Kötelező kör – Manchester United – Aston Villa

Ez lesz az a mérkőzés, amit ha nem nyerünk meg, akkor nincs is igazából miről beszélnünk a top 4 kapcsán. A hangulatunkra magasan rávetül, hogy szerdán sikerült kitennünk az FA Kupából a Carroll és Payet vezette West Ham United csapatát. Az Aston Villa ellen pedig megkezdjük a hárommérkőzéses (!) hazai sorozatunkat és eltökélten kilenc pontot tűzünk ki magunk elé, ami közel sem tűnik lehetetlen elvárásnak.

manchester-united-wayne-rooney-louis-van-gaal_3448189

Április közepére sikerült elérnünk, hogy gyakorlatilag Shaw és Schweinsteiger (a német most már biztosan kihagyja a szezon hátralévő mérkőzéseit) a két hosszabb távon is sérült játékosunk és már csak olyan személyek vannak a partvonalon, akik esetleg kevesebbet bírnának. Elsősorban itt a Rooney, Young, Valencia, Jones négyesre gondolunk és jogosan merül fel a kérdés, hogy mikor, ha nem ilyenkor kaphatnának több lehetőséget kedvenceink. Ellenben Herrera biztosan kihagyja a hétvégi találkozót kisebb sérülése miatt, bár még nem tudjuk mennyit kell végül a pályán kívül töltenie a spanyolnak. Így jó eséllyel akár Mata is visszatérhet a kezdőbe.

A sajtótájékoztatón van Gaal ismételten a fiatalokról ejtett néhány szót és többek között megvédte Rashford személyét, mondván ne hasonlítsák Ronaldohoz, hiszen nem egy poszton játszik a két játékos. Ez pedig egy igazán érdekes dolgot is felvet a jövőt illetően csapatuknál. Louis van Gaal szemmel láthatóan megpróbálja a fiatalok beépítőjeként és oltalmazójaként aposztrofálni saját magát, ezzel egyértelműen igyekszik a pozícióját erősíteni és egyfajta kudarcmenedzsmentet alkalmazni. Ugyanis még mindig nagyon könnyen előfordulhat, hogy trófea és negyedik hely nélkül maradunk, ami végleg megingathatja a holland jövőjét. Fosu-Mensah, Martial vagy Rashford (és jó eséllyel Lingard) kezdőtagsága így a hétvégén is jó eséllyel érinthetetlen marad majd. A Manchester United és különösen van Gaal a sexy csapat képét akarja kelteni ezekkel a megoldásokkal és „nosztalgikus” Class ’16-ot szeretne nevelni.

6BE7BF0B752B443ABBBD214F3AC3BFB2

Talán ezért is kérdőjeles, hogy mennyire kap majd kezdőként szerepet áprilisban és májusban a visszatérő Valencia vagy Young, akik a különböző széleken okozhatnának zavart az ellenfél védelmében. Nagy kérdőjel, hogy újra a kezdőbe jelöli-e a holland egy mérkőzés pihenőt követően Schneiderlint, avagy Carrick ráhúz még egyet és aztán kap egy hosszabb pihenőt. Fellaini viszont minden bizonnyal újra ott lesz a kezdő sípszónál a zöld gyepen.

Az Aston Villa az elmúlt 10 bajnoki találkozón 3 pontot és 5:26-os gólkülönbséget tud felmutatni, ráadásul már menedzsereket is úgy cserélgetnek Birminghamban, mint mások az alsónadrágot. A piros-kékek már minden tekintetben elbúcsúztak az élvonaltól, motivációjuk hasonlít egy életfogytiglanra ítélt rabéhoz.

Nem is nagyon lehet mást hozzá tenni a találkozóhoz, hiszen csak a győzelmet tudjuk elképzelni és boldog vasárnapot akarunk magunknak, szóval tessék szombaton hozni a kötelező Uraim, akár Martial gólokkal! Digi Sport 1, 16:00. Glory-Glory ManUnited!

F8260351E44E43D7B2311F8A3B5AAA71