler!!!!

     • crpa7

      :DD

 • stanley

  Shaw nagyon hozza a minőséget támadásban.

  • Balti

   Pon akartam írni, hogy egész tetszetős a gyerek.

  • crpa7

   hátrafelé viszont azért hagy kivetni valót maga után eddig

   • stanley

    433ban ha kizárnanak balra, amikor feljön, óriási isten lenne. Így kicsit kockázatosabb.

  • nem nagyon látszik rajta a kihagyás

  • EZS

   remélem hosszabbítunk vele, az lesz az igazi Shaw biznisz!

   • Valaki egy müller képet de gyorsan:-)

    • Alberti Róbert

     Inkább ne 😀

   • Csumpitáz Béla

    The Shaw must go on!

 • Golf

  Meglátom az Öreget könnybe lábad a szemem mindig. 🙁

  • MuriÁgnes

   Nekem mas testreszem lesz nedves.

   • lol

   • piocacsipesz

    netan te is a helyszinen nezed?

 • reelbeba

  Mektomit scoutolom, de szegény gyerek nem sok vizet zavar

  • MuriÁgnes

   Eleg fos szegeny

  • ő játssza pereira játékperceit

  • Károly Fodor

   Ahol jobban szükség lenne rá ott még nem kapja meg a szerepet kezdokent

 • piocacsipesz

  Sir Alex milyen aranyosan probalja megirni 5 perce, hogy golt lottunk 😀

 • Balti

  A briteknél havas esőben a dresszkód a rövid ujjú jersey. Óriási fazonok.

 • lasi

  na, a boszmosz már időt húz. nem akarnak nagyon kikapni

 • Balti

  Tragédia ez a Heskey. Jót tenne neki pár hét kispad.

  • Balti

   Annak ellenére, hogy gólt fejelt.

   • Limb for a Limb

    Nem is nagyon örült neki, bement, jóvanakkó

    • Balti

     Cici ellen lehet, hogy örült volna. Csak arra a meccsre a csatárvénát elinjekcióztatta.

 • piocacsipesz

  Lukakunak ezek a szoglet kivedekezeses szituaciok nem mennek valami problema mentesen

  • Alberti Róbert

   Ez volt a csel. Így jöhettünk kirugással 😀

 • estiszorel

  Az mótvá, hogy Angel Gomes aláírt? Ez kurva jó!

  • crpa7

   vótmá

  • EZS

   Ha már gondolatként felmerül a mondat eleje, ne is erőlködj tovább. 😀

  • Freeezer89

   vót vót

 • MuriÁgnes

  JOGA BONITO HESZKITOL!

 • Schweinsteigerlin

  Three things certain in life:

  Death
  Taxes
  Lukaku scoring against bottom half Premier League clubs.

  • CaptainTonio

   4 arsenal
   5 reszkessetek betörők karácsinykor

   • Idén nem lesz

    • mufurc

     karácsony?

     • EZS

      Kevin

    • Csumpitáz Béla

     miért? hányadikok lesznek?

    • CaptainTonio

     2017. december 24. (vasárnap)
     22:05
     DIGI Film

 • infinite_red

  Sziasztok, sajnos nem látom a meccset, hogy játszunk?

  • MrFer

   Vezetünk de nem igazán van taktika

   • lasi

    a taktika a gyengék fegyvere

    • reelbeba

     legyen átütö erö, az a lényeg

     • lasi

      black force

  • RedDevil4life

   Lehet te vagy a szerencsésebb, ezzel sokat elmondtam.

 • piocacsipesz

  Shaw nagyon flegman vedekezik

  • reelbeba

   kellenek ezek a bonszmosz helyzetek, hogy dávid meg ne fázzon

   • piocacsipesz

    true

  • el voltunk csúszva, 2 ember jutott rá

 • MuriÁgnes

  David megint menti a seggunket.

 • Károly Fodor

  Közben az is kiderült hogy nem ez a forduló lesz amikor faragunk a hatranybol

 • filozofi

  Kocsog Rooney 1 perccel heszki után golt rug nehogy elengedje a gollovo listan

  • CaptainTonio

   he

  • EZS

   mondjuk a livescore csak 1 Rooney gólt jelez

  • box-to-box defender

   Az a meccs előbb kezdődött 15 perccel 😀

   • filozofi

    Ezt meg sem neztem csak h 26-27. perc

 • Freeezer89

  honesz :DD

  • Zénó

   Scholestol lattam utoljara ilyet 😀

  • piocacsipesz

   mit csinal? lemaradtam

 • EZS

  csak sárga bazmeg

 • Alberti Róbert

  Heszki !!!! Na, innenstől kezdve garantáltan végig fogja játszani az összes hátralévő meccset a szezonból 😀

 • Golf

  Én azért sajnálom. Örülni se tud igazán annyit basztatják, pedig ez ilyen csupaszív gyerek lehet. Tuti baromira megviseli ez a szar.

  • stanley

   Ha lekaptuk volna párszor nem lenne rajta ez a nagy nyomás.

   • Golf

    Persze, de ez se az ő sara, hanem Joskáé.

 • box-to-box defender

  Na végre Lukaku! Kurva fontos szituban! 😀

 • piocacsipesz

  Nem orult nagyon

  • MuriÁgnes

   Aszitte ongol 😀

   • EZS

    :DDDDDDDDDDD

  • mddnszksz

   miután 2 hónapja ekézik a saját szurkolói, nem csodálom

   • Chestcontrol

    talan lott volna golt

 • Tam

  Elég easy fejes volt

  • Chestcontrol

   orult is lukaku tisztaszivbol 😂

   • Zénó

    Szegenyket megsajnaltam is 🙁

 • CaptainTonio

  végrebazdmeg

 • na ez kellett a csokifiúnak

 • CaptainTonio

  HESZKIIIIIIIIIIII

 • piocacsipesz

  Lukaku iz bekk

 • Károly Fodor

  Annyi

 • MuriÁgnes

  HESZKI!!!!

  • RedDevil4life

   Nem mintha lázban égnék a meccstől, de még azt a kis örömömet is elveszed a spoilerrel. 😀

 • Chestcontrol

  mi a taktikank?

