Így zarándokoltunk EL a manchesteri mekkába

[rövid verzió] Az úgy volt, hogy a (szintén vörös) Kolléga szólt, hogy egy ismerősének az ismerőse szerzett négy jegyet a Vigo elleni visszavágóra, és ebből hármat vihetünk is, szóval érdekelne-e, hát hogy a faszba ne, válaszoltam, úgyhogy elutaltuk a pénzt, május 11-én hajnalban repülőre ültünk (a Szervezőn kívül jött még a kolléga szintén vörös gyerekkori cimborája is), este megnéztük a meccset, utána ittunk (előtte is), másnap stadiontúráztunk, szombat délelőtt hazajöttünk. Jó volt. (Aki nem szereti a sok betűt, most tekerjen a képekhez vagy a kommentekhez.)

[hosszabb verzió] Ennyire simán azért nem ment minden, a liverpooli reptéren (oda érkeztünk meg költséghatékonysági okokból) például kiderült, hogy a Manchesterbe tartó busz elfelejtett megjönni, és aznap már nem is közlekedik. (Később kinyomoztuk, hogy a társaság épp aznap húzta le a rolót, csak erről nem értesített bennünket, illetve de: küldött egy emailt utólag, aznap este 9-kor.) Kénytelenek voltunk elbuszozni a Lime Street-i pályaudvarra és onnan tovább vonattal Manchesterbe.

A peronra lelépve nyilván egyből érezzük, hogy itt még a levegő is más, mint a Mersey bűzös partján, a napfény szebben csillog a gyárkémények tetején, és az emberek is tisztábbak, kedvesebbek, jófejebbek. (Kivéve a City-fan ellenőrt a kijáratnál, aki a United-címeres cuccainkat látva először nem akar átengedni a jegykapun.) Még csak délelőtt fél 11, de a Corporation Streeten, mérföldekre az Old Traffordtól, már árulják a meccsnapi sálakat. Félóra gyaloglás után becsekkolunk a Cold Rainy Nights blogról elnevezett Britannia Hotelbe, majd egy rövid kómás ücsörgést követően elindulunk a stadion felé. A villamosmegállóban összehaverkodunk egy ősz szakállú nyugdíjas United-drukkerrel, aki ad néhány praktikus tanácsot, például, hogy a stadiontól másfél köpésre lévő Bishop kocsmába érdemes minél előbb benézni (ő is oda tart), mert kapunk pecsétet, amivel vissza tudunk később is benni. A pub felé baktatva azt is elmeséli az öreg, hogy van egy magyar egyetemista cimborája, aki szintén bérletes, és majd jól bemutat neki.

Meccsnap, fél négykor.

A Bishop Blaize méltónak bizonyul a híréhez, négyre érünk oda, de már csak sorban állás (és egy font leperkálása után) lehet bejutni az intézménybe. Egy néhány sör elfogyasztása után úgy érezzük, már vagyunk annyira erősek lelkileg, hogy végre közelről is megcsodáljuk a Szentélyt. Nem hiszem el bazdmeg, hogy itt vagyok az Old Traffordnál, ismételgeti révülten a Kolléga, amikor ráfordulunk a stadionhoz vezető Sir Matt Busy Wayre, és ezt magam sem mondhatnám szebben. A kollektív emocionális orgazmus után megpróbálunk jegyet venni a másnapi stadiontúrára, kiderül, hogy azt nem lehet, odajön viszont hozzánk egy magyar egyetemista srác segíteni. Miután eldicsekedik vele, hogy kábé 80 meccset látott már élőben (dögöljön meg), feltesszük neki az obligát kérdést: ő az a magyar, aki a nyugdíjas angol haverunk haverja? Azt válaszolta, hogy biztos nem, viszont, amikor pár órával később a Bishopnál megint összefutunk vele, arról számol be, hogy találkozott a „vikinggel”, aki elmondta neki, hogy találkozott velünk, szóval most már két magyar egyetemistát ismer az öreg. Őrület.

Mire visszaérünk a Bishopba, már tetőzik a buli, 100-nál is több United-fan hangol a meccsre a legendás Pete Boyle vezényletével. Rágyújtanak az összes híres szurkolói rigmusra, de (nem reprezentatív felmérésünk alapján) a két legnépszerűbb egyértelműen a City-gyalázó rőzsedal és a Cantona-himnusz. Mi ekkor már NAGYON várjuk, hogy behatolhassunk a szentélybe, egy órával a kezdőrúgás előtt el is indulunk (közben magunkhoz veszünk némi street foodot a Sir Alex Ferguson Stand előtt; maradjunk annyiban, hogy nem a páratlan gasztronómiai élvezetek miatt népszerű az Old Trafford), és 19:15 körül megérkezünk az N42-es bejárathoz. A lépcsőzés után nem megyünk ki egyből a lelátóra, kell pár perc, amíg a csúcstámadás előtt akklimatizálódunk, és felkészülünk a látványra. Súlya van annak, amikor 20 éves United-drukkerség után először nézel végig az Old Traffordon. Katarzis, nyilván.

