Ez történt 2019-ben

Év vége lévén mindenki visszaemlékezik az elmúlt esztendőre, nálunk ez idén – ha nem bánjátok – kimarad, az új év közeledtével pedig egyre inkább elvarázsolja gondolatainkat a petárdával, pezsgővel és kaszatibivel fűszerezett szilveszteri hangulat. Nincsen újévi parti nevetés nélkül, így az amúgy sem komolyságáról és modorosságáról nevezetes Stretford End blog az előző évek sikerein felbuzdulva idén is megpróbálkozik a már félrészeg olvasók rekeszizmainak megmozgatásával. A továbbiakban egy fiktív évösszegzést olvashattok a tavalyi posztunkra nagy ívben szaró üveggömbünk homályos jóslataira alapozva, ugyanis 2019 történéseit mutatjuk be. A 2015-ös esztendővel való bármiféle hasonlóság csakis a véletlen műve lehet. BÚÉK!mu-búék

Január

A Manchester United nagy meglepetésre már a 3. körben búcsúzik az FA Kupától. Phil Neville Evertonja 3-1-re győz az Old Traffordon Adnan Januzaj, Javier Hernandez és Phil Jones góljaival.

Elefántcsontpart megvédi Afrika Kupa címét, miután a döntőben egy sima hármast gurít a házigazda Líbiának. James Migrant, Abedi Vardy és Yolo Touré a gólszerzők.

Louis van Gaal megdönti a 45 perc alatt megoldott sudoku-rejtvények világcsúcsát a Newcastle elleni 0-0 második félideje alatt.

Február

Radamel Falcao 5 év után ismét bajnoki gólt szerez. Az Újpest kolumbiai csatára a Paks elleni rangadón értékesít egy tizenegyest.

Három év után először veszít pontokat a Bundesligában a Dárdai Pál vezette Bayern, a Schalke elleni 0-0 után így a bajnoki cím bebiztosítására legalább márciusig várniuk kell a münchenieknek.

Sepp Blatter és Michel Platini rejtélyes módon megszöknek házi őrizetükből. Titkosszolgálati források szerint a FIFA nyári tisztújító kongresszusára szeretnének eljutni.escapeplan

Március

José Mourinho-t harmadszorra rúgják ki a Chelsea kispadjáról, miután a csapat már matematikailag sem kerülhet az első hatba, így nem játszhatnak a Premier League-be való feljutásért.

Diego Costát utólag 3 mérkőzésre tiltja el a spanyol szövetség, mivel a Barcelona csatáránál pillangókést és egy gázpisztolyt találtak a Real Sociedad elleni bajnoki játékvezetői.

A Magyar Kupára kiírt pályázatot a legjobb ajánlatot tevő Videoton nyeri, így a fehérváriak indulhatnak az Európa Liga következő szezonjában.

Április

Az olaj világpiaci árának drasztikus csökkenése miatt veszélybe kerül a Manchester City – PSG BL-elődöntő megrendezése.

Ryan Giggs 45 perc erejéig átveszi a Manchester United irányítását, amíg Louis van Gaal a kispadon kirak egy 1000 darabos puzzle-t a Brighton elleni 0-0 második félidejében.giggsvangaal

Május

Bakuban rendezik a Bajnokok Ligája döntőjét, ahol a PSG nem tudja megvédeni a címét. 0-0 után tizenegyesekkel alulmaradnak Bernd Storck Dortmundjával szemben.

Európa Liga döntőt vív egymással a korszakos Barcelona és a csudálatos Real Madrid! Az EL Classico-t a Real nyeri Jamie Vardy és Chris Smalling góljaival.

Nagy meglepetésre a Leicester City nyeri az angol bajnokságot, de a duplázás nem sikerül, mert elveszítik az FA Kupa döntőjét a harmadosztályú Aston Villa ellen. Franciaországban zsinórban tizedszer bajnok a PSG, a Bundesligát természetesen a Bayern München nyeri, Olaszországban pedig Paulo Sousa Juventusa hódítja el a scudettót. Jorge Mendes vezetőedző hiába nyeri meg a Realnak a bajnokságot is az EL-trófea mellé, szezon végén távozni kényszerül, és a helyét Zinedine Zidane veszi át.

Június

Ákos nagyszabású koncertjével kezdetét veszi a Budapesten rendezett női világbajnokság. A végső győzelmet Ausztrália szerzi meg Furiosa góljával.

Az UEFA legfrissebb listája alapján a Premier League hátrébb csúszik a bajnokságok rangsorában, így a következő évtől Anglia csak három csapatot indíthat a legrangosabb európai kupában. A hírt követően az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger bejelenti lemondását, új kihívásokra hivatkozva.

Az MLSZ tusványosi ülésén megállapodás születik, hogy a nyáron induló bajnokságot 12 helyett csak 4 csapattal rendezik meg.