  • EZS

  • box-to-box defender

   Nem tudom, de ha nulla taktikával ilyen jól állunk, akkor mi lenne, ha még lenne is.

 • crpa7

  közben ujjabb Rooney gól

  • EZS

   beérte 😀

   • EZS

    nagy a verseny 😀

  • CaptainTonio

   már néztem is, hogy na ott is 0-2 😀

 • box-to-box defender

  Mata 2-szer egymás után bassza előre/gyertyába a labdát, ez is a taktika része?

  • Károly Fodor

   Csúszik a labda meg egyébként id gömbölyű, így sikerül….

 • mrmojo

  most kezdtem, lukaku szélső?:D

  • CaptainTonio

   nope, csak kihúzódik gyakran

  • EZS

   ráadásul szélső jobb

 • h492019

  herrerat eltiltottak vagy o lett a bunbak h keretbe sincs?

  • Golf

   Padon van elvileg.

 • piocacsipesz

  Nem tudom mikor jon vegre ra egy edzo a Unitednel, hogy Mata KTK

  • Alberti Róbert

   Akkor, ha leül fifazni egy jót 😀

   • piocacsipesz

    Josenal tuti be van allitva a Mata gyors csere 🙂

  • MUsBalazs

   nem lesz addig itt sajna, hogy rájöjjön egy United edző.

 • MUsBalazs

  Lingard és Lukaku nagyon gyengék, na nem mintha a többiek olyan jók lennének. Lingard ezért kiegészítőembernek jó csak, van 1-1 jó meccse, de attól még nagyon limitált képességű játékos. MElózni hjlandó, sebessége van, letámad ha kell, néha villan 1-1 nagy góllal. Mindig Park jut eszembe róla, bár azért Park kicsit jobb volt.
  Lukaku meg…
  Mourinho kb. ki fogja készíteni ezzel, hogy nem védi meg ey kis padozással.

 • filozofi

  3 dolog:
  – Lingard kurva sokat fut
  – Valencia rengeteg labdát szerez megelőző szerelésekkel, nem csak ma de az egész szezonban, ami szerintem nem volt rá jellemző
  – képtelenek vagyunk nyomást gyakorolni, ami gáz

  • piocacsipesz

   Sokat fut, de haszontalanul

   • filozofi

    Ebben nem értek egyet. A csapatban az egyik legjobb labda nélküli mozgása neki van szerintem

  • Károly Fodor

   Majd ha belemelegednek, lesz egy jó kis Mata Lingard Martial egyérintő, meg a gól.

 • Károly Fodor

  Lukaku mintha többet mozogna így a pálya jobb oldalán

  • EZS

   ez csak azért látszik így, mert közelebb van a kamerához, a második felesben nem így tűnik majd 😀 (hacsak át nem megy a balra)

 • RedDevil4life

  Igazából nézem ezt a meccset, csak még nem jöttem rá, hogy minek. Egy alvással tuti jobban járnék.

  • MrFer

   No rest for the wicked

  • box-to-box defender

   Kb. valami hasonlót akartam írni, hogy lehet hogy 2. helyen vagyunk, de körülbelül semmi értelme nincs végignézni a meccseinket. Szerintem semleges néző nem is nézi.

   • RedDevil4life

    Köcsög szurkoló olyan, hogy ha meccs van nézi, én is, csak egyre kevésbé tudom, hogy miért jó ez nekem.

 • piocacsipesz

  masnak is elment a hang ace streamen?

  • MrFer

   Nem

  • CaptainTonio

   nekem csak bal oldalon szól mióta megnyitottam, kicsit már zavar

   • MrFer

    fcd21cfca41c07c001e24d6738d83320badc73a1

    • CaptainTonio

     igen az 😀

     • MrFer

      Nekem 100%os, épp a Martial dal megy

    • piocacsipesz

     ezen nezem en is es nincs hang :/

   • RedDevil4life

    Én most tettem át a hangeszközt mono-ra ACE-ben, úgy nem idegesítő.

  • Tam

   A kommentátor csak a balból szól. A közönség(már amennyit hallani belőlük) az jó

  • piocacsipesz

   visszagyutt 🙂

 • estiszorel

  Tud valaki egy normális sztrímet? Nem ace

 • MuriÁgnes

  Az en nevem Fekete Heszki,
  Kezdocsapatbol az edzo sose tesz ki!

 • Azért elég vicces hogy még mindig streamet kell keresni
  Aztán amit találok az jobb bármelyik magyar hd adasnal:-)

  • Captain Mike

   Légyszi legyszi 🙂

 • MrFer

  City már vezet

  • EZS

   Roo is lőtt egy gólt 😀

   • MrFer

    Helyes helyes

   • Roland

    csúnya lenne, ha rúni megelőzné lukakut év végén a góllövőlistán, minden esélye megvan rá, most 8-9

    • reelbeba

     felleg hogy unsworth alatt nem is játszott

 • box-to-box defender

  A tét és a hangulat is ligakupa szintű

 • fella

  lingardnak tényleg az egyetlen képessége, hogy fut

  • reelbeba

   lukakunak meg hogy mutogat. Öt egyébként pantomimmüvésznek tudnám elképzelni

 • reelbeba

  LU-LU-LUKAKU!

 • fella

  lukaku micsoda lekészítés

  :DDD

  • MuriÁgnes

   Tanitsuk mar meg neki, hogy milyen szinuek a csapattarsak.

   • EZS

    de hát… feketék

    • MuriÁgnes

     Lehet, amugy ezert olyan Pogba haja. Lukakunak egy vilagitotorony, hogy merre passzoljon.

