A visszatérő – Mourinho újra Londonban

Olyan ez a Chelsea elleni mérkőzés, mint egy rossz másnap. Ki akar idegenben játszani a londoni kékek ellen, akiket ráadásul szökőévente sikerül vendégségben megverni. Mourinho visszatérése külön apropót szolgáltat a mai találkozóhoz, bár a hazaiak szurkolói valószínűleg örömmel fogadják majd. A hétvégi eredmények egész pofásan alakulnak, már tudjuk, mi hiányzik, csak nem merjük kimondani.

skysports-jose-mourinho-antonio-conte-chelsea-man-utd_3813569

Előre érdemes a szurkolóknak lelkileg felkészíteni magát egy, a Liverpool elleni mérkőzéshez, ugyanis Conte és José is garantáltan betolja a Fellaini, Kanté, Matic hármast a pályára, és mint tudjuk, Herrera vagy Pogba sem rest védekezni, de a Chelsea csapatában is akad még pár ehhez hasonló alkat. A tét azért az olasz mester számára nagyobb, a két csúfosan elveszített rangadót követően bizony most nem ártana legalább egy döntetlen, ugyanis a pletykák nem feltétlen alaptalanok az inogó pad kapcsán. Az orosz maffiamódszereket pedig ismerjük, tehát Antonio jobb, ha alaposan mérlegeli a helyzetet.

paulpogbamanchesterunitedfcvfenerbahceewav3k_dhgtl

Nem várhatunk jó meccset. Talán a szélt meg tudjuk pörgetni egy Rashford, Martial kettőssel, bár Rash a balon tud élni leginkább, ahogy francia barátunk is, de az is lehet, hogy megint jön Young vagy a fantasztikus formát futó Lingard, esetleg Mata. Viszont Ibra játszatásának megint csak akkor lehet értelme, ha olykor hajlandó a svéd visszalépni a labdákért és a védekezésből is kiveszi a részét, amire tudjuk, hogy egyébként képes. Ezt pedig különösen elvárnánk tőle, ugyanis az EL mérkőzésen nem kapott szerepet, tehát teljesen fitt lehet. A kerettel nem utazott el Rooney, Mkhitaryan és Schneiderlin sem, ebből természetesen Wayne helyzete a legérdekesebb, hiszen azért ez eddig igen példátlan volt a csapat életében. Amit pedig már balfácán módon fejtegettem a podcast adásunkban is, talán maga Rooney is szeretné, ha nem ’Roonalty’-ként vonulna be a United történelmébe, talán ezért is nem erőltette annyira azokat a hétközi büntetőket. Viszont a legfrissebb hírek szerint egy kisebb sérülés akadályozza meg a pályára lépését. Azt a magam részéről mindenképpen becsülöm Mourinho-t illetően, hogy nagyon tiszteletben tartja Rooney személyét és respektálja karrierjét. Egyéb információ, hogy Smalling bár utazott a kerettel, a játéka elviekben még így sem 100%. A nagy kérdés még mindig a balhátvéd szerepe lehet, a Blind vs. Shaw párharcban jelenleg a holland áll nyerésre. És én nagyon szeretném, ha Carrick is kezdene, de ugye valószínűleg erre semmi esély nincs.

paul-pogba-michael-carrick-691755

De most már úgyis kiléptek a United haterek, nyugodtan beszélhetünk a Chelsea csapatáról. Ugyanis hála a magasságosnak Ivanovic és Fabregas sem játszhat, de Willian és Oscar pályára lépése sem biztos. Cserébe viszont ott lesz mindenki legjobb barátja, Diego Costa, aki enyhén szólva komoly tempót diktál, már ami a gólokat illeti és minket sem szokott kímélni, tehát ideje lenne kicsit odapörkölni a spanyolnak. Ráadásul Hazard is mutat éledező jeleket, szóval annak ellenére, hogy nem fogja magát agyontámadni a Chelsea, a kreatív megoldásokban náluk sincs hiány és az SMS leső, gyakran eleső John Terry fejét is még mindig bámulhatjuk, ugyanis valószínűleg ő is visszatér a kezdőbe. A két mester egyébként egyszer találkozott, az 1-1-es döntetlennel ért véget, még Olaszországban, 7 évvel ezelőtt.

new-chelsea-kit-for-201516
Egy szó, mint száz, kellene a győzelem, de a döntetlen sem szégyen, viszont utána már nem lehet pontokat hullajtani és hazai pályán rangadókat is kell hozni. Az pedig valljuk be, erősen mellbe verne minket, ha ma leraknánk az asztalra egy remek produkciót és lemosnánk az ellenfelet, de ez jelenleg annyira váratlan lenne, mint Palvin Barbi az este az ágyunkban.

Glory-Glory ManUnited!