Átigazolási kisokos

rumourTörzskommentelőnk, psychocska nagyon nem szeretné, ha rajongva tisztelt szurkolótársai elbasz értelmetlen tevékenységekre pazarolnák az idejüket, ezért küldött egy kifejezetten közszolgálati jellegű vendégposztot. Danke!

Vége az idénynek, máris nyakunkon a világbajnokság, de ami számunkra sokkal fontosabb, hogy elérkezett a várva várt uborkaszezon is. A szezonbeli gyalázatért leginkább felelős két ember közül az egyiket már sikerült eltakarítani, a másiknak viszont lesz egy újabb nyara arra, hogy használható játékosokat igazoljon a csapat számára.

Az angol sajtó már szezon közben megkezdte áldásos tevékenységét és számtalan lehetséges célpontot meg is nevezett. Ez azonban még semmi nem volt ahhoz képest, ami a szezon végeztével vár ránk. A helyzet tehát az, hogy védtelenül állunk az angol média végtelen faszerdeje előtt. Mielőtt azonban együtt belépnénk, ezen poszt segítségével szeretnék felhelyezni mindenkire egy virtuális erényövet, aminek a kulcsát jó messzire hajítsuk el, hogy még véletlenül se tudják leszedni rólunk.

munkában a failKezdjük tehát a mit ne olvass semmilyen körülmények között, ha átigazolási hírekről van szó kategóriával. Ide tartozik az összes magyar oldal nso-tól kezdve, pepsifocin át a sportgézáig mindegyikkel. Az még csak a kisebb baj, hogy szinte mindent több órás, fél napos, napos késésekkel hoznak le, de tapasztalatom szerint nem is szelektálnak. Ha nincs mit írni, előszednek bármilyen szemetet és hírt kreálnak belőle.
Miután az összes magyar oldalt elátkoztuk, nézzük mi újság a művelt nyugaton.

Meg se nyisd, ha látod: givemesport, caughtoffside, tribalfootball, teamtalk.

Ide tartoznak még az oldalak, aminek a nevében a következő szavak kombinálva fordulnak elő: football, transfer, gossip, rumours.

Következő kategóriában néha van találat, de többnyire még mindig szemét: Sun, Daily Mail, Daily Star, Mirror, Express, Metro.

Ezeknél egy fokkal jobb a goal.com, a MEN, és a talksport.

daily mailÉs akkor lássuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy nagyjából megbízható forrásból naprakész híreket kapjunk, avagy, akik ritkán írnak hülyeséget: BBC, Guardian, Telegraph, Independent, Sky.

Az átigazolási pletykák külön kasztját képviseli a twitter. Mivel ez a leggyorsabb módja annak, hogy hírekhez jussunk, én mindenkinek tudom javasolni, hogy regisztráljon és kövesse a megfelelő embereket. Sajnos itt is van szemét bőven, például a magukat ügynöknek kiadó önjelölt megmondóemberek, akiket csak ITK (In the Know) rövidítéssel illetnek. Ennek egyik legnépszerűbb prototípusa az indykalia news nevezetű felhasználó, akihez képest a Sun egy tárgyilagos, színvonalas sajtótermék.

messi unitedÉrdemes azonban a fent említett újságok újságíróit bekövetni, hisz cikkeik megszületése előtt a friss ropogós infókat mindig ide böfögik be először. United témában két embert tudok javasolni, akit mindenképp érdemes követni. Az egyik Mark Ogden a Telegraphtól, a másik pedig Jamie Jackson a Guardiantól.

Ennyi lett volna az én szubjektív listám, de kommentekben bátran ki lehet egészíteni az általatok megbízhatónak/bullshitnek vélt oldalakkal/twitterfelhasználókkal, illetve akár össze is szedhetnénk az utóbbi évek legröhejesebb átigazolási pletykáit.

Én ezzel nyitnék: JOS —> Barcelona