Kötelező kör

Van miért visszavágnunk birminghami riválisainknak a mai napon. A decemberi találkozón csak egy nyögvenyelős döntetlenre volt jó a csapat idegenben, úgy hogy 30 percen keresztül még emberelőnyben is futballozhattunk. A mai napon azonban kötelező a siker a gyengélkedő Aston Villa ellen, értelemszerűen hazai környezetben. A Villa nem igazán nyerni jár az OT-ra a Premier League érában. 16 óráig azonban van még némi időnk, következzenek az elmaradhatatlan nosztalgiasikerek.

_79864830_falcaogetty

Repüljünk el messzire, egy 2003-as kellemes Villa verésre. Gólszerzőink Forlán és van Nistelrooy, még Kléberson is 2, nem akármilyen gólpasszt ad. Az eredmény 4-0, fogadjátok sok szeretettel ezt a talán sokak által még korábban nem is látott mérkőzés összefoglalót.

Hogy mennyire simák voltak az Aston Villa elleni hazai találkozók, abból is látszik, hogy nagyon kevés videó található azokról, továbbá egyszerűen nem is emlékszem sok eredményre és gólra ellenük. Ilyen ez a 2006-07-es videó, ami különösen Park ji-Sung harcias, precíz, pontos játékának hála, nagyon lesimázzuk a Villa-t. A végeredmény 3-1, a videóban azonban csak a United góljai látható. Na, de reméljük ebből nem lesz probléma, ugye?

 Nyugodtan mondhatjuk, hogy kihagyhatatlan ez az ütközet egy ilyen beszámolóból. A 2008-09-es siker hazai pályán. A United csodagyereke Cristiano Ronaldo vezetését követően a Villa fordít, majd ami utána jön, azt már nagyon sokan kívülről fújjuk, de elég nehéz megunni ahhoz, hogy ne nézzük meg legalább évente egyszer. Elnézve az utolsó perces gólörömöt, csak annyit mondanék, hogy valami hasonló, rendszeres tűz hiányzik a csapatból.

Nehéz lenne kihagynunk Ferguson utolsó évét és a csapat utolsó bajnoki címének évét. Ugyanis amit aznap láttunk, az több, mint sima volt. Robin van Persie elképesztő triplája már szünetben a kezünkbe adta a bajnoki trófeát. Mindezek mellett egyik sem volt éppen a kisebb gólok közé tartozó.

Bízunk benne, hogy összejön az ötödik siker zsinórban a bajnokságban, amire nagyon nagy szükség lenne egyéb riválisok leszakítása okán. Reméljük ehhez a közönség is megadja a kellő segítséget a csapatnak. Mindenki a tévék elé! Glory-glory ManUnited!

20140618-092002-33602140