Egy csodálatos ember

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű 26 év után menedzsert váltani, de Sir Alex távozása a United éléről a vártnál egy hangyafallosznyival jobban leamortizálta a csapat idei teljesítményét, ami sok szurkolót arra sarkall, hogy kommentekben gyalázza (többek közt itt, a blogon is) David Moyes-t.  Vendégszerzőnket, mc_deere-t a menedzserünkre zúduló össznépi gyűlölet annyira felháborította, hogy kénytelen volt klaviatúrát ragadni.

moyes1David Moyes egy csodálatos ember. Szerény, alázatos, és csak a munkában hisz. Igazi, hamisítatlan skót, olyan, aki alulról tör fel, és ebben csak a saját erejére támaszkodik. Az, hogy most épp gyenge eredményeket szállít a csapat kispadján, csak a tájékozatlanokat és a rosszindulatúakat téveszti meg. David Moyes egy arany ember, aki a legjobb tudása szerint készíti fel a srácokat hétről-hétre, és igazán nem tehet arról, hogy mostanság minden kifelé pattan, ami meg mégsem, az hetekre lesérül. Aki mást mond, az szurkolhat inkább a Citynek, a Chelsea-nek, vagy a Liverpoolnak. Divatdrukkerekre nincs szükségünk.Egyébként is, aki nem látja az igazságot, az vak. Moyes igenis jobban teljesít, tessék csak megnézni, sorra dönti meg a rekordokat a csapattal. A Stoke ellen például még soha nem kaptunk ki a Premier League-ben, de az Everton, a Newcastle, vagy a West Brom is emberemlékezet óta először érkezett nyerni az Old Traffordra. Aki ezeket az eredményeket tagadja, az egyszerűen hazudik, előre megfontoltan, rosszhiszeműen és galád módon. David Moyes igenis, jobban teljesít. Ha véletlenül mégsem, akkor is.

Amúgy is, mi a fenének magyarázkodni: Fergie megmondta, az a dolgunk, hogy bízzunk benne. Lehet, hogy az egész csak egy ördögi terv része, most elengedjük az ellenfeleket, hadd bízzák el magukat, aztán a végén, amikor már nem is számítanak rá, előzünk. Úgy sokkal jobban fáj, és a szurkolók is jobban örülnek. Nem igaz, hogy nem lehet elismerni egy ilyen ember érdemeit! Hiszen maga Ferguson választotta ki! Hát az ilyen, az csakis egy arany ember lehet!

moyes4Kiválóan látja, hogy sok a csapatnak, amikor egyszerre három sorozatra kell koncentrálnia. Már a BL-ből is megpróbált kipottyanni, de akkor az ellenfelek rosszindulatú aknamunkája miatt még nem járt sikerrel (miért, hogy lehet másképp értékelni, amikor valaki 4(azaz négy)-1-re kap ki tőlünk? Úgy, hogy közben Kagava a meccs egyik legjobbja… Undorító, szándékos csalás!), de az FA-kupában és a Ligakupában már kiköszörülte a csorbát. Külön öröm, hogy mindezt a kiesés ellen hadakozó csapatok ellen sikerült elérni, mert legyünk őszinték, egy City, vagy egy Chelsea ellen bárki ki tudott volna esni. Na, de egy Sunderland! És egy Swansea! Hát ahhoz már Moyes kellett!

Szívós munkájának köszönhetően stabilan a tabella első felében tanyázunk, és ha folytatjuk remek sorozatunkat (vagyis átlagban minden második meccsünket nyerjük), a szezon végén is meglesz a hetedik hely. A fanyalgóknak ez persze kevés, ők csak akkor vannak velünk, ha győzünk, nem látják át az egész tervet: Moyes a manchesteri vitrinből még hiányzó Európa Liga címre hajt, arra az egyetlen kupára, amit Fergusonnak soha sem sikerült megnyernie. Ördögien zseniális és ravasz.

A célhoz a leginkább illő játékosokkal erősít (Fellaini életében egyetlen BL-meccsen sem szerepelt, soha), de közben figyel arra is, hogy elhallgattassa a zúgolódó kritikusokat, a divatdrukkereket, akikből jelentős bevétele származik a klubnak. Ezért igazolta le pl. Matát, aki egyébként mellesleg Európa Liga-győztes. Az egyetlen, a jelenlegi keretünkben.

Így dolgozik egy vérbeli profi.

moyes3És meg van képe valakinek azt mondani, hogy nem elég érett az MU vezetéséhez? Hát mi van, most már akárhova bekötik az internetet? Az agyam eldobom, esküszöm.

A szurkolókra külön figyel, mégis, mi mással lehet magyarázni, hogy csak négy gólt kapott a városi rivális City elleni meccsen? Mikor a közvetlen rivális Tottenham és Arsenal meg sem állt 5-6 gólig, mi arra rendeztük be a játékunkat, hogy megússzuk néggyel. Dicséretes és tiszteletreméltó hozzáállás, lenne mit tanulnia belőle néhány magát szurkolónak nevezni merészelő létformának.

Közben egyébként utánanéztem: Ferguson ennél sokkal rosszabbul rajtolt a United menedzsereként. És, mégis, mi lett belőle! Csak a türelmet kell megadni, és Moyes is kupát, kupákat fog nyerni. Nem hiszem el, hogy még mindig vannak, akik nem látják: a mai világban egy menedzsernek legalább 25-30 év kell ahhoz, hogy igazán a maga képére formálja a csapatot. Ennyi időt mindenkinek adni kell, és aki ennél hamarabb eredményeket merészel követelni, az nem érti a modern futball törvényszerűségeit.

És egyébként is, David Moyes egy csodálatos ember. Kell ennél több?