A szurkolók és a manager kapcsolatát erősítendő a Manchester United új típusú szezonbérletet ad ki. A mindössze 1000 fontba kerülő bérlet nem csupán 19 bajnoki, 2 kupa- és tetszőleges számú EL-meccsre érvényes, de tartalmaz egy kispárnát, egy hajszárítót, és két jegyet Louis van Gaal teltházas szezonvégi stand-up fellépésére is.

Július

A jó idő és a teljes érdektelenség miatt elhalasztják az NB1 első két fordulóját.

Az arab- és afrikai tagországok szavazatainak köszönhetően nagy fölénnyel választják meg FIFA-elnöknek a Blatter-Platini párost, akik amnesztia reményében nagy reformokat ígérnek a sportágban.

A FIFA dubaji kongresszusán arról is döntést hoznak, hogy az esélyegyenlőség jegyében a jövőben a művégtaggal rendelkező, illetve szervátültetett focisták is szerepet kaphassanak hivatalos mérkőzéseken.CRminator

Augusztus

Utolsó magyar klubként a Ferencváros is búcsúzni kényszerül az európai kupáktól, miután kettős vereséggel esik ki a macedón Vardar Šopjle csapata ellen.

Bár a Barcelonát kiskorú futballisták megrontása miatt 2 évre eltiltják az átigazolásoktól, még a hír bejelentése előtt gyorsan nyélbe ütik Douglas Costa, Harry Kane és a Unitednél kevés szerepet kapó Jörg Mutterficker megszerzését.

David de Gea majdnem a Real Madriba igazol, de magángépét ismeretlen tettesek eltérítik, és még a fedélzeten aláíratnak vele egy új, öt éves szerződést a Manchester Unitedhez.

Az átigazolási szezon utolsó óráiban a Manchester City visszautasíthatatlan ajánlatot tesz, és megveszi a bajnok Leicester City csapatát. Az ötödik helyen végző manchesteriek így mégis indulhatnak a BL-ben. A nagy vitát kiváltó transzfert az Etihad vezetői azzal magyarázzák, hogy mindkét csapat színe kék, és a külföldiek amúgy is Lejcseszter Szitinek hívták a klubot, amely miatt gyakran keverték a két gárdát.

Szeptember

Az FBI nyomozati anyaga alapján kiderül, hogy a 2026-os szaúdi vb odaítélése során felbukkant 100 millió svájci frank nem csúszópénzként került FIFA-vezetők számlájára, csupán a Kaliforniában titokban összeházasodó Blatter és Platini nászajándékának szánták azt meg nem nevezett arab vezetők.

Hiánypótló újdonságokkal jelenik meg Magyarországon a FIFA2020 videojáték. A kimondottan magyar környezetre átalakított programban olyan új opciókkal találkozhatunk, mint az indokolatlan stadionépítés, a szezon közben módosítható versenykiírás, és az alsóbb osztályokban még mindig nagyon népszerű bíróverés.

A Stade de France-ban barátságos mérkőzésen Franciaország 1-0-ra győz az Iszlám Állam ellen Charlie Hebdo góljával.

Nagy felhajtás közepette átadják a Manchester City legújabb stadionját.spaceetihad

Október

A magyar válogatott legjobb csoporthatodikként pótselejtezőt játszhat az Európa-bajnokságra való kijutásért, az ellenfél a Feröer-szigetek.

Louis van Gaal bekerül a rekordok könyvébe, miután a Sunderland elleni 0-0 során nem csupán az ellenfelet, a szakmai stábot, és a helyszínen szurkoló 75 ezer embert sikerül elaltatnia, de a Sky Sports adatai szerint világszerte 120 millió tévénézőt is.lajosunalom

November

Wayne Rooney lemondja a válogatottságot, bár egy ideje már nem is hívta be a rossz formában lévő csatárt Gary Neville szövetségi kapitány.

A Manchester United 0-0-ra végez a Hamburg otthonában, így kiesik az Európa Liga csoportköréből.

A magyar válogatott kettős győzelemmel sikeresen teljesíti a pótselejtezőt, Robert de Niro szövetségi kapitány szerint bármilyen Eb-csoportból lehet esélyünk a továbbjutásra.629Storck

December

Az UEFA bálnavadászozós rigmusok miatt megbünteti a magyar szövetséget, így a következő két hazai meccset zárt kapuk mögött, nézők nélkül kell megrendezni. Mivel a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságig a magyar csapat csak idegenben lép pályára, az Eb két budapesti csoportmeccsét, az Anglia – Franciaország és a Horvátország – Dánia találkozókat érinti a büntetés.

2015 óta, vagyis négy éve először fordul elő, hogy a Manchester United decemberben egy mérkőzést sem nyer meg.

A FIFA év végi gáláján Lionel Messi nyeri a legrangosabb díjat.messidij

A rajzokat természetesen 2019-ben is Szücsi mester szállította.