 • bfgbobo

  Elkezdtem ma taktikailag elemezni a City elleni játékunkat
  Sajnos a 26. perc után feladtam, mivel 2 mondatban le lehet írni:
  A 16-osig szűkítjük a területet, ott 2-3-an ráugranak a labdás emberre, aztán vagy van egy Herrera-Rashford labdakihozatal, vagy Rojo előrebassza Lukakura vagy Martialra
  Síralmas, de leginkább az hogy legalább 5 éve ezzel a taktikával nyomja Mou Pep ellen és a meccsek felét se nyerte meg
  Ami talán érdekes lehetne az hogy hogyan változtatott a két edző 1-2-nél

 • fella

  tudjátok hogy szeretem hozét, de mondjuk arra tök kíváncsi vagyok, hogy vajon az ittléte alatt észreveszi-e, hogy 1) lingard nem 10-es 2) lingardot felelsleges bent hagyni a csapatban egy jó teljesítmény után

  • MuriÁgnes

   Kivancsi vagyok a Mata-Lingard parosra!

 • fella

  azé herrera szezonjáról is sokat elmond, hogy mektomi kiszorítja

  • Ezra

   akkor Youngéról is, hogy Shaw kiszorítja?

   • MuriÁgnes

    Es Lukierol, hogy mindenkit kiszorit!

    • Ezra

     az nem a szezonja 😛

    • EZS

     Mindenkit? “…amennyi az általa kiszorított tíz súlya.”

  • Golf

   Én azért örülök neki, hogy próbálgatjuk.

  • stanley

   Sok meccs lesz, most be lehet próbálni.

 • Gyere_haza_Laja
  • EZS

   megvan!! 😀

   • Gyere_haza_Laja

    6 editelés után sikerült felrakni

 • MuriÁgnes

  SIRNI FOGNAK A KISKOCSOGOK!!!

  • MuriÁgnes

   Luki a kapussal egyutt fogja bekuldeni a labdat negyszer a kapuba.

   • Rio

    Melyikbe?

    • MuriÁgnes

     2-2 lesz

    • EZS

     Hofinál volt, amikor két régi harcostárs beszélget.
     – emlékszel rám? együtt lőttük a pártházat!
     – Mikor? Melyiket?
     – Há’ mikor melyiket!

 • MisterUnited7

  fcd21cfca41c07c001e24d6738d83320badc73a1 angol 720p

  • MrFer

   you’re a hero we don’t deserve

   • Linkid

    He is a silent guardian, a watchful protector. A Dark Knight!

  • Ezra

   honnan tudod a jelszavam?

 • reelbeba

  A következö 22 tétnélküli bajnokin akkor játszhat só és mektomi is néha, klassz

  • RedMark

   majd jovore 😀

  • Giggser

   Mondjuk egy kicsi optimizmust legalább ebbe csempészhetnél. 😀

   • reelbeba

    háde pont azt írom, hogy mennyire örülök

    • Giggser

     Ja, bocsi, valamiért szarkazmust véltem felfedezni a mondandóban. My bad.

     • reelbeba

      (jól sejtetted amúgy)

  • fella

   adom, hozénóz

 • MuriÁgnes

  Rashford mi a picsaert nem lehet csatar?????

  • filozofi

   me nem kilencvenmilla

  • Giggser

   Gondolom edzésen látja, hogy neki ez jobban fekszik. 🙂

 • mddnszksz

  Most hogy Angel Gomes is megkapta a profi szerződés ki tudnánk rakni egy full angol kezdő 11-et. Tudom, hogy ez kb sehol nem számít, csak nekem érdekesség.
  Johnstone; Young-Smalling-Jones-Shaw; McTominay-Carrick; Rashford-Gomes-Lingard; Wilson

  • stanley

   Szintén podcast téma, erről is beszélünk ugyanis. Ezekből a srácokból lenne jó beépíteni embereket hosszabb távon is.

  • box-to-box defender

   Csak hát ezeknek a fele sérült általában 😀

  • Aljas, hazug, manipulatív alak

   Ez jó hír, hónapok óta arról cikkeztek, hogy a Barcahoz megy.

 • reelbeba

  srácok, biztos jó a podcast, ha fellának nem tetszik, de ma nem volt idöm meghallgatni, scusi

  • stanley

   Most hallgatom én is újra. Én nem pesszimizmust látok, hanem teljesen korrekt, reális értékelést. Ahol abszolút megvillantjuk a pozitív oldalakat is.

   • Csinibob

    Na, erre kíváncsi leszek igazán :)))

   • Gyere_haza_Laja

    Tényleg negatív azért egy picit.

    • stanley

     Minden dolgot megindoklunk, amit érzünk.
     Én őszintén meghallgatnék egy pozitív posztot is.

     • stanley

      Elmondjuk, hogy ennyi elköltött pénz után ez kevés. Játékban és eredményekben is.

     • fella

      borzasztóak az eredmények

     • stanley

      City szintjén kellene lennünk ennyi elköltött lóvé után.
      Conte első évében lesimázta a PL-t, Guardiola a másodikban simázza. José ekkora mennyiségű lé elköltését követően és 8-9 PL évet követően se vágja, hogy mi van.
      És igen, köszönjük a kókler Wenger-Klopp kettősnek a szitut, mert igen gyenge edzők és a keretük is gyengébb a miénkhez képest.

  • fella

   kicsit olyan mint a south parkból az emósok, de nem mondtam, hogy rossz

 • fella

  baz, aszittem minket ad a köcsög vajna

 • fella

  ja igen, mikinek sanszos, hogy kalap

  • Gyere_haza_Laja

   képeken te láttad valahol?

   • fella

    az összetartáson sem volt ott

   • Fish08

    Waldot könnyebb megtalálni

  • crpa7

   és jön özil?

   • fella

    számomra adja magát, de én deluded vagyok

    • filozofi

     nagyon úgy érzem, hogy azt készítik itten elő

     • filozofi

      amugy ha megvalósulna ez a Miki out, Özil in téma, akkor az örmény távozása jobban fájna mint a német érkezése ha összevetem a kettőt

     • fella

      én sztem két hét alatt felejteném el, hogy miki itt volt. eddig egy soroztban tudott itt kiemelkedő lenni, az el-ben. eh

     • Csinibob

      Micky mégis hova menne?

     • Gyere_haza_Laja

      Dortmund/Real?

     • fella

      kapálni, hát mittomén. bundásba, az való neki

 • box-to-box defender

  Az volt már,hogy de Gea még csak a 15-ös listára sem fért fel a Fifánál a kapusok közt?

