Who are we? – Vakvágány

Gyenti Bálint még a Soton elleni bukta után küldte el vendégposztját, de “technikai problémák” miatt csak most közöljük. Bálint a 3-5-2-ről elmélkedik, és ugyan Lajos a Cambridge ellen a négyvédős felállás mellett döntött, valószínűleg (és sajnos) nem vesztette el aktualitását az alábbi elemzés.

lvggiggsIdei hullámvasutunk talán legmélyebb pontjára érkeztünk el, ami enyhén szólva furcsa annak tükrében, hogy a november másodiki City-zakót követően először kapott ki a csapat, tízmeccses veretlenségi szériát produkálva a bajnokságban. Ez alapvetően nem hangzik rosszul, de az utóbbi öt bajnokiból mindössze egyet sikerült megnyerni, mindeközben hétvégi győzelmével átlépett rajtunk a Soton, elbitorolva a harmadik helyet, a nyolcadik Poollal szemben pedig 5 pontra fogyott az előnyünk. Eközben a mutatott játék egy mindenféle potenciált és kreativitást nélkülöző valami, erre pedig nehéz magyarázatot találni egy van Gaal-kaliberű edzővel a padon. Megpróbáljuk.

Először érdemes megnézni a sérülések kapcsán már elővett háromvédős felállást. Valószínűleg vészmegoldásnak indult, az utóbbi időben viszont az egyre növekvő számú variációs lehetőségek mellett is ragaszkodni látszik hozzá Lajosunk, így elképzelhető, hogy ennek a felállásnak komolyabb szerepe lesz.

gyb1Pedig a háromvédős rendszerek kifejezetten népszerűtlenek Angliában, egyedül a kilencvenes évek közepén-végén jutottak szóhoz egy hosszabb fellángolás erejéig. Ennek oka roppant egyszerű: a 3-5-2-es felállásnak rengeteg előnye volt az unalomig használt 4-4-2 ellen. A plusz belső védő kiváló megoldás volt két csatárral szemben, ráadásul emberelőny alakult ki a középpálya közepén is. A három védőből kettővel lehetett embert fogni, míg a harmadik zónát védekezett közöttük, vagy zónázhatott az egész védelem is, ebben az esetben a két szélső CB-nek alkalmanként fullbacket kellett játszani. Egyértelmű hátránya volt a rendszernek a szélek gyengesége, de ezt a pálya közepén kialakított emberelőny és a jó ütemben tolódó védelem és középpálya remekül ellensúlyozták.

gyb2Az őrület hamar lecsengett, és a 4-4-2 visszaszorulásával sosem tért vissza igazán, mivel – mint hamar kiderült -amilyen egyértelmű előnyökkel rendelkezik a háromvédős a két csatárral szemben, olyan egyértelműek a hátrányai egy (vagy három, ízlés szerint) támadó ellen. Az egyszem csatár elveszik három védő között (valószínűleg vissza is fog lépni a középpályára), ez az emberelőny viszont azt jelenti, hogy a piros csapat valahol hátrányban lesz. És bizony, a kék fullbackek szabadon futkározhatnak a pályán. A másik alternatíva a 3v3-as emberfogásos védekezés: a három CB megpróbálja szorosan felvenni az ellenfél három támadóját, a szárnyvédők és egy védekező középpályás pedig megpróbálják őket elszigetelni saját középpályájuktól. Ez viszont veszélyesen széthúzza a védelmi vonalat, amit így gyerekjáték összekuszálni a résekbe mozgó szélsőknek, ráadásul a szélek továbbra is gyengék, a fullbackek könnyedén tudnak emberelőnyös helyzeteket kialakítani felfutásukkal.

Ez természetesen merőben nagyvonalú áttekintés, ebben a formában egyáltalán nem valósul meg a pályán, viszont egyes mozzanatokat és részleteket könnyen fel lehet fedezni (így mégiscsak volt értelme csépelni a szót).

Hogy rögtön ellentmondjak magamnak, nézzünk egy példát, ami a Valencia múltkori Real-verése lesz. Ancelotti három irányítót pakolt a középpályára, ami anno a Milannal nagyon jól működött, előre pedig két világklasszis támadót és Benzemát.

gyb3 Az érdekes rész pedig most következik: a Valencia 3-4-1-2-t játszott, a három CB pedig embert fogott. És nem is akármilyen embereket. Alapvetően egy-egy középhátvédet ráállítani Ronaldóra és Bale-re hatalmas marhaságnak tűnik, Espirito Santo taktikája azonban bevált: Orban és Mustafi kivonták a forgalomból a két szélsőt, eszközökben nemigen válogattak, de mindketten szinte tökéletes meccset hoztak le. A jó védekezésnek köszönhetően a szárnyvédők előtt megnyílt a lehetőség a támadások építésére, míg védelemben inkább a középpályát segítették. A Real középpályája finoman szólva sem volt stabilnak nevezhető, ezt kihasználva Gaya és Barragán több helyzetet is ki tudott alakítani, amik közül az egyiknek a végén a Valencia megszerezte a győztes gólt. A meséhez hozzátartozik, hogy a háromvédős rendszer szélei itt is gyengék voltak, Marcelo nem egyszer okozott komoly zavart felfutásaival. Összességében: Santo kockáztatott, és nyert, de ehhez szinte tökéletes játék kellett a csapatától.

gyb4

A meccs egyik kulcspontja, Orban v Bale

Tehát mégsem feltétlenül halott ötlet a háromvédős játék. Működőképes, de precízen kidolgozott taktika és rengeteg gyakorlás szükséges mellé, így látva, hogy a védőinknek mennyire nem fekszik ez a formáció, érdemes lenne más után nézni. A háromvédős rendszer azonban nem okolható egyedüliként az utóbbi idők sikertelenségéért, és sikertelenség alatt a rémesen egysíkú és minden átütőerőt nélkülöző játékot értem. A hiányzó láncszem a sebesség. Ez marhára egyszerűen hangzik, de tulajdonképpen az is. A komótos, lassú passzokkal felépített támadásaink semmi eredményre nem vezetnek, legtöbbször hátul ragad a labda, onnantól pedig egyszerűen nem tudunk mit kezdeni egy szervezetten védekező csapat ellen. Nincsen kontrajáték, nincs labdaszerzés után első szándékból vezetett támadás, és úgy tűnik, hogy van Gaal szándékosan fogja vissza a csapatot, kerülni próbálva a korábbi, adok-kapokba torkolló meccsek bizonytalanságát. Ezt alátámasztja, hogy a stílus egyik előfutáráról, a Hull elleni meccsről Lajos több sajtótájékoztatón is tett említést, tehát valószínűleg ilyen irányba próbálja terelni az építkezést. A lassú játék viszont tulajdonképpen a csapat legfőbb erősségét, a kombinatív támadószekciót fojtja meg, hiszen amíg sikerül előrejuttatni a labdát, az ellenfélnek van ideje visszazárni és elvenni a területet a csatáraink elől. Már ha egyáltalán sikerül előrejuttatni, hiszen a belső védők méretes passzstatisztikái arról árulkodnak, hogy az esetek nagy részében hátul ragadunk.

gyb5

Játékos, passzok száma, belső védők összesen és ennek aránya az egész csapat passzaiból

Zárójeles megjegyzés: ebbe a táblázatba belefért volna a Southampton elleni hazai is, de a cseréket követően Blind középpályást játszott és Blackett volt védő, így ebben a formában nem lehetett releváns adatokat nyerni a statisztikából. Ugyanez igaz a Villa elleni döntetlenre, ahol Carrick lépett fel a középpályára.

Ha ehhez hozzávennénk a mindenkori védekező középpályás statjait is (általában Carrick volt), még ezeknél is rondább számokat kapnánk. A következtetés kézenfekvő: az idő nagy részében a labda olyanoknál van, akik nemigen tudnak mit kezdeni vele, sőt ami ennél is rosszabb: a labda először hozzájuk kerül. Ha az ellenfél képes a hátulról épülő támadásokat megfojtani vagy a támadókat elszigetelni, meghalt a játékunk. Ha valaki erre nem képes, és teret hagy Carrick és a védők játszadozásának, a csatárok használható labdákat kapnak (Hull, Newcastle).

gyb6

Juan Mata-kapott passzok, balra a Stoke (1-1), jobbra a Newcastle ellen

Ez a rendszer tulajdonképpen előtérbe helyezi a leggyengébb csapatrészt, ezáltal kihasználatlan marad a fő erősségünk, a támadószekció. Rooney rossz formája is valamilyen szinten magyarázható ezzel, hiszen meccsek óta pozíción kívül játszik, és reménytelen helyzetben kap labdákat. Matára nincs különösebb panasz, viszont ő is képes ennél sokkal többre, akárcsak Carrick. Mindkettejük játékához szükséges, hogy tér legyen körülöttük, Carrick képtelen nyomás alatt teljesíteni, míg Mata nem tudja elegendő terület nélkül kamatoztatni kreativitását. Összességében tehát ez egy rossz rendszer. Valószínűleg olyan játékosokkal sem működne, akik képesek ebben a háromvédős felállásban játszani, hiszen marha nagy közhely, de attól még igaz: a modern foci alapja a sebesség.

gyb7

Tömörülés-narancssárgával a Stoke elleni (1-1) meccs

Mi tehát a megoldás? Vágjuk ki az egészet a francba, mert a vak is látja, hogy ez nem működik. Ha egy javaslatomat meghallgatná van Gaal az a következő lenne: térjünk vissza a Leicester elleni meccshez. Első hallásra ez baromságnak tűnik, de ássunk kicsit mélyebbre! A meccs első félideje a frissen felavatott diamond legjobb szereplése volt. A védők idegesítő és teljesen értelmetlen passzolgatását nyomokban sem lehetett megtalálni, Blackett 27, Evans majd a helyére beálló Smalling összesen 42 passzt hozott össze. (90 perc alatt. Hasonlítsuk össze a fenti számokkal, nem kell magyarázni a különbséget.) Labdaszerzés után általában keresték a legközelebbi középpályást, néha hosszú labdákkal operálva, így a csatárok egy rendezetlen védelem ellen rohamozhattak. Tehát gyors labdakihozatal pipa.

gyb8

Blackett-első szándékból előrejáték

Mindemellett a kapu elé érve is gyors megoldásokat kerestek a srácok, bár ez néha kapkodást és rossz kivitelezést eredményezett (di María 10 beadásából 2 volt sikeres, négyet az alapvonaltól 30 méterre engedett el). Ez azonban könnyen orvosolható, hozzáadva az egészhez Mata kreativitását (ezen a meccsen ő nem játszott) és jobb megoldásokat választva pofás összképet kaphatunk. Egy többé-kevésbé jól működő letámadást is prezentált a csapat, amit érdemes lenne erőltetni, hiszen Rooney, di María, Herrera és Blind személyében tökéletes embereink vannak hozzá, egy kis noszogatás hatására pedig Mata és van Persie (vagy Falcao) is hatékonyan szállhat be. Fontos kiemelnünk di Maríát, aki talán a kulcsfigurája volt ennek a rendszernek. Gyors, jól cselező játékos: pontosan ez kellett a középpályára, és az argentin remekül kamatoztatta képességeit. Jól sikerült szólói gyors és egyszerű áttörést jelentettek az ellenfél védelmén, egy ilyen helyzet után született a gólja is, érdemes megnézni még egyszer.

A védelem viszont rossz volt, ezzel kár vitatkozni, viszont alapvetően nem csapatszinten, hanem egyénileg volt rossz. A védők túl sok párharcot vesztettek, és nem reagáltak a Leicester elég egysíkú vágdelőreaszélen játékára – rendszeresen (pontosan 47%-ban) a tapasztalatlan Blackett oldalán próbálkoztak (ezért lenne jó, ha van Gaal néha beböfögne valamit a pályára, ha a játékosoknak nem tűnik fel az ilyesmi, az ő dolga lenne, hogy változtasson). Itt érdemes elővenni Blindet és az ő feladatkörét is. Három támadó középpályással maga körül az ő dolga lett volna elsősorban a középpálya stabilizálása és a védelem kisegítése, ám rendszeresen előrekalandozott. A direkt játék miatt kevésbé tudta kivenni a részét a támadásokból, de a védelemből nagyon hiányzott, és ennek meg is ittuk a levét – de azt, hogy ez mennyire az ő és mennyire Lajos felelőssége, nehéz megállapítani. Egy másik nagyon feltűnő dolog volt vele kapcsolatban, hogy rendszeresen a labda után futott, amikor a terület és a passzsávok lezárása lett volna az elsődleges feladat, így az ellenfél kontrái átfolytak rajta. Utolsó középpályásként ez végzetes hiba, és pontosan ezért nem megfelelő pótléka ő Carricknek, aki ebben a pozícióban hozza a legjobbját (tulajdonképpen ők két nagyon különböző játékos, akiket én nem is szívesen hasonlítgatok össze).

Summa summarum: a labdát minél gyorsabban előre kell juttatni, hiszen ott vagyunk a legerősebbek, így jut elég tér a Mata-Rooney-Di María hármasnak, akiknek meg kell tudni oldani a kreatív támadásépítés feladatát. (Ezen áll vagy bukik minden, a mostani játékunkban is ez hibádzik.) Hátra kell egy védekezésben fegyelmezett, jól helyezkedő karmester, és így befér a csapatba egy befejező és egy box-to-box középpályás is. Védelemben a támadóktól egész pályás letámadás, a védőktől pedig határozott, fizikális játék kell. Ezeket figyelembe véve a saját „tökéletes kezdőmmel” búcsúzom, aki pedig idáig kibírta, annak köszönöm a figyelmet.

gyb9

 • Pingback: check out here()

 • Pingback: quest bars()

 • Pingback: limewire free music downloads()

 • Pingback: diet plans for women to lose weight()

 • Pingback: gamefly 3 month free trial()

 • Pingback: match.com free trial()

 • Pingback: minecraft games()

 • stanleykubrick

  új poszt, új képrejtvény.

 • Csordás Adrián

  Ázsia kupa döntőt nézitek? egész jó meccs (főleg az afrikai kupának nevezett unalomtól jobb)

 • Rushmore

  Azt hittem nem veszünk senkit… bár ez több szempontból sem tiszta 🙂 Phil és Gary Neville eladott egy játékost Scholes és Neville közös csapatából??? De legalább van mégegy védőnk
  http://www.bbc.com/sport/0/football/31064087

  • Newton_heath

   U21-ben

  • psychocska

   @moyesstory:disqus elmagyarázza

 • Angus

  Na ma sem látom a meccset, mert ,,szerencsére” eltolták a havat a pályáról és lesz edzőmeccs. Faszom bele. 😀

 • Pokmalac

  • RedMark

   tudvan hogy eddig kiket vitt el a real, megis ez viselne meg a legjobban. a csapatot meg foleg

 • Krunyec
  • EZS

   Kurvára elegem van, hogy mi neveljük ki a játékosokat a szemétmocsokgeci realnak!

