United States of Mancunia

Amikor ezeket a sorokat írom, a Manchester United csapata valahol az Amerikai Egyesült Államok egyik nagyvárosának hoteljában múlatja az időt. Egyes játékosok pingpong bajnokságot szerveztek maguk között, mások alszanak, van, aki olvas és vannak, akik csak fotózkodni jöttek. A játékosok és más hollywoodi celebritások egymást kölcsönösen a reklámszünetekbe csempészve ölelkeznek, mintha régi ismerősök, már-már barátok volnának. Mindenki szeret mindenkit, a vakuk pedig villognak az Angolszáz Fogorvosi Unió legújabb mestermunkáin.

Rosberg visszavonulva sem tudja lerázni Hamiltont?

De mit keres egy angol csapat kétévente egy olyan országban, amelynek a labdarúgásról sem a labda, sem a rúgás nem jut eszébe, és ha igen, abban sem sok köszönet van. A válaszhoz nézzük meg együtt, hogy mi tette a Manchester Unitedet az Újvilág csapatává, amikor az amerikaiak nagyja valószínűleg egy Európa térképen is bajban lenne Manchester elhelyezésévével.

A Manchester United talán az a futballnak, ami a Los Angeles Lakers a kosárlabdának, esetleg Federer a tenisznek. Mindenki ismer minket, és ha nem szereti a csapatot, akkor szinte biztos, hogy gyűlöli, de ahhoz, hogy ha az embernek a legcsekélyebb köze is van a focihoz, meg fogja nézni a United aktuális eredményeit, nem fér kétség. Több tényező segítette szeretett csapatunkat a népszerűség trónjára, ahol a legnehezebb időszakban is megingathatatlan volt. Ezen tényezők mentén járjuk körbe a kezdő felvetést.

A Premier League helyzeti előnye és a TV

Talán ez az egyik legegyértelműbb ok, és ez is a legkiemelkedőbb mind közül, ami a United népszerűségéhez vezetett. Ugyan az angol futball történelme a mai napig a brit kultúra meghatározója, a PL, mint brand, csak 1992-ben jött létre, és nem is időzíthetett volna jobban. A 90-es évek technikai felgyorsulása, az amerikai TV-s piacon gombamód szaporodó kábelcsatornák megjelenése, a tematikus műsorok létrejötte mind annak ágyaztak meg, hogy a felszabaduló műsoridőt futballal töltsék meg. Így indult el 1996-ban az ESPN2 „Monday Night Football” című műsora először felvételről, később azonban már élőben közvetítve az angol liga küzdelmeit. És mi történt az említett időszakban?

A Manchester United 1999-ben mindent vitt, nem is akárhogyan nyerve meg a Bajnokok Ligáját, egyértelmű volt tehát, hogy azok az amerikaiak, akik ekkor kezdtek ismerkedni a futballal, a játékot a Uniteddel azonosították.

A United nevét azonban nem csak a pályán történtek, de az azon kívüli események is folyamatosan címlapon tartották a kilencvenes évek derekán, miután a csapat szépfiúja, David Beckham és az akkori popszcénát uraló Spice Girls egyik tagja kezdetben randizgatásukkal, később házasságukkal folyamatos beszédtémát biztosítottak az arra fogékonyaknak. És kik voltak erre fogékonyak? Egy teljes bolygó népessége.

Ilyen alapozással már nem volt nehéz dolga a Manchester Unitednek, amely hála Sir Alex Ferguson sikeres munkájának, minden futballal kapcsolatos beszélgetésben előkerült, a győzelmek ugyanis még mindig a legjobb marketingnek bizonyulnak. Ezt egyszer talán a jelenlegi vezetés is felismeri.

forrás: Samford University Sports Business Report (2015)

2015-ben az NBC egy gigaüzlet keretében 6 évre vásárolta meg a Premier League közvetítési jogait, és vajon melyik csapat mérkőzéseit követték a legtöbben? Pontosan. A 2015/16-os szezonben átlag 663.333 nézővel a Manchester Unitedet, a csatorna átlag ehhez képest 514. 000 néző volt. Érdekesség, hogy a Southampton (541.571 néző) az Arsenalt (508.714) és a City-t (518.835) is legyűrte a tengerentúli nézettségben. Nem csoda hát, hogy egyre több PL csapat fordul a még kevésbé elkötelezett ázsiai piac felé. Hasonlóan egyoldalú képet mutat az ESPN látogatottságának megoszlása a csapatokra való klikkelés arányában:

Gyökerek

Láttuk, hogy a TV milyen erős szerepet játszott az USA United központúságának kialakulásában, azonban mindehhez hozzátartoznak azok a mellékes tényezők, amelyek jó hatással voltak a televízió által elültetett magokra. Történt ugyanis, hogy 2005-ben jöttek a Glazerek, és a csapat amerikai kezekbe került, ezzel újabb kötődési pontokat létrehozva az amerikai sportkedvelők számára, azonban a Glazer-dinasztia nem csak nemzetiségével, de az európai sportközegben addig nem látott üzleti profizmusával is folytatta a mai futball legerősebb márkanevének formálását.

A csapat marketingesei zseniálisan ismerték föl a Manchester United történelmében rejlő lehetőségeket, megideologizálva a többi csapathoz viszonyított felsőbbrendűséget, kiaknázva a müncheni tragédia okozta együttérzést, és úton-útfélen hangoztatva a ma már kérdőjeles jelentésű United Way-t. Megtalálták az egyetlen dolgot, amivel a United pénzügyi riválisai, a Chelsea, majd később a City sohasem rendelkeztek. A csapat gyökereit. Tovább könnyítette a kötődést továbbá az is, ami mondjuk a Real Madrid, Barcelona vagy az Inter, Milan csapataiból hiányzott, a közös nyelv és kulturális eredet. Többek között az államok lakosságának egy jelentős részét képező ír diaszpóra is megtalálhatta a maga hőseit a Manchester Unitedben.

Sejtek kialakítása

Ez a tényező ugyan nem csak a Unitedre jellemző ma már, ugyanakkor jelentős szerepet játszott a csapat tengerentúli erősödésében, hogy a kisebb, szurkolók helyi csoportjait észre véve, azokat saját hivatalos szurkolóinak ismerte el a klub. Rengeteg szurkolói egyesület, klub, csoport létezik ma a világon, akik a Manchester Unitednek fogadtak örök hűséget, hálából a klub pedig „hivatalos” szurkolói státuszt ajándékozott a csoportosulások egy részének, ezzel is hozzájárulva az „egy vagy közülünk” érzés kialakulásához. Ma a Unitednek több, mint 200 hivatalos szurkolói csoportja van 50 országban szerte a világon, de ennek többszöröse az önszerveződő helyi csoportok által létrejött szurkolói klubok, amelyek szinte minden nagyobb amerikai városban megtalálhatóak, New Yorktól Texason át egész Californiáig.

Megélhető személyes történetek

Talán a mai Manchester United egyik legnagyobb rákfenéje, hogy hiányoznak azok a játékosok, akik önmagukban is definiálni tudják a klubot, a szurkolók pedig azonosítani tudják a csapatot a játékossal. Ez Rooney távozásával tovább erősödött, hiszen hol vannak már a Cantonák, Beckhamek, Giggsek, Ronaldok és a többi jóképű fickó, akik a nem csak játékukkal, de saját történetükkel is elvarázsolták az addig semleges szurkolókat is. Az elmúlt két évtized olyan karaktereket – a nép egyszerű hőseit – tálalt a hihetetlen történetekre éhes amerikai közönségnek, amelyből a Vörös Ördögöknek bőven volt készleten.

Túrák

Igen. Elérkeztünk a nyitó kérdéskörhöz, hogy miért is kell bejárni az egész világot, és többek között olyan értékelhetetlen sörmeccseket játszani, minden két évben megalázva az LA Galaxy-t. Nos a válasz egyértelmű. Mert a csapat még mindig lehet ennél is népszerűbb. Az amerikaiak között évek óta már nem csak megtűrt, de szeretett és szabadidejükben is űzött sport lett a fociból. A gyerekek az iskolákban már egyre többen választják a focit a kosarazás, vagy a tojáscipelés helyett. Ehhez azonban reprezentálni kell a rajongás tárgyát a holtszezonban, amikor más sportok sem vonhatják el a figyelmet. A túrák alkalmával az új mezek is népszerűsíthetőek, végeredményben évről-évre rekord bevételeket jelentve ezzel a klubnak.

És, hogy miért is akar a Manchester United a világ legnépszerűbb csapata lenni? Azért, mert a világ egyetlen olyan sportegyesülete, amely piaci alapon működve évről-évre növelni tudja bevételeit és részvényeinek értékét a tőzsdén, amivel csak a versenyt hírből sem ismerő unatkozó sejkek, olajmágnások, esetleg a spanyol állam pénzén minden uniós jogszabállyal ellentétesen felduzzasztott csapatok tudnak harcba szállni. Ha ezek nincsenek, idén nem Lukakut igazoljuk le, hanem Bödét, esetleg Futács Márkót.

És végül egy gyakorlati példa, hogy mennyire is népszerű a Manchester United az Egyesült Államokban: két éve a spanyol Marca a címlapján volt kénytelen meghamisítani a Real elleni felkészülési meccs látképet, fiktív Real drukkereket generálva a sok vörös mezesből.

Természetesen a fenti elmélkedés egy rendkívül felületes kapargatása a témának, azonban talán sikerül egy kis adalékot adnia a hajnali sörmeccsekhez.

(Update: amerikai idő szerint ma, 20-án kerül sor a Manchester City elleni újabb túrameccs lejátszására, Houstonban, magyar idő szerint ez 21-én hajnali 4 órai kezdést jelent. Jó szurkolást minden korán kelő/későn fekvő olvasónak!)

 

 • Beyonder

  Kint a pod.

 • Pepoka
 • lasi

  olyanokat írnak, hogy mi lettünk a favoritok a Matic ügyben, mert a Juve inkább Matuidi-t akarja

  off: kucsinnyó meg megegyezett a bárkával

  • crpa7

   pool am. hogy áll az igazolásokkal? nem nagyon követem a piacot mostanában nem voltam net közelben

   • stanley

    Britannia blogon belül, eléggé siránkoznak a Pool szurkolók. Főleg, ha Coutinho lelép, akkor lesz miért.

    • crpa7

     hát ha az egyetlen “klasszisukat” is eladják, akkor lesz miért sírni 🙂

     • rphltylr

      így is van.

   • Yossuf_84

    Liverpool

    IN

    Andrew Robertson (£8m, Hull City)
    Mohamed Salah (£34m, Roma)
    Dominic Solanke (free, Chelsea)

    OUT

    Kevin Stewart (£3.8m, Hull City)
    Lucas Leiva (undisclosed fee, Lazio)
    Andre Wisdom (£2m, Derby County)

    • rphltylr

     ebből a salah nevetséges.

    • crpa7

     köszi,akkor nem maradtam le semmiről
     Salahot hozták, de az a csávó nem tud focizni szval. nincs mitől tartanunk 🙂

  • Gezu77

   off2 – renátószáncsez meg elvileg a Milannal 40 pénzért

   • rphltylr

    szerencsétlenből se lesz már normális focista.

    • Gezu77

     Azért az idei Milanra kíváncsi leszek így a sorcsere után

     • Asimov

      Bold: semmit nem nyernek

     • lasi

      ebben mi a bold?

     • stanley

      Hát igen. 😀

    • Angus

     20 éves sincs

  • Yossuf_84

   most már azt írják, hogy “egy lépésre” vagyunk tőle.

   • lasi

    akkor gyorsan lépjünk (kettőt hátra)

    • stanley

     Valakit hozni kell, ha nem hozunk, az hiba.

     • lasi

      ok, csak ne Őt. (Dier, Fabinho, Verratti, Sanchez – van egy csomó számomra szimpibb megoldás)

     • fella

      BREAKING: Manchester United has announced they will not make further steps to sign Chelsea midfielder Nemanja Matic, because lasi from Stretford End has other, more sympathetic targets.

     • lasi

      ez itten a lényeg

      edit: megint nem bírsz a véreddel?

     • fella

      vicc vót

     • stanley

      Itt megint a relációk vannak.
      Nálam Fabinho > Dier > Sanchez 1 év > Matic > Verratti van.

     • lasi

      na, akkor az első háromig egyetértünk

     • stanley

      És itt az ársorrenddel is kalkulálva. 50, 70, 10, 50, 80.

     • rphltylr

      nálam kurva mind1 ki, csak valaki legyen már.

     • Golf

      Hova raknád ebbe a sorba Nabyt? Mennyire lesz ő jó fogás a poolnak (ha)?

     • stanley

      Beszélünk róla a podcastben, de én azt mondom, hogy ő valóban nem klasszikus vkp.
      Nem is tudnám ide besorolni, ráadásul ilyen 70 misiket most nem adnék ki egy harmadik számú CM-ért, amikor nyilván az a cél, hogy 40-40 meccset a Pogba-Herrera duó játsszon.

 • Kicsirio

  “Guardiola kész meglékelni a Real világcsúcsát” – ennyi.. 😀

 • Fructie
  • Schweinsteigerlin

   Azért szerintem most, hogy meglátták, hogy kopasz vagy és ekkora lehet kevesebb basztatást kapsz :DDDD

   • mrmojo

    nincs ebben semmi meglepő

   • FabianCancellara

    – De, izé, ez a Harrison ugye fehér?
    – Ja
    – Na, akkor aztán szétütöm őket!!!
    (SP 7×12)

   • Fructie

    Ez csak egy M-es mez 😁😀

  • lackoo

   ő apukád? 🙂 (bocs 😀 )

  • danNN

   Elírták a Rooneyt.

   • Fructie

    Abból már van egy pár

  • Harrari Ezra

   Trükkös vagy, Jonjo, de akkor sem téged igazolunk KP-ra, hiába álcázod magad

   (amúgy szeri van)

 • crpa7

  Tudtok valami honlapot ahol majd vissza tudom nézni a hajnali meccset?

  • Csinibob

   Mostanság a facebookra már reggelre felkerülnek az összefoglalók és a teljes meccsek is.

   • crpa7

    facebookon melyik oldalra? (bocs, h balfasz vagyok)

    • Csinibob

     gyökérbob, youtube az a facebook.

     • crpa7

      :DDD
      köszi

 • Ruud

  OFF: Barbi uj topless fotoval jelentkezett

  Nem teszem ki ide, de erdemes utana nezni 🙂

  • Rio

   Majd otthon megnezem, melohelyen kinos lenne takargatni a gatyat.

 • Asimov

  Real az utóbbi években:
  – nem Kell Di María mert szar, adjuk el 75-ért az MU-nak!
  – nem kell Morata mert középszer, adjuk el 80-ért az MU-nak! Basszus nem kell nekik ennyiért, akkor a Chelseanek 70-ért!
  – nem kell James mert lusta, adjuk el mindegy kinek. A Bayern adna érte 40-et. Csak 40-et? Mind1 az is jó!
  – nem kell Bale mert állandóan sérült, adjuk el 100-ért az MU-nak!

  Zsír! Akkor vegyük meg a legtehetségesebb spanyol játékosokat apróért, meg azt a Bappé gyereket mert ő az új Messi.

  • stanley

   Di María jó áron ment el és lehetne beszélgetni az itteni helyzetéről, Morata dealnak hála az égnek bemutattunk, James se ide jött, pedig erről is volt szó, a Bale pletyka még viccnek is rossz. Nagyon remélem, hogy most már igyekszünk ezt a történetet elkerülni. Éppen ezért mondtam tegnap, hogy szerintem ebbe a keretbe most már összesen 4-5 ember kell, erre van három átigazolási időszak még jövő augusztusig. Utána meg jöhetnek az eredmények.

   • Asimov

    Én ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem tudom mi történt a reállal de sajnos mostanában baromi jól kezdtek el adni/venni.

    • stanley

     Kurvára összeállt egy tengely. A középpályán a Kroos, Modric, plusz a Bale, CR, Benzema is évek óta elég komolyan hasít elől. A védelemben Varane, Ramos, Carvajal, Marcelo négyesnél jobbat kívánni se lehet. Az viszont biztos, hogy a kiegészítő emberek is nagyon minőségiek ebben a csapatban, nem véletlen, hogy már egy klasszis kapusra fájna a foguk. És a Zidane-Ancelotti kettős azért nem teljesen hülye a focihoz, márpedig ezek a menedzserek most már gyakorlatilag 4-5 szezon óta viszik a Madridot.

     • fella

      (aminek egyébként paradox módon hoszé rakta le az alapjait, de erre lehet, hogy megint beírja majd valaki, hogy egy idióta debil barom vagyok)

     • stanley

      Nyilván mérföldekkel meghaladta a Madrid teljesítménye az előtte lévő időszak produkcióit. Modric, Varane, Di María, mind nagy fogás volt.

     • latyi meg a mi csapatunk alapjait rakta le, nem véletlen a 3 kupa az előző szezonban

     • fella

      biztos, hogy ha lesznek komolyan vehető sikereink, akkor fel fog merülni, hogy lajossal indultunk el felfelé, és lesz is benne igazság

     • rphltylr

      inkább széjjel baszta de mind1

     • fella

      a nagy széjjelbaszás után voltak radikális változások madridban? ancelotti egy nagyon versenyképes, jó korban lévő csapat padjára ült le

     • ketomika22

      viszont a keret morálja a béka segge alatt volt. ha jól emlékszem ősszel még senki sem gondolta volna, hogy akár a BL döntő meg lehet

     • fella

      morálisan igen, de szakmailag az a keret, meg az egész madridi szakmai munka rendben volt. kellett a frissítés mentális értelemben a murinnyó-féle három év harc után, de a mostani sikerek alapjai abban a három évben kerültek lefektetésre

     • Asimov

      Hát akkor csodálatos évek elé nézünk 🙂

     • fella

      mi two-horse részben vagyunk a történelem legjobb csapatával?

 • ketomika22

  off: jól emlékszem, hogy Fantasy-ban már létezik Stretford End-es Heads Up liga és nem én csináltam? 🙂

  • mucus2

   2 éve vetettem fel és csináltam, de ugye azt nem lehet megújíttatni mint a ligákat, minden évben újra kell csinálni, nos tavaly elmaradt. Ha van rá igény akk csinálok megint.

   • dawos11

    van 🙂

    • Gezu77

     egy belépési kódot kérnénk majd. 🙂

   • ketomika22

    nos, akkor ezzel meg is vagyunk 🙂 köszi!

   • Fish08

    Csatlakozom, csapasd 🙂

 • félek kicsit, hogy megfinanszírozzuk a madridnak bappét egy bale transzferrel

  • Captain Mike

   én ennek tudnék örülni, de lehet csak azért mert Perisic a másik opció

   • Yossuf_84

    Ha jól emlékszem, nyilatkozott Mou Bale-el kapcsolatban. Bale inkább a jobb szélen játszik.

  • mucus2

   http://www.bbc.com/sport/football/40149887

   plusz

   Moratáért így is kaptak eleget

  • Asimov

   ez most honnan jött?

   • ha megy bappé, én nem hiszem, hogy marad a bbc

    • fella

     balázs szerint benzema helyére jönne mbappé (oké, balázs egy gyökér, de a spanyol nagyokról általában tényleg jól értesült)

    • Asimov

     Van benne logika mert zidane nem preferalja balet. Csak rossz belegondilni hogyha morata 80 akkor bale 150 lesz?

    • De marad. Az M-et nem ejtik Mbappé nevében:)

  • lasi

   akkor a kp-t el is felejthetjük vagy nem állunk meg 250 milla alatt a kiadásokat tekintve

  • fella

   mondjuk fontban 65 millió körül talán el lehetne hozni – az 16-tal több, mint amit perisicért kérnek, és azért different class. ha nem lenne ennyire sérülékeny akkor no-brainer lenne

   • Valószínűleg majd elengedik kevesebbért mint amennyit Moratáért kértek 😀

    • fella

     nemtom, fél szezonokat játszik, 28 éves, gyakorlatilag az Eb óta nincs játékban… mennyit kéthetnek érte, amit hajlandó is bárki (praktikusan mi, másnak – akihez menne is – nincs rá pénze) kifizetni?

     • Tőlünk? Százat.

     • fella

      moratáért sem fizettük ki, amit kértek, bale-ért sem fogunk világrekordot fizetni a fenti körülmények ismeretében. szvsz 70 körül lehet deal, afölé nem nagyon fogunk menni

   • Csinibob

    Ha nem lenne sérülékeny, el sem adnák

    • fella

     de sérülékeny

     • Csinibob

      Fasznak vennénk meg

     • fella

      #nemperisic

     • Csinibob

      Szóval 70 millió meg a fizetése, teljesen logikus megint

  • Harrari Ezra

   ugye nem dolgozol a metrónak?
   “Real Madrid ready to sell Gareth Bale to Manchester United to fund Kylian Mbappe transfer”

   http://metro.co.uk/2017/07/26/real-madrid-ready-to-sell-gareth-bale-to-manchester-united-to-fund-kylian-mbappe-transfer-6806237/

   • danNN

    Ha nem adják Bélát legyen B terv. Vegyük meg bappét 200ért és cseréljük el Bélára.

   • Asimov

    Nem akarom Bélt

   • stanley

    Volt egy srác, aki írt egy átigazolási kisokost anno itt az SE-n, majd belinkeltem psychonak. 😛 😀

  • Pepoka

   vagy úgy is rég volt már:

  • stanley

   Ez most honnan jött? Amúgy inkább Bale 80-ért, mint Perisic 50-ért.

   • HarciasToni

    pontosan. es amennyit serult meg martial elol sem venne el a helyet 😀

    • stanley

     Nyilván a senki > Bale > Perisic reláció van felállítva.
     Ahogyan nálam a senki > Lukaku > Lacazette > Morata volt.

     • fella

      ezek alapján te 13 kezdő szintű játékossal kezdenéd a szezont, aztán reklamálnál, hogy nincs alternatíva meg rotáció

     • ketomika22

      nem, csak szerinte máshol szorulunk erősítésre, és szerintem teljesen igaza van. én két középpályással és Lindelöffel plusz egy szélsővel bőven elégedett lettem volna

     • stanley

      Basszus, kb. 28 játékosunk van és én mondom hónapok óta, hogy nincs elég középpályás, amire te már egy éve sipítozod, hogy hülye vagyok.

     • fella

      de az nonszensz, hogy a rendszerint játszó 3/4 támadó helyére csak marci, rashi, miki, mata és lingard legyen a keretben (meg a már most tudvalevően fél szezonos young és zlatan). ha nem jött volt se csatár, se szélső (ahogy te csináltad volna), akkor idén a középpályások helyett a támadóknál lett volna probléma mind kvaliti, mint kvantiti tekintetében

     • stanley

      Akkor, hogy tiszta legyen. A támadó vs. szélső ügyben én inkább szélsőt hoztam volna, hogy Martial és Rashford elől kapjon szerepet, miután jött Lukaku, számomra tök fölösleges lett a szélső leigazolásának témaköre. Szerintem hónapok óta ezt írom itt.

     • fella

      fent azt írtad, hogy legszívesebben se szélsőt, se csatárt nem hoztál volna

      meanwhile kiesett lényegében két csatár és egy szélső a keretből

     • stanley

      Nem, azt írtam, hogy nem hoztam volna Lukakut, de ez nem jelenti, hogy nem hoztam volna szélsőt. A jelen helyzetben viszont nem hoznék senkit szélsőnek már és ez egyértelmű. Ezt a véleményemet szerintem pontosan ismered.

     • fella

      az nem volt vili, hogy mit a csatár / szélső igazolás viszonya a fenti relációban, így okééé

     • stanley

      Nyilván kellett volna egy szélső, ha a Martial-Rashford váltogatást képzeltem volna el a támadósorban. Ez nem is kérdés, de a Lukaku igazolás nagyon meghaladta ezt a témát és a legtöbben ezért nem értik a Perisic dealt.

     • fella

      0 olyan játékos van a keretben, aki szélről a legjobb, ennyi. mata, miki, marci, rashi mind kényszerszélsők (martial baloldali támadó, oké), és igazából lingard is csak a pálya közepén tud jó lenni. nincs ‘specialist’ winger a keretben

     • stanley

      Szerintem nem is feltétlen kellene. Ez már csak a José-féle elképzelés.

     • fella

      azé dembele, neymar, hazard, sanczez, sané, mané, carrasco, ribery, robben mind szélső támadók, specialisták. nálunk nemhogy szélső, de szélső támadó sincs, maximum martialt lehet ide sorolni

     • ketomika22

      egy közös van ezekben a szélsőkben: nem a vonal mellett robotolnak

     • fella

      nem, de onnan indulnak, mert onnan a legjobbak. nem 10-esként a legjobbak, aztán a szélen játszanak, mert ott volt hely

     • stanley

      Pont ez a lényeg, mivel igazi klasszist nem tudunk elérni, meg kellene próbálni egy Martial-Micki szélt, Pogba-Herrera kicsit szabadabban, mögéjük egy Dier. Shaw/Vale egyik tagja meg segíthetné még az akciókat. Ne beadásokra próbáljunk meg játszani.

     • Golf

      Hú de mennyire ugyanígy látom ezt, basszus.

     • ketomika22

      egyébként én simán megvettem volna Chicharito-t backup csatárnak. akkor Rashford és Martial is lehet csatár, de főleg Rashford, Martial tolhatná a villámgyors inverted wingert, és még mindig van egy Miki, Lingard és Mata a csapatban előre. persze ehhez kicsit más foci kell

 • fella
  • stanley

   Szerintem ez egy igen korrekt nyilatkozat. Ezt a tökösséget várnánk el a döntéshozóktól is.

   • Korrekt lenne, de több mint százat adtunk ki 2 emberre mi is.

    • fella

     szvsz amit lukaku ára kapcsán mond, az valid, lindelöf pedig abszolút kezelhető pénzért jött

    • Csinibob

     Azért a csatárok árát nem mérjük a fullbackekhez.

     • Na jó, de arról is beszél, hogy középszerű arcokért adnak a klubok 30-40-50 milliókat, Lindelöf meg még bármi lehet, de hogy nem klasszis az tuti.
      De igazából az a gáz, hogy inkább kussolnunk kéne ebben a témában, hogy ki mennyit költ, ha jól tévedek akkor miénk a 3 legdrágább PL-igazolás.

     • Csinibob

      De teljesen korrekt, amit mond. Klasszist akarsz meg kell fizetni. Lindelöf ára teljesen rendben van a körülményekhez képest. Ezt akkor kérhetnéd számon rajtunk, ha Stones árban hoztuk volna.

     • fella

      némá, egyetértünk

     • Csinibob

      kicsit zavar is

     • fella

      szeri

     • Szerintem akkor is álszent dolog, főleg ha 200 fölé jutunk ebben az átigazolási időszakban is.

     • Csinibob

      De miért lenne az? Pont azt mondja, hogy ijesztő mennyire felment a középszer ára is, ezért nem csengettük Perisic árát. Felteszem Verrattira bármikor előbb letenne 100-at, mint Maticért 50-60-at. Nem a költéssel van a baja, hanem az ár-érték aránnyal.

     • Oké, de ha ezek után leigazoljuk Perisicet és Maticot 50-50-ért akkor már gáz?

     • Csinibob

      Perisic mindenképpen az, Matic meg akkor dönthető el, ha egyetlen értelmes vkp sem mozdítható mert egy nyugdíjassal és fával nem lehet nekimenni a szezonnak.

     • reelbeba

      Egyébként szerintem humornak szánta hozé, én jót nevettem rajta

     • fella

      szerintem ebben a vitában indokolatlanul negatív vagy a klubbal kapcsolatban. hoszé azt mondta, amiről mi is szoktunk beszélgetni, hogy tök átlagos játékosok aranyáron cserélnek klubot, ami szerinte egészségtelen. az, hogy mi világklasszisokért, potenciális világklasszisokért, vagy ahogy ő mondja, top játékosokért hajlandók vagyunk sokat fizetni, szvsz más lapra tartozik

     • mrmojo

      lukakuból soha nem lesz igazi klasszis, lindelöf meg zsákbamacska

     • fella

      lukaku 24 éves és a pl egyik legjobb góllövője. lehet, hogy nem lesz világklasszis, de a lehetőség ott van benne – egyébként a united szempontjából mindegy is, ha megrúgja azt a gólmennyiséget, amit egy elvileg gyengébb csapatban meg tudott rúgni per szezon

     • reelbeba

      Vaze, most fizettünk 90 millát egy ‘csatárér’, aki nem tudja lekezelni a labdát 😀

     • fella

      a cselszi meg 70-et egy olyanért, aki tudja kezelni a labdát, de nem lő gólt. a csatárok gecidrágák, de lukakuval vettünk 20 bajnoki gólt per szezon, függetlenül attól, hogy egyébként milyen a frist touch-ja

     • stanley

      Azért nem tudjuk, hogy nem klasszis, továbbá te is bevallottad, hogy 30 millió alatt már nincs komolyan vehető játékos, komolyan vehető klubtól.
      Lehet ez egy mind trükk most, fingom nincs, de örülök, hogy ki van mondva.

    • stanley

     Reméljük jövőre elfelejtjük ezt a cselekvést és nem 50 millió fontokért szerzünk majd szélsőhátvédeket meg egy 3. számú CM-et. Sőt, igazából örülnék, ha ez a maradék két igazolás is meglenne 70 milla körülből.

     • lasi

      ismerve minket darabja lesz 70 milla

  • reelbeba

   Hozé beteges pep-fixációja, szereti baszogatni.

 • stanley

  Egyébként pedig azért az tény, hogy most már nincs sok idő a bajnokság kezdetéig, szóval az első 3-4 forduló megint jó eséllyel ezekkel az arcokkal fog pörögni. Vkp poszt nagyon elhúzódni látszik, a Perisic deal meglehet hamarabb, de abban nem lesz köszönet.

  • Csinibob

   ha megadjuk ezt az árat, akkor le leszünk húzva a következő években mindenki által

   • stanley

    Ha most veszünk egy szélsőt, meg egy vkp-t, akkor igazából jövőre a szélsőhátvéd posztokkal kell majd kezdeni valamit, meg szerezni még egy középpályást. Szóval igazából ennél készebben már nehezebben lehetne a csapat.
    Jövő nyár: de Gea, Romero – ?, Valencia, Darmian – Jones, Smalling, Rojo, Bailly, Lindelöf – ?, Shaw, Blind – Herrera, Pogba, Fellaini, Pereira, ?, ? – Martial, Rashford, Lingard, ? – Lukaku – Mata, Micki.
    Kb. ez az öt kérdőjel van, ebből, ha Shaw focista lenne, az megoldódna és idén két embert még bezsákolunk. Plusz remélhetőleg 1-2 fiatallal is kezdünk majd valamit.

    • Felesleges jövő nyárban gondolkodni, még ennek sincs vége. Lehet hogy a menedzser is más lesz.

     • stanley

      Ez igaz, de szerintem nem fognak felelőtlenül kikukázni játékosokat. Rezeghet a léc pár játékosnál, de ez a keret most eléggé egyben van. Nem tudnám tényleg azt mondani, hogy Darmian, Lingard vagy Blind ne lenne egy megbízható squad player. Az ilyen játékosokat pl. badarság lenne elzavarni. A jobbakat meg hová?

     • Előre gondolkodni felesleges, még ez a szezon sem kezdődött el, az átigazolási szezon sem ért véget, kit érdekel hogy mi lesz jövő nyáron?

     • stanley

      Ez csak annyi, hogy úgy érzem lassan sikerül kigyomlálni, aki nem idevaló és lehet már egy olyan keret, amire lehet építkezni. Leírtam, hogy ez lehet nem a José lesz majd, aki végig viszi, de abban azért bízom, hogy most már ez az átmeneti időszak lejárt.