 • fella

  az jutott eszembe, hogy darmiannak valszleg nem lesz elég a havi egy meccs a vébé előtt, aztán…

  • Gyere_haza_Laja

   😀 nem tehet róla, hogy “A GÉP” ellen kellene megküzdenie a posztért.

  • Csinibob

   Azt a pár meccset lehozza valamelyik ifi is, a kérdés inkább az, hogy egyáltalán melyik nagy olasznak kellene

   • fella

    elvileg mindet érdekelné kb

    • Gyere_haza_Laja

     50ért odaadja Woody

    • Csinibob

     Marék szotyi

 • include

  Tsókolom !
  Arenavision 1 és 2 csati adja acestreamon a meccset, weboldaluk változott: arenavision.us

  • filozofi

   angolul?

   • include

    Portugál 🙂 [nekem tökmindegy, egy időben kínaiul néztem]

    • filozofi

     thx

 • crpa7

  Miki am. még United játékos?

  • Gyere_haza_Laja

   Perez elvitte 100 millióért a Black Fridayen 😀

 • MUsBalazs

  A gépem meghülyült, nem láttam egyből a válaszokat. Pedig akartma reagálni. Monduk ezt alapból nem értem ennél a fantasztikus diszkosz rendszernél, hogy miért keveri össze-vissza a hozzászólásokat, mármint időrendben, főleg itt.
  Most meg már kezdő van na mindegy.

  Na jó 1-2 dolgot írok.
  Mondjuk a realitás szinte mindenkinek az, amit ömaga lát. Igen Psychocska, Reelbeba nektek a realitás nyilván az, amit ti annak láttok. Csak szerintem nem mindegy hgoy nézzük. Tény igaz, hogy valszeg minimum 10 pontra le leszünk maradva a Citytől ez tényleg rossz én sem fogok örülni neki. Ha viszont ez 2. helyen les,z akkor 18 csapatnál jobbak leszünk.
  Valaki írta, hogy azt hitte én vagyok Fella ha jól értelmezem. TÉny sok dologban hasonló a gondolkodásunk, foci kapcsán én kifejezetten optimista embernek tartom magam, na jó United kapcsán. Bírom Fella optimizmusát, de nem értek vele mindenben egyet, néha túl védi Mourinhot, bár én is szoktam. Mondjuk a City meccs közben pl. én is nagyon dühös voltam rá például.
  Depaynál ha 222 millát írtam bocsi, az elgépelésért. Nyilván 22-ért adtuk el. Pedig végülis ugyanabban a bajnokságban villognak azonos psozton, Woodward kérhetett volna érte 200-at. 😀

  Közben látom van kezdő.
  Na újabb példa arra, hogy Mourinho játszat saját neveléseket annak ellenére, hogy ez nem rá vall. McTominay bekerült. Ami nekem még meglepőbb, hogy Shaw is. Azt hittem őt Mourinho már leírta végleg.
  Lukaku viszont kezd…
  Ezzel felbasz Mourinho. Mkhitaryan, Shaw stb padoztatva vannak sokáig, Lukakut meg nem képes lecserélni miközben ott van Rashford vagy ha mindne áron target man kell neki, akkor már Ibra is ott van.

  • stanley

   Akiket írtál, hogy eladtunk azok vagy flop igazolások voltak vagy fiatalok, kiégett, letűnt játékosok stb. Nyilván a csapat ad el valakit, de hát ez semmi. Csak duzzad a keret folyamatosan és mégsem tudjuk, hogy mi akarjunk játszani ezzel az óriási kerettel.
   Én pl. Lukakuról is értekezem most pozitívan, többek között. Fura, hogy valaki a podcast meghallgatása után ilyeneket ír. A kritika még mindig nem egyenlő azzal, hogy pesszimisták vagyunk.
   Cáfold meg, hogy a 7-8 támadó játékosunkkal miért adunk el ilyen meccseket, ahol még csak nem is támadunk, rangadókon meg gyakorlatilag semmi. Szerintem reálisan nézve mi nem látjuk a fejlődés jeleit. Hiszen nem értjük egy Schneiderlin, Schweinsteiger, Carrick vs. Pogba, Herrera, Matics csapatot miként lehet összehasonlítani. Nevek alapján óriási különbségnek kellene lennie, de ez igaz a Welbeck, Rooney, Depay vs. Martial, Rashford, Lukaku sorra is. Ehhez képest, mégsem érzem az óriási különbséget, de még a fejlődést sem. És nem a játékosokban van a hiba.
   Arsenal, Pool felvetésedre: elmondtam, hogy szerintem a Wenger és a Klopp is vicc. Nem működik, amit csinálnak.

 • EZS

  eh, Lukinho

 • Giggser

  Ez a kezdő egyáltalán nem vall Mourinhora. Mostanában igen sokszor lep meg, lehet tényleg kezd megborulni?

  • Gyere_haza_Laja

   Miki tejesen off?

   • Giggser

    Hát az meg a másik, látta azóta valaki egyáltalán a social mediaban? Lehet legközelebb a tejesdoboz oldalán látjuk viszont.

 • crpa7

  Lukakunak hány gólt kell rúgatni az ellenféllel,hogy ne kezdjen?

  • Freeezer89

   bold: ez lesz murinnyó veszte, mármint nem lukaku, hanem az a kikúrt makacssága

   • crpa7

    van gaal nak is ez lett

    • Freeezer89

     lajos már szenilis volt, időskori… murinnyó csak szimplán a full kretént nyomja

  • lasi

   és milyen jó lesz, mikor Ibra is beáll, de nem helyette

 • Gyere_haza_Laja

  MEKTOMI!!!

 • crpa7

  sóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

 • Gyere_haza_Laja

  De Gea, Jones, Smalling, Shaw, Valencia, McTominay, Matic, Lingard, Mata, Martial, Lukaku.

  • Freeezer89

   🙁

  • Gyere_haza_Laja

   Subs: Romero, Lindelof, Ibrahimovic, Blind, Young, Rashford, Herrera.

 • fella

  só kezdő

  • fella

   ddg, vale, jones, szmelé, só, mektomi, matic, mata, martial, lingard, heszki

   • Fish08

    Lukakut kiraktam a fantasy csapatopmból, tuti vág egy mesterhármast.

