Tisztuló égbolt

Bár Magyarországon az ország felében szmogriadó van, addig az Old Trafford fölött nagyon kellemes a levegő a hétvége eseményeit követően. A továbbiak mögött csupa jó hírről fogunk beszámolni nektek.

Manchester-United-v-West-Brom

A West Bromwich Albion csapatát olyan könnyedséggel sikerült leharcolni a hétvégén, hogy igazából a 85. perc környékén sem hinném, hogy bárki fejében megfordult volna, hogy pontot veszíthet a csapat. Minderre persze Mata büntetője tette fel végül a pontot.

Az első félidőben a labdabirtoklás olykor 80% fölött is járt és bár közel sem voltunk olyan hatékonyak a gólhelyzetek kidolgozásában mint a Moszkva ellen, azért szépen haladtunk előre. Ebben nagy szerepet játszhatott az is, hogy Pulis totálisan a védekezésre rendezkedett be, sem Berahino, sem a hórihorgas Lambert nem kapott szerepet a kezdőben. Ellenben ott volt Fletcher, de a többiekhez hasonlóan ő is csak nézte ifjú csikónk első Premier League gólját. Ami a tizenhatoson kívülről, ismétlem, 16 méterről távolabbról érkezve haladt át a gólvonalon.

720p-Manchester United West Brom Jesse Lingard

A mérkőzés további részéről sokat elmond, hogy Pulis a Berahino-Lambert duó közös érkezésével próbált meg zavart kelteni a van Gaal által olyan jól felépített erőben, ez azonban nem sikerült. Viszont egy beadásnál a tavalyi sztárcsatár üresen fejelhetett, de végül fejese bőven elkerülte a kaput. A West Brom kaput találó lövés nélkül zárt.

A mérkőzés végén egyet sprintelő és ismételten sokat dolgozó Martial buktatása megért egy büntetőt, amit a higgadt Mata emelt a kapu közepébe.

mata

Nagy is volt az öröm a mérkőzés végét követően, Ryan elismerően lapogatta meg a poppy mezes angolt, aki szemmel láthatóan kezd berobbanni a csapatba, ezzel feledtetve Depay amúgy sem emlékezetes teljesítményeit.

ryan

Na de összegezzük, hogy mit is tudtunk meg a hétvégén.

Rooney formajavulása örömteli, Lingard játéka szintén biztató.

Mata érkezése óta 30 United gólban játszott szerepet, ezzel vezeti a képzeletbeli kanadai táblázatot. David de Gea 95. alkalommal úszta meg kapott gól nélkül, amivel közel áll Kahn vagy Casillas nagyságú kapusok rekordjainak megdöntéséhez, már ami a 100. clean sheet esetét illeti, a lehető legrövidebb idő alatt. Smalling továbbra is hibátlan és tanár, ami mellé megkapta a hónap játékosa címet is. Bemutatkozott Borthwick-Jackson, Young pedig még lehet, hogy Valenciatól is jobb, jobbhátvéd.

A riválisokról pedig, kikapott a Liverpool és a Chelsea, de az utolsó helyezett Aston Villa otthonából is csak 1 pontot tudott haza vinni a City, ahogy az ágyúsok sem bírtak a Tottenham csapatával hazai pályán. A korábban sűrűsödni látszó felhőket tehát elfújni látszik a szél. Következő fejezet két hét múlva, addig is szurkoljunk a magyar válogatottnak vagy ahogy jól esik.

CTOdoD4WwAAWJ1t