Strandkorlát szaggatás

Eljött a nagy nap. Néhány mérkőzéssel ezelőtt, nem  igazán  mertünk volna fogadni arra, hogy a mai napon a strandkorlát-kékek nem állnak majd előttünk a tabellán a rangadót megelőzően. A City pocsék formájának köszönhetően azonban ez is megtörtént és immáron előzzük városi riválisunkat. Nem kell ragozni, hogy a dobogó valamelyik foka miért lenne fontos, hiszen kinek lenne kedve selejtezni akár egy Lazio vagy mondjuk Mönchengladbach ellen a BL-ért? A tovább mögött álljanak hőstetteink.

_66802126_rooney_dzeko_afp624b

Nem akartam túl messzire menni a City elleni hazai összecsapások mentén, így hát egy örömteli sikerrel kezdünk, 2006-07-ből. Durva gólok születtek ezen a találkozón meg kell, hogy mondjam. Az akciókat elnézve, egészen elképesztő iram, látványos labdaszerzések és pokoli hangulat jellemezte a városi ütközetet. Azt érdemes hozzátenni, hogy ebben a bajnokságban a City mindössze a 14. helyen végzett, ám a városi rangadó, az mindig városi rangadó és óriási küzdelem.

Nagy kedvencem az egy szezonnal későbbi összecsapás, ahol ördögeink egy sima, kellemes délutáni meccsen gyalulták le a városi riválist. Egészen hihetetlen, hogy közel 6 éve volt ez a rangadó. Sajnos emberi videós összefoglalót olyan annyira nem találtam, hogy még a gólok is csak külön voltak fenn. S mivel Tevez gólja nagy kedvencem, ezért mindenképpen megosztanám veletek.

Ha a drámai derbiről beszélünk, akkor azt hiszem, mindenki tudja miről is van szó. A legendás 4-3, 2009-10-ből. Most egy egészen eszméletlen megvilágításból láthatjátok a gólokat és a meccs legütősebb jeleneteit. Hátborzongató élmény újra és újra visszanézni ennek az összecsapásnak a bármilyen jellegű felidézését. Nagyon sajnálatos, hogy ebben az évben nem jött össze a bajnoki siker. Ando halál lövésére felhívom a figyelmet a videó vége felé.

És akkor mind mai napig az utolsó hazai City verés sem hozott akármilyen mérkőzést, izgalmakat és egy ugyancsak milliószor megidézett gólt, Rooneytól. A mérkőzés embere talán ennek ellenére is Nani volt, aki egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A csapat újra bajnok lett és sokan ennek a mérkőzésnek a lefújásával adták nekünk a bajnoki trófeát, pedig akkoriban még jó pár mérkőzés volt a szezon végéig.

Halkan tenném hozzá tehát, hogy a City az elmúlt 3 évben legyőzött minket hazai pályán, tehát van miért visszavágni a hangos szomszédoknak. A statisztika és a forma mellettünk szól, de mindezt a pályán is bizonyítani kellene. Glory-Glory ManUnited!

Jah és szeretnénk emlékeztetni mindenkit valamire, Manchester: VÖRÖS!
 article-2323400-19BE0C4D000005DC-524_964x632