Indul a mandula! – Itt az FA Kupa

Éééééés igen, elkezdődik az FA Kupa is. Az ellenfél a Sheffield United csapata lesz hazai környezetben. A gárda jelenleg éppen a Championshipbe igyekszik visszajutni, ám a League One örökös iszapbirkózásában a 25. forduló utáni események még nem jelentenek semmit. Az egyszeri United drukkernek alapvetően nem sok információja van az ellenfélről, mert a csapat gyakorlatilag a szereplők között általában még a fel sem sorolt mellékszereplő címet sem éri el a Premier League-ben. Minden más a hajtás után, szóval hajtás, pajtás!

Club logo on the wall outside of Bramall Lane

Kezdjük mindjárt a kedvenc témánkkal, a hadirokkantak felsorolásával. A sérültekkel kapcsolatos helyzet csak néhány tekintetben változott meg a múlt hét óta és ez most lényegében örömhír. Egészen pontosan annyi történt, hogy Lingard talán visszatérhet, cserébe Jones viszont bizonytalan időre leteszi a százarcú maszkot, hiszen újra lefulladt, mint a Skoda 105-ös a januári télben.

Elég egyértelmű, hogy a védelmünk még mindig olyan lyukas, mint Han Solo teste a fiával való találkozás után Han Solo lelke a Millenium Falcon hiányában, így megtippelni is nehéz lenne például, hogy ki lesz a balhátvéd, de CBJ43 egészen biztosan bevetésre kész vagy visszatér a 361 és mindannyian nyugtázhatjuk a szokásos Darmian, Smalling, Blind triót hátul.

12491765_10153439294262746_6876134142582665415_o

Ki szavaz arra, hogy Daley inkább pihenjen egy kicsit?

Innentől pedig már teljes mértékben van Gaal döntésén múlik, hogy benéz-e a pálya középső tengelyébe néhány meglepetés név vagy jön a szokásos Herrera, Schneiderlin, Schweinsteiger középpálya, megspékelve a Rooney, Martial, Mata hármassal. Szerintem viszont sokan örülnénk, ha mondjuk Will Keane vagy esetleg Pereira lehetőséget kapnának vagy ami még durvább, akár Goss, esetleg Rashford is bemutatkozhatna.

0A0D5C0BDDDB4788AB925E3B74F13CDEA Mester elmondásai alapján pedig ez nem lehetetlen, hiszen a sérültek mellett említésre került, hogy néhányan a „red zone” állapotában leledzenek, így inkább pihenést nézne ki nekik van Gaal. Young például aligha kap lehetőséget, annak ellenére, hogy edzett, de egyéb játékosok nem lettek megnevezve rajta kívül. Az is kiderült, hogy Rojo január végétől már lassacskán bevetésre készen fog állni, Januzaj pedig még hétfőn rágyúr egy utánpótlás mérkőzésre, de aztán várhatóan érkezik a nagyokhoz.

F9965696833D4A4E9B0828C1EE7546F2Az ellenfélről nem hiszem, hogy többet lenne érdemes elmondani, minthogy harcolnak a másodosztályba való feljutásért, számomra ismert játékosaik nincsenek az együttesben, szóval ha megengeditek itt meg is állnék a piros-fehérek elemzésében. Az eredmény megtippelhetetlen, nem tudjuk, hogy mennyire lesz rotált az együttes és abban sem lehetünk biztosak, hogy van Gaal milyen lelkesedéssel viseltetik a világ legrégebbi kupasorozata iránt. Természetesen reméljük a legjobbakat és nagy szeretettel várjuk a mérkőzést, amely 18:30-tól megtekinthető a Sport 2 csatornáján.