Az ránt vissza a valóságba, hogy megpróbálunk leülni, és realizáljuk, hogy ez a szektor a 155 centis ázsiai drukkerekre van optimalizálva. Nem túlzás: olyan szűkek a sorok, hogy egy erősebb tüsszögésnél simán nyakon térdeled az előtted ülőt, miközben persze rád ugyanez a veszély leselkedik hátulról. De most még ez sem számít, jönnek melegíteni a srácok, tapsolsz, vigyorogsz, mintha nem anyáznád ugyanezeket a játékosokat heti rendszerességgel.

Meglepően lassan telik meg a stadion, 8 órakor még komplett szektorok piroslanak az ürességtől, de kezdésre megérkezik majdnem mindenki (az 55 ezer bérletes nyilván tudja, mikor kell időben elindulni.) Az ugráló Celta-sarok túlszurkolja a hazaiakat, amin annyira nem meglepődünk meg, de azért színházinak se neveznénk hangulatot. A City-gyalázós nóta itt is előkerül, a leghangosabb ovációt pedig Rooney kapja, amikor a meccs végén beáll.

Az előttem ülők késtek. Volt egy kényelmes 15 percem.

Most jöhetne a szakmai elemzés, amiből kiderülne, hogy élőben mennyire más a csapat játéka, és innen a 22. sor 184. székéből nézve szépen kirajzolódik José mesterterve, de a helyzet az, hogy ami frusztráló a tévé előtt ülve, az élőben is az. A játékosok pozícióit, mozgásirányait persze jobban átlátni, azt például, hogy Fallosz Fellaini mennyire nyilvánvalóan bitorolja (az élőben kicsit lomhábbnak tűnő) Pogba ideális posztját, hogy Bailly világklasszis módon lépeget ki, hogy Rashi még Valenciánál is gyorsabb, hogy Miki konkrétan szárnyvédőként szenved, vagy hogy Jesse tényleg baromi hasznosan és baromi sokat fut. Marcus tekerése és Fella gólja is elég látványos fentről, ekkor még bízunk benne, hogy első manchesteri kirándulásunkon nem egyetlen Tuja-találatot fogunk látni, de aztán szép lassan leesik, hogy itt gála nem, legfeljebb tragikomédia lehet. A hosszabbításnál megint bebizonyosodik a szurkolói relativitáselmélet: ami a pályán hat perc, az a lelátón minimum 10-nek tűnik (kivéve, ha a mi csapatunk áll kiesésre, mert akkor fordítva.) Hiába kétesélyes a továbbjutás az utolsó másodpercig, a 88. perc táján most is elindulnak többen hazafelé, helyettük is ég pofánk.

Nem volt meg a katarzis, panaszkodik a Kolléga, miközben sodródunk lefelé a lépcsőn, ha fordítva estek volna a gólok, az azért más lett volna, teszi hozzá a Túravezetőnk, és igazuk van, de így is majdnem infarktust kaptam a meccs végén, úgyhogy nekem ennyi izgalom pont elég volt. A stadion alatt az oszladozó tömeg még skandálja a rigmusokat, a turisták elégedetten fotózkodnak a főbejáratnál (mi is), de a belváros felé tartó tömött villamoson nincs karneváli hangulat, sőt eleinte akkora a csend, mintha egy vesztes meccsről kullognánk haza.

A meccs után már árulták a döntőre készített pólókat. Hiába, kockázat nélkül nincs üzlet.

A továbbjutást azért mégiscsak illik megünnepelni, hiába vagyunk fáradtak (a hajnali négyes kelésnek köszönhetően, szentségtörő módon, már az Old Traffordon elkezdünk ásítozni), úgyhogy a hotel helyett egy közeli kiskocsmába (The Grey Horse) nézünk be, ahol kicsit megzavarodunk. A falon lógó Manchester City-ereklyék miatt először arra gondolunk, hogy ellenséges területre tévedtünk, de közben United-mezes arcokat (is) látunk bent. Mindegy, a hangulat családias, a Guinness vállalható, a tévében meg épp a meccs összefoglalóját adják, úgyhogy maradunk.

Laza angol reggeli friss, ropogós sajtóval.

Másnap egy kiadós angol reggeli után újra az Old Trafford felé vesszük az irányt, az eső nyilván zuhog („mild rain”, írta előző nap a BBC honlapja, lol), de az árusokat ez sem rettenti el, próbálják a Szentháromság előtti téren diszkontáron elsózni a megmaradt meccsnapi sálakat. Befizetjük magunkat a stadiontúrára, a következő turnusig van egy óránk, addig követjük a többi turistát a klubmúzeumba. Ezen a ponton érdemes megemlíteni, hogy Szervezőnk Liverpool-drukker (igaz, nem hardcore, csak koca), viszont őszintének tűnő érdeklődést mutat a United múltja iránt, úgyhogy a termeket járva kiselőadást tartunk neki Münchenről, Bestről, Sir Bobbyról, 1968-ról. (A múzeum kiváló, de naná, hogy találunk itt is fanyalognivalót, nehezményezzük például Scholes alulreprezentáltságát, de pl. Djemba-Djembáról Ince-ről se találunk túl sokat.)

A müncheni tragédiának szentelt terem.