   • lasi

    Lukaku persze kihagyhatatlan

   • Csinibob

    Lindelöf túl egyértelmű lett volna

  • Fish08

   Csak, hogy kapjunk pénzt is érte, amikor eladjuk.

  • Zénó

   Jo latni,hogy ennyi angol a kezdoben illetve ,hogy Young is pihen… Maticra is rafert vna ,ha most kihagyja szerintem

 • Freeezer89

  legyen vlmi pozitív is:

  https://instagram.com/p/Bcpw6w8F1yg/

  • Ezra

   matek korrepetálás?

   • Freeezer89

    kevin spacey-pozitív?

  • filozofi

   éppen Pite AIDS tesztjét nézik?

   • Freeezer89

    :DDD drog teszt vót az

  • HarciasToni

   Nemreg itt ijesztgetett valaki, hogy el fogja vinni a barca… Ennek most tenyleg nagyon orulok 😀

   • Ezra

    volt mán ott kopasz ifiedző, oszt látjuk mi lett belőle, jó, hogy marad

    • HarciasToni

     En nem a kopaszra gondoltam. Ot sajnos mar megvette a vajna tv es ott szakertoskodik :/

    • Freeezer89

     sziporkázol ma is 😀

     • Ezra

      most lövöm el azokat, amiket Beyonder kivágott, pedig készütem velük

     • EZS

      ismerem, a múltkor minden mondatomat kivágta, azért beszéltem csak keveset. 😀

  • Golf

   Na ez egy jó hír.

  • ebben nem kevés meló lehet, fasza

 • MUsBalazs

  Sziasztok! (nem tudom egy blogon hogy kezdjem)

  Évek óta követem a blogot, sőt magát a blogot talán az indulása óta olvasom, a
  hozzászólásokat kezdtem 1-2 éve olvasni. Fanaticsra a fórumra, meg néha 1-2
  cikkhez szoktam hozzászólni, úgy láttam van itt, aki régen oda is vagy oda írt
  hozzászólásokat. Mondjuk, tudom itt lenézett oldal az is. Amúgy már kicsit több
  mint 10 éve vagyok United szurkoló.

  Jó ideje gondolkodom, hogy írjak ide is, most vettem rá magam.

  Alapvetőn nagyon bírom a blogot, a vicces posztokat a bloggerek munkáját
  tisztelem.

  A hozzászólásoknál én inkább United82 és Fella hozzászólásaival szoktam
  egyetérteni.

  lehet nem kéne provokatív hozzászólást írnom elsőre, de a Psyhocska, Reelbeba,
  Stanley hármastól kérdezném, hogy amúgy ti az életben is ilyen pesszimisták,
  negatívak, vagytok? A dolgok ilyen szintű sötéten látása még depresszióra is
  utalhat.

  A podcasteket szeretem alapból, de ez most szerintem durván negatív lett. Ha
  nem tudnám, hogy állunk a tabellán, meg hogy állunk a BL-ben, ligakupában,
  akkor a podcastet hallgatva azt hinném, hogy kb. a 6.-8. helyen állunk, a
  BL-ből kiestünk, a ligakupából kiesütnk ezt hinném.

  Ehhez képest 2.-ok vagyunk, a BL-ben ilyen magabiztosan kb. 2008 körül hoztuk
  le utoljára a csoportkört, a ligakupában simán megvolt az első 2 kör és meg is
  lehet a 3. és akkor már elődöntő.

  A podcast vett rá, hogy hozzászóljak először. Kissé zavaró, hogy düh, csalódottság
  miatt sok dologban negatívan torzítanak a szerkesztők. A sok semmi, meg hasonló
  kijelentések elég túlzóak szerintem. Ez a mindenszar hozzáállás már kissé erős
  itt szerintem.

  Egyrészt a “nem adunk el senkit” mondat körül járok a podcastben, valami
  ilyesmi volt. Nem adunk el??? Ez azért erős túlzás.

  A keretre igaz lett költve az évek alatt rengeteg pénz, de egy része ennek
  vissza is jött, mert mások el lettek adva. Na meg sok olyan játékos lett
  eladva, akik nagy pénzekért jöttek.

  Depay 222 milláért ment, Di Maria 44-ért, Schneiderlin 25.

  Csak saját nevelésekből volt Fergie visszavonulása óta vagy 50 milla bevétele a
  klubnak. Welbeck 16milla, Evans 6 milla, Mcnair+love 6 milla, Keane 8 millla (megkaptuk
  a negyedét annak, amit a Burnley kapott az Evertontól), Januzajért is
  kaptunk 9 milla körül. Ez már 45 font körül van.

  Azért ne mondjunk már ilyeneket, hogy “nem adunk el senkit”…

  Húú sok dologra akarok még a podcast első feléből reagálni.

  Lehet itt most épp még nem volt, de a “semmit nem nyerünk” mondatokat
  is eléggé erősnek érzem. 1 FA kupa, 1 ligakupa, EL trófea, és még ha annak vesszük,
  akkor 1 CS, ez az elmúlt 2 szezon trófeagyűjteménye. A Pool, a Tottenha és az
  Arsenal összesen nem nyertek ennyit.

  A költekezés szerintem túlzás a klubnál, de az nagyrészt Woodward felelőssége.
  Fergie távozása óta láthatóan a menedzserek csak bevásálólistát adnak nekik ő
  meg megpróbálja teljesíteni, csak hát eszet lenül szórja a pénzt. Na meg
  felverte az árakat a jó kis kijelentéseivel.

  Abban totálisan egyetértek, hogy kéne egy sportigazgató, de Mourinho nem
  nevezheti ki…

  Galzerék meg Woodward dönthetnének így, de Glazerékat valószínűleg csak az
  érdekli, hogy az üzleti mutatók jók legyenek, Woodward meg a marketinghez meg a
  pénzhez ért, máshoz nem, de ezt nem látja be. Erről meg nem a menedzser tehet.

