#1 – Isten vagy Ördög?

Akár tetszik, akár nem, szezon felelevenítő posztunkat kénytelen, kelletlen is David de Geaval kell kezdenünk, bár azt hiszem ennek akkor is lenne néhány oka, ha nem egy kapusról lenne szó.

Tavaly bizony keményen leszedtem David de Gea fejéről a keresztvizet és a mai napig nem igazán értem miként kaphatta meg a szezon játékosa címet, igaz vakok között a félszemű…Amit azonban az idei szezonban produkált portásunk, arra szerintem kevés szó van.

David-De-Gea-saves-vs-Everton (1)

Persze a szezon valahol ott kezdődött, ahol abba is maradt korábban. de Gea simán foghatott volna egy Swansea gólt, a Leicester elleni ötösből semmit nem szedett ki, de ami utána következett, arra már kevesen találtunk szavakat. Jött az Everton elleni hazai összecsapás, ahol nem csak a fentebbi év védését sikerült bemutatni, hanem még legalább két másikat is azt megelőzően. Majd jött a Chelsea elleni ütközet, aztán az Arsenal, majd a Liverpool és akkor már nem volt kérdés, hogy de Gea lehetett volna az egyetlen ember, aki megmenti Ned Starkot a biztos haláltól.

david-de-gea-could-save-2

Folytathatnám a sort, hogy mindezt folytatta kisebb csapatok ellen is, hihetetlen bravúrok a Hull vagy az Aston Villa és a West Ham United ellen is. A lelkesedés tavaszra sem hagyott alább. de Gea csúcsteljesítménye a Manchester City elleni hazai találkozón lőtt ki jó magasra. Ahogyan a pletykák is körülötte, hogy a Real Madridba vágyik, de mielőtt erről bármi is említésre kerülne, előbb nézzünk meg egy 9 perces csodát  arról, hogy mit is művelt idén spanyol barátunk.

David de Gea jelenlegi helyzetéről tehát most sem tudni sok mindent, egyetlen kihagyott mérkőzése idén az utolsó forduló volt, ahol kisebb sérülés miatt nem tudott részt venni. Részese volt az MK Dons elleni méretes zakónak a Ligakupában is, ahol még ott is sikerült bravúroznia. Most utált arcként emlegetik a kis ‘fánkost’, pedig a kommentek között nem egyszer hangzott el, hogy teljesen érthető lenne, ha David elvágyna innen. Természetesen de Gea valószínűleg maga is tudja, hogy mivel járna ha Madrid másik felébe igazolna, de a fejébe ugyan nem láthatunk ennek kapcsán. Mindenesetre hősünknek ismételten sikerült begyűjtenie az év játékosa címet, mind a csapattársak, mind a szurkolók szavazatai alapján is, ami kapusként egyáltalán nem kis dolog. Ellenben persze magáért is beszél…

Most pedig várunk és remélhetőleg sokan reménykedünk abban, hogy David de Gea mást is fog emelgetni még az Old Traffordon a Sir Matt Busby, év játékosa díján kívül.

Ha mégsem, akkor szerintem illik egy köszönetet mondani számára!

wpid-DDG-playeroftheyear