A túra másodperce pontosan kezdődik, sikerül kifognunk túravezetőnek egy vérprofi, de szimpatikus úriembert, aki elmeséli, hogy 25 éve bérletes, nyugdíjból jár vissza heti kép napot idegenvezetni, és süt róla, hogy imádja a klubot (nem úgy, mint egy indonéz United-fanatikus, hanem mint egy igazi manc, akinek a klub nem csak brand, hanem a személyes identitás része is.) Megkérdezi, hogy ki honnan jött, van-e, aki nem unitedes (poolos barátunk mélyen hallgat) zrikálja az elkésőket, sőt be is szól finoman az egész United-biznisznek („most lemegyünk a kispadokhoz, ott megcsinálhatjátok a következő facebookos profilképeiteket és borítóitokat, úgyis tudom, hogy erről szól az egész, aztán mehettek a Store-ba, hogy elvegyük a maradék pénteteket”), de amilyen vicces, olyan informatív és lényegre törő az előadása. Végigjárjuk a Szentély öltözőit, a kispadokat, a VIP-termet és a díszpáholyt, és kiderül, hogy vannak azért a mi székeinknél kényelmesebbek is a stadionban. (Emberünk megmutatja az Old Trafford messze legjobb ülőhelyeit is, perszehogy az Adidas, a Chevrolet és a többi főszponzor fejeseinek van fenntartva.)

Túravezetőnk vezeti a túrát.

A turistairányító-pénzszivattyúzó rendszer annyira tökéletes, hogy semmit nem bíznak a véletlenre: amikor végzünk, egy olyan folyosóra terelnek bennünket, ahonnan egyből a Megastore-ba lehet jutni. A választék bőséges, az árak pofátlanul elszálltak, úgyhogy visszafogjuk magunkat, a Kolléga meglepi magát kislányát egy unitedes rugdalózóval, én beérem egy Rashford-bábuval, utána még benézünk a München-alagútba (ez gyakorlatilag a Sir Bobby Stand bejárója a falakon egy állandó kiállítással a tragédiáról), és mire visszajutunk a villamosra már négy óra, úgyhogy a másik tervezett úti célra, a National Football Museumra nem jut idő. Helyette elindulunk inni, belefutunk az egyik romantikus híd alatt egy zenei és gasztrofesztiválba, ahol megpróbáljuk empirikus úton eldönteni, hogy a zene szarabb vagy a kaja (nem sikerül), és megállapítjuk, hogy Manchester imádnivalóan kaotikus és bizarr város, mint egy ipari Disneyland. Pár sör után visszatérünk a belvárosba, belekóstolunk a péntek esti hangulatba, a masszív fűszagtól kissé bódultan figyeljük a Piccadilly Gardenen („a helyi Gödör”), ahogy dolgoznak a jómunkás dealerek.

Grey Horse

A napot új törzshelyünkön, a Grey Horse-ban zárjuk, idősebb City-fanok társaságában nézzük, ahogy a Chelsea behúzza a bajnokságot (nem esik jól egyikünknek se a látvány.) Amikor ott ültem a kispadon, egyszer sem jutott eszembe Mourinho, csak az, hogy ez Sir Alex helye, mereng a Kolléga a sokadik sör fölött, én meg nem vallom be neki, hogy a stadionban még nem kerültem olyan ihletett állapotba, hogy legendák vagy a múlt dicső pillanatai materializálódjanak a lelki szemeim előtt. Persze jómagam is erős izgalmi állapotba kerültem attól, hogy végigsétálhattam ott, ahol a futballtörténelem íródott az elmúlt 30 évben (is), de elsőre nem a hely szelleme (szentsége), hanem a konkrétsága (profanitása) hatott rám.

Csak kábé most, egy héttel az utazás után tudatosul bennem, hogy aztakurva, OTT VOLTAM AZ OLD TRAFFORDON, és csak annyit tudok mondani, mint Jack doktor a Lost S03E22-ben: WE HAVE TO GO BACK!

 

A zászlóárus a döntőre dizájnolt zászlót árulja.

Két londoni vörös (un. cockney red) a United öltözőjében. Apuka, anyuka is mezben érkezett, ahogy illik.

Jöttek fanok mindenhonnan, ők például Irakból.

Ők meg Magyarországról.

Best aranybogyója.

Ilyen Cantona-bábú persze nem volt a Store-ban 🙁

Kesztyűmustra.

Játék nem kocadrukkereknek: ki kell találni a játékosok neveit.

Amikor még Super8-as filmen adták ki a meccseket….

Ezzel tekerte be a szabadokat Becks.

Megastore

München-alagút

Így bandáznak a turisták a Szentháromság szobor előtt!

Marcus, a szuvenír.

 • EZS

  Lenne egy furcsa kérdésem: emlékszik esetleg valaki, ki állt Janek mellett a Soton meccs előtt a stúdióban? Somos?