 • fella

  http://m.bbc.com/sport/football/40722879

  Levy a piacról. Jose is azt mondta amugy ma a BBC-nek, hogy kezdenek néhányan túlzásba esni (gondolom a Cityre gondolt).

  • stanley

   És eladja majd Allit 120-ért a Madrid/Barca duó valamelyik tagjának, Kane-t meg vagy 100-ért a ManCity/Madrid/München hármasból valakinek.

  • Ahhoz képest megint miénk a legdrágább igazolás.

   • fella

    a city megdöntötte majdnem a legdrágább kapus rekordját, és 10 napon belül kétszer sikerült nekik a legdrágább védőjét is. a csatárok drágák, és mi nem vettünk egy fél kezdőt.

    megint oda fogunk kilyukadni, mint délután: berbatovhoz, aki 2008 horror áron igazolt pl-sztrácsatára volt, lényegében az, ami idén lukaku.

    • A Berbatov-Lukaku összehasonítás önmagában sértő a bolgárra nézve, de ha megnézzük akkor a shitty oda erősít ahol gondban voltak tavaly, mi meg elszórtunk 75 milliót egy csatárra, mikor nálunk játszik a legtehetségesebb U21 csatárokból kettő.

     • Angus

      ebből is gondolom, hogy érdemi változás nem lesz a csapat játékában

      remélem nem lesz igazam

     • fella

      őrültség lett volna jegyzett, proven csatár nélkül kezdeni a szezont, miközben az eléhető opciók száma erősen limitált volt, szóval tőlem számonkérhetjük lukakut, csak tök felesleges

     • Középpályások nélkül kezdeni a szezont, az az őrültség.

     • fella

      nagy szerencse, hogy több, mint két hét van még odáig

     • godlikezaza

      ♥♥

 • fella

  Mata es Herrera vasarnap mar játszanak

  • Golf

   Na az jó hír.

 • stanley

  “One player would be a midfield player that would give me more options and more balance to the team. Another one would be an attacking player – especially that can play through the wings to give me more attacking options.”
  Na, hát ez kiderült. Örülök a középpályás igazolásnak és hát a másiknak már kevésbé, mert ott még mindig Perisic a target és nem érzem miért.

  • fella

   “Nem erzem miert”

   Pedig nalad sokkal futballanalfabétább emberek számára is teljesen nyilvánvaló, hogy miért

   • stanley

    Nem megyek bele ebbe az átlátszó fella vitába.

    • fella

     na ezt nem ertem, de akkor mindegy is

   • ketomika22

    hát én nagyon sírni fogok ha Martial vagy Rashford helyett Perisic fog robotolni a bal szélen. ha hetes mezben még lehet eret is vágok

    • fella

     Pedig hidd el, hogy lesz olyan meccs a szezonban, amin jol jönne egy tapasztalt szélső a baloldalon a két szélen játszó csatár helyett.

     • ketomika22

      ja, lesz 4 ilyen meccs. arra még Young is jó. és Te is tudod, hogy Perisic nem csak ezeken a meccseken játszana

     • fella

      Persze, hogy nem, de szerintem ez nem akkora istenkáromlás, mivel Perisic jelenleg jobb balszélső, mint bárki a keretben. Martial remek baloldali támadó lehet, Rashford meg kurvajo csatár, de ez szerintem nem jelenti azt, hogy nekik kell balszelen játszaniuk egesz szezonban. Ez egy csapatjáték, a csapatnak pedig lehet, hogy Perisic-csel jobban menne, bármennyire is draga, csunya, 28 éves vagy középszerű játékos.

     • ketomika22

      na hát igen. ez a probléma, hogy mit akarunk mi játszani és ahhoz ki kell. számomra nagyon szomorú, hogy ahelyett, hogy kihasználnánk a támadószekciónkban adott hatalmas potenciált egy gyors kombinatív, presszingelős focira (amihez egy Pogba – Ander tökéletesen adott a középpályán is, mi fogjuk és hozunk egy tankot előre meg egy védekező futóbolondot a szélre.

      az a félelmem, hogy az a foci amit játszani akarunk egyszerűen kurvára kevés ahhoz, hogy nagy eredményeket érjünk el. a büdös életbe nem elég ma már komolyabb szinteken az, hogy a szélsők a saját térfél közepén védekeznek.. főleg nem úgy ha elől Lukaku a középpályán meg Pogbának és neadj isten Fellaininek kelljen indítania a “gyors” kontráinkat

     • stanley

      Martial, Rashford, Young, Micki, Mata, Lingard mellé még valaki….Ibra meg felépül januárra oszt Rashford meg Martial még a cserecsatár posztot is elfelejtheti.

     • fella

      Ket playmaker, ket csatár, novemberig sérült Young és egy poszt nélküli támadó jolly-joker Lingard… pont nulla darab bevethető szélső van a keretben.

     • ketomika22

      de minek szélső? ki játszik ma már szélsővel a Burnley-n és társain kívül?

     • ketomika22

      jó, 352 még azt mondom elmenne, de szerintem még mindig nem abból a rendszerből hozható ki a maximum

     • fella

      Vannak néhányan

     • stanley

      Martial 70-80 misi, Mata 50, Micki 40 és Rashford kurva jó saját nevelés és szomorú, hogy úgy vagyunk akkor vele, hogy vegyünk már ide egy 50 millás szélsőt. Hát, basszuk meg magunkat. Amúgy én pont úgy érzem, hogy most sikerülhetne kicsit közelebb jutni, ahhoz a játékhoz, ami ráadásul valóban működhetne a klasszikus szélsők nélkül, ahelyett, hogy ezt erőltetné José, megint megy a bohóckodás.

     • ketomika22

      szerintem Lukaku is belerondít a dologba, de Perisic tényleg végképp elfogadhatatlan számomra

     • ketomika22

      kész vicc, hogy ez van a két legtehetségesebb játékosunkkal

     • fella

      Imádjátok ezt leírni, miközben Rashford tavaly 50 meccsen játszott, Martial pedig kb 40-en. 21 évesen. Drámai, tenyleg.

     • ketomika22

      egyiknek sem ideális a helyzete szerintem. posztjukon kívül nekik nem teljesen fekvő szerepkörben kellett játszaniuk legtöbbször.

     • fella

      Azert az nem olyan nagy gond, ha 19-20 éves jatekosok egy Unitedben poszton kívül szereznek felnőtt tapasztalatot.

      Melyik csapat jatszatja a 19-20 éves jatekosait a “saját” posztjukon?

     • Például a Monaco, a nagy klubok meg fizetnek is rendesen ezekért a posztjukon játszó játékosokért.

     • fella

      a monaco egész más kategória, egy kísérleti csapat, ugyanez igaz pepitában a mindenkori dortmundra is.

     • reelbeba

      nem akarok beleszólni, de a helyedben mára befejezném a kommentelést. nem geciskedésböl mondom

     • fella

      😀 köszi a figyelmeztetést

     • Csinibob

      ma nyitott szájjal rohangál a faszerdőben megint 😀 😀 de nem veszi észre. a kísérleti projektet BL elődöntőket, negyeddöntőket játszanak, szóval nekünk az 50 milliós Perisic kell, nem a tengernyi potenciállal rendelkező fiatalok

     • de abból mi semmit nem fogunk profitálni, hogy martial wingbacket játszik, ez nem baj?

     • fella

      hát de ezért jön perisic, hogy ne martial játsszon wingbacket

      egyébként marci roppant 1d-s focistaként jött, egyáltalán nem árt neki, ha tanul egy kicsit a játékról. szerintem sem ott kéne játszania, de nem katasztrófa azért, hogy új dolgokat tapasztal

     • ketomika22

      Marci 1d-s? wtf. kurva nagyot hozott centerben és szélsőként is, kombinatív, kruva gyors, zseniálisan driblizik, kurva jól lő. mi?

     • fella

      a taktikai fegyelmezettsége, a koncentrációja, a csapatvédekezésben való részvétel mint olyan csupa olyan dolgok, amikről rengeteget kell még tanulnia

     • ketomika22

      igen, de úgy nem fog ha wing backet játszik, a kettőnek semmi köze egymáshoz.

     • fella

      szerintem meg éppen, hogy de.

      félre ne érts, szerintem sem ideális, hogy ennyire mélyen védekeznek a szélsőink, de azt túlzásnak érzem, hogy ez egyet jelent a fiatal tehetségeink elherdálásával

     • ketomika22

      pedig egyet, most lehetne az az időszak amikor igazán kiteljesedhetnek. attól meg nem fog Martial jobban megtanulni védekezni, hogy wingbackként szopik

     • Csinibob

      LOLGECC 😀 😀 Megint kezded a faszságot

     • fella

      már vártalak. mindenki szar, martial kurvajó, haladjunk

     • Csinibob

      téged szopat itt mindenki, amekkora ostobaságot írsz

     • rphltylr

      Nem lehetsz ennyire faszkalap

     • fella

      mennyire? hogy bátorkodom leírni, hogy martial szerintem kurva messze van egy komplett focistától?

     • ketomika22

      az nyilvánvaló, de attól nem lesz jobb ha védekezni fog a saját térfelünkön.. sőt. az meg főleg vicc, hogy 1d-s

     • fella

      hát de miben kiemelkedő azon kívül, hogy átveszi balszélen és elindul befelé, aztán vagy átmegy az első emberen vagy nem? igen, néha vannak okos és finom megoldásai, de egyelőre sokkal többet nem láttam tőle (amellett persze, hogy remek képességei vannak, ez vitathatatlan).

      ezt úgy írom, hogy tökre kedvelem martialt, de szerintem túlzás az a hype, ami körülötte van, meg az áldozatként kezelése is kicsit túlzás néha

     • ketomika22

      tényleg nem értem miért vagyok ilyen hülye, hogy belemegyek a vitába

     • Hát ez az, hogy kurvára nem a bal szélen kéne átvennie a labdát, hanem centerben.

     • fella

      érzésre kapunak háttal játszva is jutott minden jobb meccsére egy rosszabb, mióta itt játszik

     • Csinibob

      vajon mégis mi a picsát látsz Perisicben, ha Martialban csak ennyit? 😀

     • ketomika22

      nem hinném, hogy sokat, csak kötelességének érzi, hogy magasztalja, mert Ő kell a Főninek

     • ketomika22

      és bárki más játékost lehúzzon a picsába

     • fella

      ezér kapom a pészt

     • fella

      nem tudom többször leírni, hogy nálam perisic nem martial helyére, hanem mellé jönne. amúgy egy reliable squad playert, aki tömi labdával a középen játszókat, miközben hátrafelé is betonbiztos

     • Csinibob

      50 millió, és nincs olyan, hogy valaki mellé érkezik ennyiért. ezt te sem hiheted el.

     • fella

      ne tévesszen meg az 50 millió, perisic egy 20 millió eurós igazolásnak felel meg, aki azért van, hogy plusz opció legyen a keretben. tavalyhoz képest megürült egy támadó poszt, oda fellép rashford, martialon kívül baloldalról játszani képes játékos nincs a keretben, tökéletesen adja magát a dolog, hpgy egy más típusú balszélsőt hozzon mellé, aki egyébként még 4-5 poszton vígan eljátszik.

     • ketomika22

      tényleg elhiszed, hogy Perisic nem betonkezdő lenne?

     • fella

      valencián, pogbán és herrerán kívül hány betonkezdője van a unitednek 2017. július 25-én az elmúlt 13 hónap alapján? mert szerintem nem sok. esetleg bailly és lukaku lesz még ilyen idén

     • ketomika22

      José Mourinho egész karrierje során arról volt híres, hogy beton kezdői vannak. am Ibra is az volt. Perisic is az lesz.

     • fella

      ibra az volt, de most éppen nem az. dehogy lesz az

     • ketomika22

      sztem ha megtalálja magának azt a 13-14 embert aki kell a focijához nem lesz itt sok változtatás.

     • fella

      szerintem tavaly nagyszerű leckét kapott abból, hogy a 13-14 emberes szezonok korszakának vége, 20 firstteamer alatt neki sem érdemes kezdeni

     • Csinibob

      semmi sem ürült meg
      lingard micky young
      eddig azt hajtottad, hogy specialisták kellenek

     • fella

      zlatan, rooney out
      lukaku in

      itt van egy lyuk, az rashfordé lett a nyilatkozatok alapján. rashford helye mint szélső üres, oda castingol embert edzőbá. young télen majdnem elment, most novemberig sérült, hogy aztán januárban eligazoljon, őt ne nagyon számoljuk. mata, miki, martial + lingard + rashford van három posztra a keretben, azért az elég karcsú

     • ketomika22

      erre nem is tudok mit írni. szóval szerinted normális, hogy két ekkora tehetséget (akik azért annál többek annyival, hogy most is baromi jó teljesítményt képesek nyújtani) azért pozíción játszatni, mert 19-20 évesek? agymenés

     • HarciasToni

      baszki, probalj mar meg egyszer a zsoze-imadatodtol elvonatkoztatni. ertem, hogy vedeni akarod a klubot, de minek, ha egyertelmuen faszsagot csinalunk?
      ez hulyeseg amit itt irtal es szerintem te is tisztaban vagy vele.
      1. rashford nem a posztjan jatszott a meccsek 90%-aban
      2. martial a kb 40 meccs felen cserekent allt be
      3. lehet, hogy csak 19, illetve 21 evesek, de potencialis vilagklasszisok, akik nem attol erik majd el azt a szintet, hogy perisic cserejekent jatszanak vagy szelre szamuzve probalnak kibontakozni. nezd mar meg, hogy mas csapatoknal hol tartanak a hasonlo szintu tehetsegek (vagy hol tartottak ebben a korban). csak par peldat hoznek: kane, alli, neymar, o. dembele, carrasco, dybala, stb

 • Asimov

  OFF: Elég jól kezdtek a srácok

  • RedMark

   Eddig mese, igy tovabb

  • Roleee_#JoseOUT

   itt minden forgatókönyv szerint megy, a kövi 2 meccsen is így legyen.

   • stanley

    A görögöknek ma minden kijött, de őket igenis meg kell verni. A szerbek viszont elég űrvízilabdát tolnak, szerintem ellenük nincs reális esély.

    • Roleee_#JoseOUT

     egy kis mázlival hazai pályán a szerbek is meglehetnek (na meg a horvátok is verték már el a szerbeket)

 • ketomika22

  nos, már többen kérdezték, hogy mi a helyzet a Fantasy ligával. most indítottam újra a kis bajnokságunkat. aki már az új szezonra összerakta a csapatát az már automatikusan bele is került ha eddig is benne volt.

  ha pedig valaki kedvet kapna a csatlakozáshoz ezzel a kóddal tudja megtenni:

  1121018-269248

  ui. szívesen várom majd a biztató üzeneteket, hogy most ne hagyjam a picsába az egészet a második forduló után. peace.

  • mejgyo

   kellene egy kis segítség 😀 hol tudom megkeresni a kis bajnokságunkat?

   • ketomika22

    tavaly benne voltál?

    • mejgyo

     Nem…

    • mejgyo

     most regisztráltam…

     • ketomika22

      okés, először mindenképp meg kell csinálni a csapatodat (ha most nincs kedved időt tölteni vele akkor nyomj rá az auto pick-re). azután feljebb nyomj rá a leagues fülre > create and join new leagues > join new leagues > join private league > KÓD

  • MrFer
   • HarciasToni

    ajjaj, nem jo otlet ket united csatarral kezdeni :DD az 1 gol/ meccs atlagunkkal nem fogsz sok pontot szerezni

  • ketomika22

   útmutató a csatlakozáshoz:

   csapatot össze kell rakni > fent leagues fül > create and join new leagues > join new leagues > join private league > KÓD

  • devil’s pray

   Csatlakoztam én is, bár fogalmam sincs, hogy kell játszani, de csináltam egy csapatot, aztán majd lesz valahogy. 🙂
   Ja, és kivételesen feladtam elveimet és a számomra értéktelen, szutykos kis csapatokból (cselszki, shitty, mocskospúl) is raktam be pár figurát.
   https://uploads.disquscdn.com/images/0ff63db719b2cceec487c65f990e3688250468d6aa6838ea0297a866c6e0ae00.jpg

  • Gezu77

   Nem akarsz csinálni egy SE Head 2 Head ligát is?

   • ketomika22

    azt asszem már csinált más

    • Sousaphone

     Nem találom!

     • ketomika22

      feljebb találod a kommentek közt 😉

     • ketomika22

      bocs, az új poszt alatt találod 🙂

     • Sousaphone

      Azt megtaláltam köszi! Én a head 2 head ligát nem találom, pedig tavaly bent voltam! ☺

     • ketomika22

      itt a h2h liga kódja 🙂 39235-287063

     • Sousaphone

      Köszi szépen! Következő poszt hozzászólásait még nem olvastam, mert még nem láttam a meccset és félek, hogy spoilerbe futok! ☺

 • lasi

  Ninja hamarosan új szerződést kap Rómában. Akkor ezt is lezárhatjuk.

 • mddnszksz
  • HarciasToni

   az biztos, hogy tudja hogyan kell megkedveltetnie magat a szurkolokkal

 • Chestcontrol

  most akkor mi van ennyire szar lett a piac v csak szimplan nem akarnak jonni a kiszemeltek?

  • ZoliH85

   szerintem nem akarnak ilyen horror 50 millakat fizetni Maticert meg Presicekert…

   csak nem ertem h egy Balenek is egy folyoson bedob egy ilyet…

   de latszik tenyleg h egy cm meg egy wingert azert meg szeretne….

  • Rio

   Szerintem utolso pillanatos igazolasok lesznek. Tele lehetunk a, b, c, d tervekkel

   • Newton_heath

    Ha perisic az ‘a’ terv el nem tudom képzelni ki lehet a d terv…

    • HarciasToni

     jesus navas

     • Rio

      Free agent 🙂

     • HarciasToni

      akkor is adnank erte 30 millat

    • rphltylr

     Lázok János

  • infinite_red

   lehet elkezdünk ésszel igazolni… lehet.

 • ZoliH85
 • RedMark
  • infinite_red

   köszöntem

  • Chestcontrol

   olyan van ahol fella a brazil kört csinalja???

 • Khal Drogo

  Lukaku és a 3-5-2.

  • Csinibob

   😀 😀 GÖRGETNI KELLENE

   • Khal Drogo

    A kutyafáját…

    • Asimov

     csak 300 komment az semmiség

   • Vótmá, töröltem. Amúgy csak engem idegesít rohadtul a csávó hangja?

    • Csinibob

     Engem Statman Dave idegesít baszottul, ez a csávó csak próbál érthetően beszélni, aztán így jön össze 🙂

     • Az egy gyökér, ráadásul annyi köze van a statisztikához mint nekem a virágkötészethez.

  • Kicsirio

   ámtóv!!!!négy!

 • Csinibob

  Ezt a Matic-helyzet sem egyértelmű:
  a) Ha jöhet, de nem engedik aug. 31. előtt, akkor hagyjuk is, keressünk mást.
  b) Lehet, hogy mégis mást akarunk helyette?

  • fella

   nekem van egy olyan érzésem, hogy egyik pillantról a másikra bejelentünk egy renato sanchez loant, vagy viszonylag jutányos permanent dealt. lehet nem is járnánk annyira rosszul vele, mint elsőre gondolnánk

 • peety

  Egy apokalipszist prognosztizálok ės nem jön kp. 🙁

  Btw, ander ės juan sėrülėsėről mit lehet tudni?

  • fella

   juan ma külön edzett junggal, de alakul. anderről még nem láttam semmit, de nem is pergetem olyan szaporán a twittert, mint fénykoromban

 • GENERATI

  Kép:
  https://uploads.disquscdn.com/images/320ff1085e86df907f53b6356d7236c32dc6d2c92000906ac7dffe2822bd04e2.jpg
  pár dolog azért érdekes: hogy a francban fordul meg ennyi játékos nálunk, a Bayern-Real-Barca hihetetlenül egyben van ezek szerint, töredéke a szám náluk, mint másoknál. (a Juve-Interen röhögtem, az mi? :DDD) a másik, hogy rengeteg pénzt ÉGETÜNK EL, lehetne most már okosabban lassan, CSAK nem vagyunk rászorulva, és elkényelmesedtünk…

  • Juvénél ebben benne van a kizárás, Inter meg mindig is ilyen játékostemető volt. Én a Villa és a Sunderland helyezésén döbbentem le, ott még Ednél is nagyobb lángelmék dolgoztak az elmúlt években. Tényleg, ez elmúlt 20 év vagy mi?
   Azért az elég gáz, hogy csak a 3 újgazdag csapat meg a galaktikus Real költött többet mint mi.

   • GENERATI

    kb 10 évet ölel fel a táblázat. igen, kissé elhagytuk a Ferguson-i utat… az olaszoknál meg az is hozzájárul, hogy náluk megy ez a kölcsön és emberkereskedelem, meg töredék játékjog birtoklás, szóval lehet a Juvénél van egy csomó olyan, aki egy mp-re nem vette fel a mezt, de 3x igazolt ki-be a csapatba 😀

    • Amúgy sosem értettem, a transfermarkt oldalon miért teszik az igazolások közé a kölcsönadottakat és a kölcsönből visszatérőket.

    • fella

     azé fergie is szeretett angol rekordokért, meg (akkoriban) durva pénzekért igazolgatni (pl. carrick volt az 2006-ban, aki a mai piacon bakayoko), csak akkor még nagyon más volt a piac. meg az se mindegy, hogy nála gyakorlatilag nem volt “rebuilding”, hanem folyamatában frissítette a keretet, sosem szorult rá, hogy egyszerre négy játékost vegyen a kezdőbe például

     • Fergie ebben a világ legjobbja volt, a BL-győztes csapatra még ráhozta Berbát például, de az is alap volt hogy 4 csatár nélkül neki sem indult a szezonnak.

     • fella

      ez igaz, ahogy az is, hogy ferguson is szerette a luxury igazolásokat, és a united mindig is relative sokat költött. verón, ferdinand, berbatov így hirtelen mind irreális pénzért jöttek a maguk idejében

     • Verón valóban drága volt és nem csak a flop mivolta miatt, Rionál és Berbánál azért meg kellett fizetni hogy riválisoktól hoztuk őket. Na de minden ilyen igazolásra jutott egy-egy Cantona, Vidic, Hernandez, stb.

     • fella

      ezt nem vitatom, de annak, hogy a cantona, vidic, stb. arcokkal tudott kockáztatni az volt a nulladik feltétele, hogy volt egy stabil csapata, ami akkor is stabil marad, ha az átigazolás nem jön be. nagyon nehéz fergiehez mérni a jelenlegi átigazolásokat, mert döntően mások a körülmények, ezt akartam igazából mondani

     • Chestcontrol

      na de anno meg a 4-4-2 csucsan alap h kellett 4 csatar

 • Rio

  Elvileg este Psg es Barca presser lesz. Boldolok egy Neymar-Verratti+money swap-ot.

  • Pásztor László

   Összeszarnám magam, ha ez összejönne.

  • stanley

   Reálisabbnak tűnik egy ilyen deal, mint a 220 misi.

   • Ruud

    😀

    • stanley

     Most mit nevetsz? Nyilván a PSG nem fog beledögleni abba, hogy lead egy Verrattit, aki amúgy is menni akar. Főleg, ha ez vagy 80 misibe beszámítódik. Megnyugtatlak, nem Verratti és 120 misibe fog fájni Neymar.

     • Ruud

      Bocs, csak azért nevettem, mert éppen az előbb írtad, hogy ‘biztos, hogy nem’.

     • stanley

      És most is ugyanazt írom.

     • Ruud

      Persze, lehet csűrni-csavarni, ettől még ha Verratti mellé adnak 100 misit legalább, akkor tévedtél.

      Nem?

     • stanley

      Nem, ha a PSG odaadja a Verratti, Krychowiak, Auerier hármast (akiket amúgy is ki akarnak baszni) a Barcának és kap még mondjuk vagy 70-80 milliót, azt kurvára nem ugyanaz, mint a 220 millió, lehet akárhogy csűrni és csavarni.

     • Ruud

      “150 misinél kurvára nem lesz több egy darab játékos sem.”

     • stanley

      Ezek a játékosok el akarnak menni ebből a csapatból, meg küldenék is őket, ezeknek a játékosoknak kiesik a fizetésük. Ezeket a játékosokat beszámítják valamennyiért ebben a dealben, nyilván áron felül.
      Mindenki látja, hogy nem fognak lepakolni egy az egyben ekkora összeget egy focistáért, mert ennyire senki nem hülye, még a PSG sem. Egyébként meg hát ugye Neymar elvileg 220, szóval ehhez még több hazudozás kell majd, hogy ez az állítólagos szám összejöjjön.
      Egyébként, ha van 150 milliós játékos, az Neymar.

     • Ruud

      Nem tudom, a 3 játékos hogy jött ide. Arról volt szó, hogy szerinted senki nem fog 150 milliót kifizetni. Amire most azt mondod, hogy hát de a csere, meg beszámítás az már más.

      Verratti-t szerintem 80 millióért jópár csapat boldogan vinné, de inkább többért is.

      Ennyi, a többi remélhetőleg este kiderül.

     • stanley

      Én azt írtam, hogy 150 a plafon, de az már mindenen túl van és, hogy Neymar az egyetlen ilyen játékos, akinek az esetében ez elfogadható, de elvileg 150-ért őt nem lehet megvenni, tehát indulhat a trükközés. Éppen ezért érdekel, hogy milyen formában rakják ezt össze, ha összejön.
      Az, hogy te mennyire teszed Verratti árát az egy dolog (transfermarkt 45 millió, CIES 54), de az tény, hogy menni akar és egy ilyen dealban remekül működik a plusz szorzó.

     • stanley

      Jah, igen és Verratti egy messze túlárazott játékos. Erről tegnap is beszéltünk a podcastban.

     • Ruud

      Meghallgatom ma

     • Aligha, mert holnap lesz kitéve 🙂

     • Ruud

      Achsoo 🙂

     • Ruud

      Hát egyrészt nem pont ezt írtad, szerintem majd olvasd vissza.

      Másrészt Verratti-ra te írtad a 80-at (itt fent).

      Harmadrészt szerintem rájöttél, hogy lehet összejön a transzfer amire azt írtad, hogy esélytelen – és most elkezdődött a kimagyarázás.

      Erre a témára térjünk vissza majd akkor, ha már van konkrétum.

     • stanley

      Mert ennyiért akarják elsózni, alsó hangon, de nem ér annyit.

     • stanley

      “150 misinél kurvára nem lesz több egy darab játékos sem.”
      “120 misi lesz a plafon, maximum 150, de ezek már a mindenen túl kategória.”
      Ezt írtam, ezt meg lehet magyarázni majd, hogy mitől lesz több.

     • Asimov

      Bár nekem nagyon nem szimpi a neymar gyerek de talán tényleg ő az egyetlen játékos a jelenlegi piacon, aki megér 150 millát. Sokkal inkább mint a mappé

     • stanley

      Ez biztos.

  • fella

   ha egy neymar-szintű játékos 220, akkor perisic 50ért occó

   • Asimov

    Hát nem tudom. 25 éves 160 meccsen vagy 80 gól és ugyanennyi gólpassz, a brazil válogatott húzóembere. Akkor mi 150 milla ha nem ez? 😀 Elég tenyérbemászó figura ez tény

    • fella

     én adom neymart, egészen addig, amíg fel nem hagy a profi futballal egy psg-be igazolással. eléggé csalódott lennék, mert kurva jó játékos. menne inkább az újjáéledő serie a-ba vagy nemtom

     • Asimov

      Nagyon szar helyzetben van mert látszik, hogy szeretne kitörni a másodhegedűs szerepből, de mégis hova menne? Neki nem igazán van onnan feljebb. másrészt meg csak nagyon kevés csapat van aki reálisan le is tudná igazolni a psg-nek talán lenne rá lóvé, de oda meg minek menne?

  • Freeezer89

   vótmá? tűkön ülök, legutoljára magdi anyus halála miatt voltam ki ennyire

   • Rio

    Akkor lehet szar volt a forras, fb-n jott szembe

 • stanley
 • JaniRazor

  Fantasy Premier League-el mi a helyzet? Valaki csinált már bajnokságot?

  • vendég22

   majd elindítom. csináld meg a csapatod, ha elindul a bajnokság és már voltál benne akkor automatikusan belekerülsz 🙂

   • JaniRazor

    kész van már a csapat, mikor legutóbb valaki felvetette akkor megcsináltam. Azért kérdeztem, hogy van e már bajnokság, nehogy lemaradjak 🙂

  • dawos11

   jó lenne, megnyerném már negyedszerre is. 😛
   amúgy tolhatnánk egy draftot is, megnézni mit tud 😉

   • Ruud

    3szor megnyerted?? Az komoly!

    • dawos11

     jaja, összejött a legutóbbi 3 alkalommal 🙂

     • Ruud

      LOL, most esik le, akkor Te nem a G-betus helyen dolgozol?? 😀

     • rphltylr

      gazprom? 😀

     • dawos11

      akkor már VIP jegyem lenne a BL meccseinkre 😀

 • yorkeboy
  • Krunyec

   kill me

  • reelbeba

   ez most négerezés?!

  • godlikezaza

   ismételten meg kell állapítsam, hogy nagyon-nagyon rossz helyre születtem

 • fella

  vihar előtti csend van a piacon, vagy mi a manó? napok óta semmi kicsit is izgi nincs

  • Csinibob

   épp most akartam panaszkodni, hogy Woody vajon mi a tökömmel van elfoglalva?! megint Pereznek visz faxot? Bakayoko rég a Chelseaben van, Dier kapcsán nulla infó, de legalább Verrattinak sem vettük meg még fél Manchestert.

   bármilyen balhátvéd?! áá, minek, túl faszán tolja Blind meg Darmian

   • stanley

    Shaw szeptemberben visszatérhet.

  • danNN

   Mindenki fasza, mehet a menet.

  • Limb for a Limb

   Perisics közben játszott az Interben tegnap

   • fella

    spalletti meg elmondta, hogy ha lerakjuk a zsét vihetjük a francba. nemtom minek pöcsölünk, nem lesz olcsóbb, az idő meg telik

    • Limb for a Limb

     egy DM-nek örülnék jobban, de tényleg nagy a kuss

     • fella

      na ott lesz az sztem, hogy augusztus legvégén adja ide maticot a cselzi

     • Limb for a Limb

      Egyetlen dolog miatt örülnék Maticsnak, mert akkor nem Fellán kéne idegeskedni, már elnézést 😀

     • lasi

      Arra a celra jo lenne pl. Dier is. 😉

     • Limb for a Limb

      nem jó lenne, hanem jobb lenne 🙂
      sokkal inkább Dier, mint Matics

     • lasi

      Finoman probaltam utalni ra.

    • stanley

     Remélem Woody seggét nézi azóta is.

    • HarciasToni

     hátha megjött woody/ zsozé esze és nem adunk egy teljesen középszerű szélsőért 50 milliót…

    • infinite_red

     adom, már rég továbbállhattunk volna a faszba

  • Asimov

   Nyár elején pedig megvettük már a fél világot. CR7, AG7 FASZOM7. Aztán még egy peresicset sem tudunk elhozni.

  • Schweinsteigerlin

   Some potentially big news from Spain as Marca are reporting Real Madrid and Monaco have reached a €180 million agreement for the transfer of Kylian Mbappe.

   • lasi

    Elmebetegseg

   • stanley

    Ennyire szerintem még a Madrid se hülye. Kiadni egy 18 éves gyerekért ennyit, ami vagy bejön, vagy nem, hát nem tudom.

    • fella

     a realnál tök nagy a csapategység, megvannak az egok, stb. sztem egy 18 éves gyerek 180 millió euróért csillagászati fizuval biztos okozna némi feszültséget

     • Balázs Kozó

      Ilyenkor sajnálom, hogy Busquets visszavonult 🙂

     • reelbeba

      morata fizuját kapná, a transfer feet meg leszarják a játékosok. Nem sok vizet zavarna az öltözöben, cserébe a pályán kurvajó lenne, benzin hamar a padon találná magát

     • reelbeba

      Szal hülye lenne a reál, ha nem mozdulna rá a legígéretesebb csatárgyerekre, felleg hogy gecisok pézt kerestek moratán.

