Nincs apelláta – Folytatódik a Premier League

Elérkeztünk egy olyan hétvégéhez, amikor a csapat előtt újra ott áll annak az esélye, hogy a riválisok esetleges botlásával egy kicsit közelebb tudjon kerülni a második pozíció bebiztosításához a tabellán. Ugyanis a Wenger fiúk a rettenthetetlen Burnley otthonába látogatnak, míg a forduló során egy Liverpool-Chelsea rangadót is rendeznek majd a hétvégén. A mi szombat délutánunkon a Brighton & Hove Albion legyűrése pedig maximálisan a kötelező kategóriába tartozik, de egyáltalán nem futhatunk ki nagy mellénnyel a gyepre.

A Brighton ugyanis mindössze 13 gólt kapott 12 forduló alatt, kevesebbet, mint a Liverpool vagy az Arsenal. Chris Hughton tizenegye így valószínűleg körmeszakadtáig védi majd a döntetlent, esetleg egy kontrából vagy pontrúgásból igyekszik majd betalálni. A mérkőzésen külön szemmel kell majd tartani Glenn Murray-t, aki 34 éve ellenére is négy találatot vállalt a csapat eddigi góljaiból, ráadásul éppen most kezdett beindulni a támadó. Továbbá érdemes még figyelni a PSV-től érkezett Davy Propper-re és Pascal Gross német árnyékékre is. A gárda azonban a 18. helyen szerepel a ligában a kaput találó lövések közül, és ha azt nézzük, hogy 33 kísérletből mennyi gólt sikerült szerezni, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy egy viszonylag hatékony együttesről beszélhetünk. Az eddig megszerzett 16 pont és a jelenleg elfoglalt 9. hely ugyanis egyelőre nagyon kényelmes a Brighton számára.

A kedvenceink feladata azonban éppen az lesz, hogy ne etessük a sirályokat, ne hagyjunk nekik esélyt arra, hogy elhiggyék, van keresnivalójuk az Old Traffordon. A Basel elleni vereség pedig közel sem szabad, hogy kedvét szegje a Pogba vezette egyletnek, hiszen Bailly és Jones mellett a kisebb műtéten átesett Carrick nem vethető be. Abban nagyon bízunk, hogy az angol középpályás minél hamarabb felépül és egészséges lesz, hiszen még ebben az idényben is jó szolgálatára lehet az olykor foghíjas középpályának. Jones esetében pedig a rejtélyes sérülés hosszabb elhúzódását lenne jó elkerülni. Mindettől függetlenül nyugodtan mondhatjuk, hogy gyakorlatilag teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek. Mourinho pedig újra felteheti a BL mérkőzésen hiányzó játékosokat a pályára.

A hét legérdekesebb kis színese még talán az volt, melyben José beszél Fellaini szerződéshosszabbításáról és már-már fohászkodva udvarol a klub minden szereplőjének a deal meghosszabbítása érdekében. Ezen rövid információról a manutd.com weboldal külön írásban is beszámolt.

Mindezek mellett a Premier League hétvégi mérkőzésein számos LMBT kampányelemmel készülnek a csapatok a ligában, így jobb, ha az erre érzékenyek már előre felkészülnek a rainbow délutánra és a péntek esti szivárványozás folytatására.

Ezen érdekességeket követően mi már semmi mást nem kívánhatunk, csak azt, hogy a mérkőzés végén a Belgától jól megtanult üzenetekkel próbáljon mentegetőzni a rivális edzője, amíg mi örömtáncot lejtünk otthonainkban és kocsmáinkban:

„…de egy arra szálló sirály tarkóján megpattant és beesett a kapuba. Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani.”

Vigyázz, a sirály hamis!