  • stanley

   Szerintem igen, de kérdezd meg Jánost. 🙂

  • Fish08

   A spíleren van fent egy videó a meccs előttről, nem tudom, hogy benne van-e ez a rész, vagy csak reklám, mert nem engedi lejátszani, de egy próbát talán megér. 🙂

   • EZS

    jó, annyira azért nem fontos 😀

    • Fish08

     Pedig még a vpn-el is szoptam, hogy tudjak segíteni, és fölösleges volt 🙁 😀

     • EZS

      köszi szépen! 😀

     • Fish08

      Nagyon szívesen, ne tudd meg, hogy ez a pár kattintás mekkora erőfeszítés még kávé előtt 😀

     • EZS

      el tudom képzelni. Én hősöm! 😀

  • Beyonder

   Sorosnak olvastam. És fél másodpercig el is hittem, hogy Gyuri bá megunta, hogy mindig valaki mögött álljon, és most az egyszer inkább melléállt valakinek.

   • EZS

    :D:D

 • bensmith

  PSV stadion hazai öltöző fala.
  Minden meccs előtt ezeket a szavakat látják a játékosok. (érdekesség: nemhogy csak az idegenvezető, de még az eladók is emlékeztek Dzsudzsákra, sőt a tour guide még a “ferenszvározs” és újpeszti dosza” neveket is hozzátette, miután mondtam neki, hogy magyar vagyok. Ruud-ot pedig félistenként tisztelik kb., a top5 játékosok között tartják számon) https://uploads.disquscdn.com/images/0b1e7dbe4d21d7991280ab0e75dc3f53443e4f6c9deccd04af0a2dbfb35d480d.jpg

 • Pite

  Kis 17 eves gyerek oriasi szajjal. Nagyon elhiszi. Varom rola a siros kepet a donto utan.

  https://uploads.disquscdn.com/images/465b40c88463070769f443cf23272108065dc4f9e8948642c695c9ce53990485.jpg

  • Harrari Ezra

   minden másra ott a MasterCard

  • Csinibob

   Ezek után megérdemlné, hogy róla lőjön egyet, de jó ez így. Jönni fog a kétségbeesés.

  • mrmojo

   és milyen igaza van

 • fella
  • SAMCRO

   Megnyugodtam akkor, mehet majd az ívelgetés Fellára a 70. perctől 😀

   • Tam

    Szerintem Moyes amolyan Guttmannosan a klubra tett egy átkot, hogy amíg ez a nímand profi pályafutást folytat, addig minket szomorítson. Számomra az idei év legnagyobb kudarca, bár lehet, hogy túlzás, de az, hogy ő még akár a pad közelébe is kerülhet, nemhogy kezdő egy Manchester Unitedben.

    • SAMCRO

     A hozzáállásával nincs baj, de kibaszott suta és körülményes játékos akire ráadásul a rigók is utaznak(legnagyobb részt megérdemelten) szóval merem remélni, hogy nyáron veszünk valakit a helyére. Felőlem amúgy maradhat is mert a wigan&co szintű csapatok ellen fa meg ligakupában pihentetési opciónak jó lehet.

     • Tam

      tény és való, hogy a hozzáállása az példaértékű, csak én a Giggs-Scholes-Keane-Beckham középpályát láttam először, és ha belegondolok, hogy most egy ilyen arc szinte alapkezdő a Unitedben…a sírás fojtogat!

     • SAMCRO

      Ugyan, már kapitány is volt a csóka 😀 Remélem túllendülünk ezeken a nehéz időkön minél előbb mert ez a 4 év már kurvahosszúnak kezd érződni.

     • Tam

      Na mondjuk az pont az a momentum volt, amit le is szartam egyébként 😀

     • SAMCRO

      Ott már csak nevetni lehetett 😀 Engem a west brom elleni meccs érintett valamiért szarabbul, mint az azelőttiek és ott el is engedtem ezt a szezont.

  • Ruud

   :(( Utálom Utd mezben latni

  • mddnszksz
  • Dyer

   Menten elbőgöm magam…

  • Roleee_#JoseOUT

   … irigyellek.

  • Ruud

   @Jr_to_Utd

  • HarciasToni

   nagyon irigykedek :DD

  • bensmith

   Abban tudnál segíteni, hogy meccs előtt/után hova érdemes beülni jó hangulatért (a posztban említett helyen kívül)? Groningenből utazok egyedül majd a meccsre, és fogalmam sincs a helyi szurkolói szokásokról, de szeretném a legtöbbet kihozni az élményből. (egy csendes törzsolvasó)

   • Nem tudom, én is egyedül voltam eddigi egyetlen látogatásom alkalmával, de most lesz velem tapasztalt idegenvezető (aki egyben csendes törzsolvasó is).

 • Giggser

  “Chris Smalling has a problem, but a small problem that I think is no problem at all for next week. It’s a problem for the weekend but not for the final.”
  Milyen kiterjedt szókincse van a mesternek, bár részemről no problem. 😀

  • Ruud

   Teljes csumin én sem nyomnek jobbat 😀

  • GENERATI

   de őt mit játszik? új-Carrick? ő lesz, aki stabilizálja a Herrera-Pogba párost mind védekezésben, mind támadásban?

   • Csinibob

    Nem, ő egy upgardeelt Mata.

    • Alberti Róbert

     És akkor még így jönne hamesz mellé ? Minek ?

     • Csinibob

      A minek egy kiváló kérdés, fogalmam sincs.

    • mrmojo

     nem is upgradelt

 • “They are a Champions League team, they come from the Champions League,” the United manager said. “I always disagree with it. I don’t think a team should play two European competitions in a season.