 • Pingback: luther()

 • Pingback: Bruce()

 • Pingback: oliver()

 • Pingback: Juan()

 • Pingback: Joey()

 • Pingback: Alejandro()

 • Pingback: edgar()

 • Pingback: adam()

 • Pingback: Jeffery()

 • Pingback: kenneth()

 • Pingback: Austin()

 • Pingback: Hugh()

 • Pingback: clinton()

 • Pingback: jessie()

 • Pingback: Derrick()

 • Pingback: Leslie()

 • Pingback: terrence()

 • Pingback: Terry()

 • Pingback: karl()

 • Pingback: bradley()

 • Pingback: Warren()

 • Pingback: justin()

 • Pingback: Floyd()

 • Pingback: Julian()

 • Pingback: russell()

 • Pingback: Arturo()

 • Pingback: alexander()

 • Pingback: Raul()

 • Pingback: hogan interactive donna()

 • Pingback: Keleti pályaudvar, végállomás | Stretford End()

 • stanleykubrick

  “Vidics már el is köszönt?
  Persze ennyire még semmi sem biztos, viszont egyre valószínűbb, hogy a Man United szerb légiósa távozni fog a nyáron. Olaszországban már tényként kezelik, hogy Nemanja Vidics pár hónapon belül az Inter Milan játékosa lesz. Januárban is lehetett hallani a védő távozásáról, végül azonban maradt.”
  Olasz infókból.
  Lehet persze kamu is, meg minden, de azért lehet tényleg ránk férne, hogy sokan távozzanak? Na amúgy ezért vagyok morcos még mindig Fergiere. Most kb. mindenkit egyszerre kellene lecserélni ebben a csapatban Evra, Vidic, Rio, a szélek, Carrick hathatós pótlása, a teljes középpálya megoldása. Na erről szívesebben olvastam volna egy irományt.

  • United82

   Én biztos vagyok Vida,Rio,Evra távozásában is. Egyszerű üzleti ügy, mármint ha alaposan belegondol az ember akkor Evra és Vida esetében pénzügyileg egyértelműen az a logikus ha lelépnek. (nálunk már nem kapnak új hosszútávú szerződést csak ugye max 1+1évet , máshol kaphatnak 3-4 évet mint életük utolsó szerződése amit mondjuk 2év múlva már máshol se kapnának az életkoruk miatt). Rio meg sajna kiöregedett. Nincs mit szépíteni. Csak a renoméját rontja ha bárki nímand körbefutkározza hétről hétre.

 • EZS

  Egyébként ma van Jancsi szülinapja! Isten éltesse! 🙂

  • Moyes Story

   Már 19 éves. Hogy repül az idő. 🙂

  • United82

   Jaja HB. Meg Cének is 😀 Remélem Janu örökébe lép és pár év múlva mint potenciális világ legjobbját emlegetjük 😀

 • United82

  Vizsgáljuk meg egy nagyobb kitekintésben Moyes működését.

  Nyáron nemcsak nálunk hanem rengeteg helyen voltak edzőváltások.

  Azért akárhogy is számolunk eltelt július óta 7 hónap. Ez már nem 1-2 meccs, nem 1-2hét és nem is
  október közepe amikor még azt lehet mondani idő kell hogy saját képére formálja
  a csapatot.

  Nézzünk körbe Anglián belül:

  City- Pellegrini kb Mancinivel megegyező
  keretéből (plusz 2-3 igazolás), egy elképesztő támadógépezetet alkotott. Ha
  összevetjük a Mancini féle Cityt a Pellegrinivel akkor ég és föld a különbség
  pedig majdnem ugyanazok a játékosok alkotják.

  Chelsea- Ok Mourinho kicsit kilóg, mert már volt egyszer ott és gyakorlatilag
  az alapok a mai napig az Ő alapjai. De mégis pont a City elleni rangadón
  lehetett látni mennyire eltér a tavalyi Benitez féle csapattól ez a mostani.
  Teljesen más stílus, másfajta játék. Az előző évek legjobbját meg úgy dobta ki
  mint más a rossz ebédjét.

  Everton- Roberto Martinez szintén majdnem egy változatlan kerettel (itt is 2-3
  változás) egy teljesen más stílusban játszó csapatot alkotott, amit nem lehet
  összehasonlítani a tavalyi evertonnal.

  És akkor nézzünk most távolabb:

  Real Madrid- Itt is teljesen új edző és egy teljesen új taktika, és láss csodát
  nemrég arról szóltak a hírek h kb nem kaptak gólt 1 hónapon át. És persze ott
  is döcögősen indult ,de mára világos h mit és hogyan akar Ancelotti.

  Bayern- Pep odament egy elképesztően precíz gépezethez ami úgy össze volt rakva
  h még nekem is örömet okozott ahogy kifilézték a barcát. És ma hol tart a
  BAyern? Egy teljesen más stílusban cafatokra
  szedik az ellenfeleket. Pedig teljesen más stratégiával és taktikával mennek
  fel a pályára mint májusban. És persze lehet mondani hogy egy
  Kroos,Schweinsteiger,Thiago,JAvi Martinez,Götze középpályával könnyű bármit is
  játszatni. De mégis 6-7hónap alatt megváltoztatta Pep a teljes taktikát és a
  maga képére formálta a csapatot. (lásd Lahm szerepköre)

  No most Moyesban ez hiányzik. Eltelt 7
  hónap. Nem 1-2 meccs, nem 1-2 hét nem 1-2 hónap. Hanem 7. És gyakorlatilag
  fogalmam sincs mi az elképzelése arról hogy mit akar. Lehet mondani (és szoktam
  is), hogy a nyár és a váltás el lett rontva. Nem ilyen formában és nem ilyen
  módon kellett volna meglépni, de ha már megtörtént akkor Moyesnak valami tervel
  nem ártott volna érkeznie. És ok a nyár az igazolások miatt el lett
  rontva, a vezetőváltás se segített (Gill távozása)nem volt idő semmire. De akkor a meglévő keretből a saját elképzelései szerint valami irányt ki kellett volna jelölni és elkezdeni a munkát azok
  mentén. De én nem ezt láttam, hanem kb Janu kivételével Fergie csapatát, felállásait,cseréit és taktikáit, kivéve azzal a mentális erővel és győzelmi hittel ami Ferginél megvolt. És ez a mentális erő okozta hiány jön le minden balszerencsében és az eredményekben.

  Nem látom h Moyes 7 hónappal a munkába állása után bármi újat is elért volna, bármi olyat is tett volna ami az Ő védjegye, ami előrevetíti h mit akarna.