  A Cityvel nem ugyanonnan indultunk Mourinho érkezésekor. A Citynél évek óta
  elég okos koncepció van, meg egy jó sportigazgató Begiristain, aki már
  Guardiola érkezése előtt neki készítette elő a terepet. Emlékszem a 11/12-es
  szezonban volt olyan meccs, amikor még Mancini alatt azt mondta G. Neville a
  CItyre, hogy úgy tartják a labdát, mint a Barca. Pedig Guardiola még nem volt
  ott.

  A Citynek még mindig vannak húzóemberei abból a szezonból, Silva, Kompany,
  Agüero, vagy kiegészítő emberei, mint Toure.

  Nekünk abból a szezonbeli keretből szintén maradt pár ember, de nálunk nagyobb
  változások voltak.

  A saját nevelések szerepét sem kéne úgy túlmisztifikálni. A Fergie időkben sem
  volt tele a keret velük. A 92-esek után már Fergie sem sok saját nevelést
  épített be. Brown, O’shea, Fletcher, Evans, Gibson, Cleverley. Ebből igazi
  klasszis egyikőjük sem volt, Fletchernek voltak max klasszis időszakai, meg a
  többieknek meccsei, hónapjai.

  Ki más saját nevelést épített be az utolsó 15 évében Fergie? Kiegészítő
  embernek bedobott néha 1-2-t, mint Richardson, vagy Campbell, vagy Macheda, de
  nem volt több.

  Ehhez képest most Rashford alapember és Lingard is bőven játszik. Tuanzebe
  tavaly játszott 5-6 meccsen. McTominay idén már játszott pár meccsen.

  Az United akadémiája azért nem egy szuper akadémia, alapból nem jöhetnek
  ki klasszisok folyamatosan ugyanarról az akadémiáról. A Barca sem nevelt ki mostanában
  klasszisokat, pedig a spanyol utánpótlás sokkal jobb, mint az angol.

  Fergie is költött igazolásokr. Jobban vigyázott a pénzre, meg nem
  szálltak akkor még úgy el az árak, meg ő tényleg a semmiből is képes volt
  klasszisokat előkeríteni, de ő egy zseni volt.

  Guardiola sem 5-10 millás igazolásokból, meg saját nevelésekből épít nagyon
  erős csapatot. Csak szélsőhátvédekre költöttek 130 Millát ezen a nyáron.

  Egyébként az elmúlt 2 nyáron a City költötte a legtöbb pénzt.

  Mourinho megítélése kapcsán nem értem miért kell ilyen szélsőségesen
  gondolkodni. Én mióta olvastam egy róla szóló egy angol újságíró által írt
  könyvet, azóta jobban kedvelem őt, pedig még a 2. chelseas időszaka volt, mikor
  olvastam. Tény sajnos már egyes dolgokban nem a régi ezt el kell ismerni, de ne
  állítsuk már be olyan kóklernek, mintha Pintér és egervári szerelemgyereke
  lenne…

  Ja meg igen vannak emberileg furcsa dolgai, főleg a Villanova kapcsán történtek,
  de ne is állítsuk már be úgy, mintha ő lenne a Sátán meg Soros közös
  leszármazottja: D

  Lehet már nem a legjobb edző, kicsit lemaradt, meg egyes erősségei megkoptak,
  de még így is bőven csinál remekül dolgokat.

  Egyrészt még mindig tud győzni. Wenger Arsenalja hiába játszott szépen évekig, mégsem
  nyertek még egy ligakupát sem 8 vagy hány évig, mert nem tudta megtanítani,
  győzni a játékosait. Mourinhonak ez tavaly még összejött. Két trófea összejött.

  Másrészt még mindig tud igazolni. 7 játékost igazolt nálunk, ebből, igazából
  flop max 2 lehet már, de valszeg nem lesz annyi sem. Lindelöf meg Lukaku
  tűntek, tűnnek annak, de Lindelöf kezd belejönni, Lukaku meg csak lőtt már 13
  gólt és ott 4 gólpasszt, és simán lehet, meglesz neki a szezon végén 22-23 gól
  meg 8-10 gólpassza úgy meg már szerintem erős lesz rá a flop kifejezés.

  Még mindig tud középszerekből remek teljesítményt kihozni. Young, Való, Lingard
  jól tolják alatta, tavaly Herrera remek volt. Fella nála hozza a legjobbját.
  Rojo is nála jó, LVG alatt nem volt az, Jones is Fergie alatt volt utoljára
  ilyen jó, mint idén.

  A védelmet még mindig remekül össze tudja rakni. 2017-ben akciógólt, 1-et, ha
  kaptunk az OT-on, még a City is 2 pontrúgás után lőtt gólt. Alapból alig kapunk
  az ő vezetése alatt gólt.

  Megalázó vereségünk konkrétan csak 1 volt Mourinho alatt, a Chelsea elleni
  tavalyi 4-0. A City, a Real, a Tottenham, az Arsenal is 1-1 gólokkal vert minket,
  ha vert, ha jól emlékszem. Moyes alatt 3-4 gólokkal kaptunk ki szinte minden
  rangadón, LVG-vel meg kis csapatoktól kaptunk néha 3-4 gólt, pl. Leicester 5-3,
  vagy harmadosztályú csapat ellen 4-0-ás vereség stb.

  Moyesnál és LVG-nél szinte mindenben jobb Mourinho.

  Alapból nem értem mi ez az elvárás, hogy idén mindekképp bajnoknak kell lenni.
  Tavaly 6.-ak voltunk, tavalyelőtt 5., azelőtt 4. A dobogón nem voltunk Fergie
  visszavonulása óta.

  A 2. hely idén a nagyon erős City mögött szerintem szép előlépést mutatna.

  A játék minősége sokszor engem is zavar. A szervezetlen támadójáték engem is
  kiakaszt. Az, hogy Rashford nem játszhat, csatárt engem is kiakaszt. Lukaku
  erőltetése szintén dühítő.

  Mourinho man managementben már nem a régi. Pedagógiában sosem volt jó.
  Taktikailag meg kicsit lemaradt.

  Ettől még van elég sok dolgot, amiben jó továbbra is, meg amiket jól
  csinál.