  “If you don’t quality [for the Champions League] I think they should go home. We finish fifth [in the Premier League] last year. We went into the Europa League. We started the Europa League from beginning of season and we have to fight to get where we are.”

  kurvaeget 😀

  • stanley

   Ezt miért, de komolyan? 😀

   • reelbeba

    Szerintem van egy hülyeségkvóta, és erre a hétre úgy látszik még nem volt meg. Nem tudok másra gondolni

 • mddnszksz

  még ha ez valószínűleg hosszú távon nem is jelent sokat, illetve nyilván a körülmények eredménye, de 16 évesen a Manchester United felnőtt csapatával edzeni…
  https://twitter.com/AcademyManUtd/status/865564730571853824

  • MrFer

   Mótvá

   • HarciasToni

    nem elégszer!! ha ebből a srácból nem lesz klasszis, akkor elsírom magam. mindene megvan hozzá és elvileg értelmesebb is, mint a bácsikája vagy mije 😀

 • devil’s pray

  Nagyon jó kis élménybeszámoló. Konkrétan két éve készülök odamenni, azóta vagyok member is, de talán majd a következő szezonban összejön. Feltéve, hogy addigra még nem ábrándultam ki teljesen a csapatból.

 • crpa7

  remélem ez se vote má még
  és igen fella tudom, hogy ebbe nincs benne a mikiegér és az ázsia kupa 🙂
  https://www.facebook.com/GiveMeSport/photos/a.608037745910107.1073741828.566760030037879/1457478734299333/?type=3&theater

  • Krunyec

   fck logic

  • mucus

   Az az ici-pici külöbség a két szezon között, hogy Latyak mindent feltett a bajnokságra, Mourinho meg szarik rá jó ideje, mivel mindent feltett az EL-re a sérülésektől megtépázott keret miatt. De igazából ehhez rajongónak se kell lenni, elég ha elolvas valaki hetente egy fostos nso posztot MU-val kapcsolatban. Szóval fonatra való összehasonlítás ez.

   • crpa7

    Mourinho azért tett fel mindent az EL-re, mert a bajnoságot elbasztuk…az meg, hogy elbasztuk nagy részben neki is köszönhető

   • Ruud

    Azért ez a “jó ideje” igazából 3 hete van kb 😀
    Előtte siman a top4re apellált Józsi is.
    Aztan lebirkóztuk a Celtát, azért az is meleg volt; most meg ‘mindig is így akartuk’ sztorit nyom :/

 • mddnszksz

  jó írás és biztos hatalmas élmény lehetett. nekem már azok is óriási élmények amikor a válogatott miatt megyünk külföldi túrákra és híres stadionokba beléphetek. el sem tudom képzelni ez milyen érzés lehetett. remélem egyszer én is átélem.
  egyébként rossz tour guide-ot fogtatok ki, a hölgy is szokott ott vezetni elvileg:D
  https://twitter.com/LamisaUtd/status/862791120945909762

  • Ruud

   hat nem egy Palvin Barbi 😀

   • mddnszksz

    ne is legyen minden országnak egy Palvin Barbija 😀

 • reelbeba
 • crpa7
  • Ruud

   LeBron Hamesz ugyis jon; semmi akadalya Rosenak!

   • crpa7

    🙂
    ezt is olvasva most már biztos vagyok benne, hogy ha nem lesz meg az EL győzelem akkor tuti nem jön Grizi, de James se hiszem
    Szval. kurva nagy tétje lesz annak a jövő szerdai meccsnek. Persze lehet akkor se jön grizi, ha megnyerjük.

    • Ruud

     Szerintem le van vajazva – ha nyerunk, johet Griz 😉

     • crpa7

      nem tudom én valahogy egyre kevésbé hiszek abban, hogy ő jön
      azért nem hiszem, h eg meccs kimetelétől függ, h szerződtetjük-e vagy nem 🙂

     • devil’s pray

      Az már régen rossz lenne, ha így lenne. Nem kell több zsoldos köcsög.

    • Jr_to_Utd

     Ha nem jön, akkor jön helyetta Kluivert! Ő lesz a mi Sterlingünk!

 • Jr_to_Utd

  Srácok, egy kérdés: nem tudjátok véletlenül, hogy lehet monderator licence-t kapni a bloghoz?

  • stanley

   He? 😀

   • box-to-box defender

    ..ollolo

  • Pite

   Probalkozz Crowleynal, a lelked hatha meger neki ennyit 🙂 de amugy 12000 komment utan automatikusan moderator leszel, szoval huzz bele 🙂

   • Jr_to_Utd

    Köszi, akkor már csak napok kérdése.

    • reelbeba

     fella egy délután megcsinálta, ne legyél kishitü

  • Rio

   /op Jr_to_Utd
   Tessék 🙂

  • Achi

   Én a múltkor láttam a Tescoban.

  • MuriÁgnes

   Eloszor kell egy Shadow Brokers tagsag, utana viszont szabad a palya.