  És igen dilemmában vagyok, mert sajnos most a piacon nem tudok hirtelen edzőt mondani aki szabad és elérhető és nem tudom hogy nyáron lenne-e értelme még egy váltásnak, de lassan úgy vagyok vele hogy tökmindegy milyen módon megy kukába még egy év.
  Ha Moyes marad és nem leszünk negyedikek akkor nem fognak olyan kaliberű emberek jönni akikről mi itt értekezünk (pl Kroos)másrészt jövőre is kb 4-5ik hely között fogunk szambázni majdnem ugyanilyen módon. Ha pedig új edző jön
  akkor megint új év új elképzelések és megint kell pár hónap mire összerázódik a dolog és eljutunk februárig h írjunk valamit hogy akkor mit is látunk.

  Szóval lehet védeni Moyest meg lehet mondani milyen nehéz dolga van, de 7 hónap után arra NE hivatkozzunk hogy adjunk neki időt mert nem volt elég neki. Szétnézve Európában 7 hónap után pontosan meg lehet mondani hogy az adott klubnál az új edző megvalósította-e az általa elképzelteket vagy sem. És még csak nem is azt hogy eredményes –e vagy sem, mert azaz eredményekből látszik , hanem szimplán azt hogy hozott-e valami
  újat és látjuk-e mit akar, mik a tervei. HA 7 hónap alatt ez sem látszik, akkor igenis baj van és az edző képességei megkérdőjelezhetőek.

  • charlatan

   Mancini vs. Pellegrini – azért az nem egy túl nagy felfedezés, hogy az utóbbi jobb edző. a bl-ben sosem ment az olasznak igazán, a keret is tapasztalatabb lett európában egy évvel, így itt bárkivel törvényszerű lett volna az előrelépés. Ráadásul tavaly példátlanul töketlenkedett a támadószekció, ami pedig ugyanezek a játékosokkal egyszer már működtek a dolgok. Várható volt, hogy Dzseko és Kun nem lesznek örökké formán ráadásul ez a csapatrész olyan szinten let megerősítve a végtelen kesnek köszönhetően (elhozták a 12/13-as szezon legmenőbb még nem élpcsapatban játszó európai támadóit). Mi ilyenről nem is álmodhattunk pl. a középpályánál.

   • United82

    Le is írtam h 2-3 plusz igazolás. De a Mancini féle ultradefenzív fociból , csinált egy tökös támadófocit. És ezzel csak azt mondtam amit a többi tételemnél, hogy ott is észrevehető hogy új edző van és ez a pályán is látszik a taktikából és a teljesen más fociból amit játszanak tavaly óta. (nem Mancini vs Pellegrini a kérdés, hanem a régi vs új edző és h 7 hónap igenis elég idő arra h változtass ha akarsz valamit)

    • charlatan

     na igen, de mancini és pellegrini stílusa között már a korábbi csapatoknál is nagyobb volt a különbség, mint mondjuk Moyes és Fergie pragmatikus felfogása között. Az a 2-3 plusz minőségi igazolás egy csapatrészbe, ami papíron amúgy is bombaerős volt, meg tényleg nagyon sokat jelent.

   • United82

    a többi példámnál se az a kérdés h Benitez vs Mourinho v Moyes vs Martinez vagy Mourinho vs Ancelotti v Heynckess vs Guardiola. Hanem az hogy 7 hónap alatt teljesen világosak az új elképzelések és a csapatok kb úgy játszanak ahogy a nyáron kinevezett edzők elképzelték. Míg nálunk én nem tudok mondani semmi olyat amire azt mondom na ez Moyes és értem mit akar.

  • Er_Pupone

   Jogos logikusnak tunik az okfejtes. De azert ezek a jetekosok nagyon sokaig ugyanazt a rendszert jatszottak es bizony foleg a kozeppalyan nincsen olyanminoseg aki hatekonyan tudna mast jatszani (legalabbis en igy latom). Nagyon sok mindenben az orkokra hasonlitanak.

  • Er_Pupone

   Amugy a te kommented sokal jobb amint a poszt. A poszt az kb egy 13-14 eves gyerek szintjen van olyan elvakult egyoldalu.

  • godlikezaza

   van benne valami. gondolkoztam azon, hogy okoskodok olyannal, hogy az említett csapatoknál az új edző céljaihoz elegendő megfelelő és sokoldalú játékosok álltak rendelkezésre, de meggondoltam magam.

   • EZS

    majd én mindjárt! 🙂

  • EZS

   Viszont pont az a két-három igazolás hiányzik nálunk is, ami a Citynél, Realnál, Bayernnél megvolt. Ráadásul a felsorolt csapatoknak már az előző idényben is roppant erős és rugalmas keretük volt, ami rólunk nem mondható el. Sokan azzal jönnek, hogy egy bajnokcsapatot kapott Moyes, és azt “züllesztette le”. De véleményem szerint a tavalyi bajnoki cím az isteni csoda kategóriába sorolható (ami a “Fergie-faktor”, RVP szárnyalása és a többi csapat balf.szkodása keverékéből állt össze). Sok játékosunk nem azért van a Unitedben, mert olyan marha nagy klasszis, hanem azért tartják jó focistának, mert az OT-n rúgja a bőrt. (sokszor mulatok azon, amikor mondja a riporter, hogy milyen erős a MU padja, és ott ül Young, Cleverley, Hernandez, Büttner…) Ezek a játékosok beleillettek SAF rendszerébe, filozófiájába, de a sokuk semmi extrát nem tud, bár szeretjük őket, mert a mieink (pl. Young :D). Meglehet, ebből a keretből nem lehet kihozni többet úgy, hogy a két gólfelelősünk két hónapig sérült egyszerre, az éveken át két legjobb középső védőnk formája egyszerre esik vissza drámaian. Hétről-hétre más kezdő tizenegy lép fel kényszerűségből, vagy az olyan meccseken, ahol lehetne kísérletezni, az ellenfél kap két gólpasszt Vidictől vagy Evanstól, és futni kell az eredmény után. A balszerencsét és a bírókat nem is említem, mert egyrészt sokan tették már ezelőtt is, másrészt ezek tényleg nem lehetnek elegendőek a magyarázatra. Tény, hogy gyakran nem látni mit akar Moyes, és így 7 hónap után ez elég frusztráló is, viszont nem biztos, hogy csak az ő hibája.