     • stanley

      Csak, ha most várnak egy évet és a srác hypeja egy kicsit alább esik, mint Martial esetében, akkor már hirtelen 100-ért meg fogják kapni. Ha meg véletlen hasonló vagy jobb szezont futna, akkor is ugyanannyiba kerülne, mert azért van egy felső limit, amennyiért játékosokat lehet adni-venni. 150 misinél kurvára nem lesz több egy darab játékos sem.

     • Ruud

      Vagy ha jovore is kurvajo lesz, akkor meg 200+ 🙂

     • stanley

      180-200 misit soha nem fognak adni senkiért. Neymar se fog menni sehová se, ha igen, 120 misi lesz a plafon, maximum 150, de ezek már a mindenen túl kategória.

     • Ruud

      Hat, lehet hogy igazad van – meglatjuk. Szerintem a Real siman megveszi 160+20ert M’Bappet, illetve a PSG is meg fogja Neymart.

      Fogadunk?

     • reelbeba

      neymar csak csicskáztatja a barszát. Mbappe viszont jobban teszi ha lép, eladták már mögüle az egész csapatot, most van jó esélye nagyot lépni

     • Asimov

      Simán lehet. Ráadásul a reál most tele van zsével

     • Ruud

      Ja benne van, hogy csak csicskitja oket 😀

      De szerintem az is benne lehet tenyleg, hogy aranylabdat akar es lelep.

     • reelbeba

      senki nem néz ligünt. Ki akar odamenni, pláne a barszából 35 év alatt?

     • Ruud

      Hat BL-t akarnak nyerni, nagyon. Ha Neymarral megnyerik a BL-t, plusz Brazilia a VB-t az kvazi aranylabda.

      Jo, tudom – erre azert kicsi az esely; de akar meg is tortenhet.

     • reelbeba

      Ez az aranylabda dolog nemtom honnan jön, senkit nem érdekel, a játékosokat sem szerintem, lehet tévedek. Amúgy meg: a psg egy noname csapat a barcához képest, a ligün meg ugye a péel/laliga/bundás/serieA mögött van nézettségben. A béel csoportmeccsekböl néznek kettöt az emberek, plusz négy meccs a kieséses szakaszban, szal neymart kábé ötször látjuk évente ezután. Ha így akar aranylabdát nyerni, hát sok sikert.

     • Ruud

      Csak tippelek; szoval siman lehet h igazad van.

     • reelbeba

      nemtom, én is csak okoskodok

     • Balázs Kozó

      Aki annyi pénzt szeretne keresni, hogy megvesz egy országot kápéban.

     • reelbeba

      never say never, we have to wait and see, satöbbi. De szerintem tévedsz sztenli

     • stanley

      15-20 év múlva ok, de most még nem. Nagyon nem. Ezek már irreális árak. Kane, Griezmann, Alli és ilyen arcok ára sem fog efelé menni.

     • Ruud

      En nem ertem amugy, hogy szamodra ez miert irrealis. Amugy eppen a PL nyomja fel az arakat, ahogy fossak a penzt Danilokert, Moratakert stb.

      Mennyit koltott most el hirtelen 2 ev alatt a City? Vagy akar a Utd? Miert ne lehetne egy transzfer 150+?

     • stanley

      Ne hasonlítsuk már össze, hogy egy 30-as játékos 50, akkor egy 100-as játékos lesz 150.
      A PL tolja fel az árakat, de nem ennyire.

     • Ruud

      En nem azt mondtam, hogy “megeri”. Csak annyit, hogy szerintem kifizetik.

     • mrmojo

      nagyot tévedsz

     • ha nejlány elmenne, ez már most dőlne. kivásárlási ár alatt esélye nincs a psgnek

     • stanley

      Messi hosszabbított, kiöregedett, most már jöhetnek a Neymar pletyik.

     • most azt hagyjuk mennyi benne az igazság, de mondom, ha menne, 220millió euró. kivásárlási ár alatt a barca szóba sem állna senkivel, de ha azt leteszik, nem tehetnek semmit

     • stanley

      Nem fogják. Akkor miért nem tették már le?

     • elvileg kész van a papírmunka, de nejlányt meggyőzték, hogy maradjon

     • stanley
     • fella

      nekem fura lenne, ha neymar 25 évesen beintene a topfutballnak

     • Asimov

      azt azért nem mondanám, hogy soha inkább csak nem mostanában. De amúgy egyetértek, lőjön akármennyi gólt ennél drágább már úgysem lesz.

     • Ruud

      Mar miert ne lehetne dragabb? 😀

      Amugy Neymarra is azt mondtak anno, h mekkora flop lesz – nem er 90 milliot. Aztan most lehet eladjak 220ert.

    • mrmojo

     james-danilo-morata elpasszolása után elég evidens és nem is elszállt ötlet hogy jön egy galaktikus igazolás

     • stanley

      100-120-ért még el tudnám képzelni, de 150-180, nincs az az ég!

   • reelbeba

    90 milla ha tud gólt löni. Plusz 90, ha le is tudja kezelni a labdát. Simples!

 • Csinibob

  How to get the best out of both?!

  • reelbeba

   Ez egyébként nem hülyeség szerintem, bár marci és mata egyértelmüen megszívná, (miki és rashford játszhatna lukaku mellett, lingard wingback?) de taktiköli egy opció lehetne, pár meccsen

   • fella

    nekem lingard amúgy nagyon tetszett a real ellen. az ember csak lőni és futni tud, de van az elég direkt focijában valami szexi. én tök szívesen látnám őt egy flexibilis hármasban mikivel és marcivan/marcival lukaku mögött úgy, hogy a pálya közepén többször is feltűnik

   • vendég22

    nekem is pont ez a bajom. marad egy poszt amiért Miki, Rashford, Martial, Mata és Lingard is versenyzik. pedig pont ez az a kreatív és gyors 5 játékos a csapatban akikből szerintem minimum kettőnek de jobb lenne ha háromnak lenne hely a pályán.

 • fella

  visszaolvasva: 16 millió fontért visszavenni a lassan 30 éves, pár éve 7 millióért eladott hernandezt, aki nyilvánvalóan maximum cserecsatár lehetne a jelenlegi trió mögött szvsz hatalmas arcvesztés lett volna. az, hogy josé azt mondta fél éve, hogy ő nem adta volna el, nemtom miért jelenti, hogy vissza is kéne vennie akkor, amikor elérhetővé válik

  • stanley

   Hülyeség, nyilván nem érdemes visszavenni. Inkább az fáj, hogy minden menedzser mást kukázott ki, akit a másik nem tett volna. Ez ennek az edzőkeringőnek a végeredménye. Hernandez pont olyan, akit nem kellett volna kikukázni.

   • fella

    ez nem vitás, adom. ezért (is) előrelépés josé keretpolitikája, nem csak a saját ízlése meg személyes intuíciói alapján hoz döntéseket

    • stanley

     José így is megtett jó pár gesztust már.
     Rooney-t itt tartotta egy évig és mindent megadott neki. Carrick most már 1+1 évben van, csapatkapitányi karszalaggal. de Gea nem ment el.

  • A Pogba-deal után nem létezik arcvesztés.

   • fella

    ez remek szalagcím lehetne, csak épp nem igaz

    • Ja, százszoros áron visszavenni valakit nem akkora ciki mint dupla áron.

  • Csinibob

   Nem arcvesztés, hanem felesleges. Egyetlen skilljében sem jobb, mint a mostani opcióink.

   • godlikezaza

    oszt a brotherhood menedzselése az lófasz?

    • Harrari Ezra

     ez inkább a thieves guild, mint a brotherhood

  • most biztos képzelődöm, de mintha támogattad volna az ötletet

   • fella

    akkó még nem volt lyukakunk

    • akkor se kezdő lett volna, meg most se, úgyhogy kurvára nem értem az ismételt köpönyegforgatást

     • fella

      az, hogy hoztam volna jobb híján, nem nem jelenti azt, hogy hibának meg képmutatásnka tartom, hogy nem hoztuk vissza, erre céloztam

     • sőt, arcvesztésnek (wtf) tartanád, ha visszahoztuk volna. az a baj, teljesen hiteltelenné teszed a saját kijelentéseidet az ilyenekkel. egyik nap mondasz valamit, majd rá 2hétre képes vagy a tökéletesen ellenkező álláspontot elfoglalni és ugyanúgy védeni

  • Newton_heath

   Szerintem pedig ez lett volna a jobb opció, nem Lukaku Rashford és Martial nyakára hozása. És szélen erősíteni jobban. Szar lesz szembesülni jövőre azzal, hogy Rashford lényegesen jobb center mint Lukaku.

   • infinite_red

    egy fluidabb felfogásban Marci tökéletes balszélső lenne, váltogatva akár Lingarddal, akár Mikivel. Rash pedig nem panaszkodhat, 19 évesen rendszeresen játszik a Unitedben, 2 csatáros játékban Lukaku mellett vagy épp valamelyik szélen. Mata 29 éves, neki kb 2 szezont tippelek még itt, az ő helyére kell majd valaki, Dembele vagy Lemar pl.

    • Nem tudom hogy feltűnt-e, de nem játszunk két csatárral.

     • de hozé bemondta, hogy még ez is lehet

     • Mint a háromvédős felállást. Azért is gyakoroljuk ezeket a felkészülési meccseken.

     • goni vagy

     • infinite_red

      kihagytam a feltételes módot, kösz főnök

   • Csinibob

    Azért ezzel várjunk még egy kicsit.

  • reelbeba

   nemtom, én csak örülök hogy többet látom majd borsót, mer hatalmas kedvencem onnantól kezdve, hogy pofánlötte saját magát a cs-en. Egyébként azt olvastam, hogy olyan csapatba akart menni ahol minél többet játszhat, remélem összejön neki még egy-két jó szezon a péelben

 • stanley

  OFF: “Finacsek ott van az élmezőnyben.” (50 m mell) Ifj. Knézy. Vége: 9. hely

  • Nézzed Eurosporton, az m4 egy fos.

  • Pásztor László

   Mondjuk 50 méteren mindenki az élmezőnyben van szerintem, még Eddy az angolna is.

   • stanley

    Látszott, hogy szarul rajtolt, egy pillanatig nem volt az élmezőnyben, előtte pedig azt fejtegette, hogy micsoda dolog lenne a döntőbe jutni.

   • FabianCancellara

    Erik…bocs.
    Am. Peaty kimagaslik. Elképesztő a csàvó.

    • Pásztor László

     Bocsi, éreztem, hogy nem jót írtam 😀

     • FabianCancellara

      én is, mert gondolom Eric…:DD

 • Beyonder

  Négereztünk mi is a podcastben, de ilyen szintre azért nem tudunk eljutni, hiába próbálkozunk. 🙁 Erre születni kell.

  http://coub.com/view/w73mf

  • Pásztor László

   A szakma csúcsa…..

  • GENERATI

   nem kéne mindenben rémet látni, az apai mintát erősen átvette, dícsérendő, hogy továbbviszi a családi hagyományokat, ti vagytok a kirekesztőek 🙁

  • stanley

   Volt kitől tanulni.

 • KT

  a nyar legszomorubb hire akkor is az, h Chicha kivarsarlasi aron szerzodott a west hamhez

  • infinite_red

   nem, a legszomorúbb az, hogy még mindig fellaini a 3. számú középpályásunk

   • Achi

    Lesz ő még első is.

 • mddnszksz

  “Everytime me and Paul Pogba would go to the city to have dinner he would drive on purpose past Old Trafford to show me.”

  Agent P doing the groundwork.

  • KT

   itt kirol szol az idezet? mar bocsanat a kerdesert. 😀

   • Pásztor László

    Lukaku, ugye ő alapból Manchesterben élt, szal sokat bandázott Pogbával.

    • mrmojo

     ezt nem is tudtam, érdekes

 • Csordás Adrián

  Off:
  Nézi valaki a vízipólót, lehetőleg nem tv-ben? Médiaklikk oldala szokásosan bemondja az unalmast, banok megszűnt, ötletem sincs merre követhetném az eseményeket.

  • lackoo

   egésznap médiaklikken követem az eseményeket, nálam tökéletes, kb 2szer állt meg több óra alatt. Egyébként ha véletlen Telekom előfizető vagy akkor Tv Go-val szintén tudod nézni a csatornákat

  • mddnszksz
  • Rio

   Ez a noi vizilabda egy rohadt nagy vicc (a sport, nem a sportemberek)

   • Newton_heath

    Lehet, hogy meglincselnek, de a férfi is….

   • Csinibob

    A vízilabda unalmasabb, mint a hegyikerékpár, pedig azt aztán nehéz alulmúlni. (Szigorúan nézőként mondom.)

    • Angus

     Haggyadmár 😀

    • Rio

     Szerintem nincs meg egy ilyen sport ahol pont a lenyeget nem mutatjak. Ami a viz alatt megy az valami elkepeszto.

    • Balti

     Úúú. Nem láttál te még izgalmas versenyt. A hegyikerékpáros versenyek ütik a Tourt.

     • Csinibob

      Én ‘fiatalon’ elég sokat foglalkoztam a műfajjal, de nézni, hát, kegyetlenül nem érdekelt senkit a környezetemben, mert nem lehet érzékelni, hogy mennyire kegyetlen is ez.

  • Roleee_#JoseOUT

   a férfit.

  • dawos11

   büdös p.csába

  • RedMark

   Orulj neki hogy ezt most nem lattad 🙁

   • Csordás Adrián

    Sajnos láttam, a második negyed felétől.

    • RedMark

     Harom parnat vagtam ki az ablakon.
     Ennyi kapufara meg Pogba is elegedetten csettint

     • csakaMU

      Gyönyörűen megfogta a csajokat a hazai pálya meg egy taktikai újítás amire elvileg felkészültek. Elég szánalmas volt a támadójátékunk. Mentálisan zéró.

     • RedMark

      Ez egy hatalmas taktikai bukas volt. Erdemes volt megnezni, hogy idot kertunk es ugyanazt a tamadast probaltuk eljatszani ezredjere is, ami nem valt be. Szomoru ez nagyon, a fiuk viszont szo szerint furdenek a hazai palya varazsaban, bennuk kell bizni.

     • csakaMU

      Ők se győztek még meg de persze szoritok, leginkább annak h valaki fogja meg a szerbeket…

     • RedMark

      Jo, nekem szemelyes vonatkozasom is van oda, igy kicsit konnyebb bizni, de a fiuknal kicsit szelesebb taktikai repertoart latni, es ott valoban vannak olyan kiforrott klasszisok es hatalmas igeretek, akik mar azert tobbek mint igeret. A holnapin kell tuljutni, onnan mar kezzel foghato a dolog.

     • FabianCancellara

      Már a 2. percben, talán a harmadik kapufa után joggal tartottam attól, hogy mindenki be fog kekszelni és nem mer majd lőni a sikertelenség hatására.
      1, Mentális betli, szánalmas, főként a vízilabda és kéziválogatott. Nincsenek rá szavak mennyire gyengék fejben.
      2. Ha ezt a “mindenki be fog szarni” jelenséget egyszerű tv nézőként, kb max hatvan női vízipóló meccs nézéssel a hátam mögött tudtam, akkor a tisztelt stáb miért nem?
      3. Taktikailag lófasz nem volt itt felkészítve, nemhogy a lányok.
      4. Nulla meccselés az edzőnktől.
      5. Harminchat jobb lábon kihordott infarktus

 • Pingback: Oszd meg és uralkodj | Guttmann átka()

 • Schweinsteigerlin

  A25-el Valencia is brandet inditott. Valencia.

  • Angus

   nem vágom én ezeket, de valamit letett már az asztalra, nem 17 és fél évesen élete első mezszámával “brandet épít” :DD

   • Schweinsteigerlin

    Mondjuk en mar a polojaban ulok

  • vendég22

   és mire specializálódik? téglákra?

  • Rio

   Cipomarka, ami csak jobb labra keszit cipot?

   • vendég22

    gonosz leszek: amputált lábúakra specializál. és diszkriminál is, mert csak azoknak akiknek a bal lába van levágva

 • Csinibob

  Minden tiszteletem Zlatané, a pöcsösök tanulhatnak tőle

  • lasi

   nekem is lábnap volt ma 😀

   • godlikezaza

    ‘én is aznap lábazok mint zlatan’
    ha ez nem jön be a csajoknak akkor rohadjanak meg

    • lasi

     😀

 • peety

  tudom tudom netto faszsag amibe belekezdek , de azert erdekelne masok velemenye is, h mit gondolnak lindelofrol nem irom le, mert tudom badarsag lenne, de ez alapjan a par meccs alapjan szerintem vicc, hat a tegnapi tizinel nem is ertem mire gondolt

  most fellaba bele se kezdek, mert felesleges

  viszont uvolt a csapat egy kozeppalyasert , leserult ander es borult az egesz kp, ha megserul ander , esetleg pogba, nem merek abba bele gondolni, hogy mi lenne, de ha nem igazolunk kp-t, akkor akarmennyire is tamogatom mourinhot, be kell latni, h amator hibat vet ezzel

  mert az hogy van carrick az jojo, de baszott lassu o mar olyan csapatok ellen mint a real es nem kepes lehuzni egy teljes szezont, viszont a rutinja jo, fellainit hagyjuk egy szerencsetlen , en ereztem magam tegnap kellemetlenul, amikor a 3. bugyit beszopta ….. ha nem lesz kp, akkor ez a szezon kuka az fix , max 4. hely, tehat jo lenne valamit villantani, mert magamat tudom csak ismetelni, es ne igy legyen vettunk egy lindelofot, aki egy kerdojel eddig, ugyanakkor remelem villant valamit, viszont kp meg mindig nincs

  • Angus

   szerintem valakit tuti igazolunk, bár szerintem két középpályást is elbírna a keret

  • Csinibob

   Egy ideális világban Tielemans be lett volna húzva meg mondjuk Fabinho/Dier/Matic.

   Erre még mindig itt faszkodunk, pedig pedig Pogba/Pereira – Herrera/Tielemans – Fabinho/Carrick bőven fasza lett volna, Fellaini meg mehetett volna Isten hírével. Ad absurdum FoMe is játszthatna verőembert a sebessége és fizikuma mellett, de ismerjük José hozzállását.

   • Angus

    Fosuban néha észreveszem értő szemeimmel, hogy nem valami képzett srác 😀 bár igen csípem, lehet kevés lenne középpályára, egy Real középpálya után nagy kontraszt lenne

    • Csinibob

     19 éves, 185 centi, simán nőhet is még 2-3-5 centit, de baszottul gyors, és már most nem kérdez. Persze, vannak hülye szabálytalanságai, de nem passzol rosszul, csak játéklehetőség kell neki, mert alázatban és munkamorálban biztosan jól áll a srác.

     • Angus

      tetszik is, hogy jobb bekkben próbálgatja a mester

    • peety

     hat ez az , hogy beszelunk itt arrol, h bl lesz eveken belul, de azt nem lehet ugy h fellaini es az idos carrick , jelen pillanatban ez van , egy pogba, ander, carrick , aki a rutinjaval beszall, es fellaini , aki hagyjuk is, ez kibaszott szomoru

     • peety

      es ismerve minket, ha valaki leserul, akkor majd csak nezunk , hogy mi a tosz lesz

   • peety

    engem ez aggaszt, amit irsz h milyen hozzaallasa lehet, mintha elbagettelizalna kpnak a kérdését

    tegyuk fel befut perisic es ennyi nem igazolunk senkit sem ander es pogba moge melle tokmind1, abbol mi lenne amatorizmus magasfoka

    • Csinibob

     az ultimate para, hogy a 2 komolyabb meccsünkön újra a 4231 lett elővéve, és még mindig nem megy a csapatnak abban. pedig lehetne próbálgatni dolgokat: pl. Pogba – Herrera – Micky 433-ban, esetleg FoMe/Tuanzebe mélységben.
     ha mát blind balhátvéd mehetne többször a 352 Darmian,Linde,Jones – Blind és Valencia wingbackben, de ugyanarra a szarra vertünk értékes 180 percet, ami nem működött

    • rphltylr

     matic szerintem most nagyon magasra felteszi a kezét és jelentkezik.

     • peety

      Jojjon o , csak jojjon mar! 😀

  • Rio

   Ha nem igazolunk egy cdm-et, az legalabb olyan hiba lenne mint az evek ota fennallo, komolyan veheto szelsovedok hianya.

 • rphltylr

  amúgy én esküszöm nem hiszem el, h hernandez tizenpármillióért elmegy a whu-ba. mi a tökömért nem hoztuk vissza?

  • Csinibob

   Lukaku, Rashford, Martial, Ibra mellé hova egy szaros 4231-be? 🙁

   • rphltylr

    ibra helyett, csere csatának liga, fa kupában, bl csoportkörben gyengébb pl csapatok ellen.

    • Csinibob

     Szerintem 4. opciónak már nem jött volna vissza

     • Rio

      Jogosan. Van annyira jo hogy egy west hamben kezdo legyen, nincs annyira jo hogy nalunk elorebb vigye a (jo esetben) kispadig

  • Fish08

   Ezt szajkózom egy hónapja.

  • Asimov

   megtanult már focizni? 🙂 Bár nálunk sajnos nem feltétlen szükséges 🙂

   • rphltylr

    mert aztán fella nagyon tud focizni, ne basszá fel…

    • Asimov

     szerintem fella helyét itt csak fella NEM kérdőjelezi meg 🙂

    • Fish08

     *Fellaini, fella az aki kommentel 😛

  • Achi

   Nagy bírtam. Megint csak ezt tudom mondani. Olyan lelkes és energikus, mint Herrera és van tehetsége a gól szerzéshez. Persze nem olyan tehetséges, mint mondjuk Martial, de csere gólzsáknak tökéletes lenne/lett volna. Lehet, hogy ő meg azt nem akarja, de én úgy láttam, hogy imádja a Unitedet és ezen a szinten csak cserének tud érvényesülni. Bár ha belegondolok, hogy Fellaini… hagyjuk is.

   • Fish08

    Borsó imádta a Unitedet. Hajlandó volt elmenni kölcsönbe, míg Welbeck ezt nem tette meg. Neki LvG tett be, hogy a kölcsön után se számolt vele. Látszott rajta utána, hogy teljesen kedvetlen.

  • az is csak semmitmondó szájtépés volt josé részéről, amikor őt dicsérte. itt lett volna a lehetőség javítani a szerinte elkövetett bődületes hibát, mégsem élt vele

 • EZS

  Közelgő podcast ürügyén ha valaki mindenáron kérdést szeretne feltenni, tegye meg! 😀

  • Asimov

   Szerintetek lesz még egy 100 millás kategóriájú világklasszis igazolás?

   • rphltylr

    tuti nem, engem már egy matic is fel lelkesítene.

  • Achi

   Tavaly sokan mondták a csapatra, hogy nehéz legyőzni. Én még a pre-season meccseken is ezt éreztem, mert bármilyen gagyi sörmeccsek is ezek az látszik, hogy nem hagyjuk magunkat megverni. A kérdés: Szerintetek az új szezonban hozzá tudunk tenni annyit ehhez, hogy meg is nyerjük a meccseinket vagy maradnak a döntetlenek tucatjai?

  • Fish08

   Vettél már parókát?
   Szerintetek 4231, vagy 433 lesz a kvázi alapfelállás?

  • Csinibob

   Látva Pep költéseit nem érezzük úgy, hogy még tele van a keretünk lyukakkal? Jön Verratti?
   Lingard kezdő lesz? Meddig KELL mennünk a BL-ben? A bajnokság elvárás?
   Bónusz: Meglesz-e Shawnak 1200 bajnoki perc?

   • Fish08

    Hány szóvicc kell még Müller megvételéhez?

    • Csinibob

     Úúúúú, az mekkora lenne!!!

     so 2015 much entertainment

     http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/05/05/article-2620471-1D85289A00000578-439_634x474.jpg

     • Fish08

      Haver, Müllert hagyd meg EZS szóvicceihez, nem akarok hányni 😀

     • EZS

      Az igazi az Laller volt. Ez csak egy mű ler

     • Csinibob

      Látom figyelsz a balanszra!

    • EZS

     Jah, nem nekem kellett volna feltenni a felhívást… 😀

     • Fish08

      Azért peaceloveandunity van 😀

     • EZS

      Sosevolt 😀

     • Fish08

      Akkor gyűjtöm a Müller képeket én is 😛

  • stanley

   Ne fogjátok vissza magatokat!

   • Fish08

    Ez nem egy kérdés 😀

    • stanley

     De én ott leszek. Várjál, kérdezek EZS-től. Sírtál-e, amikor Rooney távozott? Csak őszinte választ fogadok el!

     • EZS

      Sírtam. Te sírni fogsz, amikor ott lesz az új fejlécen is? 😀

     • stanley

      Nem, hanem megyek Szegedre agyonverni Szücsit. 😀

     • Fish08

      Vágjál még fel! 😀

  • Asimov

   Bajnokesélyesek vagyunk?

   • Asimov

    Inkább úgy kérdezném, hogy eddig nem lett erősebb a keret, annyi történt, hogy Ibra helyett jött lukaku. Tudtok érvelni amellett, hogy előrébb végzünk a bajnokságban?

    • Newton_heath

     Én is így látom, gyakorlatilag nem erősödött a keret, és lényegileg nem is nagyon fog. Sem Perisic sem Matic érkezése nem jelentene lényegi előrelépést minőségben. Ha előrébb végzünk, akkor annak az lesz az oka, hogy
     1. A fiatal játékosaink beérnek,
     2. José a tavaly gyakran elfelejtett minimál fociját fogja nyomatni a szezonkezdettől
     3. A játékosok között kialakul egy kis kémia, ami tavaly teljesen hiányzott.

  • Pásztor László

   Tekintve a West Ham bevásárlását, illetve a középpályás igazolás elhúzódását, hány pontot vártok az első 10 fordulóban? Illetve hány gólt, mert ugye az se mindegy, tekintve Lukaku árát.

  • Angus

   Melyik futballgéniusznak írjak levelet/emailt, hogy elmagyarázza, hogy mit keres Fellaini a Manchester Unitedben? Jöhetnek a címek, Heynckes, Hitzfeld, Ferguson, Wenger, Ancelotti. Csak párat említsek, szívesen megkérdezném bármelyiket.

   • Fish08
    • stanley

     Igen, neki már tiszteletbeli címe lehet ott.

     • Fish08

      Azért remélem, hogy ez nem egy létező mail cím 😀

    • RedMark
   • stanley

    A Moyes nevű géniusznak! 😀

    • Angus

     Az a legelkeserítőbb, hogy idén is megint nézni kell. 100+ meccs, jézus mária szent józsef…

  • stanley

   Nincs elég kérdés, miről fogunk beszélgetni?! 😀

  • Pásztor László

   Milyen csoportot akarunk a BL-ben, illetve bajnokságtól függetlenül, mi a reális és mi a ti elvárásotok a csapattal szemben.

   Halkan megjegyzem, feltételezem, nem az EL címvédés.

  • Newton_heath

   Mindegyikőtök rátenné a bal gojszlit, hogy Lukaku több gólt fog lőni mint Rooney a kövi szezonban?

  • RedMark

   Pogbatol mit vartok iden?
   Ti is fostok, hogy nem jon kp-ra ember?
   Mit gondoltok Marci helyzeterol?
   Fellaini vagy egy darab kő?
   Milyen formaciot vartok jozsitol? Lesz-e meglepetes e teren?
   Lukakunak szerintetek is legalabb fel meteres? Es vajon hany golig fog jutni?
   Szvsz Rashi es Micki nagy szezonja lehet ez, nektek mi a velemenyetek?
   Pitenek meglesz vegre Barbi?
   Fella kit fog legkozelebb magara haragitani?
   Ki fog eloszor kiugrani az ablakon egy EZS szovicc utan?
   Mi a minimum elvarasotok a szezonnal kapcsolatban?
   Szerintetek is felesleges vilagvege hangulat van mar most par hakni meccs utan?
   Zlatannal mi lesz vajon?
   Ki lesz a vice captain?
   Ki lesz az allando LB?
   Eleget kerdeztem?

  • rphltylr

   kovacstomi hány posztot ír idén?

   • Fish08

    Remélem írsz párat.

    • rphltylr

     ha lesz miről.

     • Fish08

      “Bocs Öreg” ?

   • vendég22

    attól függ mennyire leszünk szarok és hányszor kapunk ki otthon

    • akko lesz pár

     • Fish08

      Lásd: az előző évek?

     • vendég22

      én is ettől félek

  • dawos11

   kit tennétek be a Fantasy csapatotokba a Unitedből?

  • Kövi

   Ki bukik nagyobbat idén: Mourihno vagy Zack Snyder?
   Őszebb leszek-e Harrison Fordnál mire bemutatjk a Blade Runner 2-t? (másképpen: Alapember lesz-e a kazalfejű pózna?)
   Ki húzza meg előbb Palvin Barbit: Dzsudzsi vagy Pite?

   • HarciasToni

    az utolso kerdes mar nem aktualis. dzsudzsinak megvolt

  • HarciasToni

   milyen szerintetek jelenleg a legjobb kezdonk?
   ki jelenleg a vilag legjobb filmrendezoje es miert pont christopher nolan?

   • Beyonder

    Kár, hogy ezt nem előbb kérdezted 🙁

 • Angus

  Leírtuk már, de azért még egyszer: elképesztő módon kiütközött egy sörmeccsen is, hogy Fellaini mennyire egy kibaszott szar. Utálom. Nem az embert, mert ő nem tehet erről. Hanem azt, hogy itt van, itt létezik, és nem a Watfordban.
  Lindelöf meg a tizijével tette fel a svéd koronát a produkciójára. Ez mi a faszom öreg?! Így akarsz bekerülni? Hogy a picsába lehet ilyen idétlen módon tizenegyest rúgni?? De nem is ez a baj, mert az nem az ő dolga. De az az ütemtévesztés az valami döbbenet volt… Mintha a kommentelők közül random ember játszott volna középhátvédet… Igen össze kell kapnia magát, pre-seaon ide, pre-season oda.

  • RedMark

   Na most jol megbantottad a kommenteloket, pedig itt van Rio is pl. 🙁

  • vendég22

   ketomika legalább úgy rúgta volna le, hogy hordágyon kell levinni a gyereket. a tizit meg bebaszom

  • rphltylr

   azé bazz ez egy sörmeccs volt, ne küldjük már el a picsába a tagot.

   • geem9

    De, kuldjuk el a picsaba. Egyszeruen nem tud futballozni, a kozeppalyan jatszik, meghatarozo szerepben, es teruleten. Nem FUTBALLISTA az ember, mi kell ennel tobb. Tegnap darabokra szedtek a cselekkel, kotenyekkel, es a palyan maradhatott. Ki, es mit lat benne, felfoghatatlan, megmagyarazhatatlan.
    Lindelof eleg nagy bajban van egyenlore, az onbizalom teljes hianyaval jatszik, semmi kockazatvallalas, csak es kizarolag a hozza legkozelebb allo tarsahoz passzol, az utemtelen becsuszasa pedig megyei szint, ott latni ilyeneket. Mikor mutassa meg magat, ha nem az edzomeccsen? Sokan eleg nagy tevedesben vannak ezzel, hogy “aaaaa, ez csak sormeccs”. Ezeken lehet a keretbe kerulni, itt lehet bizonyítani, eppen a hasonlo helyzetben levo jatekosoknak.

    • Pásztor László

     Tomi csak Lindelőfre gondolt, Fellainivel kapcsolatban mindenkinek ugyanaz a véleménye, kár leírni még egyszer 😀

    • Angus

     Pontosan ezt gondolom én is, természetesen Lindelöfről.