  Ez elég hosszú lett, de sok dologra akartam reagálni így elsőre. Nem kötözködések,
  csak vélemény.

  Amúgy tényleg nagyon kedvelem a blogot, meg elég jónak tűnik az itteni közösség
  Fella olykor túlzott csesztetését levéve.

  Tisztelem is a szerkesztők munkáját, amit beletettek ebbe a blogba, meg aki
  benne van a Britanniában azt is, a Leshatár is nagyon jó kezdeményezésnek tűnik
  és szurkolok, hogy működjön.

  • én realista vagyok, nem pesszimista. nyilván nem fogok tapsikolni egy második helynek, ha kapunk a citytől 15pontot a szezon végén. a bl-t még várjuk ki, a többi nem érdekel

  • ketomika22

   Stan pesszimista? legnagyobb örök-reménykedő optimista a csávó akit innen ismerek személyesen

   • HarciasToni

    En nem ismerek innen senkit sem szemelyesen, de kommentek alapjan stanley olyannak tunik, hogy alapvetoen optimista, de ha valami olyan tortenik amivel nagyon nem ert egyet, akkor azonnal atvalt a blog legpesszimistabb tagjava

    • ketomika22

     Stan az aki ha egy lemerülő, már-már alig alig pislákoló szoci 3 kilós elemlámpát lát az alagút végén 100 kilométerre akkor is szentül hiszi, hogy ki lehet jutni innen. más kérdés, hogy ha az kialszik akkor kicsit kiábrándul 😀

    • Pite

     Stanley inkább belefáradt a történésekbe szerintem. Én nagyon sokszor egyetértek vele. Mind a ketten megpróbálunk a realizmus talaján maradva optimizmusra okot adó dolgokat keresni, de most nagyon nehéz, mert mind a ketten azt látjuk, hogy az az európai elit, ahova tartozni szeretnénk hugyossal nem elérhető 🙁

  • Pite

   azért depayért a 222 milla az elég kemény, de a többiek nem hiszik el nekem, hogy a srác amúgy egy zsebneymar :'(

   • Pite

    Amúgy azt mondta a sráchad, hogy akit eladtunk sem hiányzik, tehát arra gondoltak, hogy nem vagyunk feederklub, mint a liverpool. Onnan még tudsz feljebb lépni jobb klubba (Real, Barca, PSG, West Ham, Wolfsburg meg ilyenek), a Unitedből sehova.

  • HarciasToni

   A mindenszar hozzaallas szerintem sem a legcelravezetobb, de inkabb ez, mint hogy belakjuk a godrot, ahogy az arsenalosok es a poolosok. Bocs, de en sem fogok itt tapsikolni es zsozet isteniteni, amig van egy angol csapat, akik ellen eselyunk sincs. Ja es a bl-ben eddig kb champo szintu csapatokkal jatszottunk, szoval azt hagyjuk mar. Majd ha a sevilla utan egy nagycsapatot is legyozunk, akkor elegedett leszek.

   • Pite

    Amíg meg sem próbálunk ellenük focizni sosem tudjuk meg, hogy van-e ellenük esélyünk. Nem a Manchester United keretének vagy játékosainak nincs esélye a City keret és játékosai ellen, még csak nem is Pep ellen vagyunk esélytelenek mint csapat, hanem alapvetően csak José az a komolyabb edzők 90%-a ellen (Pep ellen 100%-ban).

    • HarciasToni

     Persze, en is zsozerol beszelek. A keretunkkel semmi baj sincs (oke, nyilvan mindig lehetne jobb, de ennel gyengebb kerettel is nyertek mar bajnoksagot)

  • Captain Mike

   Rád emlékszem fanaticsról, és egyébként fellara eddig azt hittem te vagy 😀 te is 0-24ben szoktal kommentelni nem? 😀

   • infinite_red

    épp akartam kérdezni, hogy a fanaticsos balázs meg ő egy-e, de akkor igen

  • Ezra

   én régen kicsit tényleg depressziós voltam, de 2005-06 óta nem hallgatom őket, mert kialakult az ízlésem

   • EZS

    köszi, épp szombaton megyek koncertre, nagyon köszi! 😀

    • Ezra

     majd integess onnan is, hátha most nem csak 10 perc bámészkodás után veszem észre 😀

     • EZS

      jah, pedig a zebrán állni kocsival 10 másodpercig, miközben jött mögöttem a délutáni csúcs, bravúros volt! 😀

     • Ezra

      lekötött, hogy a számat nyalogassam

    • pbalu

     Nekem elég kiállni a teraszra és hallom, Feri szembe házban lakik 🙂

  • mrmojo

   igen, tehát psycho,reel meg stanley hármasát nevezzük realistának, a fenti másik két úriember pedig többnyire, szép magyar szóval “deluded”, köszönöm a figyelmet

   • United82

    Érdekes, én magamat gondolom realistának 😀 De hát ez nem meglepő 😀 Holnap majd írok egy hosszabbat a podcastal kapcsolatban , de a meccs előtt már nem akarom, mindenesetre azon jót röhögtem h kb a kezdő gondolatom az lett volna amit fentebb előtt a kolega hogyha nem tudnám hogy állunk a tabellán azt hinném valahol a középmezőnyben…sőt..annak is a végén 😀

   • fella

    reel meg pszicho jol nyomja, 82 meg én olyanok vagyunk, amilyenek, stan meg attol függ, hogy páros vagy páratlan hét van

   • fella deluded, a többiekre mást kell találni

    • fella

     te meg lassan látens szitis vagy, senki sem tökéletes!

     • inkább pepes, de nem is annyira látens

      #comingout

   • stanley

    Mi vót ez?

    • el tudod olvasni, ha rákattintasz. biztos spamnek érzékelte a diszkosz a hossza miatt

  • Csordás Adrián

   Akik már akkor köpködtek Mourinhora amikor kinevezték a csapat élére és még el se kezdte a munkát, azoktól nem elvárható hogy ne kössenek bele minden egyes olyan lépésébe ami balul sül el (vagy kenjenek rá olyan dolgokat amikről nem is ő tehet). A folytonos gyűlölködés a portugál fasz érkezésével beivódott ebbe a közösségbe, hogy ez elmúlik-e az őt követő korszakban az egy jó kérdés.