  • fella

   Soros György tud adni csak

  • RedMark

   Nehez megitelni, hogy melyik a rosszabb, hogy ha direkt csinalod vagy ha ez termeszetes uton arad 😀

  • EZS

   hidd el, ha tudnám, már nem kérdeznéd. 😀

  • Először át kell utalnod nekünk százezer forintot, utána fel kell töltened egy Neymar-mezes szelfit a Bernabeuból, végül pedig nővé kell operáltatnod magad, és ha kapsz rá 55 upvote-ot, akkor behívunk interjúra.
   Vagy van még a másik megoldás, hogy átnevezünk vendég_to_Utd-nek.

   • EZS

    a százezer fejenként értendő persze…

    • Fish08

     De csak a moderátoroknak.

     • EZS

      😀 mondjuk a fentiekből kiolvasható, hogy miért nem lettem moderátor… 😀

     • EZS

      a százezer meg a nővé operáltatás még csakcsak, de a neymar-mezes szelfit nem vállaltam…

     • Fish08

      Az nem volt megszabva, hogy miként kell használni a mezt :p pl lábtörlő 😀

     • EZS

      bocs, de én megválogatom, mibe törlöm a cipőm… 😀

   • Jr_to_Utd

    már az is baj, hogy merek nagyot álmodni!? (egy upvote-om már van is)

 • HarciasToni

  Vasarnap Fosu, Tuanzebe, J. Pereira, Harrop es meg talan Angel Gomes is jatszanak es nyilvan pont ezt az egy meccset nem fogom latni. Ha az #emberem beall, akkor biztos visszanezem az egeszet eredmenytol fuggetlenul.

  • Csinibob

   Vóóótmááá

 • Jr_to_Utd

  Remek írás, nagy élmény lehetett! Kicsit irigykedek, mert én csak nyáron jártam ott, és nem volt meccs lehetőség.
  De ez most mindegy is. Üdv a családban! 🙂

 • Ruud

  Zlatan amugy szoba kerult tegnap ezen a dijatadon?

  Nekem eleg fura -bar a kozvetitest nem tudtam nezni-, hogy semmit nem lattam vele kapcsolatban. Kicsit ‘halasabbak lehetnenk’ azert neki, tekintve hogy belegondolni is rossz, milyen lett volna a szezon a kozremukodese nelkul.

  • Jr_to_Utd

   Jó meglátás, de azt kell itt megérteni, hogy Ibra sajnos már a mult. Köszönjük neki meg minden, de mivel nem valoszinű, hogy pályára lép nálunk még valaha, így szerintem rendben van, hogy nem ‘ösztönözzünk’ díjakkal vagy ilyesmi…

   • Ruud

    Szép dolog!

  • box-to-box defender

   Miki említette, hogy Az Istentől kapta a labdát, szóval lehetetlen volt kihagyni 😀

 • United82

  JM confirms Pereira, O’Hara, Mitchell, McTominay, Harrop, Willock, Gomes, Dearnley, Fosu-Mensah & Tuanzebe will all be involved in Sunday.
  Lehet mégis megnézem a vasárnapi meccset 😀

  • Giggser

   Ezt olyan nehéz elhinni, de így legyen!

  • MuriÁgnes

   Ok lesznek a labdaszedok!!!

  • Csinibob

   Gomes, FoMe 😀 izgalmas lesz

  • MrFer

   még az előző poszt alá kiraktam… votemá 😀

  • Angus

   Laja ezt így ahogy van felzavarná, mégha meg sincsenek tizenegyen.

 • truedevil

  remek írás, abszolút visszaadta amit én is éreztem annak idején, köszi 🙂

 • Schweinsteigerlin

  City drukker es ellenor..az a nagy elet apam 🙂

  Nekem is van ilyen Giggs babum es egy Keane :)) jo lett az iras

  • filozofi

   Nekem Giggs, Vida, Nani és Roo 😀

 • infinite_red

  annyira megérdemelte már

  Herrera at Manchester United 2016/17
  Most assists (6)
  Most passes (1,791)
  Most tackles won (64)
  Most interceptions (86)

  • Roleee_#JoseOUT

   90 Millának mennyi assistja van?

   • Ruud

    Ki volt 90 milla? :O

    • MrFer

     Ronaldo 😀

    • mddnszksz

     Higuain

     • Ruud

      Ahhoz gratulálok amúgy 😀

   • infinite_red

    5 db

 • nekem giggsből van egy ugyanilyen bábú 😉

  angel gomes a nagyokkal edz

  • infinite_red

   sok értelme van

  • Pite

   Nekem Giggs, Evra, Van Nistelrooy és SAF van meg :3

  • EZS

   még szép, hogy neked Giggs van meg! 🙂

 • peety

  Örülök, hogy egy ilyen nagycsaládnak egyrėszt rėszese lehetek, mint szurkoló, emellett annak is , hogy ebből a családból többeknek megadatott, hogy lássák a szentėlyt. Ezen a szarhalom 3as metrón, olvasva a beszámolót hatalmas öröm fog fel. Hihetetlen mekkora ėlmėnyt nyújthat egy ilyen út. Ėn sajnos mėg nem jártam sem az Old Traffordon sem Manchesterben, de ősszel tervezem. Ha ez eljön úgy kėpzelem el mint egy armageddon fėle ėrzėscunamit örömkönnyekkel majd.