    • stanley

     Vannak arcok, akik kívülről hót lazának tűnnek, belül meg szoronganak, mint az állat. Azért ez neki is egy komoly váltás és nem egy 27 éves srácról van szó.
     Nem tudom ismeritek-e a teniszező Fish történetét. Aki hiába volt a világranglistán a top tízben, olyan pánikbetegség gyötörte, hogy ez gyakorlatilag kinyírta a karrierjét.
     Nem tudjuk mi állhat emögött, ha a srác az elkövetkezendő két évben egy rakás szar lesz itt, akkor már lehet mondani, hogy valami hibázik és nem jó és nem elég a pali. De jelenleg könnyen lehet, hogy beilleszkedési problémái vannak és ez a helyzet ebből fakad.

     • Angus

      De Geától is égnek állt a hajam néha, szóval nem szabad leírni. Meg amúgy sem. Csak nem ilyen kezdésre számítottunk.

     • RedMark

      Nem tudom, engem nem lep meg a kezdese. Par poszttal ezelott irtam, hogy en linde elso szezonjat figyelembe se vennem. A masodikra vagyok kovancsi, egy evet mindenkepp adni kell neki

     • Angus

      ???

      Eric Bailly első meccseitől kezdve vasbeton, sőt, vídia

     • RedMark

      Jo de Bailly egy elmebeteg allat 😀
      Nem mindenki ugyanolyan. Lasd Rojo, ket szezon utan jott ki belole a jo hatved.
      Vagy de Gea, most ugy tunik Mikinel is ez keszulodik, de meg lehetne sorolni.
      Lindevel kapcsolatban nekem ez tovabbra is megerzesem, de majd az ido eldonti.

     • Fish08

      Annyit hozzátennék, hogy Rojo Lajos alatt is jó CB volt, csak 3 meccsnél többet nemigen játszott ott egyhuzamban.

    • rphltylr

     ok, küldjük el meggyőztél.

    • rphltylr

     azért adjunk már linde-nek egy kis időt, ismétlem ez egy szaros sörmeccs volt, majd, ha pl meccseken is ilyen szinten lesz, akkor el lehet gondolkodni azon jó ötlet volt-e leigazolni, egyelőre még nyugi, fiatal a srác, van még ideje.

 • fella

  baillyt három meccsről meszelte el az uefa a celta ellni balhé miatt, gondolom abból egyet leült a döntőn, marad két csoportmeccs

  • fella

   megerősítették közben, hogy csak kettő van belőle vissza

  • Lofkov

   1 csoportmeccs, a szuperkupa döntő a második.

 • fella

  egyébként szerintem hoszé tudna mit kezdeni renato szancsezzel. ha egy egyéves kölcsön + vásárlási opcióval el lehetne hozni pár millió euróért, akkor meg kéne ütni

  • Pásztor László

   Amúgy én se értem, mi vele a baj. Igazán romboló (rohamnéger) vkp, pont jó lenne arra, amire Fellát próbáltuk a Madrid ellen az elején használni. Csak mondjuk Renato meg is tudná csinálni, amit várunk tőle.

   • fella

    a bayernesek szerint nem jó játékos, de nemtom mit vártak egy 18 évesen kurva sok pénzért új közegbe került játékostól, akinek a posztján a világ legjobbjai közé tartozók játszottak egyébként.

    joséval ott a portugál bond, közelebb áll a stílusunk a válogatottjukéhoz, mint a bayerné, van hely a középpályán, és már nem lenne neki akkora sokk egy európai topcsapatban játszani.

    kölcsönbe csak, de egy próbát megérne.

    • Pásztor László

     Hát ez az, a Bayernbe mostanában megbukni járnak a játékosok, Göze is ilyen.

     Én adnám, ha hasonlóképp lenne a deal, mint anno Falcao-nál. 10 millió plusz opció jövőnyáron. Mindenki nyer.

   • Pite

    !!!4!!!rohamNÉGER!!!!négy!!!4!!4!

    • Pásztor László

     Hagyjuk már ezt.

    • mucus2

     Pásztor László2

     • Schweinsteigerlin

      😂😂😂😂😂

     • Pásztor László

      Köszönöm szépen, de én meg vagyok ezzel a profillal békélve 🙂

     • mucus2

      engem se zavart az első accom tbh

 • Ruud

  off:
  Lesz majd uj fejlec, hogy Rooney dobbantott?

  • stanley

   Célok között szerepel.

  • vendég22

   az április elsejei lehetne újra 😀

   • stanley

    Már nem emlékszem mi volt rajta, de jó volt. 😀

    • vendég22

     én sem, de arra emlészem, hogy hatalmas volt 😀

  • Schweinsteigerlin

   Bailly, Herrera, Carrick és Pogba mehet is a mostani helyett!

  • Csumpitáz Béla

   érdemes megvárni a TW végét, ki tudja, hogy a többi szereplővel mi lesz még

 • stanley

  Mendy official.

  • fella

   akkor csak 120 millát költöttek szélsővédőre

   • Yossuf_84

    128.5m 10 nap alatt. 🙂

    • rphltylr

     Legalább nem szarakodnak mint mi

     • fella

      boldog lennél, ha elköltene az edző (egy szar szezon után) 250 milliót egy hónap alatt?

     • Ruud

      Jobb, mint ugyanez Aug 31-en.

     • fella

      mi?

     • Ruud

      Nem ‘mi’, hanem ‘mivan’ 😀

      Amugy csak annyi, hogy ok legalabb haladnak, nalunk meg Fella van iranyitoban.

     • fella

      nemtom, én ezt a fajta haladást annyira nem irigylem.

      ha josé ezt csinálná nagyon ki lennétek bukva

     • United82

      Pep a jó , Jose a rossz. Ez a szereposztás. Pepnek sose fogják a szemére vetni mennyi pénzért igazol. A “filozófust” ilyennel nem lehet zaklatni. Pfej…..

     • reelbeba

      Ja. De ha nem nyeri meg a bajnokságot (minimum) ki is lesz baszva a picsába

     • stanley

      Ahogy psycho mondja, a City sok mindent Pepre tett fel, jobb eredmény kell tőle, mint tavaly, de erre minden esély meg is van.

     • fella

      adná az ég. mondjuk szerintem azzal, hogy jardim felrakta magát a monacoval a térképre megvan a cici-kispad legfőbb várományosa

     • fella

      mondjuk amekkora debilek előbb hoznák enriquét

     • rphltylr

      Szvsz ugyanebben bízom jose esetében

     • reelbeba

      Nálunk nem véletlenül nincsenek konkrét célok megfogalmazva. Szezon végén lehet relativizálni

     • fella

      ok, kimondjuk, hogy ha nincs bajnoki cím az bukás, de ilyesmit nem felelőtlenség kijelenteni akkor, amikor az egyébként is baromi erős top6 folyamatosan erősödik? mármint ebbe csak belebukni lehet

     • rphltylr

      Ha egy Tham blogon lennék ezt elfogadnám, de továbbra is a Manchester United vagyunk nekünk bajnoki címet kell nyernünk attól függetlenül mennyire erős a top6!

     • fella

      a manchester united vagyunk 30 éves hullámvölgyből épphogy kifelé kandikálva, nem az már a realitás, ami fergie idején. jól hangzik, amit írsz, de kis időt adhatnánk a jelenlegi keretnek. hozhatsz bárkit, nem lesz instant impact

     • rphltylr

      Ameddig nincs koncepció addig persze, h nem lesz semmi, ezért nem jose kell(ene) ide jelen pillanatban…

     • fella

      milyen koncepciónak a hiányáról beszélgetünk a második szezonból eddig eltelt 4 felkészülési meccs alapján?

     • rphltylr

      Ezt kicsit hosszú lenne telefonról beírni szóval next time kifejtem emlékeztess h logók neked evvel

     • fella

      oksa. elöljáróban: szerintem pici türelem nem ártana, legalább a szezon kezedetéig. szvsz az, hogy nem igazolunk bárki jöttmentet a középpályára, éppen azt mutatja, hogy tudjuk, hogy mit akarunk, és inkább dolgozunk vele és kivárjuk.

     • stanley

      Nem hittem, hogy mi itt még ennyire egyet fogunk érteni.

     • reelbeba

      Szerintem az eredmények igazolják majd (vagy nem) pepszit ill hozét. Csak ne az legyen jövöre ha kobak elöttünk végez, hogy ‘háde így könnyü hogy elszórt 400 millát’, mert az télleg szánalmas lenne

     • stanley

      Én biztos nem mondom, hogy csak a pénzen múlik, mert tudjuk, hogy nem. Jövőre mindenki kirakhatja a pecert. Kíváncsi leszek a végeredményre. Ha csalódnunk kell, az nagyon szomorú lesz.

     • Fish08

      A city a bl-re fog rámenni, és a mostani szezon PL top3 kell hogy legyen nekünk, mivel Mou a saját keretét használhatja.

      Viszont abban egyetértek fellával, hogy egy esetleges pl 5. hely után nem kell kibaszni, ha a játékosai bíznak még benne.

     • reelbeba

      Hülyeséget mondtam. Már szezon elött is lehet relativizálni

     • azt kell nézni, az anyagi lehetőségek hogyan alakulnak a top6nál. a city-chelsea duóval tudunk egy szinten költeni bármikor, ehhez képest kell elvárni az eredményeket is

     • reelbeba

      -szólt az egyszeri arzenál drukker, és verte a seggét a födhöz amikor wenger újabb két évre meghosszabbította a saját szerzödését

     • mrmojo

      na, akkor te mit mondasz, mit értékelnél bukásként ebben a szezonban?

     • fella

      elébe menve a dolognak: josét csak akkor rúgnám ki, ha elveszítené az öltözőt

      egyébként a top4 + bl-ben mondjuk legjobb nyolc szerintem siker lenne, mert öt éve nem jött össze ez a kombó. a hazai kupák idén nem érdekelnek, és szerintem hoszit se

     • mrmojo

      az komoly azért, nyilván lajoskirálynál is ezt a mércét alkalmaztad- de nem akarok adós maradni a sajátommal- amennyiben nem megyünk a végéig a címért és nincs meg egy BL nyolcaddöntő legalább, bmelyik teljesülése esetén kibasznám mérlegelés nélkül

     • fella

      lajoskirály a futballmenedzsment minden egyes aspektusában megbukott a unitednél, miközben mourinho egy év alatt nem csak, hogy megállította a mélyrepülést, hanem el is indított valamit.

      egyébként – és ezt már leírtam párszor – moyes és lajcsi kirúgásában is legalább annyira jelentős elem volt az öltözővel való rossz kapcsolat, mint a szar eredmények.

     • Newton_heath

      De a kopasz nem olyan top csapatot épít 100 milliókból, ahol az a cél, hogy jó legyen a védekezés, és egy meccsen legyen kb 4 támadásuk, amiből nagy átlagban elöl rúgjanak be kettőt. Mert ez a legjobb forgatókönyv, amiben mi reménykedhetünk.

     • fella

      mert ő milyet épít? olyat, ami kurva szépen tud játszani, csak eredménytelen? ez valóban sokkal jobb

     • rphltylr

      De tudja, h kell szélső bunkó, hát igazol olyat, mi tudjuk, h kell kp, mégse igazoltunk még senkit..

     • stanley

      Nem feltétlen kell szélsőhátvéd, legalábbis José elméletében biztosan nem.

     • rphltylr

      Nem a szélsővédőn van itt a hangsúly

     • fella

      szerintem – és ez már konteó – rosszabb pozícióból tárgyal egy united, mint egy city

     • rphltylr

      Magunknak köszönhetjük

     • fella

      mert sok pénzt csinál a klub? vagy hogy érted

     • Newton_heath
     • fella

      áhá, hát ez csodás érv. azt tudom neki javasolni, mint pochettinonak: vágja ki az újságból és tegye be a vitrinbe a tabellát

     • Newton_heath

      Igen, ez tényleg jó érv. Mert jobb focit játszanak és eredményesebbek is, ahogy a mellékelt ábra mutatja…..Ők ugye nem nyerhették meg az EL-t, mert nem ott indultak, valami BL-ben vagy hol a faszban…Simán nagyobb sportértéke van a PL dobogónak mint az EL győzelemnek…

     • Pásztor László

      Soha nem gondoltam volna, hogy bármilyen bajnokság dobogójának sportértéke van. Főleg nem a hatalmas Guardiolának, mindenidők legjobbjának.

      A dobogó pont ugyanannyit ér, mint az Arsenal folyamatos 4. helyei. BL-t. Azon kívül lófaszt.

     • Newton_heath

      Eleve a bajnokság egy 38 meccses sorozat, ahol mindig elválik a szar a víztől, és valós mérce egy csapat erejéről….A harmadik 3 jó csapatot megelőz a top 6-ből, ez nem kis dolog…Aki látta az ajax elleni döntőt, és azt mondja, hogy erre büszkének kellene lenni, és nagyobb sportértéke van mint a city esetében az ágyusok a pool és a united megelőzésének, akkor annak nagyon fura értékrendje van. Örülök én is, átmentünk a pótvizsgán, de a dobogó többet ér a Pl-ben (nekem).

     • vendég22

      nem feltétlen mondanám, hogy értékesebb, mint egy EL Kupa, de nagyobb teljesítmény van mögötte az biztos

     • stanley

      Miért vagy megint vendég?

     • vendég22

      lusta vagyok átjelentkezni

     • Pásztor László

      Nálam ez nem számít. Legalábbis nem ezen a szinten. Ha egy Everton lenne harmadik, az megsüvegelendő. De a TOP6-ból mindenkinek a célja a győzelem. 1 valaki nyer, a többi veszít. 3 csapat vigasztalódhat még a BL-el, aztán ennyi. Tök mindegy, hogy második, harmadik vagy negyedik. Nem nyertek.

      Mi sem nyertünk sőt. Elbasztuk a bajnokságot, de megvolt a lehetőségünk arra, hogy ezt megtegyük, és éltünk vele. Az EL egy kupa, egy trófea. Az, hogy minket csak az érdekelt, hogy BL jár érte egy dolog. Egy nemzetközi kupa mindig többet fog érni, mint a bajnokság dobogója. Azzal vigasztalódjon Pep meg Poch.

     • Newton_heath

      Elfogadom, hogy te így gondolod. Nekem az számít, hogy melyik sorozat erősebb, és hány jó csapatot előzöl meg. Ennél fogva egy gombokkal gazdálkodó Ajax kibekkelése az El döntőben nekem nem jelent annyit, mintha harmadik helyezettként a pool-t és az arsenal-t az El-be toltuk volna.

     • stanley

      A szezon elején elszálltunk, ez után hülye lehet volna José elengedni az EL-t. Idén fog kiderülni, hogy mi a helyzet.

     • fella

      azzal érvelni, hogy ők a bl-ben indulhattak, mi meg az el-ben két szempontból sem szerencsés: egyrészt se josénak, se pepnek nem votl köze ahhoz, hogy az új csapatuk hol indul, másrészt remekül mutatja, hogy számottevő különbség volt a két csapat között, mikor a jelenlegi menedzserek átvették őket..

     • Newton_heath

      hahó, de mégicsak te tetted ki a relációjelet az EL győzelem felé a PL dobogóval szemben. Az szerencsés?

     • fella

      végigmenni két sorozatban (győzelemig, nem liverpoolosan) szvsz nagyobb fegyvertény, mint mint egy bajnoki harmadik hely, de ezzel kapcsolatban eleget írtam a szezon végén. abban is van egyébként igazság, amit reelbeba ír, hogy könnyen relativizál az ember kimondott cél hiányába

     • a két sorozatban a legkomolyabb ellenfelünk a city volt

     • reelbeba

      szitibé, egészen pontosan

     • fella

      a két sorozat még mindig nem azért nagy szám, mert végigvertük a világot, hanem mert a szezon legvégéig úgy nyomtuk 3-4 fronton, hogy közben nem veszítettük el a fókuszt a bajnokságban se. a pl-t csak akkor dobtuk be, mikor már karnyújtásnyira volt az el-döntő, és a szar sorsolás miatt magunkat szopattuk volna azzal, ha beleállunk a rangadókba, miközben igazából szélmalomharc az egész.

      btw a city épp ez alatt a pár meccs alatt lépett el három helynyit, a vége előtt néhány fordulóval még úgy mentünk az emptyhadba, hogy a bl-helyért játszunk egymással. ők innen harmadikok lettek, mi meg el-győztesek, bumm

     • lol, a pl-t októberben bedobtuk

     • fella

      így találtad? szerintem a swansea meccsel engedtük el végleg, de igazából a böszmösz elleni iksznél fogyott el a szufla

     • reelbeba

      Valami harmincakárhány fordulón keresztül voltunk ötödikek

     • reelbeba

      (mármint ennél jobban nem lehettünk volna nemtop4. Nem volt semmiféle hullámvasutazás, hamar a helyünkre kerültünk és ott is maradtunk végig)

     • akkor lett reális, hogy idén is max a 4ért küszködés lesz a cél. de amúgy itt arról van szó, hogy a mi ligánk a PL és a riválisainkhoz idén semmi közünk nem volt. elvertük európa b-t és a city b-t, ez a mi nagy sikerünk

     • Ruud

      Mi ez, hogy “nem veszítettük el a fókuszt”? 😀

      Csak jol kene jatszani, ilyen egyszeru az egesz. Amugy Te is ugyanugy relativizalsz; most jo, hogy nem igazoltunk, mert ‘nem rohanunk’. Ha meg jott volna Grizi, Linde meg 1 kozepes kp, akkor gondolom ‘jol haladunk’ lenne.

     • fella

      mindenki relativizál, ez egy ilyen műfaj 😀

     • Newton_heath

      Igazából tök meddő ez a vita. Ha idén sem leszünk versenyben a PL-ért, és Conte és Pep is előttünk végez (ne legyen így!), akkor fog igazán beárazódni Csozé, és az előző szezon.

     • reelbeba

      Sajnos nem, mert egy top4-el meg egy béel kieséses szakasszal hozé simán túlélne, ahogy most kinéz

     • fella

      az – stretfordend mércével – a legsikeresebb posztfergie év lenne, szal fura lenne, ha épp egy ilyen szezon után basznák ki

     • reelbeba

      a stretfordend mérce a min. 70 bajnoki gól 😉

     • reelbeba

      azalatt le se állunk vitatkozni róla, megegyeztünk. 69 gól, és mehet a picsába

     • fella

      miután kirúgtuk a 69 bajnoki gólos hoszét így kettecskén csináljunk valamit orbánnal, trumppal, a brexittel meg az isis-szal is 🙂

     • fella

      az meglesz, de érted, topfór + értékelhető (értsd, legalább 16) bl-szereplés nem volt 2013 óta

     • Newton_heath

      Szerintem José elég nehezen viselné ha 2 egymást követő szezonban megelőzné pep ill conte…Elkezdene szart dobálni a ventillátorba, és eléggé megromlana a hangulat házon belül.

     • reelbeba

      Egyébként pep tiszta latyak, csak nem undorodik az úgynevezett góloktól. De amúgy pökhendiségben meg filozofiban meg ott van

     • United82

      Pep focijat 9 éve utalom es mindig örülök ha elverik őt egy ellentámadásból miközben 80%ban birtokolja az ő csapata a labdát és ” szépen játszik” . Remélem idén látunk vagy 3-4 olyan Jose Pep csörtét ahol ez lesz a forgatókönyv 🙂

     • mrmojo

      nem vagy te egy kicsit szemellenzős? az angol médiában mindkettő költését hasonlóan kezelik, az meg tény hogy ők focit játszanak

     • Ruud

      En is utalom ezt a kopaszt, de ettol meg nem tartom jobbnak, hogy mi majd az utolso nap igazolunk 100 misiert.

      Amugy meg azon, hogy ki mennyit kolt, talan nem az egyszeri Utd szurkolonak kellene felhaborodni 😀 Farkunkat felvagva rohantunk elso nap Griezmann-ert 100 misivel a honunk alatt – csak rabasztunk.

     • fella

      86, és a világ egyik legjobb játékosa évek óta, miközben mendy pl egy senki, walker éppen átlag feletti, danilo meg egy vicc, és ők a háromra kidobták griezmann árának majd’ a dupláját

     • rphltylr

      Viszont 3 játékossal több van a keretben, ennyivel több opció van rotalásra, sérülés hullám esetére, több frontos harcra.

     • Rio

      Azert a shittynel eltavozott a fel vedelem, szoval mennyisegben ok se allnak jobban. Nem latok naluk egy biztos kispadot.

     • Ruud

      Bezzeg mi! Nem tudom, szerintem baromi elfogult vagy, Jose tavalyi igazolasai elott nalunk is volt par flop.

      A 86 meg szvsz lofaszt 86; plusz meg az ugynokenek egy taska penz, stb

     • HarciasToni

      walker eppen atlag feletti? lehet, hogy nagyon buta, de attol meg jobb pl zsoze kedvencenel. ezt ugy irom, hogy nagyon kedvelem valenciat. mendy pedig a tavalyi szezonban a vilag egyik legjobbja volt a posztjan

     • fella

      mahrez a világ legjobbja volt 2016 tavaszán, aztán tessék.

      nekem a mendy, bakayoko, bernardo silva, fabinho, mbappe, lemar brigád mindegyikével szemben vannak fenntartásaim, extrém körülmények között egy extrém stílusban játszó csapatban voltak ennyire jók – egyáltalán nem biztos, hogy tudnak hasonlóan teljesíteni egy másik csapatnál.

     • rphltylr

      Én akkor lennék boldog ha a menedzserünk nem perisicekben gondolkodna 40-50 milliókért.. de amúgy igen tudnék értékelni némi haladást ami transzfereinket illeti, borzalmasan töketlenek vagyunk!

     • fella

      némi haladást én is tudnék értékelni, de amit pep művel (tavaly nyár óta 370 millió fontot költött el), azt nem tekintem követendő példának

     • rphltylr

      Mi se sokkal kevesebbet költöttünk szóval…

     • fella

      what? úgy vagyunk 250 körül, hogy közben azért realizáltunk legalább 50 millió font bevételt is eladásokból, meg nem utolsó sorban nyertünk két trófeát is legitimáció gyanánt, miközben pep önmegvalósít.

     • rphltylr

      Hány játékost vettek a 370-ből, és mi hányat a 250-ből?

     • fella

      többet, de a nolito, bravo duo egy szezon után ment is a kukába például, és ők voltak kb. a legolcsóbbak

   • fella

    ederson – mendy, otamendi, stones, walker – fernandinho – silva, silva, de bruyne, sterling – jesus

    mindjárt hányok 😀

   • Schweinsteigerlin

    Az más kérdés, hogy valószínüleg az egyik kapus lesz a másik meg csatár nagyjából.

  • United82

   Ez a Pep a világ vicce. És most lefogadom h soha egy rossz szót nem írnak majd róla az újságok h mennyit költött. De hát ő a jófiú a szereposztásban. De utálom te jo ég.

   • stanley

    Pep most bizonyíthat. Ez most már aztán tényleg a saját csapata. Akiket akart megvett, akiket akart, azokat kikukázott és nem tudom, hogyan állnak FFP ügyében, de szerintem fognak még venni egy középpályást is.

    • fella

     szvsz itt a vége, még talán sanchez beeshet, de azért vette danilot, hogy esetleg felnyomhassa kp-re

     • stanley

      Sanchez már ebbe a brigádba nem esik be. Lehet Douglas Luizt akarja majd kulcsemberének a kp-ra, de azért az érdekes lesz.

   • az a vicc, hogy nem tavaly selejtezte ki a fullback posztot. kb azon ment el a szezonjuk

   • Schweinsteigerlin

    És mikor először jön ezekkel szembe Arnautovic, Lukaku, (Ibra) stb.. visszasírják a dolgokat hidd el.

 • Csinibob

  Látva Fellaini tegnapi (és az eddig mutatottakat ideértve természetesen) teljesítményét arra gondolom, hogy hozhatnánk a pulikutyát kölcsönbe, rosszabb már biztosan nem lehet.

  http://gallery.site.hu/d/1961555-2/szemle_100.jpg

  Esetleg

  http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/50/4/27/cikk_2500427/629Renato-Sanches.jpg

  • vendég22

   látva Fellaini elmúlt 4 évi *

   • Rio

    *ami lehet, hogy jol hangzik, csak nem igaz

    • vendég22

     sajnos de 🙁 4-5 jó meccstől még nem lesz valaki teljesítménye értékelhető

  • Csinibob

   Én még mindig a fenti szavaznék, cukibb, fizetés nélkül nyomul és kevesebb labdát ad el.

   • Ruud

    Valoszinu a tegnapi beadasnal jobb lett volna a puli first touch-ja.

    • Csinibob

     😀 😀 Lekapta volna a levegőből, hogy kapuig galoppozzon vele

  • fella

   továbbra se fellaini tehet ám róla, hogy ő a united harmadikszámú középpályása

   • stanley

    Így van, José tehet róla!

   • mrmojo

    arról sem hogy nincs labdaérzéke, ettől még valid

 • godlikezaza

  fellaini ikszdé

  de az első gólért ő is megdolgozott na

  • Csinibob

   Jah, hát, ha már nem tudta elsőre tisztességesen átvenni

 • infinite_red

  linde 😀 sokat nem látok bele a teljesítményébe, mer felesleges, de bakker… mindegy, döntőn gondolom megy majd a smelé – bejgli páros, de ha fellainit meglátom a kezdőben (még egyszer), idegfaszt kapok.

  • Schweinsteigerlin

   Azért 4 meccs alatt valami értelmeset nem ártott volna ha mutat szerencsétlen. A tizenegyesét nehezen lehet ráhúzni, hogy meccshiány, szimplán lehet, hogy egy dücskő védő akiben valamiért (én is) egy ball playing defendert láttunk.

   • Csinibob

    mi az a dücskő?

    • Pepoka

     dücskő

     tuskó (amin a fát szokták hasogatni)

     • Csinibob

      Mindig tanul valami újat az ember, ez É-kelet Mo., Tisztántúl vagy valami délmagyar szó?

     • stanley

      Kelet-Magyarországon én hallottam bőven. 😀

     • Csinibob

      Nagyon menő, használni fogom 😀

     • Csordás Adrián

      Nekem a cumó eddig az idei év szava, határon túli magyarként ez új kifejezés.

     • stanley

      Kelet-Magyarországon ez is normális. 😀

     • infinite_red

      Nógrádban rendszeresen használják 😀

    • Schweinsteigerlin

     Akkor a valasz pipa? 😀

   • stanley

    Ne temessük.

   • vendég22

    én azt nem értettem, hogy ha csúszik akkor simán övé a laszti. ha pedig nem csúszik, mert rizikósnak érzi akkor elkísérem, de ilyen amatőr megoldást, hogy belerúgok akkorát amekkorát csak tudok… én szoktam ilyet kb.

    • Schweinsteigerlin

     Feltett kezzel rugta fel eleve, nem is lattam meg ilyet 😀

  • Asimov

   azz most nézem lindelöf akkorát rúgott a gyereken, hogy pepe is elszégyellné magát 😀 😀

   • Rio

    Most azt olvastam h elsore labdat talalt. En nem lattam igy nem tudom mennyire igaz.

    • Asimov

     Hát döntsd el te mennyire volt labda

     • Rio

      Nice!

 • HarciasToni

  MAAAARCIIII te zseni

 • Csordás Adrián

  Megunhatatlan 😀
  https://streamable.com/52l54

  • Roleee_#JoseOUT

   az a passz tényleg az.

  • FabianCancellara

   pont a törzsére ment a beadás

  • sipi

   ne basszál fel!! :v jézusom, szégyen…

 • Csinibob

  FoMe presszerét csak most láttam, de halál cuki, ahogyan mondja, hogy neki mindegy mit játszik, bármit (CB,DM,RB), amit José kér.

 • Schweinsteigerlin

  Fellaini az otodik szezonjat kezdi nalunk. Eletem leghosszabb remalma.

  • Schweinsteigerlin

   Csak azert is marad az avatarom.

   • devil’s pray

    Ez tényleg Fella? Lepisálta egy teve, hogy ilyen a sérója?

  • vendég22

   nevetséges, de tényleg 😀

 • fella
 • fella

  belátom, a tegnapi meccs ordított egy rendes középpályásért, bár mektominé tök jól kente a castilla ellen

  • Csinibob

   Rájöttem, hogy a 40 millás Maticot is szívesebben nézem, mint Fellainit, aki úgy fordul rá egy 10 méteres passzra, mint pótos IFA a szerpentinre.

 • Frank O’Farrell

  ha csak annyi haszna volt a meccsnek, hogy
  a) Martial végre önbizalmat merít, és összeszedi magát
  b) Jóska rájön, hogy lófasz kell ide, nem Perisic, amikor van egy ilyen balszellője,
  akkor már megérte.

  sportszakmailag elég nudli volt az egész, a Real spec érezhetően félig nyaral még.

  • Csinibob

   mondjuk Fellainivel jót szórakoztak

   • fella

    csóró fellainivel jól kibaszott hoszé tegnap. ettől még fos volt persze, de kvázi odadobta az oroszlánok elé

    • Csinibob

     Annyira limitált az ember, hogy tényleg csak a Stoke ellen van értelme még egy José csapatban is.

     • fella

      adom, meg CAM-ként olyan csapatok ellen, akiket ezzel meg lehet lepni

     • Csinibob

      érted egy Ajax ellen elment, de csak azért, mert tudom, hogy José az edző. botrányos látni, hogy nincs futni képes emberünk a középpályán a 2 stabil kezdőn kívül.

     • Ruud

      Illetve iden azert Pogbatol is tobb kellene szvsz, szoval nem artana ha elorebb tudna jatszani.

     • Csinibob

      ez Stan vesszőparipája, de ez az asszimetrikus 4231 Pogbával óriási kapufa. egyszerűen mind ő, mind Martial bőven a képességei alatt játszik.

     • Ruud

      Mondjuk kerdes ebbol mi a formacio, meg mi a forma. Jo volt tegnap latni Marci megindulasat, remelem magara talal – meg kap tobb lehetoseget.

     • Frank O’Farrell

      én ezt kettébontanám támadó és védekező formációra, ezek az alap sablon felállások már nem igazán jelennek meg a pályán huzamosabb ideig.
      – Martial baja a 6-3-1-es játék labda nélkül a védőharmadban
      – Pogbáé pedig az, hogy kurva lassúak a transitionjeink

     • fella

      martialnál a másik komoly gond az, amit lejjebb írsz, hogy kell mögé valaki, aki indítani tudja, az meg csak blind a szóba jövő balhátvédek közül. viszont blind meg rettenetesen rossz szélsővédő, úgyhogy ördögi kör

     • HarciasToni

      ricardo rodriguez megoldotta volna a gondjainkat es meg olcso is lett volna..

     • infinite_red

      ha nem hozunk balbekket és shaw idén is gyengélkedik, akkor egy újabb szezont húzunk le lb nélkül; ha idehozunk egy kvalityi játékost és shaw padozni fog, akkor meg őt pazaroljuk el. nagy dilemma ez.

     • Abszolút igaz, bár szerintem Pogba sem gyorsítja a játékunkat a cselekbe bonyolódással, meg az egyébként pontos, de leggyakrabban lassú hosszú labdáival.

    • Tam

     Nem vele baszott ki, hanem velünk, hogy ezt kellett néznünk!

     • fella

      nem téged esernyőztek meg bőröztek nonstop nevenincs 18 éves, 171 centis, 19 éves spanyolok 😀

     • Tam

      én még ezek fényében is jobban sajnálom magunkat, hogy ezt a véglényt kell nézegetnünk a középpályán, mint opció

     • fella

      ez is árnyaltabb valamivel, pogba és ander mellett advanced roleben egyáltalán nem annyira rossz, mint carrick és pereira vagy mektominé mellett; neki is peche volt hogy 6 percig tartott ander

     • Frank O’Farrell

      nem annyira rossz = egy random angol középcsapat szintje. ezt évek óta mondjuk, sokan. a kérdés így lényegében annyi, mi egy random angol középcsapat akarunk-e lenni, vagy sem.