   • Krunyec

    És ez megy már 10 éve!

   • godlikezaza

    én inkább azt nem értem, hogy azzal egyetemben, hogy kineveljük őket, miért nem tudjuk beléjük nevelni, hogy a Real a megtestesült gonosz, ha lenne a pokolnak 10. bugyra azok ők lennének, és, hogy oda nem szabad menni.

    • EZS

     Mert úgy gondolják, ez köztudott, minek kihangsúlyozni.

     • godlikezaza

      egyértelműen ezt mutatja a gyakorlat:)

     • EZS

      Azt nem mondtam, hogy okosak! 🙂

  • CaptainRoy

   Azért De Gea is leveheti mélytorokra a méteres kékerest, már bocsánat.

   • Pokmalac

    ezt majd akkor ha eligazolt

    • CaptainRoy

     Persze, hogy akkor. De nektek se legyenek hiú ábrándjaitok…

   • mc_deere

    egy fail cikk miatt, tényleg? én pl. megnyitni sem vagyok hajlandó

  • Moyes Story

   “Everything is possible in the world of football. We want to keep him.”

   ezen vagy úgy felháborodva?

 • RedMark

  lui Fletcherrol: Now, he is in West Ham, so we have to wait and see.
  egyfelol nagyon nagyon sajnalom, hogy megvalunk tole annak ellenere, hogy mar nem a regi. masfelol viszont lui most sem hazudtolta meg magat 😀

 • Moyes Story

  közben csináltam egy kis szorgalmi feladatot:

  nem tudom milyen táblázatnak hívják ezt, de szerintem ezen lehet jól követni az eseményeket, a top4-ért folyó harcban, majd szezon közben frissítgetem

  • Napi vak

   Ez egészen elképesztő. Teljesen esélytelen, hogy az egészet kibogarásszam, de a Soton oszlopa a Manchester sorában biztos nem két piros mezőt tartalmaz sajnos 🙁

   • Moyes Story

    köszi, tudtam hogy vannak benne hibák, majd szezon közben előjönnek

  • Moyes Story

   ha csak azokat a meccseket nézzük amiket már lejátszottunk, akkor ilyen különbség lenne a tabellán:

   Soton 6
   Man Utd 4
   Spurs 4
   Arsenal 4
   Liverpool 1
   West Ham 0

   • Moyes Story

    azért az vicces, hogy ugyanazt a menetrendet ami a miénk a spurs, és arsenal ugyanúgy hozta

    az is jó hogy a poolt, és a west hamet már megvertük egyszer. idegenbe még mindkettőhöz megyünk, ha ki is kapunk, e tekintetben nem fognak rajtunk pontot hozni, ja és az arsenal sem, velük még otthon játszunk, ami freewin
    viszont a baj hogy spurs ellen csak ikszeltünk, őket muszáj verni, főleg hogy otthon lesz

    a szoton ellen viszont már nem játszunk idén, nekik ott kell bukniuk, ahol mi több pontot szerzünk

  • Kis Vak

   Az biztos, hogy a következő 5-6 meccsen meg kell tartanunk vagy meg kell erősítenünk a 4.helyünket, különben nagyon nehéz lesz odaérni. Márciustól csak kiélezett meccseink lesznek és ha addig nincs fejlődés, akkor nagy bajban lehetünk.
   Március: Szarkák idegenben, Spurs otthon, Pool idegenben
   Április: City otthon, Chelsea idegenben, Everton idegenben
   (Május: Arsenal otthon)

  • godlikezaza

   excel táblázatnak?

   • Moyes Story

    igen, erre gondoltam

    • godlikezaza

     örülök h segíthettem;)

 • RedMark

  a csudalatos bayernt olyan szinten kontrazza szet ez a wolfsburg amit oszinten szolva orom nezni. Arrol nem is beszelve hogy neuer egyik golnal sem vetodott…es meg hogy a vilag legjobb kapusa… a masodik gol meg valami gyonyoru volt 😀
  ne haragudjatok az offert csak olyan jo erzes ezt latni.

  • csakaMU

   ohh már kettő? na szépen kezdődik ez az év, remélem dortmund feltámadással folytatódik

   • RedMark

    ha tudod nezd meg a masodikat. Dost elete goljat lotte szerintem, pedig nem ellenunk jatszik..

    • csakaMU

     pedig sok jót még nem olvastam a csávóról, de a bayern naggyá teszi úgy tűnik 🙂 valóban elég kafa kis gól

  • Pásztor László

   Ugyanaz lesz a Bayern sorsa idén is, mint tavaly, össze kerülnek egy Chelsea/Real/Atma trió barmelyikevel, ami kulturáltan leparkolja a buszt, utána meg szarra kontrazza őket. Pep nem tanul

   • RedMark

    nem is sajnalom. a Unitedon kivul ne legyen europaban egyeduralkodo 😀
    centiken mult a harmadik kozben

  • psychocska

   debröjnt imádomszeretem

   • RedMark

    ha mutathatnek a csapatunknak alapszintu filozofit a kontrakrol akkor ez a harmadik tokeletes kepsor lenne.
    de szepitettek…

    • psychocska

     jó, de ilyen terület csakis egy hátrányban lévő bayern szintű csapat ellen nyílhat. a leszter ellen ezekre várhatunk egy hétig

     • RedMark

      az a resze mar egy leszternek is megy. az elotte 5-6 bajor kozott kipiszkalt zsebkedonyi teruletes tudatos szep passzok, na az volt donto pillanat

     • psychocska

      nem teljesen értem mit mondasz. egy leszter ellen nincs hely kontrázni, a tizenhatoson állnak 10en. ott aztán nyomhatod a szép passzokat, nem nagyon lesz belőle semmi

     • RedMark

      akkor en is felreertettelek. en arra gondoltam hogy egy egynullas meccsallasnal 80 perc kornyeken egy kemenyebben letamado csapat ellen igy kene kihozni a labdat. en a lesztert pont ilyen csapatnak ereztem miutan mocskosklettenburg feltuzelte oket.

     • psychocska

      ja hát igen, faszául kontrázni nem ártana ismét megtanulni, akkor is ha igen kevés csapat van, aki ellen erre lehetőségünk adódik

     • RedMark

      Fergie alatt hoztunk vele jo par meccset.
      debrojn meg kozben kivegezte a nagy bayernt

     • psychocska

      imádomszeretem

     • RedMark

      utolso dofesnek meg bejon bendtner is. kiutes 😀

     • Wayne úrfi

      Elég jól tolta

  • skiz

   ha elvetődik, a másik sarokba rúgja. tudom, fura, nem fotonból van a csávó, hogy előbb érjen oda, mint a labda.

   • RedMark

    nem ertetted a poent.

    • EZS

     Én értem, de minden De Gea-val kapcsolatos poén keserű, amíg nem ír alá. 🙂

    • skiz

     így jár az, aki idegen blogokon trollkodik

 • Moyes Story
  • Newton_heath

   Tetszene.

  • Csordás Adrián

   kifogástalan. csak kár hogy esélytelen

   • Moyes Story

    lassan haladunk, most hogy lui visszatér a 4 védőre, már csak a csatárok számát kéne redukálni 1-re

  • Porter Ramsey

   <3

  • csakaMU

   nem tudom te merre élsz, nálunk már elmúlt karácsony

  • ketomika22

   de jó lenne!! 🙂

 • crpa7

  Na,emberek.Kezdem azt érezni,hogy holnap tényleg 4-4-2-ben toljuk,majd és,hogy carrick sérülése miatt esetleg Herrera is több lehetőséghez jut,bár valszeg Fella kezd majd helyette.

 • Krunyec

  A semmiről beszél végig. De akit érdekel nézze meg. Fletchert sajnálom csak.. 🙁

 • psychocska

  visszatértünk a 4-4-2re feleim. örüljetek

  • Pokmalac

   blöff

   • Porter Ramsey

    újra kéne nézni azt is

    • Pokmalac

     mármint a kembridzs elleni meccset, újranézni ? egyszer is elég volt 😀

     • Porter Ramsey

     • Pokmalac

      nem írta ki, hogy nekem írtad és azt hittem Moyes s-nak 😀 azért lepődtem meg, a Blöff meg csodál és megunhatatlan

     • EZS

      én meg szimplán a láz miatt elvesztem a kommentek között az imént, bocs. 😀

     • RedMark

      jobbulast! ket hete szenvedek a lazzal en is.

     • EZS

      Neked is jobbulást! Ez a két hét nagyon rosszul hangzik.

     • EZS

      Minden reggel azzal kezdem. Influenzás is vagyok már egy hete.

    • Freeezer89

     jól mondod

   • Moyes Story

    szerintem nem, a legutóbbi kembridzs ellen is már 4 védő volt

  • psychocska

   Most shots conceded from crosses (Premier League): Man Utd
   Fewest shots conceded frm outside the box (Premier League): Man Utd
   #352

  • crpa7

   EZZZZZZZZ AAAAAAAZZZZZ! Azért az durva,hogy csak most tűnik fel neki,hogy nincs elég helyzetünk.

 • Porter Ramsey

  Keane being Keane:

  Police are investigating an alleged road rage incident involving former footballer Roy Keane.

  The 43-year-old former Manchester United captain is said to have got into an altercation with a taxi driver in Altrincham town centre, which led to police being called.

  A spokesman for Greater Manchester Police said: “At 11.30am, police were called to Ashley Road, Altrincham, to a report that a man had behaved aggressively towards another man. An investigation is under way to establish the exact circumstances surrounding the incident.”

  Keane, who has previously managed Sunderland and Ipswich and is currently Republic of Ireland assistant manager, lives in nearby Hale.

 • stanleykubrick
  • Angus

   Nehéz elképzelni, hogy ez az arab srác valaki lehet. 20 évesen csak itt tart, bár biztos volt oka rá LvG-nek, hogy leszerződtesse.

   • mc_deere

    jaja, kis ajándék a köztudottan fontos Salfordnak

 • crpa7
  • Angus

   Ez tipikusan azon ügyességi játékok közé tartozik, amelyekben Scholesy kb. 65 évesen is verhetetlen lesz. 😀

   • crpa7

    Akkor reaktiváljuk Scholest.

    • RobinGood

     Végre lenne egy jó döntése a menedzsmentnek 🙂

 • psychocska

  strootman térdébe belenéztek, nem nézett ki jól. megint lefőtt egy hosszabb időre. ezek után csodálkoznék, ha hummelst nem taposnák agyon a tavasz folyamán

  • Roland

   így még Andersont se adnám érte 🙁

  • Khal Drogo

   Nem lesz abból a strootman-ból már world class sosem.

  • Porter Ramsey

   ezek után valószínű, hogy más után nézünk vagy tévedek? Gündogan vagy valamelyik juvésra rérepülünk talán.

   • Angus

    Sneijderre

    • Porter Ramsey

     csak a vége ne Charlie Adam legyen

 • Khal Drogo

  Nagyon úgy néz ki hogy Cuadrado-t bezsákolta a Chelsea, aki még a BL-ben is bevethető lesz. Tavaly télen Matic-ot vették meg, ez a deal is tovább fogja erősíteni őket. Órákon belül bejelentik.

 • crpa7

  Szerintetek a chelsea holnap leveri a cicit így kb. bajnok lesz mi meg célba vehetjük a 2.helyet?

  • stanleykubrick

   Őszintén én egy harmadik helynek is rettenetesen örülnék. Sok évig nem tudnám feldolgozni, ha egymást követően kétszer is előttünk végezne az Arsenal.

   • stanleykubrick

    + FA Kupa győzelem innentől. Igaz még a 16 között se vagyunk, de nem baj.

    • Angus

     Ez már nem az “illik behúzni” kategória. Ezt meg kell nyernünk!

   • psychocska

    bejövünk harmadiknak és az arsenal lesz a második, csak hogy örülj

   • crpa7

    Amúgy costa nélkül sztem. lehet x lesz.

   • Khal Drogo

    Az Arsenalnak ma erősebb a kerete mint a korábbi években. Nagy meglepetés lenne ha éppen most nem lennének benne a top4-ben.

   • Angus

    Én csupán azt nem tudnám, ha megint olyan sokan végeznének előttünk. 😀

 • psychocska

  na reus úgy néz ki nem kell a bayernnek. túl olcsó lenne nekünk, nem?

  • Moyes Story

   a mocskosbájern rájött hogy nem fog hozzájuk menni, erre beadják ezt a szöveget hogy nem kell nekik mert túl sérülékeny

  • Porter Ramsey

   http://www.transfermarkt.co.uk/marco-reus/verletzungen/spieler/35207 elég sérülékeny, Woody már készíti a csomagot szerintem.

   • psychocska

    ez így már túl egyértelmű 😀 tuti elmegy a madridba, mi meg hozzuk bélt 500ér

    • Moyes Story

     vajon ha nem tudnak megszabadulni béltől, akkor is megveszik? a nyár nagy kérdése

    • Roland
     • Moyes Story

      és nem is néz ki úgy, mint akit elakarnak adni

     • psychocska

      a spurs cserepadjáról pár év alatt a világ legdrágább igazolása lett és ezt nem tudja elképzelni? hazudik!

     • Porter Ramsey

      majd jól lebassza az ügynöke, aztán hirtelen gyerekként Playstationön mindig a Uniteddel játszott. meglássátok.

 • Porter Ramsey
 • Rio

  Carrick négy hét OFF, nem igazolunk senkit, according to LvG.

  • Angus

   Ú de király, Carrick megsérült. Így is BL indulól leszünk

  • crpa7

   Így legalább Blind tuti vkp.-be tolja majd és talán lajos elfelejti a 352-tőt.

 • Moyes Story
  • csakaMU

   veseli 2.0? őt is csak azért vettük hogy megmutassuk, tudunk a szititől is venni játékost? vagy ez a gyerek tényleg elég jó?

   • psychocska

    játszott az első csapatban ritkábban játszók ellen és jó volt. semmibe nem kerül, be lehet próbálni

    • Moyes Story

     ki mikor játszott az első csapatban?

     • psychocska

      na ennek fuss neki még egyszer 😀

     • Moyes Story

      az iránt érdeklődnék, hogy amit írtál az kire vonatkozik? illetve mikor játszott az első csapatban ritkábban játszók ellen és jó volt?

