Indítsuk jól a karácsonyi hajtást!

Mindenki tisztában van vele, hogy a karácsonyi hajtás nem egy kellemes üzemmód a Premier League küzdelmeiben. Erre a körre fordul most rá szeretett csapatunk is. Innentől kezdve, ebben a kéthetes sávban hat mérkőzést (öt PL, egy Ligakupa) láthatunk majd kedvenceinktől. Hogy miként lehet ezt bírni? Igen nehezen, de a keret abszolút megvan rá, hogy sikerrel vegye ezeket az akadályokat. Elsőként mindjárt a kieső helyen szerénykedő West Bromwich Albion otthonában kellene feltenni valamit az asztalra.

A West Brom igen pocsék formának örvend, az elmúlt öt bajnoki mérkőzésén azonban négy döntetlent is összehozott. Ráadásul a legutóbbi fordulóban éppen a Liverpool otthonából hoztak el egy pontot a kék-fehérek. Az ellenfél az elmúlt években igen szépen állta a Premier League-ben a sarat, de a Pulis projekt kifulladásával idén már erősen meglegyintheti őket a kiesés szele és talán nem is lesz tovább már a szezon végeztél és újra jöhet majd a Champo darálója, ami egyáltalán nem ismeretlen terület a csapat életében.

A West Bromwich sok más csapathoz hasonlóan zabálja a volt United játékosokat. Igaz Fletcher már elköltözött, de Evans és Foster még mindig nyomják az ice bucket challenge-t. Ráadásul Livermore személyében egy mostanság az angol válogatottban is sokat szereplő középpályást is a magukénak tudhatnak. A tavalyi sztárigazolás Krychowiak mellett a 2016-os EB nagy sztárja, Robson-Kanu is igyekszik az ellenfelek életét megkeseríteni, de igen kevés sikerrel. A West Brom a Pool ellen is 30%-ban birtokolta a labdát, ahogyan a Spurs ellen 27%-ban, míg a Manchester City ellen mindössze 22%-ban volt náluk a bogyó. Aligha meglepetés, hogy a West Brom 12 góljánál kevesebbet már csak az impotens Swansea lőtt. A 22 kapott góllal viszont a középmezőnyben áll a gárda, ami már sokkal hízelgőbben hangzik. Ha jó napot fog ki a WBA, képes bárkit egy fogcsikorgatós döntetlenre kényszeríteni, ha azonban kijön ellenük a lépés, akkor bele tudnak szaladni egy nagyobb vereségbe is.

Éppen ezért lenne fontos, hogy a mérkőzés elején képes legyen dominálni a csapat és ne a végére sündisznóállásba helyezkedő gárdát kelljen megpróbálni feltörni a beadásokkal vagy a kapu előtti labdaterelgetéssel a felállt védelemmel szemben. Így jelen mérkőzés is indokolttá tehetné Lukaku leültetését a padra, teret adva a Lingard, Rashford, Martial hármasnak, mögöttük egy kreatív Matával megspékelve a kezdőben. Hiszen a középpályán egyelőre még mindig nincs Pogba, aki a mérkőzést követően már visszatérhet a kezdőbe. José valószínűleg a Matics-Herrera duónak szavaz bizalmat ezúttal, McTominay pedig a padról figyel és tanul. A héten mindenesetre amiatt főhet a fejünk a legjobban, hogy Bailly-t műteni kell, így hátvédünkre 2-3 hónapos kihagyás vár. Ugyanakkor portugál menedzserünk megerősítette, hogy Smalling és Jones mellett, akár Blind is bevethető középhátvéd poszton, ugyanis Rojo is kisebb sérüléssel küzd, de várhatóan hamarosan visszatér az argentin és persze ott van Lindelöf is.

Amolyan kötelező mérkőzés ez a mai és jelen pillanatban minden három pont aranyat ér, ehhez kellene igazodni a srácoknak is, hiszen a nagy hajtásban a Burnley, Everton vagy éppen Leicester City elleni mérkőzések sem tartoznak majd a gyerekjáték kategóriába.