      (az meg tömény röhej, hogy megvesszük a világ egyik legjobb támadó középpályását, majd arról értekezünk, hogy ha őt visszahúzzuk, akkor előtte játszva ez a Fellaini nevű izé azért annyira talán nem is szar, csak egy kicsit)

     • fella

      tulajdonképpen egyetértek

     • Tam

      Attól, hogy mondjuk Pogba meg Herrera van ott mellette még nem tűnnek el az olyan hiányosságai, amik szükségesek lennének ahhoz, hogy gyorsan építsünk fel egy támadást. Ugyanis igazából a Zidane-Makalele kettős mellett is játszhatna, ha tényleg fél perc kell neki mire átveszi és jól megnézi, hogy kinek lehet tovább passzolni a labdát. Küzd meg hajt, csak igazából erre Tevez is képes volt a második évében, csak szimplán szarra sem mentünk vele.

     • Egy normális világban nem történne ilyen, hogy Fellaini a csatár mögött nyomja, mikor ott van a keretben Miki, Mata, Lingard (+Pogba, Herrera, de ahhoz kéne még középpályás).

  • Amúgy arra jöhetne végre rá, hogy Martialt csatárként kéne játszatni. Úgy még Perisic is elférne.

 • Pásztor-e

  60 percig néztem utána az alvás jobb programnak bizonyult, pár észrevétel:

  1. Fellaini ezen a szinten már nem tényező. Helyezkedni nem tud, így ha nem jön össze test-test elleni párharc akkor a hasznossága védekezésben a nullával egyenlő, a WBA, Burnley féle csapatok ellen lehet létjogosultsága, de szerintem évi 10 meccsre felesleges itt tartani, talán többet is érdemel egy angol középcsapatban.
  Lassú és körülményes amikor a labdát kell továbbítani, legyen az 10 méter vagy 20, az ellenfél simán visszarendeződik. Ha már nézni kell valahol a pályán az legyen az ellenfél kapujának 30 méteres körzetében, ott lefejelni, lekészíteni még úgy ahogy tud. Valószínű az edzésen vért iszik és issza minden edző szavát, különben nem látom miért lenne itt ennyi ideje, de sajnos ez a 6. helynél nem visz előrébb.

  2. Nincs balhátvédünk. Darmian jó védekezni, de támadásban 0(szó szerint). Az aktuális balszélsőnknek kurva szar dolga lesz ha vele kell lejátszani egy teljes idényt, nincs kivel kombinálni, nem fut be üres területre, hogy elvigye a védőket. Lesznek alkalmak amikor Martial, Rashford villan egy nagyot és 3 embert kicselezve gólt lő vagy gólpasszt ad, de másra nem kell ott számítani amíg nem lesz személyi csere. Erre még rátesz José játékfelfogása, hogy fő a biztonság és teljesen halott az egyik oldal. Hozzá képest Valencia is egy Marcelo, aki tökéletesen megmutatta, hogy hova kellene közelítenie egy fullbacknek.

  3. Kell egy kp!

  • Frank O’Farrell

   1. ebben semmi új nincs, évek óta világos, mint a Nap
   2. taktikai döntés, hogy teljesen jobbra toljuk a hangsúlyt támadásban, ahol a fullback (Valencia) a klasszikus szélsőnk, míg a támadó befelé játszik és kombinál (Mata, Miki, akárki), az egyensúly megőrzése érdekében viszont a balon egy jóval konzervatívabb, kvázi converted fullbacket akar játszatni José. Ezért szenved Martial, mint malac a jégen – nincs kivel összejátsszon, plusz arról az oldalról így befelé igazából nincs értelme játszani, jobban állna egy ballábas játékosnak -, és ezért nem tud mit kezdeni Shaw-val sem a portugál. Szerintem orbitális hiba egy középszerű Valencia miatt teljesen kiherélni a világszintű potenciállal bíró baloldalunkat, de hát Józsi az edző, és ez nála így van, pech.
   3. agree

   • fella

    a kettes pontot adom, de azért azzal mindig sokkoló szembesülni, hogy az általunk még mindig potenciálisan világklasszisnak tartott shaw utoljára a sotonban adott gólpasszt tétmeccsen. nagyon drukkolok neki, mert házon belül megoldaná a csapat egyik legneuralgikusabb posztját, de vannak kétségeim.

    járt utat a járatlanért kategória a shaw-valencia preferencia kérdése josénál

    • Csinibob

     simán jöhetne a celtices Tierney, dobunk érte valami aprót (15-20 mio), aztán, ha nem jön be, ennyiért PL-ben belül is el lehet adni.

    • Harrari Ezra

     én évek óta mondom, hogy Bertrand kéne nekünk balra, de Woody nem figyel rám

     • fella

      egyébként én is boldog lennék egy bejáratott premier league balvédővel

     • Harrari Ezra

      pedig kigolyózott Chelsea növendékként tökéletesen illene a Lukaku által beizzított új módiba

 • Asimov

  Nem láttam a meccset. Mennyire voltunk szarok?

  • Krunyec

   Sör meccs volt. Semmi különös nem történt. Megnézed az összefoglalót és naprakész is leszel.

 • reelbeba

  kikapott a reál, eszem-faszom megáll
  najó, helósztok

  • clacka

   Ezt ápvótolja már 22 férfi! Én elkezdem 🙂

  • Krunyec

   Plusz Lindenlof az egyiket lerúgta mint a szart, Martial meg hülyét csinált a komplett védelemből, ettől függetlenül messzemenő következtetéseket nem kell levonni… 🙂

  • Harrari Ezra

   de legalább Zidane sem vidám

 • fella

  Blind dönti el, nyilvan

  • fella

   Mi volt ez a masodik félidő

   • fella

    Hova hanyjak?

   • Na hogy tetszett Lukaku?

    • Chestcontrol

     miert jatszott?

    • fella

     Az egesz csapat leszarta, amugy sokat mozgott, párszor szepen megtartotta a labdát, de sok mindent nehez mondani ez alapjan. Nagyon messze volt tole mindenki.

     • Dehogy szartuk le, küzdött mindenki mint az állat, ennyire vagyunk képesek.

     • peety

      Ha ez igy van, ahogy irod az igen aggaszto, mert a real jatekosok viszont tenyleg csak lotyogtek

     • Tam

      Dehogy van így…

     • Csinibob

      Ostobaság

     • peety

      Ez is egy aspektus, de egy pogba marci, miki, lukaku azert jusson mar el a kapuig, mert illene

     • Csinibob

      Ólomlábakon lépdelt mindenki Pereira, Bailly és FoMe kivételével, ami nem tudom minek köszönhető, de látványos volt az előző meccsekhez képest.

     • reelbeba

      a klíma

     • reelbeba

      én legalábbis erre fognám

     • reelbeba

      Ja igen meg az erönlétizés meg a repülözés. Akkor már csak az a kérdés, hogy mér játszunk kétnaponta meccset a felkészülési idöszakban a trópusokon lehetöleg öt-tíz órányi repülöutakra egymástól

     • fella

      de érted, ezt semmire nem kell “fogni”, erőnléti edzés volt egy jó focicsapat ellen, teljesen mindegy. mi vagyunk a gyökerek, hogy fent maradtunk ezt nézni

     • Rio

      *tészta

     • peety

      Legyen igy, en tobb aggaszto dolgot lattam ma, remelem tevedek

     • Tam

      komolyan egy sörmeccsből kell kiindulni, ahol a kezdő 11 még elvétve sem volt együtt a pályán és volt vagy 400 fok? Nemár!

     • Csinibob

      Én megnézem az idei összes meccsünket, és ennyire még az első meccsen sem voltunk lassúak, úgyhogy valószínűleg a preseason miatti fáradtság és nagy meleg most ért össze úgy igazán

     • Pásztor László

      Ki küzdött mint az állat? :DDDDD Annyira volt leszarva ez a meccs, mint az utolsó 4 bajnokink 😀

     • Achi

      Szegény Herrera még bele is sérült. Ilyen keményen oda tettük magunkat.

     • reelbeba

      herrera okosan leséríttette magát. Ez volt a taktikai utasítás

     • Limb for a Limb

      Fella -1 ember, igencsak visszahúzta a csapatot

     • EZS

      mindkettőt. 😀

     • Limb for a Limb

      Reálnak jó önbizalomnövelő volt a csávó 😀 lehetett bőrözni

     • mrmojo

      sokat mozgott? ne provokálj

     • fella

      többet, mint bárki 😀

 • Achi

  A ki a szarabb 11es lövő játékban nyert a Real B. Az is valami.

  • Csaba Komlosy

   Castilla ‘C’, amúgy jó meglátás 🙂

   • Achi

    Ronaldo is hagyott ki BL döntőben 11est, szóval nem gáz.

 • Pite

  Ez a tizenegyesparbaj > Benny Hill Show

  • reelbeba

   Mi szoktunk ilyet, de hogy a reálban emberünkre találtunk az a poén

  • Krunyec

   áááh én visítottam a nevetéstől 😀

 • Csaba Komlosy

  Zsozé előre tudta, hogy ezt nem szabad végignéznie…

  • Pásztor László

   Azt ugye tudjuk, hogy az amit mutattak az a meccs elején volt? 😀

   • Achi

    Igen, vicces volt, hogy a Digis lekommentálta, hogy José már bent pacsizik a meccs után, miközben a realosok kifelé jöttek 😀

   • Csaba Komlosy

    Passzolom, kicsit “rádió-mode” követtem a meccset, félig neteztem közben, akkor sem figyeltem épp a tv-t és támaszkodtam a hallottakra. Hiba volt azt gondolni, hogy tudja miről beszél, my bad, sry. 🙂

 • ibrakadabra

  ujévi válogatást már nem kell megnézni.

 • Pásztor László

  Beszarok, Lindelöf mindent megtesz, hogy idén ne játszon 😀

  • fellasz

   hat oszinten nembannam ha jose megtalalna bailly parjat es az nem o lenne 😀

  • reelbeba

   vaze, nem az hogy geciszarul lövi, de hogy mennyire húzza le a gyereket hogy ilyen szarul kezd, az aggaszt

   • Pásztor László

    Hát ez az, erről a gyerekről videók vannak fent neten, hogy milyen jól lövi a szabadokat, erre ilyen szarul lővi a tizit…. Ráférne egy Rio-féle mentorálás, mert taccsra teheti a morálját ez az időszak.

    • Rio

     Ha fizetitek az utam, kimegyek, oszt picsán rúgom

   • peety

    Korai lenne barmilyen konzekvenciat is ebbol levonni, de eddig borzaszto vicc a gyerek

  • Chestcontrol

   azert kivi vok h meccs kozben ki volt az aki nem azon agyalt h mire veri el azt a lovet amit ezert a hakniert kap

 • Chestcontrol

  #wasteoftime na joccakat

 • reelbeba

  Öt rúgó után kapus nélkül lövik, új szabály

 • Achi

  Megmutatjuk a falábú amcsiknak, hogy lövik az európai nagyok.

 • Pásztor László

  Melyik meccs volt az, ahol már a cserekapus is tizit rugott? Asszem a Milan ellen volt egy ilyen felkészülési meccs, amiután Fergie lenyilatkozta, hogy még jó hogy kihagyta az utolsó rugó, mert félt, hogy neki is lőnie kell 😀

 • Achi

  Káprázatos meccs.

 • Achi

  Ez az, nem szabad elárulni nekik, hogy hogy lőjjük majd! 😀

 • Csinibob

  Lehalt a stream, szarul megy?

  • fellasz

   0-0

 • Csordás Adrián

  Stadionbú ki!

 • Csumpitáz Béla

  titkoltuk a taktikánkat a szuperkupa előtt

 • Achi

  Legalább nem egy kínai no name csapattól szopunk ki. Én azt szerettem még nagyon.

 • Chestcontrol

  velemenyem a meccsrol: – a masodik felidot le se kellett volna jatszani
  – mi a fasznak tizenegyessel eldonteni ezt a tetnelkuli fost.(az amerikaiknak orom ez a tura nekunk hajnali szenvedes)
  – lukaku a hotelben is maradhatott volna
  -fella tenyleg csak ennyit tud
  -azert mektomit jo volt nezni plusz h linde odabaszott a latino fetrengo kocsognek

  konkluzio:idenre befejeztem a tura eloben nezeset mert nincs sok ertelme

 • Pite

  Hakimi amugy eleg igeretes, ha a Realnak nem kell, akkor johet 😀

 • Pásztor László

  És a Digi-n már a fiatal, madridiak felszopása megy. Zseniális.

  • Pite

   Ibizan meg a leszopasuk. Nem lehet minden nap karacsony

 • Achi

  Ezekből a meccsekből bőven elég lenne 2×30 perc azt kész.

  • reelbeba

   Ja, lehetett volna rögtön a tizikkel kezdeni, és nem sérül le herrera

   • Achi

    Simán.

    • reelbeba

     Nem, egyébként marci 10 másodpercéért érdemes volt nézni, az ilyen pillanatokért játszák ezt az egész hülye focit

     • Achi

      Azt megnéztem volna majd a szuperkupán is.

     • clacka

      Az szerencsére az összefoglalóban is benne volt! 🙂

 • Pite

  Blindet szegenyt egy Hakimi leszopatja LB-ben, nem lehetne inkabb beprobalbi CDM-ben? Szelen egy Real B ellen is kegyetlenul keves oda

  • mrmojo

   életéért küzd akárhányszor rávezetik, csak a képzetlen gólemeket tudja levenni a pályáról, lásd lukaku

 • peety

  Felkeszulesi meccs vagy sem , de ez a 2. felido eleg nevetseges, hogy milyen lassuak vagyunk, rem gyenge jatek, eddig nem latom mitol nagy igazolas lindelof, de hulyeseg lenne leirni reszemrol.

  Tokeletesen latszodik, ha ander papa leserul szezon kozben, akkor mocskos nagy szarban leszunk

  • Chestcontrol

   sztem tudatosan kellett visszavenniuk h x legyen es tizik legyenek…. hallottad a tomeget amikor bejelentettek? ez egy jo lezsirozott x volt elore. plusz gondolom jose sem torte magat a szuperkupa miatt

   • peety

    Legyen igy, de nevetsegesnek ereztem, h az verte meg fellat aki akarta

    • Chestcontrol

     fellat az akademistak szopatjak… fellat a luxxx videonak kene eladni hatha kovit erdekli

 • Pite

  Pogba egyelore olyan iden mint a neger Koman Vladimir

  • Tam

   na már megint a négerezés 😀

   • Pite

    Lukaku meg olyan mint egy fekete Lovrencsics Balázs

   • Pite

    Lindelof meg olyan mint a feher Vinicius

    • Tam

     már fehérezünk is? 😀

   • Chestcontrol

    koman vladimir a magyar pogba

    • mrmojo

     a magyar koman vladimir a néger pogba

 • mrmojo

  lukaku sok ibra videót nézhetett, a “séta és széttárt karok” trademark már megy

 • Angus

  én nem hiszem el, hogy Pulisnak nem kell Fellaini. nem hiszem el…

  • Angus

   há milyen jó lenne már ott. ellenünk nyilván fejelne 4 gólt, de sebaj, legalább nem kéne nézni többet

  • Chestcontrol

   inkabb az a fura h nekunk igen😂😂😂

 • Csinibob

  Kurvagyenge

 • Csumpitáz Béla

  döntetlennél 11-esek jönnek?

  • Angus

   nem, lekapcs

  • Pite

   Remelem nem, gaz lesz az 5/0

 • Angus

  17 méterrel fölémellé… bigfella, édes faszom

  Addig jó, amíg lábbal nem kell beleérni abba a guruló szarba, de 2017-ben ez bőven elég, hogy Man Utd játékos legyél

 • Pite

  Nyilvan nem szabad nagy kovetkezteteseket levonni, de ha nincs egy Pereira/Herrera kvalityi kp a csapatban, vagy benne van Fellaini, akkor ez a foci kurvaszar es eredmenytelen lesz iden is.

  • peety

   Ez teljesen biztos.

  • Achi

   Fella ennél csak jobb lesz, de még akkor sem szeretném látni a csapatban. Fogom. Sajnos.

   • Pite

    Labdaugyesebb soha

    • Achi

     Az nem, de ma annyira semmi sem jön össze neki, hogy az valami félelmetes 😀

     • Pite

      Nem csak ma 😀

    • Chestcontrol

     de ha tudja h labbal nem megy kapasbol akkor vegye mellre addig meg dontse el hogyan tovabb annyi ideje volt h meg egy cigit is elszivhatott volna nyugodtan

  • Chestcontrol

   meg sörmeccsen is keves

  • Pereira mekkora homály volt ma.

   • Chestcontrol

    akkora homaly h senki nem latszott tole aki a palyan volt. marci csele a gol elott meg mektomi egy ket mozzanata tetszett de ezt az osszefoglalobol is lattam volna

    • 0 helyzetet alakított ki tízes poszton, drukkolok a srácnak hogy idén kapjon meccseket, de ma nagyon nem érezte.

     • Chestcontrol

      16on szerzett labda amibol hely et lehetett volna(asszem les lett) volt meg egy jo zsugaja meg egy forintos labdaja fellanak… ez pont annyival tobb mint a tobbieke…. plusz nem o tehet rola h fella nem tudott vele mit kezdeni

     • Nagyon lejjebb adtuk, ha ez a szint, hogy egy félidő alatt van egy jó labdája annak aki elvileg a támadások középpontjában kéne legyen. A felkészülési meccsek alapján nem látom, miért lenne Pereira opció Lingard, Mata vagy Miki helyett.

 • Csaba Komlosy

  6ról, 8al fölé.

 • ibrakadabra

  Te jó Isten

 • Tam

  Ebben minden benne volt, ami Fellaini

  • Pite

   Nem konyokolt le senkit 🙁

  • Ruud

   Erre a csajom is felnevetett 😀

  • reelbeba

   háde milyen hasznos játékos

   • Pite

    Szezon masodik feleben allitolag jo volt

    • reelbeba

     Amikor 6-3-1-et játszottunk, olyan kemény csapatok ellen mint a rosztov meg az ajax bé, ja, fella volt a motm

 • peety

  Furcsa , hogy egy real ellen ennyire látszik, hogy fellaini milyen ügyetlen játėkos ės csak a labda zavarja

  • peety

   Jezusom

 • reelbeba

  Na, tonyó odabasz nektek, kecsegek

 • Achi

  És Fella alázást lassítanak. De gáz 😀

 • Angus

  Lindelöf eddig csalódás, én csinálok ilyeneket másnaposan ifimeccsen.

 • Pásztor László

  Mennyire gyűlölöm én a spanyol színészeket 😀 tiszta Lazovic volt a csávó

 • Furkóúr

  Spanyol színházi èvad elkezdődött….😀

  • Angus

   Náluk nyáron sincsen szünet.

 • Pite

  Blind de gecilassu meg mindig te jo eg

 • Achi

  De Gea sem kezdett túl erőssen a Unitedben,aztán tessék. Szerintem még ne írjuk azért le a srácot.

  • Angus

   Bizony ám, de mennyire nem!

 • Angus

  Lindelöf. -.-
  Michael Keane-t kellett volna leigazolni, az év flopja lesz, én attól félek. Tudom, hülyeség.

 • mrmojo

  hoppá

 • Csinibob

  Lindenek volt már nagy hiba nélküli meccse?

  • Pite

   Meg szamit?

   • Csinibob

    Drukkoltam, hogy kezdő legyen, hátha lesz buildup, szóval nem lenne rossz

    • Pite

     De az ilyen margarinmeccseken tokre belefer.

     • Csinibob

      Josénál ez kevés lesz

     • Pite

      Majd eladja telen mint Mikhtaryant 😉

     • Csinibob

      Van ám erre is milkacsokim, hogy nem kezd a WHU ellen

  • reelbeba

   hát nem igazán kapta el a srác. nehéz lesz így

 • Pite

  Fellindelof

  • reelbeba

   pfff

 • Csinibob

  Lesen van, de legalább ügyetlen is

  • Ruud

   Dobjon ra pokrocot

  • Achi

   Ember nem örült még így annak, hogy lesen van. Legalább így megúszta, hogy csinálni kelljen valami ügyeset 😀

 • Pásztor László

  Sírok ezen a kommentátoron……….

 • reelbeba

  hoppá, lukaku is pályán van?

 • Achi

  Fella ezt befejelte volna, aztán megint el lehet könyvelni, hogy tulajdonképpen nagyon hasznos játékos 😀

 • Csinibob

  Fellaini folyamatosan utazik

 • reelbeba

  Fellaini herrera helyén: jézus segíts

  • Pite

   De hat o ciityjstekos

 • peety

  Szerintem az borda lesz:(

  • Pásztor László

   Valszeg, reméljük, hogy semmi komoly.

   • Achi

    Csak gyakoroljuk a sérüléseket is.

 • Pásztor László

  Persze bazdmeg, csávó combbal beleszál Herrerába, de nyilván Ander nem melegített be rendesen….hülye barom

 • Pite

  Merges vagyok

 • Achi

  Ja ne már. Nem is mi lennénk, ha nem lenne még ilyenkor is legalább 1 sérült.

 • zirgam
 • Achi

  Fella itt is lecserélhetetlen. Imádom.

 • Pásztor László

  És bazdmeg Fella nem lett lecserélve……………………..

  • reelbeba

   for health and safety reasons: ö szolgáltatja az árnyékot a játékos társainak

 • reelbeba

  Most küldi hozé az smst woodynak: bármi pézt perisicsért. Marci túl jó ebbe a csapatba

 • Angus

  Ja, meg Martial… húha, pörgött mint majom faszán a stanicli… nem volt semmi 😀

 • Angus

  Nem rossz meccs ez, legalább még emberi időben van itt közép-európai idő szerint (ezt hozzá kell tenni, mert ez a blog igazán internacionális, asszem :DDD), és hát az ellenségnél is van egy valaki, akit imádok. Marcelo. Öröm nézni. 😀

 • Achi

  Kis off: Imádom, hogy a sajtóban nyomják, hogy Neymar milyen zseni volt, és a nagy Barca hogy elverte a Juventust. Arról persze nincs szó, hogy a kevébé jelentős BLben nemrég még mintha pont a Juve szopatta volna a Barcát. De ki emlékszik arra már, mikor Neymárt most adják el a rekor pénzért pletyi van meg minden.

  • Juhasz David

   Pique kb 1 oraja rakott ki vele kepet Twitterre, kb azzal a szöveggel, hogy marad.

  • dehogy adják. kap egy szerződést, amivel messivel együtt romba döntik katalóniát

   • Achi

    Én ezt tudom 😀 Ezért is idegesít az ilyen.

   • reelbeba

    hát ha így lehet öket csicskáztatni, akkor mér ne

  • mrmojo

   2 hónappal ezelőtti híreket kéne tolni, vagy mi?

   • Achi

    Nem, de az legalább egy hír. Ez meg nem az. Hanem kamu + a barca szokásos szopkodása.

    • mrmojo

     befűzött pár embert, mint marci- róla is lesznek cikkek vszeg,- foci szempontból ebben az uborkaszezonban meg ezek a hírek, és őszintén szólva engem speciel pont jobban érdekel mint hogy ki mennyire lubickolt a medencében, nincs ebben semmi szopkodás

     • Achi

      Engem idegesít. Az is idegesített, mikor arról szólt egy cikk, hogy Smalling bohócot csinálat magából a City ellen és a szurkolók a távozását követelik. Majd uccsó mondat: a United 2-0ra nyert. 😀 Szerintem szánalmas.

 • mucus2

  Bailly mekkora pitbull atyaég, Bale-t folyton megelőzte + átjátszhatatlan.

  • Pásztor László

   Fosu a másik, imádnám nézni, ahogy a PL-ben az ilyen Arnautovic-féle satnya senkiháziakat felkeni a falra 😀

   • mrmojo

    nem tudom, engem most sem győz meg, nem nagyon látom benne azt amit néhányan, darmian épp elég a balon

 • Bixoww

  Hello skacok, tudtok dobni egy stream linket?

  • Csumpitáz Béla

   Ace: 016b7cf69ea305c12cd924e47c38f3e51b551216

   • Bixoww

    köszi!

 • Egyetlen pozitívum a meccsben, hogy nem hajnal négykor kellett felkelnem érte.

 • Achi

  Fella remélem marad. Marci mutatványán kívül az ő mutatványai voltak a legszórakoztatóbbak. Éles meccsen persze lehet, hogy nem lett volna vicces…

 • Csinibob

  Martial > bárki

 • Csinibob

  Ez a Fella – Carrick középpálya nagyon gyászos, amit a Darmian a baloson csak súlyosbít

 • reelbeba

  Aszongya entertaining first half. Ja, ha mondjuk kómában töltötted az elmúlt húsz évet, és 45 perce ébredtél

  • reelbeba

   oké marci odabaszott

  • Pásztor László

   Szerintem nem volt akkora szar, mint vártam. Voltak pörgős időszakok, az, hogy Fellát átemelték vagy 3x maga a mámor kategória.

 • Csumpitáz Béla

  És ne felejtsük el Fella küzdelmét sem, ahogy fekve passzolt Marcinak!

 • Csumpitáz Béla

  Marci nagyon nagy volt!

  • Pite

   Szerintem is, vagy 1,87 legalabb!!

 • stanley

  Martial egy fluidabb rendszerben, egyenesen a legnagyobb!

  • sajnos darmiannal a háta mögött kvázi fullback poszton ritkán jön ki belőle

  • GENERATI

   azt kéne a taktikai zseni úrnak kitalálni, hogy ne 3 emberen kéne átcselezze magát, hanem 1-1ben induljon a kapura, csomó gólt lőne…

   • stanley

    Pontosan erről van szó. Tavaly ez látványosan bebaszott neki.

  • mrmojo

   óriási ember, bűn lenne ilyen balkáni gettós tahókat idehozni

 • Achi

  Mondtam én, hogy Lingard pre-season tapasztalata fontos lesz még! 😀

 • truedevil

  Carvajal ugy elszédült, hogy elment még egy ivószünetre

 • Yossuf_84

  Megb@szunk mindenkit! A Nőket kétszer!

 • reelbeba

  kicsit hihetetlen hogy lingard betalált mondjuk

 • Ruud

  Perisic out

 • stanley

  MARCIKA! ÓÓÓ, HÉ!

 • reelbeba

  Aztakurva

 • Pite

  Martial>Bale>power gap> szalánszki geri > beyonder > power gap > perisic 50 millioert

  • EZS

   Az a szalánszki valami nbkettes gyirmóti skac?

   • Pite

    Azaz😁

 • Achi

  Fella a sztár!

 • A_S1M0N

  Az igen!

 • Csaba Komlosy

  Gyereletejóisten, Martial …!!!!

 • Achi

  Az mi volt baszki! 😀

 • Pásztor László

  Marci mit csinált :DDD

  • ibrakadabra

   Ragasztó a cipőn 😀

  • Pite

   Azt amit Dzsudzsi Volton. Megbaszott mindenkit 😀

   • Pásztor László

    Dzsudzsi mindenkit megbaszott a Volt-on?? Még jó hogy én kimaradtam belőle, de gondolom te élvezted 😉

    • Pite

     En vagyok dzsudzsi :DD

     • Pásztor László

      És képes voltál Barbi után máshoz is nyúlni? Csalódtam benned.

     • Csumpitáz Béla

      sőt, Barbi közben is!

     • Pite

      Angyali harmas buzis?

     • Pásztor László

      Az még oké, főleg ha Barbi kaliberű volt a hölgy 😀

 • ibrakadabra

  modric nem szar. De rettegek minden Honesz sprintnél, hogy szétszakít valamit a lábában…

 • reelbeba

  Dzsesszi bazmeg, _kapura_!

 • stanley

  Mensah. 😀

  • Csumpitáz Béla

   a jó isten Mensah meg az ilyen lövésektől

  • Limb for a Limb

   Béli se rossz 😀

 • Csinibob

  FoMe-t a Jóisten is vkp-nak teremtette, látszik a lepattogó emberek számából

 • A_S1M0N

  Amúgy milyen a lebonyolítás? Az nyeri a kupát, aki a legtöbb meccset nyeri?

  • stanley

   Avagy a legtöbb pénzt költi az aktuális átigazolási szezonban!

  • reelbeba

   Pontgyüjtés van, ha dönci 2 pötty aki megnyeri a tiziket, 1 aki bukja

 • reelbeba

  megvan: fella lehetne waterboy

  • reelbeba

   (mármint amikor olyan országokban turnézunk, ahol van úgynevezett napsütés)

   • A_S1M0N

    Angliában meg az esernyőt tartja.

 • GENERATI

  Fosu szétb*ssza aki az útjába kerül, legyen az Kroos vagy Bale, ez jó mentalitás a jövő(jé)re nézve 😀

  • GENERATI

   (befejezem a floodolást,de) most is stadion nagy, túlnyomó része vörös, ahogy kell 😉

   • Csumpitáz Béla

    leginkább azért, mert a székek pirosak, így az üres helyek is MU szurkolónak látszanak

 • GENERATI

  legalább a kommentátor neve vicces: John Champion 😀 amúgy most és eur szuperkupa meccsen is győzelmet várok :O

  • A_S1M0N

   PES-ben ő a kommentátor, az elmúlt jó pár év alatt megutáltam a hangját. 😀
   Bár már áttértem a FIFÁ-ra, megelégeltem a Konami hülyeségeit…

 • A_S1M0N

  Fellát felrúgták???

 • partjelző csaj jó kondiban van

  • truedevil

   Tisztára mint a megyeiben

 • Schweinsteigerlin
  • Schweinsteigerlin

   Segg kivan o is meg Luckhurst is 😀

 • Schweinsteigerlin
  • A_S1M0N

   A partjelző csajnak adott pár menüt. 😀

  • Pite

   De ugye a mcdonalds altal a gyerekfociba beleinvesztalt milliardokrol nincs benne szo

 • Pásztor László

  Kroos-t akarom!!!!!!!!!!!4

 • stanley

  Viktor úgy érzem mindjárt elpilled a meccsen. 😀

 • Achi

  Lingard van igazán hazai pályán az ilyen meccseken. Évekig tolta a pre-season meccseket magas szinten 😀

  • reelbeba

   preseason és kupa specialista

   • truedevil

    *Wembley

 • truedevil

  Azon gondolkodám, hogy Marouane miért nem kérte vissza a 31-es mezt Basti távozásával? Vagy neki mindegy, mindben világklasszis?

  • Pite

   Maticnak tartogatjuk

  • Pásztor László

   Ő a 10-esre hajt, csak meg kell várni az átigazolási ablak végét, hogy ne lőjje le előre a marketing csapat, hogy nem lesz világcsúcs igazolás idén 😀

   • Csumpitáz Béla

    nem a nagy 7-es bemutató lesz az övé, amit már hirdetnek?

    • Pásztor László

     Nem-nem, arra Bebe-t igazoljuk vissza 50 millióért.

     • A_S1M0N

      50? Inkább 500!

   • truedevil

    Felkészülési meccsek alapján Hessi mester is bejelentkezhet érte.

 • Csumpitáz Béla

  az nem úgy van, hogy csak úgy elmegyünk Fellaini mellett

 • Pite

  Fellaini olyan ezen a meccsen, mint Jack Black egy balettmusorban

 • A_S1M0N

  Na, a két hajas. 😀

 • fella

  Pereirabol focista lesz

  • reelbeba

   fellainiböl mi lesz? Lehetne nálunk ilyen door stop, csak ahhoz meg túl nagy és kerülgetni kéne. Szal még gondolkodom hogyan lehetne hasznosítani

   • Harrari Ezra

    ha megtanul lufit hajtogatni, már csak egy 58-as cipő kell rá

    • reelbeba

     Mondjuk télleg vicces, a lányom halálra röhögné magát rajta. Én meg csak ülök itt és zokogok

 • Pásztor László

  Marci tavaly egész szezonban nem csinált ilyen ritmusváltást. Remélljük José is látja ezt.