     • psychocska

      mondjuk ha elolvasnád amit linkeltél, az nem volna hátrányos

      Sportsmail revealed last week how the 20-year-old right back, who only joined Salford in December, had impressed United staff during a game between United’s Under 21s and first-team fringe players.

      Adnan Januzaj, Darren Fletcher and Victor Valdes were among the stars to feature in that match, with El Fitouri standing out.

     • Moyes Story

      milyen meccs volt ez?

     • psychocska

      najó

     • Moyes Story

      januzaj fletcher és valdes mikor szerepelt együtt?

     • psychocska

      valaki magyarázza el neki, én már nem bírom ezt 😀

     • Moyes Story

      rajtad kívül nem tudja senki 😀

     • Rio

      De, hét elején mutatkozott be Valdes az U21-ben, arról a meccsről van szó.

     • psychocska

      nem, nem arról! 😀

     • Rio

      Akkor én is elhamarkodottan voltam okos.

     • csakaMU

      ez gondolom valami zártkapus barátságos lötyögés lehetett, ott volt impresszív a srác, ezért lecsaptunk rá

     • Pokmalac

      United U21 v United első csapat(ban ritkán játszók) amennyiben jól értem

     • Freeezer89

      during a game between United’s Under 21s and first-team fringe players.

     • psychocska

      magyarul bazze

     • Freeezer89

      elmécc a pitsába 😀

     • Moyes Story

      ahha

      mondjuk nem értem, hogy mi értelme van ha hozzáteszi hogy fletcher valdes, és januzaj is köztük volt

      viszont ha sziti játékosok játszanak a felnőttek ellen edzésen, akkor nem csodálkozom hogy sok a sérülés

     • Pokmalac

      ők példák voltak a ritkán játszókra

     • psychocska

      salford játékos volt és a scholes-neville duó ajánlotta be a csapatnak

     • Moyes Story

      ez nekem annyira nem jön be

      ha nevillék nem teszik magukévá a salfordot, valószínűleg az életben nem kerül ide

     • psychocska

      szereztünk egy játékost, akiről amúgy fogalmunk se volt. ezt még nem látom át miért is rossz nekünk

     • Moyes Story

      a játékoszerzés módja nem tetszik, mutyizás

   • Moyes Story

    eladtuk Vermijlt, és gondolom őt szánják a helyére

    a sziti drukkerek már biztos égetik a mezét

    • csakaMU

     a sziti drukkerek kb most tudták meg hogy volt ilyen játékosuk

 • Rio

  OFF: szerintetek ki a legirritálóbb sportkommentátor ma Magyarországon és miért? 🙂

  • Porter Ramsey

   tóccsaba. kell indoklás?

  • ketomika22

   Tóccsaba.. inkább hagyjuk

   • ketomika22

    meg az nfl-es szakkomentátor (ha ez számit) asszem a Herceg Ádám, a bowl.hu szerkesztője

    • Rio

     Nem a Kovács Sanyára gondolsz? Őt imádom 😀

     • ketomika22

      Sanyi a legnagyobb!!!! van az a szőke, vékony srác.. aki beszélni sem tud. na azt nagyon nem szeretem

    • psychocska

     na, hörit nem bántani. ő egy remek figura és mellesleg olyan szinten van képben, mint kevesen ebben az országban

     • ketomika22

      a szakértelmével/tájékozottságával egyet értek, de szerintem nem kommentál jól.. látszik rajta, hogy életében nem amcsi focizott, mindig csak azt mondja, hogy mit kéne csinálni egy csapatnak az adott helyzetben.. de gyakorlatban ezek a dolgok nem ilyen könnyűek.. én nem szeretem

   • ketomika22

    ja igen, és az mtva-s kommentátorok.. Gundel egy fokkal jobb náluk.. de a többi hulladék

  • psychocska

   lévai ferenc és tóccsaba fej fej mellett. pillanatnyi forma dönt

   • Rio

    Azért kérdeztem, mert pont most folyik egy párbeszéd köztem és a cimbora között a témában… Tóccsabát milyen hiányossággal nevezzük a listára?

    • Porter Ramsey

     józan ész

    • psychocska

     tájékozottság teljes hiánya. asszem ebből következik az összes többi faszsága

     • Porter Ramsey

      ez nem igaz, hogy nem tájékozott, csak nem tudja megkülönböztetni a hasznos és nem hasznos, valamint igaz és totál fals híreket, statokat. illetve nem tudja, hogy egy közvetítés alatt nem 80 percet kell anekdótázni és statisztikákat felolvasni. ergo: józan ész.

     • psychocska

      nem tájékozott, mert olyan helyekről informálódik, ahol irgalmatlan faszságok hangzanak el és ezt mindenféle probléma nélkül kürtöli bele a vakvilágba. legalábbis szerintem. amikor valaki elmond 5 általa ténynek vélt dolgot, amiből négyet csuklóból megcáfol az egyszeri szurkoló, akkor az tájékozatlan. főleg ha az embernek ez a szakmája

     • Porter Ramsey

      kicsit másfelé tereltem a témát, de amúgy igazad van. rossz helyekről, rosszul válogatott hírekból táplálkozik, így nem tájékozott, viszont legalább próbál az lenni. csak hát nincsen meg a józan esze ehhez:D

    • csakaMU

     nem tudom van e valamilyen szakkifejezés arra, hogy ha valaki görcsösen próbál vicces lenni, de sajnos olyan humorézékkel áldotta meg az ég, mint egy fadarabot. na az illik rá, az a szó

     • Porter Ramsey

      erre azt szoktam mondani, hogy olyan mint a faterom.

    • ketomika22

     Tóccsaba az első 3 helyezett!

  • EZS

   A verseny szoros. A sportklubbon van egy fickó, az Seria A meccseket szokott közvetíteni, a nevét nem tudom. Úgy beszél minden csapatról mint egy bennfentes, minden játékosról, mint egy haver, keresztnevén hívja, Milan-t soha se mond, csak rossonerit, meg ilyesmi. Na ő irritál.
   Homoki Lehel a hatalmas arca miatt.
   Ha Tóth Csaba volt a Cambridge ellen, akkor ő is.
   Most kb. ennyi jut eszembe.

   • ketomika22

    Sportklub.. ne is mondd

   • sallark

    Azt hiszem Világi Péterre gondolsz. Ilyen magas hangja van és idegesítő. 😀

    • EZS

     Még az is lehet, én csak “már megint ez a hülye”-ként ismerem. 🙂

  • United82

   Tócsa,Matuz,Egri V,Gundel

   • Moyes Story

    Gundelnek szeretem a hangját

   • Angus

    Egrit csípem valamiért, pedig 10 éve még nem szerettem. Gundi is jó

    • Porter Ramsey

     Egritől szenzációs volt, amikor levezette, hogy a Real-játékosok, miért wc-papír gurigákba rejtik a Dortmund elleni meccs az italukat. (hátrányba a Real) “az első félidő alapján másra is asszociálhat az ember, nem csak a reklámok elrejtésére” :DDD

  • Csordás Adrián

   DHP engem nagyon irritál

   • Porter Ramsey

    az valami új drog?

    • Moyes Story

     új programozási nyelv

    • Csordás Adrián

     majdnem 😀 Deák Horváth Péterre gondoltam

  • Angus

   Lehel néha kibaszott okos akar lenni, ezért mondhatni hogy irritáló.

  • Kis Vak

   Szerintem rosszul van feltéve a kérdés! Helyesen: Van olyan sportkommentátor, aki nem irritáló?

  • Wayne úrfi

   Az a farok aki elkezdett hamasz rodrigezezni a vb-n. Es igen, a sportklubon az az irritalo hangu csavo az olasz meccsek alatt.

  • KiB

   nem tudom, hogy még mindig közvetit-e, de nálam a sport tv-s Horváth Ferenc a nyerő…borzasztóan rühellem ahogy közvetít…sztem miatta nem nézek spanyol focit
   meg amit régebben a pool (biliárdos) közvetítéseknél műveltek az önimádó másik alakkal, az különösen bosszantó volt

 • Csordás Adrián

  Diego Costa 3 meccses eltiltást kapott

  • ketomika22

   Rooney sokkal gecibb volt.. meg rio is a tweetjével..

   • EZS

    Az a védő is 3 meccset kapott, aki szándékosan széttörte Eduardo lábát annak idején. Ostobák ezek.

    • ketomika22

     nevetséges! Cantona bezzeg 8 hónapot (?) kapott mert egy szurkoló felbaszta az agyát.. (na jó. az jogos volt :D)

  • Porter Ramsey

   amit azon a meccsen leművelt, az mindennek az alja volt. dupla ennyit is keveselném

 • psychocska

  “Fletcher is out of contract at the end of the season and has been granted a free transfer by the Old Trafford club,” the Dutchman tells the news conference.

  “‘He is now in West Ham, I believe. We have to wait and see. He is my third captain, an important guy in the dressing room. I like him as a human being. But he has not played so much.”

  • psychocska

   “Van Gaal also confirms he will not be signing anyone before the transfer window closes on Monday.

   “The Dutchman adds: ‘Every day I read that I am interested in players. I am not interested in players, only selling.'”

   hahaha

   • Porter Ramsey

    már őt is idegesíti Anderson jelenléte

   • Freeezer89

    real gangsta

 • Moyes Story

  keződik a sajtókonferencia:

  Louis van Gaal tells #MUTV that Michael Carrick will miss around 4 weeks with a muscle rupture

  • Porter Ramsey

   miafasz?

  • ketomika22

   beszarok.. idén még Evra is kidőlt volna fél évre

  • stanleykubrick

   Herrera így jó eséllyel többet játszhat. Blind meg remélhetőleg nem lesz balhátvéd, már ez is valami. Úgyis mindig szidjátok szegény Carricket.

   • United82

    jöhet a Blind,Fellaini,Herrera középpálya…Roo/Mata Maris Rvp/Falcao hármasal elöttük…
    Így gondolom Fletch és/vagy Ando is maradnak h legyen vésztartalék ha még valaki kiesne…

    • Moyes Story

     a diamond is jöhet vissza, carrick nélkül pont olyan szarul fogunk védekezni, mint abban a felállásban, de legalább lesznek támadásaink

     • United82

      Főleg a Leicester,Cambridge,Burnley hazai meccseken….
      a WHU idegenben szép 352 lesz vagy 4141 😀

     • Moyes Story

      most nézem ki fog hagyni 2 harmadosztályú ellenfél elleni fa kupa meccsett, illetve, leiszter burnley, sunderland hazai meccsett, és swansea, whu idegenbelit

      a whu ellenit kivéve az összes kötelező carrick nélkül is, a whu meg vele se lenne sokkal biztosabb

     • psychocska

      swansea idegen azért bőven a húzós kategória lesz

     • Moyes Story

      elég szar formában vannak, könnyebb kéne hogy legyen mint eddig

     • EZS

      főleg, hogy már Bóni sincs.

  • Csordás Adrián

   ha Shaw játékra kész akkor nem kellene hogy nagy gondot okozzon Májkül kiesése

   • ketomika22

    egyébként ha folytatjuk 3 védősben, akkor Fellainit elő lehet venni oda a romboló posztjára.. igaz a védők megint baszhatják előre a labdákat

  • psychocska

   újabb izomsérülés a semmiből. így tovább fiúk!

   • Freeezer89

    na azért nem kell nekünk Strootman! minek, van aki helyette is kidől hónapokra

  • Moyes Story

   amúgy meg az a muscle rupture?

   már új betegségeket is felfedezünk?

   • psychocska

    izomszakadás, nem mi találtuk fel. szar edzésmunka eredménye szokott ez lenni

    • Porter Ramsey

     Carrick amúgy is állandóan sérült volt az elmúlt években. ja, nem.

     • psychocska

      így jövőre se leszünk jobbak, az az igazság

  • Freeezer89

   mily meglepő

 • psychocska

  szegény bogdán megsérült, így a bolton elvitte egy hónapra amost

  • ketomika22

   vörös helyére vörös dukál

  • Moyes Story

   ben fuckin amos kivédi a pudli szemét

   • ketomika22

    akna 😀

 • Moyes Story
  • psychocska

   zseni! 😀

  • EZS

   vazze, beteg vagyok, köhögök és megfulladok ha röhögök!

   • Porter Ramsey

    dr. Freezer mindjárt felír neked 3 adag vasalást.

  • Freeezer89

   be kő zárni a netet mára, én asszondom

  • RafaRoo

   Hol találod ezeket? 😀

   • csakaMU

    twitya, faszbuk

 • Moyes Story
 • Csordás Adrián


  Szülinapos. Még mindig lenyűgöz.

  • Fish08

   “Dimitar, Berbatov,
   One look at City and he said fuck off”

  • psychocska

   a zseniális férfi

   • mc_deere

    ha harminc évvel korábban születik, a legnagyobbak között lett volna

    • Csordás Adrián

     ha nem kellene elmozdulni egy helyből a futballban, akkor ő lenne a legnagyobb 🙂 Tud bánni a labdával, fogalmazzunk úgy, hogy nem egy Welbeck. Itt egy Monacos videó, ha érdekel valakit:

     • godlikezaza

      mégis egy Welbeck szorította ki innen. hogy rohadna meg

  • RedDevil4life

   Azt nézve, hogy milyen támadásokat vezettünk, majd arra gondolva, hogy miket művelünk támadás címszó alatt mostanság, sírni támad kedvem.

   • EZS

    Tökéletesen értem. Ehhez képest a mai csapat olyan, mint egy botoxolt 60 éves színésznő, aki még dívának hiszi magát, de mások már csak kiröhögik inkább a görcsölését. Franc, nem kellett volna megnéznem.

  • ketomika22

   annyiszor láttam ezt, de mindig leesik az állam! sajnálom berbár, szimpatikus játékos volt.. egy igazi zseni

   • ketomika22

    ez a kedvenc!