   • EZS

    Ja, és a lényeget oda se írtam. 🙂 Ezért szerintem a legnagyobb hiba a nyári igazolások elmaradása volt. Már akkor se értettem ezt a “megnézi, mire képes ezzel a kerettel” dolgot.

    • charlatan

     így van, de a nyári igazolások elmaradásáról nagyrészt nem Moyes tehet – viszont, amilyen röhelyesen lett az akkor kommunikálva, arról igen.

   • United82

    Tökéletesen egyetértek hogy a keret nem olyan erős mint amit a tavalyi év mutatott. Azzal is egyetértek hogy ki kell cserélni a keret egy részét és hogy ezt már a nyáron meg kellett volna kezdeni (lásd a nyári váltás módját és kivitelezését ami 10es skálán 1esre sikerült megoldani szerintem)
    Mondom ezzel mind egyetértek. De 7 hónap után kéne lennie valami koncepciónak. Lehet én nem látom. Ha valaki lát valamit szóljon 😀

    • EZS

     Az a lényeg, hogy szerintem Moyes-nak van koncepciója, csak a körülmények egyelőre nem kedvezőek ahhoz, hogy megvalósítsa őket. Bár lehet, egy igazi klasszis Mester ezzel is megbirkózna.

     • István Tóth

      valamint a játékosok nem elég klasszisok ahhoz a koncepcióhoz. Ezért lenne fontos, hogy meg tudjuk tartani Rooneyt és RvP-t, mert ők a plusz, a klasszisok, akik meghúzzák a váratlant, különbséget jelentenek 1-1 pont, gól között. fontos lesz ezért a nyár. onnantól kezdve érzem igazán élesnek Moyes szerepét. addig meg akkor nincs más hátra, kísérletezni és nézni, azt, ami van, valamint reménykedni, hogy idén még lesz részünk kisebb sikerélményekben. ennyit szerettem volna hozzáfűzni a gondolatmenethez, mert a többiek szépen leírták azt, amit én is gondolok 🙂
      az alapcikket felhúzott szemöldökkel olvastam végig, kissé kaotikus, bár az tény, hogy megegyezik a csapatunk teljesítményével. 🙂 nade sebaj! jó fórumot teremtett 😉

  • Dzsuk1

   Sokkal korrektebb összefoglaló lett, úgyhogy köszi, ezzel már lehet érdemben vitatkozni is 🙂

   Egy dolgot Moyes védelmében: minden játékosnak adott lehetőséget a keretben, hogy bizonyítsa a rátermettségét. Szerintem ez korrekt. Sajnos az elvárásoknak néhányan nem tudtak megfelelni. Legalábbis szerintem. Szinte biztos, hogy nyárra teljesen kikristályosodik, hogy kinek muszáj távoznia a klubtól.

   Az általad említett csapatok kerete szépen összeállt erre az évre (nem mintha előző évben komolyabb gondjaik lettek volna), míg a Unitednél éppen olyan problémákat kellene megoldani, mint pl. az eddig alapemberek pótlása. (Gondolok itt Riora, Vidicre pl., de talán még az sem baj, ha Scholest is meg Giggset is ideveszem)
   Úgy látom, Ferguson Evans és Smalling személyében a védelembe számára megnyugtató megoldást talált, de a középpályát lyukasan hagyta, kicsit elaludt és nem szerzett minőségi utánpótlást és Moyes erre keményen rá is farag idén. Azt gondolom, nehéz hagyatékkal vágott útnak, miközben az ellenfelek combos kerettel tolják továbbra is. Bárhogy nézem, 4 világklasszis játékos kopott ki lassan, ami bármilyen klubot megviselne.
   Ehhez kapcsolódik a sok sérülés, amit így már nem bírt el a csapat és meg is látszott a játékon is.

   Lehet, hogy Moyesnak a hatalmas nyomást is meg kell szoknia, amit a United menedzsereként el kell viselnie. Elképzelésem sincs, milyen lehet ilyen teherrel dolgozni. Jó, akkor mi a rákért hoztak ide egy Mourinhot, aki már a Reál menedzsre is volt és akkora arca van, hogy a terhet nem is a vállán cipeli, hanem azon? Nagyon jó kérdés! Gondolom azért, mert a klub filozófiája nem az ilyen embereknek kedvez. Valahogy így vettem ki Fergie könyvéből. Azért hivatkozom erre, mert Moyesra az Öreg tette a voksát és az érveket az írásaiból lehet talán összegereblyézni.

   Továbbra is tartom, hogy a rossz széria miatt nem hibáztatható egy személy. Teljesen meg tudom érteni azt is, hogy valaki olyan bejegyzést ír, mint a fenti, mert az talán még könnyebb is, mint összeszedni minden tényezőt és azok alapján kialakítani egy álláspontot. Úgy vagyok vele, hogy megvárom, mit hoz a tavasz és majd utána megint kiértékelem magamban a dolgokat.

   A felsorolt érveim alapján nem tekintem a 7 hónapot hosszú időnek. És akkor most rám zúdíthatjátok az ellenérveket 🙂

   • janek_

    jó vita, lehet hogy végig is olvasom, de az még senkiben nem merült fel, hogy a poszt célja lehet hogy nem az elemzés/összefoglalás/problémakeresés volt? 🙂

    • wolandrule

     Pont ezért tetszik az írás, könnyen emészthető, szerintem vicces is. Nem kell folyton zabálni, Virág elvtárs is megmondta!