 • Achi

  Romero azért lenyomott egyet Bélának 😀

  • reelbeba

   Amibe lesérült honesz 😀

   • Achi

    Ő bármibe bele tud. Ez a különleges képessége. Meg az arca.

 • Achi

  Kíváncsi vagyok, hogy még hány évig kell nézni itt Fella mester játékát.

  • A_S1M0N

   Tőlünk vonul vissza, utána meg ő lesz az edző. 😀

 • A_S1M0N

  Zidane-t se láttam még sapkában, de elég hülyén néz ki benne. 😀

 • Csinibob

  GÓÓÓÓÓÓÓL

  • Achi

   Siet a streamed?

   • Csinibob

    :(((

  • Pite

   Ha nem irsz nevet nem vicces

 • mddnszksz

  ennek a mai meccsnek kb annyi jelentősége van, hogy az ilyen kiscsapatokat megismertetjuk az amerikai néppel. augusztusban lesz a lényeges meccs szkopjeban

 • bfgbobo

  Streamet tud valaki?

  • Csaba Komlosy

   http://www.sport365.live/en/home — itt menj arra a baloldali menüben, hogy “Live”
   Jobb oldalon ott lesz a sok “mirror”, attól függ milyen nyelven szeretnéd 🙂

  • Csekker

   elvileg itt mutatják majd
   acestream://016b7cf69ea305c12cd924e47c38f3e51b551216

  • Csinibob
 • Csekker

  így a nagy meccs előtti lázban égve olyan kérdésem lenne, van-e köztetek szombathelyi? Nemrég költöztem ide és jó lenne néha egy-egy közös meccsnézés, szurkolás jó foci ízlésű fanokkal

   • Angus

    fú de utálom ezt a faszt

    • lasi

     én az egész telibekúrt csapatot

    • reelbeba

     (én is utálom hozét, de ezen a blogon már titkolni kell, szal pssszt)

  • Csinibob

   Pereira ma lesz a legjobb!

  • RedMark

   Na aze csak megy a pogi lukaku menedzsment

   • fella

    Akkor mégsem akarja mar őket preszezonban tönkretenni?

    • RedMark

     En eddig sem allitottam ezt, csak megjegyeztem.
     De igen kivancsi vagyok ez a kezdo mire megy a reallal

    • Schweinsteigerlin

     90 percet játszanak ma is, buzi mourinho, end of chat.

  • Schweinsteigerlin

   Anyam levadaszom ez a kozeppalya…Gyors? Fifikas?

   • Chestcontrol

    jatszunk a reallal ket het mulva is nem hiszem h jose sokat akar mutatni zidanenak. nem lennek meglepve ha ma zako lenne szar foci mellett. gondolom az europai szuperkupat nagyon is be akarja huzni. uh sztem ma ne lassunk tul sok elemet

 • Angus

  szerintem 3-3 lesz

 • Csinibob

  Ha már a mai meccs: én relatíve sima 2-1-es sikert várok, esetleg lesz az 3-1 is, a Madrid még közel sem annyira éles, mint mi.

  • Ruud

   😀

   • Csinibob

    😀 B-csapattal nem számoltam 😀

 • fella

  valamiert azt érzem, hogy hatalmas hibát követek el azzal, hogy raporogtem az esti meccsre (megiscsak eltelt ket hónap a kedvenceim nelkul), ugyanis esélyes, hogy borzaszto rossz lesz, mivel egyi menedzser sem akar ellőni semmit augusztus 8 elott. tuanzebek meg mitchellek játszanak majd, lukaku meg pogba talan pályára se lép

  • Mindkettő végignyomja majd a 90 percet.

   • Csinibob

    Egyik sem kap 30 percnél többet. Btw Pogbára rá is fér, mert az első 2 meccsen azért nem volt akkora király. De, hát, erre van a preseason.

  • Fish08

   Szerintem egy hatalmas fosfaragás lesz, de végre látok újra egy United meccset, szóval a kedves párom lassan begolyózik a United videóktól 😀

  • Achi

   Szerintem muszáj lesz nekik. Meg kell mutatni őket a közönségnek. Egy ilyen meccsen aztán semmit nem kell komolyan venni, remélem bátor laza játék lesz.

  • Mikor lesz a meccs? Bar eselytelen hogy nezzem…

   • infinite_red

    23:00 digisport 1

    • Nyilvan olyankor kell korhazban lennem amikor lenne eselyem…na mind1

     • Schweinsteigerlin

      Jobbulast haver!

   • sdave07

    végre már nem a nézhetetlen 4 órás időpont, ez már egy sokkal kellemesebb 23:00

  • reelbeba

   Nemtom, még két éve olvastam, hogy azért (is) ment félre kelszi szezonja a bajnoki cím után, mert valami új módszerrel próbálkozott a preseasonben, és nagyon rosszul idözítették a formát, szal rögtön az elején beragadtak és onnan már csak lefele volt. Szal lehet hogy ez csak ilyen utólagos okoskodás, de ha igaz, akkor igenis fontos hogy ki mennyi terhelést kap, hogyan van formába hozva a preseasonben. És gondolom hozé eléggé képben van ezzel kapcsolatban, szal csak azt akarom nyekegni, hogy mindenki pont annyit játszik, amennyi ahhoz kell hogy a szezon elejére készek legyenek (akiknek kész kell lenni)

  • Chestcontrol

   szorol szora egyetertek. szerintem sem fog ma semmit mutatni jose a szuperkupat meg be akarja huzni

 • infinite_red

  off: a pool nyert egy kupát

  off vége

  • sdave07

   sikerült nyerniük egy kupát, ami még a CS-nél is jelentéktelenebb 😀

   • infinite_red

    végül is premier league, csak van mögötte egy asia cup felirat is

    • sdave07

     mint amikor a kÍnaiban veszel egy Knie vagy Abidas cuccot 😀

 • Asimov

  Azért az elég érdekes hogy a city már 6-ot tudott igazolni, nekunk meg nagyon akadoznak a targyalasok. Nem tudom ed mit szarakodik ennyit

  • estiszorel

   Szerintem az van, hogy négy éve most idén van először az, hogy nem adunk meg bármennyit bárkiért. És ez nem is gond. A sziti viszont szórja a pénzt, ezért megy neki olyan könnyen.

   • Asimov

    Örülök h pep nem hozzank jott. Szerintem mou sokkal jobban tiszteletben tartja a klub hagyomanyait, mas kerde hogy a citynek nem nagyon van olyan.

    • RedMark

     Ugy konnyu bammeg 😀

     • Asimov

      Hat igen. De szerintem a bayern hagyomanyait is semmibe vette

    • Pite

     100 millio egy elkotyavetyelt sajat nevelesre azert nem ezt mutatja

     • Csinibob

      De kit vettél volna helyette? A Pudlli most ad egy afrikai egyszezonos játékosért 82 milliót…

  • mddnszksz

   azért azt ne felejtsük el, hogy a valós életben a transzferek nem úgy mennek, mint FIFA-ban. Sokkal több emberen múlik, sokkal több változó van ennél fogva sokkal több dolgon bukhat is egy transzfer. hiába akarja az egyik fél minél gyorsabban, ha a másik nem ugyan olyan gyorsan csinálja. azt hiszem pont tavaly nyáron írta David Amoyal a Pogba transzferre, hogy a nagy üzletek komoly időt igényelnek. Woodwardot nem kell félteni, biztos vagyok benne, hogy amit ő megtehet egy sikeres transzfer édekében, azt maradéktalanul meg is teszi.

  • gabormajor

   Azért van, mert Woody egy balfék. Képtelen normális áron igazolni, és még ilyen eszetlen pénzdobálás mellett sem tudja az első számú célpontokat elhozni. Moyesnak Fabregas kellett, megkapa helyette Fellainit. van Gaalnak Robben kellett, megkapta helyete Depayt. Mounak Griezmann kellett, megkapta helyette Lukakut. Sajnálatos, h Fergie visszavonulásával együtt Gill is ment, mert ilyen nehéz időkben pont egy olyan vérprofi kellett volna, mint ő volt.

 • mddnszksz

  ha valaki kíváncsi a srácok edzésére

 • estiszorel

  Estére tud majd valaki egy használható streamet? Ha jól tudom, 23-tól kezdünk.

 • Furkóúr

  Azon gondolkodtam hogy Lukaku ugye kb 90 Milla, Morata pedig 80.
  Akkor most Lukaku ennyivel jobb, vagy szimplán le lettünk húzva?
  Józsi azt mondta, ha jól rèmlik, neki Morata a first options.Akkor nem èrte volna meg kicsit olcsóbban Morata?
  Tudom nem sokat számít 10 Milla egy ilyen transzfernèl, de Lukakut PL tapasztalata teszi ennyivel drágábbá?
  Nem lehet ez majd hátrány, mert ugye jobban is ismerik a vèdők.Nyilván testfelèpitèsben masszívabb a belga, visszont többen is írták itt hogy “könnyen” zsebre teszi egy jobb vèdő.Morata miben rosszabb?Esetleg csak nem akart az unitedbe jönni?

  • stanley

   Ezt már annyiszor megbeszéltük. 🙂
   Lukakunál az elmúlt négy évben a PL-ben csak Kun vert több gólt. Morata sokkal nagyobb rizikó lett volna, ráadásul még az is lehet, hogy ők is érzékelték, hogy a spanyol nem örvendett nagy lelkesedésnek a szurkolók körében és valószínűleg érezték azt is, hogy inkább fizessünk többet valami biztosért, mint kicsit kevesebbet egy bizonytalanért. Én ezt a first option dolgot már régen elengedtem, ebbe még fella is belekavarodott, nemhogy Mou. Inkább hozzunk már vkp-t.

   • Furkóúr

    Nyilván volt róla szó, csak ugye most árazták be Moratat.Ezèrt merült fel bennem a kèrdès😀

  • Captain Mike

   az nem lehetséges, hogy tőlünk nem 80at kért a patkányképű perez?

   • stanley

    Ja, a Chelseanél már látványosan esett az ár szerintem is. Akkor már a Pool, az Arse és mi is vettünk embert, de valakinek el kellett passzolni.

  • Endy919

   A transfermarkt szerint 55m fontot fizettünk Moratáért.

   • Captain Mike

    ami még mindig kurva sok érte

    • Endy919

     Nyilván , de legalább nem 80 🙂

   • Csinibob

    (Ami ugye biztosan nem ennyi volt, mert EUR-ban ment nagy valószínűség szerint a kifizetés.) Viszont a német verzió 65 vs. 84-et ír, majd kiderül, melyik érte meg a pénzét.

  • Khal Drogo

   A twitter-galaxis híreiből nekem ez jött le : Morata a Milannal is megállapodott a fizetés tekintetében, de ahogyan a United, úgy a Milan sem fizetett ki a vételárat. Amíg folytatak a tárgyalások a United és a Real között, a Chelsea kivárt és nem tett hivatalos ajánlatot Lukakuért, ezért nem is vették meg. Gondolom kivártak, hogy kiszálljon a csatárvásárlási piacról a United és a Milan, így egy alacsonyabb árért szerezzék meg a belgát.
   A United a Morata-deal feladása után rögtön megállapodott Raiolával és az Evertonnal, a deal-be minden bizonnyal bedobva Rooney játékjogát, így ha tett is ajánlatot a végén azonos árban a Chelsea, akkor is a United jobb volt egy Rooney-val. Időközben a Milan igazolt csatárt, így hát Moratáért elfogytak a vevők, a Chelsea pedig végül alacsonyabb áron megszerezte.
   Lukakuért pedig evidens hogy többet fizettek, mert HG, azaz nem számít bele a United idegenlégiós keretébe.
   Egy egy tipikus win-win lejátszás volt – Az Everton rengeteg pénzt kapott és megszerezték Rooney-t, a United kapott egy HG PL csatárt és megszabadult Rooney fizetésétől, a Chelsea a vártnál olcsóbban szerzett meg egy olyan fiatal csatárt, akivel Conte együtt dolgozott és a Real is haszonnal adta el Moratát.

   • stanley

    Na jah, Rooneyval kiesett vagy évi 15 misi.

   • fella

    Conte sosem dolgozott morataval

    • Khal Drogo

     Nem baj, akkor majd most. 🙂

  • Pite

   Mer’ a kocsog real de geat es penzt akarta

  • fella

   60 felnőtt góllal mindenképpen

  • box-to-box defender

   Vagy Morata volt a második opció vagy csak szimplán bedobták a nevünket spekulációból

 • HarciasToni

  off: jövő hónapban végig németországban leszek és komoly gondom van. nem uniteddal kapcsolatos, a meccseket gondolom közvetíti ott is a sky vagy valami és nem minden kocsmában bundesliga megy, hanem a gond a trónok harca és a németek letöltés korlátozása 😀 tudom, hogy súlyosan büntetik a torrentezést és figyelnek is rá, szóval azzal nem kockáztatnék. az hbo go a honlapjuk szerint nem működik külföldön és nincs is német változata. hogyan tudnám náluk nézni a sorozatot, úgy hogy nem büntetnek meg miatta? nem szeretném utólag pótolni, mert tuti hogy belefutnék spoilerekbe.

  • stanley

   Elvileg elég kamu ez a letöltés korlátozás. Mármint kaphatsz büntetést, de sose kapsz.

   • sdave07

    mindenesetre nem éri meg vele játszani 🙂

  • Csordás Adrián

   Erről én is olvasgattam anno. Elővigyázatosságból sorozatokat meg meccseket igyekeztem online nézni, csak akkor töltöttem le valamit (azt is nCoreról) ha már nagyon muszáj volt (pl ha F1-ről maradtam le).

   • HarciasToni

    de az online streamet nem büntetik? vagyis gondolom, hogy az is illegális, de arra vagyok kíváncsi, hogy figyelik-e. szóval valami sorozatos oldalon tudom nézni?

    • Csordás Adrián

     Szerintem nem gond, ha figyelnek valamit akkor azok a letöltött anyagok. Én nem értek hozzá, szívesen elolvasnám egy ehhez értő véleményét 😀 (még ha nálam nem is aktuális, mivel nem élek már Dojcslandban).

    • Tom’On14

     Egy ismeros streamelesert kapott 400 euro buntit uh en nem kockaztatnek…fasznacik 😏

    • Pásztor László

     Az online stream nem gond, anyámék is ugy néznek kint filmeket. Vagy ha van ismerősöd, töltse le neked és dobja fel egy google drive fiókba, és onnan töltsd le. Ez is bevett, müködő gyakorlat 🙂

  • Harrari Ezra

   HBO Now? olyan, mint a Go, csak kicsit más.

   • HarciasToni

    ugyanúgy nincs németeknél. ők elvileg sky-on nézik, de arra drága lenne előfizetni vagy valami gond van vele

  • Angus

   büntetik a krautok, ha én letöltök ott valamit ncore-ról vagy bárhonnan??

   • Khal Drogo

    Igaz én sosem jártam Németországban de úgy tudom nagyon durván büntetik arrafelé a torrentezést. Nem elvi szinten hanem gyakorlatban,komoly bírságot kell fizetni. Nyilván mindenkit nem kapnak el, csak keveseket, de akit igen, azt megvágják komoly bírsággal. Maga az oldal elérhető, nem azt bannolják ( pl. ha írsz egy verset és megosztod az legális torrent ), de visszakövetik melyik ip címről történt a letöltés és hopp, repül is a csekk.

   • clacka

    Nekem egy egyébként elég laza, Stuttgartban élő magyar ismerősöm minden ilyen tevékenységet hanyagol, mert szerinte a németek eléggé komolyan veszik, és tart az ilyen típusú büntiktől…

  • Pite

   filmezz. eu, sorozatbarat

  • sdave07

   én Mainzban élek és sajnos ez a letöltés mizéria tényleg így van…nem éri meg kockáztatni, úgyhogy marad az online film/sorozat nézés :/

  • mrmojo

   VPN-nel torrentezel és problem solved, nem tudnak visszakövetni

   • Csinibob

    Mondjuk nem tudom, hogy a pl. az egyetemi hálózatok/szállodák mennyire tiltják le ezeket.

  • HarciasToni

   Találtam mégis sky előfizetést olcsón: https://skyticket.sky.de/bestellen/entertainment?intcmp1=core:/serien/game-of-thrones-11004:5050:ENTERTAINMENT&wkz=WHPS28#/rechtstext
   Ezzel meglenne 1 euróért az egész, de nagyon remélem, hogy nem szinkronizálják a németek. Ja és valahogy rá lehet rakni magyar feliratot erre a streamre? Azt tudom, hogy netflixen meg lehet valahogy oldani

 • stanley

  “”They have no chance for the beginning of the Premier League season. Luke Shaw is the first one to recover, Marcos will be last and Ash will be in between. Luke is September, Young is October and Rojo is December, or maybe January.” Azért Shaw híre több, mint jó hír.

  • Schweinsteigerlin

   Arról nincs valami írás esetleg valahol, hogy Shawnak mi baja van? A lábtöréséből felépült, majd utána megint lesérült, abból felépült majd megint lesérült, abból felépült és azóta annyit hiányzik mintha megint eltört volna a lába.

   • Schweinsteigerlin

    Szóval én inkább úgy vagyok vele, hogy “húú de jó hogy MÁR szeptemberben visszatér” hanem, hogy ” mi volt eddig?”

    • stanley

     Lényeg, hogy szerintem ez az utolsó esély, ha most is ez lesz idén, akkor menni fog. Nincs értelme ezt tovább erőltetni.

    • mrmojo

     amúgy komolyan, ez engem is érdekelne hogy most mi a pontos diagnózis

     • Schweinsteigerlin

      A scan undertaken by the left-back on Tuesday morning revealed serious ligament damage, with it being understood Shaw fears he may not be able to recover until after the start of the 2017-18 campaign.

      Ez Guardianes hír, még májusból.

     • Schweinsteigerlin

      De a Ligament sérülés (Rojo, Ibra, Vidic) általában 1 év nem 4,5 hónap.

     • mrmojo

      nem fogadnék rá hogy ő nálunk lesz még játékos

 • mddnszksz
  • Schweinsteigerlin

   Hat igen…de ez a Realon mulott ha elolvassa az ember a teljes interjut.

   • Angus

    az az érzésem, hogy még 30 éves kora előtt lécel

    • fella

     jövő nyáron tipli, a kérdés az, hogy joel pereirával és romeroval megpróbálja-e, vagy donnarumma, oblak, jövőre feltűnő menő sztárkapus jön-e elsőszámúnak

     • HarciasToni

      miert menne el jovo nyaron? ha mar kibirta ezt a sok szar evet, akkor szerintem maradni is fog sokaig. mondjuk ha olyan szezonunk lesz, mint most volt, akkor jobban is teszi ha elmegy

     • fella

      jaja, brutál szar szezon az, amiben valaki megnyer két olya trófeát, amit korábban nem

      szvsz ha nagyot gurítunk a bl-ben + összejön a bajnoki cím, akkor talán maradni fog

     • filozofi

      EL-t nyert már, nem?
      vagy szuperkupát nem nyert?

     • HarciasToni

      ezt már sokszor megvitattuk. szerinted ez egy sikeres szezon volt, szerintem és még sokak szerint nem. ne menjünk bele még egyszer. az idei legyen mindenki szerint sikeres 😀

     • stanley

      Mindegy, jövőre is kell egy rekordigazolás. Donnarumma már készen áll.

 • infinite_red

  egy cserepados középszer daniloért 26,5 millió font, moratáért cirka 70 millió, elpasszolták hameszt. ez a retkes real azért jól keveri a kártyákat.

  • sdave07

   a pad meg tele lesz fiatal spanyol srácokkal, akik sajnos kurva jók..

   • Angus

    ja, el lehet felejteni, hogy a Real hülyén igazol, vesz, elad, stb. most már egy ideje jól tolják

  • Asimov

   A real baromi jol csinalja most a dolgait. Hogy rohadnának meg.

   • stanley

    Amúgy tuti venni fognak valakit. Nem tudom Mbappe-e a cél vagy valaki más, de azért elég sok pénzt berámoltak most ahhoz, hogy ne költsenek és talán egy jó balbekk pótlék, meg egy DM-CM oda is elférne még.

    • Csinibob

     DM-CM, ne már Stan, majdnem 3 soruk van oda, elképesztő minőség van ott.

     • stanley

      Kroos, Modric, Casemiro, Kovacic, Isco, Ceballos, Llorente. Tény, ez nem olyan rossz. Nálam inkább az a kérdés, mi van, ha kidől az alap csapatból vagy két ember.

     • Csinibob

      Elképesztő injury record van ott, nem lesznek gondok.

     • stanley

      Tény, hogy a spanyol bajnokságban nem jönnek elő valahogy ezek a gondok.

    • Bence Laufer

     balbekk pótléknak vették ezen a nyáron 30 millió euróért Theo Hernandezt.

  • stanley

   Mi a faszra készül Pep Danilóval?

   • portoban azé nem volt világtalan

    • stanley

     Csak Walker mögé beveszed Danilot? Vagy balon akarja játszatni? Vagy oda megérkezik Mendy?
     Azért alakul ez a ManCity.

     • mrmojo

      mendy már megvan nekik, danilo mindkét oldalon bevethető, backup lesz vszeg

     • HarciasToni

      danilo egy normális csapatban inkább egyik oldalon sem bevethető

     • mrmojo

      sztem is gyenge spíler, de ez van

   • sdave07

    lehet ez a következő agymenése…két jobb bekkel fogják tolni 😀

 • fella

  Conte himself introduces the elephant in the room. ‘You know very well the dynamic of the market: it seemed that Morata would finish at Manchester United and Lukaku at Chelsea. Instead it happened the other way around.’

  But didn’t he prefer Lukaku?

  ‘It is not important to say,’ he insists. ‘For me, Lukaku and Morata are at the same level, first choice for a great club like Chelsea and United.’

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4721212/Chelsea-boss-Antonio-Conte-rebooted-ahead-new-season.html#ixzz4ndukJkhS

  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

  • fella

   két napja: Morata was always my first choice, muhahaha

 • fella

  Jose “várja a harmadik igazolást es reménykedik egy negyedikben”.

  • fella

   kozben Danilo is hivatalos strandkorlátéknál

   • Csinibob

    bili

 • Golf

  “They have no chance for the beginning of the Premier League season. Luke Shaw is the first one to recover, Marcos will be last and Ash will be in between. Luke is September, Young is October and Rojo is December, or maybe January.

 • RedMark

  Aki ketelkedett volna, annak joci megerositette, hogy David 100%, hogy marad.

  En nem is tudtam, hogy van tobb a 99%-tol.

  • lasi

   Vegre egy kicsit helyre tettuk a margitot.

   • fella

    A klub nyitott volt ra, hogy elengedje, de nem bolygatta egyik érintett sem a dolgot Jose szerint.

  • Golf

   Én ettől nagyon tartottam, szóval örülök neki, hogy legalább ez tiszta.

   • Angus

    Bizony, az utóbbi hetekben nagy kő esett le a szívemről, hogy bizonyára itt marad Fánk.

 • truedevil

  https://twitter.com/JimWhite/status/888846214883680257
  woody letolta a sliccet, pár nap és kikerül a pecer is az asztalra

  • mucus2

   amúgy rohadtul eladhatnák nekünk, ott van Wanyama meg Dembele arra a posztra, meg Sissokot is belehetne oda építeni, na meg ott van Winks is. Más kérdés h CB poszton meg nullák, lehet ott számolnak vele.

   • stanley

    A Spursnél hatalmas kérdés lesz, hogy mi lesz ezzel a stadion témával hosszabb távon és ezzel a szezonnal a Wembleyben.
    Plusz, ha jövőre nem nyernek semmit, tényleg elindulhat a Kane-Alli-Eriksen hármas elvágyódása. Mondjuk ezekből csúnyán összeszednek vagy 300 millát majd, amikor elpasszolják őket.

  • lasi

   Ennyiert kurva jo lenne. A legnagyobb hianyposzt nalunk, fiatal, angol, pl-t is latott mar. Johet.

  • Harrari Ezra

   +Levy adó +United felár +angol felár=60 körül indul az igazi licit

 • stanley
 • Csordás Adrián
  • Angus

   Megelőztél. Kibaszottul nevettem rajta, főleg mert amelyik faluban apu felnőtt, egy ugyanilyen kinézetű ember létezik, és focizik is, a beceneve Csempész, amilyen egyszerű, olyan jól snapszerozik. Mivel nagyban űzte az ipart a Kárpátalján a 90-es évek közepén, ezért ráragadt ez a becenév, aztán benőtt a feje lágya, most 50, és még a tarcsiban néha pályára lép. 😀

  • Chestcontrol

   raadasul nem playmaker ek hanem rendezonek 😂😂😂

 • fella

  A City behuzza Mendyt es Danilot is, 130 millát költenek csak szélsővédőre, durva

  • danNN

   Sajnos a City vágja mi lesz itt a meta.

  • reelbeba

   Mendyt szerintem irigyelni fogjuk

  • Asimov

   Akkor ok ketten lesznek a city 6. igazolasai? Az durva egy fel kezdo csapat. Pedig a barszanal azert bedobott nehany fiatal sracot az akademiarol de ugy latszik errol mar leszokott

  • stanley

   Danilo infó?

   • fella

    Mi a kérdés? Zidane is megerősítette, meg az összes releváns arc twitteren

  • Angus

   de mindketten jobbhátvédek, nem?

   • Fish08

    Az egyik úgyis középpályás lesz Pep alatt

    • Csordás Adrián

     *középhátvéd 😀

     • Fish08

      vagy csatár 😀

   • fella

    mendy bal, walker jobb, danilo jobb, de tud játszani balon és kp-n is

 • Lazac

  Szerintetek Verrattira semmi sansz nincs? En nagyon adnam ha o jonne…

  • fella

   fizikálisan nem illik egy josé-csapatba, sztem ezért nem annyira esélyes

   • Csinibob

    Fasza lenne nagyon, nagyom mobilis, küzd, jól lát, technikás. És CM-ben meg DLP-ben is elvan.

  • lasi

   Kurva jo lenne, de kibaszott serulekeny.

  • Khal Drogo

   Tudtommal Veratti el akart igazolni a Barcelonába, de a PSG visszadobta a Barcelona kb. 100 millió eurós ajánlatát is, kijelentették hogy nem eladó.

   • reelbeba

    Mivel tavaly hosszabbított öt évre, elég egyértelmü

 • fella
  • lasi

   Meg mindig ugy gondolom, hogy fabinho vagy ninja olcsobb lenne es talan jobb is. Woody meg legkozelebb kussolhatna, hogy mi barkit meg tudunk venni.

   • fella

    ha nem mondja, akkor a Forbes meg egyebek adatai, plusz nyilvános üzleti jelentesek alapjan is nyilvánvaló

    • Achi

     Így van. Ha viccből írjátok ezeket, akkor oké, de ha nem… ilyen Pogba vételek után majd szerintetek van olyan csapat a földön, aki csórónak néz?:)

     • lasi

      Ez meg joval a pogba vetel elott volt, ugy 3 evvel.

     • Achi

      Azért ne hidd, hogy ezek az emberek a The Sunból szerzik az üzlei infókat.

     • lasi

      Nem az a lenyeg, hogy tudjak-e van penzunk vagy nincs (nyilvanvaloan tudjak), hanem hogy hajlandoak vagyunk barmennyit kifizetni.

  • bearking

   “United have had a £35m offer for him rejected but Matic wants to go to Old Trafford and the Chelsea owner, Roman Abramovich, is willing to grant him his wish as a goodwill gesture in view of the player’s service to the club.”

   Igazi maffiavezér tempó, ahogy meg van ez fogalmazva. Csodálatos ez a mondat. 😀

 • fella

  egy napig nem jövök átigazolási pletykákkal és lehal a kommentmező, hát hihetetlen

  • stanley

   Mindenki Leshatárt olvas, ez van! 😀

  • Asimov

   Hát ez az! Mit suttognak most a twitter huszárok?

  • Chestcontrol

   dobjal mar be valami oltari hulyeseget mondjuk vmi harmadrangu kozepszert mint ez a perisic v morata volt lehetoleg 70m folott 😂😂😂

 • peety

  Kivancsi vagyok a tavozokra, remelem azert blind mondjuk marad, kell egy zongoracipelo,aki barmikor kepes beugrani, jol lat a palyan es mellette nem serulekeny

  • fella

   Blind eléggé bizalmi ember lett, miatt nem aggodom (iden nyáron).

   Jose nyilatkozatai alapjan siman lehet, hogy telig senkit nem enged el.

   • RedMark

    Szerintem sem fog mar elengedni senkit, igy is azt mondogatta, hogy igy se eleg az ember. Az elmult fel evben kitette a keretbol azokat, akikre nem volt szuksege, a mostaniakra pedig szvsz o is tudja, hogy a 4 frontos szezonban barki megmentheti a segget, ahogy tavaly.

    • stanley

     Télen viszont szerintem lesz 1-2 távozó. Young tuti, Smalling-Jones kettősből valaki jó eséllyel, meg a fiatalok szét lesznek dobálva. A többi helyen viszont egyszerűen nem is nagyon engedhet el senkit, mert annyira sokan nincsenek egyik poszton sincs.

     • RedMark

      En Youngot nem veszem annyira biztosra. Amikor jatszott, akkor nagyon hasznos volt, jol johet az ilyen ember meg jozsinak. A smalling jones duobol jonest latom eselyesebb tavozonak.

     • ZoliH85

      tavaly csak pl neki köszönhetjük h lehoztak fel szezont Rojoval…. de adjuk el rögtön persze….

     • RedMark

      Egy szoval nem mondtam, hogy adjuk el 😀 csak ot latom eselyesebbnek

  • infinite_red

   sztem senki nem megy, a juve leigazolta de scigliot, szóval gondolom durmi is marad.

 • lasi

  off: A PSG 35 milla fontot akar adni Sanchez-ért. A shitty meg több, mint 51 millió fontot Mendy-ért.

  • mucus2

   a PSG csak akar, a City meg már megegyezett. Világ legdrágább védője Walker eddig volt.

   • lasi

    azt írják, hogy Sanchez-ék heti 500.000 fontot kérnek. miafasz?!

   • stanley

    Pep tudja, hogy a védelmbe legalább az alaptagokat össze kell rakni. Ha vesznek még egy jó CM-DM játékost, akkor szerintem elég hardcore módon fog kinézni az a City.

    • Chestcontrol

     de ha vaesznek meg 2 emberrt azt azert te sem gondolod h 8uj jatekost egy honap alatt beepit a csapatba…. plane h kene meg egy kapus aki vedeni is tud 😂😂

     • stanley

      Ederson – Walker, Otamendi, Stones, Mendy – Fernandinho, Fernando – Sané, De Bruyne, Silva – Agüero. Szerintem ez csak három új ember. 🙂 Ott van még Kompany, Kolarov, Delph, Fernando, Touré, Sterling, Bony, Iheanacho. Kérdés ezekből mennyit zavarnak el, de nem látom azt a 8 embert, akit be kellene építeni. Ráadásul egy Walkeren szerintem beépíteni sincs mit.

     • Csinibob

      Ellenünk a fullback a halfspaceben felállást próbálgatta, szóval lesznek ott érdekességek.

  • stanley

   Lehet Fabinho is hatvan lesz a végén, aztán mrmojo jöhet atyaégezni.

 • stanley

  https://www.sportfogadas.org/elozetesek/leshatar-minosegi-magyar-sportujsag-letezik
  Interjút készített velem a Sportfogadás oldala a Leshatár magazin kapcsán.

  • Csumpitáz Béla

   Gratula a Leshatárhoz, ma délután elolvastam kb. a felét.