  • Porter Ramsey

   elegance on and off the pitch. (egyébként Scholes egy-két gól előtt miket művelt már)

   http://www.whoateallthepies.tv/wp-content/uploads/2012/08/berba.jpg

   • EZS

    Emlékszem a képaláírásra régről. “Berbatov at medical in Monaco” vagy valami ilyesmi volt. 😀

    • godlikezaza

     kurva nagy volt 😀

  • György Márk

   hanyag elegancia olyan mint a labdarúgás fehér hattyúja mintha muzsikálna

  • Moyes Story

   jókat szoktam röhögni amikor valahol azt olvasom, hogy berba flop igazolás volt, bárcsak ne lenne nála nagyobb flopunk soha

 • Csordás Adrián
 • crpa7
 • km93

  Sziasztok!
  Abszolút nem kapcsolódik a témához a kérdésem és igaziból nem vagy Manchester United rajongó sem, de egy barátomat szeretném meglepni a csapatotok mezével, amire az ő nevét szeretném íratni. Mivel eddig csak olyat találtam ami a, horror áron van; b, Thaiföldről jön és 3 hét múlva érkezne meg, ezért döntöttem úgy végső kétségbeesésemben, hogy felteszem itt a kérdést, hogy Ti tudnátok-e ajánlani olyan honlapot ahonnan tudok ilyen mezt rendelni. Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

  • RafaRoo

   Hivatalos honlap esetleg, de gondolom arra gondoltál, amikor horror árra gondoltál, mást nem nagyon tudok. Hacsak esetleg a haverodat nem úgy hívják, hogy Rooney 😀

   • km93

    Igen, arra gondoltam a horror ár alatt. Nem sajnos nem úgy hívják :/ de majd mondom neki, hogy igazán megváltoztathatná… 😀 Azért köszi szépen! 🙂

  • Moyes Story

   a horror ár az azért van mert ennyi az ára az idei mezeknek, ha olcsóbb akkor vagy átverés, vagy hamisítvány

   szerintem ha csak annyi a lényeg, hogy united mez legyen egyedi névvel, akkor jó egy régebbi mez is, az idei úgyis ronda 🙂

   • RafaRoo

    Ne bántsd az idei mezt, vannak érzései.

   • Angus

    Nem olyan ronda, engem a 11/12-esre emlékeztet a nyaka miatt, az meg nagyon tetszett 🙂

   • km93

    Köszi! 🙂 Megpróbálom 😀

   • RedDevil4life

    Én a két évvel ezelőtti mezt 3200 forintért vettem a Nike outletben. 🙂

  • Moyes Story

   amúgy ha a barátod United drukker, és megakarod lepni ajándékkal, nem félsz ha beírsz egy United fórumra ebben az ügyben és meglátja? 🙂

   • km93

    Ez nekem is eszembe jutott.. 😀 De végül a kényszer törvényt bont alapon bevállaltam 🙂

    • Moyes Story

     lehet hogy engem akarsz meglepni, csak nem tudunk róla….

     de valszeg nem mert akkor tudnád, hogy én azt akarnám a mezre íratni, hogy “Andesron”

     • bfgbobo

      ha most feltöltök egy képet az Andersonos mezemről, akkor irígykedni fogsz?

     • Moyes Story

      ha nem Andesron van a hátán, akkor nem

     • bfgbobo

      hát, pedig az van…

     • EZS

      az andersonos mez fényképezéséhez nagylátószögű kamera kell, ugye?

   • Achi

    Ez a legbizarrabb beszélgetés eddig, amit valaha láttam ezen a blogon 😀

    • EZS

     Azzal még meg lehetne fejelni, hogy 12-en válaszolnak, hogy “tudtam, hogy jó haver vagy, ezt a mezt szeretném!” 😀

   • stanleykubrick

    És ha.meglátja? Akkor kiderül, hogy kiről van szó? Nem hiszem.

 • Moyes Story
  • crpa7

   Húúúúúúú…hát,ha ez megtörténik én esküszöm elélvezek.Amúgy Pilger megbízható,mert még soha nem halottam.

  • Newton_heath

   BS

  • csakaMU

   naaaaaaaa azt tudnám értékelni

  • Moyes Story

   hámölsz a 2013/2014-es szezon kezdete óta 39 meccset hagyott ki sérülés miatt

   illik a filozofiba

  • ketomika22

   az fasza, ha úgy folytatja ahogy idén meg sem lepődöm, hogy leigazoljuk.. mi a fasz történik itt?

 • psychocska

  falcao ismerkedik a hó nevű intézménnyel és górálja a feleségét a kertben
  https://pbs.twimg.com/media/B8iOpcKCcAAwhL_.png

  • crpa7

   intézmény?

   • EZS

    górálja?

    • Rio

     Az a dolog, amit vasalás után csinálnak az emberek.

     • crpa7

      :DX

    • Freeezer89

     viccet félretéve engem is érdel ez a górálás

  • Moyes Story

   még jóhogy tél van különben radamel állhatna neki a fűnyírásnak, ezen a 2 hektárnyi telken

  • csakaMU

   remélem nem próbálta meg felszívni

   • Newton_heath

    Az Mutu. 🙂

  • ketomika22

   ott legalább van. itt meg elolvad bazmeg 🙁

 • psychocska

  közben vannak hírek
  -strootman térdén kisebb műtét lesz elvégezve. ha nincs nagy para 1hónap out, ha van, akkor több
  -cuadrado->chelsea egyre biztosabb
  kíváncsi vagyok le tudják e passzolni valami nevetségesen nagy pénzért schürrlét

  • Angus

   Kétségeim vannak Strootmannal kapcsolatban… persze csak akkor tudnánk meg milyen igazolás volt, ha idejönne

   • psychocska

    ez így húzós lesz, főleg ha találnak valamit a lábában. akkor lehet vége a szezonjának

  • mc_deere

   én schürrlét illetően egy wolfsburgi kölcsön+opció dologról hallottam, ezzel a farkasoknak szvsz meg is lenne a BL-hely a buliban

   • psychocska

    gazetta szerint salah megy firenzébe kölcsönbe. ha schürrlét is lepasszolják, igen kevesen maradnak

    • mc_deere

     jaja, akkor ez így meglepő lenne. mondjuk, hogy ebben a salakban ki, és pontosan mit látott a Chelsea-nél, rejtély

     • Moyes Story

      lőtt ellenük gólt, ha jól tudom nem is egyet

     • mc_deere

      ja, streller is, mégse vették meg

  • csakaMU

   Hummels?

   • psychocska

    nyáron

    • csakaMU

     most esélytelen?

     • psychocska

      szerintem igen. hummels jó arc, nem hagyná ott a dortmundot ilyen szar helyzetben meg szerintem el se adnák most

     • csakaMU

      szerintem meg van az a pénz. egy fokkal se lenne nagyobb köcsögség mint amit mondjuk göce meg lewa csináltak

     • psychocska

      háde pont ezaz, hogy hummels nem köcsög

     • EZS

      Épp ezért szerintem nyáron se jön. Max. ha küldik.

  • psychocska

   mondtam hogy lerendezik egy hét alatt
   https://twitter.com/TeleFootball/status/560838090495778818

   • Moyes Story

    the sun > met ló

  • psychocska

   bakker, schürrlét 20milláért passzolják le a wolfsburgnak. hihetetlen, hogy rajtunk kívül még a szart is el tudja adni mindenki

   • skiz

    ti azok megvételében vagytok jók

    • psychocska

     🙁

    • crpa7

     Kinek a pap kinek a papné.

     • skiz

      hát, Schürrle legalább olyan jó a posztján, mint di Maria csatárban

     • crpa7

      Nemtom nekem mindig jó játékosnak tűnt ez a schrüle,de kb. egy ujjamon megtudom számolni hányszor láttam játszani.

     • skiz

      hát, látod, valaki ‘szarnak’ tartja

     • Moyes Story

      miért nem az?

     • skiz

      szerinted suárez is csak bemákolt egy jó szezont, szal, nem tom, mi az elfogadható válasz

     • Moyes Story

      tehát szar 🙂

     • skiz

      a nálatok letolt félszezon alapján, melyik szupersztárt vennéd meg?

     • Moyes Story

      ki számít szupersztárnak?

     • skiz

      tehát egyiket se “:)”

     • mc_deere

      ha válaszolhatok, én mindet hoznám, ismét, újra, csak kevesebbért. de hát van egy eddy-nk, ez jár némi felárral, viszont amíg piaci alapon megkeresett pénzt költ a csapat (ráadásul nem is az enyémet), addig nem különösebben érdekel az ilyesmi

     • Moyes Story

      nálam csak Maris, őt a szezon elején láttuk, hogy milyen klasszis játékosként, azóta Lui próbálja minél inkább semlegesíteni, de ettől még nem lesz rosszabb játékos

     • mc_deere

      schürrle egy jó közepes játékos, ennyi, nem véletlen, hogy elit csapatokban (válogatott, Chelsea) max 12. ember tud lenni

     • skiz

      a chelsea-ben inkább játszatta a kőjobblábas azpiszf… szal a baszk gyereket bal oldalon, ivanovicot jobb oldalon, csak hogy a kőkemény cahill kezdő tudjon lenni
      + mindig felküldött egy csatárt, és baszott hadrendet váltani, amikor torresék hárman homokoztak össze annyit, amennyi egy közepes csatártól elvárható
      nem tévesztek szerepet és tudom hány kiló vagyok, de josé azé’ nem olyan lóvé efficient

     • mc_deere

      az a helyzet, hogy schürrlét a közepes willian szorította ki, nem is értem, hogy jön ide azpi. és a vb-n is előbb kezdett az ezeréves klose, meg a nyeretlen kramer, mint hogy valahogy be lehessen szuszakolni schürrlét.

      lehet kutyázni az edzőket, de szerintem nem véletlen, hogy a német nem tudta hozni az áttörést. egy higgadt, gyors, tisztességes befejező, de összjátékban, és pláne 1v1-ben bőven nem elit

     • Moyes Story
     • skiz

      nyilván, vitán felül áll, hogy josé játékához a brazil gyerek kell, de – és igen, tudom, meredek az összehasonlítás – bale a védő rootok ellenére se képes megfelelő védőteljesítményt produkálni, aztán valahogy más rendszerben csak megoldják.
      mindentől, pláne ettől a témától függetlenül, löw-re hivatkozni kár

     • Moyes Story

      Azpikuláta a PL egyik, hanem a legjobb védője. Ivanovic meg a világ legjobb hamis kilencese

      csozénak ilyen emberek kellenek a pályára, nem futóbolondok

     • skiz

      én nem állítottam, hogy josénak erre az amúgy igen szimpatikus buzigyrekre szüksége van, hanem szimplán azt hogy a ‘josénak nem kell = fos’ tétel faszság. ibrát is eladta

     • Moyes Story

      azért a wolfsburgba igazolás engem meggyőzne

     • skiz

      azé’ me viszonylag kevés pakisztáni drukkol a wolfsburgnak, még lehet jó csapat

     • Moyes Story

      persze hogy jó csapat, de minek igazolna oda valaki, aki nem szarabb a középszernél?

      mit fog ott nyerni? talán a német mikiegeret, ha a bájern már annyira unja, hogy bealszik a döntőben

     • skiz

      azé’ me’ röhejes lóvét fizetnek neki egy bl-csapatban, ahol még kezdő is lehet és nagyjából azt kell csinálnia, amit tud. azt megértm, ha valaki vénségére elhúzna címet nyerni valahová, de elbaszni a prime éveket szerintem vétek. btw, nézd meg balo cv-jét, kurva imponáló, jövőre má’ jó eséllyel inkább lesz könyvkiadó, mint első osztályú focista

     • Moyes Story

      nem hiszem hogy több lesz a fizuja mint a kelsziben

     • skiz

      de bruyne 5 milliót keres euróban, kisebb járulék- és adóterhek mellett, schürrle 4,8-at kap asszem, szarabb viszonyok között. és azé’ londonban drágább a kenyér kilója, bár igaz, könnyebb ízlésnek megfelelő mixet találni kurvákból.
      ez a gyerek eldöntött a kis tokás cimbijével egy vb-döntőt németországnak, szal szerintem kifizetnek ennyi pénzt neki, nagyon simán. pláne hogy alig van német a keretükben, nemhogy világbajnok
      ez kurvára win-win szitu josénak is, a kis buzigyereknek is

     • Moyes Story

      szerinted hova férne be betonkezdőként a wolfsburgon kívül?

     • skiz

      demichelis befért a tavalyi pl-bajnok kezdőjébe. én itt elvesztettem a fonalat

     • Newton_heath

      Ez mekkora szöveg már. :-))

     • crpa7

      De a dinamó elég jól járna vele,ha 20-ért elpasszolnák.

  • David_MOTM

   az az idegesítő, hogy a Chelsea ezzel megint indokolatlanul jól jár (lásd David Luiz üzlet), így az FFP-jük egyre jobb (tágabb) lesz.

 • Angus

  Off:
  Nem szeretem Riberyt, a Bayernt meg még inkább nem, de ez egy szimpatikus cselekedet a részéről, ha valóban be is tartja. Ha megnézzük, az igazán jó spílerek zöme max 4-5 helyen fordult meg pályafutása alatt. Nem az az original klubhűség, de tiszteletre méltó és szerintem követendő.
  m.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bayern-ribery-mar-tudja-hol-folytatja-a-kovetkezo-evekben-2391343

 • csakaMU

  OFF: egyébként Ronaldo kétmeccses eltiltása is teljességgel nevetséges. Sima három meccs, ez az alap. De tudjuk hogy melyik lesz a soron következő harmadik meccsük? Igen az Atleti elleni városi derbi, ott meg ha nem játszik cörö már buktak jó pár millió nézőt.
  Mikor Rooney 2011ben elejtett néhány gyönge fákkot a kamerába nem igazán mérlegeltek ilyen dolgok miatt a bírák, jött az eltiltás meg a pénzbünti is, pedig utána FA kupa elődöntőt játszottunk a szitivel.

  • Didier90

   Jó de a Laligának azt is mérlegelnie kell, hogy a Real-Barca, CR-Messi duo miatt érdeki az embereket az egész. Nem fogják Cr-t elmeszelni hosszabb időre bármit is csináljon, és pénzt se fognak a kissebb kluboknak adni akkor se ha tönkre mennek

 • psychocska

  BREAKING
  http://sportwitness.ning.com/forum/topics/manchester-united-set-for-talks-with-brazilians-over-shock-3-5m-d

  :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  • Bixoww

   Én kajak sajnálnám 😀
   Tartsuk meg csak kabalának! 😀

   • csakaMU

    fred the red helyett ando the fat? már felvetettem korábban is, nem rossz ötlet 🙂

  • RedMark

   tenyleg szarul ereznem magam ha lelepne…:D

 • Moyes Story
  • Fish08

   Shrek1, Shrek2 🙂 Rooneynak még volt haja 😀

   • Moyes Story

    most is van

    • Fish08

     Akkor: Rooneynak még több haja volt. 🙂

     • ketomika22

      eredeti haja volt 😀

 • Moyes Story
  • RedMark

   nagyon cukik, en is most neztem instagramon. ja meg minden masodik komment az hogy david ird ala a hosszabbitasod legyszi…:D

  • csakaMU

   fiúk a klubból?

 • psychocska

  a nyár legizgalmasabb transzfere már be is következett
  https://pbs.twimg.com/media/B8hCPYWCAAEHKCf.png

  • ketomika22

   LOL

  • csakaMU

   egy-két karlendítés és hamar a szívükbe zárják majd

   • Angus

    Comment of the year!