    • Dzsuk1

     én értem, de attól még pont jó fórum ahhoz is, hogy ezeket leirkáljuk 😀

     • janek_

      true

   • United82

    Én sem egy személyt okolok. Bőven benne van Ferguson és Gill ahogyan egyszerre távoztak méghozzá pont most amikor az átalakítással nem lehetett volna várni (tavaly egész tavasszal arról beszéltünk h nyáron meg kell kezdeni a rebootot). Benne vannak a játékosok is akik nem éltek az utolsó utáni esélyükkel. De benne van nyakig Moyes is aki Fergie tanácsának ellenére minden segítőtől azonnal megszabadult, lehet egy átmenet jobb lett volna. Ki tudja. És akkor a taktikai benézéseiről nem is beszélek.
    A lényeg hogy mindennek ellenére a 7 hónap szerintem elég hosszú idő.
    Mindenesetre kíváncsian várom a tavaszt és h mit fog kitalálni a Mata,Rooney,Rvp hármassal és látok-e valami koncepciót vagy csak azt h felpakolja őket 442ben és adjátok be a lasztit 😀
    De ha Fella felépül már lesz 2 embere is akit Ő hozott.
    Gyakorlatilag Evra kivételével játszathat egy olyan csapatot akik akár jövőre is itt lesznek , azaz elkezdheti a következő évi csapat építését….

 • Csordás Adrián

  BL-ben így változtattunk:
  Bekerült: Ben Amos, Darren Fletcher, Michael Keane (B-lista), Jesse Lingard (B-lista), James Wilson (B-lista)
  Kikerült: Anderson, Larnell Cole, Fabio, Sam Johnstone, Tom Thorpe, Wilfried Zaha

  • psychocska

   a james wilson nevezetű fiúra felhívnám a figyelmünket, nem tűnik egy tehetségtelen csatárnak

   • Csordás Adrián

    Kb egy éve olvastam róla valamit, hogy nagyon hasonlít a mozgása Giggséhez, azonban James csatár. Ennyi maradt meg bennem. Na meg az hogy Giggs is Wilson volt gyerekkorában. 😀

    • psychocska


     ilyen gólt is tud lőni a kisfiú

   • godlikezaza

    ez azt jelenti, hogy két-három év múlva eladjuk szaréhugyé alsóházba vagy Championshipbe

    • EZS

     vagy, ha nagyon jó, elviszi a Juventus ingyen!

     • godlikezaza

      egy angol? a taljánoknál? olyanról én még nem sűrűn hallottam (de értem miért írtad)

     • EZS

      Paul Ince is tőlünk ment az Interbe, úgyhogy a példa már megvan! 😀

     • godlikezaza

      ritka az ilyen mint a fehér (muhaha) holló:)

     • EZS

      hehe 😀

 • kvcstms

  én továbbra is azt mondom, h baromi sok sikeres év után, bőven belefér az, h moyes első szezonja szar legyen, sőt az is, h a második is. első körben ki kell alakítania a saját csapatát. és hát a jelenlegi keretből pedig ki kell szűrnie azokat akikre a jövőben nincs szüksége, ehhez idő kell, akár egy teljes szezon, azt gondolom nyárra már elég erős kész tervei lesznek a jövőt illetően. azaz igazság, h túlzottan hozzászoktunk a fergie féle siker faktorhoz. ahhoz, h az öreg kurva nagy motivátorként olyan játékosokból hozott ki 120%-ot, akikben jó, ha 70 volt. most másképpen mennek a dolgok, de nagyon nem értek egyet azokkal akik fél szezon után elzavarnák moyest. időt kell neki adni, és szép lassan összeáll a következő nagy United!

  • EZS

   Egyetértek, csak bennem van egy olyan félsz, hogy sikertelen szezon után (azaz nincs BL), meg tudja-e tartani Rooneyékat, illetve ha le akarunk igazolni egy klasszist (pl. Kroos) és más is érdeklődik iránta (pl. Arsenal/City, akik BL résztvevők), minket választ-e. Ezért (is) volt jó Mata leigazolása, és ezért lenne jó mielőbb Rooney aláírása, mert ők tényezők lehetnek abban a döntésben, hogy “miért a Unitedet válasszam?”

   Bár ez már mind lerágott csont, csak ismételjük magunkat szinte minden érvvel, illetve ellenérvvel.
   De én bízom Moyesban!

   • vervarangy

    ha rooney tényleg megkapta a betekintési jogot a klub terveibe, akkor már ne akarjon eligazolni. valószínűleg ez lehetett az oka annak is, hogy a Sirrel megromlott a viszonyuk, mármint, hogy wayne túl sokat követelt, olyan dolgokat, amelyekhez egy profi labdarúgónak általában semmi köze.

  • KiB

   egytértek
   nekem se tetszik, ami most van a meccseken, néha rossz nézni
   de akkor is kell idő. ha jövő ilyenkor is ugyanez lesz a helyzet, akkor már lehet aggódni
   amúgy tényleg semmi szerencséje nincs a fickónak, + úgy tűnik, hogy a bírók is most “vesznek revansot” Fergie-ért. viszont amit nem értettem pl. a stoke elleni meccsen: egy Rooney-nak ne kelljen már elmagyarázni, hogy széllel szemben nem ívelgetek. vagy amikor Clev fölérúgta 5 méterről (mondjuk az előtte tornyosuló stoke-hegy felett nem volt egyszerű dolga), vagy amikor egy szélső már a 15ik beadása megy sz.r helyre…
   kb olyan érzés volt, mint amikor egy kézilabda meccsen az edzőt hibáztatják, hogy a ziccert vagy a hetest a kapusba dobják. ezek a játékosok vannak annyira profik, hogy maguktól is meg kell tudni oldani az ilyen helyzeteket…
   volt hibája Moyes-nak, ezt nem vitatom. de én türelmes vagyok. vegye meg nyáron azt, aki illik az elképzeléseibe, aki a csapatból nem teljesít úgy, ahogy kell, azt zavarja el
   valóban nem látni még, hogy mit is akar játszatni a csapattal, de ha nem azért mindig más az összeállítás, mert rotál, hanem azért, mert mindig más-más ember sérül le, akkor nehéz egy koncepciót véghezvinni
   ahogy Clev is nyilatkozta: össze kell szoknia mindenkinek az új edzővel
   főleg úgy, hogy van aki (kis túlzással persze) nem ismert más edzőt, mint Fergusont

