Kötelező kör 2.0 – Manchester United – Crystal Palace

A héten kaptuk a belsős információt, hogy az Aston Villa elleni mérkőzést magukat nyíltan Manchester United drukkernek való rabok ellen fogják bevetni a guantanamói börtönben. Következhet tehát az újabb szenvedtetés, amelyben ellenfél a Crystal Palace együttese lesz. Pardew és oly’ gyér csapata ellen a filozofi újra életre kelhet a mai napon.

F33B62533A3B49958FB892B766A1BF94

Talán azzal érdemes mindjárt kezdeni, hogy a Manchester City és az Arsenal is egyaránt négy pontra van tőlünk, ami azt mondatja velünk, hogy a hátralévő öt mérkőzésből 13 egység begyűjtése sajnos vagy nem sajnos, de elengedhetetlen. Ezzel 69 pontot tudnánk összehozni. Érdekesség, hogy tavaly összesen 70 ponttal kényelmesen összejött a negyedik pozíció, idén könnyen megeshet, hogy még ez is kevésnek mutatkozna az áhított Bajnokok Ligája hely megszerzéséhez. Újra ki kell mondani tehát, hogy egy ismételt, kötelezendő megoldandó feladat áll előttünk.

man-united-cropped_5h1zvk0hxq8q1t90x37k3w02i

Nagy kérdés az is, hogy van Gaal vajon újra lehetőséget ad a hétvégén pihenőknek, különös tekintettel Lingard, Martial vagy Fosu-Mensah kezdőbe kerülésére. Az említett három játékos mindegyike csak csereként kapott lehetőséget a múlt szombati találkozón. Felmerül az is, hogy vajon kap-e esélyt a bizonyításra Young, esetleg Darmian. Sérült fronton pontosan jól tudjátok, hogy a helyzet változatlan, ellenben londoni riválisunk igen csehül áll a rokkantakkal. Bolasie, Chamack, Dann, Gayle, Ward, Ledley, Hangeland vagy éppen McArthur kiesése is mind a malmunkra hajtja a vizet. Igaz ezek közül néhány sokkal inkább tűnik okos rápihentetéseknek, hiszen Pardew szemei már alighanem a hétvégi, Watford elleni FA Kupa elődöntőn vannak, ahol a közel sem verhetetlen Darazsakat kellene leharcolni a piros-kékeknek. Szóval őszintén meg lennénk lepve, ha szerda esti riválisunk túlhajtaná magát.

A „kristálypalota” csapata már négy mérkőzés óta veretlen a bajnokságban, ám ez mindössze egy győzelmet és három döntetlent jelent. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ellenfelünk a West Ham United és az Arsenal otthonából is elcsent 1-1 pontot. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy nem kevés mákfaktor kellett mind a két pontgyűjtéshez, de mint tudjuk, a focit nem pontozásra, hanem pontosztásra (haha) játsszák. Érdemes azért figyelni az ellenfélnél egy bizonyos Zaha nevű úriemberre. Olyan ismerősen cseng ez a név…Illetve azért Adebayor, Cabaye vagy Jedinak okozhat még zavarokat a messze földről híres védelmünkben.

Néhány gondolat erejére még csapatunkra visszatérve. Örömteli, hogy Shaw már egyre lelkesebben edzésben van. Ha az utolsó forduló tétnélküli lesz, alighanem láthatjuk majd az angolt néhány percre a pályán. Nálunk pedig Rashford mellett Rooney számára tenne nagyon jót egy gól, hátha a sorsdöntő találkozókon egy kis önbizalom férne a lábába, amiből sokat profitálhatnánk. Mata blogjában hozzátette, hogy a gárda körül jó a hangulat és lázasan készülnek a találkozókra, Rojo pedig megjegyezte, hogy a fiatalok ilyen szintű megmutatkozása a felnőtt csapatban egyáltalán nem volt meglepő. Nincs tehát más hátra, mint előre a csatába!

521564454-1

Az ütközet játékvezetője Lee Mason lesz, a mérkőzést pedig a Digi Sport 3 csatornája hozza el otthonunkba.