Az álmok filmszínháza

Hamarosan vége a filmes uborkaszezonnak, mi meg vagyunk olyan jó arcok, hogy előválogattunk nektek pár megnézésre alkalmas alkotást. Blockbusterek, folytatások, kis költségvetésű művészfilmek ugyanúgy megtalálhatóak mai ajánlónkban, mint az idézhető kultfilmek, a közös bennük hogy valamilyen módon mindegyik mozi a Manchester Unitedhez kapcsolódik. Van egy olyan érzésünk, hogy egyik film sem fog Oscart kapni, de mi már lassan azzal is megelégednénk, ha végre nem csalódottan állnánk fel a torrent elől moziban egy-egy ígéretesnek beharangozott, de nézhetetlen 90/120 perc megtekintése után. Popcornt és 3d szemüveget bekészíteni, tíz friss és ropogós mozifilmet ajánlunk nektek!

A világ második legjobb hegedűse (Clean sheets)

A latin iskola két aranykezű képviselője, Fánkos (David de Gea – A galaxis őrzője) és Tuja (Sergio Romero – A strici visszatér) egyaránt a komoly hagyományokkal rendelkező manchesteri filharmonikusoknál zenélnek, de mint a híres mondás tartja, két hegedűs nem fér meg egy csárdában. A különc Tuja eleinte megelégszik azzal, hogy az általa is nagyra tartott Fánkos mögött legyen beugró, de amikor utóbbi honvágya és ambíciói miatt a csudálatos madridi sztárzenekarba szerződne, elindul köztük egy furcsa rivalizálás, amely még a sokat látott portugál karmesterüket is nehéz döntések elé állítja. 

Linda

Az év egyik legjobban várt filmjével kapcsolatban igen sok a kérdőjel. A skandináv iskolához képest szokatlanul nagy költségvetés ráadásul csak fokozza az elvárásokat, így az önéletrajzi ihletésű film vagy óriási bukta lesz, vagy kultuszfilm. A címszereplő Linda (Victor Lindelöf, a lisszaboni filmfesztivál üdvöskéje) egy svéd kisvárosból indul el a nagyvilágba, hogy szerencsét próbáljon. Útja során tökéletesíti harcművészeti technikáját, és biztonsági emberként keresi a kenyerét. Lehetőség adódik előtte, hogy a világ legnépszerűbb harcművészeti tornáján induljon, de vajon sikerre jut-e a rá jellemző “többet ésszel mint erővel” stílusával? A trailerek alapján okos és pörgős mozinak tűnik az alkotás, de a próbavetítéseken állítólag megbukott. Kíváncsian várjuk.

Még túlabb a barátságon (Pogback Mountain)

Két fiatal fekete srác, Pog (Paul Pogba – A millió dolláros bébi, Pár dollárral többért) és Rom (Romelu Lukaku – Drágán add a centered) kibontakozó románca köré épül a történet: először csak a pályán értik meg egymást, majd lelki összehangolódásukat testi érintkezések követik. A nyíltan tabudöntögetésre szánt filmben több explicit jelenet is látható, megtekintése ezért érzékenyebb lelkű nézők számára nem ajánlott.

Hatodik (6ixth)

David Moyes Fincher klasszikusának, a Hetediknek folytatása, melyben a főszereplő, José Mourinho (A diktátor, Bebukottak) követi el a futballmenedzserek hat főbűnét. Vajon a buszozás, a B-terv teljes hiánya, a játékosok agyonjátszatása, a kevés szerzett gól, az eltiltások vagy a bajnokság feladása miatt nyeri el méltó büntetését? Nem szeretnénk spoilerezni, de már csak a film végén látható zseniális csavarért is érdemes beülni a moziba.

A Marci-mentőakció (The Martial)

A tavaly előtt feltűnt Anthony Martial talán a legjobb pillanatokat okozta Ryan Giggs és a Több mint testszőr óta, de a zseniális jobb lábbal megáldott akcióhős azóta nem kapott igazán testhezálló szerepet. Egy újabb bukás alighanem végképp megpecsételné a karrierjét, ezért várjuk különös érdeklődéssel, hogyan teljesít legújabb filmjében, amely pörgős jeleneteket és jól megkoreografált akciókat ígér.

Az ördög jobb és jobb lába (Right here, right now)

Szomorú történet egy szegény ecuadori kisfiúról, aki születésétől fogva két jobb lábbal kénytelen élni. Szakmai körökben komoly elismeréseket kapott az Antonio Valencia  (Csavard már be úgy, mint Beckham) főszereplésével készült film, de a nagyközönség köreiben nem aratott osztatlan sikert.

Egy fa élete (Park Life)

David Moyes kísérleti animációs filmjét az elmúlt években többen is megpróbálták mozivászonra vinni, de a mester saját próbálkozása és a holland filmgyártás nagy öregjének, Louis van Gaalnak az alkotása sem nyerte el a nézők tetszését. Most a portugál fenegyerekre, Mourinhora bízták a történet élőszereplős megvalósítását. A főszereplő (Marouane Fellaini – A setét torony, Karate könyök) egy életre kelt fa, aki megpróbál beilleszkedni az emberek világába, de ez nem megy könnyedén. A város lakói félnek nagy termetétől, ügyetlen és lassú mozgásától, és a közlekedés is nehéznek bizonyul főhősünk számára, mivel ágai mindig az emberek arcába csapnak. 90 perc garantált móka és kacagás, de azért happy endre ne számítsunk.

Folytassa, kapitány! (Carry on, Carrick!)

Michael Carrick (A szürke ötven árnyalata, Az ördög maga) a nyári életműdíja után utolsó dobására készül, mi pedig kíváncsian várjuk, van-e még egy nagy durranás a mindig rendkívül elegáns angol színészben. Stúdiója mindenesetre bízik benne, utolsó (?) filmjében a főszerep mellett még a társrendezői feladatot is megkapta. Ő az utolsó a nagy manchesteri generációból, még ha karakterszínész mivolta miatt igazán csak öregkorára kapta meg a neki járó elismerést. 

Fogd a pénzt és kuss! (Value in the market)

Igazi sztárparédé várható a két éve készülő, igaz történet alapján íródott filmben, melyben a két főszereplő, Mino Raiola (Szóljatok a köpcösnek) és Ed Woodward (Pénznyelő, A Wall street lúzere) szoros barátságot kötnek, hogy hatalmas összegekkel húzzák le a gonosz háttérhatalmat megtestesítő Glazer családot. A pénzzel teli táskákkal, sportautókkal és bikinimodellekkel teletűzdelt moziban olyan A-listás sztárok sietnek segítségükre, mint Paul Pogba, Romelu Lukaku, Henrikh Mkhitaryan, vagy a minden szerepében zseniális Zlatan Ibrahimovic.

Rashford Fairlane kalandjai (Rash hour)

Eszem-faszom megáll, José fociját játszani olyan volt mint egy sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas. Írnak ilyen esetekről a menedzserek kézikönyvében – nagy ívben elkerülendő. Tony Pulis forog tőled a sírjában. Pedig a fószer még nem is halt meg. Olyan piszok menő vagyok, hogy a telefonszámomat az egész országból díjtalanul lehet hívni. Na és ti kik vagytok? Fasz és Szopó, ugye? Melyikőtök melyik, mi? Manchester City? Booty time!