  • wolandrule

   Vagy nem lesz nagy United a működése alatt… Moyes-ból szerintem hiányoznak azok a képességek, amik egy ekkora csapat irányításához kellenek. Mindenkit megkövetek, ha sikeres lesz, de nem lesz. Ezt gondoltam a kinevezésénél, és azóta sem győzött meg finoman szólva. Amúgy, mi predesztinálja az Ő alkalmasságát??? Az Öreg sikeres volt mielőtt idekerült, nemzetközi téren is, Moyes mit tud felmutatni? Amit az Evertonnál letett az asztalra, azt sokan utána csinálják, nem igazán volt rajta nyomás, itt más sincs. Vagy védjük, mert Fergie azt mondta? Ha sikertelen lesz Moyes, az hosszú időre visszaveti a csapatot, ez nem a nyolcvanas évek, nemzetközi kupa nélkül, plusz a PL-ben is veszett nehéz lesz visszakerülni az élbolyba. Néhány elvesztegetett szezon sokba fog kerülni. Persze akkor is kitartok, kitartunk, hiszen We love United, de oktalanul ne védjük már Moyest, mindenféle pozitív visszaigazolás nélkül!

   • reelbeba

    Sajnos ugyanezt gondolom en is.

   • charlatan

    “Amit az Evertonnál letett az asztalra, azt sokan utána csinálják”

    Mesélj, mégis ki csinált Wengeren és Moyeson kívül ilyen kevés pénzből éveken keresztül olyan jó helyezéseket elérő csapatot a pl-ben? Laudrup-ot épp most rúgták ki + a pl-menedzserek átlagos élettartama kb. egy év, Martineznek eddig fél jó szezonja volt. Lehet, hogy most szarul áll a United és az is lehet, hogy Moyes nem húzza ki onnan a csapatot, de nehogy már semmibe nézzük, a korábbi munkáját és eredményeit!

    • wolandrule

     Miből jött le, hogy semmibe veszem az eredményeit? Azt írtam, hogy ez más szint, de tartom, hogy sok menedzser elboldogult volna, de ez mellékes. Wenger nyomás alatt építkezett a szarból, Moyes meg viszonylag stabil kerettel nyugodtan dolgozhatott. Miből derül ki számodra, hogy bírja a feszültséget, hogy tud bajnokokat, világsztárokat kezelni, hogy tud más szisztémát felépíteni, mint amiben az Everton játszott? Itt eredmények kellenek, ott nem volt muszáj.

     • charlatan

      abból, hogy azt írtad, azt sokan utána csinálják, miközben pont, hogy senkinek sem sikerült mostanában utána csinálni.
      Nyilván más szint a két csapat menedzerének lenni, ahogy te is írod és lehet, hogy ebbe most bele fog törni Moyes bicskája, de az sem igaz, hogy “ott nem volt muszáj” eredményesnek lennie, meg nem volt rajta nyomás, mert az elmúlt hónapok eseményei is azt mutatják, hogy hiába volt sikeres egy pl- közép vagy kiscsapat menedzser tavaly elég egy rossz széria pár vereséggel és meg is köszönik a munkáját: lásd West Brom, Cardiff, Swansea.

     • wolandrule

      Az Evertont nehéz összehasonlítani kiesés ellen küzdő csapatokkal, stabil klub, jó filozófiával. Még egyszer, remélem nem lesz igazam, csak jó lenne már ennek jelét látni.

  • bfgbobo

   küldtem levelet

   • Strigo

    Megkaptuk, királyság, valamelyik nap kilőjük.

  • stanleykubrick

   Szerintem továbbra sem a zavarjuk el pártján áll a szurkolók kemény többsége itt. Sokkal inkább értetlenül áll a jelenség előtt, ami idén lezajlott, illetve sajnos zajlik. Mert én már a hétvégi meccstől is félek.
   Viszont a keret kemény kicserélésére lenne szükség, főleg a védelem-középpálya teljes kipofozása érik, de nagyon.

 • bfgbobo

  mégis mit kell elemezni
  1.ha egy Charlie Adam 40 méterről duplázik?
  2. ha az ellenfél összes kapura lövése gól?
  3. ha komplett csapatrészek sérültek
  4. ha a legtöbbet játszok nem képesek húzóemberré válni (pl. Valencia, Clev)
  5. ha a húzóemberek 2 meccs után lesérülnek 3 hónapra
  akkor mégis mit elemezzen janek?
  mert így nem lehet se csapatot építeni, se eredményeket elérni

  • Dyer

   Azért ne fogjuk már a balszerencsére az idei produkciót, mert magam alá fosok menten. Egy meccsen lehet eredményt befolyásoló balszerencse, meg kettőn is – de hogy több mint fél szezonon át csak erre fogjuk, nos az irreális. A “kis”csapatokat le kell nyomni, el kell verni, mint buzi a faszát, pech ide vagy oda, és akkor nem ez van, hogy sérülés, meg balszerencse, meg nekik minden bemegy, nekünk meg semmi. Az meg nem balszerencse dolga, hogy egy orksereg ellen irreális körülmények közt baszkodjuk fel a labdát a nagy semmibe, az másnak az eredménye…

   • Fish08

    Nem csak a balszerencse a hibás, de benne van egy jó részt az is. Aztán Moyes, és a játékosok is hibásak.
    Szvsz ennek a bajnok csapatnak a kis és közép csapatok elleni meccsek 99%-át egy Mennyei Megyei III-as edzővel is tudnia kéne hoznia, mert focizni nem felejthettek el. Persze ez nem mentesíti Moysie-t a látható taktikai félrenyúlások, és a játékosok motiválatlansága alól. Mert az is látszik, hogy feltudja rázni a csapatot(és ezért rohadt dühös vagyok, hogy ezt nem állandóan teszi), mert mentünk már ki a második félidőre úgy, hogy hátrányban, és nekiugrottunk az ellenfélnek. Aztán persze védelmi hiba, és újabb gól.