   • stanley

    Nagyon köszönjük! A vállveregetést és a vásárlást is!

 • Captain Mike

  El tudom képzelni, hogy Zsoze azért fog szélsőt hozni vkp helyett, mert 4231et tervez, nem 433at. Így ugye ott lesz a cam poszt Mkhinek meg Matanak és már is szelső hiány van. És ha valóban megy ez a 7es kampány nevetséges lenne egy Perisicre ráadni. Tippelni viszont nem tudnék, hogy ha nem ő akkor ki, csak Sanchez jut még eszembe.

  • stanley

   A kicsik ellen biztos működne a Pogba, Herrera – Perisic, Micki, Rashford – Lukaku történet, de hosszabb távon ez bukta lenne.

   • Captain Mike

    Hát én is a középpályásban és a 433ban reménykedem, az előbb Hozé fejével próbáltam gondolkozni. Ha belegondolunk lehet nem lesz idén 7esünk meg 10esünk, ami azért fura, lehet tényleg hiányzik még egy nagy ágyu ebbe a keretbe, hogy nagyot tudjunk gurítani.

  • Asimov

   Alexis jön és ő lesz a új hetes. Mondta hogy BL-t akar nyerni szoval done deal.

 • rphltylr

  örülnék, ha végre behúznánk maticot a francba.

  • Roleee_#JoseOUT

   50 millóért előbb vágnám le Woodward kezét, csak hogy ne tudjon semmilyen szerződést aláírni.

   • rphltylr

    Sztem vagy ő jön vagy senki a kp-ra.

    • stanley

     A Dier-Fabinho szálat még ne írjuk le.

     • EZS

      te most mégis leírtad 😀

     • stanley

      Ugye, te nem jössz podcastolni? 😀

     • EZS

      de, hívtatok 😀

     • EZS

      bocs 😀

     • rphltylr

      Dier több lenne mint Matic, Fabi meg futott egy jó szezont de semmi több, Verratti kurva jó lenne de nem reális!

    • MisterUnited7

     mivel Verattinak Raiola lett az ügynöke még ő sincs kizárva, ügyes kis játékos az olasz.

    • Captain Mike

     A “4 helyett csak 3 igazolás lesz” szöveg alapján kell egy ilyen poszt legyen ahol vagy ő vagy senki alapon akart igazolni

  • infinite_red

   ha behúzzuk, akkor az idei nyár legbalfaszabb csapata nem a cselzi lesz a morata deal után, hanem mi. én ennek valahogy nem örülnék.

 • Schweinsteigerlin

  https://www.instagram.com/p/BW1ujXal2Tf/

  Ez valami sima felrevezetes mi?

 • Chestcontrol

  hamar vkp en pl egy renato sanchezel is kiegyeznek

  • reelbeba

   ö biztos nagyot lökne hozén az ajtó felé, de egymaga nem tudná kirúgatni szerintem

   • reelbeba

    vagy nemtom mi más okból merülne fel renátó

    • Harrari Ezra

     mer ő legalább megdugta Évit…Josénak meg csak kirúgatnia sikerült

  • MisterUnited7

   ha Matic és Sanches közt kell választani akkor egyértelműen előbbi. a portugál körül óriási volt a hype, aztán pont semmit sem mutatott a Bayernben.

   • stanley

    Sanchest maximum kölcsönbe vennénk.

    • MisterUnited7

     így is feleslegesnek érzem, arra ott van Pereira.

     • stanley

      Pereira egy AM, nem tudom miért fogunk rákényszeríteni egy CM-DM posztot. És ne kezdjük el a tavalyi példát hozni, mert kiestek lazán a La Ligából, lehet nem rajta múlt, de ez itt a PL lesz és egy top hármat célzó csapatról beszélünk.
      Egyébként nyilván legyen a keretben, kapjon lehetőséget, mert egyszerűen kevesen vagyunk ott középen.

     • MisterUnited7

      egy három személyes középpályán simán eltudom képzelni CM poszton. gyors, pörgős, tud presszingelni, ez elég érv, hogy legalább esélyt adjunk neki bizonyítani ezen a poszton.

      AM-ben jelenleg sokkal kevesebb esélyt látok a berobbanására, mégiscsak van oda egy Mikink és egy Matánk.. na most őket nem hinném, hogy Pereira miatt kiszedné a csapatból. esetleg szélen? ott még nem láttam játszani mondjuk.

     • stanley

      Az a kurva nagy baj ezzel a kerettel, hogy továbbra is nehezen vannak meg a posztok. Végre hátul ez nagyjából összeállt. Blind már nem lesz középhátvéd vagy Rojo sem bal már. Ez a baj a középpályán is. Ha nincs most DM, akkor Herrera nagyon sokat fog ott játszani, de akkor Pogba mellett nincsen társ. Pogba 4231-ben játszatása hátul meg nettó pazarlás. A 4231 a Rashford, Micki, Mata – Lukaku sor számára feküdne, de védekezésben nem tudnánk szerintem eleget hozni. Mert azért Pogba valóban nem védekezik úgy, ahogyan arra szükség lenne és 4 klasszik támadó mellett ez elengedhetetlen lenne.
      Nem tudom ebben a rendszer mikor fog ez összeállni normálisan, de én továbbra is a 433-at erőltetném, amiben elvitathatatlanul kell egy DM és akkor a Carrick,? – Herrera, Pogba, Fellaini, Pereira már talán működőképes lehet a középpályán. De, ha kiesik egy Herrera két-három hónapra, akkor nem tudom mit fogunk csinálni.

  • Yossuf_84

   Nehogy már egy 176cm 70kg-os, 18 éves embert hozzunk CDM posztra

   • stanley

    Kellene Carrick elé egy kezdő DM és a Pogba-Herrera kettős mögé egy padot is bíró, leginkább fiatal DM. Nagyon nem szabad ennyi középpályással nekifutni az idei szezonnak. Ebből óriási baj lesz, ha nem lépünk.

    • Rio

     McTominay szerintem ott lesz otodik-hatodik szamunak. Egy db vkp kene de nagyon.

     • Harrari Ezra

      Mekití eddig középcsatár volt, most elkezdtük fokozatosan visszahúzni, de azért messze van ő még attól, hogy akár beugrósként is komolyan vehető középpályás legyen

     • stanley

      Legalábbis ő is mindenképpen az AM kategória.

     • Rio

      Mar irtam, sztem iden o fog berobbanni a kicsik kozul.

 • Csinibob

  Megnézve az első 3 idei meccsünket szerintem elmondható, hogy fluidabb lett a támadósorunk. Sokan mondtuk, hogy Lukaku egy az egyben Ibra pótlása, de ami elment a svéd technikai tudásával, az bőven visszajött azzal, hogy Lukaku hajlandó területek nyitni. Nagy előnynek tartom ezt. Úgy néz ki, hogy kezd belerázódni a játékba, meccsről meccs jobb teljesítményt nyújt, és még véletlenül sem akar playmakerkedni. Ami tetszik még, hogy védekezésben eddig nem tűnik annyira lustának, mint Ibra, mert némi magasabb presszing is megjelent végre.

  Egyetértek azzal, hogy ez Micky szezonja lesz, iszonyúan élesnek tűnik, és látszólag már most nagyon rendben van a kémia közte és Lukaku között.

  Rashford nekem még mindig nem szélső, Walker simán levette a pályáról, szóval nagyon kellett az a helycsere Lingarddal az első félidő közepén. Ettől függetlenül jó látni, hogy mennyire lendületes, és nagyon akar.

  Herrera és Pogba is látványosan javul, szóval nagyon erős szezonkezdetben bízom.

  A védelem viszont aggasztó, mert a CB-k szerintem bizonytalanok egyelőre, nagyon nem érzik egymást, persze, úgy nehéz is, ha most keresi José a párokat. A látottak alapján Bailly – valaki lesz.

  FoMe nagykirály, Valencia hozza, amit tud. A baloldal viszont katasztrófa, nagyon keveset tesz hozzá, kell Shaw, mert Blindnek csak wingbackként van értelme, lassúnak tűnt, amiben benne lehet még a felkészülés is.

  • HarciasToni

   FoMe tenyleg jo volt az eddigi meccseken?

   • Csinibob

    Szerintem o is meccsről meccsről javult, csak nehogy idén is a padot koptassa.

 • Ruud
 • ferry883
  • Angus

   A nyár nagy kérdése: vajon ki a faszomat igazolunk a középpályára? :DD

   • Pite

    ha SAF még itt lenne azt mondanám, hogy vagy Martialból vagy Rashfordból farag egy jó vkp-t a mester, de mivel már nincs ezért passz 😀

    • Angus

     psycho nem is olyan régi kommentje igen tetszett, hogy mit csinálna az Sir Alex, ha még itt lenne: “semmi különöset, nyerné a bajnokságokat Zahákkal…”

 • Gyere_haza_Laja

  OFF: Fantasy league-ben hogy joinolok vissza a strendfordendes bajnokságba?

  • Pite

   Törlöd a system32-t a gépedről. Felgyorsul vele a masina és alapból beléptet minden ligába és 32 pluszpontról indulsz!

  • MrFer

   amúgy a válasz engem is érdekelne

 • fella

  perisic 48 millió fontért vagy matic 50 millió fontért? merthogy utóbbit pletykálják ma. én adom, haladjunk

  • Golf

   Perisic ennyiért semmiképpen sem. Matic is ennyiért eléggé nagy kérdőjel, de oké haladjunk.

  • fella

   hol van az én pszichó barátom amúgy :(((

  • stanley

   Megvárom még mrmojo “Atyaég” kommentjét.

  • Giggser

   Matic mellett senkit nem pletykálnak DMnek? Akárkit!?!?

   • fella

    nein

   • Pite

    Diert

  • Golf

   50-et nem szabad érte adni, keressünk akkor valami tehetséges, fiatal DM-et Pite doksijából. Nem hiszem el, hogy még senki nem küldte el Josénak.

   • fella

    de nekünk most (pl) tapasztalatra van szükségünk, nem egy újabb valakire, aki majd talán 3 év múlva jó játékos lesz meg stabil kezdő

    • Golf

     Jó de 50-ért? Az nagyon sok érte, pláne hogy eddig nekünk nem is akarták eladni, csak a Juve nem fizet érte ennyit. Kell, mert tényleg nagyon kell, de az ár irreális.

     • fella

      le van szarva. ha tényleg 3 játékos jön 4 helyett, akkor az a plusz-minusz pár misi tök mindegy

     • Golf

      Dehogy tökmindegy, egyszer meg kell állítani azt hogy minket fejős tehénnek néz mindenki. Nem hiszem el, hogy nincs elérhető normális középpályás. Minek fizetjük a scoutokat akkor?

  • fella

   közben levette a cikket a telegraph, a genyák

  • HarciasToni

   szanalom

  • Endy919

   Nem látok bele a géniuszotok fejébe , de azért kurvára nem mindegy , hogy vagy egy vonalszélsőt hozol , vagy egy DM-et.

   Vagy ha Perisicet viszitek akkor 3 védő , Maticcal meg maradna a 4-3-3?

   • fella

    azért nem arról van szó, hogy van 10 játékosunk és majd a 11. dönti el, hogy mit játszunk

    ha perisic jön, akkor támadásban lesz több opció, ha matic, akkor pedig a középpályán

    • Endy919

     De akkor is két külömböző posztról van szó és így nincs benne sok logika.

     Ha Matic meg pl Thiago Alcantara között lenne a hezitálás , hogy védekezőbb vagy támadóbbak legyetek akk megértem , de a Perisic Matic duóban akkor sem látom sehol a párhuzamot.

     • EZS

      mind a kettő jugoszláv

     • Endy919

      Meg zavarja őket a labda.

     • EZS

      na látod, van már kettő is.

     • Pite

      és még csúnyák is

  • Csinibob

   Ez a Matic dolog is irreális lett. A Chelsea szurkolók szerint sem egy labdazsonglőr, fejjel sem túl jó, mégis mi a tökömért kerül ennyibe? A rombolást jóval olcsóbban is meg lehetne oldani.

   • fella

    közvetlen riválistól
    bajnok kezdőjátékosa
    relative jó korban
    a pl egyik stabil legtapasztaltabb középső középpálysaként
    ezen a piacon
    ennyi

    • stanley

     Ha neki is szerencséje van, még benne lehet 6-7 év is. Igaz nagyobb lutri, mint egy Dier szerintem.

     • Csordás Adrián

      Amúgy Dier miért nem lutri? Pl tapasztalat és angol, de ezen kívül mitől lenne ő annyira jó, mi szólna mellette?

     • Angus

      Semmi, amilyen emberek itt nálunk középső köz. poszton fociztak a fénykorban, a cipőjüket nem pucolhatná, sem ő, sem mondjuk Matic, de hát ők vannak. Mondjuk Lukakuról sem hallottunk semmit, aztán jött. Lehet jön egy olyan ide is, akit a tök se gondolt volna.

    • Kuba

     És mi vesszük meg, az is felár, de ez van.

    • Csinibob

     ja, akinek nem kell
     Bakyoko érkezésével nem
     gyorsabb ő sem lesz
     ja
     euroban is sok lenne

  • Roleee_#JoseOUT

   egyik se

   • fella

    végülis chestcontorlnak bejött

    • Chestcontrol

     irjatok meg ki ne jojjon en majd hangoztatom 😂😂😂

  • Ruud

   Szerintem az a 3 annyit jelent, hogy jön Matic, meg Ibra marad.

   “According to Daily Express, Zlatan Ibrahimovic is to be offered a new Manchester United contract when he recovers from a serious knee injury, but the Swede will only re-join if the Red Devils achieve a strong set of results in the first half of the campaign.”

  • Tam

   Osztom Roli véleményét! Egyik sem kell!

  • Angus

   Eddig még szerintem nem írtam le a véleményem egyikről sem. Perisic 28 évesen jutott el erre a szintre? Szerintem nem, és valószínűleg nem is fog már. Kibaszott gyors, megmondom őszintén, párszor láttam játszani az Interben, a horvát csapatban többször. Jól keverget a szélen, beadni is tud szerintem, gólerősnek nem mondanám, simán jó lenne egy ilyen tag mondjuk a padra, vagy lazább meccseken, de a kezdőbe semmiképp.
   Maticnak is örülnék, de szerintem nála is lehetne jobbat találni. Én pl. Diert jobban favorizálom. Mondjuk ammenyien vagyunk középre, elférne mindkettő. Az árak annyira nem érdekelnek, hogy most Perisity 38 millió font vagy 52, nekem mindegy.

 • reelbeba

  Ez az aurier pletyka nem komoly, ugye?

  • Roleee_#JoseOUT

   mert? hiányzik még1 agysebész a csapatból.

 • MrFer

  Chicha -> WHU votemár?

 • Giggser

  Perejra András abban a tíz percében mit játszott?

  • Golf

   Jobbszélsőt. 🙂

   • Giggser

    Áhh, középre kérem őt!

  • dawos11

   én látok fantáziát ebben a gyerekben továbbra is. nem váltotta meg a világot, de jól mozog nagyon

   • Giggser

    biztos kifizetődött azért a kölcsönszerződés számára, én is bízom benne!

 • GENERATI

  remélem a poolból viszi a barca vmi agyament összegért Coutinhot de még így se adja le nekik a Lipcse Keitát 😀 akkor lenne csak sírás-rívás… btw nekünk egy vkp és tudjuk le az egész nyarat, jövő évre áttoljuk a szélső(hátvéd) kérdést, és duplázunk (nem, nem FA-Ligakupa 😀 )

 • Csordás Adrián

  Valaki elő tudja nekem túrni valahonnan azt a listát, ahol feltüntetik azon csatárok neveit akik Rooney mellett játszottak (vagy csak meghívót kaptak?) a válogatottba?

  • reelbeba

   Michael Owen
   Darius Vassell
   Jermain Defoe
   James Beattie
   Andy Johnson
   Darren Bent
   Francis Jeffers
   Peter Crouch
   David Nugent
   Dean Ashton
   Theo Walcott
   Emile Heskey
   Carlton Cole
   Gabriel Agbonlahor
   Andy Carroll
   Danny Welbeck
   Bobby Zamora
   Kevin Davies
   Jay Bothroyd
   Daniel Sturridge
   Harry Kane
   Rickie Lambert
   Marcus Rashford
   Charlie Austin
   Jamie Vardy
   Saido Berahino

   • reelbeba

    saját gyüjtés. szívesen 😉

    • Csordás Adrián

     Köszönöm uram!

    • fella

     alan smith!!!

   • Asimov

    +RvP
    Edit: Hülye vagyok

    • Roleee_#JoseOUT

     (válogatott)

     • Asimov

      (már észrevettem :))

   • Schweinsteigerlin

    Úristen mennyi fosadék játékos

   • Angus

    Jay Bothroyd :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • infinite_red

  lukakunak tényleg megy a kiscsapatok ellen, a nagyokat meg majd rash, miki, marci, mata intézik

 • Schweinsteigerlin

  Lindelof hasn’t done much so far in the US to suggest he is much of an upgrade on Jones or Smalling..

  Ogden summaja.

  • Pásztor László

   Egyelőre az is upgrade ha nem sérül le 1 hónap játék után 3 hónapra.

 • fella

  amúgy megkérdezték hoszét, hogy ki lesz a harmadik igazolása, és azt mondta, hogy nem mondja el, miközben woodward még mindig nem ment amerikába, ami valszleg azt is jelenti, hogy nagyban tárgyal

  • Pepoka

   vagy európában nyaral 😀

   • Rio

    Esetleg Azsia es az olcso nok fele vette az iranyt. Bar ot tuti lehuzzak azzal is 🙂

    • Pepoka

     Woody és olcsó egy mondatban? :O 😀

 • Achi

  Gyerekek, hát 2-0, Lukaku gól meg minden! Simán megnyerjük a bajnokságot idén. Vicceltem, szerintem kiesünk. (pozitívum, hogy nem 1-0 lett)

  • infinite_red

   ez igen

 • Tudom, negatív vagyok, de ez a shitty még nagyon a felkészülés elején tart, és nem is voltunk egyértelműen jobbak. Kapusposzton meg hátul rendben vagyunk, az már látszik, de több pozitívum nem jut eszembe a három meccs alapján.

  • fella

   azért lukakunál a két (nem éppen tap-in) gól és az a baszott nagy kapufa mindenképpen pozitívum, plusz azt olvasni, hogy rashford, lingard, miki és martial is kifejezetten jó formában van. én még egy meccset sem láttam, csak a hájlájct, ezt azok alapján meg a beszámolók alapján írom, aztán majd jól megcáfolsz

   • Hamarosan podkesztelünk, Lukakuról majd bővebben ott beszélnék (és megvárnám a Real-meccset), de amit a highlightson kívül mutat az kicsit aggasztó.

    • fella

     lehet, hogy hétvégén visszanézem ezt a hajnali meccset. szvsz lukakutól nem kell nagy megfejtést várni, nyissa szépen a területet, ne nagyon jöjjön vissza, induljon be a folyosókba, bármikor meg lehessen játszani kontrából, amúgy meg ne csináljon semmit, amihez nem ért

     ha megrúg kb annyi gólt, mint zlatan, de közben a körülötte játszók feljavulnak (ez mintha már most tettenérhető lenne), akkor tökéletes igazolás lesz arra, amire nekünk csatár kellett

     • Ez oké lehet ilyen szedett-vedett meg idény eleji védelmek ellen, de egy okosan játszó védő simán le fogja venni őt a pályáról.

     • fella

      ezt adom, a 15 centivel alacsonyabb és 25 kilóval könnyebb daley blind bármennyiszer játszott ellene lényegében minden egyes alkalommal oktatta lukakut, de – és ez a lényeg – baromi kevés olyan középsővédő van, mint blind, főleg a pl-ben (európa más tészta, ott lehetne baja, de a fizikuma meglepetés lesz a nem angol csapatoknak). lukakut pedig szerintem legelsősorban azért vettük, hogy kivégezze azokat az angol kis- és középcsapatokat, akiket zlatannal nem tudtunk.

     • reelbeba

      Így van, hozénak van két másik kjó csatár-opciója, okosan kell használni öket

     • reelbeba

      plusz ugye zlatan is visszatérhet

     • MUfurc

      Mint Blind tavaly..

    • Chestcontrol

     zlatan sem epp arrol volt hires h 90+percen at robotolt

  • Kuba

   Én is csak összefoglalókat néztem, az alapján viszont Miki éli ezt a csapatot elől, ami jó, mert őt tavaly nem tudtuk rendesen használni sokszor. Jó lenne nagyon ha a Lukaku/Martial/Rashford hármasból kettő mindig a pályán lenne, csak ezzel a 4312 vel még jobban az a gond, mint a 433-mal, hogy nincs senki a szélen, csak a szélsővédők.

  • stanley

   Az a durva, hogy egyik PL csapat sem áll jobban. A Poolnál is komoly gondok vannak védekezésben, az Arsenalnál szintén és Sanchez lehet távozik, A Manchester City védelem-középpálya óriási rizikó eddig, Chelsea kerete még mindig nagyon sovány. A Spurs egyben van, de nem otthon játszanak jövőre.

   • Yossuf_84

    Igen, a spurs esetében én is bízom abban, hogy jövőre “összenyomja” őket a Wembley.

   • Kuba

    Azt akarod mondani, hogy megint az lesz a bajnok aki a legkevésbé balfasz?

    • stanley

     A bajnokság ott fog eldőlni, hogy ki, meddig és mire viszi a nemzetközi kupákban. Ráadásul öt csapat megy a BL-be. Tavaly se a Pool, se a Chelsea nem játszott nemzetközi ligában. Sőt, nyugodtan kimondhatjuk, hogy az angol bajnokságot már az elmúlt években is azok nyerik, akik nem viszik kb. semmire Európában. Mi voltunk az utolsók, akik 2011-ben két fronton tudtunk alkotni.
     Írtam róla: http://stanleykubricksays.reblog.hu/angol-bl-gyoztestol-nem-kell-felnetek
     2012-ben a City kiesett a csoportban a BL-ben, bajnok lett, mi kiestünk a 16-ban, bajnokok lettünk 2013-ban, 2014-ben a City megint a 16 között esett ki Európában, bajnok lett, 2015-ben a Chelsea ment a nyolcaddöntőben a levesbe, bajnok lett, 2016-ban a Leicestert nem kell bemutatni és tavaly ugyanez, Chelsea nem ment Európában, bajnok lett. Na most kurva érdekes helyzet lesz ebből a szempontból.

     • Chestcontrol

      akkor iden a WHU nyeri?

     • stanley

      Poén vagy nem poén, te sem mondtad volna, hogy a Leicester bajnok lesz 2015-ben, ahogy senki sem. Fogalmam sincs mi fog történni, a PL top hatot nehezebb eltalálni sorrendben, mint az ötös lottót. Idén egyébként ez lehet a legjobb esélyünk a bajnoki címre.

     • akkor nézzük a másik 3 top bajnokság első 2 helyezett csapatát…az is 6 csapat:)

     • EZS

      Moyes Story örülne 🙂

     • United82

      Ezért nyer idén az arsenal ha megtartják Sanchezt 😀 Az EL-ben Wenger majd iwobykkal bohóckodik, PL-ben meg végig az alapcsapat.

     • stanley

      Nagyon meglepne, de nem tartom kizártnak. Az EL-t lehet félvállról fogják venni és lehet, hogy most éppen tavaszra lesznek jók, ha már nem kell Európában játszaniuk, viszont, ha mennek a második számú sorozatban sokáig, akkor erre szerintem nincs esély. Az biztos, hogy Sanchez azért kulcs ebben a dologban.

     • United82

      Engem a Leicester bajnoki címe után már semmi nem lepne meg 😀

     • A BL-csoportból is mindig továbbjutottak, majd pont egy gyengébb EL-csoportból esnének ki?

     • stanley

      Nem azt mondtam, hogy kiesnek a csoportból, de mondjuk 32-16 között kizúgnak. Elég tipikus angol jelenség lenne.

     • Chestcontrol

      sztem kiderul mert ha szar oszuk lesz es mondjuk 6 dik helyen telelnek akkor lehet h wenger mentoovnek megtartja az ELt mint mou

     • Rio

      Az “Arsenal” “tavasz” es “jok” relaciot meg sose irtak szerintem sehol 🙂

     • stanley

      Akkor csak nézd meg mi a szart műveltek az utolsó 1,5-2 hónapban most.

   • Chestcontrol

    a citynel inkabb en azt latom h egy fel csapatnyi uj arcot nehez lesz beepiteni.

    • stanley

     Nem az a lehetetlen szerintem, de ha kb. ifik vagy soha nem futott nyeretlen arcok a második számú szélsőhátvédeid és a Touré, Fernando, Fernandinho, Gundogan négyes a középpályád, hát nem tudom.

  • Harrari Ezra

   feltűnően gyorsabbak vagyunk, nekem ennyi jött át

  • dawos11

   igen, negatív vagy 😀

 • stanley

  24 csapatos lesz az Afrika Kupa és nyáron lesz. Viszlát Bailly probléma!

  • reelbeba

   Wat? Mikortól?

   • stanley

    2019.

  • Egyenlítő környékén, páratlan évben, nyáron megrendezni egy felhigított tornát, nem hiszem hogy ez jó döntés az afrikai foci jövőjét illetően.

   • reelbeba

    Klimatizált stadionokat kell épiteni, nagy ügy 😉

    • Kuba

     Afrikai mutyi?

   • stanley

    Nem látom az afrikai, ázsiai foci mitől fejlődne valaha is, vagyis mitől ugraná meg a komolyabb szintet. Maximum Kína, ahol annyi pénzt fognak beleinvesztálni, amennyit elképzelni sem lehet.
    Alapból hülyék, hogy kétévente rendezik a sorozatot.

 • stanley

  Na, bemutattuk a szürke csodát.

  • sipi

   kell!!
   edit: 90 juró, mégsem..

 • reelbeba

  Ha rasi így lövi a gólokat, akkor be kell paszírozni a csapatba minél többször. Az összefoglalók alapján miki is alapkezdö kell hogy legyen a szezon elején.

  • Yossuf_84

   Az elmúlt három meccs alapján, Lingard is.

  • fella

   a hajnali kezdő azért pár személycserével (bailly, mata) elég esélyesen a west ham elleni kezdő lesz. és igen, miki 10-esként óriási szezont futhat, nagyon ízlik neki az a sebesség, amivel a lingard, rashi, lukaku hármas közlekedik

   • reelbeba

    A reál elleni kezdöre mit tippelsz? Mer ugye ha lesz is új kápé, ott még nem fog játszani. Szal milyen felállásban, kik?

    • fella

     én sosem leszek népszerű azzal, hogy nem tartom totális zsákutcának a 4231-et, de egyébként azt… szvsz egy preszezon meccsen nem fogja betolni a hatvédős buszt, már csak azért sem, mert három meccsel biztosan előrébb fogunk tartani a felkészülésben.

     btw két nap múlva velük játszunk, utána erre könnyebb lesz következtetni.

     • reelbeba

      Ja, ennyire vagyok képben 🙁 szal kétszer játszunk a reállal

   • Pogba és Lukaku miért játszik végig még egy szaros felkészülési meccset is? Amúgy ja, szerintem is ez lesz a kezdő, a hátvédpárosokat próbálgatja még, de az eddig látottak alapján a Smalling-Bailly kettős fog kezdeni a szezon elején.

    • Yossuf_84

     Pont ezt akartam írni, hogy Pogba végtelen szezonja elkezdődött. 🙂

    • Yossuf_84

     Félek még ennek a fél szezonnak is nekimenni a Blind, Darmian LB párossal

     • stanley

      Nem az LB páros okozza a problémákat.

    • fella

     hát hogy legyen egybe 90 perc is a lábukban, következőre mások kapnak 90-et, szerintem ezzel nincs baj

     fura lenne ez a smalling-bailly, miután elmondta, hogy smallinggal nem lehet kontrára játszani, de egyébként látok rá esélyt én is. jones eddig nagyon vak ebben a preszezonban, lindelöfnek meg lehet még mélyvíz lenne

    • Rio

     Bold: Jones, Bailly

  • Krunyec

   Én nagyon nagy Rashford fan leszek ha így folytatódik.

  • Chestcontrol

   en nekem eros a gyanum h ket csatar lesz a palyan

 • Angus

  Lukaku az összefoglaló alapján elég beton volt. Csak így tovább, gólgép!

 • fella

  de kibaszott szép gólt lőtt lyukaku

  • fella

   ja és mindkét gól tipikusan olyan volt, amit hoszé-csapatok szoktak rúgni

  • reelbeba

   Szép volt. Egyébként neki a bal lába a jobb?

   • fella

    aha

 • stanley

  Nyilván erős lenne kimondani, hogy milyen posztra akarunk igazolni, hiszen, ha nem jönne össze vagy kényszerből kellene valakit igazolni az adott posztra, az nem lenne jó. Ugyanakkor jó lenne látni, hogy mi az elképzelés.

 • Golf

  José nagyon szeretne még egy embert.

  “If we manage to get one more player… I am not even crying for two but if we get one player as soon as possible (that would be great) because we can see the way Lindelof is in a team, you can see Lukaku is in a team.”

  • Tam

   Ezt meg is értem! Főleg mikor láttam, hogy egy 36 éves ember, meg egy marokkói fasz tette ki a középpályánkat

   • Chestcontrol

    fella belga. de valoszinu h mar a 3dik edzo ot preferalja annak oka van 😉😉😉

    • Tam

     Tudom, hogy belga de ha azt írom, akkor az másra is vonatkozhat 😀 Nem mintha nem lenne úgy is teljesen egyértelmű

    • vendég22

     valószínűleg az az oka, hogy ezek az edzők teljesen megőrültek 😉

  • stanley

   Én kettőt is!

   • Golf

    Az már az álom kategória, te is tudod. 🙂

 • MUfurc

  Azé’ nem lennék annak a kapusnak a helyében akinek egy labdára kell kiindulnia, miközben a mi Lukácsunk robog felé. Ederson is belátta jobb zavartan mellérepülni.

  • stanley

   Hiba volt kijönni, egyébként meg nyilván sikerült kiszorítania Lukakut, de ez nem zavart a belgát hála az égnek.

   • MUfurc

    Tartsa csak meg a jószokását az egész szezonban!

  • Ruud

   Nekem is ez jutott eszembe; mekkorát kapott volna, ha beleáll 😀

   • Chestcontrol

    lenyeg h pepnek olyan kapus kell aki a faszan porgeti a labdat

    • Yossuf_84

     és aki nem túl magas 🙂

 • Chestcontrol

  engem ez a fekete 9-19es csatar paros cole-yorkra emlekeztet 😂😂

  • Harrari Ezra

   nem rasszista ez egy kicsit? miért nem a Viduka-Kewell párosra? fehér csatárpáros az már smafu?

   • Chestcontrol

    miert ha a kaszinoban csak a pirosat jatszod a feketet nem akkor rasszista vagy? a viduka kewell paris nem triplazott pusztan azert

    • Harrari Ezra

     lukaku-rashford páros sem…de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a csatárteljesítményükhöz semmi köze a bőrszínnek

     • Chestcontrol

      pont azert irtam oda. a szamot is

     • Harrari Ezra

      meg a feketét is

     • Tam

      Szerintem semmi rasszista nem volt ebben. A fent említett úriemberek feketék voltak(most is azok), így nyilván ők jutnak eszébe egy Unitedesnek, nem pedig a Viduka-Kewell páros. Kár megint belemenni ebbe a rasszistás témába…

     • Harrari Ezra

      most összezavartál. legutóbb azt tanultam itt, hogy nem szabad kiemelni egy játékos bőrszínét, mint tulajdonságot.

     • Tam

      Egyébként rosszul fogalmaztam. Nem azért ők jutnak eszünkbe mert feketék, hanem mert elég meghatározó szerepet töltöttek be a klub életében 😀 nem mellesleg a bőrszínük pont megegyezik a Lukaku-Rashford pároséval, szóval eléggé adja magát az összehasonlítás.