  • mc_deere

   az utóbbi évek legfaszább Laziója ez a mostani, fogalmam sincs hova férne be

   • sallark

    Sehova.

 • psychocska

  Raiola on Pogba “He’s like a Van Gogh: who knows what he’s worth? Depends on how much money you have in your pocket who wants to buy him.”

  ezt a hülyét

  • Moyes Story

   “Pogba will leave this year or the next.”

   • psychocska

    #noshitsherlock

    • Moyes Story

     ez csak azért érdekes, mert a szegény juve-nál az a körítés éppen most, hogy pogba hosszútávon tervez velük, és akár rekordösszeget és képesek visszautasítani, nem tudom örülnek-e, hogy az ügynöke ilyeneket nyilatkozik

     • psychocska

      alig várom ahogy az első 80millás ajánlatot méla undorral visszadobják. reális

     • Moyes Story

      az egész szutykos juve, pogba nélkül nem ér annyit

  • EZS

   Ez a csóka Ibra ügynöke is. Borítékolható, hogy nem az lesz az utolsó klubja, amelyik megveszi.

 • RedMark

  a mencseszter ivning nyuz szerint hummelsert nyaron 50et sem sajnalnank. meg laporte is 40 koruli osszegert jonne. csak en sokallom?

  • Fish08

   Nem. Szerintem mindenki sokallja.

  • Moyes Story

   SportBildről származik a hír

 • United82

  Old Trafford season ticket holders must splurge up to £60 on a seat for Tuesday’s clash with Cambridge or face being banned for the club’s next Premier League match….
  Azért ez röhejes 😀

  • csakaMU

   Genya lépés, de úgy olvastam a bérletesek nyáron bérletvásárlás előtt tájékoztatva lettek róla, hogy ez így lesz, szóval késő bánat, eb gondolat. Így próbálják meg kissé mesterségesen fenntartani a kupa vonzerejét.

   • Freeezer89

    jah, nem, hogy 65000 kémbridzsi jönne 😀

    • csakaMU

     laknak ott egyáltalán annyian? 😀 egyetemisták nem érnek

  • psychocska

   ha jól emlékszem előző szezonban vezették be ezt a rendszert. de ha jól tudom, akkor szezon végén vissza lehet igényelni a sunderland jegy árát, amennyiben a klub el tudta adni. természetesen úgy hozzák le, mekkora szemétség ez a klubtól, holott ez egy nem ma kezdődött rendszer

   • csakaMU

    jaja, ez így van. ha találnak vevőt a delikvens helyére akkor visszakapja a meccsjegy árát

  • Az lenne az alap, hogy akik idegenben végigszenvedték az első meccset, azok ingyen juthassanak be. 60 font a Cambridge ellen, beszarás.

   • psychocska

    mik vannak. de hogy a jegyárak jövőre is be vannak fagyasztva, arról egy kurva kukk nincs sehol

    • Te most komolyan egyetértesz ezzel? Nézz utána, hogy viszonyul a Stoke a jegyeladásokhoz.

     • psychocska

      ez egy rendszer része, amit mindenki elfogad, amikor megveszi a bérletét. akinek a jegyét eladják a sunderland ellen, visszakapja a pénzét. az, hogy most pont a cambridge az ellenfél, az egy dolog. de ugyanez történne, ha a chelsea jönne, csak akkor nem lenne belőle hír. ez egy ösztönző, hogy az ilyen kupameccseken se kongjon a stadion az ürességtől. még mindig jobb, mint az nfl-ben, ahol leveszik a műsorról a meccset, ha nem telik meg a stadion.

 • reelbeba

  Nincs semmi ebben a transfer windowban, csak huzat

  • RobinGood

   Még az sem, mert az legalább kitakarítaná a szemetet.

 • Gezu77

  Kislány, vigyázz…

  • RobinGood

   Én annyira szégyellném magam mikor ezt látom. Ez olyan mint a csávó a mastercard reklámban aki a földre veti magát mikor nekiütközik a távirányítós autó 🙂

  • Krunyec

   Ezért okádok ettől a szar spanyol focitól..

  • godlikezaza

   ezekről a férfiideálokról mindig eszembe jut ez (0:30tól)

  • csakaMU

   ki akarta állíttatni a partjelzőt!!!! ezeket ha a szél megfújja egyből a földön vannak, egyszerűen már ösztönös a dolog egy-két embernél. bár hozzáteszem, tegnap az atleti manslaughter mode-ba kapcsolt keményen

  • A_S1M0N

   Látszik, hogy a vérükben van a színészkedés… Ahogy valami külső inger éri őket a pályán, már dobják is el magukat. Szánalmas…

  • ketomika22

   nevetséges.. hányni tudok már ettől!

  • Angus

   Ez egy buzi. Nem tudok rá jobb szót. 🙂

  • Fish08

   Ráengedném Keane-t…

 • tetrahidro

  A vèdekezèsünk az ami gyalàzatos!Nincs vezère a vèdelemnek! Jones hètről-hètre egyre rosszabbul jàtszik,pedig azt hittem ő lesz az,de…Rafa kevès a jobb szèlre,Small ès Jonny meg az orvosi rèszleget erősìtik èvek òta,kisebb megszakìtàsokkal,nevetsèges…
  De Lajosbà is fafejű fickò,de fele akkora zseni sincs mint a SIR,ès sokszor nemis győzelemre jàtszatja a csapatot,ez tisztàn làtszik.Összevissza variàlja a csapatot,ès erről nem a jàtèkosok tehetnek,hogy nem tudnak megszokni egyegy pozìciòt.Blind-Herrera szűrőpàros kell a 4 vèdő elè,ès akkornemlesz gond!

 • Moyes Story

  közben kiesik a totenem

  • csakaMU

   miafasz? ez így még hosszabbítás

  • psychocska

   remek lenne egy sheffield-chelsea döntő

   afaszt

  • Csordás Adrián

   és már nem. Eriksen, ki más…

   • psychocska

    ő se kellett nekünk, meg lehet nézni majd mi lesz a következő csapata

    • Freeezer89

     margit, 150 millió

   • harmansmith

    Egész egyszerűen mindig kihúzza őket a szarból, hihetetlen.

   • Moyes Story

    elvihetné már valaki onnan

    • Kis Vak

     Nincs más hülye, aki annyit kicsengetne érte, amennyit Levy kér, csak mi 😀

     • Moyes Story

      nekünk nem kell

     • Kis Vak

      tudom, ergo nem megy sehova 😀

   • Krunyec

    Most akkor a csirkék jutottak tovább?

    • Csordás Adrián

     yep

  • psychocska

   amúgy ez a sheffield idegenben mocskos kemény lenne, inkább jöjjön a preston

 • Khal Drogo

  Ivory Coast továbbjutott, a City továbbra is nélkülözni fogja két játékosát 🙂

  • crpa7

   :D:D:D:D:D

  • Kis Vak

   Tök mindegy, mert a Chelsea ellen amúgy sem játszottak volna és a Stoke ellen idegenben már lesznek. A Hull-t meg fél lábbal is hozzák otthon.

   • Pokmalac

    mint a Burnleyt 2-0-ról 😀

    • Kis Vak

     Az 2 nappal a Boxing Day után volt.

     • Pokmalac

      és ? nincs tuti meccs, ha azt képesek voltak nem megnyerni akkor bármi lehet

     • Kis Vak

      we have to wait and see 🙂

  • csakaMU

   cserébe nem kell costától tartaniuk, érik az eltiltás a jómunkásembernek

 • Khal Drogo

  Torres 😀

  • Freeezer89

   most akartam jelezni nagyon wtf a figura

  • RobinGood

   Ez a Bánki milyen idegesítő seggfej.

   • glory

    barkának körbenyalják a seggét, ez nem új.
    az atleti-kapus bohóckodása számomra teljesen új megvilágításba helyezte de gea év eleji szar teljesítményét.

    • psychocska

     a godin nélküli védekezés is megérne egy misét

     • csakaMU

      meg úgy en bloc az atleti játéka. találtak egy gólt az elején meg kaptak egy ordas nagy kamutizit, a többit sztókban az orkképzőben a végzősöknek kötelező tananyag címen vetítik

     • Freeezer89

      ezek szerint én vagyok látens bárka gyűlölő, mert én máshogy láttam a meccset

    • RobinGood

     A két általam legjobban utált csapatnak szurkol Bánki. Ezen már az sem segít, hogy egykor én meg neki szurkoltam.
     Amúgy a kapus tényleg vicces. De a védőik sem villognak, pedig nyáron Mirandát itt többször is olvastam mint kívánt embert. Mivel sokat nem láttam ezért nyilván nem írnám le, de amit ma produkál azt egy McNairbe oltott Blackettbe oltott Smallingba oltott Evans sem tudná összehozni 🙂
     (Fantasztikus vagyok, hogy egy hozzászólásban tudtam szidni a Barcát, a Liverpoolt, Bánkit, Mirandát és a négy lúzert a védelmünkben :-))

     • Moyes Story

      a liverpoolt nem szidtad

     • RobinGood

      “A két általam legjobban utált csapatnak szurkol Bánki.” A liverpool a másik 🙂

 • crpa7

  Ez tetszik:
  Valdes’s dreams:
  Play for Barca √
  Win La Liga √
  Win Champions Leagues √
  Smash it with Spain √
  Play in Man United’s U21s with Paddy McNair √

 • crpa7

  CONTRACTS ENDING THIS SUMMER
  Michael Carrick
  Darren Fletcher
  Radamel Falcao
  Tom Cleverley
  Ben Amos
  Anderson
  CONTRACTS ENDING 2016
  David De Gea
  Robin van Persie
  Chris Smalling
  Phil Jones
  Jonny Evans
  Ashley Young
  Rafael
  Javier Hernandez
  Nick Powell

  Kit tartanátok meg ?

  • psychocska

   anderson, egyértelmű. a többi mehet

   • crpa7

    young???

  • Moyes Story

   hernandeznek is nyáron jár le

   • crpa7

    bocs,bár sztem. ő amúgy is megy nyáron

   • bfgbobo

    nem hiszem, mert akkor Madridan nem lenne rá 17 milliós vételi joga

    • Moyes Story

     június 30-ig érvényes lehet az, szerintem

     • bfgbobo

      az mennyire logikus hogy megveszik 30.-a előtt, amikor elsején már ingyen szerződtethetnék?
      Cleverley más tészta, tőle szabadulni akarunk

     • psychocska

      semennyire, 2016ig van szerződése

  • RobinGood

   Hát… az ideiek közül talán Falcao és Carrick. A 2016-os csapatból DeGea alap, Jones és ennyi. Szívem szerint persze Rafaelt és Hernandezt is, de hát Rafael használhatatlan a sérülései miatt, Hernandeznek meg nem jut hely.

  • Rio

   Carrick +1 év, aztán nyugdíj. A jövőre lejáróak közül Smallingot és Evanst (Rafaelt?) még idén el kell adni, hogy pénz legyen belőlük. Jones maradhat, De Gea természetesen…. éééés ennyi. Mindenki más mehet, amerre lát.

  • Angus

   Akihez foggal-körömmel ragaszkodom, az De Gea, Falcao és Jonesy. Powellből nem hinném hogy lesz valaha is olyan spíler, aki itt fontos tag lehet, elvégre a jól látom mé mindig az ifiben tolja. Persze másutt kezdő lehetne. Smalling és Jonny annyit sérült, hogy rájuk egyszerűen nem lehet építeni, ez a szomorú igazság. Carricket is megtartanám, de kérdés milyen lesz az idő előrehaladtával. Rafaelre ugyanaz igaz, mint Smallingékra. A többi játékost sem zavarnám el egytől egyig. Rengeteg kérdésre csak az idő adhat választ, úgyhogy ez van.

   • mc_deere

    Powell esetében a másutt az max. a Championship. azért amikor egy ember ennél a Leicesternél könnyűnek találtatik, én elgondolkozom

  • EZS

   Contracts Endinget. A ‘spursben is hasít egy dán.

  • stanleykubrick

   Fletcher, Cleverley, Amos, Anderson nyilván nem játszik. Carrick-Falcao nálam 100%-osan maradós. Még akkor is, ha előbbi maximum 1-2 évet hozhat még.
   A 16-os lista se vészes: de Gea, Jones, Young, netán Smalling kell, a többiek mehetnek. Powellben bíztam én is, de ő ebbe a csapatba jelenleg sehogy nem férne bele, annyira mindenki azokon a posztokon játszik.

 • reelbeba

  Klassz iras glory! A lenti eszmefuttatasokhoz annyit szolnek, hogy a kembrics elleni hamis gyemantban ot ember nem a sajat posztjan jatszott, mindegy, legalabb megtudtuk hogy Fellaini nem szelso, koszi Lajos. Akkor tudjuk majd megbeszelni hogy mi a gond a 4-4-2-vel, ha szelsovedok jatszanak majd szelsovedoket, neadjisten meg egy szelso is jatszik majd szelsot, ha egyszer eljutunk odaig, hogy vegre veszunk vagy kinevelunk egyet.

  • Pokmalac

   Engem nem az zavar, hogy Valneciának 1292 játékperce van, míg Rafaelnek csak 588… ja de pont ez zavar

   • Csordás Adrián

    Rafaelnél ezt megszokhattuk, Valencia meg a csapatunk legmasszívabb, legmegbízhatóbb embere.

    • Pokmalac

     és legképzetlenebb, legkevésbé fejlődőképes, legegysíkúbb embere is
     (félreértés ne essék én is csípem a fejét, de attól függetlenül szánalmas, hogy a jobbik lábával nem tud elfogadhatóan beadni, a gyengébb lábáról meg ne is beszéljünk, de a legdurvább akkoris az, hogy többszörös angol bajnokként ennyi év után sem tanult/fejlődött semmit)

     • Csordás Adrián

      tőle szerintem senki nem vár többet, tudjuk, ő ezt tudja. Ami a legfontosabb, hogy ha szükség van rá akkor ott van, akar, küzd és hozza azt amit hozni szokott. Azt is tudjuk hogy nem vele kell számolnunk jobbhátvéd poszton, oda egy megbízható, állandó ember kell, akinek eredetileg is az a posztja. Na de Rafael? Mit várunk tőle még mindig? Hogy beérik? Vele nem lehet számolni, az elmúlt évek is csak ezt támasztják alá. Sosem éri el azt a szintet amit elvárnánk tőle, az állandó sérülései folyamatosan keresztbe tesznek neki.

     • Pokmalac

      Egyet értünk, én megtartanám Tóniót mint 3. opció, Rafi lenne a 2. és hoznék egy kezdőt, Rafi megérdemli, hogy most már kaparnia kelljen.