   • MuriÁgnes

    Szerintem en nem kotok bele minden lepesebe, ami belul sul el, de en kopkodtem, mikor kineveztek.:)

   • Fish08

    Egy bajnoki cím érkezésével fog elmúlni. Nem csak mourinho hibája, azért 3 évig olyan mélységben létni a csapatot, amiben rég nem volt, már elég volt ahhoz, hogy mindenki türelmetlenebb, feszültebb legyen, mourinho csak olaj volt a tűzre.

   • ahelyett, hogy ezt állandóan sikerül beírnod, javaslom vitatkozz azzal, amiket leírnak a köpködők. hátha kiderül, hogy nem minden faszság

    • Rio

     A köpködések túlnyomó részére nincs mit reagálni, mert már annyira izomból jön egyeseknél – nem csak a meccs hevében, hanem kvázi nyugalmi állapotban is – hogy legszívesebben néha végleg bezárnám ezt az ablakot.

     • ez nem így van

     • EZS

      Azért megesik néha. 🙂

     • Chestcontrol

      mint pl h nezhetetlen a focink? 😂

 • Alberti Róbert

  Van egy söröm, hogy Lukaku ma kezdő lesz 😀

  • Csinibob

   Ez a Lajos-féle 0-0 korszak érzését hozza vissza.

 • ketomika22

  Wengernél irritálóbb fff,.. lény nem létezik a futballban :DDDDD <3

  • ketomika22

   fasza volt a podcast, jó volt hallgatgatni 🙂

  • MrFer

   vótmá, én is kiírtam 😀

   • ketomika22

    Sorry, nem lattam

 • Mourinho in programme: ‘We have been phenomenal at home this season, so we are not going to get let a clear penalty, which was not given on Sunday, dampen our spirits.’ #mufc

  😀

  • HarciasToni

   Annyira volt clear penalty mint jesus tigrisbukfence a tuloldalon

   • Aljas, hazug, manipulatív alak

    Mondjuk eléggé be voltam nyesve, de én ott azt gondoltam, ha nem Oliver a rigó, és nem Herrera esik, akkor az tizi.

    • HarciasToni

     O akasztotta be a sajat labat a vedojebe, ha akart volna, akkor siman futhatott volna tovabb.

 • filozofi

  jó lett, köszi!
  azon gondolkozom közben, hogy előfordulhat e, hogy ma Luki a padon kezd

  • filozofi

   nem

 • fella

  télleg elég nagy hiszti ez a pod, mondjuk ti szóltatok 😀

  • MuriÁgnes

   Rosszkor jott a City elleni bajnoki.:)

 • MrFer
  • fella

   Blind <3

   • MrFer

    miattad raktam ki 🙂

  • Roleee_#JoseOut

   Lang Ádi meg középen? 😀

  • ketomika22

   Blind :DDDDDDDDDDDDDDDDD

 • MrFer

  MOURINHO RAISES SEVILLA SCHEDULING CONCERN

  Jose Mourinho feels that the scheduling of Manchester United’s UEFA Champions League last-16 tie against Sevilla, between two important Premier League games, is far from ideal. (manutd.com)

 • Csinibob

  Engem csak az érdekel, hogy EZS mozgékonyabb-e mint a párduc a szerkesztők szerint?! Fogadjunk, hogy a legfontosabb kérdés kibeszeletlenul maradt!!

  • EZS

   biztosíthatlak, hogy Lukaku hozzám képest egy gepárddal keresztezett Barry Allen! 😀

 • MrFer

  “Wengernél irritálóbb fff… lény nem létezik” Stanley 😀

  • Pite

   Azt akarta mondani, hogy kivéve Pitét és a buzi kérdéseit, de nem merte, mert akkor elveszíteni a blogközösség 99%-át.

 • Yossuf_84

  basszátok meg, de megkívántam a sösit.

  • Pite

   *pattintós zsemlét

 • engem is a hideg rázna simeonétól, viszont még ő is egy fokkal jobb támadójátékot produkál, mint józsika. én amúgy #teamallegri

  • fella

   simeone majdnem pont ugyanazt gondolja a góllövés mikéntjéről, mint a portugál fasz #teamjocó

   • majdnem, csak ő a bl döntős szezonjaiban csinált olyan labdakihozatalokat, amit józsitól nálunk összesen kb. kétszer láttam. a bazdelőre iskolában simeone sehol nincs

    • fella

     ma olyan labdakihozatalok lesznek, hogy sírni fogsz örömödben!!!

     • józsi sajtóját nézve, ha a csapat csak fele annyira van megrogyva, mint ő, abban se lennék biztos, hogy nyerünk

 • Pite

  Juteszembe, mi lesz a Pogcasttel? @fellathebest:disqus , @Csinibob, @Freezer, @filozofi1:disqus . Csinálunk végül vagy nem? Meg amúgy van rá igény? 😀

  • fella

   én adom

   • Pite

    ha boblek és a többiek is, akkor valamikor év elején összeülhetünk megcsinálni!

  • MuriÁgnes

   Csinaljatok!!!

  • Giggser

   Részemről van igény!:)

  • Ressan

   nincs, de vóna rá igény!

  • Golf

   Az kemény lesz. 🙂

  • Chestcontrol

   fellat mar regota akarom 🙂 ha nem alszik a gyerek buntibol berakom neki 😂😂

   • Captain Mike

    ez csak nekem hangzik féltreérthetően? 😀

    • Chestcontrol

     marmint fella hangfelvetelet 😂

   • HarciasToni

    Harvey Weinstein szemelyesen?

   • Pite

    nagyon fura szülő vagy, legalább lányod van?

    • HarciasToni

     Ugy mar elfogadhatobb lenne neked?:D

     • Pite

      Akkor mondanám, hogy pics or didn’t happen 😀

  • filozofi

   készítem a torkomat!

  • ketomika22

   ketomikával mi a fasz van? korhatáros?

   • Pite

    ő sosem jön sehova 🙁

    • ketomika22

     Te nem akarsz inni velem egy sört foci előtt