      Btw felőlem bárki tolhatja a nigger, küszöb majom meg hasonló kifejezéseket, engem rohadtul nem érdekel 😀

     • Ruud

      Annyira szar arc dolog, amit tolsz es meg csak nem is vicces.

      Feltetlen szukseget erezted, hogy vissza hozd a topicot, igaz? Remelem jobb napod lett tole.

     • Harrari Ezra

      ilyen komoly dolgokkal sose viccelnek. de nem akarom visszahozni a topicot, hiszen nincs is topic

    • Tam

     Ezek pont piros számok 😀

   • Pepoka

    no offense: de már nem tudok dönteni, irónai v ennyire PC vagy?

  • stanley

   José felőlem rápöröghetne egy 4312-re. de Gea – Valencia, Bailly, Lindelöf, Darmian – Pogba, Herrera, ? – Micki – Rashford, Lukaku.

   • Chestcontrol

    remeljuk. nekem tetszik lukaku rashi kettos

   • Golf

    Az se lenne hülyeség. Mit nem adnék ebbe a felállásba egy támadni tudó szélsővédőért…

    • Chestcontrol

     valencia befutja mind a ket oldalt 😂😂😂😂

     • Golf

      A futással nincs is gond. 🙂

     • Chestcontrol

      a rossz beadasait osszeszedi a masik oldalon😂😂😂

    • stanley

     Ezzel probléma lesz 3421-ben, 433-ban és úgy általánosságban is. Az lehetne ennek a felállásnak a plusza alkotóeleme, hogy Micki faszán irányíthatna és Rashnek is jutna elég játékidő, sőt még Martialnak is. Mert három támadót kényelmesen lehetne rotálni, de a középpályára mindenképpen kell egy komolyan vehető játékos még.

     • Golf

      Félelmetes volt, amikor Herrera lement és beállt a Carrick-Fellaini páros. 🙂
      Nagyon kell oda valaki, minél előbb, bármi áron.

     • stanley

      Ha nem veszünk oda valakit, akkor el is áshatjuk magunkat.

   • Giggser

    És Martial Rashford alternatívájaként jönne az egyenletbe? Nem szeretném, ha leáldozna neki nálunk.

    • stanley

     Figyi, ha veszünk egy balszélsőt, ebből az elméletből úgy sem lesz semmi. De a helyzete Martialnak akkor sem lesz egyszerűbb.

     • Chestcontrol

      jelen allas szerint nem veszunk oda senkit. sztem tegyuk ossze a ket kezunket ha jon egy DM….

     • Giggser

      Ha tényleg jön balszélső akkor Martial végleg kiegészítő emberré válik, és egy év után lelép, ha többre vágyik. De tegyük fel, hogy balra már nem igazolunk, és ennyiben marad a támadószekció. Akkor is csak azt látom, hogy nincs meg a megfelelő pozíció számára a csapatban, elveszettnek tűnik. Most még abban reménykedem, hogy esetleg Lukakuval jól össze tudnak játszani, mert Rashforddal kb. ütik egymást, hacsaknem egyikük átmegy a másik oldalra.

     • stanley

      Én két középpályást vennék. 433-ban nem mondom, hogy rossz lenne egy fasza szélső, de a Micki, Mata, Rashford, Lingard, Martial ötös így is nagyon sok és még akkor is, ha nem klasszikus szélsők, nehezen van velük mit csinálni, hogy mindenki rendesen játsszon. Ellenben a középpályán négy emberünk van. Kár dobálózni Pereiraval meg Mensahval, négy komoly játékosunk van, akiből az egyik Carrick, a másik Fellaini. Még a csatár megszerzése indokolt is volt, de a középpályára nem tudom miért nem tudunk bezsákolni valakit. Nagyon remélem, hogy ebben lesz hamarosan előrelépés. Én adnám a Fabinho 40, Sanches egy év dealt is.

     • EZS

      40 évig szerintem nem fogja bírni Fabinho. (de csak mert nem fehér :D)

  • Nem lesz itt csatárpáros, Rashford a szélen játszott.

   • Yossuf_84

    Nekem is inkább tűnt 4231-nek, mint 4312-nek. Védekezésben pedig a 442.

 • Asimov

  • stanley

   Smalling úgy látom Jonesozott egyet, de amúgy elég jól tolta szerintem.

   • Rushmore

    ki adta a passzt Lukakunak?

    • stanley

     Pogba.

     • Chestcontrol

      nem volt csunya

     • Rushmore

      ez nem “cselezés” volt 😉

   • dawos11

    és Bailly is nyomott egy breaktáncot, de megúsztuk

 • Schweinsteigerlin
 • Giggser

  Jones tripla kapusba lövése iskolai grundfocira emlékeztetett, de nem baj. 😀

 • Golf

  Bold: Miki nagy szezonja lesz ez.

 • Rushmore

  nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez a City elég haloványan játszott… szóval király 😀

  • Gezu77

   Mindig jó latni, ha elpicsazzuk őket.

 • Rushmore

  a kapufa még jó hogy egyben maradt… 🙂

 • Golf

  A pool mezes srác kicsit eltévedt, nem? 🙂

 • Szólhatna valaki a digis szpíkernek hogy Resford, nem Rássford.

 • Rushmore

  tetszik a sor eddig 😀

 • Rushmore

  woow, azért ez szép volt!

  • Juhasz David

   ederson eddig jo city kapusnak bizonyul:D

   • Juhasz David

    Rashi 2-0

 • Juhasz David

  Lukaku bebaszta

  • Gezu77

   Annyira nem volt könnyű dolga, de szépen megoldotta.

 • Juhasz David

  Valaki esetleg tud fasza linket a leendő meccsre?

 • reelbeba

  egy jó kis 1-1, hozé?

  • infinite_red

   te is kelsz hajnalban?

   • reelbeba

    hát annyira azér nem

 • Freeezer89

  omg ezra, köszönöm ezt a posztot, imádtam minden mondatot! :*

 • 352 Vastulipán

  Aki Ròzsahegyen lakik meglesheti Rooneyt😛

 • Schweinsteigerlin
  • csakaMU

   Miiii? Ne már basszameg…

  • A_S1M0N

   Aztakurva… 🙁

  • lasi

   Ez nagyon kemény. Rohadt élet! :((

  • Pite

   Nagyon para. Legalabb lattam eloben meg. 🙁

  • Pásztor László

   Sztem hoax, egyelőre mindenki a TMz-re hivatkozik, ami egy pletykalap. Bár erősíti a dolgot, hogy ma lett volna Chris Cornell születésnapja.

   Elképesztően sajnálnám ha így érne véget a története, volt Chester sokkal lejjebb is, és túlélte. Mindenesetre még jobban örülök, hogy eljutottam a VOLT-ra.

   • Pite

    Mtv, Bbc es minden mas oldal is lehozta. Barcsak hoax lenne..

    • Pásztor László

     Amit én néztem, mind a TMZ-re hivatkozott. De lassan okosabbak leszünk.

  • bearking

   Hihetetlen.. 🙁 Régebben nagyon sokat hallgattam őket. De azt hozzátenném, hogy elég féreg dolog úgy megölni magad, hogy otthon vár 6 (vagy akár csak 1) gyerek, őket kell igazán sajnálni.

   • Pásztor László

    Amúgy ezt nem értem, mert mondjuk 12 évvel ezelőtt, amikor alkoholista és kabszerfuggo volt, még megérti az ember, de most nem.

    • Pite

     Chris halala tette elvileg teljesen padlora

     • Pásztor László

      Mike most erősítette meg Twitteren

   • clacka

    Egyrészt igazad van, másrészt viszont ha emögött (ahogy a kábszer- és alkoholproblémák mögött is) egyfajta beszívó fekete lyukként vagy örvényként az általa átélt gyerekkori molesztálása és az ebből fakadó és ezek szerint feldolgozatlan trauma áll, akkor messze nem ilyen egyszerű a képlet. Úgy néz ki, hogy szegényen se a család, se a művészi önkifejezés nem segített…:( Sajnálom, hogy senki nem érzékelte körülötte, hogy (megint) a szakadék szélén táncol, hiszen a tette már-már rituális tisztelgésnek tűnik a szintén öngyilkos barát felé 🙁

    • bearking

     Ez persze igaz, de ha gyereked van akkor érte fel kell áldoznod magad, mindent megtenni, hogy kilábalj ebből. De ha körülötte senkinek fel se tűnt, hogy baj van, nem tudtak róla, akkor a probléma kezelését sem kezdte meg, nem dolgozta fel rendesen ezt az egészet, csak lefojtotta, most meg feltört, de inkább eltitkolta és ez lett belőle. De nem akarok se konteózni amíg nem tudunk mindent, se ítélkezni fölötte meg ilyesmi, de ebben a helyzetben ez nekem mindenhogyan önző döntésnek tűnik. Ugyanakkor borzasztóan sajnálom, hogy így döntött. 🙁

     • stanley

      Senkit nem ítélnék meg. A legsúlyosabb démonok bennünk vannak. A popszakma pedig elképzelhetetlen súlyt tesz ezekre az emberekre, főleg, akik a frontvonalban vannak.
      Milyen komplexusokkal harcolhatott, ha sorra csinálta a gyerekeket? Egyszerűen elviszi a gépszíj ezeket az arcokat, a pia, az utazgatás, a drog. Nagyon sajnálom. Végtelenül szomorú ez az eset.

     • Alberti Róbert

      Ez igaz. Ki tudja ? Lehet hasonlóképpen cselekednénk, ha ugyanabban a helyzetben találnánk magunkat mint Chester. A nagy hírnév plusz az annál is nagyobb zseton láthatjuk mit tesz egyes emberekkel. Tényleg egy gyenge húzás ez az öngyilkosság, mert ez nem megoldás. Gondolhatott volna a gyerekeire. Náluk nagyobb támasza biztos hogy nem lett volna…

     • clacka

      Szép és becsülendő a hozzáállásod a gyerekneveléshez, de az emberek ennél sokkal gyarlóbbak, sokkal kisebb dolgokon is elbuknak:( Az öngyilkosság előtti állapot olyan szinten beszűkült állapot, hogy egy fekete lyuk ahhoz képest egy sunshine party a beachen…(

    • mrmojo

     nyilván endogén depresszióról van szó, amire a környezeti hatások rátesznek még egy lapáttal, önmagában ennél nagyobb trauma hatására sem lesz öngyilkos egy egészséges vki. nem mintha konkrétan tisztában lennék az életével, csak ha úgyis előkerült ezen a blogon, ki tudja miért

     • clacka

      Mi most persze utólag meg messziről nyilván könnyen mondunk okos dolgokat, de ő nyilvánvalóan nem volt lelkileg teljesen egészséges… Nekem ilyenkor az a hihetetlen, hogy senki semmit nem is sejtett vagy érzett meg ebből…

     • mrmojo

      hát ezt mondom, azt pedig többnyire meglepően nehéz egyébként észrevenni hogy vki ilyenre készül konkrétan

     • clacka

      Igen, csak azt gondolnám, hogy egy ilyen intenzív embernél és intenzív közegben ezeket a rezdüléseket jobban meglátják-megérzik egymásban, hiszen pl. részben együtt küzdenek a démonjaik ellen, amikor zenét írnak…

   • vendég22

    nagyon komoly problémáid lehetnek ha családos apaként ezt teszed

  • Pásztor László
  • Giggser

   Nem gondoltam, hogy egyszer is az életben a Live In Texast nem felspanolva, hanem szomorúan nézem. 🙁

 • stanley

  Ibra úgy edz, hogy nem értem minek jött Lukaku. 😀

 • stanley

  Baszd meg megint most tűnt fel egy címke. 😀

 • infinite_red

  ha 4 helyett 3 igazolás lesz, akkor az remélem egy középpályás lesz, szélre van 5 emberünk rashival együtt. verratti nem lenne rossz, csak kár, hogy raiola-fióka.

 • RedMark
 • RedMark

  Van egy olyan erzesem, hogy lindelof egy szezonnyi turelmet igenyel majd, jovore szabad szerintem rola erdemben nyilatkozni majd. Aztan meglatjuk.

 • RedMark

  Csicso a nyugat sonkainal

  • RedMark

   Buzi diszkosz

  • stanley

   Ez kicsit fáj. 🙁

   • Angus

    Nekem is, 40 gólokat rúgtunk az elmúlt években, de nem kellett…

 • Harrari Ezra
  • RedMark

   En ugy latom ez inkabb kb +20 😀

   • EZS

    legyen 18+ 😀

    • lasi

     papa, ha ez neked 18+, akkor te még nálam is sokkal öregebb vagy. :DDD

     • EZS

      nem néztem meg, úgy értem legyen inkább 18+! 😀

     • lasi

      pedig érdemes megnézni 😉

 • fellasz

  csicsa–>westham vótmá?

  • bedeabl

   kár érte mi is elhozhattuk volna

   • Rio

    Azert durvan rozsaszin koddel emlekszunk vissza ra, welbinhoval egyutt durvan pocsek volt mind a csapatjatekuk mind a helyzetkihasznalasuk. Kerdes, egy magafajta poacherallat mennyire illene bele mou taktikajaba. Kivancsi vagyok mit fejlodott.

    • Achi

     Nekem valahogy mindig az a srác marad, aki ha kell a seggével is bevágta. A kapuba. A labdát. Na értitek, szóval én bírtam őt, sajnálom, hogy ellenünk kell majd látnom.

     • reelbeba

      Szerintem a labda nélküli mozgását oktatták a péelben más csapatoknál

    • Mert most olyan jó a csapatjátékunk meg a helyzetkihasználásunk. Csicsó sebessége, hozzáállása, személyisége nekem hiányzik a csapatból, de majd visszavesszük 100 millióért ha a West Hamben lő 20 gólt.

  • Ruud

   Teszem is be fantasy-ben

 • reelbeba
 • Csordás Adrián

  Off:
  Moukrofon adások bevezető zenéjének címét ismeri valaki?

  • MrFer

   Manchester United calypso

   • Csordás Adrián

    Köszi!

 • Alberti Róbert
  • MrFer

   Van nekem is 🙂

  • Golf

   Hol lehet ilyen vállfát kapni, ami vízszintesen is megtartja a pólókat? Érdekelne egy tucat.

   • EZS

    csak fúj a szél, mint az állat! 😀

    • Alberti Róbert

     Megy a ventillátor 😀

 • Golf

  Megvettük már? 🙂

  • Fish08

   Sőt már el is adtuk

   • Golf

    Nyáron a fő kérdés a megvettük már, szeptembertől meg jöhet a kirúgták már! 🙂

   • Golf

    Teljesen elfogadhatatlan, hogy tizenkettedikek vagyunk, meddig tűri ezt a vezetőség?

 • bearking

  http://www.independent.co.uk/sport/football/transfers/manchester-united-transfer-news-serge-aurier-25m-fabinho-monaco-turn-attention-a7850801.html
  Elég fura lenne, ha van bármi valóságalap. Nem értem miért néztük volna jobbekknek Fabinhot.. Bár amekkora féreg Aurier tökéletes Csozé spíler lenne. Ennyi pénzért meg jó business is. Franc se tudja Valencia meddig tudja ilyen szinten nyomatni. Úgyhogy én szerintem örülnék neki.

  • fella

   há mer az a posztja

   • bearking

    Persze, csak senkit nem érdekelt amíg a posztjáról nem rakták be középre. Nekünk meg cm kell nem rb, de amúgy full logikus jobbekkbe szerződtetni Fabinhot.

    • fella

     valahol olvastam olyat, hogy jövőre inkább jobbhátvédként játszana, mert úgy több esélye van bekerülni a vb-keretbe

     • bearking

      Nyugodtan, csak azt ne nálunk tegye lehetőleg. 😀

   • infinite_red

    vót tavaly

 • Schweinsteigerlin

  Köszi az írást! Érték.

 • Ruud

  According to Kicker, Wolfsburg are negotiating with Manchester United to bring in Anthony Martial on a loan deal.

  • fella

   ezt szerintem úgy kell elképzelni kb, hogy

   Wolfsburg: “Can we get Martial on loan?”
   MUFC: “No.”

   • Ruud

    Ha jon Perisic, en elengednem egy evre, hogy legyen fix kezdo.

    • fella

     én nem, mert akkor ugyanúgy csak egy balszélső lenne a keretben, aki ráadásul még be sem illeszkedett

     • mrmojo

      Aki ráadásul perisic

     • fella

      ráadásul

     • Ruud

      Hogy erted, hogy beilleszkedett? Vagy Martial mar beilleszkedett?

     • fella

      martial mégiscsak itt van már két éve. szerintem ha rendet rak a fejében kurva jó játékosa lehet josénak. nekem van egy teóriám azzal kapcsolatban, hogy zlatan őt nyomta agyon itt a legjobban (kezdve a mezes sztoritól), szóval sokkal-sokkal jobb martialt várok idén

     • Ruud

      En kulonosebben nem vagyok oda erte, de bajom sincs vele. Szerintem siman jot tehetne neki 1 ev a Wolfsburgban, plane ha igazolunk valakit oda.

      Mindenesetre szerintem ha marad, akkor ez a szezon az utolso lehetoseg.

     • György Márk

      Szerintem alapvetően a Mourinho-féle játékfelfogás nem tetszik neki. Mintha van Gaal alatt könnyebben beleillet volna a taktikába. Persze lehet ez csak egy felületes megérzés.

    • stanley

     Óriási hülyeség lenne. Egy 70 millás játékost kölcsönöztetni. Főleg, amikor tud játszani csatárt, meg jobbszélsőt is tudna, de még árnyékéket is.

     • Ruud

      Valoszinu az en szememmel van a baj – de eddig nekem Martial nagyon keves.

     • stanley

      Akkor Lingard mi?

     • Ruud

      Elsosorban sajat neveles. Volt is kolcsonben parszor.

      Nem mondom, hogy jobb mint Martial – plane tehetsegesebb; viszont en mindig azt latom, hogy hajt a palyan ahogy bir es ez szimpatikus. Mindamellett, hogy a stilusatol herotot kapok 🙂

     • Ruud

      Amúgy most próbáltam utána nézni, úgy látom a válogatottból is kikerült. Gondolom szeretne menni a VB-re jövőre; ezért is gondolom, hogy talán nem óriási hülyeség, amit írtam.

  • mrmojo

   Klubvezetői körökben vmi komoly anyag jár, ezek majdnem kiestek tavaly, óriási

  • Schweinsteigerlin

   Nem is emlékszem mikor jártunk mi jól kölcsönadással az elmúlt 10 évben mondjuk. Pogbát leszámítva…

   • Ruud

    Szerintem azzal sem jarunk jobban, ha ul meg egy evet a padon.

    • fella

     idén a padon ült?

     • Ruud

      OK, bocs – nem akarok senkit felbosziteni 😀

      Hat sokat ult a padon; ha jatszott, akkor meg sokszor lecsereltek. Pedig volt jopar serultunk.

      Szerintem ez 60 (80) millioert nagyon keves. Meg a mutatott jatek is.

     • fella

      én sem vagyok marci fanboy, simán valid ötletnek gondolom, hogy hoznánk valakit a posztjára, de még nem írnám le

     • Ruud

      En sem irtam, csak azt, hogy lehet nem lenne a kolcson akkora hulyeseg 🙂

     • fella

      ahhoz viszont szerintem túlságosan is “senior” player már, meg annyira rossz szezonja messze nem volt. mikor egy már befutott, jegyzett játékos megy kölcsönbe annak sosincs jó vége

     • Ruud

      Cuadrado?

     • fella

      cuadrado életúját nem is nagyon tudom követni, de azért martialtól kicsit sikeresebb pályafutást remélek.

      cuadrado amúgy nem cselszi flopból lett juve játékos úgy, hogy először kölcsönbe ment oda? szal nem is az “anyaklubnál” futott be

     • Ruud

      Emlekeim szerint kb ez volt vele a helyzet a Chelseanel, mint nalunk Marcival; aki amugy szvsz nem futott meg be.

     • fella

      de végül a juvénál ragadt, ahova lepasszolták, marcival meg nem ez a cél 😀

     • Ruud

      Szeretnenek sokan ugy ottragadni valahol, hogy bajnoksagokat nyer meg BL dontot jatszik kozben 🙂

     • dawos11

      nemár srácok, hatalmas potenciál van a srácban.. az elmúlt szezonban ibrával látványosan nem jöttek ki jól + a magánéletbeli problémák miatt nem volt az igazi, de idén toppon lesz figyeljétek meg 😉

     • Ruud

      Legyen igy! 🙂

    • Schweinsteigerlin

     Ja ez már el van könyelve, hogy padozik idén? 😀

     • infinite_red

      a miki- rash- marci hármasnak játszania kell

     • Ruud

      Josenal, Lukaku mellett?

     • infinite_red

      a pályán

     • Ruud

      Wow, ja akkor már értem 🙂

 • stanley

  http://hosszabbitas.hu/foci/ezt-a-leshatart-inzaghi-is-imadna
  Ma is meg lettünk dicsérve! Még mindig van eladó Leshatár magazin a Digital Standon! 😉

  • A múltkoriban beszélgettünk itt a focistatisztikákról, a statos írást (a második asszem) érdemes elolvasnia mindenkinek.

   • beabeatbob

    Raadasul a cikk iroinak egyike huseges SE olvaso!

    • Pite

     én is megverném néha bobot szívesen, ha ez valakit érdekel. De csak amikor hülye 😀

     • beabeatbob

   • stanley

    Megkönnyeztem én is. 🙂

    • Remélem, az xG-t kicsit átértékelted.

     • stanley

      Csak annyira, hogy nyugodtan használjam most is. Az xG-vel eddig sem az általad felhozott kritikák voltak a problémák. Illetve továbbra is fontos mutató és elég nyilvánvalóan elérhető.

   • Angus

    Megkérdezném, hogy mi az oka annak, hogy mostanság ennyire aktív vagy? Régen szinte havi egyszer ha hozzászóltál.

    • Posztolni is többet fogok. Már nem éjszakában dolgozom. Sőt, egyáltalán nem dolgozom.

     • Angus

      Hát az óriási. És miért nem dolgozol?

     • Angus

      Ha jól rémlik te (is) a külföldön élők táborába tartozol.

     • Ahogy az angol mondaná, I’m between jobs.

 • Csinibob

  Akinek van kedve scoutkodni, nézze már vissza a Callegari gyereket a PSG-Roma meccsen. A tavalyi felkészülés óta nem láttam tőle semmit, akkor fasza kis Carrick utódnak tűnt. Köszi 😀

 • bearking

  http://www.telegraph.co.uk/football/2017/07/20/jose-mourinho-insists-man-utd-will-not-held-ransom-transfer/
  Ez remélem egy fakkot jelent az internek. Nagyon úgy fest, hogy perisic így offos.

  • stanley

   Amúgy át fog alakulni valamilyen szinten a piac. Ezek a kölcsönbe adogatások szerintem nagyon be fognak indulni, főleg az okosabb kluboknál. Senki nem akar kicsengetni akár 2-3 játékosért is 40-50-60 misit/player egy nyáron. Kurva érdekes irányba fog menni ez az egész. Tehát azért látszik, hogy mi sem vagyunk annyira balgák, hogy 55 millákért akarjuk most megvenni egy 28 éves középszert.

   • fella

    nem akarunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem is fogunk. még ne kiabáld el

    • stanley

     Őszintén meglepne egy 40+ feletti transzfer valami Renato Sanches/Perisic-féle arcért.

     • stanley

      Nyilván egy Dier 60 nem lepne meg, de az a validálható kategória bőven.

     • mrmojo

      Atyaég

     • stanley

      Fabinho 40-ért talán jobb lenne, de ennyi. Amikor Keitáért 70-et akar a Lipcse, akkor nem tudom mit hüledezel?

     • mrmojo

      Keitáért nem 70et akar a lipcse, hanem nem fogják eladni ezért visszadobják az akkora ajánlatokat is

   • Ruud

    Remelem igazad lesz.

    Amugy kurva gaz, hogy pont Jozsi sir az osszegek miatt, mikozben a Joisten penzet vertuk el az elmult evekben – az O vilagrekordjaval egyutt.

    • fella

     “Amugy kurva gaz, hogy pont Jozsi sir az osszegek miatt, mikozben a
     Joisten penzet vertuk el az elmult evekben – az O vilagrekordjaval
     egyutt.”

     Pogbán – aki mai árakon baromira jó üzlet volt visszagondolva – és Lukakun kívül kifejezetten jó áron igazolt eddig Mourinho. és amúgy ha elolvasod, hogy pontosan mit mondott, akkor kicsit érhetőbbé válik: nem az a baja, hogy a klasszisok drágák, hanem az, hogy a középszerű játékosok is klasszis-árban vannak. a “sír” pedig megintcsak torzító megfogalmazás; újságírói kérdésre válaszolt.

     • Ruud

      Fenntartom, amit irtam. Illetve azt hiszem, megertettem, amit Jozsi nyilatkozott.

      Ha o vilagklasszis(nak velt) jatekosokert szivesen fizet 100 (130) milliot, akkor ne raklamaljon, hogy az Inter le akarja rantani a ‘kozepes’-nek titulalt jatekosert 50 misire. Vicc ez a pali.

      Pogba meg hany vilagklasszis assistot adott, 4-et?

      Bocs, de azt, hogy megeri, meg social media, meg bevetel; ezeket most ne keverjuk ide, Jozsi sem tette.

     • fella

      ha szerinted pogba = social media, akkor ezt a beszélgetést inkább ne folytassuk

     • Ruud

      Szerintem nem irtam ezt. Csak ugye a kurvasok penzt amit rakoltottunk, azt ezzel szoktuk vedeni. Nem?

     • fella

      nem, azt azzal szoktuk, hogy azt a világ potenciálisan legjobb, de addig mutatott teljesítménye alapján is egyik legjobb középső középpályását vettük meg, 23 éves korában, hosszútávú szerződésből. pogbánál a marketkingpotenciál csak grátisz, ő futballistaként is megérte azt a pénzt

    • reelbeba

     Oké, credit to hozé, az ö tavalyi igazolásai kábé rendben vannak, de amit latyak müvelt, azért én élete végéig egy kambodzsai fegyházban nádat vágatnék vele

     • stanley

      Lajosnál is csak Di María volt durva.
      Rojo ahhoz képest nem volt pénz, Schneiderlin se, Schweinsteiger se, Blind se, Herrera se. Falcao is jöhetett volna 50 misiért vagy három évre aláírva.

     • Rio

      Schweini es Falcao fizetese irrealis volt a teljesitmenyukhoz kepest, mindkettot flopnak mondanam. Rojo meg eddig inkabb volt nem jo, mint jo, az elmult fel ev miatt mosolygunk, ha ra gondolunk, a friss emlek mindig csalfa.

     • fella

      egy vb-döntőt játszó védőért 16 millió font nem félelmetes.

      szerintem fellaini, mata, shaw, di maria, martial és lukaku jött egyértelműen áron felül posztfergie, de a francia meg a belga még jusztifikálhatja az árát pogbához hasonlóan

     • mrmojo

      Di maria teljesen reális áron jött, a real legjobb játékosa vt abban a szezonban, világklasszis, azt sajnálom hogy nem sikerült jól használni

     • fella

      belegondolva amúgy az általam felsoroltak mindegyikének védhető az ára, de azért a reális fölött van valamivel

     • mrmojo

      Fella és luka ára sztem megvételük pillanatában nem állta meg a helyét

     • fella

      fella a pl egyik legnagyobb fegyvere volt és deadline day-en jött, de kb 25ért lett volna reális. szerintem lukaku is védhető, bár nyilván én is sokallom

     • mrmojo

      Fella release clause-ja 2 hónappal korábban 5-6 milkával kevesebb vt mint amennyiért vettük egy olyan posztra amire teljesen alkalmatlan -tekintve hogy nem futballista- ezt nem fogod megfilozofálni nekem

     • reelbeba

      Plusz depay, illetve flacao, valdes, svejni, ezeknek fizettünk gecisok pézt fizuban. Gondolj már bele, mindenki rajtunk röhögött, egy szemétbányát csinált a csapatból

     • stanley

      Depay mindenképpen flop volt, de ki láthatta? Most őszintén.

     • reelbeba

      Sztenli, én azt mondom egy-egy flop per tw belefér. De ennyi? Majd’ az összes? Vagy kiöregedett játékosokat hozott, akiket nem tudott használni, vagy középszereket, akiket nem tudott használni, vagy éppen a blgyöztes dimariát, akit nem tudott használni. Herrerának, rojónak messze, de még szerintem blindnek is a legjobb szezonja hozé alatt volt

     • fella

      plusz cc 20 misi a legnagyobb holland tehetségért azért nem volt olyan veszélyes

     • fella

      várj, most az elszállt összegek elszálltságáról vagy lajos botrányos keretmenedzséléséről beszélgetünk? utóbbival nem tudnék jobban egyetérteni, nyilván.

      a fizu megint más, azokban tényleg az egyik főkolomplos a united, de az általad most felhozottaknál a vételárral (vagy annak hiányával) volt a legkisebb baj

     • reelbeba

      Latyak elvert 300 millát igazolásokra. Ugyanez idö alatt a(z általad említett) reál kevesebb mint a felét költötte. (Nyertek két béelt, mi egy fakupát, lényegtelen) De szerintem a barca és a bayern is kevesebb pézt szórt mint latyak. Talán a sziti többet, mert ök még nálunk is faszabbul költenek (igaz nekik leesett egy bajnoki cím is közben)

     • fella

      latyak 300 millájába azért kalkuláld bele, hogy nem nagyon volt más választása, mint igazolni, annyira le volt amortizálva a moyes csapat. szóval az a 300 milla (ha úgy nézed 150/nyár vagy 75/tw) önmagában nem lett volna katasztrófa, ha jó játékosokra költi.

      a 150/nyár amúgy tényleg nem annyira durva, a cselszi már most itt tart pl, és 3 játékost vettek, míg lajcsi 5-6-ot.

      én tartom, hogy nem fizetünk félelmetesen elrugaszkodott pénzeket egyes játékosokért, a baj inkább az, hogy josé előtt össze-vissza igazolt a klub.

     • Csordás Adrián

      Kevésnek sem lehet mondani, mert Schweinin kívül a többieknél mind benne volt hogy lufi lesz, nem bizonyítottak korábban top csapatban.

     • stanley

      Ezt kb. úgy mondod, mintha ez már meg lett volna írva a csillagokban, hogy miként fognak teljesíteni.
      Mellesleg itt van Rojo, Darmian, Blind, Herrera, Martial és valószínűleg Schweinsteiger és Schneiderlin is itt lenne, ha nem José lenne az edző.
      Szóval ne haragudj, de ez kb. az az elmélkedés szint, hogy CR-ben, Valenciában, Rooneyban, Vidicben és Evrában is benne volt a flop szint.

     • Csordás Adrián

      Ezek a hozzunk középcsapatokból az elmúlt szezon legjobbjait sok millióért típusú igazolások maradjanak meg a Poolnak. Ezen az úton lehet középcsapattá válni. Sajnos az utóbbi években olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem engedhetjük meg az ilyen igazolásokat, kész játékosokra van szükségünk.

     • reelbeba

      Eladott játékosokat akiket meg kellett volna tartani, és leigazolt egy komplett csapatot, akik már vagy nincsenek is itt, vagy nem first choice plaják. Ezen nem lehet szépíteni, ez egy gecinagy bukó

     • Csinibob

      Mellesleg RVP nem vágta be a káposztát, Nani kb. semmi, Chichának volt 1 erős éve. Blackették meg baromi nagy LOL, ahogy Januzajt is el kellett volna pattintani.

  • reelbeba

   (Az a poén, hogy pont a united managere mondja ezt, mintha nem pont mi inflálnánk az árakat az agyatlan költekezésünkkel)