     • Csordás Adrián

      Ha lenne mindkét oldalon állandó szélsőhátvédünk akkor sokkal de sokkal előrébb lennénk. Borzasztóan hiányzik Evra (Sóval semmi gondom nincs, örülnék ha ő lenne az új Evra, de manapság megszakad a szívem amikor meglátom az előző évekből a góljainkat és Evra nyomulását a bal oldalon). Ő is ugyanúgy az állandóság jelképe volt mint a korábban emlegetett Valencia.

     • reelbeba

      Plane ha Blind kezd Shaw helyett, egy negyedosztalyu csapat ellen. Persze Lajos nyilvan tudja is hogy miert, es valoszinuleg Blind teljesiti az edzo elvarasait. De csak ugy poenbol megneznek egy huszonakarhanymillios balhatvedet balhatvedben.

     • reelbeba

      Marmint Evra nekem is nagy kedvencem, de szvsz Shaw azert lazan hozni fogja a kesoi Patrice teljesitmenyet ha jatszik ot meccset zsinorban

     • RobinGood

      Pedig itt Evrát mennyien kutyázták. Pedig szerintem a tavalyi Rio-Vidic-Evra hármasból utóbbi az aki a leginkább hiányzik most. Hangsúlyozom, hogy tavalyi!

     • mrmojo

      tavaly evra minden másfeledik támadásunknál fennragadt , aztán sorra szoptuk a gólokat az onnan jövő beadásokból . amúgy a mentalitása tényleg hiányzik

     • Angus

      Azám, azok az előretörései… nekem is szar nézni azokat

     • mc_deere

      igazságtalan vagy, Valencia rengeteget fejlődött az utóbbi években, nagy kár h visszafelé, de akkor is

     • Napi vak

      Nem az a szörnyű, hogy ilyet írsz, hanem hogy igazad van. Valaha a “világ legjobb szélsője”-nek is hívták 😛

     • mc_deere

      2011 tájékán gazdagon nyomattam, hogy a világ legjobb vonalszélsője, és akkor az is volt, ezt a mai napig tartom. aztán meg a sérülések, vagy nem is tudom mi miatt, de elfelejtett focizni.

     • Napi vak
     • mc_deere

      “megtanulhatna kicsit jobban lőni azért 🙂 de vonal mellett, passzokban, beadásban, cselben, sebességben és ritmusváltásban klasszis”

      milyen igaza volt az olvtársnak, és mégis milyen marhára kurva vicces (vagy szomorú) visszaolvasni

     • reelbeba

      nem te vagy janek?

     • mc_deere

      dr rudeboy-t idéztem a hsz-ben 🙂

     • csakaMU

      nekem is gyanús már pár napja/hete, amivel nincs baj, csak Strigo meg ne tudja 😀

     • godlikezaza

      “A WHU ellen ballal adott gólpaszt Rooneynak”

      hiszi a piszi. ilyen nem történhetett meg

     • RobinGood

      Ezt jó hogy belinkelted. Vicces volt elolvasni 🙂

      “Valencia kiváló jobbszélső, az adott helyen, az adott csapatban jelenleg a legjobb opció és nem nagyon hiszem, hogy lenne olyan játékos, aki ezt a feladatot jobban el tudná látni a Unitedben.”

      Ezt tulajdonképpen ma is így gondolom az elejét meg a végét kivéve 🙂 Miközben cseppet sem sajnálnám ha menne.

     • godlikezaza

      Ronci megsértődött, hogy milyen jól sikerült pótolni őt, tuti mai napig zsarolja valamivel és csak ezért nem mer jól játszani azóta

     • Moyes Story

      de legalább ki van gyúrva

     • Csordás Adrián

      nem értem miért kell egy zsák szarnak kikiáltani amikor ugyanolyan hasznos tagja a csapatnak mint bárki más. mégis ki pótolná jobban a porcelánlábú Rafaelt?

     • mc_deere

      ne haragudj, te láttad játszani a 2010-11-es Valenciát? és szerinted ez a mostani hasznos?

     • Csordás Adrián

      láttam, és akkor valóban sokkal jobb volt, de érdekes módon most így egy zsák szarként még mindig kell ennek a csapatnak mint egy falat kenyér

     • Moyes Story

      azt tedd hozzá, hogy jobb híjján

     • mc_deere

      mondjuk azt nem tudom hol olvasod, hogy zsák szar, én annyit írtam, hogy rengeteget fejlődött visszafelé, ami ugyebár ténykérdés, te magad is mondod

     • Angus

      Nagy igazság

     • Angus

      Ide pont illene az az érv, hogy nálunk mindig is voltak ilyesféle játékosok. Sheasy, Brown, Phil Neville, Butt talán, meg most Valencia. Megbízható játékosok, akik bármire képesek az MU-ért.

     • glory

      JOS kapustól kezdve középcsatárig minden volt, róla igazán nem mondhatod, hogy egysíkú 😀

     • Angus

      Nem az egysíkú a lényeg, hanem hogy mindegyik jól képzett iparos, ahogy tóccsaba mondaná.

 • Moyes Story
  • csakaMU

   Ohh we definitely can, Gareth.

  • mc_deere

   pedig az isten is ebbe a vörös mezbe teremtette. de aki annyira nem akarja belátni, mint ő, azzal nem érdemes tovább foglalkozni

  • Achi

   Ha úgy alakul (ahogy pl. Di Maria-nál úgy alakult) és leigazoljuk valamikor a jövőben, akkor majd el fogja mondani, hogy ez volt a vágya világéletében 😉

   • csakaMU

    és hogy giggs volt az all-time favourite

    • Pokmalac

     mondjuk ez még hihető is lenne

    • Achi

     Így van. 🙂

  • RedMark

   nagyon helyes. ha ot kene neznem United mezben…hat nem is tudom.. valoszinuleg leugranek egy hidrol

  • RobinGood

   Nagyon egyetértek vele. Én sem. (RvP-ről ugyanezt gondoltam míg nem igazoltuk le :-))

 • psychocska

  úgy néz ki dávid hosszabbítása tényleg a küszöbön 2020ig

  • Moyes Story

   ugye nem a sport.es győzött meg?

   • psychocska

    nem, felhívtam

    • Moyes Story

     mondtad hogy dugnánk?

     • Rio

      David nem Giggs.

  • Moyes Story
   • psychocska

    ha jól megfigyeled, ez egy cikk a semmiről

    • Moyes Story

     inkább egy nagyon reális lehetőségről

     • psychocska

      újdonság van benne? a real ingyen akarja dávidot, én meg három lottóötöst egy héten

     • Moyes Story

      jelenti azt is, hogy semmi híre a hosszabításnak

      egyébként sem gondolnám hogy amíg nem biztos a top4, aláírna

     • csakaMU

      akkor pukkadjon ki 😀

     • psychocska

      mint ahogyan egy ideje a klubtól semmiféle információ nem jön ki, így ez se fog. lajos is megmondta, hót nyugodt a hosszabbítást illetően, így kellene tenni nekünk is.
      az meg a legvalószínűtlenebb, hogy david akkora seggfej lesz, mint mondjuk lewandowski volt. aláír mint ronaldo és majd utána eltávozik, ha akar

 • Porter Ramsey

  részletekre kiterjedő elemzés, jó írás, de nem tudok mindenben egyetérteni.
  igaza van Robinnak alantabb (remélem nem sértődik meg, hogy tegezem), nem lehet a gyenge csapatteljesítményeket csak a 3 védős rendszer visszásságaira fogni – pl. a Cambridge ellen is 4 védővel nyomoltunk. a hátulról építkezés, a domináns labdabirtoklásra építő játék nem egy előre elvetélt filozófia. Van Gaal ezt próbálja megvalósítani, de legyen ez akár 4 akár 3 védős rendszer, egyelőre nem működik. probléma, hogy nem csak Carrickék, – bár neki deep lying középpályásként nem ez az elsődleges – de az előrébb játszók sem vállalnak semmi kockázatot. hányszor láttuk Rooneyt vagy Matát, ahogy rávezetik az ellenre a labdát, mélységi bemozgásokkal, vagy oldalra mozgásokkal próbálják széthúzni az ellenfél védelmét? irtó kevés alkalommal, amikor ez megtörtént, lett is szép eredmény, például az újkastély ellen. a támadójátékunk tök statikus, még a negyedosztályú Cambridge védőit se sikerült sokszor kimozdítani a komfortzónájukból. a diamond esetén, ha a támadóbb szellemű játékosoknál van a labda, létszámfölényük vagy egyéni képességeik miatt képesek vagyunk több helyzetet kialakítani. ellenben labdavesztésnél lyukasak vagyunk hátul, és máris átlehet rajtunk rohanni.
  pont ezért nem értem van Gaalt sokszor. először is, tényleg nincsenek neki akkora tökei, hogy a sok sztár közül kettőt a padra ültessen és csak egy csatárral játszunk? ott a 4 védő ott az 5 középpályás, abból már lehet #balance, nem? a másik Herrera. a tipikus pass&move féle középpályás, akire abszolút nem ez a tökölés jellemző, hanem majdnem minden mozdulata, passza azt a célt szolgálja, hogy felnyissa az ellenfelet, ‘valami történjen’. a szívem csücske a kis Ander, elfogult is vagyok vele szemben, de mindig felbasz, amikor 2, egymástól 5 méterre lévő négyesfalat nem tudunk átjátszani, hanem csak ott baszakszunk.

  • RobinGood

   Úristen 😮 már a neten is olyan öregnek látszom, hogy felmerül a kérdés, hogy egyáltalán lehet-e tegezni? 😮

   • Angus

    hát az avatarodon lehet vagy 36-37 😀

    • RobinGood

     Hát ott ő fiatalabb mint most én 🙂 Egyszer azt hiszem Strigo írta, hogy akkor vagy öreg, ha nincs már a keretben olyan játékos aki öregebb nálad. Én csak azt tudom mondani, hogy tavaly Giggsy befejezte 🙁

     • Angus

      Akkor én is jogosan tehetem fel a kérdést: tegezhetlek? 😀

   • Porter Ramsey

    először Mr. Goodként akartam rád hivatkozni

    • EZS

     Legyen Robin bá.

 • Freeezer89
  • Pásztor László

   Semmi új nincs benne, Shaw fizetése van tisztázva, azt ennyi. Engem nem lépett meg.

  • Pepoka

   De Young miért???

   • Pásztor László

    Amikor idekerült, a Pool is akarta és ezért rá kellett licitálni az ajánlatukra.

 • psychocska

  Florence claims that Manchester United have made €29m + Januzaj for 18 months offer for Cuadrado.
  http://sportwitness.ning.com/forum/topics/manchester-united-make-29m-bid-for-south-american-offer-on-table

  • Pásztor László

   Ez mennyire lehet valós? Én is olvastam, de nem tudom elképzelni, plusz nagyon zavarna, ha Adnan 18.hónapot lustulna olaszba, aztán HA visszajön esélye sem lesz, mert a fizikalis pl-ben eltűnik. Inkább kisebb PL csapat kéne neki, mint külföld.

   • psychocska

    nekem nagyon úgy tűnik, hogy a fio mindenáron megpróbál keresletet csinálni cuadradora. szerintem ők lennének a legboldogabbak, ha el tudnák passzolni 35ért. amúgy én se látok rá sok esélyt

    • Pásztor László

     Ha idén nem veszi meg senki, szerintem utána már nem is fogják, ez olyan mint Sneider, volt egy jó éve, mindenki megakarta venni, aztán végül senki se vette meg, és ment bagóért a Galatasaray hoz levezetni.

    • mc_deere

     ez fura, én úgy olvastam, hogy a 35 millás kivásárlási ár csak nyártól él, szval most még az is lehet cél, hogy ezt feljebb srófolják

 • csakaMU

  FA CUP FIFTH ROUND SCHEDULE

  Saturday 14 February
  West Brom vs West Ham – 12.45pm (live on BT Sport)
  Blackburn vs Stoke – 3pm
  Bradford vs Sunderland/Fulham – 3pm
  Derby vs Reading – 3pm
  Crystal Palace vs Liverpool/Bolton – 5.30pm (live on BT Sport)

  Sunday 15 February
  Aston Villa vs Leicester – 1.30pm (live on BBC1)
  Arsenal vs Middlesbrough – 4pm (live on BT Sport)

  Monday 16 February
  Preston/Sheffield United vs Cambridge/ Manchester United – 7.45pm (live on BBC1)

  nem szeretem a hétfő estéket…

  • Angus

   meg lesznek b@szva, mostmár ténylegesen!!

  • Krunyec

   Ja hogy továbbjutunk?

 • Szilveszter94

  Igazából, Bálint tökéletesen megcáfolta a saját hipotézisét… először is, a Valencia elleni meccsen nem véletlenül működött a 3 védős rendszer: a védelem elé visszavont Perez révén emberfölényben voltak a támadókkal szemben, míg a középpályán így keletkező emberhátrányt az egyik csatár visszább vonása (most így hirtelen meg nem mondom, melyik…) annullálta, védekezésben egyfajta 3-6-1-es felállásként funkcionálva.

  Ráadásul, a Leicester elleni meccshez kapcsolódva: olyanunk volt 3 védős kiadásban is, a Tottenham elleni meccs; kőkemény első félidő, talán a szezon legjobbja, tökéletesen uraltuk a meccset – majd látványos visszaesés. Ez, ami nálunk van, ez nem felállásfüggő, egyszerűen csak nincs kikristályosodva, kinek mi a szerepe. (Van Gaal ezért is mondta, hogy problémát okoz neki a BL hiánya, több időbe telik neki így megtalálni az ideális felállást.)

  • bfgbobo

   nem csak a BL hiányzik, de a nyári felkészülési tornán még nem volt ott Rojo, Blind, Di Maria és Falcao, 4 olyan ember akiket a kezdőcsapatba szerződtettünk

 • David_MOTM

  Nagyon jó írás lett. Egyszerű, lényegre törő elemzés, de hogy ebből megtippelni a legjobb(?) felállást és a legjobb(?) kezdőt, teljesen értelmetlen próbálkozás.
  A lassú játékhoz meg annyit fűznék hozzá, hogy egy Manchester United vs. Barcelona elemzés kapcsán jött fel az, hogy az MU játékosai ha megfigyelitek legalább kétszer (de inkább többször) érnek labdába mielőtt passzolnak (leveszik, felnéznek, dédelgetik stb.), míg Pessziék egyérintős passzokat tolnak, mert tudják, hogy mozognak a játékostársak (és ezt csinálja már a Bayern is).

