Mióta az Arsenal utoljára nyert valamit…

trophyroomAzóta eltelt 8 év, 8 hónap és 21 nap, ami rohadtul sok, mégsem váltottak managert. A Wenger iránti bizalom ágyús körökben úgy tűnik töretlen, pedig az elmútnyócévben egy komplett Arsenal-rajongó generáció nőtt fel úgy, hogy nem látták kedvenceiket semmilyen kupát emelgetni. Bizony, utoljára még a féreg Patrick Vieira emelthette magasba az FA Kupát, 2005 májusában. Aki látta azt a meccset, az biztosan emlékszik rá: a Manchester United végig támadott, Wengerék első kapuralövésüket a hosszabbításban mutatták be, de tartották a gólnélküli döntetlent, és a büntetőpárjbajban Scholes kihagyott tizijének köszönhetően végül ők örülhettek. De keserű győzelemnek bizonyult ez a nem megérdemelt kupa, hiszen azóta el van átkozva az Arsenal. Hogy meddig lesz ez a győzelem az utolsó trófea, az a jövő zenéje (nem idén), mindenesetre találtunk egy fasza weboldalt, így tudjuk, mi minden történt azóta, mióta az Arsenal utoljára nyert valamit…

…a kupát emelgető Vieira három különböző csapattal 7 trófeát nyert, majd visszavonult.

…elköltöttek 227,5 millió fontot játékosok igazolására.

 

Arséne Wenger 63,5 millió fontot kapott fizetésként.

 

…a Juventus bajnokságot nyert, majd kizárták a csapatot, de feljutottak, és nyertek két bajnokságot.

 

…az Arsenaltól eladott emberek összesen 56 trófeát nyertek.wenger esés

…a Chelsea kilencszer váltott managert, de közben nyertek 12 trófeát.

 

…a Manchester United nyert tizennégyet.

 

…a Birmingham City háromszor esett ki, kétszer jutott fel, de még ők is nyertek egy trófeát. Az Arsenal ellen.Arsenal-v-Birmingham-City-007

Guardiola abbahagyta az aktív játékot, majd edző lett, és nyert 16 trófeát a Barcelonával. Ezután pihent egy évet, majd visszatért, és a Bayern Münchennel már két megnyert címnél tart.

 

…megszületett a twitter, jelenleg több mint 500 millió felhasználóval üzemel. #sincearsenallastwinatrophy

 

Nemanja Vidic a Manchester Unitedhez igazolt, megházasodott, született három gyereke, és idén csapatkapitányként bejelentette, hogy szezon végén távozik. Amúgy nyert 15 trófeát.

 

…egy másik Nemanja, Matic a Chelsea-be igazolt, nyert egy trófeát, majd megvette őt a Benfica ahol szintén nyert egy címet, és most visszaigazolt Londonba.

 

Roberto Martinez játékosként trófeát nyert a Swansea csapatával, majd ugyanott managerként egy újabbat, sőt azóta a Wigannel még egyet.martinez ünnepel

…a Swansea játszott a negyed-, a harmad- és a másodosztályban, valamint a Premier League-ben is. Tavaly ők is nyertek egy trófeát.

 

Paul Scholes nyert három bajnoki címet, visszavonult, majd visszatért, nyert még egyet és újra visszavonult.

 

Zlatan Ibrahimovic játszott a Juventusban, az Interben, a Barcelonában, a Milanban és a PSG-ben. Klubjai 155 millió eurót fizettek érte, cserébe ő szerzett 218 gólt. Ja és nyert 12 trófeát.

 

…a Portsmouth háromszor kiesett és háromszor indítottak a csapat ellen csődeljárást. De még ők is nyertek trófeát.

 

…még a Spurs is örülhetett kupagyőzelemnek.spurs ünnepel

…kiköltöztem Angliába három évre, majd hazamentem újabb három évre, és most ismét Oxfordban vagyok. Közben Everreddel megalapítottam a Stretford End blogot, ami már több mint három éve üzemel, remélhetőleg a legnagyobb megelégedésetekre.

 

… veletek mi történt?