Hozz rá víg esztendőt!

Új év, new wave. Elkezdődik tehát a 2016-os esztendő is, amely természetesen a balsorsú 2015-16-os szezon folytatása. Tippelni továbbra is igen nehéz lenne, szinte bármire. A csapat játéka, sérülései, van Gaal adott taktikai húzásai mind olyan kérdések, amelyre tisztességes United szurkoló nem igazán tud biztosat mondani manapság. Mi persze azért megpróbáljuk és néhány szót ejtünk mindenről, ami fontos lehet mára.

team

Ha mást nem, azt azért elmondhatjuk, hogy a csapat tagjai igazi egységet alkotnak és jó páran boldogan együtt töltötték a szilvesztert. Reméljük ők Wilson barátunkhoz képest kevesebbet mentek százon, így fitten kezdhetik a mai találkozót. Sérültjeink listája elképesztő módon leredukálódott, így mindössze Lingard sérült a szokásos hármas mellett, akik nagyon megkedvelték a kórházi szoba melegét. Az angol meglepően hosszadalmas kiesése után azonban ismét közel van ahhoz, hogy rettegtesse az ellenfél jobbhátvédjeit, így gyakorlatilag lassan kiegészülünk. Titokban pedig bízunk benne, hogy a védelmet még januárban igyekszünk kiegészíteni, akár egy bizonyos Stones megszerzésével.

lui2

Louis van Gaal egy kínai étteremben töltötte a szilveszter éjszakáját, reméljük, hogy Swansea verésre készíti fel a játékosokat és ő is öntött magába elég bizalmat, mert a hattyúk valahogy igazi kriptonitjai a hollandnak. A Mester megmondta, hogy illene elkezdeni nyeregetni a meccseket, hogy esélyünk legyen labdába rúgni a bajnokságban. Igen, kórusban kiabálhatjuk, hogy mi már többször szorgalmaztuk ezt az ötletet.

lui

A kezdőnk így nagyjából a de Gea – Darmian, Smalling, Blind, Young – Schneiderlin, Schweinsteiger – Martial, Herrera, Mata – Rooney állapotot veheti fel. A változás és a tippelés jogát fenntartjuk!

swansea-city-merchandise

Na, de nézzük mi a helyzet a riválissal. A Swansea City igen ramaty formában van, a gárdától elzavarták a szőke herceget (Louis kedvéért nem írjuk le a nevét), a csapat a kiesőzónához közel tanyázik, ellenben három (!) mérkőzés óta nem kapott gólt. Alan Curtis gatyába rázta az együttest és fontos pontokat kezdett el szerezni az együttessel.

Nézzük mi a helyzet a játékosokkal. Sérültek gyakorlatilag nincsenek. Oké, Routdlege és Federico Fernandez igen, de előbbi annyira nem játszik sokat, utóbbi pedig még jó eséllyel vissza is térhet.

Fabianski stabil teljesítményt nyújt a kapuban, ez a helyzet Ashley Williams esetében is, aki egyértelműen a csapat legjobbja, vezére és csapatkapitánya. Hasonló a helyzet a Naughton, Shelvey duóval is, mind a két játékos meghatározó a Swansea csapatában, utóbbi a válogatottban is gyakran feltűnik. Továbbá még mindig a tökünk ki van Ki-vel, aki remélhetőleg ma semmit nem akar produkálni. A csatársorban kérdés, hogy Ayew-Gomis vagy mind a kettő feltűnik majd, de semmilyen oroszlános üvöltést nem szeretnénk látni az Old Trafford lelátói között.

Bafetimbi-Gomis-601870

A mérkőzésünket a csodás stream adó közvetíti számunkra. Ha a csapat játéka hasonló marad, akkor bizony hozzászokhatunk ehhez az érzéshez, ha szombat 16 órakor lépünk pályára. Várjuk a három pontot srácok, mint a messiást!