Kettős vendéglátás

Ferguson után még mindig nem szoktuk meg teljesen, minden esetre tovább szaporodnak az „első…” jellegű mérföldkövek David Moyes listáján: most éppen annak örülhetünk (?), hogy menedzserünk első alkalommal nézhet szembe a United padjáról volt csapatával, az Evertonnal. Beharangozó.

utd_eve

Lassan egy hónapja már annak, hogy legutóbb hazai pályán játszhattunk: ekkor arattuk az Arsenal elleni emlékezetes győzelmünket. Mindez egyben tehát azt is jelenti, hogy újabb nehéz összecsapás vár ránk az Old Traffordon: a liverpooli kékek hozzánk hasonlóan jó régen, szinte napra pontosan két hónapja kaptak ki utoljára a bajnokságban, a Stoke ellen aratott 4-0-s győzelmük a legutóbbi fordulóban pedig nem azt mutatja, hogy most szeretnék befejezni sikeres szériájukat Martinezék.

Nekünk mégis van egy olyan érzésünk, hogy ez most fog megtörténni. Nem csak azért, mert ha valaki, hát Moyes biztosan tudja, miként lehet megverni az Evertont, vagy mert több mint 20 éve nem nyertek bajnokit a mi stadionunkban. Sokkal inkább azáltal, hogy egyik legfőbb mumusunk, Fellaini végre nem az ő térfelükön villogtatja séróját. Mondjuk a miénken se nagyon, de ennyi haszon még mindig százszorta jobb a menetrendszerűen szállított szopóágnál.

A vendégeknél valószínűleg nem lesz Baines sem, nálunk viszont a nyilatkozatok alapján könnyen visszatérhet van Persie – igaz, örömünk azért nem lehet teljes, hiszen nem elég Carrick sérülése, vasárnapi sárgájának köszönhetően (mely már az ötödik volt) Jonest is kénytelenek leszünk nélkülözni, így némi félelemmel várjuk, miféle középpályát állít majd fel Moyes az esti találkozóra. Bár mintha már hozzászoktunk volna ehhez az érzéshez az elmúlt két évben.

…a Lukaku-mesterhármasokhoz minden esetre nem szeretnénk.

lukaku_everton