Itt a vége

Ez a nap is eljött: az idei szezon utolsó meccsére kerül sor a mai napon – legalábbis a Manchester United számára. Három éven belül a harmadik érzelmi perspektívával szembesülhetünk a Southampton otthonába látogatva: 2012-ben a hosszabbításban, gólkülönbséggel csúszott ki a kezükből az arany, 2013-ban Fergie visszavonulása és egy 5-5-ös döntetlen tette különlegessé a keserédes bajnoki címet, idén pedig egy elképesztően csalódást keltő szezon lezárásaként tekinthetünk a harmincnyolcadik fordulóra.

vidics

Giggs utolsó meccse játékosmenedzserként igazából tét nélküli: a Szentek mindenképpen a 8. helyen zárnak majd, mi pedig csak a Spurs (meg a Villa) hathatós közreműködésével léphetünk el a 7. helyről. Egy esetleges győzelem azonban remek képet adna a rengeteg dolog egyikéről, ami miatt az idei évad csalódásnak mondható: ha nyernénk, azzal első helyen végeznénk a Premier League idegenbeli tabelláját. Ha tudna, az Old Trafford bizonyára valamelyik sarokban zokogna ezen statisztika láttán.

A jó Ryan – akire ki tudja, milyen sors vár jövőre – mindenesetre valamelyest felejtetni szeretné az idei szezon szomorúságát, amit jól mutat, hogy a De Gea – Smalling, Ferdinand, Vidics, Evra – Januzaj, Fletcher, Kagava, Welbeck – Mata, van Persie kezdővel állunk fel, melynek láttán egy újabb 5-5-ös meccs sem tűnik elképzelhetetlennek. Ami azonban biztos, hogy Vidics ma végleg búcsúzik a Unitedtől (stílszerűen 300. fellépésén), és nem kizárt, hogy Evra és Ferdinand is követik majd őt néhány héten belül. A többiek azonban jó eséllyel jövőre is itt lesznek – ha másért nem, hát ezért éghet majd bennük a bizonyítási vágy. Zárjuk szépen!