  • Angus

   tudod, hogy a családnál nincsen fontosabb

   • peety

    Így van, melyik karakterrel azonosulnál?

    • Angus

     majd ha végigértem válaszolok 🙂

 • gorkaf78

  Jó kis írás, szuper, hogy kimentetek a meccsre. Én még 2008-ban voltam a Bridge-n, persze örök emlék az ilyen túra a szurkolóknak. Kívánom, hogy mindenki jusson el egyszer a szeretett csapata szentélyébe! 😀

  • box-to-box defender

   Ott is volt múzeum a stadiontúra előtt? 😛 😀

   • gorkaf78

    Értem ám a poént. 😀 Volt. Ki volt például téve José legendás kabátja. Mondjuk azóta nyert a csapat ezt-azt, így már biztos pár kupa is ki lett állítva. 😀

   • truedevil

    Pár éve voltam Londonban és akkor a Bridgen voltunk mi is stadiontúrán, az elejétől felvállaltam, hogy United drukker vagyok és hogy a Chelsea nem a szívem csücske, finoman fogalmazva. Ettől függetlenül tetszett amúgy az egész ahogy volt, az volt az első top csapat stadionja amiben megfordultam, szerencsére azóta már eljutottam az OT-re is, de az egy másik történet. Szóval egy fiatal srác volt az idegenvezető, kaptam tőle folyamatosan a zrikát, majd a túra végén mondtam neki, hogy itt a számom, hívjon már fel ha a Chelsea BL-t nyert, azóta ugyebár megnyerték, mellé az EL-t is, de a srác nem keresett, pedig a saját számomat adtam meg neki 😀

    • box-to-box defender

     😀 Nálunk a stadiontúrán előjött ugye Gerrard meg Terry elcsúszása, nagyon nagy arc vezetőt fogtunk ki amúgy.

     • truedevil

      Sajnos nekem a túra kimaradt az Old Traffordon, “csak” meccs volt, de az életre szóló, amikor lényegében megnyertük a 19. címet a Chelsea ellen, Chicharito 36 másodperc után lőtt gólt. A mai napig megvan a jegy 😀 de tervezek még menni a közeljövőben mindenképpen, akkor “pótolok”.

     • box-to-box defender

      rohadt mázlista, még a tv előtt is itt őrjöngtem, akkor élőben mi lehetett, olyan eufóriára talán csak Owen góljánál emlékszem

     • truedevil

      Az egész meccs alatt elképesztő volt a hangulat, egy percig nem kételkedtem, hogy meglesz-e a győzelem, igazából az első félidő után gálázást vártam, annyira sima volt, viszont a másodikra picit leeresztett a csapat. Az biztos, hogy sose fogom elfelejteni azt a napot, szerencsés voltam 🙂

     • box-to-box defender

      Nem lehet tudni, hogy mikor lesz legközelebb egy olyan meccs még egyszer a Trafford-on, ami a közvetlen rivális ellen dönti el a bajnokságot.

      Én kint voltam amúgy a Beckham és Capello-féle bajnoki döntő meccsen a Bernabeu-ban, amit a Mallorca ellen játszottak és nyerni kellett, bármi más esetén a Barcelona a bajnok. 0-1 volt, akkor síri hangulat volt a stadionban, de amikor fordítottak… Hát olyan örjöngést én még nem hallottam életemben. Bár, már akkor se nagyon rajongtam értük, azóta egyenesen utálom őket, de azért ez egy olyan emlék, ráadásul láttam Becks-et élőben játszani. Gyakorlatilag neki köszönhették abban az évben a bajnoki címet.

 • GENERATI

  nekem is nagy élmény volt, még ha novemberben az a buzi Giroud el is rontotta az örömünket… a stadion varázslatos, nekem nagyon tetszett 😀 ja ,és köszi a Lost spoilert, sztem 10 éve abbahagytam a nézését S3E4-nél, azóta várat magára 🙁 😀

  • HarciasToni

   csak amiatt tenyleg maradjon le a szarzenal a bl-rol. jo, hogy eszembe juttattad. kicsit beleronditott a manchesteri utba az a kocsog francia

 • RedMark

  En meg nem voltam kint, ezert kulonosen erdekes volt ez szamomra, es oszinten megmondom, hogy kibaszott irigy vagyok mindenkire, aki mar belephetett abba a stadionba.
  Egyszer valahogy meg kell oldanom a kijutast, az a marcus babu pedig nagyon jo befektetes lesz, amikor 10 ev mulva 100szor annyit er majd!:D

 • Angus

  Hát minden szavadat átérzem. Én egy éve voltam kint az Everton elleni 1-0-án, de ugyanez. Meccs előtt messziről megláttam az OT jellegzetes vonásait, azokat a nagy fehér oszlopokat; te jézus isten, én itt vagyok! 😀
  Aztán mikor beérsz a stadionba, a meccs szerintem 30%-ában nem is magát a meccset néztem, hanem minden mást. Még szerencsésebb vagyok, mert láthattam ahogy elnevezik a Sir Alex Ferguson Standdel szemben lévő lelátót Sir Bobby Charlton Standnek.
  Másnap a stadiontúra, szemerkélő esőben legalább ekkora élmény. Persze csináltam képeket, meg minden, de elhatároztam, hogy addig ülök Fergie helyén és annyit, amennyit lehet. Beleéltem magam. Az Öreg innen anyázott, innen rágózott, innen örült és rázta az ökleit, én meg itt ülök. Aztán lementem a pálya mellé, már amennyire lehetett, és leguggolva néztem, milyen lehet itt 75 000 ember előtt játszani.
  Aztán mikor vége (és igen, tényleg bevezetnek a Store-ba) fel sem fogod mi történt veled 20 perce. 🙂
  Kívánom mindenkinek, hogy jusson el oda legalább egyszer! Én már voltam, de vissza kell menni.

