Feketén-fehéren a Newcastle United ellen

„We’re nothing, and nothing will help us
Maybe we’re lying,
then you better not stay
But we could be safer,
just for one day”

(David Bowie – Heroes)

Áthallásos, megemlékezős idézetet követően nem illik nagy szavakat használni, de valamerre még mindig el kell, hogy induljon a nagyjából december óta bemutatott csoportos szenvedés, amit játékosok, szurkolók és szponzorok egyaránt bemutatnak nekünk. Még mindig semmi nem dőlt el van Gaal és a csapat jövőjét illetően, így egyre nehezebb miről elmélkedni. Hétről hétre megjelennek a gólgálás tippek a Stretford End kommentmezőin, azonban általában jön az újabb 0-0-s első félidő és a nagyon maximum 1-2 találatot hozó második, igaz idegenben mintha más lenne a helyzet. Várjuk a fejleményeket, ellenfél a Newcastle United.

Newcastle-United-1200x469

Kezdjük a csapatunkkal és ezennel máris megosztanék veletek egy egészen vicces dolgot, amire a honlapunkon akadtam rá. Na most, ha még egy Manchester United szponzor fogadóiroda is az alábbi összeget fizeti egy tetves gól esetén, amit mi szerzünk, akkor már csak egy kérdésünk marad. Vajon milyen érzésekkel indulhat útra egy United szurkoló mondjuk élőben megnézni a mérkőzést? Arról már nem is beszélve, hogy milyen lelkiállapottal ülünk le (vagy már lassan sokan azt se) a képernyők elé. Szóval álljon itt az a bizonyos kép.

26a4df8e-2dd6-4106-a7fd-0b14e5292d02

A hét nyilatkozata nálam ez volt:

“Yeah we understand what the fans are thinking but we have to stick with the manager and his plan,” Kedves Pereira, értem én a lojalitást, de mi azért szívesen néznénk valami joga bonito utánzatot és kérlek, ne kövesd annyira a Mestert, a rossz oldalon áll!

Kiderült néhány információ még a sajtóból, például, hogy Will Keane az U21-es csapatot fogja erősíteni a Reading ellen (update: rúgott is hármat), így ő aligha fér oda a padra és Januzaj sem, van Gaal szerint rizikós lenne Adnan bedobása most a mélyvízbe. A belga kapcsán érdekesség, hogy éppen a Newcastle United elleni hazai találkozón játszott utoljára vörös mezben.

7CB6318FFAF94052B5A7E27AB109322B

Sérülésfronton a helyzet majdnem változatlan, annyi kivétellel, hogy Schweinsteiger nem tud elutazni és ez nem túl jó hír, bár a Carrick-Schneiderlin kettős azért mozdítható és reméljük nem Fellaini vizes haját kell majd néznünk a mérkőzésen. Na meg ugye nincsen Jones sem, de ez olyan információ, minthogy a fű zöld, az ég kék és télen ritkán esik a hó Magyarországon. Szóval vagy Young kerül vissza a védelembe vagy ismételten jön CBJ43. Kérdés, hogy Depay vagy Lingard be fog-e kerülni a kezdőbe vagy elől is nagyjából marad a megszokott felállás.

Továbbá esett még némi moralizálás a játékosok állapotáról és hogy csínján kell velük bánni. Louis van Gaal kifejette, hogy muszáj megnyerni ezt a mérkőzést és Scholes kritikája is szóba került, amire csak visszakérdésekkel reagált a Mester. Kifejtésre került az is, hogy a csapat számára még fejlődni kell a támadások terén és gyorsabban kell futballoznunk.

7e85f6ca25dc43a8b8df72e52bda600e

Az ellenfél továbbra is olyan pocsék formának örvend, hogy McClaren még mindig csoda, hogy a helyén van. A Newcastle United kiesett az FA Kupából a hétvégén, zsinórban három vereség is bejátszott legutóbb a bajnokságban és a csapat újra a kiesőzóna hugymelegében, a 18. helyen találta magát. A sérülések sem kímélik a szarkákat. Obertan, Krul, Cisse, Anita, Taylor, Haidara és még néhány társuk is csak lélekben erősítheti a fekete-fehéreket, ráadásul még Colback visszatérése is kérdéses. Viszont éppen ezért elvitathatatlan, hogy a hazaiak nagyon fognak kaparni a pontokért, hiszen a bennmaradáshoz minden egységre nagy szükségük van és biztosan ők sem szeretnék, hogy Stevie még tovább hullajtsa a haját.

1627

Mi viszont nagyon szeretnénk a három pontot és biztos, hogy van Gaal sem fog fukarkodni a legjobb kezdőjével, a többi már remélhetőleg megy majd magától. A játékvezető Mike Dean lesz, a mérkőzést a DIGI Sport 1 csatornája sugározza számunkra. Az FA Kupa sorsolásakor pedig az is kiderült, hogy a Premier League feljutásért való harcban igen kiemelkedő Derby County lesz az ellenfelünk, ráadásul idegenben.

Soha ne add fel a reményt és bízz a gólokban! Glory-Glory ManUnited!