Ha lehet, ne legyen döntetlen…

A bajnoki szárnyalás közepette nem az Arsenal elleni összecsapás kerül be a fókuszba most kedvenceinknél. A pénteki találkozó ráadásul szokatlan időpontot is jelent. Ha pedig hozzátesszük, hogy ez egy FA Kupa rangadó, akkor még inkább furcsán érezhetjük magunkat. Ha még azt is hozzáteszem, hogy megint streamelni kell a meccset, akkor már teljesen össze is zavarodtunk a mai napra.

A csapat táján viszont továbbra is csupa jó hírek vannak, és José Mourinho rendszeres ventilátorba fosása sem tudja elrontani örömünket. Bailly és Sanchez visszatérése újabb lehetőséget ad a keret megformálására, szóval most már csak Smalling hiányzik a keretből (a Fellaini és Rojo kettőst hagyjuk) a teljességhez. Sanchez visszatérése kellően pikáns lesz, hiszen a mérkőzés az Emirates stadionban kerül megrendezésre. Reméljük a chilei nem akar az ellenfél padjára lecsücsülni, mint annak idején Sheringham az Old Traffordon.

Az Arsenal leverése abból a szempontból lenne nagy pozitívum, hogy elütnénk őket egy újabb lehetőségtől az FA Kupa kapcsán. Az ágyúsok ugyanis többször hódították el a sorozatot, mint mi, ami egy nagyon szomorú fejlemény. A Liverpool kiesésének hála pedig valóban fogynak az igazán combos csapatok. És könnyen lehet, hogy a Manchester City sem éppen erre a sorozatra fog fókuszálni, ha mondjuk bejut a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Szóval jó lenne megemberelni magunkat egy győzelemre, mert a döntetlen bizony csak újrajátszást hoz, igaz azt legalább hazai pályán.

A tiszteletlen Welbeck természetesen sérült az Arsenalnál, az örmény hős viszont talán visszatérhet, de várhatóan nem erőltetik még a korai pályára lépést. Az Arsenal ráadásul elvesztette Bellerínt is, igaz a Chelsea elleni siker óta még a piros-fehérek is elhitték, hogy jó csapatnak minősülhetnek, pedig csak a londoni kékek futnak igazán szánalmas formát. Emery mindenesetre kitűnő PR-fogásnak hála elvitte paintballozni a csapatot, hiszen az tipikusan egy olyan esemény, amibe egyáltalán nem lehet belesérülni. A bosnyák-görög harc végeredményt sajnos még nem jelezték felénk a lapzártáig. 

Ezen előjelek mellett vágunk neki a pisztoly párbajnak, ahol nyugodt szívvel lehet tenni a 2,5 gól felét a tippmixen. Mert biztosan lövünk és kapunk gólt/gólokat, és akár egy igazán komoly adok-kapok találkozó is kisülhet még ebből a dologból a végén.