 • fella

  Remek írás, nekem anno a túra sajnos kimaradt 🙁

 • box-to-box defender

  Fantasztikusan jó volt, teljesen belemerültem! Visszakaptam néhány dolgot abból, amikor én jártam kint. És tényleg vissza kell menni! 🙂

 • stanley

  Remek írás Uram, csak maradjon tinta a fináléra is! 😀

  Egyébként pedig:

  Three Reds icons – Sir Alex Ferguson, Paul Scholes (both 2013) and Ole Gunnar Solskjaer (2007) – had their final United games on this day.

 • ROOshnya

  Köszi a beszámolót! A Ryanairnek amúgy van közvetlen Bp.- Manchester járata, az nem jött számításba?

  • Beyonder

   Így olcsóbb volt elvileg.

  • mddnszksz

   Több átszállással sokkal olcsóbban el lehet jutni bárhova, mint közvetlenül. Persze ha van ideje és energiája az embernek.

 • Frank O’Farrell

  kiváló írás, abszolút átjön a hely szelleme, az érzések, Manchester karaktere, minden.

 • estiszorel

  Nézem az összefoglaló videót a tegnap esti gáláról és fülig ér a szám… Azért kurvára szerethető játékosaink vannak, aminek nagyon örülök!

 • MrFer

  Nagyon jó volt olvasni egy kicsit vidámabb írást a mostaniaknál a csapat háza tájáról, remelem én is kijutok egyszer az OT-ra…

 • Krunyec

  Ha valaki talál occó, hazai vagy idegenbeli mezt így szezonvégi akcióban, ne tartsa magában, ossza meg velünk.. 🙂

  • Gezu77

   Egy jó kis sportsdirectes akcióra én is vevő lennék idén is,,,

 • Ressan

  Olvasni is élmény volt, uh köszi, meg grat, kívánom, h sikerüljön majd visszatérni! 😉
  A szuvenír kurvajó választás (bár a szöveget amikor olvastam, kicsit nagyobbra gondoltam :D), reméljük, h 10 év múlva hatványozottan elégedett lehetsz majd vele!

  • SAMCRO

   10 év múlva majd lesz egy nagyobb szobra Rashinak, a Trafford előtt.

 • SAMCRO

  Kurvajó volt ezt olvasni, legközelebbre viszont kicsit jobb minőségű meccset kívánok Neked! 😀 Már bánom, hogy nem jelentkeztem egy tavaszi fanatics túrára. Csak jó lett volna látni még Rooneyt élőben, akármilyen szar is na meg Zlatant mert esélyes, hogy ők jövőre már nem lesznek itt.

 • Achi

  Tök jó kis beszámoló volt. Persze most is táltam magamnak elkeseredni valót. Az, hogy egy döntőbe jutás (legyen az “csak” egy EL is) ennyire nem vált ki a helyszinen sem az emberekből semmit, siralmas. Szomorú. Persze ilyen produkciók után nem is csoda. Szar belegondolni, hogy a mítoszt, ami körbelengte szeretett csapatomat, szépen lassan (de biztosan) lerombolják. Nem kell (nem lehet) mindig nyerni, de a United az a csapat, amelyik bármi történjék is törekszik rá. Vagy a United szurkoló az a szurkoló, aki titkon mindig győzelmet vár? Várt.

 • Gezu77

  Áhhhh, de jó írás. Köszönjük! Biztos hatalmas élmény volt!!!!!

 • Csinibob

  Megérkezett a kis drága :))

  #csakemberrelegyuttszerelek

  https://uploads.disquscdn.com/images/94c91938c1008e9f66b671783239c5a4ae57db01ccc624180db637af6bef2cc8.jpg
  (forgatni még mindig nem tuodom 🙂 )

 • EZS

  Na, így reggel végig is olvastam, nagyon jó! Ahol a két kis vörös és fekete ücsörög, az a mezek alapján inkább a csapat kórházának tűnik… 😀

 • EZS

  24.-én megkérdezzük, hogy “vajon Beyonder volt már az Old traffordon?” És kórusban rávágjuk, hogy VÓTMÁ’! 😀 Gratulálok, csodálatos élmény lehetett!

  • Beyonder

   Élmény volt, és bele se merek gondolni, mekkora élmény lenne, ha még a csapat is jó lenne 😀

 • Pingback: Így zarándokoltunk EL a manchesteri mekkába | Zongoracipelő()

 • Csinibob

  Végtelenül irigy vagyok 🙁