    • RobinGood

     Egyrészt az nagyon leegyszerűsíti a dolgot, hogy a játékosok tudnak focizni, úgyhogy a kis és középcsapatokat verni kéne kvázi edző nélkül is. Másrészt meg én nem vagyok biztos benne, hogy amikor a csapat kicsit élesebb, akkor az Moyes miatt van-e vagy esetleg valaki más tud rövidtávon hatásosan motiválni. Ugyanis, ha Moyes lenne erre képes akkor ez szerintem nem csak néha fordulna elő.

  • Moyes Story

   Én például szívesen megnéznék egy olyan írást, ami a tavalyi, és az idei játékunkat, taktikánkat hasonlítja össze.

 • kuka

  Hat a posztok nem kene egyenes aranyba legyenek a jatekkal. Szinte az oldal szuletese otta kovetem az oldalt de ez eddig a legrosszabb, ami ide bekerult. Nem akarok ezzel megserteni senkit de nem indulatbol kene irogatni ez olyan, mint egy graffiti csak van benne vesszo.

 • Dyer

  Amikor az elejét olvastam, majdnem belebasztam a monitorba, hogy ki ez az eszetlen barom, aki kollektíve elzavarja a szurkolókat, de szerencsére elolvastam :). Egynek jó, de én janek_ úrtól várnék egy elemzősebb dolgot (ha van kedved persze pajtás!)

 • Attylon

  Rá lehetne repülni a most menesztett Laudrupra. Amit eddig Moyes elért, azt ő is minimum hozná ráadásul még talán a játék is nézhető volna. Mellesleg amilyen zseniális középpályás volt, talán tudná mi fán terem a jó spíler, aki érti és játssza a futballt, és normális keretet tudna maga alá építeni. Én megfontolnám.

  • Dyer

   Különben ez nem feltétlenül rossz ötlet…. szívem szerint akár most azonnal is jöhetne, ennél rosszabbul kétlem, hogy szerepelne!

  • Jok3r

   Ja, hozná az olyan “zseniális” focistákat mint Shelvey… 😀

   • Dyer

    RedNev a város határában összeverné.

   • Attylon

    Csak mert kellett neki egy romboló a Swansea költségvetéséből? Moyesról ki gondolta volna, hogy ide tud hozni egy Mata-kalibert?

  • reelbeba

   Nebassz, hogy Laudrupot lapatra tettek! Mondjuk mostanaban tenyleg elfaradt a Swansea, de azert voltak szep eredmenyeik. Nagyon szimpi figura, remelem kap meg lehetoseget (ha nem a PL-ben akkor a bohocligaban).
   Poyet meg az egyebkent akire erdemes figyelni, nagyon hasit a S’landdel.

 • Beyonder

  Vicc nélkül: aki tud írni egy értelmes “ellencikket” arról, hogy de igenis, Moyes a megfelelő ember még mindig, az tegye meg. Itt a címünk: manutdbloghu@gmail.com Ha megüti a mércét, kitesszük.

  • janek_

   egy ilyen írás Everredtől ütne nagyot

   • Moyes Story

    De tőled is. 🙂

    • janek_

     blogba szvsz a saját véleményét van értelme leírni az embernek, de igazad van, lenne egy bukéja 🙂

     • Moyes Story

      Egyébként én is bátorítalak az eddigieket összefoglaló, elemző poszt megírására. Még ha előreláthatólag nem sok mindennel értenék egyet.

  • Angus

   Én cikket ugyan nem irok, de fogunk mi még jelentős kupát nyerni Mojszal, meglássátok!:)

  • Dzsuk1

   A szerkesztőségben tehát mindenki egyet ért azzal, hogy Moyes nem jó a padra? Eddig ez így nem volt számomra egyértelmű.

 • reelbeba

  Azert marha erdekes, hogy mi szurkolok mennyire maskepp latjuk a dolgokat: ugyanazt a meccset/jatekost/managert teljesen kulonbozoen ertekeljuk olykor. Szerintem ez egy tok vicces iras!

 • wolandrule

  Januzaj lett január hónap játékosa, amilyen szar volt a csapat, gondolom azért mert Janu-val kezdődik a neve 😀
  A másik két jelölt: Welbeck, Smalling volt…

  • Rio

   Pont most olvastam én is, azért Welbs és Smalling jelölése minimum nevetséges kategória 😀

   • Gaben

    Welbecké miért is?

    • Rio

     Mert egy kibaszott katasztrófa az ember, volt két jó meccse, aztán hello. Istentelen sok támadást akadszt meg, egy valagnyi helyzetet hagy ki.

   • crpa7

    Csak Smalling jelölése nevetséges.Ja mégsem, ő közreműködött a legtöbb gólban januárban!

 • Csordás Adrián
  • Angus

   Szép idők voltak…
   Tegnap igen elkeseredtem a Man. City-Chelsea meccsen, mert azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon nekünk mikor lesz annyi klasszisunk a csapatban, mint nekik? De persze ekkor meg belegondoltam abba, hogy mi tavaly bajnokságot nyertünk bazdmeg, és hogy csalással estünk ki a BL-ből. Akkor most mi a fasz van?! Én újra olyan Manchestert akarok nézni, amilyeneket Moyes előtt.
   Szerintem itt a blogon, meg úgy általában véve is, nálam türelmesebb ember nem volt Moyes-szal kapcsolatban, de…

   • Nazara

    Nyugi, én elvakult fanatikusa vagyok, tőlem aztán az EL-ről is lemaradhat, leghamarabb egy év múlva leszek hajlandó itélkezni, három dolog alapján: 1, kiket és milyen elképzelés alapján igazol a nyáron
    2, milyen focit szeretne játszatni a csapattal és képes-e hosszútávon eredményes lenni
    3, mentálisan mennyire tudja összerángatni a csapatot, hogy amolyan Fergie-sen ráboritsuk az asztalt bármilyen ellenfélre, ha szükséges.

    Nekem szimpatikus, örültem a kinevezésének, most is bizom benne maximálisan, hogy összerántja a csapatot, mindenesetre eddig egyetlen egy dolog zavar, az pedig a nyilatkozatai, a mentalitása, de ezt már emlitették itt többen is szerintem: ez a “we need to make sure we try and win the game” szóval ez ide nem elég, mikor hallottunk olyat Fergie-től, hogy megpróbáljuk? Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

   • Günther Gebauer

    De meddíg kell várni????