  • csakaMU

   azt már labadbuzizásnak hívják, amit ők csinálnak, meg kézilabdának (adogatunk felállt fal előtt). valahol a kettő között kellene megtalálni az arany középutat

  • Szilveszter94

   A mieink ezt fél éve gyakorolják, a barcások többsége meg kisgyerekkora óta…

  • Csordás Adrián

   egyáltalán nem érzik egymást a srácok, rettentő körülményesek

  • Pásztor László

   Fergie annak idején elmondta, hogy ő nem szereti az egypasszos játékot, mert túl nagy benne a hibalehetőség, ezért az edzéseken mindig is a 2 passzos játék volt a cél. Átvesz, felnéz és tovább passzolja, ez volt a cél, amit a 2008-as gárda a Scholes-Carrick kettőssel kitűnően megcsinált: Carrick összeszedte, ha látott valakit tovább küldte, ha nem akkor adta Scholes-nak, aki addigra tudta hogyan tovább.

   Két ilyen ember kéne nekünk. Carrick már idős, ezért is lassabb e téren már. Mata túl sokat ragad a labdára, mert ő nem a továbbpasszt keresi, hanem egyből a keypass-t. Herrera talán jó lenne Scholes szerepére, de még fejlődnie kell. DiMa is jó lenne, csak nem kap ott szerepet, nem tud megfelelően védekezni még. Carrick helyére ilyen szinten Blind jónak tűnik, ebbe a gyors labda felhozatalba működik a játéka, csak kéne egy vádő aki felpasszolja enki, hogy ne neki kelljen visszamenni a saját térfelünk közepére.

  • Tika

   Az MU játékosok védelmére szóljon, hogy a Barca nevelések már kisgyerek koruk óta ezt gyakorolják (meg azt is, hogy ne “lehajtott fejjel” játsszanak, nézzenek körül, mielőtt megkapják a labdát, már azelőtt tudják, hogy kinek teszik tovább, hogy megkapták, stb.).
   Ez a céltalan labdabuzizás amúgy szintén tévhit, már az akadémián tanítják a gyerekeknek, hogy a labdabirtoklás “nem lehet steril meddő fölény”. A folyamatos létszámfölény kialakítása a célja, de mindegy.

 • Moyes Story
  • csakaMU

   psg commercial az hogy jött ki? brutális. a bayernét értem, ott minden német óriáscég mögéjük áll, de a pösögöt nöm értöm

   • mc_deere

    katari pénzek bújtatása

   • David_MOTM

    Nasser barátunk a saját cégével támogatta meg a saját klubját. Citynél ugyanez van. Etihad és a Fly Emirates szerződések. Kapcsolt vállaltok közötti szarságokat is vizsgálna az UEFA

    • csakaMU

     aha, a kis rosszaságok, ejnye bejnye

   • Tika

    az nem tilos, hogy a psg mezén egy 2×2 centis hirdetésért több pénzt kapjon, mint az mu egy fő mezszponzorért. hát istenem, ilyen ügyesen tárgyaltak

    • csakaMU

     kötve hiszem hogy így történt :DDD

    • Pokmalac

     most vagy félreértettem a kommentedet vagy tipped nincs, hogy mennyit fizet nekünk a chevrolet

  • psychocska

   jól látszik mivel vezet a real. ahogy életbe lép az új spanyol tv-s rendszer, meg is előzzük őket

   • csakaMU

    lesz új tévés rendszer spanyolhonban? az királyság

    • psychocska

     lesz és kevesebb jut belőle a két nagynak

     • csakaMU

      gondoltam hogy valamivel igazságosabb lesz, ha már új lesz. mert a mostani az minden csak nem versenypárti

     • psychocska
     • csakaMU

      aha, hát ez nekem kimaradt, pedig már majd egy éves történet. ez így korrektebbnek tűnik a mostaninál

     • csakaMU
     • psychocska

      ez már régóta lehetett sejteni. plafonon vannak, a szarból is megpróbálnak pénzt csinálni. erre mondták glazerék, hogy maga az old trafford név többet ér, mint az az évi 10-20millió, amit tudnánk érte szerezni. persze nyugtával a napot, de szerintem ilyen nálunk fel se merülhet

     • csakaMU

      a vén santiago forog a sírjában valószínűleg

     • Tika

      ezen azért jót röhögtem :)))). Matolcsynak mondd el, neki biztosan tetszeni fog, mint unortodox stratégia, hogy faszba a piaci versennyel, majd mi elosztjuk egyenlően :). végül is mennyivel igazságosabb, hogy a Granada pénzt kapjon azért, mert kurva sokan kíváncsiak Messi/Penaldo játékára 😀

     • psychocska

      pedig hosszú távon pont a két nagy érdeke lenne egy kiegyensúlyozottabb bajnokság. a tavalyi eredményekből már látszik, hogy nagyjából elérték a plafont a tv-s pénzekkel, úgyhogy bele kell nyúlni

     • Tika

      mellébeszéltek srácok :). Akkor konkrétabban: a Nokia mennyi pénzt kap minden eladott Samsung/iPhone telefon után? Igen, abból a pénzből, amit a Samsung/iPhone vevői ennek a két cégnek fizettek, mert az ő termékeiket találták a legmegfelelőbbnek?
      A Gránit Bank vajon versenytársának tekinti az OTP-t? A Citibank (nem a ma., hanem a global) annak tekinti a Gránit Bankot?
      Ja, persze, _annyira_ érdekük néhány tízmillióval gazdagabb kis csapat, mint _amennyire_ sokat buknának, ha 100 millióval csökkenne a bevételük.
      A “patinás spanyol klubok” megőrzése aztán hihető szempont egy MU blogon :D.
      Az nem lehet, hogy nem az fáj nektek, hogy az irreál a Córdoba elől veszi el a pénzt, hanem az, hogy így több pénzük van, mint az MU-nak?
      ((szerintem egyébként pl. a spa első osztályba maximum 14 csapat kéne, de nem hiszem, hogy máshol több hasonló szintű csapat lenne, csak a többiről nem merek nyilatkozni. és amúgy kurvára úúúútálom a clásicókat, de ezek itt most már tényleg nagyon off))

     • psychocska

      de, nekünk ez nagyon fáj, hisz előző nyáron se volt pénz igazolni a reál miatt 😀
      nem igazán lehet egy egész liga működését levezetni azzal, hogy bumm piaci verseny van és mindenki oldja meg úgy, ahogy tudja. hisz itt nem csapatokról van szó egyenként, hanem egy egész ligáról, ami tömörít 20csapatot. a ligát próbálják pénzügyi szempontból versenyképesebbé tenni, ez pedig a két nagy miatt nem ment eddig.
      de ha megfordítjuk a logikádat, akkor vajon a real és a barca mennyi pénzt kapna, ha nem lenne kivel játszani és egész évben csak egymással játszanának? itt kölcsönös érdekekről lenne szó, mert erősebb ellenfelekkel ők is nagyobbat tudnának kaszálni

     • csakaMU

      és vajon mi lesz ha nem lesz már messi meg cé? mire lesz kihegyezve a cerka? ja tudom, ödegaard meg halilovic 😀 akkor majd talán jól jönne egy közepesnél kicsivel erősebb valencia, sevilla, atma.

     • psychocska

      az elmúlt két év még hagyján is, mert megjelent a semmiből az atma és így legalább három igen fasza csapat van. most feljönni látszik a valencia, ez is jó, de én nehezen látom ebben hosszú távon a tendenciát. simán benne van, hogy simeone lelép és az atletico visszaesik oda, ahol volt. én nagyon tudnék örülni egy olyan spanyol bajnokságnak, aminek úgy tudnék nekiülni, ahogy az angolnak, azaz bárki bármikor megverhet bárkit.

     • csakaMU

      atma sikerek=simeone, egyértelmű teljesen, egynyárinak érzem a dolgot. igen a valencia is kezd magára találni, de mi kellett ahhoz is? Peter Lim és a feneketlen pénztárcája. szóval nem a liga ereje hajtja előre őket

     • mrmojo

      én meg rajtad :)))

     • csakaMU

      angliában a kiesett csapatok is még évekig kapnak az első osztály tévés pénzeiből meg ugye mindenki a pénze egy részét a teljesítménye alapján kapja, a real meg a barsza pedig tulajdonképpen pofára megkapták a tévés díjak felét a többin meg osztozzon 18 csapat, én ezen röhögök pár éve. így azért nem kell csodálkozni ha egymás után mennek tönkre patinás spanyol klubok

     • Moyes Story

      ennyi erővel a fasznak van 20 elsőosztályú spanyol klub, elég lenne öt is, úgyis őket nézik a legtöbben, kit érdekel hogy ilyen huszadrangú ellenfeleket mennyivel tömnek, legyen 10 klásszikó félévente

   • Moyes Story

    egyelőre csak az biztos, hogy újrtatárgyalják a közvetítési szerződéseket, az hogy csökkenni fog-e, és mennyivel, arról még nem tudni semmit

  • reelbeba

   Ezt majd akkor fogom lajkolni, ha football is lesz nem csak wealth

 • Zsolt Cherry

  Köszönjük! Megérte!

 • Fish08
  • godlikezaza

   nyihhá 😀

  • csakaMU

   Lui naptár > Gergely naptár

 • Csordás Adrián

  A lassú, körülményes játék betudható annak is, hogy a srácokon azt látni néha, mintha először játszanának együtt. Nincs a csapatban semmi állandóság, ez betudható a sérüléshullámoknak és az folytonos változtatásoknak.
  A Manchester United legnagyobb erőssége az elmúlt években a szélső játék volt, amit ebben a szezonban teljesen feladtunk. Lehet mondani, hogy nincsenek meg hozzá a megfelelő játékosok, de ha már mindenkinek mindenhol volt már lehetősége játszani, akkor miért nem lehet megpróbálni egy olyan játékot amit mindig is játszottunk (szélet két-két ember képviseli)? Jöhet a “Valencia szar, Young szar, Jancsi fiatal még, Di Mariát kár a szélre elpazarolni” szöveg.

  • RobinGood

   Az a baj, hogy pár éve már nem ez az erősségünk és pont azért mert nincs szélsőnk.

  • godlikezaza

   Valencia szar, Young szar, Jancsi fiatal még, Di Mariát kár a szélre elpazarolni.

   és pina, mert az jó

  • Szilveszter94

   Jelenleg ez csak egy verzióban megvalósítható: 4-3-3-ban, Rooney-Carrick-Mata középpályával és Di María- RvP-Januzaj támadóhármassal – Mariska balszélsőként való használata pazarlás, de jobbszélsőként a Realban már bizonyított, szórta a gólpasszokat; balszélsőként Januzaj “direktebb” játékos Youngnál, inkább benne van a váratlan; a középpálya meg lényegében nem változna, “csak” az előttük lévő kombinációs lehetőségek száma bővülne. B-verzióként esetleg felmerülhet, hogy Rooney kikerüljön a szélre, és Herrera kapjon lehetőséget a középpályán – vagy, még egy verzió: Van Persie kerül padra, Falcao mellé, és Rooney felmegy centerbe (az ő helyét meg ugyanúgy a spanyol venné át).

   Viszont az összes verzióból kijön, hogy vezéráldozatot kell hozni érte, amiből a legenyhébb Falcao és Herrera padoztatása.

   • Csordás Adrián

    4-3-3 lehet jó elképzelés, de ezzel a Rooney-Carrick-Mata középpályával nem értek egyet.

    • stanleykubrick

     Ki lenne porolva a seggünk minden meccsen ilyen támadójellegű csapattal. 😀

     • Csordás Adrián

      ki bizony, de ha ebbe a hármasban Blind, Carrick, Herrera, Fellaini játszana – persze nem egyszerre 🙂 – akkor egész faszatosan működhetne a dolog

 • RobinGood

  Előre is elnézést kérek, nem szeretném lebecsülni az energiát amit ebbe az írásba fektettél, de úgy érzem nem sikerült bizonyítanod a hipotézist, miszerint a 3 védő kuka, a 4 védő az isten (sarkítva).
  Ezt semmi nem támasztja alá. Az írásodban sem. Pénteken is láttuk, hogy a gyakorlatban sem igazán. És szerintem ez azért van mert nem is itt van a problémánk. A 3 védős rendszer problémáiról leírtak, szerintem tökéletesen illenek a 4 védős rendszerre is. Az eredményességük is ezt mutatja. Ugyanannyi pontot szereztünk 3 védős rendszerben, mint 4 védősben. Mindkét rendszert alkalmazva voltak látványosabb jobban sikerült meccseink, de az alapprobléma szerintem nem a felállás, hanem a rendkívül lassú játék.
  Ez persze lehet tudatos, ahogy te is írod, de nem a felállásból adódik. Carrick mindegy, hogy melyik felállásban szerepel mindenhogyan iszonyatosan lassú és körülményes játékos és folyamatosan alibizve passzolgat, miközben simán képes gyilkos előrepasszokra is, de nem kockáztat. Ha még őt súlyosbítjuk Fellainivel, ahogy azt a Cambridge ellen is tettük, akkor teljesen halottá is válik a támadójáték.
  A végén felvázolt felállásnál is azt érzem, hogy pontosan ugyanaz lenne az eredménye, mint a jelenlegi játéknak. Mataház legalább három érintéssel jutna el a labda. Elképzelem ahogy ezt a gyakorlatban csináljuk. Carrick visszakocog, hogy Smallingnak ne kelljen 6 méternél messzebbre rúgnia a labdát, mert így Carrick csak kicsit kell, hogy utánalépjen, aztán ő kezd el forgolódni vele, mert nem fogja előre tenni a tőle 20-25 méterre helyezkedő Matának, hanem megvárja, míg Blin/Herrera visszalépnek, na ők már lehet, hogy egyből teszik is Matához, aki addigra a teljesen visszazáró védelemben eltűnő RvP-nek kellene, hogy továbbadja.
  Amig nincs stabil megbízható KH-nak akinek nem okoz gondot ha pontosan kell passzolnia a labdát 10 méternél távolabb álló játékoshoz addig nem fogunk gyorsan labdát kihozni és akkor a szélekről nem is beszéltünk, ami a felvázolt felállásban nem is létezik, mondjuk a gyakorlatban sem létezik nálunk 🙂

  • stanleykubrick

   Én nagyon nem szeretem, amikor mindig Carrick van elővéve. Neki nem az a dolga, hogy ossza a gólpasszokat. Mellesleg mintha Rooney fosná a gólpasszokat.
   Az egyetlen normális gólhelyzetünk a Cambrdige ellen pl. éppen Carrick csodapasszából született, amióta meg visszatért, látjuk mit csinál Carrick és fontos láncszeme a csapatnak.
   Oké, széljátékunk gyenge, nyilván nem világklasszisok nyomják a szélen. Mellesleg ezek szerint te éppen azt írod, amit glory, szerintem ugyanis gyorsított felállással próbálkoznál te is, nyilván, normális CB és/vagy gyorsabb, fiatalabb DM kellene ehhez és innen akkor már mindegy is a felállás, tehát elvileg a diamond is működhetne, amiről leírtad, hogy most szar volt a Cambrdige ellen.

