Ébredő erő

Az új Star Wars lassan eléri a 2 milliárd dolláros bevételt, mi viszont már azzal is megelégednénk, ha a 4. helyért való csatában aktívan venne részt csapatunk 2016 tavaszán. Ehhez most Londonban, a Chelsea ellen kellene alkotni valamit, akik azért lassacskán kezdik összeszedni magukat. A beharangozáson túl némi vitaindítás is következik a lentebbiekben.

Super-Sunday-Live-Panel-Chelsea-Manchester-Un_2851087

Csalódottságunkat érdemes kifejezni annak kapcsán, hogy végül senkit nem sikerült igazolni januárban, ami nyugtalanító, hiszen a hosszú távú sérüléseink továbbra is igen keskeny sávban engedik mozgatni a védelmet. Darmian visszatérésével pedig végképp úgy néz ki, hogy a maradék nagyjából 20-22 mérkőzésre feláll a Darmian, Blind, Smalling, CBJ védelem és rongyosra hajtja magát. Sérülések esetén pedig felkészül a McNair, Varela duó és talán valamikor Jones és Rojo is képbe kerül, de előbbihez sok reményt nem fűzünk, utóbbi visszatérése pedig még mindig nem tűnik közelinek.

lvg

Louis van Gaal többek között azt is kifejtette, hogy Schweinsteiger sem fog még játszani és én igazán nem szeretném a németet kritizálni, de valahogy „vártam már” ezt a sérülést és sajnos ez nagyjából egy 1,5 hónapos vagy hosszabb kihagyás lesz végül. Ennek kapcsán egy eretnekséget is szeretnék kifejteni itt nektek. Alapvetően mióta Schweinsteiger nincs a csapatban, a középpályán leginkább felálló Fellaini-Schneiderlin duó bizonyítja, hogy a 4231-ben is beleférhet, hogy a kettes sorban egy masszívabb védekező játékos (Carrick vagy Schneiderlin) mellett egy, a támadást bátrabban támogató focista kerüljön be a csapatba. Jelen pillanatban ez a belga gyilkos, viszont teljesen tiszta sor, hogy mind Blind, akár Herrera számára is feküdhetne ez a poszt, de a németnek és az előbbi két játékosnak is egy hármas középpálya lenne a legmegfelelőbb. A túlbiztosított Schweinsteiger-Schneiderlin kettős egyszerűen nem hozza a focit és ezt nem engedhetjük meg magunknak.

daley

Itt térnék ki Daley Blind személyére, akiről továbbra is úgy gondolom, hogy védőmunkáját illetően nem éppen kiemelkedő, viszont a csapat támadófelfogású játékban igen komoly játékintelligenciával rendelkezik és a Stoke City elleni indításai, illetve a Derby County elleni gólja is bizonyította, hogy a jövőben komoly láncszeme lehet megújuló középpályánknak.

A támadósorról sem szeretnék megfeledkezni, hiszen egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy Lingard nyomatása eredménnyel jár, ami mindenképpen van Gaal érdeme és örömteli a jövőre nézve, Rooney pedig olyan szinten talált magára, hogy akár emberi számú, 13-15 gólt is összehozhat a PL-ben. Martial legutóbbi teljesítménye annyira a fenomenális kategóriát csapkodta, hogy azt nehéz lenne megfogalmazni, a számok pedig magukért beszélnek. 5 chances created, 1 gól és 1 gólpassz.

4742895

Végezetül térjünk is rá Juan Mata személyére, akit én mindig is nagyon kedveltem, viszont a zseniális szezonkezdést követően nagyon visszaesett a spanyol. Azonban a Liverpool elleni gólpasszal felérő beadása, a Kosok ellen szerzett gólja és a Stoke City elleni valóban pazar tízes játéka remélhetőleg a holland Mesterünket is meggyőzte arról, hogy a Chelsea ellen is bátran bízzon a Lingard, Mata, Martial – Rooney felállásban. Mata pedig minden bizonnyal egy 433-ban is megállná a helyét, csak látnánk már azt a felállást. Mivel Fellaini játéka nem biztos, ezúttal egy Carrick, Schneiderlin duó megoldhatja a biztosítást is hátrébb, a támadás pedig az első négyes kreativitására van bízva.

hiddink

Nehéz mit mondani a Mourinho nélküli Chelsea csapatáról, de annyi kijelenthető, hogy a gárda készül a Bajnokok Ligájára (február 16.), az FA Kupában (február 21.) pedig a Manchester City ellen kell állniuk a kihívást hazai pályán. Nyilvánvaló, hogy a kékek legjobb esetben is 8.-9. helyen fognak zárni a bajnokságban, ami nem ér nemzetközi szereplést, viszont egy Manchester United elleni találkozó mindig presztízs London ezen részén is. A hazaiaknál elvileg mindenki bevethető Rémy kivételével, Pedro kisebb sérülése is valószínűleg rendbe jön és Diego Costa is ott fogja tolni az arcát a pályán, ne is legyen kétségünk.

Most mondjam azt, hogy a győzelem nagyon fontos lenne? Az Arsenal és a Tottenham Hotspur sem fog hibázni és a Bajnokok Ligáját érő pozícióról továbbra is nagyon jó lenne nem lemaradni. Az ugyanis mind anyagilag, mind mentálisan elég sok lyukat üthetne a gépezetbe, különösen, hogy három év alatt másodjára fordulna elő és nem tudjuk mennyire lenne néhány játékos számára vonzó egy kaotikus helyzetben lévő óriás mammut.

Végül pedig emlékezzünk meg az 1958. február 6-án Münchenben lezuhant áldozatokra, akik már akkoriban is nagy sikerekre vezették csapatunkat és legtöbbjük előtt olyan jövő állt volna, amivel biztosan szereztek volna további címeket, köztük Bajnokok Ligáját is vörös mezben és a válogatottal is a csúcsra érhettek volna.

Emlékezzünk rájuk, a mennyország ördögeire, Glory-Glory ManUnited!

TRtRZVY_5795391