 • reddevil72

  ez nagyon gyenge volt..

 • wolandrule

  Akiknek nem tetszik a poszt, azok azt hiszik, hogy Moyest a szél fújta be??? Hát nem, le vagyon írva minden tudnivaló! Király lett, üdítő írás, grat a szerzőnek!

 • RobinGood

  Ez olyan mintha valakinek túl hosszúra sikerült volna a kommentje 🙂

  Szerintem a témában a fő problémákat az alább hivatkozott írás elég jól körüljárta:

  http://stretfordend.taccs.hu/2014/01/14/kiserletezzunk-es-gondolkozzunk-mr-moyes/#more-345

 • Endy919

  Rendszeresen olvasom ezt a blogot . Posztokat , kommentek egyaránt , és többnyire tetszik amit olvasok .
  Na de ez valami botrány ….

  • Angus

   Egyetértek a cselzisemberrel, ennek tényleg nem sok értelme volt.

 • Abel Csabai

  Bocsi, ez tényleg gyengusz.

 • Jok3r

  Valaki elmondaná, hogy mi értelme van a posztnak?
  Nem vicces, nem is okfejtő, és nem elemző….
  Ha a szerző a haragját akarta kiírni, akkor szerintem itt lett volna arra jobb ember is. Ugyanis olvastam itt pár hozzászólótól jobb ellenérve(ke)t Moyes ellen.

 • stanleykubrick

  Ez most mi? Vagy miért?

  • Dzsuk1

   Kiírta magából a frusztráltságot, amit a szopórollerezés keltett benne és amiért Moyest hibáztatja. Valahogy mindenkinek fel kell dolgoznia a traumát 😀

   • janek_

    vagy ki akarta gúnyolni a Moyes-t teljesen képtelen érvekkel védők álláspontját?

    • Dzsuk1

     Akár.

    • Rio

     A főbb érveket kihagyta, úgy lehet nagyobb sikere lett volna a (szerintem) álnéven író szerzőnek 🙂

     • Rio

      Közben leesett az utalás az Ördög ügyvédjére.

     • EZS

      lehet, hogy Majka írta! 🙂

   • stanleykubrick

    Se érvek, se semmi, még iróniát se érzek vagyis gyenge. Én ezt nem is értem. Még, ha valami elemezgetés lenne.

 • psychocska

  én tudtam hogy nagy visszaesés lesz, de még nem tudtam eldönteni, hogy ez az általam várt, vagy annál kicsit több

  • Fish08

   Engem az “zavar”, hogy néha tudunk jól, szépen, vagy éppen hatékonyan játszani (leverkusen, Arsenal), de átlagban meg hígfos, vagy ha még jól is menne, nagyjából uraljuk a meccset, és lenne sanszunk, akkor meg jön Fortuna ls közli, hogy vegyétek a szátokba a nagy kékerest (chelsea, stokem sunderland, tottenham), és akkor jön, hogy fél csapat out, moyesout. Nem tudnám megmondani, hogy kinek mennyire hibája, mert nyilván a játékosok is benne vannak, de Moyesnak is nagy a felelőssége.
   Kicsit olyan mindenkinekakurvaanyját ez a szezon. A játékosoknak, Moyesnak, bíróknak, a Moyest védőknek, a Moyest kritizálóknak,(nehogy bárki magára vegye, nem ide szól, csak általánosságban ez az érzésem, ami átjön mindenhonnan), és persze a szélnek.
   és most jöjjön a Liverpoolnak és az Arsenalnak a jelmondata: Majd jövőre!

 • Rio

  Ez most nagyon félrement.

  • janek_

   akkor remekül rímel az idei szezonunkra 🙂

 • Szilveszter94

  Kicsit nekem ez a szezon tényleg olyan volt, mint az első randi, amit el kell halasztani, mert valami mindig összejön: amikor minden klappolt, jöttek a nehéz rangadók; amikor azoknak vége lett, jöttek az egyéni hibák, majd amikor azoknak vége volt, jöttek Moyes hibái. Pedig, ha minden klappolt, akkor ez a csapat jól játszott – mi az, hogy! Nagyon is! Csak miért kéthavonta egyszer áll össze úgy istenigazából a csapat játéka?

 • Dzsuk1
 • Limb for a Limb

  Én az előszezonban is furcsálkodtam a vereségeken, de ott még betudtam annak, hogy Dávid tippszmixel a nagy igazolásra. Azóta is vannak fura meccsek. Biztos Ronaldo és Messi a cél, na majd nyáron.

  • Szilveszter94

   Én az előszezonból egy meccset se láttam, csak hallottam, ahogy noname csapatok megvernek minket… kicsit furcsállottam, aztán amikor a Wigant meg a Swansea-t simán lerendeztük, akkor meg végképp nem értettem. A Chelsea ellen már látszott valami, de azt a meccset inkább José szokásos antifocijának tudtam be. Az első, amikor nagy szemekkel néztem, az a City elleni katasztrófa volt, de még az is magyarázható volt, hogy a City rohadtul erős hazai pályán. A WBA elleni meccsre viszont már nem volt kifogás.

   • RobinGood

    Azt hiszem engem is a City ellen vesztett el és nem az eredmény miatt, hanem ahogy ott ült keresztbetett lábbal és látszott rajta, hogy fogalma sincs mit tegyen. Kiábrándító volt a látvány és azóta nem egyszer megismétlődött.

 • Szilveszter94

  Mintha éreznék benne egy cseppnyi iróniát…:D

  • Beyonder

   Az kizárt!

 • Yossarian

  Ferguson se sok olyan játékost igazolt, aki korábban szerepelt a BL-ben. Fellaini ellen ez a leggyengébb érv, ami felhozható…

  • Angus

   Rooney, Ronaldo, Tevez, Nani, Anderson, Valencia, Jones, Young, De Gea, Lindegaard, Hernandez, Carrick

 • MU4ever

  De Gea is megnyerte az EL-t…itt bukott meg az “okfejtés”:D:D:D