King Louis első sajtótájékoztatója – élőben

Louis van Gaal megtartotta az első sajtótájékoztatóját. Élőben közvetítettük az eseményt. (Az idézetek nem szó szerintiek.)

15:55 – Kész az űrdíszlet a Mester fogadására.
sajtótáj15:58 – A MUTV felvezetőjében Ronald de Boer dicsérte a Mestert. Elmondta, amit eddig is tudtunk: LvG csapatai lassan kezdenek, de miután ráhangolódtak a főnök stílusára, jönni fognak a sikerek.16:00 – LvG sajtótájai mindig izgalmasak, sajnos az angolja nem olyan jó, úgyhogy elsőre valószínűleg nem fog olyan stand upot nyomni, mint amit elvárnánk tőle. David May szerint viszont biztos  megjegyzi majd, hogy kik tesznek fel hülye / aljas kérdéseket, és legközelebb már készül a visszavágásra.

16: 06 – Megérkezett a Messiás. Sir Bobby is ott van vele. Kezében egy Van Gaal-os MU-mez. A nyakkendő természetesen vörös. Eddig oké.

lvg16:08 – LvG: „Nagy megtiszteltetés, hogy Sir Bobby kalauzolt végig az Old Traffordon. Elég öreg vagyok ahhoz, hogy még előben is láttam játszani.”

16:10 – Első kérdés: mit vár az első szezontól? „Nem lesz könnyű, adaptálódnom kell, de a legtöbbet fogom nyújtani. Jósolgatásokba nem megyek bele.”

Ez-e a legnagyobb klub, ahol valaha dolgozott? „Ez a legnagyobb klub, a világon mindenhol ismerik, de a sportban minden szezonnal újra bizonyítanod kell. Tavaly a 7. helyen végeztetek, úgyhogy most nem vagytok a legnagyobbak.”

16:13 –  Lesznek-e még igazolások? Még nem ismeri a keretet, kell pár hét, hogy eldöntse, hogy kell-e még más is. Shaw és Herrera nem az ő listáján voltak, de elfogadta őket. Még nem tudja, hogy RvP lesz-e a kapitány, de bárkinek meg van rá az esélye.

lvgmez16:17 – Korábbi csapatainál egységes filozófia szerint játszott minden korosztály, ezt tervezi itt is? Az első csapata most a fontos, az fiatalok képzésének átszervezése később jöhet.

16:19 – Lesz-e helye Buttnak, Scholes-nak és Neville-nek a klubnál? Butt már most is asszisztens, de a másik kettőnek is keresnek valami pozíciót.

16:21 – Milyen a menedzseri stílusa? Demokratikus, empatikus.

16: 22 – Összehasonlítaná a Bundesligát a La Ligát és a PL-t? A PL-ben még nem dolgoztam, de amikor a La Ligában voltam, az volt a legjobb, amikor a Bundesligában voltam, az volt a legjobb. Most talán a PL lesz a legjobb.

16:24 – Valaki rákérdezett, hogy biztos „demokratikus”-e a stílusa, nem inkább autokratikus. Az „erős személyiség és az autokratikus nem ugyanaz. Én erős személyiség vagyok, mint Sir Alex. Mindig is az voltam, semmit nem változott a stílusom az évek alatt.

16:27 – Találkozott, beszélt-e már Sir Alex-szel? Telefonon gratulált neki, reméli, hogy egy kávé vagy bor mellett le tudnak majd ülni.

lvg-roo

King Louis már találkozott is Rooney-val!

16:29 – Sok tapasztalt játékos távozott a klubtól. Mennyire fontos azoknak a jelenléte, akik még maradtak? Nem biztos, hogy a tapasztalat a legfontosabb, a játékosok személyiségétől is sok függ. Amikor Seedorfnak lehetőséget adtam, csak 16 éves volt, de jobb volt mint sok tapasztalt játékos. Carrick sajnos megsérült tegnap (FRISS: úgy néz ki, hogy 10 hétre kidőlt), pedig az ő tapasztalata fontos lenne.

KOMMENT: Rooney helyében most egy kicsit aggódnék: az utolsó kérdésben őt is megemlítették, de LvG SEMMIT (pozitívat / negatívat) nem mondott róla. Moyes minden második mondatában Rooney-t dicsérte. Ennek most gyorsan vége lett.

UPDATE! – A Mester nyilatkozott külön a MUTV-nek is. A lényeg: régi álma volt, hogy a Unitedet menedzselje, megtiszteltetés, stb. Tetszenek a létesítmények is neki, de Carrington szerinte nem elég „intim”, az edzőpályák pedig túl szelesek, de ennek a megoldására már tett is lépéseket. Üzenet a fanoknak: támogassatok bennünket, ne csak a győzelmek, de vereség idején is.

És a folytatás:

Július 24, csütörtök: LA Galaxy (Chevrolet FC Cup – Rose Bowl, Pasadena) 4.30
Július 26, szombat: Roma (Guinness International Champions Cup – SA Field, Denver) 22.10
Július 30, szerda: Inter Milan (Guinness International Champions Cup – FedExField, Washington D.C) 1:00
Augusztus 2, szombat: Real Madrid (Guinness International Champions Cup – Michigan Stadium, Ann Arbor) 22.06