Osztályzás (Manchester United-Wolfsburg 2-1)

Szeretünk korai pofonokba beleszaladni a Bajnokok Ligája küzdelmeinek első perceiben. Most sem történt ez másként, de szerencsére időben ébredt a csapat és ha nem is egyszerűen, de sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. A szerkesztőgárda közösen összedobott osztályzása alapján az alábbi érdemjegyek születtek:

Manchester-United-team-line-up-700x367

de Gea  6 – Elmaradt a bravúr az első gólnál, azt követően pedig szerencsére nem igazán tornáztatták meg a kétszeresen év játékosának megválasztott spanyolunkat, de örülni azért ő is nagyon örült a végső sikernek.

2CF2162900000578-3255374-image-a-80_1443646725328

Valencia 5 – Nem Valencia napja volt ez. Már alapból a gólnál való beragadás miatt megérdemli a méretes faszkorbácsot. Mesterünk valószínűleg részben ennek köszönhetően is kapta le szünetben, na meg persze átláthatatlan taktikai megfontolások okán.

Smalling 8 – Azért Mikeot Christ is megkérdeznénk az első gól kapcsán, de ismételten megnyert egy raklap párharcot, tisztázott, gyönyörűen előzte meg riválisait és a gólja sem mindennapira sikerült.

3191

Blind 6 –  Nyert párharcokat, ám társával ellentétben jóval szürkébb volt és a gólnál megkérdeznénk, hogy miért zár ki szélre, ha volt ott ember, majd miért futkosott a labda után többször is, miközben Wolfsburg játékosai röhögve kipasszolták őt és a teljes védelmünket.

Darmian 7 – A gólról ő is lemaradt, mint Sneijder az Aranylabdáról, de rengetegszer tisztázott, ráadásul középen, számos szerelés és labdaszerzés is kötődik a nevéhez, továbbá a kapu előtt is jeleskedett egy helyzet kialakításával. Darmian a jobboldalon és a baloldalon is megbízhatóan játszik.

Schweinsteiger 6 – Elég sok rossz passza volt a németnek, de tegyük hozzá, hogy ezek mind arra törekedtek, hogy előrefelé játszanak meg embert. Ennek a nyomásnak a fenntartása különösen azt követően volt fontos, hogy hátrányba került a csapatba. Nagy érdeme van abban, hogy az első félidőben ritmust tudtunk váltani a bekapott gól után.

Bastia-009

Schneiderlin 6 – A francia megúszta a piros lapot, mint Bognár Gyuri a börtönt. Schneiderlin aktív volt a középpályán szerelésekben, ütközésekben, de láthatólag elég frusztráltan és fáradtan játszott. A végén az eladott labdája sokba is kerülhetett volna, végül akasztott, hogy elkerüljük a nagyobb problémát.

Mata 8 – Lényegében szerelembe van esve a szerkesztőség is Mata játéka kapcsán. A spanyol úgy rendszeresíti az 1 gól, 1 gólpassz kombót, hogy gyakorlatilag már csalódottak vagyunk, ha nem látjuk ezt tőle. Higgadt végrehajtó, sarokkal adott gólpassza álomszerű volt és ha Dante nem fejeli ki a gólba tartó labdát, akkor osztályzata még fentebb kúszhatott volna. Van bátorsága elmozogni a szélről, ahogy a pálya különböző részein feltűnik, egyszerűen zseni, imádjuk na.

juan-mata-manchester-united-wolfsburg_3358030

Rooney 5 – 36 passz, abból is 5 rossz…Ráadásul ordító helyzetben sikerült kilőni a 14. sor közepét a hátsó lelátón, 0-1-es állásnál. Az ötös osztályzatot talán csak a kapunk előtti blokkolás okozza, amivel biztos ami biztos sikerült tisztázni egy komoly lehetőséget. Most már eléggé aggódunk kapitányunk játéka miatt.

Depay 5 –  Hiába az ügyes trükkök a szélen, 2 blokkolt kísérlet, 1 helyzetkialakítás és egy szép, de gyenge fejes, sajnos a hollandnak láthatólag sokat kell még fejlődnie, hogy azt a szintet hozza, amire nagy szükségünk lenne. Mindenesetre ünneplésből jeles.

smalling

Martial 7 – Közel sem jöttek úgy össze a dolgok a franciának, ahogy az első néhány mérkőzésen, de próbálkozásai még mindig üde színfoltot jelentettek. Nem dadog nála a labda, viszont most sokkal kevesebbet tudott elmozogni és inkább a szélre szorult, viszont a pressingben neki is nagy része van.

wayne-rooney-anthony-martial-manchester-united-wolfsburg_3358018

Cserék:

Young 6 – Nem villogott ő sem, de megállta a helyét, ráadásul jobbhátvéd poszton és a támadásokból is igyekezett kivenni a részét, bár ott nem feltétlen volt túl eredményes.

Pereira 4 – A Ligakupás szuperprodukció után ezúttal sajnos egy nagyon halovány produkcióra futotta tőle, gyakorlatilag labdát nem igazán látott és egy blokkolt lövésre futotta az erejéből.

Jones 6 – Jones bejött, amiért be kellett jönnie, megvívta élete csatáját Lord Bendővel. Tisztázott és szerelt néhányat, nem volt rossz ötlet a három középső védő feldobása a mérkőzés végére.

296642