Izgalom vagy továbbjutás?

…vagy esetleg pocsék produkció egy dögunalmas döntetlennel párosítva? Igazából mindegyikre nagyjából éppen ugyanannyi a sansz, különösen csapongó idei teljesítményünk tükrében meg aztán főleg. Kommentfogó a Leverkusen elleni BL-meccs elé.

lev_utd

Csak hogy némileg kifejtsük a címben ízlelgetett dilemmát, a felállás nagyon egyszerű: ha megverjük idegenben az örök másodikokat (találós kérdés: hányadik helyen állnak jelenleg a Bundesligában a gyógyszergyáriak?), akkor jó eséllyel a csoportelsőséget is bebiztosítjuk (de a továbbjutást mindenképpen), ha viszont kikapunk, akkor könnyen lemondhatunk erről, ráadásul a továbbjutásért is kemény meccset kell majd vívnunk az ukrobrazil kompániával. A döntetlen értelemszerűen valahova a két felvázolt szcenárió közé hajít bennünket, de ez kevésbé izgalmas, úgyhogy egyelőre nem kezdünk vad számolgatásba.

Ez utóbbit meghagyjuk inkább Moyesnak, akinek jelenleg épp a bevethető belső középpályások száma okozhat komoly fejtörést. Cleverley szinte biztosan kezd majd, ám hogy ki lehet a párja, az hatalmas kérdőjel. A legnagyobb eséllyel talán Giggs pályázik a kezdőbéli tagságra, Carrick ugyanis sérült, Fellaini legutóbbi akciója után eltiltását élvezi, Jones épp hogy csak elkezdett edzésbe állni, a jó öreg Fletcher pedig egyelőre még mindig az ifjoncok között keresi az első csapathoz visszavezető létra első fokát. Meg mintha még lenne valaki, de ha esetleg így is van, bizonyára szóra sem érdemes.

A fentieken túl elöl van Persie, hátul Vidics nélkül kellene valami értékelhető produkciót letenni az asztalra, azt pedig erősen valószínűtlennek tartjuk, hogy a Bayer képes lesz még egy olyan pocsék meccset produkálni, mint az Old Traffordon, így a 4-2 – bármennyire is fáj – ezúttal nagyobb eséllyel néz ki nekik, mint számukra.

Szívesen tévednénk persze – azt pedig még jobban szeretnénk, ha a kommentek között megmondanátok, miért is fogunk.