   • stanleykubrick

    És annyi amit fentebb is írok, hogy én nem értek egyet azzal, hogy ne kelljen 6 védekezőbb típusú játékos a pályára, én hiszem, hogy akár a 3-5-2-ben is meg kellene lennie a sebességnek, mert van Mata, Rooney, Falcao, Di Maria, Young, Valencia, Shaw, Januzaj, Herrera etc. még sincs sebesség.
    Az valóban súlyos dilemmának tűnik, hogy pl. Mata és Herrera miként legyen a pályán, vagy ha ők ott vannak, akkor mit csináljon Di Maria, de azt, hogy mind a hárman fenn legyenek, én egyszerűen nem tudom jelenleg elképzelni.

   • RobinGood

    Carrickkel nekem az a bajom, hogy abszolút képes akár kulcspasszokra is távolról, de mégsem vállalja fel a gyorsabb előrejátékot, hanem inkább oldalra, hátra passzol, amivel el is veszi a lendületet a játékból. Abban teljesen igazad van, hogy az a szerepkör amiben ő leginkább játszik az nem a gólpasszokról szól, de arról igen, hogy ütemben, lendületben eljusson tőle a támadók mögé a labda, hogy Matának ne visszalépve kelljen felcipelni a labdát, hanem egyből a megjátszással tudjon foglalkozni.
    Amúgy meg valóban ugyanazt mondjuk mindhárman. Nem a felállás a lényeg. A Cambridge elleni meccset azért hoztam fel, mert nem 3 védővel hanem a vágyott diamonddal vagy valami hasonlóval próbálkoztunk (azon a meccsen én nehezen tudtam megállapítani mit is akart LvG) Az egy vicc, hogy az egyébként valóban gyorsabb játékra alkalmas felállásba a gyorsasághoz szükséges Herrera a padon ül, Blind meg balbekket játszik, Fellaini meg Carrick pedig középen “gyorsul”. egész egyszerűen ha gyorsan akarunk játszani, akkor Herrerára és Blindre szükség van, mert máshogy nem fognak eljutni a labdák időben. A fenti felállásban szerintem Carrick helyén Blindnek kellene szerepelni, Carrick pedig simán hozná azt a védekezésben amit Smalling, nem lenne több helyezkedési hibája, bár Smalling futósebessége talán jobb. De a szélek még akkor is nagyon problémásak, mert egy betömörülő védelem ellen halál mindegy, hogy milyen sebességgel érik el a labdák Matát vagy Di Mariát.

    • stanleykubrick

     Azzal egyetértek, hogy Blind is játszhatna abban a szerepkörben, ellenben akkor keveset tudna kihúzódni szélre, egy 4-1-2-1-2-ben lenne esélye. Mert kurva jól ad be, más típusú játékos, mint Carrick, ez egészen biztos. Sajnos amúgy ugyanoda lyukadunk vissza amúgy. Gyenge a hátsó szekció ahhoz, hogy tökös játékot tudjunk játszani. Amúgy azt is beszéltük, hogy a kétcsatáros játék sem látszik működni. Én már tegnap a 4-3-2-1-et is pedzegettem a korábbi bejegyzésben. Fella meg lehet ekézve, de szerintem azért idén faszán tolja és hiányozna, ha nem lenne. LvG már mindenesetre egy ideig még biztosan nem próbálkozik majd a fejetlen támadótípusú kezdőkkel.
     Mindenesetre meglátjuk, ki fog derülni.

     • RobinGood

      Lehet, hogy Blind szélre húzódása hiányozna, de így viszont egyszerre lehetne a pályán a latin középpálya. Ráadásul Blind balra tudna kihúzódni, ahol viszont kihúzódva DiMaria is használható, mivel ez esetenkénti megoldás lenne. Nagyon extrém esetben még azt is el tudnám képzelni, hogy Blind a támadás elindítását követően elindulna a baloldalon és a középpálya körbetolódna, azaz DiMa beljebb húzódna, Mata jobbra, Herrera meg hátrébb középre. Persze ez már nagyon extrém lenne és nem hiszem, hogy nagyobb csapatok ellen működne is. Kicsit elkalandoztam 🙂 De ez a négy játékos szerintem jól forgatható.
      Egycsatáros játéknál nem tudom ki lenne az az egy…

  • glory

   egy percig sem volt célom bizonyítani, hogy 4 védő jobb mint 3, a formáció teljesen másodlagos probléma, és azt is láttuk, hogy bizony tudunk mi négy védővel is szarul játszani. szerintem jobb lenne 4 védővel játszani, de ezt a véleményt senkire nem akarom ráerőltetni, mert alapvetően nem a felállás a mi bajunk, hnem a játékstílus. amíg a védelem többet passzol, mint a középpálya, és blind azt nyilatkozza, hogy a taktika alapja a labdatartás, az ellenfél meg majd úgyis elfárad és akkor feltörjük a védelmet, nem kell másra számítani. szerintem alapvetően itt a hiba, és ez a stílus sose lesz sikeres angliában (persze lehet a filozofi szellemében venni 20 új embert, akikkel jól lehet ilyesmit játszani, de ez elég érdekes módja lenne a csapatépítésnek). a rendkívül lassú játékkal egyetértek, tulajdonképpen erre akartam kihegyezni ezt a kis irományt, ha nem nem voltam egyértelmű akkor bocsi, ez tényleg az én kontárságomnak köszönhető, dehát próbálkozik az ember 🙂
   a végén a line-upnál nem a felállás, hanem a hozzá tartozó stílus a fontos. szerintem egyébként a felállás is jó, elég rugalmas, könnyen lehet belőle 41212/352/4231 is, de mint mondtam, nem ez a lényeg. az egésznek a kulcsa az, hogy a támadást olyan emberek vezetik, akik képesek erre, a védelem szerepét a támadásépítésben minimálisra korlátozzuk. sokkal jobban járunk, ha a védekezésből támadásba nem smalling, jones és carrick, hanem di maría, herrera, blind vagy mata fordítja a csapatot. passzolni képes cb nélkül ez valóban sok hibát eredményezne, de most is sok hibával játszunk.
   carrickről annyit, hogy neki sosem volt erőssége az a fajta játék, ami a jelenlegi szerepkörben kéne tőle, jól helyezkedik, jól szerel, a visszacsorgó labdákat elosztja úgy, hogy ne törjön meg a támadás ritmusa, de nem kreatív és nem is gyors, nem tud scholes-szerű játékot produkálni, nyomás alatt pedig kifejezetten szarul teljesít. így viszont, hogy az ő nyakába szakad a támadásépítés, mindig jut rá ember. egyébként nem értem, hogy miért ő kap ilyen feladatot, amikor vannak a csapatban nála jobb irányítók. szerintem egy, az ő képességeire szabott szerepkör nagyon kéne a csapatba, meglenne a balanc, a támadásokat meg vihetné di maría meg herrera.

   • RobinGood

    Akkor ezek szerint valóban te írtad 🙂 Igen én úgy éreztem miközben olvastam, hogy azt próbálod bizonyítani, hogy a felállás nem jó, miközben egyébként a végkövetkeztetésből meg nem ezt olvastam ki. És amit most írtál az sokban egyezik is a véleményemmel. A probléma továbbra is az, hogy hiába van elől Di Maria, Mata, akik gyorsan képesek gondolkodni, kulcspasszokat képesek és mernek adni, ha hozzásuk lassan jut el a labda és ha Carricktől nem várjuk el az általad felvázolt felállásban sem a gyorsabb passzokat akkor Blind/Herrera vissza kell hogy lépjen és onnan fordítani Matáék felé és szerintem ez így lassú. Egyébként most már nagyjából ugyanazt mondjuk 🙂 Igazából sokkal jobb játék nem hozható ki a jelenlegi védekező játékosokkal a mostaninál. Viszont így meg nem feltétlenül van értelme az uralljuk a meccset gondolatnak.

 • mc_deere

  ez csakis glory lehet 🙂

  • glory

   ..

 • stanleykubrick

  Szerintem otthon működhetne egy olyan felállás, ami a diamondra hajaz és 5 támadó és 5 védekező típusú játékos kap benne szerepet, én máshol semmiképpen nem próbálnám ki. Könnyen lehet, hogy működne akkor, ha lenne egy gyilkos középhátvéd meg egy védekező középpályás a rendszerben, akik embereket esznek, sokat mozognak, futnak és sokat szerelnek, de ezzel a védelemmel jelenleg nem lehet fenntartani egy ilyet. Szerintem csúnyán belebuknánk. Az mindenesetre felbaszós, hogy oké, hogy 3-5-2, de ennyire gyengén támadunk, hihetetlen, főleg idegenben, hiába kb. klasszis támadók, semmi, de semmi konkrétat nem mutatunk. Amúgy egy 4-3-2-1-es felállást megpróbálhatnánk.
  de Gea – Valencia, Rojo, Jones, Shaw – Carrick, Blind, Young/Herrera – Di Maria, Mata – Rooney/Falcao felállásban.

 • United82

  Szerintem Lajos inkább 0-0-t akar mint 3-5-öket…
  Lehet beszarinak mondani, de amíg nem lesznek olyan védők akik miatt nem rettegés minden előrevágott labda amire az ellenfél csatára elindul, addig a biztonság lesz a fő szempont és az h adogassuk hátul a labdát, addig se van az ellenfélnél 🙂
  Unalmas? Ja. Nem hozzánk illik? Ja. Eredményes ? egyenlőre BL helyen vagyunk…
  Nekem tetszik? Nem…de mi csak a terméket kapjuk , nem mi alakítjuk…

  • Limb for a Limb

   Remélem tényleg ez az indok és a Mester 😀 is látja, hogy mennyire szar pl Evans és a következő szezonban még a padon sem lesz ott egy ilyen “kaliber”

  • godlikezaza

   “Ha nálunk a labda, sok baj nem érhet bennünket”

   végülis

  • stanleykubrick

   Én ebben csak egyetlen dolgot nem értek. Mintha nyitva lenne a transzfer ablak vazze…

   • psychocska

    valószínűleg akiket akarunk, azok januárban nem elérhetők. másodlagos/harmadlagos célpontokra meg úgy látszik nem lövünk

   • United82

    Van is pletyi rendesen de lehet nem akarunk 30-40milkót Laporte nevű emberkére kiadni…
    Van ez a Dragovic pletyi is.
    Clyne,Coleman,Hummels,Varane meg nem tudom milyen pletyik de egyiket se engednék el most vagy nem akarnánk érte 40milliót fizetni..
    És akkor még ilyen Otamendi 30millióért fel se emlegettem…
    Szerintem nyáron elképesztően nagy átalakítás lesz , most télen inkább nem szórunk pénzt…..

    • Newton_heath

     Vagy jön egy új edző, aki megint mindenkinek meg akarja adni a lehetőséget.

     • United82

      haha 🙂
      De amúgy ha belegondolunk…a védelem nagy része kérdéses…ki megy? Vale,Rafael,Jones,Smalling,Evans,Mcnair(neki lejár a szerződése)?…és akkor ki jön ?Clyne,Coleman,Dragovic,Laporte,Hummels,Varane?
      Középen Ando szerződése lejár,Flecher megy valszeg…Nani Young? Velük mi lesz? Ki jön? Strootman?(Megint szarakszik a térde), Pogba 75m-ért?
      Mi lesz a szélen? Egyáltalán mi lesz Lajos végső szerkezete? Januzajt nem adtuk el a PSG-nek tehát számol vele…
      Mi lesz De Geával? Marad? Megy? Lesz e csereüzlet Bale-t bevonva?
      Vagy hozzuk inkább Depayt?
      Kifizetünk e 40milliót Falcaoért? Marad e RVP és megkapja e a 10milliós bónuszát vagy eladjuk mert nem vele képzeli el a jövőt Lajos?
      így megvesszük-e Dybalát? Vagy azt a hosszúnevű franciát a lyonból? Vagy Cavanit ?

      Annyi a kérdésem h reggelig írhatnám….

     • Freeezer89

      jaja, ne is mond… pl mitől k*rom szét az agyam hétvégén? kihoz majd haza? haza érek-e egyáltalán?
      szörnyű ilyen kételyek között élni

     • Wayne úrfi

      Lakazetta 🙂

   • pbalu

    “no value in the current market”

  • Roland

   Azzal hogy van Gaal nem igazol senkit télen, szerintem elég nagy rizikót vállal (ami elég könnyen a BL-be kerülhet), még ha olyan szempontból is érthető, hogy azok a játékosok akiket kinézett csak nyáron érhetőek el és nem akar B megoldásokra költeni. A Soton mondjuk hozza a kötelezőket, Wenger ide vagy oda, ha az Arsenalnál is visszatérnének a hiányzók és a szokásos balfaszkodásukat is elfelejtik, a Pool is összeáll, meg esetleg még igazolnak is zárás előtt, eléggé nehéz időszak elé fogunk nézni, főleg, hogy az idegenbeli játékunk borzalmasan szar volt sokszor, első félidő vezetés helyett, 0-0, majd izgulás, hogy ne kapjunk ki. Nyilván elég sok a “ha”, de egyáltalán nem biztos ez a BL hely.

   • Limb for a Limb

    Még nincs vége az átigazolási időszaknak

   • RobinGood

    Esetleg az is elképzelhető, hogy mi sem állandósítjuk a szart?

    • Roland

     Írtam olyat hogy nem?

   • Newton_heath

    Igazából nem az igazolás most a megoldás. Lajosnak kell bizonyítani, hogy nyáron a tulajdonosoknak van értelme újabb pénzeket beletolni a projektjébe. 150 millió font elköltése után szerintem jogos elvárás a tulajdonosoktól a top4. Bőven jó ez a keret a harmadik helyre, ha nem lesz meg a top4 nem a keret hibája lesz, hanem Lajosé.

 • Newton_heath

  Az egyik csatár helyett még egy középpályás, így Blind és Herrera is elfér, és részemről okés.

  • Freeezer89

   nem értek hozzá, de szvsz az már úgy túl keves lenne

 • Attylon

  Egy próbát mindenképp megérne. A játék képe ennél rosszabb tuti nem lenne.
  De majd Lajos megoldja, és nézhetjük Rooneyt középpályán szenvedni meg diMát csatárként céltalanul futkorászni.